abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180036543
registreer om deze reclame te verbergen
Het lijkt me heel normaal dat zo'n dag voor een kind niet leuk is. En ik snap het gevoel van je man ook heel goed: ik krijg het verschrikkelijk benauwd als ik met zoveel mensen in een relatieve kleine ruimte een hele dag sociaal moet zitten doen en ook nog moet regelen dat mijn kind stil blijft. Pfff. Ook voor zo'n hoogbejaarde oma lijkt het me veel te veel van het goede..Wat is daar dan precies leuk aan?

Mijn vriend en ik zijn hier hetzelfde in en we hebben dus als 'regel' dat we nooit langer dan twee/drie uur op bezoek zijn bij onze (schoon)ouders (die ook allevier al behoorlijk op leeftijd zijn). I vermaakt zich vooral bij mijn ouders over het algemeen heel goed, omdat zij nog veel speelgoed hebben liggen en I zich lang kan vermaken met wat poppetjes en een keukentje. Maar na een paar uurtjes is het gewoon voor iedereen tijd om te gaan. :D . Ik zou er dan voor kiezen om eventueel vaker te gaan, maar korter.

Kortom, waarom zouden jij en jouw gezin zich helemaal moeten aanpassen aan dit gebruik, het gaat erom dat je komt/geweest bent en dat kan dus ook prima alleen een paar uurtjes.
Ik heb in het verleden wel eens gehad dat ik door een zus van me 'ter verantwoording' werd geroepen, omdat ik me niet helemaal hield aan de ongeschreven regels en verwachtingen binnen onze familie, maar toen heb ik aan haar duidelijk gemaakt dat dit zo niet werkt. Je kunt mensen (en kinderen) niet dwingen in jouw keurslijf, ik maak keuzes waarin mijn welzijn (en dat van mijn kinderen) voorop staat, en ik richt mijn leven niet zo in dat ik me in allerlei bochten moet gaan wringen om maar aan verwachtingen te voldoen. (Daar zit overigens dan ook meteen de kinnesinne bij mijn zus denk ik :') .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 25 juni 2018 @ 16:42:57 #177
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_180037683
Hilmo, ik vind het knap dat je het berhaupt geprobeerd hebt. Met onze twee jongens is zo'n lange dag kansloos. Zelfs bij mijn (schoon)ouders zijn we maximaal 4/5 uur, en die hebben bergen vol speelgoed voor de kinderen om mee te spelen, en een tuin om in te rennen.

Niemand vindt dat hier ook gek trouwens, ook al zijn wij de eersten die kinderen kregen. Ik zou dus ook voor in de toekomst de verwachtingen vooraf managen: je komt voor de lunch, f voor het avondeten, en je gaat op tijd naar huis als kindlief moe is, zoiets?
  maandag 25 juni 2018 @ 17:36:21 #178
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_180038581
Met kerst zijn veel indoorhallenen kinderdingen gewoon open!

Ik ben helemaal voor team opsplitsen.
Als ik zelf rust wil ga ik gewoon alleen of kies de kinderen uit die wel graag meewillen en waar het uitje bij past. Ik vind met zn allen gaan omdat familie dat graag wil eigenlijk geen must en iig niet mijn probleem als ze alle kinderen willen zien komen ze maar naar mijn huis enzo of gaan we idd kort.

En die drukte is heel normaal! Kinderen hebben gewoon veel energie
pi_180040545
registreer om deze reclame te verbergen
Haha geweldig, bedankt allemaal :)

Ik vind het fijn als R mijn familie leert kennen maar jullie hebben gelijk, dag duurt veel te lang. We hebben sinds geboorte de hele dag altijd volgehouden, net als met kerst. R zijn verjaardag met familie (zonder mijn oma) duurt ook hele dag... Dan hebben we meestal wel uitje trouwens, dat helpt. Maar hebben al besproken, gaan volgende keer eerst sochtends thuis en dan goede lunch thuis, zodat we allemaal geen trek hebben :X en dan daarheen tot begin vd avond. Het ging namelijk flink wat uren goed, dankzij mijn nichtje. Met mooi weer is het ook beter te doen omdat je buiten kan zijn en dan zouden we ook nog naar een speeltuin met de auto kunnen. Of man alleen met R. Kerst al met mijn moeder besproken en vieren weaar weer bij hun, grote boerderij, iedereen kan eigen gang wat gaan en op loopfiets kan hij daar scheuren. Misschien dan ook wat later komen, dan is het net wat beter te doen. mijn moeder zei ook meteen minder lang komen dan. Mijn oma zal het lastig vinden, die snapt niks van kinderen die niet voorbeeldig zijn. Dat is dan jammer.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_180040662
Trouwens, vrijdag naar Omniversum geweest, naar Hubble O+ dat was dus het einde met R. We zweefden volgens hem haha. Aanrader dus voor kids die op hun kont kunnen blijven zitten. Over een jaar ofzo nog maar eens. R was mooi gratis met 3,5 hhaha. Daarna museon over ridders. Nog wat lastig maar wel leuke dingen gezien en boven ook. De dag erna naar space expo geweest. Ook lastig maar wel leuk. Alles met veilingkaarten enzo. Bij Omniversum wil ik volgende keer naar onder water film denk ik.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_180042145
Hilmo, goede tips heb je al gehad.
Hier hebben we met kerst altijd de hele dag op visite. Maar kunnen de kinderen echt kind zijn ook.

Morgen schoolreisje. Dus net een nerveus meisje op bed gebracht. Ze heeft er veel zin in.

Ook wordt mijn moeder morgen geopereerd. Beetje spannende dag dus zo.
pi_180056704
registreer om deze reclame te verbergen
Hopelijk wordt het in alle opzichten een geslaagde dag, Omen. :* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180057011
Het is soms vrij hilarisch om de interactie te zien tussen I en haar best pittige/strenge kleuterjuf. De juf heeft in de gaten dat I haar 'charmes' gebruikt om anderen dingen voor haar te laten doen. Zo helpen andere kinderen haar met aan- en uitkleden met gym, en met haar jas aandoen, of het inpakken van haar tas (waterflesje en trommeltje er weer in doen en dichtdoen). Ze wordt daar nu dus op aangesproken. Ik heb het twee keer gezien bij het ophalen. De kinderen zitten dan in de kring en n voor n mogen de kinderen naar buiten. I werd een keer teruggestuurd naar haar stoel, omdat ze haar jas onder haar arm mee wilde nemen en gisteren zei de juf heel duidelijk dat ze haar tas moest inpakken maar dat het meisje naast haar haar niet mocht helpen. Dat gezicht van I dan. _O- . Als blikken konden doden.. :P . En dan *moppermopper* maar zelf haar tas inpakken. :') .

Het is ook echt iets waar wij op moeten letten, want I kan het goed: haar wil opleggen aan een ander. Ze is dwingend/overtuigend en als dat niet werkt gaat ze charmant doen. Daarnaast is ze, net als ik, ook gewoon een beetje onhandig en dan is het natuurlijk fijn als anderen die dingen voor je doen. :+ . Hoe dan ook, ik heb er maar een speerpunt van gemaakt thuis, zodat ze zelfvertrouwen krijgt in het zelf kunnen. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180087919
Hehe Franny. O+
Hier ook zo’n charmante dame.

Vandaag twee leuk/lieve gesprekjes.

Eentje tussen haar en een andere kleuter.
Andere kleuter: “R! Ik wil jou hebben.”
R heel serieus: “Dat kan niet. Ik woon al bij mama.”

Later liet ik haar een foto zien van het schoolreisje met alle kinderen die ik in het groepje had. Toen ik haar vroeg wie het liefste was wees ze zichzelf als eerste aan. O+

En gisteren ook een slikmoment tijdens het schoolreisje.
Op een moment had een van die kindjes een kapotte teen. Dus die kreeg een pleister. Een ander kreeg zijn schoenen niet aan. Dus die hielp ik ook. En toen een huilende Riley. Toen ik vroeg waarom zei ze: “Omdat ik jaloers ben.”
pi_180088184
Och Omen, ik vind R toch zo’n aandoenlijk lief en grappig meisje O+! En knap dat ze haar gevoel al zo goed kan verwoorden!
Venus in pocketformaat
loveli
pi_180089278
Aaah, wat goed dat ze dat al kan benoemen Omen!
pi_180127074
Fijn dat je mee kon met het schoolreisje, Omen en dat het leuk was. En r met haar zelfkennis. O+ .

We hebben vandaag I's map met 'beoordeling' meegekregen, met daarin ook de eerste Cito resultaten. :o . Het was nog wel 'grappig', want I kwam met map onder haar arm de klas uit en wilde dat ik er direct in keek, omdat er ook een tekening in zat. Dus ik deed die map open en zag niet zulke positieve beoordelingen. Dus ik dacht: oke, nou ja, dat kan. Maar toen bladerde ik door, op zoek naar de tekening, en zag ineens een naam van een andere leerling staan. Had I per ongeluk haar map verwisseld met dat van een kind naast haar. :+ . So much voor privacy. :P . Snel omgewisseld. Gelukkig zagen we het al op school.

Het is wel interessant en fijn om te zien hoe de juf haar beoordeelt. Wat me verbaasde is dat ze in de kringgesprekken stil is. Ik had verwacht dat ze daarbij wel snel los zou zijn. Maar als n van de jongsten in de groep heeft dat waarschijnlijk nog wat meer tijd nodig. Ze heeft nog wat ontwikkeling nodig van de 'executieve vaardigheden' , ofwel de onhandigheid die al naar voren kwam. :+ . Verder waren die Cito scores wel zoals ik had verwacht: talig boven het gemiddelde, en op reken- cijfer gebied op het gemiddelde. Maar deze week hebben we nog een gesprek en dan krijgen we nog wat meer duiding en uitleg. Het gaat allemaal wel best ver voor een kind dat nog maar ruim 4 is he. :o .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180127463
Bij ons doen ze pas Cito in de tweede.
Klinkt als een goede beoordeling Franny. O+
Volgende week krijgt R haar portfolio mee. Mogen ze allemaal tekeningen indoen waar ze trots op zijn. En er zitten foto’s bij. En dan twee blaadjes met hoe ze het doet. En dan aan haar gericht.
Ook laten ze de kinderen zelf vertellen wat ze goed vonden gaan. Wat ze moeilijk vonden en wat ze willen leren.
pi_180128004
Bij ons cito op de computer vanaf groep 1. Dus ze moeten eerst met de muis leren werken die kleintjes
  vrijdag 29 juni 2018 @ 20:11:50 #190
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_180128116
J kreeg ook zijn rapport mee vandaag. Positieve scores (alles voldoende tot goed) en leuke positieve stukjes van de juf.

Ik zag tot mijn verbazing ook Cito scores op taal en rekenen. J heeft daar nooit iets over gezegd, dus wist niet dat hij deze gedaan had. Op taal scoort ie hoog (had ik eigenlijk ook wel verwacht, heel talig kind), op rekenen gemiddeld.

Volgende week laatste schoolweek *O* Op maandag zitten alle kleuters in hun ‘nieuwe’ klas. Instromende kleuters komen dan ook kijken, kinderen die naar groep 3 gaan zijn vrij. J heeft er wel zin in, want hij vindt zijn nieuwe juf heel lief, maar vindt het ook heel spannend.
pi_180128505
Hier ook pas Cito vanaf groep 2..
Ik ben even langs zijn juf gegaan en hoorde dat zn rapport enorm is vooruitgegaan. Zijn vorige rapport viel ons tegen, omdat de juffen dus niets hadden gedaan met wat wij over Ow vertelde. (Zo stond bijv op zijn rapport: kan nog niet tot tien tellen... en thuis telt hij tot 100 en herkent hij cijfers tot 100).

Jammer genoeg krijgt hij de juf, waar ik geen fan van ben, volgend jaar weer. Dit is zo’n juf die ouders niet gelooft maar bewijzen wil zien..
Kreeg vandaag wel een berichtje dat ouders willen gaan klagen over deze juf, en dat vind ik wel heel ver gaan. :o

Hebben jullie kleuters ook al plannen gemaakt voor de vakantie?
pi_180128513
Hier geen rapporten. Kind is er totaal nog niet mee bezig, beoordelen en zo. Gelukkig maar O+

Maar dat A diploma. Wat doen jullie daar aan? Ik vind het zelf wel een mijlpaal waar een cadeau bij mag/hoort. Hij rekent er zelf helemaal niet op iets te krijgen, maar ik vermoed dat opa en oma wel met cadeaus aankomen en dan wil ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb alleen zelf geen inspiratie en het is dus morgen :+ Een doos Lego of een vakantieboek kan altijd, maar ik wil eigenlijk wel iets specialers. Aan de andere kant krijg je ook nog B en C binnen niet al te lange tijd dus het zet ook weer een toon. Tips welkom dus! :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Mineola op 29-06-2018 21:11:55 ]
pi_180128811
Kleuters hebben wel cito geloof ik, maar die staan niet op het rapport. Hoor ik volgende week wel tijdens de 10 minuten gesprekken. Het rapport is hier nu ook binnen. Jongste heeft een mooi rapport, Ook met een leuk stukje tekst erbij. Juf ziet hem ook echt zoals hij is, en heeft hem helemaal door. Ik ben daarom ook echt heel blij dat ze straks ook de 2/3 gaat doen waar jongste in komt. Hij komt dan in de 3. Klein clubje van 22 leerlingen, 12 groep 2 en 10 groep 3.
Is het interessant Joost?
pi_180129609
Hier voor A diploma een bepaald Skylander poppetje (voor de playstation) die ze graag wilde hebben. En voor B een hele dure lego doos die ze graag wilde hebben.

Bij ons is vanaf groep 1 cito en staat ook op haar rapport.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  vrijdag 29 juni 2018 @ 21:51:14 #195
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_180129675
Hier ook cito eind groep 1. Taal zonder fouten :o en rekenen op B niveau. Ze is toe aan groep 2. Verder nog geen rapport in groep 1 volgens mij. In 2 wel met een leuk verhaal.
  Moderator vrijdag 29 juni 2018 @ 21:55:23 #196
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_180129732
Hier ook eind groep 1 cito. En wel met fouten. Ze moesten namelijk heel nodig plassen :+
pi_180129962
Jan heeft 3 x een cito gedaan. Laatste was om te kijken of hij toe is aan groep 3.

Nou ik vond het me toch een wassen neus.
Cito 1 en 2 scoorde hij op taal hoog en rekenen redelijk. Cito 3 alles slecht. Bleek dat hij later antwoorden tegen de computer ipv te klikken. Ja dan denk ik halloooooo eerst beginnen over dat hij het zo slecht heeft gemaakt en vervolgens hoor ik ja hij praatte tegen de computer ipv te klikken met de muis. Dus het betekend niet dat hij het niet weet maar dat hij dus niet op de juiste manier heeft geantwoord dus klikken ipv zeggen

Dus die 3de cito trek ik mij niks van aan, zie de cito van groep 3 wel weer en zal aan de slag met dingen op de computer doen met muis. Ze zitten hier nooit achter mijn laptop dus gebruiken nooit een muis. Ze mogen alleen op mijn tablet

Ze namen een extra cito af omdat hij een oktober kind is dus vroeger late leerling maar nu dus bespreekgeval alles van oktober tm december of ze groep 3 aan kunnen
  zaterdag 30 juni 2018 @ 00:37:30 #198
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180132394
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 20:37 schreef Mineola het volgende:
Hier geen rapporten. Kind is er totaal nog niet mee bezig, beoordelen en zo. Gelukkig maar O+

Maar dat A diploma. Wat doen jullie daar aan? Ik vind het zelf wel een mijlpaal waar een cadeau bij mag/hoort. Hij rekent er zelf helemaal niet op iets te krijgen, maar ik vermoed dat opa en oma wel met cadeaus aankomen en dan wil ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb alleen zelf geen inspiratie en het is dus morgen :+ Een doos Lego of een vakantieboek kan altijd, maar ik wil eigenlijk wel iets specialers. Aan de andere kant krijg je ook nog B en C binnen niet al te lange tijd dus het zet ook weer een toon. Tips welkom dus! :P
Misschien een leuk uitje om het te vieren? Uit eten bij een wokrestaurant ofzo, vindt 'ie dat leuk?
KuikenGuppy
pi_180134406
School hier doet geen Cito voor de kleuters. Ik heb ook geen idee of F wel een rapport krijgt :')
Volgend jaar houdt hij dezelfde leuke juffen, wel fijn dat dat de hele onderbouw zo blijft :)

Ik krijg geregeld de vraag of F al op zwemles gaat maar ik vind hem nog wat te jong. Maar kijken of er wachtlijsten zijn is misschien wel handig. Het zwembad waar ik vroeger m’n diploma’s heb gehaald staat nog steeds goed aangeschreven, lijkt me dan wel leuk om daar weer naar toe te gaan :+
pi_180171705
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 08:00 schreef Fazzoletti het volgende:
School hier doet geen Cito voor de kleuters. Ik heb ook geen idee of F wel een rapport krijgt :')
Volgend jaar houdt hij dezelfde leuke juffen, wel fijn dat dat de hele onderbouw zo blijft :)

Ik krijg geregeld de vraag of F al op zwemles gaat maar ik vind hem nog wat te jong. Maar kijken of er wachtlijsten zijn is misschien wel handig. Het zwembad waar ik vroeger m’n diploma’s heb gehaald staat nog steeds goed aangeschreven, lijkt me dan wel leuk om daar weer naar toe te gaan :+
Wij zijn wel snel begonnen met zwemles, I was toen 4 jaar en 3 maanden. Achteraf gezien had ik liever langer gewacht. Hij liep heel lang vast omdat hij nog niet genoeg kracht had om 2 baantjes achter elkaar te zwemmen. Dat frustreerde hem enorm en dat was misschien niet nodig geweest als we nog een jaartje gewacht hadden. Bij A gaan we het iig anders doen. Ook wel lekker dat we dan (hopelijk) een periode even geen zwemles hebben, voor A weer start.
Venus in pocketformaat
loveli
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')