abonnement Unibet Coolblue
pi_179525481
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:41 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Wat fijn TolStoi! Hoe gaan de nachten en avonden bij jullie nu?

Wisselend. Ik had stiekem een beetje gehoopt dat na zo'n dag van goed eten ook goed zou slapen, maar hij is inmiddels al 3 keer wakker geweest :N
Het is geen krijs- en brulfestijn meer, maar wat langer achterelkaar kunnen slapen zou ook erg worden gewaardeerd. Het is ook erg warm op zijn kamertje (26/27 graden), dat speelt ook mee denk ik.

Ooit zal het wel beter gaan :+
pi_179525779
2e kinderen (of 3e/4e/5e) hebben het sowieso makkelijker. Het eerste mini hapje van de meiden was een mona pudding, die kreeg peuter pas met 1,5...

Aardbei (en andere rode vruchten) kreeg peuter ook pas na 1 jaar, de meiden eten ze al een tijdje (in stukken gesneden). Daarentegen krijgen ze nog grotendeels gepureerd eten terwijl peuter dat amper gehad heeft, die at met tien maanden al vrijwel alles met de pot mee. Maar dat ligt meer aan de meiden zelf die nog steeds alles met klontjes/structuur uitspugen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179529847
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 10:08 schreef Lemijn het volgende:
Vraag ik gelijk even speciale aandacht voor de baby-wiki, die het volgen en meeleven in dit topic zoveel makkelijker maakt. Klik hier!
Ik heb mijn zoontje er ook bijgezet. Ik ben een fervent meelezer en hoop binnenkort gewoon mee te kunnen posten :s)
  vrijdag 1 juni 2018 @ 09:01:22 #79
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179530479
Beuh, wat een prutnacht. Ik heb elk uur gezien, de meis had last van de vaccinaties. Rond 1 uur wel een zetpilletje gebruikt. Arm kind. Nu lijkt alles weer normaal.
pi_179530708
Ik geloof dat ik een stuk makkelijker ben met dat eten, ondanks eerste kind. Onderlaatst kreeg Dirk een beetje softijs van mijn vinger. Hij vond het vooral gek en ik moest lachen om het gezicht wat hij trok. :D
Verder probeer ik vooral ervoor te zorgen dat er altijd wat is wat hij ook kan eten. Dat vind ik al moeilijk genoeg, ik ben niet zo'n goede huisvrouw. :@

De hoeveelheden worden wel steeds meer, en dat vind ik wel een geruststelling. Ik was gister van 8 tot 23 weg en hij heeft in die tijd 3x 160 en 1x 100 gedronken. En daarnaast 2 kleine krentenbollen, 2 kleine gehaktballetjes en een paar stukjes appel. Nog even en meneer krijgt spekkies. :o O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  vrijdag 1 juni 2018 @ 10:13:27 #81
221912 minilot
Nancy boy
pi_179531796
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 09:15 schreef Nanuke het volgende:
Ik geloof dat ik een stuk makkelijker ben met dat eten, ondanks eerste kind. Onderlaatst kreeg Dirk een beetje softijs van mijn vinger. Hij vond het vooral gek en ik moest lachen om het gezicht wat hij trok. :D
Verder probeer ik vooral ervoor te zorgen dat er altijd wat is wat hij ook kan eten. Dat vind ik al moeilijk genoeg, ik ben niet zo'n goede huisvrouw. :@

Dit :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_179531980
Hopelijk ging het vannacht goed TolStoi!

Balen Aventura, hopelijk gaat het vandaag beter :*

Ging het inslapen gisteren met Dirk nog goed Nanuke? Ik ben ook niet zo’n goede huisvrouw :')
  vrijdag 1 juni 2018 @ 10:31:16 #83
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_179532175
Ik ben makkelijk met wanneer en hoeveel eten en slapen enz. Maar iets minder makkelijk met bijvoorbeeld ijs, koekjes, limonade :@ Ik probeer: zo lang hij er niet zelf om vraagt, geef ik het niet. Let wel: dit is mijn voornemen :P, kan volgende maand net zo goed helemaal overboord zijn, want "een ijsje mee-eten is zo gezellig" :D Het is dus niet zo dat ik erg rigoureus ben ofzo
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  vrijdag 1 juni 2018 @ 10:37:29 #84
221912 minilot
Nancy boy
pi_179532329
Wij hebben zelf eigenlijk nooit limonade, koekjes, chips en snoep in huis, dus da's makkelijk. Kijken hoe lang we dat soort dingen vooral voor wanneer we buiten de deur zijn kunnen houden :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_179532367
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 10:22 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Ging het inslapen gisteren met Dirk nog goed Nanuke? Ik ben ook niet zo’n goede huisvrouw :')
Niet zo goed, maar hij sliep wel toen ik thuis kwam. Man kan slecht zijn geduld bewaren met een baby die te moe is om nog te gaan slapen en dus alles inzet om dat niet meer te gaan doen. Ik vind het heel dubbel. Ik wil ook wel eens een avond weg, maar op deze manier doe ik dat ook niet met een fijn gevoel. Meh.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179532897
Nanuke, fijn dat Dirk sliep toen je thuiskwam. Jammer dat je man niet zo goed zijn geduld kan bewaren, misschien ook last van het warme en benauwde weer?

Hier was de afspraak dat manlief na de laatste avondvoeding (meestal ergens tussen 23 - 01 uur) alle shifts zou doen bij wakker worden 's nachts. Maar dat blijkt ook niet zo super te werken, hij kan zo na 20-30 minuten zeggen dat ie alles geprobeerd heeft en dat niets werkt (en dat kan natuurlijk soms ook zo maar) en dan mag ik weer aan de bak en duikt hij zijn bed weer in. Nu heb ik maar weer gekozen om alle nachtshifts weer te doen, dan slapen we allemaal sneller.
Maar baal er soms wel van....

Mini, wat goed dat jullie die zooi niet in huis hebben :) Pre baby ging er hier regelmatig een zak chips naar binnen. Sinds zwangerschap probeer ik wel wat meer te letten op wat ik drink (minder suikerhoudende dranken) en eet (meer fruit en gezonde tussendoortjes).

Pfff, die buikkrampen bij menstruatie, die was ik even vergeten 8)7 8)7 NIET fijn!
Zo eerst maar eens op pad om extra maandverband te kopen :P
  vrijdag 1 juni 2018 @ 11:05:55 #87
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_179533041
Die van ons vorige week oorontsteking en vijfde ziekte. Twee dagen vlekvrij en nu ingeruild voor felrode bultjes. :')

Maar eens kijken wat ie nu weer heeft.
pi_179533189
Ach, Lastpost, wat sneu! Hopelijk valt het mee en is ie snel weer beter!
pi_179533346
Wij hebben altijd wel chips, snoep, koek, chocolade en limonade in huis. Waar normale mensen naar de markt gaan om verse groente en fruit te kopen, ga ik naar de markt voor snoep, cake en koekjes :@ Maar desondanks drinkt peuter pas sinds kort in het weekend soms een beker aanmaaklimonade of aangelengde appelsap. Bedelen om koekjes kan hij wel heel goed maar die krijgt hij ook niet elke dag en in het weekend krijgt hij zo'n zakje goodies knabbels als hij er om vraagt. Hetzelfde plan hebben we bij de meiden.

En een goede huisvrouw zijn is niet iets om trots op te zijn imo... Dan heb je daar gewoon teveel tijd voor wat ten koste gaat van tijd aan leuke dingen besteden.

Nanuke, is hem zelf vroeger op bed leggen een optie? Dat je daarna pas weg gaat? Hier werkt een vast slaapritueel erg goed en gaan ze altijd om dezelfde tijd naar bed (oke, soms wel vroeger bij slechte middagslaap...) ongeacht hoe laat ze wakker werden uit hun middagdutje. Dirk heeft de leeftijd nu wel om vroeg op de avond naar bed te gaan.

Viva Mama heeft deze editie btw een gratis mini-boekje van het boek 'slaap!', wellicht handig voor de ouders van slechte (in)slapers.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179533517
Het is deels de warmte, daar kan man echt heel slecht tegen. Maar hij kan ook niet zo goed inzien dat baby's nou eenmaal soms gekke dingen doen zonder reden. Hij krijgt het idee dat hij iets fout doet en dat Dirk daarom niet gaat slapen. Zich daarover heenzetten is lastig, en lijdt tot een 'dan ga je toch maar niet slapen'-houding. Dat werkt averechts, want hoe meer moe Dirk is, hoe lastiger hij wordt. En dus repeat. Lastig voor mij ook, want ik pak het vaak over. En dan leg ik wel uit dat het niet zo werkt en dat eerder ingrijpen en uitproberen waar hij dan wel van gaat slapen beter werkt dan het maar laten. Hij snapt dat, maar toepassen is moeilijk.
Kortom. Ik kan niet wachten tot Dirk weer normaal doet met slapen. :')
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179533606
Ah wat sneu aventura... Wat een nacht zeg. Fijn dat het nu weer over lijkt, hopelijk aankomende nacht weer rustig...

Kan me helemaal voorstellen dat de drempel om weg te gaan op deze manier verhoogd wordt Nanuke. Misschien wat algemene tips geven aan 'm? Geen verwachtingen hebben van de avond (nee, die film kun je waarschijnlijk niet afkijken), niet op de klok kijken, als baby niet stil wordt eventueel buiten gaan lopen want dan klinkt het minder luid en voelt het niet zo benauwend, op hele zachte toon dingen uitspreken "papa wordt er een beetje zenuwachtig van, je gehuil doet pijn aan mijn oren kleintje, papa weet niet wat er is, etc" Hielp bij mij vaak om rustig te blijven.
Wel blijven gaan hoor!

Pfff, dat is ook hartstikke zwaar zo Tolstoi. Zorg je er wel voor dat het niet te belastend wordt?

Hier de 11-maanden-keuring gehad. Meneer is nu "door het tweede lijntje gevallen" 8290 gram, 73 cm. -O-

Gelukkig gaat het qua ontwikkeling wel erg goed. Maar het advies is wel om naar de diëtist te gaan. Hij is verschrikkelijk druk, dus we moeten er toch wat meer calorieën in zien te krijgen.
En eigenlijk -maar misschien maak ik me zorgen om niks nu- vraag ik me af of hij niet stiekem een beetje allergisch is voor iets. Hij is bijna altijd verkouden en heeft licht eczeem. Iemand enig idee waar baby's vaak overgevoelig/allergisch voor zijn? Ik las al tomaat en bonen. Wil zelf niet teveel gaan klooien hoor, maar zou het zielig vinden als we hem nu vol gaan gooien met eten waar je heftig op zou kunnen reageren.
pi_179533637
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:20 schreef FlyingFish het volgende:
Nanuke, is hem zelf vroeger op bed leggen een optie? Dat je daarna pas weg gaat? Hier werkt een vast slaapritueel erg goed en gaan ze altijd om dezelfde tijd naar bed (oke, soms wel vroeger bij slechte middagslaap...) ongeacht hoe laat ze wakker werden uit hun middagdutje. Dirk heeft de leeftijd nu wel om vroeg op de avond naar bed te gaan.
Dirk ging ook altijd vroeg. Tussen half 7 en half 8. Tot 2 weken geleden of zo, toen was ineens het s avonds slapen gaan weer moeilijk. Komt wel weer, daar ben ik van overtuigd. We hebben inderdaad een vast ritueel, al sinds hij 4 of 5 maand is.

En normaal ga ik dus ook pas weg als Dirk slaapt. Maar nu ging het om een etentje met mijn werk, en dus gelijk door vanuit werk. En ergens is t ook wel frustrerend dat ik hem niet gewoon achter kan laten met man zonder dat ik me druk maak over hoe hij slaapt en of hij het man moeilijk maakt. :@
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179533879
Dirk maakt het je man niet moeilijk. Je man maakt het je man moeilijk.

Ik begrijp dat je helemaal niet met een lekker gevoel weg bent zo. Zonde! :*.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_179534218
Sara, is hij niet gewoon heel druk met nieuwe dingen leren? Leren lopen vergt ook heel wat energie he, en dat is met 11 maanden niet standaard en dus ook amper in de curve terug te zien. Welk lijntje komt hij vandaan? Continu snotneuzen hoort helaas bij baby's, lijkt me geen indicatie van een allergie. Dan zou ik meer aan traanogen, diaree en uitslag denken. Misschien sowieso handig om een eetdagboekje bij te houden? Wat hij eet en hoe de stoelgang daarna is en evt andere gezondheids'problemen'.

Dan zit je gewoon ff in een rotfase Nanuke! En dat gebrek aan geduld herken ik hier ook, mijn man kan ook veel minder hebben en zoekt altijd naar oorzaken. Ik gooi het hier dus altijd op tandjes, dan kan hij net wat meer hebben want dan zijn ze zielig met een reden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  vrijdag 1 juni 2018 @ 13:39:52 #95
221912 minilot
Nancy boy
pi_179536493
Hoi vanuit consultatiebureau! Weeguurtje. :) Babysaurus (over een week vijf maanden oud): 9,09 kg! Jeeetje. Blijft daarmee vooralsnog heel consistent zijn curve volgen. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_179537040
Ah vervelend Nanuke! Ook wel deels herkenbaar, ik zeg wel eens voor gein (nouja gein :')), jij speelt met ‘m en als hij moe is dan is het mijn ‘werk’.

Maar vriend brengt hem alleen naar bed wanneer ik er niet ben, hoe is de verdeling bij anderen wanneer jullie allebei thuis zijn?

Wow ik blijf me verbazen mini haha! O. is 1 dag jonger en ruim 2 kilo zwaarder dan M. Goed bezig jullie! ^O^

Verder ben ik toe aan weekend, na een zwaar gebroken nacht heb ik m’n hersenen (althans het deel wat nadenkt) thuis laten liggen ofzo. :')
pi_179537574
Wat een reus, mini! Welk percentiel zit hij op? Ik moest trouwens lachen om je 6 maanden uitsluitend bv, maar met 4 maanden al een waslijst aan dingen geprobeerd!

Ik heb vannacht beter geslapen. Was echt fijn.

En vandaag op ons eerste uitstapje met z'n vieren geweest, naar het trein museum. Ob heeft de hele tijd vredig geslapen in de draagdoek, zo lekker. En zo fijn om weer wat leven terug te krijgen!
  vrijdag 1 juni 2018 @ 14:32:03 #98
221912 minilot
Nancy boy
pi_179537907
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:20 schreef Jagärtrut het volgende:
Wat een reus, mini! Welk percentiel zit hij op? Ik moest trouwens lachen om je 6 maanden uitsluitend bv, maar met 4 maanden al een waslijst aan dingen geprobeerd!
Jaja. *) Hij krijgt ook nog geen hapjes qua hoeveelheid hè; hij krijgt likjes van onze vingers, voor de smaak. :7
Percentiel weet ik eigenlijk niet. Hij volgt in elk geval precies de bovenrand van de bovenste nog acceptabele strook in de tabel op het scherm van de jeugdverpleegkundige. Ik hou het zelf verder niet bij. :)

Wat fijn van je goeie nacht en dagje weg! O+ Hoe vond je peuter het museum en ging het onderweg allemaal goed met O. verschonen en voeden enzo? ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_179538393
@jagar, het lijkt me zelf ook niet hoor. Maar misschien dat we iets over het hoofd zien. Broerlief was ook een lopende tornado met 11 maanden, en die ging rustig verder over de 0-lijn. Maar vooralsnog maak ik me ook niet echt zorgen, ieder kind is anders. Hij kwam van de +1 geloof ik, zit nu op -1,5 ofzo. Zou ik even na moeten kijken.
Klinkt als een heerlijk uitje, trouwens! Fijn dat het goed ging.

Zo halloooo minilot, wat een grote meneer zeg! :o
pi_179539225
Mini :o die is wel serieus babysaurus ja!

Sara, dat gewicht vind ik zo’n ding. Alle kinderen ontwikkelen zich anders lijkt me. Wij moesten met S. zowat naar de diëtist, omdat het lijntje bij 2 jaar af moest buigen en dat van hem recht bleef lopen 8)7
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')