abonnement Unibet Coolblue
pi_179654445
Goedemiddag deze hete donderdagmiddag,

Ik vroeg mij ineens wat af... Tegenwoordig is het niet hip en not done om gebruik te maken van maaltijdmixen.
Vroegahhhhh was het daarentegen wel heel normaal , wie is er niet groot geworden met Knorr en Honig.

Zelf gebruik ik sporadisch een zakje , vooral de lasagne vind ik erg lekker en makkelijk maar dat was het dan ook wel.

Maar waar ik dus nieuwsgierig naar ben;
Hoe vaak maken Fokkers gebruik van de welbekende zakjes? Eerlijk zeggen
pi_179654509
:@
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179654513
2x per maand of zo
Als mijn man niet mee eet

Het is namelijk echt een guilty plessure (doet inderdaad aan vroeger en de kookkunsten van mijn moeder denken) maar hij vind het niet te vreten (en daar in heeft ie eigenlijk gewoon gelijk :P )

Ik maak alleen de lasagne en de macaronimix van honig
  donderdag 7 juni 2018 @ 14:16:19 #4
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_179654529
Zelden, ik maak sauzen / gerechten e.d. meestal zelf.

Het lekkerst en het meest gezond en je hebt de meeste controle. Maar de uitzondering zit hem in blikjes tomatenpuree en bouillonblokjes. Die gebruik ik wel eens. ;)

Heel af en toe als ik wat minder tijd heb of me wat minder goed voel gebruik ik wel eens een zakje/pakje... :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_179654543
Vaak.
pi_179654560
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 14:15 schreef Sigaartje het volgende:
:@
Dit is een veilige omgeving, je mag en kunt eerlijk zijn.:D
pi_179654645
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 14:16 schreef T-D het volgende:
Vaak.
En wat maak er zoal mee? En wat is vaak?
pi_179654723
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 14:22 schreef Brybry het volgende:

[..]

En wat maak er zoal mee? En wat is vaak?
Meestal sausjes en jus. En verder zijn de doosjes van Knorr en Honig populair hier. Vooral de lasagne en burrito's en dat soort dingen.
pi_179654757
Soms. Gewoon random
pi_179654846
Ik at in mijn studententijd niks anders dan knorr wereldgerechten. Voor de gein weer eens gemaakt een keer, maar in mijn herinnering smaakte het vroeger wel een stuk beter.

Kip Tandoori van knorr word ik nu gewoon misselijk van als ik het ruik. Te vaak gegeten.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_179654906


Deze maak ik misschien eens per jaar ofzo uit nostalgie. Verder nooit echt wat uit pakjes of zakjes. Sowieso is het ook duurder dan zelf wat kruidenpotjes aan te schaffen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_179654949
Yumyum :9
Pataks of zo’n bakje Thaise curry
Soms een verspakket (daar zit ook een kruidenmix bij).
pi_179655020
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 14:40 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]

Deze maak ik misschien eens per jaar ofzo uit nostalgie. Verder nooit echt wat uit pakjes of zakjes. Sowieso is het ook duurder dan zelf wat kruidenpotjes aan te schaffen.
Oh ja, deze is wel te nassen. Verder kook ik vrijwel nooit meer met pakjes en zakjes. Vind het niet eens meer lekker, merkte ik laatst. Mijn moeder had laatst chili con carne gemaakt met een zakje, en ik vond het gewoon echt niet lekker :X ik miste mijn eigen chili con carne ;(
Somebody that I used to know
pi_179655033
Ramen noodle soep, soms iedere week. Soms maanden niet.
pi_179655332
Die curry paste bakjes haal ik wel eens, maar die knorr/honig zakjes eigenlijk nooit.

Moeten zij weten
pi_179655972
Conimex Bami. Dat zakje met gedroogde groenten en kruiden. 0,75 ¤.
Veels te makkelijk voor mij en daardoor altijd in huis voorradig :@
  donderdag 7 juni 2018 @ 15:59:36 #17
445631 DeBlauweKrokodil
DeBlauweKrokodil
pi_179656082
Zelden, idd alleen weleens uit nostalgie, maar vind ze wel teringzout :'(
pi_179656201
quote:
7s.gif Op donderdag 7 juni 2018 15:10 schreef H0D3NPYL het volgende:
Die curry paste bakjes haal ik wel eens, maar die knorr/honig zakjes eigenlijk nooit.

[ afbeelding ]
deze best regelmatig.
pi_179656432
Laatst die macaroni weer eens gemaakt zoals ik 30 jaar geleden van huis uit gewend was, met een pakje honig. Gewoon uit nostalgie en om dochter eens te laten proeven hoe het vroeger smaakte.

Was echt niet zo verkeerd. Alleen vond ik de smaak gewoon erg een dimensionaal. Weinig diepgang.
pi_179656476
Overigens gebruik ik nog steeds bouillonblokjes en tomaten in blik. En pasta uit een zak.
Dat soort dingen ga ik echt niet zelf maken.
pi_179656485
ik ben niet opgegroeid met dit soort mixen
gebruik wel eens kant en klare currypasta's
en enkele keer een pot bonenschotel van Hak (wel aangevuld met verse groenten zelf)
pi_179656490
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 14:15 schreef Allures het volgende:
2x per maand of zo
Als mijn man niet mee eet

Het is namelijk echt een guilty plessure (doet inderdaad aan vroeger en de kookkunsten van mijn moeder denken) maar hij vind het niet te vreten (en daar in heeft ie eigenlijk gewoon gelijk :P )

Ik maak alleen de lasagne en de macaronimix van honig
lasagne met eigen saus is veel lekkerder.
pi_179656492
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 16:20 schreef Black_Baron het volgende:
Overigens gebruik ik nog steeds bouillonblokjes en tomaten in blik. En pasta uit een zak.
Dat soort dingen ga ik echt niet zelf maken.
dat schaar ik onder ingrediënten, niet onder pakjes/zakjes
  donderdag 7 juni 2018 @ 16:25:37 #24
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179656551
Ja vooral de sausjes, lekker makkelijk.

