Dit dus ...quote:Op vrijdag 1 juni 2018 15:10 schreef qajariaq het volgende:
Dat dus. Als een visboer claimt kabeljauw te gebruiken dat is het gewoon fraude als ie bakt met pollack. Het zelfde geld voor die wienersnitzel van Piet, als daar bij staat dat het kalfsvlees is dan mag het gewoon geen varken zijn. Dat is economische fraude en dat mag van mij behoorlijk bestraft worden.
Ik heb dat idee niet.quote:Op zondag 3 juni 2018 07:45 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Ik heb trouwens het idee dat dit bedrog toch voornamelijk in Nederland voorkomt.
recent weer gegeten, echt in decennia daarvoor nooit gegeten.quote:Op donderdag 7 juni 2018 17:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is er ook nog de blinde vink. Niet van varkensvlees maar van rund. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van het populaire vleesproduct en ontdekt hoe een kleine vogel model stond voor een ingepakte gehaktstaaf.
quote:We eten de aardappel gekookt, gebakken of gefrituurd. Wij Nederlanders zijn er dol op. Maar wanneer is Nederland uitgegroeid tot aardappelland? De oer-aardappel blijkt meegenomen uit Peru.
Herhaling.quote:
Ik niet.quote:
Nee ik niet, allemaal fragmenten in de herhaling, niet echt boeiend.quote:
Zag laatst een aflevering met een kaasdame die nogal zuur over kwamquote:
Dat stukje op die vogelbeurs was echt ver over de drempel van infotainment heen. Dat was puur satire.quote:Op donderdag 7 juni 2018 17:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is er ook nog de blinde vink. Niet van varkensvlees maar van rund. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van het populaire vleesproduct en ontdekt hoe een kleine vogel model stond voor een ingepakte gehaktstaaf.
Met dat kinderstemmetje van haar?quote:Op vrijdag 15 juni 2018 13:03 schreef Zihuatanejo het volgende:
Vind Marijn Frank best wel een lekker wijf. Grrrr.
Neem ik op de koop toe.quote:Op vrijdag 15 juni 2018 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met dat kinderstemmetje van haar?
Met dat kinderstemmetje is toch die andere?quote:Op vrijdag 15 juni 2018 15:10 schreef Zihuatanejo het volgende:
[..]
Neem ik op de koop toe.
Hmm hoop dat het niets over mij zegt.
Ja, Sofie van den Enk is dat.quote:Op vrijdag 15 juni 2018 19:36 schreef Dunnevandale het volgende:
Met dat kinderstemmetje is toch die andere?
🤣quote:
Roland Duong heet hij.quote:
foutje van mijquote:Op maandag 30 juli 2018 07:52 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Roland Duong toch?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Roland_Duong
Leuk! Koop eigenlijk altijd de goedkoopste eieren, omdat ik daar echt geen verschil met duurdere eieren in kan ontdekken (behalve natuurlijk biologische eieren). Maar qua smaak niets.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 13:47 schreef golfer het volgende:
Vanaf 13 september weer nieuwe afleveringen.
De eerste gaat over Witte Eieren.
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot wel 8 cent per stuk goedkoper. Hoe kan dat? Wat maakt het prijsverschil tussen bruin en wit zo groot? De Keuringsdienst onderzoekt het verschil tussen het bruine en witte ei en doet een opmerkelijke ontdekking.
Keuringsdienst van Waarde, donderdag 13 september om 20.25 uur op NPO 3.
Je hoeft niet te kijken.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Klaploper het volgende:
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen.
Heee, wat denk je, je mag geen terechte kritiek hebben op een programma wat 10 jaar geledem inhoudelijk goed was maar nu steeds meer af zakt.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Klaploper het volgende:
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen.
Een boel mensen vinden het leuker om naar die uitzending te kijken dan om zelf te googlen. En er zijn nog steeds mensen zonder computer.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:16 schreef Klaploper het volgende:
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen.
Dat snap ik.quote:
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:25 schreef maily het volgende:
[..]
Een boel mensen vinden het leuker om naar die uitzending te kijken dan om zelf te googlen. En er zijn nog steeds mensen zonder computer.
Hoe durf ik?!quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heee, wat denk je, je mag geen terechte kritiek hebben op een programma wat 10 jaar geledem inhoudelijk goed was maar nu steeds meer af zakt.
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf?quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:30 schreef Klaploper het volgende:
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing.
Deels hoort dat gespeelde er natuurlijk bij, maar het wordt me een beetje veel.
Ik vrees dat dit steeds meer de doelgroep van de TV isquote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:25 schreef maily het volgende:
[..] En er zijn nog steeds mensen zonder computer.
quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vrees dat dit steeds meer de doelgroep van de TV is
Geef toequote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf?
Dat is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw al niet meer het geval.
Dat is echt compleet iets anders dan wat ik zeg.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf?
Dat is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw al niet meer het geval.
Dat komt om dat mensen het tegenwoordig presenteren en daarnaast nog 10 andere dingen doen voor de KRO als presentatorquote:Op woensdag 29 augustus 2018 14:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing.
