abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 30 mei 2018 @ 10:37:47 #1
8781 crew  Frutsel
pi_179486382



quote:
Hier ellende? Kijk naar Duitsland!

BERLIJN - Hevige regenval, hagelstenen als stuiterballen. Nederland wordt dinsdag geteisterd door enorme regenval, maar het kan altijd erger. Zo is het slechte weer in Duitsland nog heftiger dan hier.

Met name in de deelstaat Noordrijn-Westfalen was de overlast groot door zware onweersbuien, die gepaard gingen met hevige regen en stormachtige wind.

Op videobeelden is te zien hoe straten zijn ondergelopen, auto’s bijna volledig onder water staan en putdeksels de strijd allang hebben opgegeven.

Bij Aken en Wuppertal zijn er grote problemen, maar ook in het Ruhrgebied is het raak. „Ik heb dit in geen dertig jaar gezien”, schrijft iemand.

„In Wuppertal staat de hele stad onder water”, zei een woordvoerder van het Duitse KNMI. Hij schatte dat lokaal in zeer korte tijd 40 millimeter neerslag is gevallen. Van een gebouw van de plaatselijke universiteit stortte het dak in over een oppervlakte van 30 bij 50 meter. Volgens de rector liepen van zeker twee panden de kelders vol. De schade is volgens hem aanzienlijk, maar persoonlijke ongelukken deden zich voor zover bekend niet voor.

Het treinverkeer in Wuppertal kwam tot stilstand. Verscheidene automobilisten knalden op een putdeksel dat door de zondvloed omhoog werd geduwd.
quote:
Wateroverlast in Duitse stad Wuppertal

Veel straten blank en zelfs winkelcentrum loopt onder
Niet alleen in ons land, maar ook in onze buurlanden is er hier en daar wateroverlast door hevig onweer. Dat is onder meer het geval in de Duitse stad Wuppertal ten zuiden van het Ruhrgebied. Zwaar onweer met felle regenbuien heeft daar grote schade aangericht. Veel straten staan blank en tal van kelders zijn ondergelopen. Zelfs het laagste deel van een winkelcentrum liep onder water.

Mooie chaos... :o
  woensdag 30 mei 2018 @ 10:42:46 #2
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179486481
Oom van mij was daar winkelen, heeft taxi naar huis moeten pakken omdat de parkeergarage onbereikbaar was. Auto stond niet in de kelder dus dat zal wel meevallen.
And so is the past
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')