abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180425715
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een heerlijk eigen willetje heeft I, Franny! En spannend van het huis, duim voor jullie dat het doorgaat!
Gefeliciteerd en welkom Blue!!

Ik kijk naar buiten en kan dan net een deel van de speeltuin zien waar B momenteel rondrent met de BSO. Met school waren ze er vanmiddag ook al volgens mijn vrouw. Ze hoorde B heel duidelijk roepen 'Daaaaaar woooooon ik!'.
Morgen nog halve dag naar school en dan heeft mijnheer vakantie. Hij gaat vanwege geboorte van J wel 2 dagen per week naar BSO, ze gaan zulke leuke dingen doen allemaal, hij heeft er helemaal zin in.
Wel heel fijn om de komende 6 weken minder te haasten zeg.

Ik na deze week nog 2 weekjes werken en dan 3 weken vakantie 8-) Zo'n zin in want ik kan/mag voor het eerst in jaren gewoon mijn telefoon uitzetten omdat iemand wij waarneemt. Jeetje, hoe zal dat voelen? Vorig jaar in Frankrijk gewoon deels doorgewerkt.
pi_180432704
Exode wat een heerlijk vooruitzicht!

Ik heb vandaag de deur dicht gedtrokken op het werk en toedeledokie tot over 3 weken. Heb de afgelopen dagen keihard gewerkt om volledig bij te zijn dat mijn collega niet met de shit zit...
Kortom de jongens naar bed gebracht en eerst een uur gewoon even op bed gelegen en beetje zitten allen met een vriendin en m'n zus. Had even geen puf meer

De jongens morgen nog naar school, speelgoeddag en dan is het rust in de keet
Jan heeft een rapport gekregen, hij doet misschien minder dan de juf zou willen maar ik zie een enorme verander ook in de rapporten sociaal gezien.
Teun heeft nog geen rapport omdat hij er nog maar net zit, alleen een leuke foto mee op A4 formaat met de tekst tot na de vakantie in groep 1 dan had hij wel wat om te laten zien.
Gisteren waren de heren boos... Groep 8 nam afscheid en in januari helemaal niet bij nagedacht dat het die woensdag zou zijn dus had mijn man de tandarts afgesproken. Ik kreeg zelfs te horen verzet de tandarts maar _O-
Groep 8 deelt snoepjes uit en dat hebben ze dus gemist :X ik heb het goed gemaakt met dat ze bij de Jamin zelf wat snoepjes uit mochten zoeken nadat ze smiddags bij de kapper waren geweest. Gelukkig vonden ze dat ook een groot feest want ze komen nooit bij de jamin :@
pi_180444458
Zo, de laatste schooldag is hier aangebroken *O* F had het de hele week al zwaar, veel huilen en vast klampen bij het wegbrengen. Het voelt zo rot om hem dan zo achter te laten :{ Gelukkig duurt het altijd maar een paar minuutjes zegt de juf.

Vandaag zag ik dus allemaal kinderen met kadootjes voor de juf. Is dat een gewoonte ja? :@
En wat geef je dan? Het lijkt me dat je als leerkracht niet echt zit te wachten op 30 prulletjes, maar wat dan wel?
pi_180444722
registreer om deze reclame te verbergen
Hey is geen verplichting maar ik was vorig jaar gewaarschuwd gelukkig dus had voor de zekerheid wat meegenomen

Vaak is het iets kleins je kunt denken aan een theetje, chocolade, iets geknutseld etc maar je kunt bijvoorbeeld ook een mooie bloem doen ofzo is leuk.
Ik had heel leuk bij sostrene grene een tijdje geleden een "theezakje" met losse thee gekocht voor 2,50 de juf. Ik vind het wel allemaal dubbel want je hebt net juffendag gehad.... Maja dat is voor de verjaardagen en dit is stukje waardering.
Jan wilde ook nog heel graag voor zijn juffen een cadeautje maken namelijk een armbandje met kralen uit mijn bak

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 12:57:26 #280
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_180445063
Bij ons was het afgelopen woensdag juffendag. Toen hebben de juffen een reep Tony's met een paar zakjes thee en van die oploskoffie met lekkere smaakjes gekregen.
Vandaag hebben de kinderen alleen zelf gemaakte kaartjes meegenomen. Bij S stond er op zijn kaart:
Juf ik ga je missen.
Ik vind je heel lief.
Als ik stout ben moet ik op de gang.
Ik ga je heel veel missen.

