Dit dus ...quote:Op vrijdag 1 juni 2018 15:10 schreef qajariaq het volgende:
Dat dus. Als een visboer claimt kabeljauw te gebruiken dat is het gewoon fraude als ie bakt met pollack. Het zelfde geld voor die wienersnitzel van Piet, als daar bij staat dat het kalfsvlees is dan mag het gewoon geen varken zijn. Dat is economische fraude en dat mag van mij behoorlijk bestraft worden.
Ik heb dat idee niet.quote:Op zondag 3 juni 2018 07:45 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Ik heb trouwens het idee dat dit bedrog toch voornamelijk in Nederland voorkomt.
recent weer gegeten, echt in decennia daarvoor nooit gegeten.quote:Op donderdag 7 juni 2018 17:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is er ook nog de blinde vink. Niet van varkensvlees maar van rund. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van het populaire vleesproduct en ontdekt hoe een kleine vogel model stond voor een ingepakte gehaktstaaf.
quote:We eten de aardappel gekookt, gebakken of gefrituurd. Wij Nederlanders zijn er dol op. Maar wanneer is Nederland uitgegroeid tot aardappelland? De oer-aardappel blijkt meegenomen uit Peru.
Herhaling.quote:
Ik niet.quote:
Nee ik niet, allemaal fragmenten in de herhaling, niet echt boeiend.quote:
Zag laatst een aflevering met een kaasdame die nogal zuur over kwamquote:
Dat stukje op die vogelbeurs was echt ver over de drempel van infotainment heen. Dat was puur satire.quote:Op donderdag 7 juni 2018 17:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is er ook nog de blinde vink. Niet van varkensvlees maar van rund. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van het populaire vleesproduct en ontdekt hoe een kleine vogel model stond voor een ingepakte gehaktstaaf.
Met dat kinderstemmetje van haar?quote:Op vrijdag 15 juni 2018 13:03 schreef Zihuatanejo het volgende:
Vind Marijn Frank best wel een lekker wijf. Grrrr.
Neem ik op de koop toe.quote:Op vrijdag 15 juni 2018 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met dat kinderstemmetje van haar?
Met dat kinderstemmetje is toch die andere?quote:Op vrijdag 15 juni 2018 15:10 schreef Zihuatanejo het volgende:
[..]
Neem ik op de koop toe.
Hmm hoop dat het niets over mij zegt.
Ja, Sofie van den Enk is dat.quote:Op vrijdag 15 juni 2018 19:36 schreef Dunnevandale het volgende:
Met dat kinderstemmetje is toch die andere?
🤣quote:
Roland Duong heet hij.quote:
foutje van mijquote:Op maandag 30 juli 2018 07:52 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Roland Duong toch?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Roland_Duong
Leuk! Koop eigenlijk altijd de goedkoopste eieren, omdat ik daar echt geen verschil met duurdere eieren in kan ontdekken (behalve natuurlijk biologische eieren). Maar qua smaak niets.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 13:47 schreef golfer het volgende:
Vanaf 13 september weer nieuwe afleveringen.
De eerste gaat over Witte Eieren.
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot wel 8 cent per stuk goedkoper. Hoe kan dat? Wat maakt het prijsverschil tussen bruin en wit zo groot? De Keuringsdienst onderzoekt het verschil tussen het bruine en witte ei en doet een opmerkelijke ontdekking.
Keuringsdienst van Waarde, donderdag 13 september om 20.25 uur op NPO 3.
Je hoeft niet te kijken.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Klaploper het volgende:
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen.
Heee, wat denk je, je mag geen terechte kritiek hebben op een programma wat 10 jaar geledem inhoudelijk goed was maar nu steeds meer af zakt.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Klaploper het volgende:
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen.
Een boel mensen vinden het leuker om naar die uitzending te kijken dan om zelf te googlen. En er zijn nog steeds mensen zonder computer.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Klaploper het volgende:
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen.
Dat snap ik.quote:
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:25 schreef maily het volgende:
[..]
Een boel mensen vinden het leuker om naar die uitzending te kijken dan om zelf te googlen. En er zijn nog steeds mensen zonder computer.
