abonnement Unibet Coolblue
pi_180171887
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 21:55 schreef Kyara het volgende:
Hier ook eind groep 1 cito. En wel met fouten. Ze moesten namelijk heel nodig plassen :+
:D

Bij ons nemen ze vanaf groep 2 Cito-toetsen af. Ze doen dat heel speels, zodat ze niet in de gaten hebben dat het een ‘ander’ werkje is. En ik vind het stiekem wel leuk om de ontwikkeling te zien.

In december was fonologisch bewustzijn bijvoorbeeld veel hoger dan echte letterkennis. Hij zat toen precies op het omslagpunt dat de voorwaarden om te leren lezen aanwezig zijn. In maart was er weer een toets, en toen zag je dat het bewustzijn min of meer gelijk gebleven was, maar de letterkennis een vlucht had gemaakt. Precies zoals er was voorspeld. Machtig interessant, hoe dat werkt!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180172340
Ja Phaidra, ik vind dat ook interessant om te volgen en terug te zien.

Maar ik zag iets anders in haar beoordelingsmap waar ik echt heel blij van werd. De scores bij 'zelfvertrouwen'. Als ze dit als basis heeft, dan volgt de rest vanzelf. O+ .
En verder dacht ik vandaag op het strand: even een leuke foto maken. Dat vond I ook wel een goed idee, maar dan wilde ze biddend op de foto. Na enig aandringen, wilde ze wel eventjes haar ogen open doen. Het resultaat van een paar maanden naar een christelijke school. :o . O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180172809
Mooi idd Franny! Dat zelfvertrouwen mist bij I nog wel eens. Punt 3 en 5 met name. Of hij denkt dat hij eigenlijk alles kan (of zou moeten kunnen :+) en is dan zwaar teleurgesteld in zichzelf.

Hij zei laatst ook dat hij eigenlijk piloot wilde worden, maar een vriendje had gezegd dat dat heel moeilijk was. Toen had hij direct dit idee laten varen en wilde nu bioloog worden (de logica hierachter ontgaat me enigszins, maar ok :+). Ik vind het sneu dat hij zich door zo’n simpele uitspraak van een vriendje laat tegenhouden.

Die foto :D O+. Zo vroom is ze vast thuis niet!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180173105
Direct nadat Djenna 4 is worden, zijn we gestart met zwemles. En ze heeft afgelopen zaterdag 'pas' haar A-diploma behaald. Ruim anderhalf jaar later dus. Dat heeft ons doen besluiten om Boaz pas op zwemles te doen als ie vijf is. Het ene kind is het andere kind niet natuurlijk. Maar mijn gevoel zegt dat we daar goed aan doen.
pi_180177317
Over zwemles gesproken. Gisteren kreeg mijn ene zoon te horen dat hij naar badje 2 mag en mijn andere zoon niet. Dit was voor het eerst dat S bewust door had dat hij iets nog niet kon wat T al wel kan. Hij was er echt een tijdje beduusd van. En zei dingen als: "Maar mama ik vond het vandaag heel veel minder eng dan vorige keer." en "Ik heb toch ook heel goed mijn best gedaan." Mijn hart brak echt in duizend stukjes. ;( Arme S, hij deed ook echt heel erg zijn best, maar hij vindt het gewoon nog eng om zijn oren onder water te doen en dus is hij niet watervrij genoeg om naar bdje 2 door te mogen.
We gaan nu even extra oefenen met S om hem er een beetje doorheen te helpen. In zo'n klasje met 10 andere kindjes gaat dat toch net wat lastiger dan 1 op 1. Dit soort momenten gaan we natuurlijk nog veel vaker tegenkomen vanaf nu, maar ik vond het wel even confronterend dat het zo'n indruk maakte op S. -O-
  zondag 1 juli 2018 @ 23:42:36 #206
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_180177453
Och ja, dat snap ik Nikki ;( Wij hadden hetzelfde drama al toen de meiden naar het volgende badje mochten en M nog niet. Ik was toen wel een beetje opgelucht dat de meiden dan in elk geval samen mochten. Hoewel het dan nog zou schelen als M ook nog in het 1e badje zou blijven.
pi_180177644
Och arme M. ;( Ik snap ook zo goed dat zo'n kleutertje er helemaal niets van begrijpt als dit soort dingen gebeuren. Ik vond het erg lastig om aan S uit te leggen waarom T wel door mag en hij niet zonder afbreuk te doen aan de prestatie van T en zonder S het gevoel te geven dat hij niet goed genoeg is.
pi_180179934
Oh, dat vind ik echt heel zielig!
Ik had met mijn zus bedacht dat we ze tegelijk op zwemles zouden gaan doen, zodat we niet beide daar elke week hoeven te staan. Maar daar twijfel ik nu over.

Ow mag vanaf deze week eindelijk naar badje 2, maar hij wil niet ;) Ik vond zijn meester heel negatief over hem, gelukkig krijgt hij dus nu iemand anders..
pi_180180858
Dat lijkt me ook moeilijk, Nikki. Moeilijke dingen om uit te leggen op deze leeftijd. Zijn er dingen waarbij het andersom is: dat S ergens beter in is? Dat houdt het dan misschien een beetje in evenwicht.

Ik gaf het afgelopen schooljaar les aan een tweeling: wel in twee verschillende klassen, klas 1 van het gymnasium. Allebei zijn ze tot de conclusie gekomen, samen met de ouders, dat het gymnasium toch niet de goede keuze was. Maar wat ik zo tof vind: ze zijn daarna op zoek gegaan naar wel passende middelbare scholen en hebben daarbij echt goed nagedacht over wat individueel past. Nu is eentje aangenomen in de kunstklas van een middelbare school (meteen aangenomen toen ze haar portfolio zagen) en de ander gaat naar een school waar ze TTO hebben. En ze zijn allebei heel blij met hun keuze. Vond het mooi om ze daarover te horen praten. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180182053
Zo ook nog even hier opscheppen:

B is zaterdag grote broer geworden van J.u.l.i.a. Het was een lange zit, B is woensdagnacht door mij uit zijn bed gehaald en door zijn oom opgehaald. Donderdag gewoon naar school en daarna naar de zus van mijn vrouw en daar istie tot zaterdagavond gebleven, toen kwam hij zijn zusje in het ziekenhuis bewonderen en ben ik met hem naar huis gegaan.
Dat heeft ie zo goed gedaan, hij was zo lief en gezellig volgens mijn schoonzus.

De bevalling zelf ging zaterdag behoorlijk rap maar mijn vrouw had woensdagnacht al gebroken vliezen en daarna weeen. Helaas stopte dat daarna. Zaterdagochtend ingeleid om 08:45 en om 14:31 is ze geboren.

En B is zo trots, hij heeft van ons een digitale kindercamera gekregen en hij maakt van alles foto's :D Geeft haar vaak kusjes en heeft vanochtend een tijdje op de bank gezeten met J op schoot, dat koppie, supertrots was ie.
pi_180183934
Franny, wat een zelfvertrouwen. O+

Nikki en Kyara. Wat sneu voor jullie kleuters. :*

Exode, gefeliciteerd met jullie dochter. O+
Doe jij aan foto’s op Fok? Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoor. O+
pi_180184439
B met zijn zusje vanochtend O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 2 juli 2018 @ 13:02:18 #213
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_180184476
Och wat een trotse broer zit daar met zn zusje O+
Gefeliciteerd!
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_180185060
exode wat een prachtige foto O+ gefeliciteerd met jullie dochter.

Franny wat fijn dat I het zo goed doet. en wat een knappe dame is het toch O+

Nikki en Kyara dat lijkt me zo moeilijk. En ook hoe je dat dan goed uit kan leggen zonder dat je het zelfvertrouwen daarbij onderuit haalt.

Onze kleuter mag na de zomer vakantie naar groep 2. Hij had het heel goed gedaan met de toetsen. Hij is pas na de kerstvakantie gestart op school dus ik had geen idee wat de juf zou doen. Hij is nu wel de jongste van de klas dus ik ben benieuwd hoe hij groep 2 gaat doen.
Ik ben iig al trots op hoe hij het nu al doet.
pi_180185247
Nohhh lieve grote broer B. O+
Wat fijn voor B dat zijn lange wachten eindelijk beloond is. En jullie lange wachten ook uiteraard. ;) En die spekkies van J! O+ O+

Franny wat tof dat die twee nu allebei hun eigen plan hebben getrokken. Ik hoop dat T en S dat ook blijven doen. Nu hangen ze niet heel erg aan elkaar en ik hoop dat dat wel een beetje zo blijft. Het fijnst voor de jongens zelf is als ze zowel samen als apart van elkaar prima functioneren, maar dat zal de toekomst uitwijzen. :)
pi_180186136
Pfff, I kwam tussen de middag met een verhaal waarover ik toch maar even met de juf ga praten. Ze vertelde het verder opgewekt, maar dat zegt niet zoveel, gelet op een eerdere ervaring. I vertelde dat zij tijdens het buitenspelen naar de wc was gegaan zonder dit even tegen de juf te zeggen. De juf had haar daarop aangesproken (op zich terecht uiteraard) maar ook een verhaal verteld. Ze vertelde dat ze op een andere school ook een keer een kind kwijt was dat zonder iets te zeggen naar de wc was gegaan. Dat kind is toen op de wc gestikt in iets en toen gestorven.

Ik vind dit echt een heel heftig verhaal, dat ik nogal wat vind om even te vertellen om je punt duidelijk te maken. Ook onnodig, want als je I gewoon zegt dat ze voortaan echt moet aangeven dat ze naar binnen gaat, dan onthoudt ze dat. De juf had ook al eens eerder zo'n eng verhaal verteld toen de kinderen buiten met stokken had gespeeld. Ze vertelde toen dat haar broer door het spelen een keer z'n oog is kwijtgeraakt en daarom een glazen oog heeft. Dit heeft I nog lang beziggehouden, het had grote impact.

Dus ja, ik vind dit niet erg pedagogisch verantwoord, of die verhalen nou waar zijn of niet. :{ .
Maar eerst maar eens verifiëren natuurlijk of wat I vertelt hierover echt klopt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180186492
Wow dat vind ik ook echt not done!! Goed dat je een gesprekje gaat aanvragen. Als het waar is, gaat ze echt ver over de grens.

Exode, wat een heerlijk plaatje O+. Fijn dat het zo goed gaat! En nog gefeliciteerd met jullie dochter *O*
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180187285
Och jeetje Franny wat een verhaal. Ik snap dat de juf als ze iets dergelijks inderdaad heeft meegemaakt wel extra schrikt als er even een kindje 'kwijt' is, maar dan nog hoort ze dit verhaal voor zich te houden. :X
pi_180188850
Jeetje wat een horrorverhalen. Eens dat het niet een type verhaal is dat je aan een 4-jarige vertelt om je verhaal kracht bij te zetten.

Wél knap van I dat ze het verhaal zo kon reproduceren!
pi_180189457
Ja, dat vind ik ook wel, Roomsnoes. Het komt er met eeeh's en soms even zoekend naar een woord uit, maar het is samenhangend en goed te volgen. Dan is dan misschien de pech voor de juf dat I dat soort dingen kan navertellen. :P . Maar stel dat je kind een nachtmerrie krijgt van zo'n verhaal en die kan het niet goed navertellen, dan heb je als ouder dus geen idee wat hier nou speelt..

Ik heb het maar even netjes op de mail gezet. Want dit bespreken waar I bij is, of als I daar iets van mee krijgt is niet zo handig.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180190406
Exode wat prachtig, gefeliciteerd!

Wat een verhaal franny, kan idd echt niet.

[ Bericht 44% gewijzigd door Hilmo op 02-07-2018 17:55:28 ]
pi_180191977
quote:
2s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:48 schreef Franny_G het volgende:
Pfff, I kwam tussen de middag met een verhaal waarover ik toch maar even met de juf ga praten. Ze vertelde het verder opgewekt, maar dat zegt niet zoveel, gelet op een eerdere ervaring. I vertelde dat zij tijdens het buitenspelen naar de wc was gegaan zonder dit even tegen de juf te zeggen. De juf had haar daarop aangesproken (op zich terecht uiteraard) maar ook een verhaal verteld. Ze vertelde dat ze op een andere school ook een keer een kind kwijt was dat zonder iets te zeggen naar de wc was gegaan. Dat kind is toen op de wc gestikt in iets en toen gestorven.

Ik vind dit echt een heel heftig verhaal, dat ik nogal wat vind om even te vertellen om je punt duidelijk te maken. Ook onnodig, want als je I gewoon zegt dat ze voortaan echt moet aangeven dat ze naar binnen gaat, dan onthoudt ze dat. De juf had ook al eens eerder zo'n eng verhaal verteld toen de kinderen buiten met stokken had gespeeld. Ze vertelde toen dat haar broer door het spelen een keer z'n oog is kwijtgeraakt en daarom een glazen oog heeft. Dit heeft I nog lang beziggehouden, het had grote impact.

Dus ja, ik vind dit niet erg pedagogisch verantwoord, of die verhalen nou waar zijn of niet. :{ .
Maar eerst maar eens verifiëren natuurlijk of wat I vertelt hierover echt klopt.
wat raar van een juf! Ik ben heel streng met stukjes ballon. Zelf als kind deed ik het ook maar als een balkon geknapt is stukje ballon naar binnen zuigen en dan draaien dat je een mini ballonnetje hebt.
Maar een kind op mijn werk is er ooit bijna in gestikt. Gelijk een arts erbij en het is goed gegaan uiteindelijk....
Maja als ik zie wat sommigen op eten en er uit gevist moet worden (balpennen, kerstballen, allerlei munten, rondjes die in een spinner zitten en ik heb wel meer voorbij zien komen de afgelopen jaren)

[ Bericht 12% gewijzigd door Goitske op 02-07-2018 19:37:44 ]
  maandag 2 juli 2018 @ 20:20:14 #223
171422 LadyBlack
paint it black
pi_180194033
Jemig Franny dat kun je echt niet maken tegenover een 4-jarige met alle mogelijke fantasie :X

E is momenteel helemaal in de ban van de dood, vraagt steeds hoe dat dan voelt, zegt daarna huilend dat ze niet dood wil.... en blijft er echt in hangen :{

Ook vroeg ze een keer hoe S uit mijn buik was gehaald :o Ik aarzelde wat maar ze vroeg toen zelf of dat met een mes was gedaan en begon keihard te huilen dat dat heel zeer zou doen :'(

Dagen later lag ze 's avonds in bed te huilen dat ze niet in haar buik gesneden wou worden. Dus ik zei dat dat ook niet gebeurde. Jawel, wel als ze een kindje kreeg!

Heb maar uitgelegd dat dat alleen soms gebeurt en nu hoop ik dat het even wegzakt. Het is zo zielig dat bange koppie.... ;(
  maandag 2 juli 2018 @ 20:21:01 #224
171422 LadyBlack
paint it black
pi_180194056
Exode gefeliciteerd! Wat een lief duo zo O+
pi_180194482
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 20:20 schreef LadyBlack het volgende:
Jemig Franny dat kun je echt niet maken tegenover een 4-jarige met alle mogelijke fantasie :X

E is momenteel helemaal in de ban van de dood, vraagt steeds hoe dat dan voelt, zegt daarna huilend dat ze niet dood wil.... en blijft er echt in hangen :{

Ook vroeg ze een keer hoe S uit mijn buik was gehaald :o Ik aarzelde wat maar ze vroeg toen zelf of dat met een mes was gedaan en begon keihard te huilen dat dat heel zeer zou doen :'(

Dagen later lag ze 's avonds in bed te huilen dat ze niet in haar buik gesneden wou worden. Dus ik zei dat dat ook niet gebeurde. Jawel, wel als ze een kindje kreeg!

Heb maar uitgelegd dat dat alleen soms gebeurt en nu hoop ik dat het even wegzakt. Het is zo zielig dat bange koppie.... ;(
Pfoe, wat heftig he? Wat dat onwijs kan blijven spoken in die koppies ;(.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180197633
Exode. Smelt. O+

Franny. Ik zou daar ook niet blij mee zijn zeg. :o

LB, wat sneu voor E. Hopelijk zakt het snel weg.
pi_180197673
Ach, wat sneu, LB. Het is ook lastig als ze zulke vragen stellen. Ik ga op zulke momenten wel eens expres grappige dingen zeggen en het een beetje overdrijven/belachelijk maken en dat helpt dan wel eens. Gekke mama uithangen. *) .

I had het de afgelopen tijd ook nog best met haar kin. Wond is allang dicht en I leek er verderl relaxed mee te zijn. Tot ze vorige week ineens zei dat ze tijdens gym op school elke keer heel bang is dat ze met haar kin op de mat zal komen en dat het dan weer open zal gaan. Dus daar heb ik haar gelukkig mee gerust kunnen stellen, maar ik wist niet dat het haar nog bezighield.
Maar wel heel stoer: ze smeert nu zelf twee keer per dag met littekenzalf en als ik er niet aan denk, dan denkt zij er zelf wel aan. _O_ .

Exode, nogmaals van harte. Wat leuk dat jullie een meisje erbij hebben en B grote broer is. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180213753
Vraagje: de schoenen van mijn zoon slijten erg snel en zien er in no time niet meer uit.
Ik wil niet hele dure schoenen kopen maar we een beetje fatsoenlijke kwalitatief.
Wie heeft er tips?
  dinsdag 3 juli 2018 @ 16:51:38 #229
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_180213893
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 16:46 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: de schoenen van mijn zoon slijten erg snel en zien er in no time niet meer uit.
Ik wil niet hele dure schoenen kopen maar we een beetje fatsoenlijke kwalitatief.
Wie heeft er tips?
Ik vind tot nu toe alleen Nikes redelijk overleven.
Ik koop online bij omoda of altiesport in de sale de dure merken voor een prikkie.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 17:34:55 #230
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_180214904
Ik koop alleen nog maar schoenen met stevige (plastic) neuzen. J draagt nu lage suède converse one stars, die houden het prima. Adidas allstars hielden het ook prima een half jaar of meer vol. Verder heeft ie Develab schoenen (met stevige plastic neus dus). Die zijn wel wat duurder, maar als je ze in de sale haalt vaak nog wel voor een leuke prijs te vinden.
pi_180215788
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 16:46 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: de schoenen van mijn zoon slijten erg snel en zien er in no time niet meer uit.
Ik wil niet hele dure schoenen kopen maar we een beetje fatsoenlijke kwalitatief.
Wie heeft er tips?
ik heb dit jaar 2 paar schoenen voor Teun gekocht Adidas en fila samen 70 euro bij van Haren ipv 1 paar bij de kinderschoenen winkel. Was er zo klaar mee dat schoenen van 70 euro niet eens 1 zomer volhouden. Gaat prima beide paren zien er nog netjes uit
pi_180217775
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 16:46 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: de schoenen van mijn zoon slijten erg snel en zien er in no time niet meer uit.
Ik wil niet hele dure schoenen kopen maar we een beetje fatsoenlijke kwalitatief.
Wie heeft er tips?
Onze peuter heeft Teva's met een dicht stuk tussen de twee bandjes (beetje vage omschrijving :'), hielen en tenen zijn wel open) en die overleven prima, zijn erg stevig. Met Timberlands hadden we problemen, die gingen snel stuk op de loopfiets.
pi_180218961
B (en wij) vindt Adidas schoenen erg leuk, maar New Balance houden het beter vol is onze ervaring. Zijn vaak in de uitverkoop (of je bestelt ze in Engeland).
pi_180219751
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 16:46 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: de schoenen van mijn zoon slijten erg snel en zien er in no time niet meer uit.
Ik wil niet hele dure schoenen kopen maar we een beetje fatsoenlijke kwalitatief.
Wie heeft er tips?
Wij kopen vaak in Bataviastad.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_180231540
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 19:53 schreef Minarosa het volgende:

[..]

Onze peuter heeft Teva's met een dicht stuk tussen de twee bandjes (beetje vage omschrijving :'), hielen en tenen zijn wel open) en die overleven prima, zijn erg stevig. Met Timberlands hadden we problemen, die gingen snel stuk op de loopfiets.
ik heb ook nog gewone tevas maar die houden het ook heel goed. Die Teun heeft gaan al voor het 3de jaar mee, die van Jan voor het 2de jaar
pi_180231589
Hier vandaag juffendag op school
Jan is als militair (alleen shirt heb er maar een legergroene Kortebroek onder gedaan) en Teun als cowboy en die vond dat er geen shirt onder z'n hesje hoorde. Nou prima doe je dat niet

Stuurt mijn man opeens een gifje van de village people met de tekst nu zie ik het ineens!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 4 juli 2018 @ 11:30:53 #237
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_180232161
goitske _O-
pi_180232284
Ik haal, nu de jongens goed kunnen lopen, meestal 1 paar wat betere/mooiere schoenen en 1 paar bij de van Haren. Die gaan hier vaak toch een heel seizoen mee:@
Oh en qua slippers: teva’s... zonder twijfel ;)

Gave foto’s :D
pi_180232902
Goitske _O- :D Heerlijke foto's!

Benjamin heeft vanochtend ijsjes getrakteerd op school. Met zijn hele klas (30 kindjes) buiten op een kleed. Hij was zo trots! Ik ben er tussen gaan zitten en werd bedolven onder de 'Mag ik vanmiddag bij B spelen?' vragen.
Toen ik uitlegde dat dat niet handig was maar dat ze misschien vrijdag in de speeltuin konden afspreken was het ook goed...ik ben benieuwd.
1 meisje wilde dan wel dat B vandaag bij haar kwam spelen maar dat wilde B niet 'Ik wil bij mijn mama blijven.' O+

En verder is ie als grote broer nog steeds supertrots en blij. Ik vind het zo knap hoe hij zich nu aanpast. Er gaan vast genoeg jaloerse momenten komen, maar deze dagen zijn in ieder geval mooi.
pi_180243943
Hier ook altijd Teva en Develab :Y
Teva weet ik meestal wel voor een euro of 40 te scoren bij Durlinger en gaan het hele seizoen mee!
pi_180244142
Gefeliciteerd met jullie meisje exode O+
pi_180252534
He Butterflower, hoe is het met jou en je meisje?? Lang niet gezien hier!

Ik had gisteren gesprek met de juf van I: over haar 'kindmap' en ik heb ook met haar die 'horror'verhalen besproken. Het was een fijn gesprek en echt goed dat we dat gedaan hebben want mijn beeld van haar heb ik kunnen bijstellen. Ze heeft echt wel het hart op de goede plek en kan ook heel leuk en enthousiast over I vertellen. Ik had het gevoel dat ze vrij afstandelijk en streng/nors was, maar dat valt erg mee. Ze begreep mijn bezwaar wel tegen het vertellen van zulke enge verhalen en zal er ook op letten. In haar ogen was het echt bedoeld om te kinderen te waarschuwen...

