Welke nootjes symboliseren jou als user het beste? Of welke noot vind je het beste bij een bepaalde user passen? Een aantal voorbeelden van noten ter inspiratiequote:
Amandelen zijn zoete noten. Je koopt ze in de winkel met of zonder dop. Tip: De dop verwijderen gaat gemakkelijk als je de amandelen 30 seconden in water kookt, af giet en in koud water zet. Knijp de amandelen en ze springen open.
Cashewnoten hebben een zoete smaak en je kunt ze gebruiken in hartige gerechten, bijvoorbeeld in Aziatische schotels.
Hazelnoten worden veel gebruikt in zoete gerechten, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Tip: Het vlies is enigszins bitter en kun je verwijderen door ze kort te roosteren en vervolgens warm tussen twee handdoeken te wrijven.
Kastanjes hebben een zoete smaak. Tip: bewaar ze afgedekt in de koelkast en gebruik ze binnen twee dagen, anders verliezen ze veel van hun smaak.
Kokosnoten zijn goed te gebruiken in de tropische keuken (Indisch, AziKokosnootatisch, Zuid-Amerikaans). Je kunt ze gebruiken in soepen, curry’s, sauzen, dranken, desserts en nog veel meer.
Macadamia noten zijn romig en hebben een milde boterachtige smaak. Pas op: deze noten bederven snel.
Paranoten hebben een rijke en romige smaak. Je kunt ze gebruiken in hartige én zoete gerechten. Pas op: ze bederven snel.
Pecannoten zijn lekker in hartige gerechten. Deze noot heeft een zoete smaak.
Pijnboompitten kun je gebruiken om pesto van te maken, maar ook verwerken in salades, fruitgerechten, sauzen en desserts. Tip: Rooster ze voorzichtig, want ze bakken snel aan. Pas op: de Chinese pijnboompitten kunnen een slechte nasmaak geven die lang aanhoudt.pistachenoten
Pinda’s zijn goed te gebruiken in Aziatische en Afrikaanse gerechten. Ze geven stevigheid aan soep en sauzen en je kunt ze gebruiken als vulling in pasteien of noodle gerechten. Weetje: Eigenlijk zijn pinda’s peulvruchten, maar in de keuken gebruik je ze vaak hetzelfde als noten.
Pistachenoten kun je eten als snack, maar ook goed gebruiken in salades en hartige gerechten.
Walnoten zijn bitter, waardoor je er gerechten smaak mee kan geven. Tip: een deel van het vlies kun je net zo verwijderen als bij de hazelnoot.