Hoe durf ik?!quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heee, wat denk je, je mag geen terechte kritiek hebben op een programma wat 10 jaar geledem inhoudelijk goed was maar nu steeds meer af zakt.
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf?quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:30 schreef Klaploper het volgende:
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing.
Deels hoort dat gespeelde er natuurlijk bij, maar het wordt me een beetje veel.
Ik vrees dat dit steeds meer de doelgroep van de TV isquote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:25 schreef maily het volgende:
[..] En er zijn nog steeds mensen zonder computer.
quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vrees dat dit steeds meer de doelgroep van de TV is
Geef toequote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf?
Dat is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw al niet meer het geval.
Dat is echt compleet iets anders dan wat ik zeg.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf?
Dat is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw al niet meer het geval.
Dat komt om dat mensen het tegenwoordig presenteren en daarnaast nog 10 andere dingen doen voor de KRO als presentatorquote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing.
Deels hoort dat gespeelde er natuurlijk bij, maar het wordt me een beetje veel.
[..]
Hoe durf ik?!
Precies! Duurzamer en goedkoper.quote:Op donderdag 13 september 2018 20:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Morgen dus maar witte eieren kopen.
quote:Op donderdag 13 september 2018 21:37 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
10 stuks 2.38
[ afbeelding ]
10 stuks 1.57
Wit of bruin?quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:05 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit.
Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren.
als ik het even snel zie scheelt het maar een paar centen voor een goed eitje.quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:05 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit.
Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren.
Dat maakt niet uit, als het maar diervriendelijker is dan wat we gezien hebben. Biologisch bijvoorbeeld.quote:
Die zagen er ook niet heel best uit. En nog steeds kans op preventieve antibiotica.quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:36 schreef kwakz0r het volgende:
Die laatste witte eierboer had drie sterren beter leven keurmerk. Die kippies zaten half buiten, met trapjes en alles. En dat is officieel niet eens vrije uitloop.
Ik let op de sterren en koop meestal bio of minimaal vrije uitloop, of rondeel.
Maar als er witte met drie sterren zijn pak ik die wel.
Daad bij woord gevoegd:quote:
Wilde ze vandaag kopen, maar ze worden helaas per 10 stuks verkocht. Zoveel eieren eet ik niet in 2 weken.quote:Op vrijdag 14 september 2018 14:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Daad bij woord gevoegd:
[ afbeelding ]
Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan!quote:Op zaterdag 15 september 2018 02:51 schreef heiden6 het volgende:
> mensen willen liever bruine eieren
> waarom zijn bruine eieren duurder, ik snap er niets van
> mensen willen liever bruine eieren, terwijl witte goedkoper zijn
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe.quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:05 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit.
Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren.
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippenquote:Op vrijdag 14 september 2018 14:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Daad bij woord gevoegd:
[ afbeelding ]
Maar mijn kippen hebben een heerlijk en heel lang leven.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe.
Ik kijk nu even alleen naar het milieu aspect. Die beesten van jou zijn super inefficiënt.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar mijn kippen hebben een heerlijk en heel lang leven.
2 is voor ronddeel en scharrel.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippen
Mijn 3 kippen vervuilen het milieu minder in hun hele leven dan dat jij 1x naar de andere kant van het land rijdt met een dieselauto. Dus dat aspect boeit me niet.quote:Op zaterdag 15 september 2018 10:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik kijk nu even alleen naar het milieu aspect. Die beesten van jou zijn super inefficiënt.
Boeren moeten voldoen aan regelgeving omtrent milieu en dierenwelzijn. Die zijn in strijd met elkaar. En hebben ze daar een akkoord bereikt is er nog een markt die vindt dat het niet teveel mag kosten
Een beter milieu begint bij jezelfquote:Op zaterdag 15 september 2018 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Mijn 3 kippen vervuilen het milieu minder in hun hele leven dan dat jij 1x naar de andere kant van het land rijdt met een dieselauto. Dus dat aspect boeit me niet.
Het gaat mij om dat de dieren het goed hebben en dat ik weet dat ik een verantwoord product heb. Milieuschade is nihil voor 3 kippen.quote:Op zaterdag 15 september 2018 10:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een beter milieu begint bij jezelf
Het boeit mij ook geen flikker of iemand zelf wat kippen heeft of niet, maar je moet de feiten wel onder ogen zien vind ik Voor een ondernemer die niet voldoen aan milieuwetten is zoiets geen optie.
quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe.
Nee, wijsneus. Lees je eerst in voordat je zaken gaat beweren.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:40 schreef djkoelkast het volgende:
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippen
"scharrel" stelt geen reet voor. Ik vond die witte kippen er ook niet uitzien, die lellen op half elf, die nekken helemaal kaalgeplukt.quote:Op zaterdag 15 september 2018 12:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, wijsneus. Lees je eerst in voordat je zaken gaat beweren.
Rondeel ook niet?quote:Op zaterdag 15 september 2018 12:54 schreef djkoelkast het volgende:
"scharrel" stelt geen reet voor.
Japan en Spanje.quote:Op donderdag 20 september 2018 20:34 schreef Oscar. het volgende:
op onze kosten even naar china vliegen
https://www.orientalwebshop.nl/aha-tee-matcha-powder-japan-40gquote:Op donderdag 20 september 2018 22:03 schreef golfer het volgende:
https://www.simonlevelt.nl/thee/matcha-akashi
35 euro voor 30 gram.
quote:Op donderdag 20 september 2018 20:28 schreef Van_Poppel het volgende:
Nog nooit van dat groene goud gehoord
Dat is dus die mindere kwaliteit.quote:Op zondag 23 september 2018 20:58 schreef Bravebart het volgende:
https://www.orientalwebshop.nl/aha-tee-matcha-powder-japan-40g
Ah check, te snel gekekenquote:
ja, nomsquote:Op donderdag 27 september 2018 20:28 schreef Van_Poppel het volgende:
35 euro voor een kilo supermarktvlees
'aanvriezen' heet dat volgens mij, bij kiwis uit nieuw zeeland kan ik dat nog begrijpen, maar bij vlees en vis eigenlijk nietquote:Op donderdag 27 september 2018 21:18 schreef golfer het volgende:
Het verschil tussen nat aging en dry aging is enorm. Bij de supermarkt vrijwel alleen nat en vacuüm dus en heel toevallig is het vlees dan ook minimaal 4 weken onderweg vanuit Zuid-Amerika.
Nog een verhaaltje over dry-aging:
https://www.culy.nl/inspiratie/dry-aged-vlees/
En tenslotte nog een 15 jaar gerijpt stukje côte de boeuf van 3.000 euro:
https://www.culy.nl/inspi(...)fst-15-jaar-gerijpt/
die je lekker vindtquote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
ABC-ketjap (zoet)quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
Maar hoeveel?quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:34 schreef golfer het volgende:
Die kankerverwekkende stof 3-MCPD zit ook in bijvoorbeeld choco-pasta.
https://www.npo3.nl/zit-er-een-giftige-stof-in-jouw-chocopasta
nou nee, want dan kan die kankerverwekkende stof er alsnog in zitten, en nu ik dat weet wil ik dat niet. Ik bedoel, als je toch kunt kiezen.quote:
ook hiervoor geld: ja goed om te weten hoeveel, maar als ik kan kiezen voor een product waar het niet in zit, neem ik dat. Het is ook een optelsom begrijp ik, wat je binnen kunt krijgen via verschillende producten.quote:
dankje!quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:46 schreef golfer het volgende:
De sojasauzen waarin 3-MCPD is aangetroffen:
Blue Elephant sojasaus
Amoy dark soy sauce
Lee Kum Kee premium light soy sauce
Jumbo sojasaus
Datu Puti sojasaus
Alleen Datu Puti sojasaus zat boven de norm. De producent heeft ons laten weten dit product uit de schappen te halen.
Onderstaande sojasauzen hebben we ook getest, hier is géén 3-MCPD in aangetroffen:
Albert Heijn sojasaus
Yellow label sojasaus
Yellow label black soy nr. 1
Haiyin bridge sojasaus
Sempio sojasaus
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:00 schreef Black-Hole het volgende:
Verder nooit geweten dat ze ook op chemische wijze sojasuas maken. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het dan met ketjap zit.
Ook soyasaus die gefermenteerd is bevat chemische stoffen, alles bevat chemische stoffen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Dat snap ik en wist ik al. Vroeg me meer af of de basis sojasuas voor ketjap op de reguliere manier gemaakt is of op via de snelle chemische methode. Zal vast wel allebei zijn.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Veels te goedkoopquote:
Mja dat in de kou werken is dan wel weer goed voor de voedselveiligheid en houdbaarheid.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:51 schreef golfer het volgende:
En arme medewerkers van die fabriek. Die staan dus helemaal voor niks de hele tijd in de kou te werken om een product te maken dat niks beter of slechter is dan gewoon geperst fruit/groente.
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-damequote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Veels te goedkoop
En je mist een hoop marketing gelul van knappe meisjes in hippe omgeving
Die kriebels kreeg ik vooral van die prijzen.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 09:45 schreef jevl het volgende:
[..]
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame
Ik heb ook zo een slingeraar, faalaankoop, een slowjuicer met een Archimedesschroef is veel beterquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Wij hebben zo'n snelle centrifuge gehad. Die is uit elkaargespat. Overal ijzer en plastic in het rond, mijn vrouw haar arm helemaal beschadigd door rondvliegend ijzer. Nooit meer komt hier een sapcentrifuge in huis.
Het zijn niet de gekken die het makenquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:07 schreef Bocaj het volgende:
Heb de aflevering ook gezien!
Allemaal flauwekul dus.
Pers een sinaasappeltje lekker zelf met de hand of eet heel fruit! Of een smoothie lijkt mij ook goed want je eet de gehele vrucht! Zo in de blender!
En 7 of 8 euro voor een half litertje sap (groente/fruit) steek dat maar in je reet!
De gekken die het kopen dus.... maar dat (gladde) meisje in die winkel verkoopt een droom.... en dat moet je ook kunnen natuurlijk! Zulke winkeltjes bestaan naar mijn mening nooit echt lang,quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zijn niet de gekken die het maken
Ja zag gewoon aan haar gezicht dat ze zelf wist dat ze stond te liegen...quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 09:45 schreef jevl het volgende:
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vandaag nog, maar eigenlijk wordt je genept en is het gewoon een dik stuk filetquote:Op donderdag 18 oktober 2018 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Kabeljauwhaas, typisch iets wat golfer koopt
Nee.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 10:09 schreef Kickinalfa het volgende:
Dit zijn toch allemaal herhalingen?
Toffe kerel lijkt me.quote:
Klopt.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:43 schreef fotostarter het volgende:
Toffe kerel lijkt me.
Volgens mij is hij al vaker bij KVW geweest. Ik heb hem in ieder geval al vaker voorbij zien komen.
Ah zie nou wel.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt.
https://www.demoslager.nl/
en https://www.demoslager.nl/index.php/in-de-media
Een haasartikelquote:Op vrijdag 19 oktober 2018 20:12 schreef golfer het volgende:
Stukje in het AD vandaag over KvW:
https://www.ad.nl/dossier(...)gn=socialsharing_web
quote:
Is ambachtelijk.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 20:39 schreef racerdkb het volgende:
altijd leuk als ze hun handen of vingers zo direct in het product steken, dan met de vinger proeven en met dezelfde vinger nogmaals, en het vervolgens meestal gewoon teruggooien.
Ach ja, zeg je E330 dan zijn ze bang voor kanker omdat het deel uitmaakt van de Krebsyclus en Krebs is Duits voor kanker, maar dat de citroenzuurcyclus ontdekt is door een meneer die Krebs als naam had gaat aan ze voorbij...quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:17 schreef OxygeneFRL het volgende:
Mensen willen tegenwoordig producten die langer dan 1 week houdbaar is. Maar zodra er natuurlijke conserveermiddelen worden gebruikt is het ook niet goed
Is ambachtelijk. Dat willen mensen tegenwoordigquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:42 schreef Oscar. het volgende:
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug
Maar het was wel wat simpel gesteld dat je alleen deze variant in de supermarkt kunt vinden.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:34 schreef golfer het volgende:
Fabriekskarnemelk is dus geen karnemelk, want niet gekarnd. Is magere ondermelk met een toegevoegde melkzuurbacterie en 5% water.
Nee hoor je hebt ook boeren karnemelkquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:45 schreef showtimer het volgende:
[..]
Maar het was wel wat simpel gesteld dat je alleen deze variant in de supermarkt kunt vinden.
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzoquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:42 schreef Oscar. het volgende:
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug
Is dat hét onderscheid?quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Nee hoor je hebt ook boeren karnemelk
yepquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:57 schreef showtimer het volgende:
[..]
Is dat hét onderscheid?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Wat denk je dat die koe er mee doet of heeft gedaan...... ik snap het wel maar ergens zijn we doorgeslagen in een obsessie van (visuele) hygiëne.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:42 schreef Oscar. het volgende:
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
er was een rede waarom wij het pasteuriseren 🤔quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:52 schreef Zith het volgende:
[..]
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzo
quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 00:02 schreef Vallon het volgende:
[..]
Wat denk je dat die koe er mee doet of heeft gedaan...... ik snap het wel maar ergens zijn we doorgeslagen in een obsessie van (visuele) hygiëne.
Verder heb je met "zure" producten minder risico dat gevaarlijke bacteriën dat milieu overleven.prima dat jij jezelf ziek maakt, daar geeft echt niemand om.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar prima, ik lik morgen wel ff je aan je boterhammetjes. Eet smakelijk!0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
Hoe vaak ontsmet je toetsenbord?quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 00:52 schreef Oscar. het volgende:
[..]
er was een rede waarom wij het pasteuriseren 🤔
Das je eigen verantwoordelijkheid. Als een fabrikant voedsel maakt voor anderen zijn zij daar verantwoordelijk voor. Kans op besmetting bij ongepasteuriseerde producten is nou eenmaal groter.quote:
hoe vaak zit jij aan andermans toetsenbord?quote:
Hoe vaak was je je handen voor het plassen?quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:28 schreef Oscar. het volgende:
[..]
hoe vaak zit jij aan andermans toetsenbord?
Elke keer, anders wordt m'n piemel vies.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:37 schreef Kreator het volgende:
[..]
Hoe vaak was je je handen voor het plassen?
Daarom smaakt rauwemelkse kaas ook een stuk beter dan kaas van gepasteuriseerde melk. Kaas is melk+stremsel+bacterien of melk+stremsel+bacterien+schimmelquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:52 schreef Zith het volgende:
[..]
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzo
hoe vaak heb je andere met plassen?quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:37 schreef Kreator het volgende:
[..]
Hoe vaak was je je handen voor het plassen?
kan heel intiem zijnquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 10:23 schreef Oscar. het volgende:
[..]
hoe vaak heb je andere met plassen?
Ik denk dat je pasteuriseren en standaardiseren door elkaar haalt.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom smaakt rauwemelkse kaas ook een stuk beter dan kaas van gepasteuriseerde melk. Kaas is melk+stremsel+bacterien of melk+stremsel+bacterien+schimmel
Nee, dat doe ik nietquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 11:55 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Ik denk dat je pasteuriseren en standaardiseren door elkaar haalt.
Wie weet waar die handen geweest zijnquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat doe ik niet
Flimpje voor je over rauwemelkse geitenkaas
zou maar nooit uit eten gaan als ik jou wasquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 13:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Wie weet waar die handen geweest zijn
Smaak van kaas heeft veelal te maken met vetgehaltequote:Op vrijdag 26 oktober 2018 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat doe ik niet
Flimpje voor je over rauwemelkse geitenkaas
vet, melkzuur en andere bacteriën, schimmels, rijping (waarbij de eiwitten worden omgezet in glutamaten en andere stoffen)quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 17:11 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Smaak van kaas heeft veelal te maken met vetgehalte
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koequote:Op vrijdag 26 oktober 2018 12:03 schreef djkoelkast het volgende:
Voor de Marijnfappers
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 17:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koe
Met haar kinderstemmetjequote:Op vrijdag 26 oktober 2018 19:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers.
Ik vind vooral dat mannelijke gezicht en dat 'ik heb tig kinderen'-lijf niet zo fijn om naar te kijkenquote:
ik vond die pissende koe inderdaad wel sexier dan haar kinderoutfitje.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 17:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koe
Hahaha ok. Marijn is ook wel leuk, maar niet knap of zo.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 19:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers.
😂quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 20:14 schreef Oscar. het volgende:
[..]
ik vond die pissende koe inderdaad wel sexier dan haar kinderoutfitje.
In deze uitzending valt het mij toch wat tegen dat ze geen snoepreisje naar Nieuw-Zeeland maakten om dat bij die wijn uit te zoeken ...quote:Op vrijdag 2 november 2018 06:24 schreef Pietverdriet het volgende:
De vraag is natuurlijk. Als er SB op de fles staat, wat wil dat zeggen? Hoe groot is het percentage dat de wijn van SB gemaakt is? Is het toevoegen van blauwe druivenschillen van andere wijndruiven toegestaan?
Ja. Dat viel mij ook tegen.quote:Op vrijdag 2 november 2018 09:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
In deze uitzending valt het mij toch wat tegen dat ze geen snoepreisje naar Nieuw-Zeeland maakten om dat bij die wijn uit te zoeken ...
Ik gebruik het nooit. Als ik olie om in te bakken gebruik is het arachideolie.quote:Op dinsdag 6 november 2018 21:46 schreef djkoelkast het volgende:
Zonnebloemolie is rotzooi als je er in gaat bakken en toch doen we het allemaal. Onbegrijpelijk. Het is niet eens lekker ook.
Hooguit voor mayonaise. Bakken in roomboter, olijf of sesamolie.quote:Op dinsdag 6 november 2018 21:46 schreef djkoelkast het volgende:
Zonnebloemolie is rotzooi als je er in gaat bakken en toch doen we het allemaal. Onbegrijpelijk. Het is niet eens lekker ook.
Ik gebruik vrijwel nooit vloeibare olie en dan is het rijstolie, voor de rest vaste vetten. Kokosolie, gecertificeerd verantwoorde palmolie, ossewit, reuzel, roomboter. Voor koude bereidingen een goede olijfolie, lijnzaadolie, raapolie soms.quote:Op dinsdag 6 november 2018 21:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik gebruik het nooit. Als ik olie om in te bakken gebruik is het arachideolie.
15 jaar in de USA gewoond.quote:
Mijn god wat een gejank weer.quote:Op dinsdag 13 november 2018 15:19 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van een speciaal koeienras, de Jersey koe. Maar van welke koe komt de melk voor de gewone halvolle melk of kaas eigenlijk? Dat staat er nooit op. De keuze aan koeien blijkt beperkt, bijna iedereen werkt met hetzelfde ras. Maar waarom eigenlijk? De Keuringsdienst over de melk en de koe.
Beetje uitgemolken onderwerp.quote:Op dinsdag 13 november 2018 15:19 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van een speciaal koeienras, de Jersey koe. Maar van welke koe komt de melk voor de gewone halvolle melk of kaas eigenlijk? Dat staat er nooit op. De keuze aan koeien blijkt beperkt, bijna iedereen werkt met hetzelfde ras. Maar waarom eigenlijk? De Keuringsdienst over de melk en de koe.
Domme os.quote:
Uitzending niet gezien, maar HF is het grootste ras, dus inmiddels is daar best een redelijke genenpool in ontstaan.quote:Op donderdag 15 november 2018 22:23 schreef sig000 het volgende:
Zorgwekkend die beperkte genen diversiteit.
Geen idee of die Jersey melk nog wat wordt afgeroomd, maar Jerseys hebben een hoog vetpercentage in de melk. Vet=smaakquote:Op donderdag 15 november 2018 22:46 schreef ddx het volgende:
Ik haal sinds de Jersey melk in de winkel staat alleen maar die melk.
Veel meer smaak.
Maar merendeel van de mensen koopt gewoon halfvolle melk en geeft weinig om de smaak.
Halfvolle melk snap ik sowieso niet, schenk dan je glas halfvol in.quote:Op donderdag 15 november 2018 22:46 schreef ddx het volgende:
Ik haal sinds de Jersey melk in de winkel staat alleen maar die melk.
Veel meer smaak.
Maar merendeel van de mensen koopt gewoon halfvolle melk en geeft weinig om de smaak.
Dat heb ik met tequilaquote:Op donderdag 15 november 2018 23:42 schreef Oscar. het volgende:
Ik snap niet waarom mensen melk drinken
Vergeet je wel de smaak van melk!quote:
Of vice versaquote:Op donderdag 15 november 2018 23:50 schreef Oscar. het volgende:
[..]
Vergeet je wel de smaak van melk!
over het algemeen worden mensen niet dronken van melkquote:
haha neequote:Op donderdag 15 november 2018 23:51 schreef Oscar. het volgende:
[..]
over het algemeen worden mensen niet dronken van melk
Ik ook niet.quote:Op donderdag 15 november 2018 23:42 schreef Oscar. het volgende:
Ik snap niet waarom mensen melk drinken
Die AH-medewerker: "ik verbind u wel even door met de broodafdeling, die hebben daar verstánd van jonge, da wil je nie weten!"quote:
Wat stond daar?quote:
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 00:29 schreef golfer het volgende:
Stokbrood in Nederland is witbrood in de vorm van een stok. Heeft dus niks te maken met een echte Franse baguette.
Dat werd wel weer duidelijk.
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Geloof ik best. Ergens is er vooruitgang geboekt, maar de kwaliteit van bakkers en zo in Nederland blijft dieptriest.quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.
Niet mis mee..... #trotsopnlcultuurquote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Net deze uitzending gezien en wilde hetzelfde typen. Geen eetcultuur hier. Het mag niks kosten. Kwantiteit boven kwaliteit. Deels kun je het de supermarkten verwijten die van de producent een goedkoop brood eist maar uiteindelijk is het de consument die dat blijkbaar wil. Neerwaartse spiraal dit. In sept een week in de Elzas gezeten en daar dagelijks voor heel weinig geld ontbeten bij de bakker. De hele dag door vers. Prima concept een bakker met tafeltjes maar wij hebben Bakker Bart met halffabrikaten. Geen reden om trots te zijn op onze cultuur. Ga er niet voor emigreren want zijn ook de nodige dingen hier beter geregeld natuurlijk maar zonde is het wel.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.quote:Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
Er wordt nog steeds goedkoop meel gebruikt, daarom voegen ze extra gluten toe en allemaal andere rommel, dat is goedkoper dan goed meel gebruiken en het de tijd geven. Waardeloos is het.
Toffe initiatieven. Hier zaten tot voorkort alleen fabrieksbakkers. Vroeg je de ingrediëntenlijst van een stokbrood kreeg je een half A4-tje mee aan rommel.quote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Met eigen topic ook: CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #23 - Wie wil er opslag?quote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Painpadour in Amersfoort doet het ook Wel duurquote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
In Duitsland kun je dan wel weer moeilijk een goede pizza vinden, heel veel van die "pizza"tenten zijn kebabzaken die pizza's aanbieden die je nog niet als frisbee zou willen gebruiken.
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is
Ik weet niet waar jij zoal uit eten gaat, maar in de restaurants waar ik kom wordt gewoon vers gekookt met goede ingrediënten.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper.
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is
Of je weet beter wat groothandel prefab isquote:Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.quote:Op zondag 25 november 2018 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Of je weet beter wat groothandel prefab is
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.quote:Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.quote:Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel.
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.quote:Op zondag 25 november 2018 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.quote:Op zondag 25 november 2018 15:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.
De lekkerste pizza die ik at was in Munster, bij Café Prutt. Is echter wel vegetarisch, dus geen ham of bacon er op. Ik ben zelf geen vegetariër overigens, maar de pizza was daar gewoon ontzettend goed.quote:Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Oh, er zijn nog wel goede pizza te eten in D, maar dan moet je wel bij een Italiaan zijn.quote:Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Dus je generaliseert op basis van in het verleden behaalde resultaten?quote:Op zondag 25 november 2018 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ja, wat is het nu? Allemaal slecht of toch niet?quote:Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.quote:Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.
Laatst in Amsterdam nog bij een biologische snackbar gegeten. Satésaus was gewoon Wijko! (dat is dus totaal niet bio en het zit vol conserveermiddel, kunstmatige aroma's en goedkope ingredienten als verdikkingsmiddelen). En toen ik er wat van zei was het "nog nooit klachten over gehoord" en "biologisch is veel te duur". Zet het dan niet op je kaart.
Of dat je bij een echt Indonesisch restaurant eet (dus geen Chinees-Indisch) en dat ze spekkoek op de kaart hebben die gewoon van de groothandel komt.
Of overal waar je komt en patat bij je gerecht krijgt dat er fritessaus bij zit.
[..]
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekochtquote:Op zondag 25 november 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.
Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt.
De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt?quote:Op zondag 25 november 2018 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht
Hier noemen we dat Captain Scully’s catch of the dayquote:Op zondag 25 november 2018 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten!quote:Op zondag 25 november 2018 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ik zit in de kop van Noord-Holland, daar heb je niet zo veel interessants, het begint pas vanaf Haarlem een beetje leuk te worden en dat is hier minimaal 50 minuten vandaan met de auto.
Misschien beter om te zeggen wat ik wèl goed vind hier in de omgeving, zijn we sneller klaar.
Fort Westoever in Den Helder
Leuk! in Schagen (niet perfect, maar heeft wel goede dingen)
Natuurlijk in Egmond aan Zee
En pizzeria's:
Thup's in Alkmaar
La Terrazza in Bergen is ook wel ok
Dat zijn wat voorbeelden, er zullen er nog wel een paar zijn her en der, maar niet veel.
Restaurant "Bij ons Thuys" stond op de kaart: het enige pakje wat bij ons de keuken in komt is een pakje roomboter. En dat de mayonaise huisgemaakt was.
De krieltjes die bij het gerecht werden geserveerd waren niet gaar en kwamen duidelijk uit een zakje. De fritessaus die ze er bij gaven kwam uit een grote emmer. Er naar gevraagd en toen was het antwoord: ja verse mayonaise, dat kan helemaal niet in de horeca.
Zet het dan niet op je kaart.
Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.
Ik hou van eenvoudig eten, goed bereid. Ik hou niet van parelhoen op een bedje van bladstro met een schuim van pompoen-achtige gerechten. Tenten als TOV en Merlet vallen dan dus niet in mijn smaak en kan niet verder niet over oordelen.quote:Op zondag 25 november 2018 17:05 schreef Joene het volgende:
[..]
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten!
Voordeel in Duitsland is dat ze bepaalde toevoegingen op de kaart moeten melden. Als er dus 5 of 6 getallen achter je pizza of schnitzel staan dan weet je dat dat geen zelfgemaakte is, maar gewoon uit pakjes komt. Zo kun je een stuk makkelijker uitzoeken.quote:Op zondag 25 november 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.
Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt.
Is mijn gedachte ook.... pas wanneer mensen echt weten hoe het zit gaan ze ineens negatieve smaakoordelen geven.quote:Op zondag 25 november 2018 16:51 schreef TjjWester het volgende:[..]De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt?
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollanderquote:Op woensdag 28 november 2018 13:01 schreef JayHovah het volgende:
Op één is de serie Over Eten ook weer begonnen, leuk alternatief:
https://www.een.be/over-eten
Zeker wel.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollander
Linkje?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |