abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 juni 2018 @ 14:33:19 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179708628
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 14:08 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De ingrediënten vallen me alleszins mee trouwens. Vooral dat maiszetmeel lijkt niet zo nodig.
Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
  zondag 10 juni 2018 @ 15:00:12 #102
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179709048
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 14:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)

Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).

Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.

Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.

[ Bericht 1% gewijzigd door kwakz0r op 10-06-2018 15:17:12 ]
Kwak
pi_179709136
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 14:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
Dat het maiszetmeel is, leek me niet zo logisch voor iets Italiaans, ik zou eerder een ander type zetmeel/een andere verdikker verwachten denk ik.

Maar verder is het niet zo gek spul. Het kan goedkoper en puurder, maar dit is het topic koken met pakjes en zakjes. Zo’n pot (in elk geval deze) valt voor mij in de categorie bruikbaar.
  zondag 10 juni 2018 @ 15:15:05 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179709219
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik zie echt geen verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus. Het laatste is idd makkelijker.
Het verschil is de prijs. Je betaalt meer dan het dubbele voor minder tomaat.
pi_179709624
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)

Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).

Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.

Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.
het valt mij op dat er geen suiker in zit in dit pot! meestal zitten dat soort dingen vol suiker
  zondag 10 juni 2018 @ 15:49:43 #106
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179709643
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:48 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

het valt mij op dat er geen suiker in zit in dit pot! meestal zitten dat soort dingen vol suiker
Door mijn eigen ragu gaat ook een schepje suiker.... maar idd, vaak is t hoe meer basic het merk, hoe minder meuk met dit soort dingen.
Kwak
pi_179712551
Boemboe’s van de Aldi en de pastasausen zijn kant en klaar en af en toe een unox tomatensoepje uit blik of zak.
Verder geen kant en klare dingen of je moet macaroni of penne meetellen.

Heb toen ik op mezelf ging wonen alle pakjes en zakjes getest en besloten dat vers lekkerder is.
Heb wel een nagenoeg compleet assortiment aan kruidenmixen van Oil and Vinager thuis staan. Bestaandevuit gedroogde kruiden zonder zout.
pi_179712582
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:40 schreef Bienelientjee het volgende:
Gadverdamme, heb ze weggegooid! :D :@
ik vind eten weggooien nog veel walgelijker, had je er nou echt niemand mee blij kunnen maken? :{w
pi_179712662
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:07 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Dat het maiszetmeel is, leek me niet zo logisch voor iets Italiaans, ik zou eerder een ander type zetmeel/een andere verdikker verwachten denk ik.
Normaal gebruikt men het zetmeel in het pastawater en klontjes boter voor de binding van de saus.

Qua binding maakt het niet zoveel uit welk zetmeel je gebruikt en maiszetmeel (maïzena) is gewoon goedkoop en praktisch. Daar komt bij dat je de eigenschappen van dergelijk zetmeel kan aanpassen (modificeren) zodat het beter afgestemd is op de taak. Dat is ook gebeurd en daarom heet het gemodificeerd zetmeel.

De binding door boter (wat eigenlijk meer emulgator dan bindmiddel is), blijft niet zo goed bewaard in een pot saus. Het doorroeren van koude boter doen ze dus om het water en vet van de saus samen te brengen en de saus tot één geheel te maken. Dit is eigenlijk een onmisbare stap in zelfgemaakte vleessauzen, al zie je dit niet vaak vermeld in recepten. Deze stap wordt ook wel monteren genoemd.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179712711
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)

Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).

Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.

Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.
Dit is niet helemaal correct. Ze gebruiken eenntruf om je te laten denken dat het allemaal klopt. Maar je wordt belazerd.

Ze gebruiken maïszetmeel om water te verdikken.

Als je tomatenpuree terug op de originele dikte brengt dan heet dat 100 procent tomaten.

De saus is dus enorm ver aangelengd.

Ik gebruik graag tomaten uit blik en pakjes. Die hebben veel meer smaak. Echter die uur saus laat ik links liggen, om de reden dat je dus genept wordt.

Dus ik maak vaak zelf saus in grote hoeveelheden en diepvries ik. Overigens gaan daar wel liters tomaten puree en tomaten uit blik in.
Whatever...
pi_179712906
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:09 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:Y

En op het pakje staat direct het recept en wat je nog extra moet kopen. Terwijl je in de winkel staat heb je zo je avondeten bij elkaar. Veel mensen kunnen nu eenmaal niet koken.

Ik ben ook altijd oprecht verbaasd dat mensen pannenkoekenmix kopen.
Met mix doe je in een kom: pannenkoekenmix, melk of water, ei
Zonder mix doe je in een kom: bloem, melk, ei, zout
Een simpeler gerecht bestaat bijna niet en daar moet je dan een pakje voor kopen.
Ik maak pannenkoeken met nagistend bier... En zonder bakpoeder.

Echter pannenkoekenmix is niets mis mee. Krijg je prima pannenkoeken mee. Ik ben er echt niet op tegen.

Waar ik wel tegen ben zijn van die zakjes met vooral bouillonpoeder en een hint echte kruiden. Heel vaak is het echt net zo snel en makkelijk de juiste kruidenntoe te voegen. Als je maar wist welke.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 20:13:01 #112
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179714027
Lieverds, als jullie nou eens een ragútopic maken. Hartstikke boeiend onderwerp maar het heeft bij uitstek niets te maken met koken met pakjes en zakjes.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 20:19:33 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179714251
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lieverds, als jullie nou eens een ragútopic maken. Hartstikke boeiend onderwerp maar het heeft bij uitstek niets te maken met koken met pakjes en zakjes.
Tomatenpuree is zelfs blik/tube
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179714495
En oja, ik gebruik dus ook ansjovispasta uit een tube... net als worcestershire, en soms kruidenmengsels zonder zout. Ik koop een enkele keer vleesextract/fond extract, ik vin d bouillonblokjes een allesoverheersende smaak geven, dan smaakt alles naar bouillonblokje. Maar zelf fond maken is veel werk en dat doe ik zeker niet maandelijks. Dus ik koop ook wel eens een pot kippenbouillon, fond oid.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 20:31:04 #115
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179714554
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tomatenpuree is zelfs blik/tube
O+
Mja, ik geloof toch niet dat dat met de OP wordt bedoeld. Het gaat eerder over maaltijdmixen.
Spoilers!
pi_179714559
Ooh ik gebruik het nog steeds, als ik zin en tijd heb om te koken doe ik het wel zelf

Ik gebruik jus, spul voor wraps, nasi kruiden, kaassaus voor de bloemkool en wereld gerechten. Maar ook wel eens chicken tonight ofzo of van conimix van die flesjes met wokzooi
Eet het niet dagelijks maar ik doe er niet moeilijk over.

Iedereen gilt tegenwoordig geen pakjes en zakjes maar waarom ligt er dan zoveel in de winkel? Niet omdat niemand het koopt

[ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 10-06-2018 20:57:22 ]
  zondag 10 juni 2018 @ 20:32:44 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179714600
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179714689
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:47 schreef Vanyel het volgende:
Het is wel bijzonder hoe mensen vaak haten op pakjes voor italiaans of Hollands want dat hoort niet, is niet origineel, smaakt niet, maar bij oosters voer mag opeens alles prefab zijn want wat boeit dat nou.
Alsof pannenkoekenmix of lasagnasaus uit een pakje wezenlijk anders is dan curry madras prefab van de Appie.
Ik snap m niet.

Zei ik, terwijl ik 1 en 2 nooit zou doen maar voor curry wel vaak naar Mae ploy grijp.
nou ik maak meestal pannenkoeken zelf gewoon bloem, boekweit, eieren, iets zout en boter.
Afgelopen week een pakje weer eens gepakt in de winkel en vond het erg saai smaken
  zondag 10 juni 2018 @ 20:36:36 #119
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179714696
quote:
Dank je! Ik verhuis de relevante posts uit dit topic even die kant op.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 20:41:00 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179714833
Mensen gillen dat het ongezond is. Dat lijkt mij onzin. Een maaltijd met verse groenten, aardappelen, vlees wordt niet opeens ongezond door toevoeging van wat lang houdbaar gemaakte smaakmakers.
  zondag 10 juni 2018 @ 20:50:37 #121
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179715052
Posts verhuisd, offtopic verwijderd :Y)

Ik at vandaag hollandaise uit een pakje. Het moet wel een specifiek pakje uit Duitsland zijn, anders is het echt niet eetbaar. Maar toch, het kwam uit een pakje. Morgen gaat het restje over de asperges.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 20:58:07 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179715256
Viespeuk.
  zondag 10 juni 2018 @ 21:19:46 #123
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179715898
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:58 schreef RobinOok het volgende:
Viespeuk.
Ja 8-)
Spoilers!
pi_179717465
Ik gebruik heel vaak van die pakjes/zakjes. Conimex voor mijn nasi, honig voor mijn macaroni of spaghetti, geregeld van die wereldgerechten. En dan zijn er vast nog heel veel pakjes/zakjes die ik vergeet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')