abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179557707
registreer om deze reclame te verbergen
velen vroegen zich af waar koning Salomo zijn goud vandaan haalde uit dat mysterieuze goudland Ofir (1 Koningen 9:28)? Dus ik heb het tussen twee koppen koffie maar even uitgezocht.

William Vincent koppelde in zijn boek The Commerce and Navigation of the Ancients in the Indian Ocean, Ofir aan Opis (Upia) aan de Tigris (Vincent in Tilstone Beke, 1834, p. 116, noot 1). Volgens ene Xenophon van Athene lag Ofir aan de Tigris (in Tilstone-Beke, 1834, p. 116, noot 1). Ophis betekende ‘slang’ en ‘zien’ (Van der Valk, 1930, p. 98). Opis werd verwoest en later herbouwd onder de naam Ctesiphon. Aan de overzijde van de Tigris werd de stad Seleucia gebouwd. Het goud werd in Ofir gezuiverd en terug gebracht naar Ezion Geber (Eilat), waarna het naar koning Salomo werd getransporteerd. Maar waar kwam het goud vandaan? Genesis 2:12 ‘het goud van dit land is goed’ is een Egyptische uitdrukking (Van der Valk, 1930, p. 85). Waarschijnlijk lag Eden in de buurt van Jeruzalem. Het beste goud kwam dus uit Israel zelf. Andere opties zijn Babylon of Egypte. Uit: Atlantis als Babylon: http://roodgoudvanparvaim.nl/

Bronnen

- Tilstone Beke, C. (1834). Origines Biblicae: or Researches in Primeval History, (Volume 1. I). London, Groot-BrittanniŽ: Parbury, Allen & Co. Geraadpleegd van
https://archive.org/details/originesbiblica00bekegoog

- Valk, M. H. A. Van der. (1930). Mozes' Boeken in Egyptisch Licht. Kampen, Nederland: Kok.
pi_179557745
In de naam van Ctesiphon lees ik misschien ook weer de naam Tzafon dat noorden of middernacht betekent. De Berg Tzafon is de Jebel Aqra in SyriŽ. Niet voor niets begon Paulus zijn bediening hier in AntiochiŽ (Antakya).
pi_179558784
Dit heeft niets met El Dorado te maken, dat in Zuid Amerika lag. Topic titel is verwarrend.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_179559122
registreer om deze reclame te verbergen
oh ja, waar lag eldorada dan? "Ergens"
pi_179562786
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 14:34 schreef phtaloblauw het volgende:
oh ja, waar lag eldorada dan? "Ergens"
El Dorado was de stad van goud waar de Spaanse Conquistadors aan verwezen tijdens hun kolonisatie van Zuid Amerika. Dit op basis van de verhalen die de Zuid Amerikaanse Indianen hen vertelden.

Meer informatie kan je hier lezen: https://nl.wikipedia.org/wiki/El_Dorado_(goudland).
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_179563245
beste Maurice,

die informatie ken ik ook wel. El Dorada bestaat niet. Opis aka Ofir was de blauwdruk voor El Dorada net zoals Tyrus en Babylon de blauwdrukken voor Troje en Atlantis waren. Het zal je verbazen maar de indianen waren zelf kolonisten en afkomstig uit de Levant en Kreta. Ze brachten de verhalen over Babylonische overleveringen mee. De indiaanse religies zijn voortzettingen van de Baal religies uit Babylon en Kanaan.
pi_179563923
registreer om deze reclame te verbergen
De Azteekse afgod Quetzalcoatl is dezelfde personage als Atlas van Atlantis. Er is ook een sculptuur van hem waarop hij de hemel op zijn schouders torst. Net als Atlas had hij ook een tweelingbroer. En er is een Azteekse variant van Poseidon (Lewis Spence, Atlantis in America). De gemeenschappelijke oorsprong lag dus in de EgeÔsche Zee, de Levant en Babylon. Het is dus best aannemelijk dat Ofir de blauwdruk voor Eldorado was.
pi_179985905
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 18:34 schreef phtaloblauw het volgende:
. Het zal je verbazen maar de indianen waren zelf kolonisten en afkomstig uit de Levant en Kreta. Ze brachten de verhalen over Babylonische overleveringen mee. De indiaanse religies zijn voortzettingen van de Baal religies uit Babylon en Kanaan.
Whut?
pi_180019868
@ Chared: lees Barry Fell; America before Christ maar. ook Plato noemde het continent aan de overzijde van de oceaan al in Timeaus 25. En Ezekiel noemde de kolonies van Tarsis. Quetzalcoatl is identiek aan Atlas van Atlantis.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')