Voor de rest frutsel ik zelf meestal wat in elkaar.
And so is the past
  donderdag 7 juni 2018 @ 18:38:08 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179658860
Wij aten vroeger niks uit pakjes en zakjes hoor. Gewoon aardappelen, groente , vlees. Ik kan me geen Knorr of honig herinneren of het moet soep zijn.
pi_179659041
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vroeger niks uit pakjes en zakjes hoor. Gewoon aardappelen, groente , vlees. Ik kan me geen Knorr of honig herinneren of het moet soep zijn.
Mijn ouders:
Op vakantie met de caravan naar Italie en dan Knorr/honig mee met van die elleboogmacaroni en smac. _O- Helemaal uit Holland. Want ja, buitenlands eten is eng.
En zakjes aardappelpuree. Die gingen ook altijd mee.
Jaren 70 was dat.
  donderdag 7 juni 2018 @ 18:52:45 #27
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179659189
Ja mijn moeder was ook wel van de pakjes en zakjes. Was sowieso geen topkok. Maar we kregen wel alles voorgeschoteld, eenzijdig was het niet.

Gelukkig ging je toen nog op zondag bij oma eten, die kon er wel wat van. _O_.
And so is the past
pi_179659306
Alleen voor de nasi gebruik ik een kant-en-klare kruidenpasta (boemboe).

Verder heb ik nog een geliefd recept voor lasagne met zo'n knorr-pakje, maar dat maak ik eigenlijk nooit meer.

Anders dan dat wordt er nog wel eens een bouillonblokje benut.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179659315
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:38 schreef RobinOok het volgende:
geen Knorr of honig herinneren of het moet soep zijn.
`nope ook dat niet... mijn moeder was een uber soep maker... en ik ben geen soepliefhebber...bummer (weet echt hoe ik ze moet maken van scatch maar kip champies soms een groente of een ossestaart is het wel... soep en ik geen vrienden
pi_179659653
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 16:21 schreef Handleiding het volgende:

[..]

lasagne met eigen saus is veel lekkerder.
Ja dat is het ook, of nou ja, vooral niet te vergelijken

Maar mijn mama maakte dit vroeger, en het is het eerste dat ik ook leerde maken (viel niet zo veel aan te leren maar goed, ik was 13 en trots) dus die smaak, die zeker niet lekker is zoals je eten zou beoordelen in een restaurant of zo, is voor mij super super super lekker O+
pi_179659722


:9~
  donderdag 7 juni 2018 @ 19:25:45 #32
296595 foodlover
live and learn
pi_179659802
Ik vind de lasagne sausmix Tradizionale van Honig heerlijk. In het pakje zitten 2 zakjes: rode sauspoeder en mix voor bechamelsaus. Ik weet heel goed hoe zelf bechamelsaus te maken enzo maar ik vind lasagne met die mixjes heerlijk. :) ^O^

Bij stamppot boerenkool eet ik jus met uitjes uit een zakje.

Verder eigenlijk bijna geen mixjes in gebruik.
pi_179660362
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 14:30 schreef tailfox het volgende:
Soms. Gewoon random
Ff offtopic, heb je je portomonnee nou gevonden?
pi_179661060
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 19:50 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ff offtopic, heb je je portomonnee nou gevonden?
Jup lag onder de koelkast
pi_179661121
Ik vind deze lekker 8-)


(nu gaat RobinOok gillen :@ )

Verder echt niets uit pakjes en zakjes. Mijn moeder maakte overigens ook zelden tot nooit iets uit van die pakken. Ze had geloof ik een k&k mix voor de macaroni en dat was het wel. En op vakantie zakjes soep.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 7 juni 2018 @ 20:35:05 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179661319
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:25 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind deze lekker 8-)
[ afbeelding ]

(nu gaat RobinOok gillen :@ )

Welnee, zolang ik het maar niet hoef te eten.
pi_179661379
De befaamde nasi- en spaghetti-zakjes zijn ook weer gepost! M’n moeder gebruikte ze altijd. Behalve een ui en gehakt of smac ging er dan ook niets anders door.
Toen ik op mezelf ging wonen besefte ik al snel dat die zakjes niet zo handig zijn in je eentje.
Ik zou ze zelf niet kopen, ook niet uit nostalgie :@
  donderdag 7 juni 2018 @ 20:40:36 #38
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_179661432
Ugh, mijn moeder gebruikte die zakjes zo vaak....! En ze wou nooit zelf een pasta saus maken, omdat raar en anders en smaakte niet als dat. Joh, omdat er dan ECHT eens smaak aan zat! 8)7 Ben toen zelf steeds vaker gaan koken, want ze had helemaal geen motivatie voor lekker eten.

Nu al 2,5 jaar niet meer gegeten. Was altijd ZO zout, maak nu lekker mijn eigen sauzen! Stuurde ze mij laatst nog wat van die zakjes op. Gadverdamme, heb ze weggegooid! :D :@
pi_179665161
Een paar van die wereldgerechten zijn wel echt lekker, verder niet heel goede ervaringen (alhoewel het meestal ook niet oneetbaar is). Chili-con-carnemix gebruikte ik vroeger wel eens, vond dat indertijd ook wel lekker, maar toen ik dat laatst nog eens kocht kwam ik er wel achter dat de manier waarop ik het tegenwoordig zelf kruid 10x lekkerder is.
pi_179665197
Ik snap de haat niet van die pakjes.

Gewoon als basis gebruiken en verder veel meer groente erin.
  donderdag 7 juni 2018 @ 23:27:41 #41
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_179665419
Tomaatblokjes en bouillon regelmatig, verder eigenlijk niet.

quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:40 schreef Bienelientjee het volgende:
Ugh, mijn moeder gebruikte die zakjes zo vaak....! En ze wou nooit zelf een pasta saus maken, omdat raar en anders en smaakte niet als dat. Joh, omdat er dan ECHT eens smaak aan zat! 8)7 Ben toen zelf steeds vaker gaan koken, want ze had helemaal geen motivatie voor lekker eten.

Nu al 2,5 jaar niet meer gegeten. Was altijd ZO zout, maak nu lekker mijn eigen sauzen! Stuurde ze mij laatst nog wat van die zakjes op. Gadverdamme, heb ze weggegooid! :D :@
De mijne is al een tijdje overstag op zonder koken, werd toch wel enthousiast van de gerechten die
ik of bv mijn zwager maken.

[ Bericht 46% gewijzigd door Trashcanman op 07-06-2018 23:33:13 ]
  donderdag 7 juni 2018 @ 23:30:24 #42
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_179665498
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 23:21 schreef tailfox het volgende:
Ik snap de haat niet van die pakjes.

Gewoon als basis gebruiken en verder veel meer groente erin.
Veel zout, onnodig zoet en conserveringsmiddelen. Ik mis ze niet.
pi_179665522
Boemboe's, currypasta's en traditionele (zoutloze) kruidenmixen (garam masala, ras el hanout, colombo poeder, hindoestaanse kerrie) die in de betreffende lokale keuken ook vaker wel dan niet gebruikt worden tel ik overigens niet mee, die gebruik ik vol overtuiging!
  vrijdag 8 juni 2018 @ 09:54:57 #44
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_179669696
Wat houdt een pakje voor de lasagne in? Een kruidenmix?

Om een lasagne te maken zou je een ragout maken (bolognaise) en afkruiden en een bechamelsaus. Daarna de lagen samenstellen.

Is op zich wel wat werk, dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is van zo'n zakje?
Kan je dan niet evengoed een flesje Provencaalse kruiden gebruiken ofzo?

Ben gewoon benieuwd wat dit exact is. En wat de toegevoegde waarde is.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  vrijdag 8 juni 2018 @ 10:06:30 #45
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179669831
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 09:54 schreef ASSpirine het volgende:
Wat houdt een pakje voor de lasagne in? Een kruidenmix?

Om een lasagne te maken zou je een ragout maken (bolognaise) en afkruiden en een bechamelsaus. Daarna de lagen samenstellen.

Daamee ga je bij 75% van de mensen al te ver. En daarom zijn pakjes zo populair.
And so is the past
  vrijdag 8 juni 2018 @ 11:05:06 #46
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_179670855
a
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 10:06 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Daamee ga je bij 75% van de mensen al te ver. En daarom zijn pakjes zo populair.
Maar dat pakje, is dat dan saus? Ik verstond het eerder als een kruidenmix
Dat verklaart wel veel.
En dan een aparte pakje voor de bechamel?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_179670927
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 10:06 schreef nogeenoudebekende het volgende:

Daamee ga je bij 75% van de mensen al te ver. En daarom zijn pakjes zo populair.
:Y

En op het pakje staat direct het recept en wat je nog extra moet kopen. Terwijl je in de winkel staat heb je zo je avondeten bij elkaar. Veel mensen kunnen nu eenmaal niet koken.

Ik ben ook altijd oprecht verbaasd dat mensen pannenkoekenmix kopen.
Met mix doe je in een kom: pannenkoekenmix, melk of water, ei
Zonder mix doe je in een kom: bloem, melk, ei, zout
Een simpeler gerecht bestaat bijna niet en daar moet je dan een pakje voor kopen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 11:13:47 #48
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179670996
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 09:54 schreef ASSpirine het volgende:
Wat houdt een pakje voor de lasagne in? Een kruidenmix?

Om een lasagne te maken zou je een ragout maken (bolognaise) en afkruiden en een bechamelsaus. Daarna de lagen samenstellen.

Is op zich wel wat werk, dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is van zo'n zakje?
Kan je dan niet evengoed een flesje Provencaalse kruiden gebruiken ofzo?

Ben gewoon benieuwd wat dit exact is. En wat de toegevoegde waarde is.
Bechamelsaus hoort niet in lasagna bolognese. Punt.
Zo ranzig, die combinatie. Snap ook niet dat die kant en klare meuk altijd volgegooid wordt met die saus.

Tevens: Patak's O+. Ideaal. En die kant en klare verspakketten van de AH vind ik ook wel handig/makkelijk en zijn meestal niet duurder dan alles los kopen.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 11:14:19 #49
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
  vrijdag 8 juni 2018 @ 11:46:47 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179671540
Is dat een vegetarische curry? Waarom wel zo stellig over wat er in een lasagne hoort en niet in een madras?
Ik zou denk ik echt gaan huilen als iemand me zo'n madras voor zou zetten. Waarom moet dat madras heten? Waarom, noemen ze dat niet Ahadras curry of zo?
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 11:53:47 #51
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179671624
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Is dat een vegetarische curry?
Nee, dat zie je ook op het plaatje.

quote:
Waarom wel zo stellig over wat er in een lasagne hoort en niet in een madras?
Omdat ik niet van bechamel in bolognese hou.

quote:
Ik zou denk ik echt gaan huilen als iemand me zo'n madras voor zou zetten. Waarom moet dat madras heten? Waarom, noemen ze dat niet Ahadras curry of zo?
Geen idee. Omdat er een zakje madraskruiden bij zitten? Ik heb geen verstand van curry.
pi_179671646
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Is dat een vegetarische curry? Waarom wel zo stellig over wat er in een lasagne hoort en niet in een madras?
Ik zou denk ik echt gaan huilen als iemand me zo'n madras voor zou zetten. Waarom moet dat madras heten? Waarom, noemen ze dat niet Ahadras curry of zo?
Zelf toevoegen
300 gram kipfilet in blokjes
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179671647
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:09 schreef Isabeau het volgende:

Ik ben ook altijd oprecht verbaasd dat mensen pannenkoekenmix kopen.
Met mix doe je in een kom: pannenkoekenmix, melk of water, ei
Zonder mix doe je in een kom: bloem, melk, ei, zout
Een simpeler gerecht bestaat bijna niet en daar moet je dan een pakje voor kopen.
Goede pannenkoekenmix heeft ook een gedeelte boekweitmeel, wat veel lekkerder is, en los vaak niet te koop is in de supermarkt of heel duur. En pannenkoeken zijn al een supergoedkope maaltijd, dus dat je dan 85 cent betaald voor een pak mix ipv 40 voor gewone bloem is dan ook geen ramp.

(en er is ook pannenkoekenmix waar de ei/melk al in zit maar dat is inderdaad niet te vreten :r wel goedkoper natuurlijk dan alles los kopen)

[ Bericht 3% gewijzigd door Fokpop op 08-06-2018 12:32:54 ]
  vrijdag 8 juni 2018 @ 11:55:40 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179671651
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:53 schreef Kreator het volgende:
Geen idee. Omdat er een zakje madraskruiden bij zitten? Ik heb geen verstand van curry.
Nee, en dus mag je een gerecht hutspot noemen terwijl er geen wortel in gaat. Want who cares. :')
  vrijdag 8 juni 2018 @ 11:57:17 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179671677
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zelf toevoegen
300 gram kipfilet in blokjes
Fuck, nog erger. Hollandse curry, net als Hollandse spaghetti: lekker met veel groenten erin. Lekker makkelijk alles in 1 pan. Vertel, gaat de rijst er ook vast door?
pi_179671696
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:57 schreef RobinOok het volgende:
Fuck, nog erger. Hollandse curry, net als Hollandse spaghetti: lekker met veel groenten erin. Lekker makkelijk alles in 1 pan. Vertel, gaat de rijst er ook vast door?
Geen idee, nooit gemaakt. Moet je Krea vragen :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef RobinOok het volgende:

Nee, en dus mag je een gerecht hutspot noemen terwijl er geen wortel in gaat. Want who cares. :')
Als de Hema roti kan serveren zonder roti dan kan alles :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179671707
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef Isabeau het volgende:
300 gram kipfilet in blokjes
voor 4 personen..... hmmmm
pi_179671722
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Geen idee, nooit gemaakt. Moet je Krea vragen :P

[..]

Als de Hema roti kan serveren zonder roti dan kan alles :+
LS ging laatst een patatje ergens eten...met roti.... sja, niks geleerd van het Hema debacle denk ik meteen
pi_179671727
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:09 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:Y

En op het pakje staat direct het recept en wat je nog extra moet kopen. Terwijl je in de winkel staat heb je zo je avondeten bij elkaar. Veel mensen kunnen nu eenmaal niet koken.

Ik ben ook altijd oprecht verbaasd dat mensen pannenkoekenmix kopen.
Met mix doe je in een kom: pannenkoekenmix, melk of water, ei
Zonder mix doe je in een kom: bloem, melk, ei, zout
Een simpeler gerecht bestaat bijna niet en daar moet je dan een pakje voor kopen.
Bedankt, ik vroeg mij altijd al af wat er in de pannenkoekmix zat waar je nog apart melk en ei aan toe moet voegen? Zout en bloem dus. Ik houd ook niet van koken dus ik neem altijd de kant en klaar pakken.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 12:03:35 #60
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179671756
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, en dus mag je een gerecht hutspot noemen terwijl er geen wortel in gaat. Want who cares. :')
Leg het dan eens uit, ipv alleen maar dat geklaag en gezeur.

Tevens is Madras kennelijk gewoon in Engeland bedacht.
However, the name 'Madras Curry' is not used in India, but was invented by restaurants in Britain.[3] The spicy Madras curry served in British restaurants is different from authentic Madras curries, with the British variation originating from British Bangladeshi restaurants in the 1970s.[4]

Volgens mij zit er gewoon 'madras' pasta in die doos, dus ik snap nog steeds niet waarom je weer eens klaagt.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 12:04:18 #61
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179671765
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:59 schreef liedetector het volgende:

[..]

voor 4 personen..... hmmmm
Ik kan hier 2x van eten, in m'n uppie.
pi_179671781
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:03 schreef Kreator het volgende:
However, the name 'Madras Curry' is not used in India, but was invented by restaurants in Britain.[3] The spicy Madras curry served in British restaurants is different from authentic Madras curries, with the British variation originating from British Bangladeshi restaurants in the 1970s.[4]
rare zin wel, het is in engeland uitgevonden en bestaat niet, maar wel anders dan traditionele madras...UHHHHHH
pi_179671785
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:04 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik kan hier 2x van eten, in m'n uppie.
ik bedoel 3 ons vlees
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 12:06:36 #64
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179671794
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:05 schreef liedetector het volgende:

[..]

ik bedoel 3 ons vlees
Dat begreep ik. Ik vind het voor 2 personen net genoeg.
pi_179671818
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:05 schreef liedetector het volgende:

rare zin wel, het is in engeland uitgevonden en bestaat niet, maar wel anders dan traditionele madras...UHHHHHH
Ik moest ook al hard nadenken van dat stukje tekst. Makes no sense!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 12:14:05 #66
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179671900
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik moest ook al hard nadenken van dat stukje tekst. Makes no sense!
Volgens mij bedoelen ze ermee dat de huidige "curry madras" zoals we die hier en in Engeland kennen niet lijkt op de traditionele curry waar het op gebaseerd is.

Ofzoiets. Misschien kan de grote godin ons wat inzicht geven.
pi_179671927
Ik interesseer me ook totaal niet voor wat zogenaamd origineel is. India heeft al meer dan 1 miljard mensen, je maakt mij niet wijs dat die elke curry met een bepaald naampje allemaal exact hetzelfde maken :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 8 juni 2018 @ 12:49:09 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179672314
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:03 schreef Kreator het volgende:

[..]

Leg het dan eens uit, ipv alleen maar dat geklaag en gezeur.

Tevens is Madras kennelijk gewoon in Engeland bedacht.
However, the name 'Madras Curry' is not used in India, but was invented by restaurants in Britain.[3] The spicy Madras curry served in British restaurants is different from authentic Madras curries, with the British variation originating from British Bangladeshi restaurants in the 1970s.[4]

Volgens mij zit er gewoon 'madras' pasta in die doos, dus ik snap nog steeds niet waarom je weer eens klaagt.
Het is precies hetzelfde als een pakket bamigroenten door spagetti bolognese gooien. Waarbij de saus uit een pot van Bertolli komt. Wat valt daar nog aan uit te leggen?
pi_179672548
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Goede pannenkoekenmix heeft ook een gedeelte boekweitmeel, wat veel lekkerder is, en los vaak niet te koop is in de supermarkt of heel duur. En pannenkoeken zijn al een supergoedkope maaltijd, dus dat je dan 85 cent betaald voor een pak mix ipv 40 voor gewone bloem is dan ook geen ramp.

(en er is ook pannenkoekenmix waar de ei/melk al in zit maar dat is inderdaad niet te vreten :r wel goedkoper natuurlijk dan alles los kopen)
Dit! Pannenkoekenmix pannenkoeken zijn lekkerder dan alleen bloem pannenkoeken.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 juni 2018 @ 13:09:36 #70
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179672615
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het is precies hetzelfde als een pakket bamigroenten door spagetti bolognese gooien. Waarbij de saus uit een pot van Bertolli komt. Wat valt daar nog aan uit te leggen?
Alles?
  vrijdag 8 juni 2018 @ 13:12:16 #71
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179672655
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 13:05 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Dit! Pannenkoekenmix pannenkoeken zijn lekkerder dan alleen bloem pannenkoeken.
Dan doe je gewoon iets fout hoor.
And so is the past
  vrijdag 8 juni 2018 @ 13:19:25 #72
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179672754
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:00 schreef liedetector het volgende:

[..]

LS ging laatst een patatje ergens eten...met roti.... sja, niks geleerd van het Hema debacle denk ik meteen
Daar zat wel een stukje rotipannenkoek bij muts, dat had ik nog verteld ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 23:31 schreef Fokpop het volgende:
Boemboe's, currypasta's en traditionele (zoutloze) kruidenmixen (garam masala, ras el hanout, colombo poeder, hindoestaanse kerrie) die in de betreffende lokale keuken ook vaker wel dan niet gebruikt worden tel ik overigens niet mee, die gebruik ik vol overtuiging!
Ik maak boemboes en curry's ook de helft van de tijd met pakjes uit de toko. De meeste van mijn kruidenmixen (o.a. Grieks, Mexicaans, diverse voor barbecue) maak ik zelf maar ik heb ook ras el hanout en garam masala uit een potje staan. Bouillonblokjes gebruik ik ook.

Verder maak ik het overgrote deel van mijn eten zonder pakjes en zakjes. Er zijn wel uitzonderingen. Ik eet af en toe potnoodles. En twee keer per jaar haal ik in Duitsland een zakje kaiserschmarrn. Mijn vriend wil perse pannenkoeken van zo'n mix. Onlangs vond ik in mijn kast een pot tajinesaus van Al Fez, die was helemaal niet vies.

Ik ben helemaal niet anti pakjes en zakjes. Niet iedereen is zo kieskeurig. Ik toevallig vaak wel :+

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 10-06-2018 10:05:57 ]
Spoilers!
pi_179672883
Ik gebruik alleen de taco kruidenmix, verder nooit zakjes.
pi_179672992
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 13:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Daar zat wel een stukje rotipannenkoek bij muts, dat had ik nog verteld ;)
weet ik wel schat! maar zo ga je het niet op de kaart zetten gewoon toch?
pi_179698973
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Fuck, nog erger. Hollandse curry, net als Hollandse spaghetti: lekker met veel groenten erin. Lekker makkelijk alles in 1 pan. Vertel, gaat de rijst er ook vast door?
Wat is daar mis mee?
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:16:20 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179698997
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:14 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee?
Het hoort niet en het is niet lekker. Het is voedzaam en daar houdt het mee op.
pi_179699029
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het hoort niet en het is niet lekker. Het is voedzaam en daar houdt het mee op.
Van wie hoort dat niet..Van jou?
Want lekker is nogal subjectief, namelijk.
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:20:02 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179699072
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:17 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Van wie hoort dat niet..Van jou?
Want lekker is nogal subjectief, namelijk.
VAN INDIA JA!
En massala is van hun.
pi_179699109
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

VAN INDIA JA!
En massala is van hun.
:')
Spaghetti hollandaise is overigens wel een begrip in Italie hoor.
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:27:13 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179699234
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:21 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

:')
Spaghetti hollandaise is overigens wel een begrip in Italie hoor.
En wie eet dat?
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:28:20 #81
296595 foodlover
live and learn
pi_179699263
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 09:54 schreef ASSpirine het volgende:
Wat houdt een pakje voor de lasagne in? Een kruidenmix?

Om een lasagne te maken zou je een ragout maken (bolognaise) en afkruiden en een bechamelsaus. Daarna de lagen samenstellen.

Is op zich wel wat werk, dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is van zo'n zakje?
Kan je dan niet evengoed een flesje Provencaalse kruiden gebruiken ofzo?

Ben gewoon benieuwd wat dit exact is. En wat de toegevoegde waarde is.
Voor mij is de toegevoegde waarde: nostalgie, smaak van vroeger bij moeders *)

Gaat mij dus bij die lasagne niet om hoe het hoort want weet heus wel hoe zelf een ragu of bechamelsaus te maken. :s)
pi_179699968
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En wie eet dat?
wie denk je?
Het is geen hogere wiskunde.

Ik zie nog steeds je probleem niet, overigens. Leg het eens uit.
  zondag 10 juni 2018 @ 00:00:46 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179702217
Dan laat maar.
  zondag 10 juni 2018 @ 00:26:45 #84
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179702546
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 16:18 schreef Black_Baron het volgende:
Laatst die macaroni weer eens gemaakt zoals ik 30 jaar geleden van huis uit gewend was, met een pakje honig. Gewoon uit nostalgie en om dochter eens te laten proeven hoe het vroeger smaakte.

Was echt niet zo verkeerd. Alleen vond ik de smaak gewoon erg een dimensionaal. Weinig diepgang.
Honig heeft een jaar of wat geleden alle mixen veranderd.

Wij aten uit nostalgie nog weleens de spaghetti bolognesemix, die smaakt echt op geen enkele manier meer zoals de oude mix en is echt goor nu.
Kwak
pi_179702624
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Dan laat maar.
Wat is jouw toevoeging überhaupt in dit ropic?
pi_179702683
Het is wel bijzonder hoe mensen vaak haten op pakjes voor italiaans of Hollands want dat hoort niet, is niet origineel, smaakt niet, maar bij oosters voer mag opeens alles prefab zijn want wat boeit dat nou.
Alsof pannenkoekenmix of lasagnasaus uit een pakje wezenlijk anders is dan curry madras prefab van de Appie.
Ik snap m niet.

Zei ik, terwijl ik 1 en 2 nooit zou doen maar voor curry wel vaak naar Mae ploy grijp.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_179702732
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:59 schreef Jordy-B het volgende:
Alleen voor de nasi gebruik ik een kant-en-klare kruidenpasta (boemboe).

Verder heb ik nog een geliefd recept voor lasagne met zo'n knorr-pakje, maar dat maak ik eigenlijk nooit meer.

Anders dan dat wordt er nog wel eens een bouillonblokje benut.
Boemboe koop ik ook wel eens. Voor exotische zaken sowieso, kan hier niet de ingrediënten krijgen voor een madras curry. Ingrediënten zijn hier amper verkrijgbaar.

Maar ik heb ook wel een flinke kruidenkast, mixen richting kant en klaar probeer ik te vermijden. Te zout. Potje currypasta heb ik geen problemen mee.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 01:23:05 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179702914
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:21 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

:')
Spaghetti hollandaise is overigens wel een begrip in Italie hoor.
Krijg op goegel geen enkele Italiaans talige hit hiervoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 juni 2018 @ 09:58:24 #89
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_179705042
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:37 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Wat is jouw toevoeging überhaupt in dit ropic?
Dit 8)7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_179705113
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Goede pannenkoekenmix heeft ook een gedeelte boekweitmeel, wat veel lekkerder is, en los vaak niet te koop is in de supermarkt of heel duur. En pannenkoeken zijn al een supergoedkope maaltijd, dus dat je dan 85 cent betaald voor een pak mix ipv 40 voor gewone bloem is dan ook geen ramp.

(en er is ook pannenkoekenmix waar de ei/melk al in zit maar dat is inderdaad niet te vreten :r wel goedkoper natuurlijk dan alles los kopen)
Huh :? Koopmans verkoopt ook gewoon boekweitmeel hoor. Voor een of twee euro. En daar kan je, samen met bloem, ladingen pannenkoeken van bakken. Een pak pannenkoekmix is echt duurder (en ik vind eigen recept lekkerder, maar dat is persoonlijk).
Somebody that I used to know
  zondag 10 juni 2018 @ 10:18:06 #91
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179705289
Gaat het hier niet juist om welke pakjes en zakjes we wél gebruiken?

Misschien kan de discussie over hoe het hoort iets minder. De meeste mensen snappen wel dat een pot pastasaus of pak macaronimix weinig met de authentieke Italiaanse keuken te maken heeft. Het gaat er om wat we lekker vinden.
Spoilers!
pi_179705303
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:14 schreef Kreator het volgende:
Deze:

[ afbeelding ]
Ik woon alleen een maak die wel eens. Kan ik toch 2 dagen goed van eten.
  zondag 10 juni 2018 @ 11:17:43 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179705838
Wat ik gebruik
Biologische tomaten Pasata met basilicum
Diverse kruiden/specerijenmengsels
Rundvlees extract
Diverse sausen uit fles/pot, ketchup. HP sauce, mayo, etc
Pannekoekmix (voor de ene keer in het jaar dat ik pannekoeken maak)
Broodmixen
Sausbinders
Visfumet van Chef
Vegeta

Er is principieel niets tegen halffabrikaten, mixen of prefab, er zijn zeer goede producten op de markt. Helaas nog veel meer slechte. Ik maak graag zelf ijs, maak koop ook verpakt ijs. Kroketten net zo goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 juni 2018 @ 12:39:50 #94
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_179706992
Ik probeer het gebruik van pakjes en zakjes tot een minimum te beperken maar voor de Burrito's van de Knorr kok maak ik graag een uitzondering.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_179707451

Dit vind ik ook wel handig bij drukte :)
  zondag 10 juni 2018 @ 13:27:00 #96
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_179707624
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Dit vind ik ook wel handig bij drukte :)

Deze is er ook, ook handig :D
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_179707634
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:27 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Deze is er ook, ook handig :D
Die vind ik niet lekker :@
  zondag 10 juni 2018 @ 13:53:15 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179707979
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Dit vind ik ook wel handig bij drukte :)
Ingrediënten: water, groente (13% tomaat, ui), 12% tomatenpuree, gemodificeerd maïszetmeel, 1% basilicum, concentraat (wortel, ui, champignon), raapolie, zout, extract (kruiden, peper), specerijen, natuurlijk aroma.

Jottum, voor een kwart gevuld met tomaat. ^O^
99 cent voor 520 gram, dus 130 gram tomaat

Waarom niet gewoon een blik tomaten dan?
39 cent voor 400 gram tomaat

pi_179708216
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ingrediënten: water, groente (13% tomaat, ui), 12% tomatenpuree, gemodificeerd maïszetmeel, 1% basilicum, concentraat (wortel, ui, champignon), raapolie, zout, extract (kruiden, peper), specerijen, natuurlijk aroma.

Jottum, voor een kwart gevuld met tomaat. ^O^
99 cent voor 520 gram, dus 130 gram tomaat

Waarom niet gewoon een blik tomaten dan?
39 cent voor 400 gram tomaat

[ afbeelding ]
Die blikken gebruik ik ook, maar dan moeten er toch kruiden door enzo. Je bent dan toch langer bezig.
De ingrediënten vallen me alleszins mee trouwens. Vooral dat maiszetmeel lijkt niet zo nodig.
pi_179708347
Ik kook gewoon aardappels/rijst, groente, vlees/vis, die ik op smaak breng met zout en peper en soms lichte sojasaus. Eventueel sriracha of ketchup. Geen moeilijke dingen met pakjes (die toch weer extra ingredienten nodig hebben die ik normal nooit in huis heb).
Het enige waarvoor ik pakjes/zakjes gebruik is gehakt (gehaktmix van Verstegen) en pindasaus (van die korrels van een surinaams merk).
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zondag 10 juni 2018 @ 14:33:19 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179708628
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 14:08 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De ingrediënten vallen me alleszins mee trouwens. Vooral dat maiszetmeel lijkt niet zo nodig.
Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
  zondag 10 juni 2018 @ 15:00:12 #102
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179709048
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 14:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)

Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).

Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.

Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.

[ Bericht 1% gewijzigd door kwakz0r op 10-06-2018 15:17:12 ]
Kwak
pi_179709136
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 14:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
Dat het maiszetmeel is, leek me niet zo logisch voor iets Italiaans, ik zou eerder een ander type zetmeel/een andere verdikker verwachten denk ik.

Maar verder is het niet zo gek spul. Het kan goedkoper en puurder, maar dit is het topic koken met pakjes en zakjes. Zo’n pot (in elk geval deze) valt voor mij in de categorie bruikbaar.
  zondag 10 juni 2018 @ 15:15:05 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179709219
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik zie echt geen verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus. Het laatste is idd makkelijker.
Het verschil is de prijs. Je betaalt meer dan het dubbele voor minder tomaat.
pi_179709624
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)

Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).

Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.

Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.
het valt mij op dat er geen suiker in zit in dit pot! meestal zitten dat soort dingen vol suiker
  zondag 10 juni 2018 @ 15:49:43 #106
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179709643
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:48 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

het valt mij op dat er geen suiker in zit in dit pot! meestal zitten dat soort dingen vol suiker
Door mijn eigen ragu gaat ook een schepje suiker.... maar idd, vaak is t hoe meer basic het merk, hoe minder meuk met dit soort dingen.
Kwak
pi_179712551
Boemboe’s van de Aldi en de pastasausen zijn kant en klaar en af en toe een unox tomatensoepje uit blik of zak.
Verder geen kant en klare dingen of je moet macaroni of penne meetellen.

Heb toen ik op mezelf ging wonen alle pakjes en zakjes getest en besloten dat vers lekkerder is.
Heb wel een nagenoeg compleet assortiment aan kruidenmixen van Oil and Vinager thuis staan. Bestaandevuit gedroogde kruiden zonder zout.
pi_179712582
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:40 schreef Bienelientjee het volgende:
Gadverdamme, heb ze weggegooid! :D :@
ik vind eten weggooien nog veel walgelijker, had je er nou echt niemand mee blij kunnen maken? :{w
pi_179712662
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:07 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Dat het maiszetmeel is, leek me niet zo logisch voor iets Italiaans, ik zou eerder een ander type zetmeel/een andere verdikker verwachten denk ik.
Normaal gebruikt men het zetmeel in het pastawater en klontjes boter voor de binding van de saus.

Qua binding maakt het niet zoveel uit welk zetmeel je gebruikt en maiszetmeel (maïzena) is gewoon goedkoop en praktisch. Daar komt bij dat je de eigenschappen van dergelijk zetmeel kan aanpassen (modificeren) zodat het beter afgestemd is op de taak. Dat is ook gebeurd en daarom heet het gemodificeerd zetmeel.

De binding door boter (wat eigenlijk meer emulgator dan bindmiddel is), blijft niet zo goed bewaard in een pot saus. Het doorroeren van koude boter doen ze dus om het water en vet van de saus samen te brengen en de saus tot één geheel te maken. Dit is eigenlijk een onmisbare stap in zelfgemaakte vleessauzen, al zie je dit niet vaak vermeld in recepten. Deze stap wordt ook wel monteren genoemd.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179712711
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)

Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).

Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.

Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.
Dit is niet helemaal correct. Ze gebruiken eenntruf om je te laten denken dat het allemaal klopt. Maar je wordt belazerd.

Ze gebruiken maïszetmeel om water te verdikken.

Als je tomatenpuree terug op de originele dikte brengt dan heet dat 100 procent tomaten.

De saus is dus enorm ver aangelengd.

Ik gebruik graag tomaten uit blik en pakjes. Die hebben veel meer smaak. Echter die uur saus laat ik links liggen, om de reden dat je dus genept wordt.

Dus ik maak vaak zelf saus in grote hoeveelheden en diepvries ik. Overigens gaan daar wel liters tomaten puree en tomaten uit blik in.
Whatever...
pi_179712906
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:09 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:Y

En op het pakje staat direct het recept en wat je nog extra moet kopen. Terwijl je in de winkel staat heb je zo je avondeten bij elkaar. Veel mensen kunnen nu eenmaal niet koken.

Ik ben ook altijd oprecht verbaasd dat mensen pannenkoekenmix kopen.
Met mix doe je in een kom: pannenkoekenmix, melk of water, ei
Zonder mix doe je in een kom: bloem, melk, ei, zout
Een simpeler gerecht bestaat bijna niet en daar moet je dan een pakje voor kopen.
Ik maak pannenkoeken met nagistend bier... En zonder bakpoeder.

Echter pannenkoekenmix is niets mis mee. Krijg je prima pannenkoeken mee. Ik ben er echt niet op tegen.

Waar ik wel tegen ben zijn van die zakjes met vooral bouillonpoeder en een hint echte kruiden. Heel vaak is het echt net zo snel en makkelijk de juiste kruidenntoe te voegen. Als je maar wist welke.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 20:13:01 #112
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179714027
Lieverds, als jullie nou eens een ragútopic maken. Hartstikke boeiend onderwerp maar het heeft bij uitstek niets te maken met koken met pakjes en zakjes.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 20:19:33 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179714251
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lieverds, als jullie nou eens een ragútopic maken. Hartstikke boeiend onderwerp maar het heeft bij uitstek niets te maken met koken met pakjes en zakjes.
Tomatenpuree is zelfs blik/tube
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179714495
En oja, ik gebruik dus ook ansjovispasta uit een tube... net als worcestershire, en soms kruidenmengsels zonder zout. Ik koop een enkele keer vleesextract/fond extract, ik vin d bouillonblokjes een allesoverheersende smaak geven, dan smaakt alles naar bouillonblokje. Maar zelf fond maken is veel werk en dat doe ik zeker niet maandelijks. Dus ik koop ook wel eens een pot kippenbouillon, fond oid.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 20:31:04 #115
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179714554
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tomatenpuree is zelfs blik/tube
O+
Mja, ik geloof toch niet dat dat met de OP wordt bedoeld. Het gaat eerder over maaltijdmixen.
Spoilers!
pi_179714559
Ooh ik gebruik het nog steeds, als ik zin en tijd heb om te koken doe ik het wel zelf

Ik gebruik jus, spul voor wraps, nasi kruiden, kaassaus voor de bloemkool en wereld gerechten. Maar ook wel eens chicken tonight ofzo of van conimix van die flesjes met wokzooi
Eet het niet dagelijks maar ik doe er niet moeilijk over.

Iedereen gilt tegenwoordig geen pakjes en zakjes maar waarom ligt er dan zoveel in de winkel? Niet omdat niemand het koopt

[ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 10-06-2018 20:57:22 ]
  zondag 10 juni 2018 @ 20:32:44 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179714600
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179714689
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:47 schreef Vanyel het volgende:
Het is wel bijzonder hoe mensen vaak haten op pakjes voor italiaans of Hollands want dat hoort niet, is niet origineel, smaakt niet, maar bij oosters voer mag opeens alles prefab zijn want wat boeit dat nou.
Alsof pannenkoekenmix of lasagnasaus uit een pakje wezenlijk anders is dan curry madras prefab van de Appie.
Ik snap m niet.

Zei ik, terwijl ik 1 en 2 nooit zou doen maar voor curry wel vaak naar Mae ploy grijp.
nou ik maak meestal pannenkoeken zelf gewoon bloem, boekweit, eieren, iets zout en boter.
Afgelopen week een pakje weer eens gepakt in de winkel en vond het erg saai smaken
  zondag 10 juni 2018 @ 20:36:36 #119
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179714696
quote:
Dank je! Ik verhuis de relevante posts uit dit topic even die kant op.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 20:41:00 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179714833
Mensen gillen dat het ongezond is. Dat lijkt mij onzin. Een maaltijd met verse groenten, aardappelen, vlees wordt niet opeens ongezond door toevoeging van wat lang houdbaar gemaakte smaakmakers.
  zondag 10 juni 2018 @ 20:50:37 #121
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179715052
Posts verhuisd, offtopic verwijderd :Y)

Ik at vandaag hollandaise uit een pakje. Het moet wel een specifiek pakje uit Duitsland zijn, anders is het echt niet eetbaar. Maar toch, het kwam uit een pakje. Morgen gaat het restje over de asperges.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 20:58:07 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179715256
Viespeuk.
  zondag 10 juni 2018 @ 21:19:46 #123
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179715898
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:58 schreef RobinOok het volgende:
Viespeuk.
Ja 8-)
Spoilers!
pi_179717465
Ik gebruik heel vaak van die pakjes/zakjes. Conimex voor mijn nasi, honig voor mijn macaroni of spaghetti, geregeld van die wereldgerechten. En dan zijn er vast nog heel veel pakjes/zakjes die ik vergeet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')