Deels hoort dat gespeelde er natuurlijk bij, maar het wordt me een beetje veel.
[..]
Hoe durf ik?!
Precies! Duurzamer en goedkoper.quote:Op donderdag 13 september 2018 20:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Morgen dus maar witte eieren kopen.
quote:Op donderdag 13 september 2018 21:37 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
10 stuks 2.38
[ afbeelding ]
10 stuks 1.57
Wit of bruin?quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:05 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit.
Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren.
als ik het even snel zie scheelt het maar een paar centen voor een goed eitje.quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:05 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit.
Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren.
Dat maakt niet uit, als het maar diervriendelijker is dan wat we gezien hebben. Biologisch bijvoorbeeld.quote:
Die zagen er ook niet heel best uit. En nog steeds kans op preventieve antibiotica.quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:36 schreef kwakz0r het volgende:
Die laatste witte eierboer had drie sterren beter leven keurmerk. Die kippies zaten half buiten, met trapjes en alles. En dat is officieel niet eens vrije uitloop.
Ik let op de sterren en koop meestal bio of minimaal vrije uitloop, of rondeel.
Maar als er witte met drie sterren zijn pak ik die wel.
Daad bij woord gevoegd:quote:
Wilde ze vandaag kopen, maar ze worden helaas per 10 stuks verkocht. Zoveel eieren eet ik niet in 2 weken.quote:Op vrijdag 14 september 2018 14:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Daad bij woord gevoegd:
[ afbeelding ]
Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan!quote:Op zaterdag 15 september 2018 02:51 schreef heiden6 het volgende:
> mensen willen liever bruine eieren
> waarom zijn bruine eieren duurder, ik snap er niets van
> mensen willen liever bruine eieren, terwijl witte goedkoper zijn
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe.quote:Op vrijdag 14 september 2018 00:05 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit.
Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren.
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippenquote:Op vrijdag 14 september 2018 14:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Daad bij woord gevoegd:
[ afbeelding ]
Maar mijn kippen hebben een heerlijk en heel lang leven.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe.
Ik kijk nu even alleen naar het milieu aspect. Die beesten van jou zijn super inefficiënt.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar mijn kippen hebben een heerlijk en heel lang leven.
2 is voor ronddeel en scharrel.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippen
Mijn 3 kippen vervuilen het milieu minder in hun hele leven dan dat jij 1x naar de andere kant van het land rijdt met een dieselauto. Dus dat aspect boeit me niet.quote:Op zaterdag 15 september 2018 10:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik kijk nu even alleen naar het milieu aspect. Die beesten van jou zijn super inefficiënt.
Boeren moeten voldoen aan regelgeving omtrent milieu en dierenwelzijn. Die zijn in strijd met elkaar. En hebben ze daar een akkoord bereikt is er nog een markt die vindt dat het niet teveel mag kosten
Een beter milieu begint bij jezelfquote:Op zaterdag 15 september 2018 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Mijn 3 kippen vervuilen het milieu minder in hun hele leven dan dat jij 1x naar de andere kant van het land rijdt met een dieselauto. Dus dat aspect boeit me niet.
Het gaat mij om dat de dieren het goed hebben en dat ik weet dat ik een verantwoord product heb. Milieuschade is nihil voor 3 kippen.quote:Op zaterdag 15 september 2018 10:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een beter milieu begint bij jezelf
Het boeit mij ook geen flikker of iemand zelf wat kippen heeft of niet, maar je moet de feiten wel onder ogen zien vind ik Voor een ondernemer die niet voldoen aan milieuwetten is zoiets geen optie.
quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe.
Nee, wijsneus. Lees je eerst in voordat je zaken gaat beweren.quote:Op zaterdag 15 september 2018 09:40 schreef djkoelkast het volgende:
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippen
"scharrel" stelt geen reet voor. Ik vond die witte kippen er ook niet uitzien, die lellen op half elf, die nekken helemaal kaalgeplukt.quote:Op zaterdag 15 september 2018 12:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, wijsneus. Lees je eerst in voordat je zaken gaat beweren.
Rondeel ook niet?quote:Op zaterdag 15 september 2018 12:54 schreef djkoelkast het volgende:
"scharrel" stelt geen reet voor.
Japan en Spanje.quote:Op donderdag 20 september 2018 20:34 schreef Oscar. het volgende:
op onze kosten even naar china vliegen
https://www.orientalwebshop.nl/aha-tee-matcha-powder-japan-40gquote:Op donderdag 20 september 2018 22:03 schreef golfer het volgende:
https://www.simonlevelt.nl/thee/matcha-akashi
35 euro voor 30 gram.
quote:Op donderdag 20 september 2018 20:28 schreef Van_Poppel het volgende:
Nog nooit van dat groene goud gehoord
Dat is dus die mindere kwaliteit.quote:Op zondag 23 september 2018 20:58 schreef Bravebart het volgende:
https://www.orientalwebshop.nl/aha-tee-matcha-powder-japan-40g
Ah check, te snel gekekenquote:
ja, nomsquote:Op donderdag 27 september 2018 20:28 schreef Van_Poppel het volgende:
35 euro voor een kilo supermarktvlees
'aanvriezen' heet dat volgens mij, bij kiwis uit nieuw zeeland kan ik dat nog begrijpen, maar bij vlees en vis eigenlijk nietquote:Op donderdag 27 september 2018 21:18 schreef golfer het volgende:
Het verschil tussen nat aging en dry aging is enorm. Bij de supermarkt vrijwel alleen nat en vacuüm dus en heel toevallig is het vlees dan ook minimaal 4 weken onderweg vanuit Zuid-Amerika.