Heeft hij helemaal zelf bedacht. O+

En T tja... die maakte een kaart die hij zelf zo mooi vond dat hij hem niet mee naar school heeft genomen omdat hij hem zelf wilde houden. :')
Mama van 3!
  Moderator vrijdag 13 juli 2018 @ 14:41:20 #281
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_180447343
Aaah, die T O+

Ik vond het wat lastig want de ene juf heeft meer betekent dan de andere zeg maar.

Voor juffendag heb al besloten dat ik volgend jaar een donatie aan kika doe namens de juffen en meesters. Samen met een tekening en kaart of zo.
pi_180447670
registreer om deze reclame te verbergen
Juffendag was hier denk al eerder in het jaar, die hebben we niet meegemaakt :)
Nou ja, ik zal volgend jaar (hopelijk) wel denken aan een aardigheidje O-)

Wat schattig Nikki! Kan het me helemaal voorstellen ook :+
pi_180447735
Mag ik reageren namens de vrouw van een leerkracht?
Een attentie aan het einde van het jaar is erg lief en leuk, maar laat de zeepjes en zo achterwege. Het leukste zijn persoonlijke cadeautjes zoals een tekening of andere knutsel. Mijn vrouw heeft wel eens 20 douchegelletjes gehad op 1 dag waarvan ze 19 vies vond (wat smaak is....dus lief gekocht maar zonde van het geld)

Overigens was het hier 2 weken geleden, toen vierden de 2 kleuterjuffen hun verjaardag en toen is als klas 1 gezamelijk cadeau gegeven (dinerbon)

Jeetje Kyara ook een leuk idee zeg!
pi_180448050
Bij ons was met juffendag ook inzameling en kregen ze een cadeaubon van Intratuin en een theedoos met theetjes en dan de kinderen moesten voor elke juf dan een papiertje mooi maken dmv tekenen of wat dan ook en daar het theezakje in doen. Dus ze had om elk theetjes een persoonlijk hoesje en een wie ben ik spel met foto's van de kinderen.

Andere klas voor de ene juf ook een bon en nog een inzameling voor de andere juf want die ging trouwen die kreeg een speelgoedauto met slingers er aan en opgerold geld er achter om zelf te besteden + van elk kind op school een mini Douchegel/deo etc jongens voor de man meisjes voor de vrouw. Ik heb met opzet axe gekocht en geen vaag merk en Teun heeft dan het armbandje erbij gemaakt.

En we hebben nog en lesassist gehad zelfde met de mini's was idee van de andere juffen samen en heeft Jan een armband erbij gemaakt want hij kende haar al sinds hij op school zat van de BSO

Ik vind het een beetje veel dit jaar... Ook om alles te onthouden :@ gelukkig is het allemaal goed gegaan want mijn hoofd zat sowieso een beetje vol de laatste weken. -O-
pi_180448124
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:06 schreef exode het volgende:
Mag ik reageren namens de vrouw van een leerkracht?
Een attentie aan het einde van het jaar is erg lief en leuk, maar laat de zeepjes en zo achterwege. Het leukste zijn persoonlijke cadeautjes zoals een tekening of andere knutsel. Mijn vrouw heeft wel eens 20 douchegelletjes gehad op 1 dag waarvan ze 19 vies vond (wat smaak is....dus lief gekocht maar zonde van het geld)
Nadeel vind ik dat mijn jongens niet altijd de knutsel of teken pet op hebben :@ Jan kreeg gelukkig dit jaar ineens de geest met de armbandjes en gelijk de tekst er achteraan wel met kralen uit jou bak, geen kinderkralen! _O-
  vrijdag 13 juli 2018 @ 15:31:18 #286
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_180448182
Voor juffendag heeft ze een klein canvas van de action beschilderd. Samen met een reep tolberone.

Voor het einde van het jaar is er een inzameling geweest. En moesten ze wat knutselen wat bij elkaar gevoegd is.
pi_180448743
Ze mogen hier altijd zelf wat bedenken wat ze willen kopen/doen voor juf (binnen een bepaald budget dan wel) Zo wilde oudste haar eerste kleuterjaar sokken kopen voor de juffen. Ze koos de allermooiste glittersokken uit bij de hema O+

Dit jaar is het voor de juf van groep 4 een lichtsnoer met cactuses geworden van de action, en voor de juf van groep 2 (die gewoon mee gaat naar groep 3 *O* ) een ander lichtsnoer van de action geworden. Met wasknijpertjes, waar jongste nog tekeningen voor maakt.
Dr komt namens ons een mooie kaart van Lentezoet bij
Is het interessant Joost?
  vrijdag 13 juli 2018 @ 16:37:33 #288
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_180449341
Ik had een heel leuk idee om een mini interview met V op een kaartje te schijven met vragen over de juffen.

Wat ga je het meest missen?, wat heb je geleerd?, wat vond je het leukst etc..

Ik heb helaas een niet meewerkende kleuter.. honderd keer weet niet op het kaartje is ook niks waard :P .

Ik had wel een weddenschap met ze gemaakt voor als V in kostuum mee zou doen aan de curcusact dit jaar, dus dat is een cadeaubon van de hema om spullen te kopen voor nieuwe thema’s geworden.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  Moderator vrijdag 13 juli 2018 @ 18:37:07 #289
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_180451809
:D wel een leuk idee dat interview! Ik onthoud hem even :)
  maandag 16 juli 2018 @ 19:44:24 #290
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_180520642
Edit, al opgelost :).

[ Bericht 84% gewijzigd door Burdie op 17-07-2018 15:24:48 ]
KuikenGuppy
pi_180520856
Vraagje, ons zoontje Moos is 4 jaar (en een paar maandjes) en is echt heel erg bezig met letters, vooral die van zijn eigen naam. Dat de letter 'M' van hem is, weet ie al een tijdje. Alleen we zijn niet heel erg inconsistent met voordoen hoe die letter 'M' eruit ziet. Soms zoals ie hier geschreven staat, soms de grote versie van de schrijfwijze 'm'. Hoe gaan ze dat op school leren? Eerst nog zonder hoofdletters lijkt me?!
En hoe gaan we die 'oo' uitleggen? Dat de letter 'o' in zijn naam voorkomt dat weet ie, zo klinkt het ook, maar hoe leg je nu uit waarom het er twee moeten zijn?
Leukste voor kinderen is volgens mij toch het leren schrijven van de eigen naam, maar je zou eigenlijk zeggen dat dat al snel lastiger is dan simpele woorden als vis, bal, pet, etc?
pi_180521091
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 19:54 schreef Armil het volgende:
Vraagje, ons zoontje Moos is 4 jaar (en een paar maandjes) en is echt heel erg bezig met letters, vooral die van zijn eigen naam. Dat de letter 'M' van hem is, weet ie al een tijdje. Alleen we zijn niet heel erg inconsistent met voordoen hoe die letter 'M' eruit ziet. Soms zoals ie hier geschreven staat, soms de grote versie van de schrijfwijze 'm'. Hoe gaan ze dat op school leren? Eerst nog zonder hoofdletters lijkt me?!
En hoe gaan we die 'oo' uitleggen? Dat de letter 'o' in zijn naam voorkomt dat weet ie, zo klinkt het ook, maar hoe leg je nu uit waarom het er twee moeten zijn?
Leukste voor kinderen is volgens mij toch het leren schrijven van de eigen naam, maar je zou eigenlijk zeggen dat dat al snel lastiger is dan simpele woorden als vis, bal, pet, etc?
tja ik denk niet dat uitleggen echt hoeft. Je geeft gewoon aan dan er 2 in zitten anders schrijf en zeg je mos ipv moos

Jan schrijft zijn naam met een kleine j, Teun met een hoofdletter T want die is makkelijker _O-
Op school bij ons zeggen ze niet M zoals wij dat doen maar als Mmmmm bij de kleuters
pi_180522028
Kleuters 'tekenen' in eerste instantie hun naam, dat is nog niet echt schrijven. In principe maakt het (dus) niet uit hoe je het voordoet, bij het leren schrijven leren ze vanzelf de letters goed. Wil je toch meteen laten zien wat hij straks op school leert, kun je even aan de leerkracht vragen wat ze gebruiken op school.

In groep 3 leren ze vaak eerst de lange klanken, zodat ze die als geheel zien. Dus dat de oo twee rondjes is. Later leren ze dan dat 1 rondje dan o (oh) heet. Zo zou ik het ook gewoon benoemen. Hij heeft de mmmmm, de ooooo en de ssssss in zijn naam.
  dinsdag 17 juli 2018 @ 17:26:23 #294
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_180540143
:W Ik kom vast een beetje meelezen. Over 2 weken wordt Sarah 4 en is ze een heuse kleuter. O+
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_180552565
Ha gm, ook alweer bijna een kleuter. O+ . Kijkt ze er al naar uit om naar school te gaan?

Ik ben momenteel een paar dagen met I in een Landal Park. Haar vader en broertje waren er dit weekend nog bij, maar omdat mijn vriend deze week wel werkt, is hij met Y naar huis. Zodoende hebben wij even moeder-dochter tijd. Het is wel bijzonder om te merken hoe I duidelijk haar broertje en vader mist. We vonden het allebei ook gek om ze weg te zien rijden en met z'n tweetjes bij het vakantiehuisje achter te blijven.

Maar verder is het wel genieten. Pffff, wat is n kind toch relaxed zeg. :o . Niet dat ze me niet bezighoudt (het blijft wel I natuurlijk), maar dat ik mijn aandacht niet hoef te verdelen en er geen jaloerse dingen zijn, geeft veel rust. We boffen ook enorm met het weer. Ik heb een fietsje gehuurd voor I met het plan dat door hier veel te fietsen in het rustige park ze onder knie krijgt om los te fietsen. Maar ze blijft een bangerik met deze dingen dus het komt er op neer dat ik toch de hele tijd meeren en voor de vorm haar fiets vasthoud. Af en toe mag ik loslaten en dan fietst ze natuurlijk uitstekend. We hebben nog twee dagen dus wie weet. Ook in het zwembad maakt ze langzaam vorderingen in met haar hoofd onder water durven. Gisteren zei ze sip: 'Sommige kinderen durven wel alles.' Ik blijf dat een uitdaging vinden hoe daarmee om te gaan: wil haar niet forceren om dingen te doen die ze echt niet durft, ik stimuleer haar natuurlijk wel, maar soms denk ik dat ik haar misschien toch iets teveel help? Aan de andere kant, als ik ook maar iets teveel forceer, wordt ze zo boos en verdrietig, dat werkt ook niet.

Het is grappig hoe je je kind zo weer helemaal ziet zoals ze is. Ze is dan weer helemaal niet bang bij het leggen van contact. En terwijl ik op het terras zit, gaat zij in haar eentje de hele speeltuin door, rent overal zelf naar toe en maakt vriendjes. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 18 juli 2018 @ 10:14:25 #296
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_180553322
quote:
2s.gif Op woensdag 18 juli 2018 09:29 schreef Franny_G het volgende:
Ha gm, ook alweer bijna een kleuter. O+ . Kijkt ze er al naar uit om naar school te gaan?

Ik ben momenteel een paar dagen met I in een Landal Park. Haar vader en broertje waren er dit weekend nog bij, maar omdat mijn vriend deze week wel werkt, is hij met Y naar huis. Zodoende hebben wij even moeder-dochter tijd. Het is wel bijzonder om te merken hoe I duidelijk haar broertje en vader mist. We vonden het allebei ook gek om ze weg te zien rijden en met z'n tweetjes bij het vakantiehuisje achter te blijven.

Maar verder is het wel genieten. Pffff, wat is n kind toch relaxed zeg. :o . Niet dat ze me niet bezighoudt (het blijft wel I natuurlijk), maar dat ik mijn aandacht niet hoef te verdelen en er geen jaloerse dingen zijn, geeft veel rust. We boffen ook enorm met het weer. Ik heb een fietsje gehuurd voor I met het plan dat door hier veel te fietsen in het rustige park ze onder knie krijgt om los te fietsen. Maar ze blijft een bangerik met deze dingen dus het komt er op neer dat ik toch de hele tijd meeren en voor de vorm haar fiets vasthoud. Af en toe mag ik loslaten en dan fietst ze natuurlijk uitstekend. We hebben nog twee dagen dus wie weet. Ook in het zwembad maakt ze langzaam vorderingen in met haar hoofd onder water durven. Gisteren zei ze sip: 'Sommige kinderen durven wel alles.' Ik blijf dat een uitdaging vinden hoe daarmee om te gaan: wil haar niet forceren om dingen te doen die ze echt niet durft, ik stimuleer haar natuurlijk wel, maar soms denk ik dat ik haar misschien toch iets teveel help? Aan de andere kant, als ik ook maar iets teveel forceer, wordt ze zo boos en verdrietig, dat werkt ook niet.

Het is grappig hoe je je kind zo weer helemaal ziet zoals ze is. Ze is dan weer helemaal niet bang bij het leggen van contact. En terwijl ik op het terras zit, gaat zij in haar eentje de hele speeltuin door, rent overal zelf naar toe en maakt vriendjes. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het ene moment wel maar het andere moment helemaal niet, terwijl ze het wennen superleuk vond dus het zal vast loslopen, gebeurt ook veel in dr koppie dus laat het maar zoveel mogelijk op zn beloop. Nog 5.5 week dus tijd zat.

mijn kleutermeisje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Franny, klinkt wel heerlijk zeg even eruit met je meisje♡ Ik vind de kinderangsten ook lastig hoor om mee om te gaan, je wil het niet bagataliseren, maar ook niet groter maken dan nodig...
Geniet nog even van jullie samentijd.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_180554007
Franny wat een heerlijke foto! 1 kind of 2 het scheelt idd enorm. 1 is veel rustiger. Ze kunnen elkaar ook niet in de haren vliegen enzo

Gewoonmezelf het loopt allemaal wel los. Wat een prachtig cadeau heeft ze gekregen echt een prinses
pi_180560423
Franny wat een ontzettend lieve foto en wat een fijne tijd zo met zijn 2tjes!!

Hier is het heel saai :D B is en blijft een echte trotse grote broer die zijn nieuwe levenstaak erg serieus neemt. Maandag naar de BSO geweest en gisteren en vandaag thuis. Mijn moeder is hier nu 2 dagen en ook zij is verbaasd hoe goed hij zichzelf vermaakt. Maar wees gerust wij hebben geen perfect kind.....morgen kan de wereld weer helemaal anders zijn en is 5 minuten zelf spelen al teveel. Dus ik geniet 3dubbel nu van onze grote, kleine man.
pi_180560801
Franny. Geniet van je weekje vakantie met dochterlief. O+
Hopelijk hebben man en Y het ook gezellig. 💖

Exode. Wat klinkt dat leuk. Ik rammel een gewoon van. O+
Maar goed. Hier een dochter die totaal geen brusje wil, want dan wordt ze jaloers. -O-
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:15:03 #300
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_180561897
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 16:34 schreef Omentielvo het volgende:
Franny. Geniet van je weekje vakantie met dochterlief. O+
Hopelijk hebben man en Y het ook gezellig. 💖

Exode. Wat klinkt dat leuk. Ik rammel een gewoon van. O+
Maar goed. Hier een dochter die totaal geen brusje wil, want dan wordt ze jaloers. -O-
Ik meen ergens gelezen te hebben dat je graag nog wel een 2e kindje wilde toch of heb ik het nu mis?
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')