Wat betreft haar observaties van I is het wel opmerkelijk hoeveel I van mij weg heeft. Het valt op dat ze nogal dromerig kan zijn, echt in haar eigen wereldje, en daardoor ook verstrooid, of ze 'vergeet' de taak/opdracht die ze van de juf heeft gekregen. :+ . Verder is ze met dingen als uit- en aankleden, zelf tas inpakken, en andere 'organisatorische/praktische' zaken niet zo handig en moet ze daarin ook steeds aangespoord worden. Het is echt alsof ik mijn moeder weer hoor, die vroeger echt kriegelig kon worden van mij als ik weer dingen vergat of 'onbereikbaar' was, met mijn gedachten heel ergens anders of als ik weer eens onhandig deed. _O- .

De juf had haar vanwege haar cognitie misschien al in groep 2 willen plaatsen, maar doordat I met deze dingen nog moeite mee heeft, is dat geen goed idee. Nou had ik eerlijk gezegd zelf ook totaal niet het idee dat I al rijp zou zijn voor groep 2 en daarmee dan op de leeftijd van 5 1/2 naar groep 3 zou gaan. Op taalgebied zit ze wel ruim boven het gemiddelde, maar met rekenen en logisch denken op het gemiddelde. Ze kan natuurlijk prima, als ze daar aan toe is, met sommige opdrachten al meedoen met groep 2, aangezien het een gemengde groep is.

Nou kortom, fijn om even rustig gedachten uit te wisselen en de betrokkenheid van de juf bij I te merken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 5 juli 2018 @ 22:18:20 #243
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_180267050
Fijn dat je een goed gesprek hebt Franny. Nu kun je ook bepaalde dingen beter plaatsen. Daarom vind ik dat contact zo fijn en dat is precies wat ik een tijdje terug in de discussie over betrokkenheid bedoelde.

Morgen voor de laatste keer 3 kleuters naar school. Na de zomervakantie 2 in groep 2 en 1 in groep 3. Ik vind het wel weer een mijlpaal.
pi_180267989
Heel fijn idd Franny. Zo klinkt het gelukkig heel anders.

De overgang naar groep 3 is groot he! Gevoelsmatig iig ;). En jullie al vakantie, dat lijkt hier nog een eeuwigheid ver weg (2 weken :+).

Ik moest gisteravond zo lachen om I. Ik lag nog even naast hem in zijn bed. Ik kijk gewoon even naar hem, en I merkt dat.
I: Waarom kijk je naar me?
Ik: Ik vind je gewoon mooi en lief.
I: :? Echt? Ik vind mezelf een beetje gek. Wat vind je dan mooi aan mij?

_O- :D Uiteraard heb ik hem uitgebreid verteld wat hem zo ongelooflijk mooi maakt O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180272759
Exode nog gefeliciteerd!

Wij hebben vanaf gisteren een logee. S. Hun grote neef van 17 is hier, ik kon gisteren geen vrij krijgen dus hij is gewoon zelf met de sleutel naar binnen gegaan dus ik had geappt ga je straks mee Jan en Teun van de BSO halen. Dus hij op de bakfiets en ik mijn normale fiets. De jongens helemaal verbaasd dat hij de BSO in liep _O-
Teun bij hem in de bakfiets en kletsen tegen hem. En s'avonds heeft hij de jongens voorgelezen O+
pi_180278472
Goitske. :D

Franny. Fijn dat het zo goed gaat. O+

Kyara. Hoe was de laatste schooldag? En vanaf volgend jaar een groep drie jongetje. O+

Phaidra. Wat een heerlijk gesprekje. O+

Exode. Gezellig zo’n logee.

Hier krijgt ze vandaag haar rapport. Ik ben benieuwd.
pi_180281747
Vandaag wilden ze S. Al om half 7 uit bed vissen. Om half 8 mochten ze van mij naar boven dus hebben ze hem wakker gemaakt en gevraagd of hij ze naar school wilde brengen. Dus hij op de bakfiets, jongens er in, ik op de gewone fiets mee O+

Wij hebben nu met S. Een dagje Toverland ivm zijn diploma en de jongens zijn opgehaald door opa
pi_180281880
Heerlijk goitske, wat fijn zo met elkaar!

Wie had hier nou ook krentenbaard? Ik dacht al gek blaasjes, 2 ofzo op handpalm en onder voet, ook gekke vlekjes op knie. Gister met man , zou hij kinderziekte hebben? Kregen we vanochtend mail van opvang, er heerst krentenbaard, kids thuis houden. :{ Meteen naar huis gebeld want ik zit op werk, man gevraagd of hij dokter wou bellen. Buurkindje speelt nu bij ons en ze willen naar hun huis, waar een kleine baby is. Niet verstandig lijkt me. Meteen moeder daarvan ingelicht. Wat te doen? Schoonhouden lees ik, en dokter hopelijk zalfje. Op google zie ik de meest afgrijzende foto's :o wat merk je als je het zelf hebt? Ik heb een klein irritatie plekje in mijn mond, net alsof je te weinig vitamine hebt gehad of op wang gebeten.
pi_180284712
Zo snel mogelijk die zalf halen, Hilmo, Zodra je daarmee gaat smeren is het niet besmettelijk meer en gaat het ook snel over. Verder niet te druk over maken hoor. De kindjes hebben er niet zoveel last van en het geneest ook prima.

Overigens wel gek dat opvang adviseert kinderen thuis te houden? Hier was de regel dat krentenbaard kan heersen, maar als je direct met die zalf gaat smeren (en het dus niet meer besmettelijk is) kun je gewoon naar het kdv. En hoeven andere ouders ook niet te vrezen voor besmetting.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180286477
Hier mogen de kindjes ook gewoon naar de opvang als er krentenbaard is. En inderdaad zo snel mogelijk die zalf fiksen want krentenbaard kan heel snel gaan.

Overigens hier vorige week mond/hand/voet gehad bij de jongste, dat waren blaasjes onder haar voetzooltjes en in de handjes. Daar viel niets tegen te doen helaas.
pi_180289417
Ach wat naar al die zieke kindjes! Beterschap
  vrijdag 6 juli 2018 @ 20:37:07 #252
73386 Fazz
onderweg
pi_180290438
Als het krentenbaard is, begin dan inderdaad met die zalf Hilmo, maar als dat niet werkt meteen aan de bel trekken! Ik heb F dagen gesmeerd zonder resultaat. Toen ik de huisarts hierover belde zei hij dat er inderdaad een resistentie is tegen die fucidine zalf }:| De antibiotica kuur die we toen kregen hielp gelukkig wel meteen.

Maar ik dacht dat krentenbaard vooral rond de mond/neus zich openbaarde?

[ Bericht 6% gewijzigd door Fazz op 06-07-2018 21:16:59 ]
pi_180290769
En van die resistentie wist ik dan weer niks. Weer wat geleerd!
pi_180311434
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 18:17 schreef Twinkle20 het volgende:
Hier mogen de kindjes ook gewoon naar de opvang als er krentenbaard is. En inderdaad zo snel mogelijk die zalf fiksen want krentenbaard kan heel snel gaan.

Overigens hier vorige week mond/hand/voet gehad bij de jongste, dat waren blaasjes onder haar voetzooltjes en in de handjes. Daar viel niets tegen te doen helaas.
dat klinkt ook wel als iets wat we hebben, blaasjes onder voet en in handen, is het vooral. En bij scheenbeen en enkel. Nu wel twee kleine plekjes op gezicht, maar kan ook muggenbult zijn ofzo. Maandag maar naar dokter
pi_180312646
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 20:37 schreef Fazzoletti het volgende:
Als het krentenbaard is, begin dan inderdaad met die zalf Hilmo, maar als dat niet werkt meteen aan de bel trekken! Ik heb F dagen gesmeerd zonder resultaat. Toen ik de huisarts hierover belde zei hij dat er inderdaad een resistentie is tegen die fucidine zalf }:| De antibiotica kuur die we toen kregen hielp gelukkig wel meteen.

Maar ik dacht dat krentenbaard vooral rond de mond/neus zich openbaarde?
Goed dat ik dit lees, zeg! Hier voor de tweede keer krentenbaard in korte tijd. De eerste keer smeerde ik zo weg, een plek op z’n arm, maar nu zie ik nieuwe plekken verschijnen letterlijk waar ik bij sta en het zit overal: gezicht, armen, benen en zelfs een enorme plek op z’n achterhoofd, lekker smeerbaar ook. Ik smeer me suf, maar er zitten er nu zoveel en op zoveel plekken en steeds ergens anders nieuwe plekken... En met een pasgeborene van 3 weken in huis ben ik echt een beetje panisch inmiddels :{
Vanmorgen nog naar de hap geweest, maar daar werd ik weggestuurd: ‘Kom maar terug als je het idee hebt dat het heel snel uitbreidt.’ Uhm, ja, daarom zit ik hier dus. Maar ze wilde geen ab voorschrijven. Ik ga maandag gelijk m’n eigen arts bellen.
pi_180312909
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 18:12 schreef Jentin het volgende:

[..]

Goed dat ik dit lees, zeg! Hier voor de tweede keer krentenbaard in korte tijd. De eerste keer smeerde ik zo weg, een plek op z’n arm, maar nu zie ik nieuwe plekken verschijnen letterlijk waar ik bij sta en het zit overal: gezicht, armen, benen en zelfs een enorme plek op z’n achterhoofd, lekker smeerbaar ook. Ik smeer me suf, maar er zitten er nu zoveel en op zoveel plekken en steeds ergens anders nieuwe plekken... En met een pasgeborene van 3 weken in huis ben ik echt een beetje panisch inmiddels :{
Vanmorgen nog naar de hap geweest, maar daar werd ik weggestuurd: ‘Kom maar terug als je het idee hebt dat het heel snel uitbreidt.’ Uhm, ja, daarom zit ik hier dus. Maar ze wilde geen ab voorschrijven. Ik ga maandag gelijk m’n eigen arts bellen.
Ik neem aan dat er inmiddels een nieuwe dienst heeft. Ik zou die ab eisen en desnoods dreigen met een klacht, zeker met een pasgeborene in huis.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_180316326
Ik zou ook een andere huisarts raadplegen voor een antibioticakuur, vanwege dat kleintje in huis.

Ik ben aardig anti-antibiotica zeg maar, maar met een baby van 3 weken in huis erbij is het toch net even anders denk ik.
  zondag 8 juli 2018 @ 00:10:13 #258
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_180323116
Huuuu hand voet mond heb ik zelf gehad, na Melba. Wat ontzetend kut was dat. Had t veel erger dan hij! Hoop dat t je bespaard blijft Hilmo (mijn weerstand was heel slecht toen).
Kwak
pi_180326560
Hilmo en Jentin. Wat sneu voor jullie kleuters. :*

Hier zijn we gisteren naar Jurrasic Kingdom gegaan. Was echt een groot succes. Groots opgezet. Een route zodat je alle dinosaurussen ook kan zien. En ze maken geluid en bewegen.
R vond sommige dinosaurussen eng.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180326583
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 08:05 schreef Omentielvo het volgende:
Hilmo en Jentin. Wat sneu voor jullie kleuters. :*

Hier zijn we gisteren naar Jurrasic Kingdom gegaan. Was echt een groot succes. Groots opgezet. Een route zodat je alle dinosaurussen ook kan zien. En ze maken geluid en bewegen.
R vond sommige dinosaurussen eng.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ooh wat gaaf!
pi_180326649
Gisteren zijn wij naar kinderparadijs malkenschoten geweest. Tot grote vreugde van de jongens ging S. ook mee dus dat was samen met hem overal in en op klimmen. S'avonds BBQ.

Vandaag Jan even zwemles en S. Naar huis brengen dus op naar Groningen. De jongens vinden het niet leuk dat hij naar huis gaat.

Zo leuk elke ochtend staan ze met z'n drieën op de trampoline. Zodra hij uit bed is staan ze al te trekken of hij een salto wil doen dus dan doet hij een paar salto's en die "doen ze na" _O- Teun lijkt meer op break dancen _O-
pi_180357650
Jentin wat naar zeg :o

Waar is dat jurresic park??

En kwak zo ziek toen geworden, brr. Hier is alles eigenlijk weg :? Op gezicht is eigenlijk niks meer, onder voet lijkt gewoon een blaar, had ook te krappe schoen aan gehad, en verder lijken het toch vooral muggen bulten :') toch denk ik wel dat het iets wás, maar nu het door vaak douchen en sudocreme smeren, allemaal weg is, heb ik dokter niet gebeld. Denk dat als opvang had vermoeden dat hij het had, ze dat bij het ophalen wel hadden gezegd of later persoonlijk hadden gemaild. Ik hou het nu goed bij.

Vandaag hadden we de laatste zwemles voor de vakantie in de versie survival. Twee weken geleden zomerkleding aan, vorige week herfst, vandaag winter met jas en schoenen en alles aan. Jas voelde wel vreselijk en hij was zo zwaar hahaha. Over vlot heen rennen met de kleren aan, geweldig. Daarna zo heerlijk voelde het, met alles uit O+ als beloning van vorige keer diploma goud halen had ik beloofd dat we naar het grote bad zouden van, het recreatiebad. Dat gedaan. In totaal 4 uur in het zwembad gebleven :o golfslag en wildwater baan. Glijbanen durfde hij nog niet, maar prima. Zonder bandjes, want hij heeft op zwemles een veiliger zwemvest achtig ding gekocht, kan hij vrijer oefenen met trappelen. Was heerlijke dag zo.
pi_180364144
In Schiedam Hilmo. :D

Een foto waar wij opstaan toen we daar waren staat in het regionale stadsblad. Best wel leuk.
pi_180364281
In Wedde zit ook een dinopark, Hilmo. Nog steeds wel een eindje rijden, maar dichterbij dan Schiedam. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_180364353
In Utrecht heb je deze zomer ook een dinoding. Geen idee nog of het wat is, want ik moet er nog naartoe. ;)
pi_180365811
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 22:14 schreef _NIKKI_ het volgende:
In Utrecht heb je deze zomer ook een dinoding. Geen idee nog of het wat is, want ik moet er nog naartoe. ;)
Ziet er inderdaad cool uit! Koffie staat klaar als je gaat :)
pi_180370216
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 22:14 schreef _NIKKI_ het volgende:
In Utrecht heb je deze zomer ook een dinoding. Geen idee nog of het wat is, want ik moet er nog naartoe. ;)
Ik ga er volgende week donderdaag heen. Gister kaartjes gescoord via ticketveilingen :)
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_180371639
Dinodingen. O+ . :D .

I heeft haar naam veranderd. Ze wil vanaf nu Pippi Langkous I genoemd worden. I is haar achternaam geworden. _O- . Dat geeft denk ik goed weer in wat voor gemoedstoestand ze momenteel zit. Oh en of wij het huis uit konden, want Pippi woont alleen.

(Vijf minuten later: mama, wil je me optillen, ik ben moe. :') )

Er zijn hier momenteel zeer spannende dingen gaande, waar I (nog) geen weet van heeft. Wij zijn gisteren naar een huis gaan kijken in een heel andere buurt van DH en we zijn er nogal verliefd op. Mocht dit doorgaan, dan zal I van school moeten veranderen. Ik vind die gedachte heel spannend. Ze heeft net haar draai gevonden.... aan de andere kant: als we willen verhuizen, kan het maar beter nu zijn, want op een nieuwe school zal ze gewoon in groep 1 beginnen en dan zal die aansluiting wel weer vlotjes gaan. Kortom, ik loop met kriebels in mijn buik van de zenuwen. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180372922
Franny. Die I van jou. _O-

En spannende tijden hoor. Ik hoop dat het huis doorgaat. O+

Hier werd kleuter vannacht wakker en riep ze mij. Dus ik zeg dat ze naar mij toe mag komen. Zij: “Mama. Vrienden helpen elkaar hoor.”
pi_180372935
I weet wat ze wil. Spannend van het huis, hopelijk gaat het door.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 12:41:48 #271
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180373068
Spannend Franny! Maar idd zijn ze echt nog zo flexibel en zo gewend. Kuiken had na een paar weken alweer helemaal z'n draai gevonden op zijn nieuwe school.
KuikenGuppy
pi_180374987
Spannend Franny!

Ik kom ook maar eens aanschuiven met schoolgaande kleuter :o

Donderdag 4 geworden (en krijg nu al de vraag hoeveel nachtjes nog tot ik 5 wordt mama) vrijdag eerste ochtend op school gehad, en gisteren de hele dag zonder enige wendag gehad te hebben.
Huppelend vliegt meneer de school in, was al hulpje van de juf en vindt het so far allemaal prachtig.

Nu ik nog mijn draai vinden tussen 4 keer per dag naar school fietsen, thyis steeds op de klok kijken of ik al wegmoet om vervolgens als nog in alle haast de kleine dame in een stoel te proppen want te laat voor ophalen :')
  dinsdag 10 juli 2018 @ 15:43:10 #273
73386 Fazz
onderweg
pi_180376529
Gefeliciteerd nog Blue *O* Je stuiterbal naar school O+
Hoe vindt hij het?

Spannend Franny! Verliefd op het huis klinkt als een goede start. Zijn er veel geinteresseerden? De woningen gaat super snel bij jullie in de stad toch?

Vanavond is er een feestavond op de school van F. Hij is vanochtend al in z'n tijgerpak naar school gegaan :D Zo leuk om te zien hoe hij in best korte tijd toch helemaal z'n plek heeft gevonden daar.
pi_180411115
Stuiterbal heeft het naar zijn zin op school én BSO.
Hij vindt het dan ook nu al stom dat hij niet vaker naar de BSO mag met zijn vrienden :')
Zitten veel jongtjes in de andere groepen 1 (4 groepen 1 vn ongeveer 25 kids, hoezo grote school) die hij kent van het KDV en nu dus BSO. Dus alle verhalen die ik hoor gaan over de speelkwartiertjes op het schoolplein met 'mijn vrienden mama' O+
pi_180411351
Nee joh Blue, jouwe al op school! Ongelofelijk! Wat fijn dat hij het zo leuk heeft! :)
pi_180425715
Wat een heerlijk eigen willetje heeft I, Franny! En spannend van het huis, duim voor jullie dat het doorgaat!
Gefeliciteerd en welkom Blue!!

Ik kijk naar buiten en kan dan net een deel van de speeltuin zien waar B momenteel rondrent met de BSO. Met school waren ze er vanmiddag ook al volgens mijn vrouw. Ze hoorde B heel duidelijk roepen 'Daaaaaar woooooon ik!'.
Morgen nog halve dag naar school en dan heeft mijnheer vakantie. Hij gaat vanwege geboorte van J wel 2 dagen per week naar BSO, ze gaan zulke leuke dingen doen allemaal, hij heeft er helemaal zin in.
Wel heel fijn om de komende 6 weken minder te haasten zeg.

Ik na deze week nog 2 weekjes werken en dan 3 weken vakantie 8-) Zo'n zin in want ik kan/mag voor het eerst in jaren gewoon mijn telefoon uitzetten omdat iemand wij waarneemt. Jeetje, hoe zal dat voelen? Vorig jaar in Frankrijk gewoon deels doorgewerkt.
pi_180432704
Exode wat een heerlijk vooruitzicht!

Ik heb vandaag de deur dicht gedtrokken op het werk en toedeledokie tot over 3 weken. Heb de afgelopen dagen keihard gewerkt om volledig bij te zijn dat mijn collega niet met de shit zit...
Kortom de jongens naar bed gebracht en eerst een uur gewoon even op bed gelegen en beetje zitten allen met een vriendin en m'n zus. Had even geen puf meer

De jongens morgen nog naar school, speelgoeddag en dan is het rust in de keet
Jan heeft een rapport gekregen, hij doet misschien minder dan de juf zou willen maar ik zie een enorme verander ook in de rapporten sociaal gezien.
Teun heeft nog geen rapport omdat hij er nog maar net zit, alleen een leuke foto mee op A4 formaat met de tekst tot na de vakantie in groep 1 dan had hij wel wat om te laten zien.
Gisteren waren de heren boos... Groep 8 nam afscheid en in januari helemaal niet bij nagedacht dat het die woensdag zou zijn dus had mijn man de tandarts afgesproken. Ik kreeg zelfs te horen verzet de tandarts maar _O-
Groep 8 deelt snoepjes uit en dat hebben ze dus gemist :X ik heb het goed gemaakt met dat ze bij de Jamin zelf wat snoepjes uit mochten zoeken nadat ze smiddags bij de kapper waren geweest. Gelukkig vonden ze dat ook een groot feest want ze komen nooit bij de jamin :@
  vrijdag 13 juli 2018 @ 12:28:00 #278
73386 Fazz
onderweg
pi_180444458
Zo, de laatste schooldag is hier aangebroken *O* F had het de hele week al zwaar, veel huilen en vast klampen bij het wegbrengen. Het voelt zo rot om hem dan zo achter te laten :{ Gelukkig duurt het altijd maar een paar minuutjes zegt de juf.

Vandaag zag ik dus allemaal kinderen met kadootjes voor de juf. Is dat een gewoonte ja? :@
En wat geef je dan? Het lijkt me dat je als leerkracht niet echt zit te wachten op 30 prulletjes, maar wat dan wel?
pi_180444722
Hey is geen verplichting maar ik was vorig jaar gewaarschuwd gelukkig dus had voor de zekerheid wat meegenomen

Vaak is het iets kleins je kunt denken aan een theetje, chocolade, iets geknutseld etc maar je kunt bijvoorbeeld ook een mooie bloem doen ofzo is leuk.
Ik had heel leuk bij sostrene grene een tijdje geleden een "theezakje" met losse thee gekocht voor 2,50 de juf. Ik vind het wel allemaal dubbel want je hebt net juffendag gehad.... Maja dat is voor de verjaardagen en dit is stukje waardering.
Jan wilde ook nog heel graag voor zijn juffen een cadeautje maken namelijk een armbandje met kralen uit mijn bak

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180445063
Bij ons was het afgelopen woensdag juffendag. Toen hebben de juffen een reep Tony's met een paar zakjes thee en van die oploskoffie met lekkere smaakjes gekregen.
Vandaag hebben de kinderen alleen zelf gemaakte kaartjes meegenomen. Bij S stond er op zijn kaart:
Juf ik ga je missen.
Ik vind je heel lief.
Als ik stout ben moet ik op de gang.
Ik ga je heel veel missen.

Heeft hij helemaal zelf bedacht. O+

En T tja... die maakte een kaart die hij zelf zo mooi vond dat hij hem niet mee naar school heeft genomen omdat hij hem zelf wilde houden. :')
  vrijdag 13 juli 2018 @ 14:41:20 #281
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_180447343
Aaah, die T O+

Ik vond het wat lastig want de ene juf heeft meer betekent dan de andere zeg maar.

Voor juffendag heb al besloten dat ik volgend jaar een donatie aan kika doe namens de juffen en meesters. Samen met een tekening en kaart of zo.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 15:01:12 #282
73386 Fazz
onderweg
pi_180447670
Juffendag was hier denk al eerder in het jaar, die hebben we niet meegemaakt :)
Nou ja, ik zal volgend jaar (hopelijk) wel denken aan een aardigheidje O-)

Wat schattig Nikki! Kan het me helemaal voorstellen ook :+
pi_180447735
Mag ik reageren namens de vrouw van een leerkracht?
Een attentie aan het einde van het jaar is erg lief en leuk, maar laat de zeepjes en zo achterwege. Het leukste zijn persoonlijke cadeautjes zoals een tekening of andere knutsel. Mijn vrouw heeft wel eens 20 douchegelletjes gehad op 1 dag waarvan ze 19 vies vond (wat smaak is....dus lief gekocht maar zonde van het geld)

Overigens was het hier 2 weken geleden, toen vierden de 2 kleuterjuffen hun verjaardag en toen is als klas 1 gezamelijk cadeau gegeven (dinerbon)

Jeetje Kyara ook een leuk idee zeg!
pi_180448050
Bij ons was met juffendag ook inzameling en kregen ze een cadeaubon van Intratuin en een theedoos met theetjes en dan de kinderen moesten voor elke juf dan een papiertje mooi maken dmv tekenen of wat dan ook en daar het theezakje in doen. Dus ze had om elk theetjes een persoonlijk hoesje en een wie ben ik spel met foto's van de kinderen.

Andere klas voor de ene juf ook een bon en nog een inzameling voor de andere juf want die ging trouwen die kreeg een speelgoedauto met slingers er aan en opgerold geld er achter om zelf te besteden + van elk kind op school een mini Douchegel/deo etc jongens voor de man meisjes voor de vrouw. Ik heb met opzet axe gekocht en geen vaag merk en Teun heeft dan het armbandje erbij gemaakt.

En we hebben nog en lesassist gehad zelfde met de mini's was idee van de andere juffen samen en heeft Jan een armband erbij gemaakt want hij kende haar al sinds hij op school zat van de BSO

Ik vind het een beetje veel dit jaar... Ook om alles te onthouden :@ gelukkig is het allemaal goed gegaan want mijn hoofd zat sowieso een beetje vol de laatste weken. -O-
pi_180448124
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:06 schreef exode het volgende:
Mag ik reageren namens de vrouw van een leerkracht?
Een attentie aan het einde van het jaar is erg lief en leuk, maar laat de zeepjes en zo achterwege. Het leukste zijn persoonlijke cadeautjes zoals een tekening of andere knutsel. Mijn vrouw heeft wel eens 20 douchegelletjes gehad op 1 dag waarvan ze 19 vies vond (wat smaak is....dus lief gekocht maar zonde van het geld)
Nadeel vind ik dat mijn jongens niet altijd de knutsel of teken pet op hebben :@ Jan kreeg gelukkig dit jaar ineens de geest met de armbandjes en gelijk de tekst er achteraan wel met kralen uit jou bak, geen kinderkralen! _O-
  vrijdag 13 juli 2018 @ 15:31:18 #286
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_180448182
Voor juffendag heeft ze een klein canvas van de action beschilderd. Samen met een reep tolberone.

Voor het einde van het jaar is er een inzameling geweest. En moesten ze wat knutselen wat bij elkaar gevoegd is.
pi_180448743
Ze mogen hier altijd zelf wat bedenken wat ze willen kopen/doen voor juf (binnen een bepaald budget dan wel) Zo wilde oudste haar eerste kleuterjaar sokken kopen voor de juffen. Ze koos de allermooiste glittersokken uit bij de hema O+

Dit jaar is het voor de juf van groep 4 een lichtsnoer met cactuses geworden van de action, en voor de juf van groep 2 (die gewoon mee gaat naar groep 3 *O* ) een ander lichtsnoer van de action geworden. Met wasknijpertjes, waar jongste nog tekeningen voor maakt.
Dr komt namens ons een mooie kaart van Lentezoet bij
*poef* nu is het weg
  vrijdag 13 juli 2018 @ 16:37:33 #288
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_180449341
Ik had een heel leuk idee om een mini interview met V op een kaartje te schijven met vragen over de juffen.

Wat ga je het meest missen?, wat heb je geleerd?, wat vond je het leukst etc..

Ik heb helaas een niet meewerkende kleuter.. honderd keer weet niet op het kaartje is ook niks waard :P .

Ik had wel een weddenschap met ze gemaakt voor als V in kostuum mee zou doen aan de curcusact dit jaar, dus dat is een cadeaubon van de hema om spullen te kopen voor nieuwe thema’s geworden.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 18:37:07 #289
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_180451809
:D wel een leuk idee dat interview! Ik onthoud hem even :)
  maandag 16 juli 2018 @ 19:44:24 #290
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180520642
Edit, al opgelost :).

[ Bericht 84% gewijzigd door Burdie op 17-07-2018 15:24:48 ]
KuikenGuppy
pi_180520856
Vraagje, ons zoontje Moos is 4 jaar (en een paar maandjes) en is echt heel erg bezig met letters, vooral die van zijn eigen naam. Dat de letter 'M' van hem is, weet ie al een tijdje. Alleen we zijn niet heel erg inconsistent met voordoen hoe die letter 'M' eruit ziet. Soms zoals ie hier geschreven staat, soms de grote versie van de schrijfwijze 'm'. Hoe gaan ze dat op school leren? Eerst nog zonder hoofdletters lijkt me?!
En hoe gaan we die 'oo' uitleggen? Dat de letter 'o' in zijn naam voorkomt dat weet ie, zo klinkt het ook, maar hoe leg je nu uit waarom het er twee moeten zijn?
Leukste voor kinderen is volgens mij toch het leren schrijven van de eigen naam, maar je zou eigenlijk zeggen dat dat al snel lastiger is dan simpele woorden als vis, bal, pet, etc?
pi_180521091
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:54 schreef Armil het volgende:
Vraagje, ons zoontje Moos is 4 jaar (en een paar maandjes) en is echt heel erg bezig met letters, vooral die van zijn eigen naam. Dat de letter 'M' van hem is, weet ie al een tijdje. Alleen we zijn niet heel erg inconsistent met voordoen hoe die letter 'M' eruit ziet. Soms zoals ie hier geschreven staat, soms de grote versie van de schrijfwijze 'm'. Hoe gaan ze dat op school leren? Eerst nog zonder hoofdletters lijkt me?!
En hoe gaan we die 'oo' uitleggen? Dat de letter 'o' in zijn naam voorkomt dat weet ie, zo klinkt het ook, maar hoe leg je nu uit waarom het er twee moeten zijn?
Leukste voor kinderen is volgens mij toch het leren schrijven van de eigen naam, maar je zou eigenlijk zeggen dat dat al snel lastiger is dan simpele woorden als vis, bal, pet, etc?
tja ik denk niet dat uitleggen echt hoeft. Je geeft gewoon aan dan er 2 in zitten anders schrijf en zeg je mos ipv moos

Jan schrijft zijn naam met een kleine j, Teun met een hoofdletter T want die is makkelijker _O-
Op school bij ons zeggen ze niet M zoals wij dat doen maar als Mmmmm bij de kleuters
pi_180522028
Kleuters 'tekenen' in eerste instantie hun naam, dat is nog niet echt schrijven. In principe maakt het (dus) niet uit hoe je het voordoet, bij het leren schrijven leren ze vanzelf de letters goed. Wil je toch meteen laten zien wat hij straks op school leert, kun je even aan de leerkracht vragen wat ze gebruiken op school.

In groep 3 leren ze vaak eerst de lange klanken, zodat ze die als geheel zien. Dus dat de oo twee rondjes is. Later leren ze dan dat 1 rondje dan o (oh) heet. Zo zou ik het ook gewoon benoemen. Hij heeft de mmmmm, de ooooo en de ssssss in zijn naam.
pi_180540143
:W Ik kom vast een beetje meelezen. Over 2 weken wordt Sarah 4 en is ze een heuse kleuter. O+
S. 2014
J. 2016
pi_180552565
Ha gm, ook alweer bijna een kleuter. O+ . Kijkt ze er al naar uit om naar school te gaan?

Ik ben momenteel een paar dagen met I in een Landal Park. Haar vader en broertje waren er dit weekend nog bij, maar omdat mijn vriend deze week wel werkt, is hij met Y naar huis. Zodoende hebben wij even moeder-dochter tijd. Het is wel bijzonder om te merken hoe I duidelijk haar broertje en vader mist. We vonden het allebei ook gek om ze weg te zien rijden en met z'n tweetjes bij het vakantiehuisje achter te blijven.

Maar verder is het wel genieten. Pffff, wat is één kind toch relaxed zeg. :o . Niet dat ze me niet bezighoudt (het blijft wel I natuurlijk), maar dat ik mijn aandacht niet hoef te verdelen en er geen jaloerse dingen zijn, geeft veel rust. We boffen ook enorm met het weer. Ik heb een fietsje gehuurd voor I met het plan dat door hier veel te fietsen in het rustige park ze onder knie krijgt om los te fietsen. Maar ze blijft een bangerik met deze dingen dus het komt er op neer dat ik toch de hele tijd meeren en voor de vorm haar fiets vasthoud. Af en toe mag ik loslaten en dan fietst ze natuurlijk uitstekend. We hebben nog twee dagen dus wie weet. Ook in het zwembad maakt ze langzaam vorderingen in met haar hoofd onder water durven. Gisteren zei ze sip: 'Sommige kinderen durven wel alles.' Ik blijf dat een uitdaging vinden hoe daarmee om te gaan: wil haar niet forceren om dingen te doen die ze echt niet durft, ik stimuleer haar natuurlijk wel, maar soms denk ik dat ik haar misschien toch iets teveel help? Aan de andere kant, als ik ook maar iets teveel forceer, wordt ze zo boos en verdrietig, dat werkt ook niet.

Het is grappig hoe je je kind zo weer helemaal ziet zoals ze is. Ze is dan weer helemaal niet bang bij het leggen van contact. En terwijl ik op het terras zit, gaat zij in haar eentje de hele speeltuin door, rent overal zelf naar toe en maakt vriendjes. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180553322
quote:
2s.gif Op woensdag 18 juli 2018 09:29 schreef Franny_G het volgende:
Ha gm, ook alweer bijna een kleuter. O+ . Kijkt ze er al naar uit om naar school te gaan?

Ik ben momenteel een paar dagen met I in een Landal Park. Haar vader en broertje waren er dit weekend nog bij, maar omdat mijn vriend deze week wel werkt, is hij met Y naar huis. Zodoende hebben wij even moeder-dochter tijd. Het is wel bijzonder om te merken hoe I duidelijk haar broertje en vader mist. We vonden het allebei ook gek om ze weg te zien rijden en met z'n tweetjes bij het vakantiehuisje achter te blijven.

Maar verder is het wel genieten. Pffff, wat is één kind toch relaxed zeg. :o . Niet dat ze me niet bezighoudt (het blijft wel I natuurlijk), maar dat ik mijn aandacht niet hoef te verdelen en er geen jaloerse dingen zijn, geeft veel rust. We boffen ook enorm met het weer. Ik heb een fietsje gehuurd voor I met het plan dat door hier veel te fietsen in het rustige park ze onder knie krijgt om los te fietsen. Maar ze blijft een bangerik met deze dingen dus het komt er op neer dat ik toch de hele tijd meeren en voor de vorm haar fiets vasthoud. Af en toe mag ik loslaten en dan fietst ze natuurlijk uitstekend. We hebben nog twee dagen dus wie weet. Ook in het zwembad maakt ze langzaam vorderingen in met haar hoofd onder water durven. Gisteren zei ze sip: 'Sommige kinderen durven wel alles.' Ik blijf dat een uitdaging vinden hoe daarmee om te gaan: wil haar niet forceren om dingen te doen die ze echt niet durft, ik stimuleer haar natuurlijk wel, maar soms denk ik dat ik haar misschien toch iets teveel help? Aan de andere kant, als ik ook maar iets teveel forceer, wordt ze zo boos en verdrietig, dat werkt ook niet.

Het is grappig hoe je je kind zo weer helemaal ziet zoals ze is. Ze is dan weer helemaal niet bang bij het leggen van contact. En terwijl ik op het terras zit, gaat zij in haar eentje de hele speeltuin door, rent overal zelf naar toe en maakt vriendjes. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het ene moment wel maar het andere moment helemaal niet, terwijl ze het wennen superleuk vond dus het zal vast loslopen, gebeurt ook veel in dr koppie dus laat het maar zoveel mogelijk op zn beloop. Nog 5.5 week dus tijd zat.

mijn kleutermeisje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Franny, klinkt wel heerlijk zeg even eruit met je meisje♡ Ik vind de kinderangsten ook lastig hoor om mee om te gaan, je wil het niet bagataliseren, maar ook niet groter maken dan nodig...
Geniet nog even van jullie samentijd.
S. 2014
J. 2016
pi_180554007
Franny wat een heerlijke foto! 1 kind of 2 het scheelt idd enorm. 1 is veel rustiger. Ze kunnen elkaar ook niet in de haren vliegen enzo

Gewoonmezelf het loopt allemaal wel los. Wat een prachtig cadeau heeft ze gekregen echt een prinses
pi_180560423
Franny wat een ontzettend lieve foto en wat een fijne tijd zo met zijn 2tjes!!

Hier is het heel saai :D B is en blijft een echte trotse grote broer die zijn nieuwe levenstaak erg serieus neemt. Maandag naar de BSO geweest en gisteren en vandaag thuis. Mijn moeder is hier nu 2 dagen en ook zij is verbaasd hoe goed hij zichzelf vermaakt. Maar wees gerust wij hebben geen perfect kind.....morgen kan de wereld weer helemaal anders zijn en is 5 minuten zelf spelen al teveel. Dus ik geniet 3dubbel nu van onze grote, kleine man.
pi_180560801
Franny. Geniet van je weekje vakantie met dochterlief. O+
Hopelijk hebben man en Y het ook gezellig. 💖

Exode. Wat klinkt dat leuk. Ik rammel een gewoon van. O+
Maar goed. Hier een dochter die totaal geen brusje wil, want dan wordt ze jaloers. -O-
pi_180561897
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 16:34 schreef Omentielvo het volgende:
Franny. Geniet van je weekje vakantie met dochterlief. O+
Hopelijk hebben man en Y het ook gezellig. 💖

Exode. Wat klinkt dat leuk. Ik rammel een gewoon van. O+
Maar goed. Hier een dochter die totaal geen brusje wil, want dan wordt ze jaloers. -O-
Ik meen ergens gelezen te hebben dat je graag nog wel een 2e kindje wilde toch of heb ik het nu mis?
S. 2014
J. 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')