Nog een verhaaltje over dry-aging:
https://www.culy.nl/inspiratie/dry-aged-vlees/
En tenslotte nog een 15 jaar gerijpt stukje côte de boeuf van 3.000 euro:
https://www.culy.nl/inspi(...)fst-15-jaar-gerijpt/
die je lekker vindtquote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
ABC-ketjap (zoet)quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
Maar hoeveel?quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:34 schreef golfer het volgende:
Die kankerverwekkende stof 3-MCPD zit ook in bijvoorbeeld choco-pasta.
https://www.npo3.nl/zit-er-een-giftige-stof-in-jouw-chocopasta
nou nee, want dan kan die kankerverwekkende stof er alsnog in zitten, en nu ik dat weet wil ik dat niet. Ik bedoel, als je toch kunt kiezen.quote:
ook hiervoor geld: ja goed om te weten hoeveel, maar als ik kan kiezen voor een product waar het niet in zit, neem ik dat. Het is ook een optelsom begrijp ik, wat je binnen kunt krijgen via verschillende producten.quote:
dankje!quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:46 schreef golfer het volgende:
De sojasauzen waarin 3-MCPD is aangetroffen:
Blue Elephant sojasaus
Amoy dark soy sauce
Lee Kum Kee premium light soy sauce
Jumbo sojasaus
Datu Puti sojasaus
Alleen Datu Puti sojasaus zat boven de norm. De producent heeft ons laten weten dit product uit de schappen te halen.
Onderstaande sojasauzen hebben we ook getest, hier is géén 3-MCPD in aangetroffen:
Albert Heijn sojasaus
Yellow label sojasaus
Yellow label black soy nr. 1
Haiyin bridge sojasaus
Sempio sojasaus
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:00 schreef Black-Hole het volgende:
Verder nooit geweten dat ze ook op chemische wijze sojasuas maken. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het dan met ketjap zit.
Ook soyasaus die gefermenteerd is bevat chemische stoffen, alles bevat chemische stoffen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Dat snap ik en wist ik al. Vroeg me meer af of de basis sojasuas voor ketjap op de reguliere manier gemaakt is of op via de snelle chemische methode. Zal vast wel allebei zijn.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Veels te goedkoopquote:
Mja dat in de kou werken is dan wel weer goed voor de voedselveiligheid en houdbaarheid.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:51 schreef golfer het volgende:
En arme medewerkers van die fabriek. Die staan dus helemaal voor niks de hele tijd in de kou te werken om een product te maken dat niks beter of slechter is dan gewoon geperst fruit/groente.
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-damequote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Veels te goedkoop
En je mist een hoop marketing gelul van knappe meisjes in hippe omgeving
Die kriebels kreeg ik vooral van die prijzen.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 09:45 schreef jevl het volgende:
[..]
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame
Ik heb ook zo een slingeraar, faalaankoop, een slowjuicer met een Archimedesschroef is veel beterquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Wij hebben zo'n snelle centrifuge gehad. Die is uit elkaargespat. Overal ijzer en plastic in het rond, mijn vrouw haar arm helemaal beschadigd door rondvliegend ijzer. Nooit meer komt hier een sapcentrifuge in huis.
Het zijn niet de gekken die het makenquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:07 schreef Bocaj het volgende:
Heb de aflevering ook gezien!
Allemaal flauwekul dus.
Pers een sinaasappeltje lekker zelf met de hand of eet heel fruit! Of een smoothie lijkt mij ook goed want je eet de gehele vrucht! Zo in de blender!
En 7 of 8 euro voor een half litertje sap (groente/fruit) steek dat maar in je reet!
De gekken die het kopen dus.... maar dat (gladde) meisje in die winkel verkoopt een droom.... en dat moet je ook kunnen natuurlijk! Zulke winkeltjes bestaan naar mijn mening nooit echt lang,quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zijn niet de gekken die het maken
Ja zag gewoon aan haar gezicht dat ze zelf wist dat ze stond te liegen...quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 09:45 schreef jevl het volgende:
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vandaag nog, maar eigenlijk wordt je genept en is het gewoon een dik stuk filetquote:Op donderdag 18 oktober 2018 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Kabeljauwhaas, typisch iets wat golfer koopt
Nee.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 10:09 schreef Kickinalfa het volgende:
Dit zijn toch allemaal herhalingen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |