abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 mei 2018 @ 09:04:50 #1
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_179461620


Op 4 mei is het weer zover, het jaarlijkse festival de mayo, de strijd om de roze trui. Want jongens, jongens, jongens, wat was dat prachtig, onze Tom Dumoulin die, ondanks dat hij moest poepen (Nederlands) iedereen in hun hemd zette. En dat één jaar na de oppermachtige zege van Steven Kru... Of nee toch niet.

Enfin. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wie gaan er dit jaar namens Nederland ongenadig hard schroeien? Tom Dumoulin uiteraard weer, als hij niet teveel bewijsdrang voelt tenminste. Daarnaast hebben we Twan Poels natuurlijk. Robert Gesink gaat een paar etappes winnen nadat hij vanuit de ontsnapping allerlei pocketklimmertjes één voor één uit zijn wiel gepoeft heeft. Dan zijn we er toch wel onderhand qua Nederlanders zou je denken. Nou nee, want Van Poppel en Hofland gaan heersen als we gaan sprinten, Djos gaat de tijdritjes regelen, Lau gaat met schuim uit de bek Tom bijstaan en Lammertink en Koentje Bouwman gaan rittenkapen. Het is wel nog even afwachten welke van de vele wegkapiteins Sunweb gaat afvaardigen. En Sam Oomen doet mee, maar die bestaat net als Wilco Kelderman niet.

Wat valt er verder te melden over het deelnemersveld? Astana staat alleraardigst op punt en gaat met Miguel Angel Lopez Moreno voor het klassement. Het andere sterke blok is op papier Team Sky, aangevoerd door Chris Froome. Mitchelton-Scott heeft ook een sterke ploeg met kopmannen die al tijden niet meer gekoerst hebben. Aru doet een gooi naar de prijzen, net als Pozzovivo, Pinot, Woods, Sjors Bennett en Formolo. En Meintjes.

Movistar laat hun grote sterren dan weer thuis en komt hier met types als Betancur of all places op de proppen. Trek komt met hun G-team, aangevoerd door Pantano, Brambilla en Nizzolo. Bij BMC denken Roche en Dennis een goed klassement te kunnen rijden. Ook Leopold König circuleert op diverse voorlopige deelnemerslijsten, maar die weet zelf nog niet dat hij al een tijd gestopt is met fietsen. En Aqua blue wordt heel erg gemist hier, alleen door Aqua Blue zelf dan.

U leest het al, weinig sprinters van naam doen hier mee. Viviani is natuurlijk wel een aardige, zeker met de toverdrank van Quick-step. Het lijkt erop dat we het naast Viviani en de eerder genoemde Nizzolo, Van Poppel en Hofland moeten doen met mannen als Bennett, Guardini, Modolo, Drucker en de bende van ellende van Israël Cycling Academy. En als Mareczko wijsgemaakt kan worden dat het hier een .2 koers betreft dan kan die wellicht ook wat uitrichten.

En de Belgen dan (deze alinea is speciaal voor José Been in het leven geroepen)? Laurens de Plus zou meedoen, maar de vraag is of die dat haalt. Tim Wellens gaat een poging doen om naast januari, februari, maart en april ook in mei te schroeien. Victor Campenaerts gaat bewijzen dat hij zonder wonderfiets kan tijdrijden, supertalent Louis Vervaeke gaat de ziel uit zijn lijf rijden voor Dumoulin, Ben Hermans gaat lekker doen waar hij zin in heeft. En Gijs van Hoecke, die doet ook mee.

Zijn er verder nog dingen te melden? Adam Hansen gaat zijn STREAK weer uitbreiden en met blijdschap kunnen wij melden dat Gianni Savio weer van de partij is dit jaar.



Etappes:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uitgebreide informatie over de etappes en alles rondom de Giro vindt u in de Garibaldi

De tijdslimiet:
http://www.velofacts.com/(...)imit-calculator.html

D'n Twitter:
https://twitter.com/thijszonneveld
https://twitter.com/TourDeJose
https://twitter.com/raykerckhoffs
https://twitter.com/NOSwielrennen
https://twitter.com/wisculturig

TV:
U kunt voor deze Giro terecht bij bij het Home of Cycling, Eurosport. Hier kunt u elke dag luisteren naar de werken van Jeroen Vanbelleghem, bijgestaan door een kundige co-commentator. Bent u fan van Buren dan kunt u dagelijks rond 17:30 inschakelen op EEN, want die hebben ook dit jaar geen beelden. Wel kunt u in de laatste week van de Giro inschakelen op de Belg voor de Balwaaze Belgijum Toer. Wat Eurosport betreft is het natuurlijk nog wel even afwachten of er geen motortje rijden is in een weekend, maar dan kunt u alsnog terecht op de Eurosport PLAYER.

Spelen:
Scorito: Nee - Voor de FOK!kers zonder principes die toch mee willen doen
Wielerprono: SPT / Wielerprono 2018 #2 - Voorjaarsklassiekers
Pick'em spel: SPT / Het Giro d'Italia 2018 Pick'em spel
Sportpools: https://www.sportpools.net/ Subleague: FOK! Subleague (ww: FOK!)
Cyclingmaster: De fabelachtige FOK! Subleague (ww: jellevanendert)





Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_179462668
thijszonneveld twitterde op maandag 28-05-2018 om 21:21:26 Als je dolgraag iets intellectueel superieurs wilt tweeten maar bagage niet kunt spellen. https://t.co/O6yfOQaIaS reageer retweet
#TeamThijs
R_R vindt dit vast leuk.
  Moderator dinsdag 29 mei 2018 @ 10:24:20 #3
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_179463099
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 10:03 schreef Pistolero het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 28-05-2018 om 21:21:26 Als je dolgraag iets intellectueel superieurs wilt tweeten maar bagage niet kunt spellen. https://t.co/O6yfOQaIaS reageer retweet
#TeamThijs
R_R vindt dit vast leuk.
Heerlijk _O_.

Bart Schut :r
  Moderator dinsdag 29 mei 2018 @ 10:34:36 #4
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_179463256
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 10:03 schreef Pistolero het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 28-05-2018 om 21:21:26 Als je dolgraag iets intellectueel superieurs wilt tweeten maar bagage niet kunt spellen. https://t.co/O6yfOQaIaS reageer retweet
#TeamThijs
R_R vindt dit vast leuk.
Thijs _O_

DeParo heeft wel veel twitteraccounts, wat een mongolen in de reacties.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_179463453
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 10:34 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

DeParo heeft wel veel twitteraccounts, wat een mongolen in de reacties.
''hEeL zWaK vAn tHiJs'' terwijl #DedainistischDoenMetBart lekker superieur zonder inhoud doet zoals altijd. Die arrogante kneus maakt met iedereen ruzie, net als Esther Voet. De 'gewetens' van het Israël-Palestina-debat terwijl ze niet veel meer doen dan hoog in de boom zitten en iedereen (soms op een zeer smakeloos manier) bashen.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 10:50:29 #6
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_179463588
Het tempo was vrijwel elke etappe hetzelfde: ­bizar hard in het eerste deel, bizar hard in het middenstuk, bizar hard in de finale.

Prima conclusie. Dit was een bizarre Giro. Heb nog nooit gezien dat er elke dag keihard werd gekoerst op laatste bergrit na wellicht.
pi_179463949
Wat vinden jullie het leukste grapje?

quote:
Eerst was er een potje tijdritporno in Jeruzalem. Toen een snelweg door een woestijn. Vandaar ging het naar Sicilië, waar een peloton renners als in een Efteling-attractie links, rechts, op zijn kop en ondersteboven door de meest pittoreske dorpjes van het eiland werd gestuurd.

Er won een jonge Belg (Tim Wellens), die medische attesten weigert uit principe (waarvoor driewerf hoera). Diezelfde jonge Belg demarreerde een paar dagen later met een ploeggenoot en verstopte zich daarna langs de kant van de weg. Naar verluidt zijn de achtervolgers nu nog naar ze op jacht.

Er werd gedanst op een vulkaan. Simon Yates pakte het roze, al kon het ook zijn tweelingbroer Adam zijn geweest. Het tempo was vrijwel elke etappe hetzelfde: ­bizar hard in het eerste deel, bizar hard in het middenstuk, bizar hard in de finale.

Koen Bouwman won bijna, maar niet helemaal. We gaan er even kort tussenuit. Fight for your hair. Two cities. One break. (En 50 dode Palestijnen.)

Matej Mohoric liet zich zo hard van een berg naar beneden vallen dat je je afvroeg of het wel mocht van zijn moeder. De massasprints waren eigenlijk duosprints: de ene keer won Elia Viviani, de andere keer Sam Bennett.

Die arme Fabio Aru kon er toch ook niks aan doen dat hij dacht dat de individuele tijdrit naar Rovereto een ploegentijdrit achter de auto was. Zat Jos van Emden eindelijk in de kopgroep, bleken ze de finish op een berg te hebben gelegd.

Simon Yates ging de Giro winnen. Maar niet heus.

En toen werd het vrijdag 25 mei, de dag waarop Fausto Coppi, Floyd Landis en Michael Rasmussen reïncarneerden in één persoon. Drie uur lang keken we naar iemand die als een postbode op zijn fiets zit, wachtend op het moment van zijn ineenstorting. Daar wachten we nog steeds op.

Er rende iemand mee met een astma-puffer zo groot als een basketbalpaal (historisch unicum: voor het eerst in de geschiedenis van het wielrennen smakelijk lachen om een meerenner). Tom Dumoulin reed zichzelf het podium op. Thibaut Pinot zichzelf het ziekenhuis in.

Sébastien Reichenbach daalde af als een oma in een mintgroene Nissan Micra, met een toiletrol op de hoedenplank en een paar pepermuntjes uit 1952 in het handschoenenkastje. (Misschien was die toiletrol op de hoedenplank wel de reden dat Dumoulin op hem wachtte - je weet maar nooit.)

Het was dat er bovenop de Jafferau een vangnet hing om Chris Froome te stoppen, anders had hij op die vrijdag ook alvast de Giro van volgend jaar gewonnen. Ze kwamen zowaar uit in Rome, wat het bewijs was dat alle wegen ernaartoe leiden.

Daar reden ze nog een paar keer rond het Colosseum, om het er nog maar eens dik op te leggen dat wielrenners moderne gladiatoren zijn. Toen was het plotseling zondagavond laat, en was het afgelopen.

Was het peloton geen peloton meer. En vertrokken de renners naar huis. Ons allemaal in verwarring achterlatend.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 11:12:07 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179464020
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179464232
Thijssie heeft teveel vrije tijd, geloof ik :D
  dinsdag 29 mei 2018 @ 11:27:20 #10
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_179464309
pi_179464393
:')
pi_179464766
Niet eens een halve verwijzing naar Karsten-gate, zeer zwakjes.
pi_179464793
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 11:50 schreef showtimer het volgende:
Niet eens een halve verwijzing naar Karsten-gate, zeer zwakjes.
Thijs heeft moeite met zijn zonden?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_179464927
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 11:09 schreef Rudicio het volgende:
Wat vinden jullie het leukste grapje?

[..]

Ik krijg hier zelfs plaatsvervangende schaamte van.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 11:59:53 #15
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179464952
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 11:09 schreef Rudicio het volgende:
Wat vinden jullie het leukste grapje?

[..]

:')

quote:
We gaan er even kort tussenuit. Fight for your hair. Two cities. One break.
Leuk, maar dit deed R_R vorig jaar al.
pi_179464955
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 10:34 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Thijs _O_

DeParo heeft wel veel twitteraccounts, wat een mongolen in de reacties.
Nee jij.

(alles voor de 101)
pi_179465081
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 11:52 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Thijs heeft moeite met zijn zonden?
Dat zou me verbazen.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 12:21:29 #18
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_179465307
Gewoon weer lekker kratje Westmalle naar binnen gegoten voordat hij aan dit stukje begon. Hij overdrijft graag.
pi_179465367
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 10:03 schreef Pistolero het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 28-05-2018 om 21:21:26 Als je dolgraag iets intellectueel superieurs wilt tweeten maar bagage niet kunt spellen. https://t.co/O6yfOQaIaS reageer retweet
#TeamThijs
R_R vindt dit vast leuk.
Maar ik vond het ook gemakkelijk scoren van Thijs over de Palestijnse kwestie. Te gemakkelijk.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 13:43:09 #20
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_179466881
Eurosport Player maar weer opgezegd. De tering, wat hebben die voor kasplantjes op de IT afdeling zitten. Kon inmiddels al niet meer inloggen omdat ze m'n e-mailadres niet meer kennen (maar wel mailen)
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 29 mei 2018 @ 13:51:20 #21
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_179467073
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 11:09 schreef Rudicio het volgende:
Wat vinden jullie het leukste grapje?

[..]

Ik zie geen grapjes? :?
  dinsdag 29 mei 2018 @ 13:55:50 #22
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_179467189
Zendt Eurosport de tour ook uit met commentaar van Jeroen en Karsten?
leuk
pi_179467315
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 12:25 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Maar ik vond het ook gemakkelijk scoren van Thijs over de Palestijnse kwestie. Te gemakkelijk.
Zeker.
pi_179467464
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 08:11:30 Hans Vandeweghe schrijft het mooi neer waarom al die heisa rond Froome zwaar overdreven is. @thijszonneveld https://t.co/m6XM9W3HDm reageer retweet
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 11:23:43 @thijszonneveld blijft altijd stil als er eens gefundeerde tegenargumenten worden geformuleerd. reageer retweet
  Moderator dinsdag 29 mei 2018 @ 14:54:21 #25
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_179468497
bphillpotts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 08:46:11 @giroditalia @UCI_cycling Any joy in identifying the guy who spat at @WoutPoels ? @TeamSky https://t.co/V2PlSiAVPP reageer retweet
Wie van jullie heeft op Wout gespuugd ?
  dinsdag 29 mei 2018 @ 16:19:43 #26
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_179470203
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 14:54 schreef Momo... het volgende:
bphillpotts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 08:46:11 @giroditalia @UCI_cycling Any joy in identifying the guy who spat at @WoutPoels ? @TeamSky https://t.co/V2PlSiAVPP reageer retweet
Wie van jullie heeft op Wout gespuugd ?
Er wordt hier alleen figuurlijk op Wout gespuugd.
pi_179473031
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 14:06 schreef showtimer het volgende:
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 08:11:30 Hans Vandeweghe schrijft het mooi neer waarom al die heisa rond Froome zwaar overdreven is. @thijszonneveld https://t.co/m6XM9W3HDm reageer retweet
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 11:23:43 @thijszonneveld blijft altijd stil als er eens gefundeerde tegenargumenten worden geformuleerd. reageer retweet
Hansgod.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 18:57:46 #28
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_179473420
Mooiste van alles was nog dat Bernard Hinault of all places liep te jammeren, toen kon je me echt opgeven. Waar haalt die gozer het lef vandaan? De man die in 1982 vrolijk weigerde een dopingtest af te leggen en er een halve protestmars voor opzette, gaat nu een ander een schorsing aan lopen praten. Dan ben je pas echt alle schaamte voorbij.

Was het wel met hem eens trouwens, maar dat is weer wat anders.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_179474073
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 14:06 schreef showtimer het volgende:
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 08:11:30 Hans Vandeweghe schrijft het mooi neer waarom al die heisa rond Froome zwaar overdreven is. @thijszonneveld https://t.co/m6XM9W3HDm reageer retweet
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 11:23:43 @thijszonneveld blijft altijd stil als er eens gefundeerde tegenargumenten worden geformuleerd. reageer retweet
Maar als het zo klip en klaar is waarom moet het dan zoveel maanden duren?

Overigens zijn de experts volgens mij niet zo eenduidig in hun mening over de effecten van salbutamol dus dat het geen effect is zoals Vandeweghe schrijft klopt niet.

Merckx, Armstrong, etc waren ook niet bovenmenselijk maar gebruikten ook doping.
pi_179477055
Matig stuk. Stapt wel heel makkelijk over sommige dingen heen, zoals de plotselinge opmars van Froome.
Oud Wereldkampioen
4-voudig Nederlands Kampioen
je mag me aanraken
  dinsdag 29 mei 2018 @ 20:58:53 #31
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_179477077
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 14:06 schreef showtimer het volgende:
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 08:11:30 Hans Vandeweghe schrijft het mooi neer waarom al die heisa rond Froome zwaar overdreven is. @thijszonneveld https://t.co/m6XM9W3HDm reageer retweet
_bartaerts twitterde op dinsdag 29-05-2018 om 11:23:43 @thijszonneveld blijft altijd stil als er eens gefundeerde tegenargumenten worden geformuleerd. reageer retweet
Bij 2e alinea gestopt met lezen.
pi_179477213
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 20:58 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Bij 2e alinea gestopt met lezen.
Waarvan akte. Lees je de stukjes van Zonnegod wel helemaal?
  dinsdag 29 mei 2018 @ 21:05:32 #33
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_179477307
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:02 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waarvan akte. Lees je de stukjes van Zonnegod wel helemaal?
Soms wel maar soms ook niet, hangt een beetje af vd nieuwswaarde van het onderwerp.
Ik vind Thijs vaak een verzuurde zeveraar maar soms slaat hij de spijker toch op de kop.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 21:12:00 #34
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179477519
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:02 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waarvan akte. Lees je de stukjes van Zonnegod wel helemaal?
Wat vond je er zelf van dan?
pi_179478095
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:12 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Wat vond je er zelf van dan?
Wat betreft deze kwestie slaan ze allebei nogal door in hun argumentatie. Als je puur kijkt naar kennis van zaken, dan sla ik Hans in de dopingmaterie veel hoger aan. Persoonlijk vind ik het, net als Madhouse11, alleen te simpel om het bij Froome terug te redeneren tot de normale wielerkampioen, daarvoor blijft de 2011 mutatie zelfs voor wielerbegrippen heel bijzonder.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 21:57:17 #36
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_179478790
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:30 schreef showtimer het volgende:

[..]

Wat betreft deze kwestie slaan ze allebei nogal door in hun argumentatie. Als je puur kijkt naar kennis van zaken, dan sla ik Hans in de dopingmaterie veel hoger aan. Persoonlijk vind ik het, net als Madhouse11, alleen te simpel om het bij Froome terug te redeneren tot de normale wielerkampioen, daarvoor blijft de 2011 mutatie zelfs voor wielerbegrippen heel bijzonder.
Ik ben even kwijt wat precies de ontwikkeling was die hij gemaakt heeft. 2011 was het jaar dat hij compleet aan gort gereden werd in de Giro?
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 29 mei 2018 @ 22:04:19 #37
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179478961
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:30 schreef showtimer het volgende:

[..]

Wat betreft deze kwestie slaan ze allebei nogal door in hun argumentatie. Als je puur kijkt naar kennis van zaken, dan sla ik Hans in de dopingmaterie veel hoger aan. Persoonlijk vind ik het, net als Madhouse11, alleen te simpel om het bij Froome terug te redeneren tot de normale wielerkampioen, daarvoor blijft de 2011 mutatie zelfs voor wielerbegrippen heel bijzonder.
Ja dat is mijn probleem ook. Ze redeneren vanuit een standpunt dat ze al hebben en negeren alle argumenten die daar niet in passen of proberen die te weerleggen. Los van de waarheid is Thijs één van de weinige kritische journalisten en houdt ie het zonder gekke complottheorieën redelijk goed bij de feiten.

Dat stuk van Hans Vandeweghe is het zoveelste kop-in-het-zand-steekstuk, terwijl ik nog altijd van mening ben dat waar rook is ook vuur is.

quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:57 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik ben even kwijt wat precies de ontwikkeling was die hij gemaakt heeft. 2011 was het jaar dat hij compleet aan gort gereden werd in de Giro?
Vuelta 2011 werd ie 2e
  dinsdag 29 mei 2018 @ 22:04:30 #38
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179478966
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:57 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik ben even kwijt wat precies de ontwikkeling was die hij gemaakt heeft. 2011 was het jaar dat hij compleet aan gort gereden werd in de Giro?
2011 was het jaar waarin hij binnen een maand tijd een wonderbaarlijke transformatie doormaakte van de 85e plek in het AK van de Ronde van Polen (zonder ergens ook maar binnen de top 50 te finishen) naar de 2e plek in de Vuelta, met 37e als laagste klassering in een individuele etappe.
pi_179478985
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:57 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik ben even kwijt wat precies de ontwikkeling was die hij gemaakt heeft. 2011 was het jaar dat hij compleet aan gort gereden werd in de Giro?
Nee, toen bakte hij er tot aan de Vuelta vrij weinig van, zou ook geen contractverlenging krijgen totdat hij opeens als invaller (als knecht van Wiggo) toch mee mocht naar de Vuelta en daar opeens op de brommer kwam.. En zelfs die Vuelta gewonnen had als hij niet hoefde te wachten op Wiggo en Cobo niet ook een brommer had ingeslikt.
  Moderator dinsdag 29 mei 2018 @ 22:05:56 #40
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_179478999
Het schijnt dat ie voor de Vuelta van 2011 een nieuw zadel kreeg.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_179479021
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:57 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik ben even kwijt wat precies de ontwikkeling was die hij gemaakt heeft. 2011 was het jaar dat hij compleet aan gort gereden werd in de Giro?
Tot september 2011 was hij een vrij onbeduidende renner die geen contractverlenging zou krijgen bij Sky. In de Vuelta van dat jaar reed hij opeens met de besten mee omhoog en versloeg bijna iedereen in de tijdrit.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 22:07:50 #42
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179479043
Er was wel die ene bergetappe in de Ronde van Zwitserland waar hij 12e werd en finishte voor gekende namen als Francis de Greef en Maxime Monfort.
  Moderator dinsdag 29 mei 2018 @ 22:10:00 #43
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_179479091
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:06 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Tot september 2011 was hij een vrij onbeduidende renner die geen contractverlenging zou krijgen bij Sky. In de Vuelta van dat jaar reed hij opeens met de besten mee omhoog en versloeg bijna iedereen in de tijdrit.
De Parasiet.
  dinsdag 29 mei 2018 @ 22:21:02 #44
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_179479326
Bedankt voor het ophelderen jongens!
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_179479716
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:04 schreef LekkerWeertje het volgende:

[..]

2011 was het jaar waarin hij binnen een maand tijd een wonderbaarlijke transformatie doormaakte van de 85e plek in het AK van de Ronde van Polen (zonder ergens ook maar binnen de top 50 te finishen) naar de 2e plek in de Vuelta, met 37e als laagste klassering in een individuele etappe.
Robert Geesink bewandelt de omgekeerde weg.
pi_179484804
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 21:57 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik ben even kwijt wat precies de ontwikkeling was die hij gemaakt heeft. 2011 was het jaar dat hij compleet aan gort gereden werd in de Giro?
Het was absoluut plotseling, maar als je de verklaringen leest waarom vind ik het best aannemelijk.
Zijn niveau is ook constant door het hele jaar door eigenlijk en is er ook wel eens doorheen gezakt. Het is geen Armstrong die alle bergritten zo maar even kon winnen en de tijdritten ook standaard won.
Contador heeft ook zulke ontsnappingen gedaan. Echter vinden we hem sympathiek en heeft nooit iemand het over doping (terwijl hij ook geschorst is geweest).
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_179485377
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:06 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Tot september 2011 was hij een vrij onbeduidende renner die geen contractverlenging zou krijgen bij Sky. In de Vuelta van dat jaar reed hij opeens met de besten mee omhoog en versloeg bijna iedereen in de tijdrit.
Tot 2011 was hij de meest getalenteerde renner, het kwam er gewoon niet uit
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 30 mei 2018 @ 10:43:53 #48
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_179486510
Speciaal voor Colombiafan een leuk stukje over Sam Oomen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.ad.nl/tilburg(...)it-belooft~af4a4d91/
pi_179486667
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 10:43 schreef maxi-mus het volgende:
Speciaal voor Colombiafan een leuk stukje over Sam Oomen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.ad.nl/tilburg(...)it-belooft~af4a4d91/
Blijft een nuchtere jongen.
  woensdag 30 mei 2018 @ 11:40:09 #50
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_179487514
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 19:25 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Overigens zijn de experts volgens mij niet zo eenduidig in hun mening over de effecten van salbutamol dus dat het geen effect is zoals Vandeweghe schrijft klopt niet.

Ik vind het ook niet relevant, hoe zwaar de effecten zijn van salbutamol op de geleverde prestaties.
Er is een regel over de hoeveelheid salbutamol die je in je bloed mag hebben (gegeven dat je inspanningsastma hebt), de grens daarvan ligt wel dusdanig hoog dat, hoewel er (opmerkelijk?) veel topsporters astma hebben, er vrijwel nooit iemand betrapt wordt op te hoge waarden. Dat Froome dan de maximumwaarde ruim overschrijdt, is dan genoeg reden om hem te schorsen. Al ging ie er langzamer van fietsen, hij overtreedt hiermee de regels zoals opgesteld.

Ook die flauwekul over fluctuaties die af zouden hangen van het moment van puffen ten opzichte van het moment van testen. Deze man heeft een heel inloopkast vol gele/rode/anderskleurige leiderstruien en een enorme hoeveelheid overwinningen bijeen gefietst in de betere 8 jaar van zijn carrière. Na al die overwinningen en leiderstruien is hij gecontroleerd op doping en elke keer zat hij níet over de limiet - en nu zou hij bijna een 2x te hoge waarde hebben doordat hij zijn pufje net verkeerd getimed had ten opzichte van de dopingcontrole. Wat een kansloos argument is dat.

Al die journalisten en columnisten die geitenpaadjes zoeken door tal van onwaarschijnlijkheden aaneen te rijgen om een uiterste toevalligheid te vinden waardoor deze positieve test buiten de schuld van Froome om te verklaren valt, en dan anderen de maat willen nemen over dat ze te overhaast redeneren/niet nauwkeurig genoeg te werk gaan, daar heb je als wielerwereld echt helemaal niets aan.
  woensdag 30 mei 2018 @ 11:42:01 #51
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_179487579
Eurosport player opgezegd *O*
Noorse bevestiging ontvangen :')

Er werken een hoop getalenteerde mensen daar _O_
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  woensdag 30 mei 2018 @ 14:08:55 #52
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_179490320
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 11:40 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ik vind het ook niet relevant, hoe zwaar de effecten zijn van salbutamol op de geleverde prestaties.
Er is een regel over de hoeveelheid salbutamol die je in je bloed mag hebben (gegeven dat je inspanningsastma hebt), de grens daarvan ligt wel dusdanig hoog dat, hoewel er (opmerkelijk?) veel topsporters astma hebben, er vrijwel nooit iemand betrapt wordt op te hoge waarden. Dat Froome dan de maximumwaarde ruim overschrijdt, is dan genoeg reden om hem te schorsen. Al ging ie er langzamer van fietsen, hij overtreedt hiermee de regels zoals opgesteld.

Ook die flauwekul over fluctuaties die af zouden hangen van het moment van puffen ten opzichte van het moment van testen. Deze man heeft een heel inloopkast vol gele/rode/anderskleurige leiderstruien en een enorme hoeveelheid overwinningen bijeen gefietst in de betere 8 jaar van zijn carrière. Na al die overwinningen en leiderstruien is hij gecontroleerd op doping en elke keer zat hij níet over de limiet - en nu zou hij bijna een 2x te hoge waarde hebben doordat hij zijn pufje net verkeerd getimed had ten opzichte van de dopingcontrole. Wat een kansloos argument is dat.

Al die journalisten en columnisten die geitenpaadjes zoeken door tal van onwaarschijnlijkheden aaneen te rijgen om een uiterste toevalligheid te vinden waardoor deze positieve test buiten de schuld van Froome om te verklaren valt, en dan anderen de maat willen nemen over dat ze te overhaast redeneren/niet nauwkeurig genoeg te werk gaan, daar heb je als wielerwereld echt helemaal niets aan.
Dit dus _O_

Froome moet hangen.
  woensdag 30 mei 2018 @ 14:35:22 #53
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_179490780
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:04 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Dat stuk van Hans Vandeweghe is het zoveelste kop-in-het-zand-steekstuk, terwijl ik nog altijd van mening ben dat waar rook is ook vuur is.

Dit is meer een geval van waar een uitslaande brand is is vuur. Er is werkelijk geen zinnig argument meer te geven waarom Froome ooit schoon iets groters dan een criterium gewonnen heeft.
  woensdag 30 mei 2018 @ 14:38:04 #54
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179490826
quote:
7s.gif Op woensdag 30 mei 2018 14:35 schreef Nobu het volgende:

[..]

Dit is meer een geval van waar een uitslaande brand is is vuur. Er is werkelijk geen zinnig argument meer te geven waarom Froome ooit schoon iets groters dan een criterium gewonnen heeft.
Het gaat mij nu specifiek over die solo.

Dat ie in de rest van z'n carrière ook regels heeft overdreven staat daar nog los van.
  woensdag 30 mei 2018 @ 15:12:18 #55
80382 manny
30 is best veel
pi_179491369
Als je nou naar die laatste etappe kijkt. Ook in de tour de france. Waarom is dat altijd een wandel-etappe. De secondes tellen toch even zwaar mee ? Je zou toch bijna denken: Sunweb, kom gewoon 1 minuut voor de start aan in volledig tijdritpak, tijdritfietsen, hele teringzooi, en ga vanaf minuut 1 een ploegentijdrit afleveren waar je u tegen zegt. De rest heeft zich 18 uur voorbereid op bitterballen, foto's en champagne, maar jullie komen gretig als honden, stijf van de "havermout" aan de start. Wie weet wat er nog kan..

punt was eigenlijk: waarom geen echte etappe aan het eind.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 30 mei 2018 @ 15:17:54 #56
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179491447
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:12 schreef manny het volgende:
Als je nou naar die laatste etappe kijkt. Ook in de tour de france. Waarom is dat altijd een wandel-etappe. De secondes tellen toch even zwaar mee ? Je zou toch bijna denken: Sunweb, kom gewoon 1 minuut voor de start aan in volledig tijdritpak, tijdritfietsen, hele teringzooi, en ga vanaf minuut 1 een ploegentijdrit afleveren waar je u tegen zegt. De rest heeft zich 18 uur voorbereid op bitterballen, foto's en champagne, maar jullie komen gretig als honden, stijf van de "havermout" aan de start. Wie weet wat er nog kan..

punt was eigenlijk: waarom geen echte etappe aan het eind.
De Giro heeft nog wel eens een tijdrit aan het eind, maar verder stelt het allemaal weinig voor helaas. Ik vind het ook erg matig, eigenlijk duren grote rondes maar 20 etappes door die onzin.
  woensdag 30 mei 2018 @ 15:18:19 #57
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_179491457
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:12 schreef manny het volgende:
Als je nou naar die laatste etappe kijkt. Ook in de tour de france. Waarom is dat altijd een wandel-etappe. De secondes tellen toch even zwaar mee ? Je zou toch bijna denken: Sunweb, kom gewoon 1 minuut voor de start aan in volledig tijdritpak, tijdritfietsen, hele teringzooi, en ga vanaf minuut 1 een ploegentijdrit afleveren waar je u tegen zegt. De rest heeft zich 18 uur voorbereid op bitterballen, foto's en champagne, maar jullie komen gretig als honden, stijf van de "havermout" aan de start. Wie weet wat er nog kan..

punt was eigenlijk: waarom geen echte etappe aan het eind.
Ja en dan gewoon meteen sprinten met de hele ploeg op de tijdritfiets. Dan heb je die seconden zo teruggepakt.
  woensdag 30 mei 2018 @ 15:24:30 #58
62913 Blik
The one and Only!
pi_179491521
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:12 schreef manny het volgende:
Als je nou naar die laatste etappe kijkt. Ook in de tour de france. Waarom is dat altijd een wandel-etappe. De secondes tellen toch even zwaar mee ? Je zou toch bijna denken: Sunweb, kom gewoon 1 minuut voor de start aan in volledig tijdritpak, tijdritfietsen, hele teringzooi, en ga vanaf minuut 1 een ploegentijdrit afleveren waar je u tegen zegt. De rest heeft zich 18 uur voorbereid op bitterballen, foto's en champagne, maar jullie komen gretig als honden, stijf van de "havermout" aan de start. Wie weet wat er nog kan..

punt was eigenlijk: waarom geen echte etappe aan het eind.
Nog beter, gewoon in normale kledij verschijnen. Na 10 km je af laten zakken, snel omkleden, tijdritfiets pakken en dan in 1 keer erop en erover bij het peloton die zich van geen kwaad bewust is.

Denk alleen dat de sprint-ploegen dat niet heel tof vinden en dan ook mee gaan achtervolgen
  woensdag 30 mei 2018 @ 15:52:12 #59
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_179492032
Je mag in een normale etappe helemaal niet op een tijdritfiets en in tijdritkleding gaan zitten. Er zijn voorschriften waar een fiets per etappe aan moet voldoen.

Los daarvan is de houding en het gebrek aan comfort (veel stijver)op een tijdritfiets dusdanig dat je daar echt geen 100+ km op wilt zitten.
  Moderator woensdag 30 mei 2018 @ 15:55:27 #60
362868 crew  Slobeend
of all places
  woensdag 30 mei 2018 @ 15:57:38 #61
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_179492144
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:55 schreef Slobeend het volgende:
Waar gáát dit over.
Over 'wielrenfans' die er niet zo veel van snappen :')
  woensdag 30 mei 2018 @ 16:14:51 #62
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_179492475
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:55 schreef Slobeend het volgende:
Waar gáát dit over.
BadderHaring komt ons uitleggen hoe wielrennen in elkaar zit. _O_
Put these foolish ambitions to rest.
  woensdag 30 mei 2018 @ 16:20:44 #63
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_179492578
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:52 schreef BadderHaring het volgende:
Je mag in een normale etappe helemaal niet op een tijdritfiets en in tijdritkleding gaan zitten. Er zijn voorschriften waar een fiets per etappe aan moet voldoen.

Los daarvan is de houding en het gebrek aan comfort (veel stijver)op een tijdritfiets dusdanig dat je daar echt geen 100+ km op wilt zitten.
Onzin toch. Als Sunweb de koers wil winnen moeten ze daar ook wat voor over hebben. Enne Froome mocht ook niet meer fietsen maar spant gewoon een rechtzaak aan en wint de giro.
  woensdag 30 mei 2018 @ 16:31:06 #64
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_179492795
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 16:20 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Onzin toch. Als Sunweb de koers wil winnen moeten ze daar ook wat voor over hebben. Enne Froome mocht ook niet meer fietsen maar spant gewoon een rechtzaak aan en wint de giro.
Ja, maar het mag dus niet.
  woensdag 30 mei 2018 @ 17:10:43 #65
194695 franklop
Fran knock
pi_179493602
topic #101 komt er!
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 30 mei 2018 @ 17:46:00 #66
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_179494362
Logischer is om een bond te smeden met andere ploegen en wanneer froome aan champagne zit te nippen achterin sluip je voorin gewoon weg.
  woensdag 30 mei 2018 @ 17:47:07 #67
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_179494381
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 15:12 schreef manny het volgende:
Als je nou naar die laatste etappe kijkt. Ook in de tour de france. Waarom is dat altijd een wandel-etappe. De secondes tellen toch even zwaar mee ? Je zou toch bijna denken: Sunweb, kom gewoon 1 minuut voor de start aan in volledig tijdritpak, tijdritfietsen, hele teringzooi, en ga vanaf minuut 1 een ploegentijdrit afleveren waar je u tegen zegt. De rest heeft zich 18 uur voorbereid op bitterballen, foto's en champagne, maar jullie komen gretig als honden, stijf van de "havermout" aan de start. Wie weet wat er nog kan..

punt was eigenlijk: waarom geen echte etappe aan het eind.
Vroeger zag je dat nog wel eens. Merckx probeerde het bij zijn laatste verloren Tour, en ook Zoetemelk en Hinault gingen er eens samen vandoor ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 30 mei 2018 @ 17:50:18 #68
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_179494450
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 17:46 schreef Frozen-assassin het volgende:
Logischer is om een bond te smeden met andere ploegen en wanneer froome aan champagne zit te nippen achterin sluip je voorin gewoon weg.
Zoiets krijg je dus nooit omdat die leider in het peloton ook bondgenoten heeft ... Doorgaans nog meer dan de uitdagers. Succes maakt vrienden, die hopen dat ze dan eens een brokje terug geworpen krijgen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 30 mei 2018 @ 17:54:36 #69
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_179494534
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 17:50 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zoiets krijg je dus nooit omdat die leider in het peloton ook bondgenoten heeft ... Doorgaans nog meer dan de uitdagers. Succes maakt vrienden, die hopen dat ze dan eens een brokje terug geworpen krijgen.
Ik denk niet dat Froome veel vrienden heeft...
  woensdag 30 mei 2018 @ 18:08:17 #70
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_179494750
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 16:14 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

BadderHaring komt ons uitleggen hoe wielrennen in elkaar zit. _O_
BadderHaring volgt het wielrennen al 25 jaar en zit zelf 3 tot 4x in de week op de racefiets.

Ik weet er dus wel iets vanaf, al geef ik wel eerlijk toe dat ik niet elke wielrenner van dit moment meer ken. De laatste jaren is het volgen wat minder geworden en het zelf fietsen wat meer.

Als er hier domme dingen worden geroepen over ontsnappingen met tijdritfietsen in normale etappes, dan vind ik dat daar best op gereageerd mag worden.

Verder zou ik het prettig vinden als je je zielige persoonlijke aanvallen gewoon via DM doet en er het topic niet mee vervuilt.
  woensdag 30 mei 2018 @ 18:12:10 #71
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_179494804
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 18:08 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

BadderHaring volgt het wielrennen al 25 jaar en zit zelf 3 tot 4x in de week op de racefiets.

Ik weet er dus wel iets vanaf, al geef ik wel eerlijk toe dat ik niet elke wielrenner van dit moment meer ken. De laatste jaren is het volgen wat minder geworden en het zelf fietsen wat meer.

Als er hier domme dingen worden geroepen over ontsnappingen met tijdritfietsen in normale etappes, dan vind ik dat daar best op gereageerd mag worden.

Verder zou ik het prettig vinden als je je zielige persoonlijke aanvallen gewoon via DM doet en er het topic niet mee vervuilt.
Er valt ook echt geen zinnig gesprek te voeren met die Koffieplanter.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 30 mei 2018 @ 18:13:25 #72
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_179494827
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 17:54 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Froome veel vrienden heeft...
Ik denk dat wel. Wie geld heeft, heeft vrienden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_179497310
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 18:13 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik denk dat wel. Wie geld heeft, heeft vrienden ...
Dus Sky deelt geld uit aan andere renners of deze renners hopen op een contract bij Sky?
pi_179498377
pi_179498639
Waarom draagt die man de witte trui? Lijkt mij iets te oud voor het jongerenklassement.
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 30 mei 2018 @ 21:59:17 #76
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_179498700
quote:
9s.gif Op woensdag 30 mei 2018 21:55 schreef DeeBee het volgende:
Waarom draagt die man de witte trui? Lijkt mij iets te oud voor het jongerenklassement.
Hij is er groot fan van.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_179499077
sunny
  Redactie Sport woensdag 30 mei 2018 @ 22:24:00 #78
274204 crew  Mexicanobakker
pi_179499231
quote:
9s.gif Op woensdag 30 mei 2018 21:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hij is er groot fan van.
Verdomme
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_179499252
waarom worden doping gerelateerde producten toegestaan bij topsporters met een "ziekte"?

wat mij betreft betekend dat gewoon dat je niet geschikt bent voor topsport?
hardcoholic
  woensdag 30 mei 2018 @ 22:35:03 #80
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_179501857
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2018 18:08 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

BadderHaring volgt het wielrennen al 25 jaar en zit zelf 3 tot 4x in de week op de racefiets.

Ik weet er dus wel iets vanaf, al geef ik wel eerlijk toe dat ik niet elke wielrenner van dit moment meer ken. De laatste jaren is het volgen wat minder geworden en het zelf fietsen wat meer.

Als er hier domme dingen worden geroepen over ontsnappingen met tijdritfietsen in normale etappes, dan vind ik dat daar best op gereageerd mag worden.

Verder zou ik het prettig vinden als je je zielige persoonlijke aanvallen gewoon via DM doet en er het topic niet mee vervuilt.
Zeg 't em.
pi_179501886
badrharing _O_
  donderdag 31 mei 2018 @ 08:27:59 #83
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_179504656
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 22:25 schreef Ferdii het volgende:
waarom worden doping gerelateerde producten toegestaan bij topsporters met een "ziekte"?

wat mij betreft betekend dat gewoon dat je niet geschikt bent voor topsport?
dit inderdaad!
  donderdag 31 mei 2018 @ 08:53:04 #84
264919 Stoffa
Enter your phone number here
pi_179504907
Hoe zouden jullie t vinden als Froome tijdens de tour door een verongelijkte Fransoos van z'n fiets wordt getikt?
  donderdag 31 mei 2018 @ 08:56:33 #85
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_179504972
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 08:53 schreef Stoffa het volgende:
Hoe zouden jullie t vinden als Froome tijdens de tour door een verongelijkte Fransoos van z'n fiets wordt getikt?
Naar en fijn tegelijkertijd
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  donderdag 31 mei 2018 @ 09:07:55 #86
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_179505199
quote:
Wat een stel walgelijk geklede mensen bij elkaar zeg.

Met moeite doorheen geworsteld, waar uiteindelijk een duidelijke analyse en goede conslusies uitkwamen:

- Sky is niet heel geloofwaardig
- Froome is wel de beste coureur
- Dumoulin maakte een fout door te wachten op Reichenbach
- Tom had voor de Tour moeten kiezen
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_179505427
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 09:07 schreef Bugno het volgende:

[..]

Wat een stel walgelijk geklede mensen bij elkaar zeg.

Met moeite doorheen geworsteld, waar uiteindelijk een duidelijke analyse en goede conslusies uitkwamen:

- Sky is niet heel geloofwaardig
- Froome is wel de beste coureur
- Dumoulin maakte een fout door te wachten op Reichenbach
- Tom had voor de Tour moeten kiezen
- Achteraf is mooi wonen
  donderdag 31 mei 2018 @ 09:19:24 #88
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_179505456
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 09:07 schreef Bugno het volgende:

[..]

Wat een stel walgelijk geklede mensen bij elkaar zeg.

Met moeite doorheen geworsteld, waar uiteindelijk een duidelijke analyse en goede conslusies uitkwamen:

- Sky is niet heel geloofwaardig
- Froome is wel de beste coureur
- Dumoulin maakte een fout door te wachten op Reichenbach
- Tom had voor de Tour moeten kiezen
Ik ben het met alle vier wel eens. Vooral die laatste. De competitie in de Tour is zwaarder, maar ik zie Tom daar wel top 5 rijden met een goede voorbereiding. En top 5 in de Tour lijkt me een betere prestatie dan een podium in de Giro.

Hij had vooraf kunnen inschatten dat zijn kansen in de Giro minimaal waren met dit aantal tijdrit km's. Ik hoop dat hij volgend jaar wel voor de Tour gaat en dan hopelijk bij een ploeg waar hij ook fatsoenlijke hulp meekrijgt in de bergen, want deze ploeg is een belediging voor Tom's kwaliteiten.
  Moderator donderdag 31 mei 2018 @ 09:25:36 #89
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_179505547
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 09:19 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik ben het met alle vier wel eens. Vooral die laatste. De competitie in de Tour is zwaarder, maar ik zie Tom daar wel top 5 rijden met een goede voorbereiding. En top 5 in de Tour lijkt me een betere prestatie dan een podium in de Giro.

Hij had vooraf kunnen inschatten dat zijn kansen in de Giro minimaal waren met dit aantal tijdrit km's. Ik hoop dat hij volgend jaar wel voor de Tour gaat en dan hopelijk bij een ploeg waar hij ook fatsoenlijke hulp meekrijgt in de bergen, want deze ploeg is een belediging voor Tom's kwaliteiten.
Maar Tom blijft gewoon bij Sunweb, doorlopend contract.

5e of 4e in de Tour beter dan een 2e plek in Giro? Zou niet weten waarom.

En ondanks dat z'n kansen 'minimaal' waren is hij 2e geworden op slechts 46 seconden. Het gelijk is aan zijn zijde.
  donderdag 31 mei 2018 @ 11:52:06 #90
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179507985
Als je Froome wegdenkt heeft Dumoulin gewoon 4 minuten voorsprong op zijn meest naaste belager. Ik denk niet dat hij beter kon deze Giro.

En ik weet ook niet of wachten op Reichenbach echt zo'n slechte keuze was. Stel, hij had niet gewacht en was solo doorgereden had hij zichzelf waarschijnlijk ergens onderweg opgeblazen, omdat het zo'n enorme inspanning is om 80 kilometer alleen te rijden. Hij was niet al te fris meer, dat kon je zelfs met Reichenbachs steun zien. Steeds als Tom op kop kwam bleef het verschil stabiel, maar nam het niet af. Reichenbach op kop betekende weer een paar seconden erbij voor Froome.

Ik vraag me serieus af hoe beperkt Tom de schade kon houden als hij echt solo tegen Froome was gegaan. Wellicht had hij het roze kunnen pakken, maar was hij het een dag later alsnog kwijt geweest na een vernietigende aanval van Sky. Froome heeft laten zien dat hij de laatste dagen man tegen man de sterkste is. Daar was niets aan te doen.
  donderdag 31 mei 2018 @ 12:01:16 #91
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_179508213
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 09:25 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Maar Tom blijft gewoon bij Sunweb, doorlopend contract.

5e of 4e in de Tour beter dan een 2e plek in Giro? Zou niet weten waarom.

En ondanks dat z'n kansen 'minimaal' waren is hij 2e geworden op slechts 46 seconden. Het gelijk is aan zijn zijde.
Dit ja. Minimale kans slaat sowieso helemaal nergens op want Dumoulin was samen met Froome één van de topfavorieten.
pi_179508230
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 09:19 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik ben het met alle vier wel eens. Vooral die laatste. De competitie in de Tour is zwaarder, maar ik zie Tom daar wel top 5 rijden met een goede voorbereiding. En top 5 in de Tour lijkt me een betere prestatie dan een podium in de Giro.

Hij had vooraf kunnen inschatten dat zijn kansen in de Giro minimaal waren met dit aantal tijdrit km's. Ik hoop dat hij volgend jaar wel voor de Tour gaat en dan hopelijk bij een ploeg waar hij ook fatsoenlijke hulp meekrijgt in de bergen, want deze ploeg is een belediging voor Tom's kwaliteiten.
Vooral dit heeft hem de Giro doen verliezen wat mij betreft. Hij verdient echt een veel betere ploeg.
  donderdag 31 mei 2018 @ 12:25:08 #93
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_179508685
quote:
7s.gif Op donderdag 31 mei 2018 12:02 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Vooral dit heeft hem de Giro doen verliezen wat mij betreft. Hij verdient echt een veel betere ploeg.
Van alle andere renners binnen Sunweb had alleen Kelderman misschien nog kunnen volgen op het cruciale moment richting Bardonecchia. En dan nog alleen als hij in topvorm was. En dan nog is het de vraag hoeveel Kelderman had kunnen doen want hij is ook geen al te beste daler.
  Moderator donderdag 31 mei 2018 @ 12:25:54 #94
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_179508699
quote:
7s.gif Op donderdag 31 mei 2018 12:02 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Vooral dit heeft hem de Giro doen verliezen wat mij betreft. Hij verdient echt een veel betere ploeg.
Nee, hij heeft NIET verloren door z'n ploeg. Froome was de laatste twee dagen te sterk, Tom is tactisch afgetroeft, had de eerste week meer afstand kunnen nemen, maar uiteindelijk op waarde geklopt. De schuld bij z'n ploeg leggen is vrij gemakkelijk. Alleen de beste renners zaten er na de Finestre nog bij. Op die dag na heeft Tom geen moment z'n ploeg nodig gehad.
pi_179508778
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 11:52 schreef LekkerWeertje het volgende:
Als je Froome wegdenkt heeft Dumoulin gewoon 4 minuten voorsprong op zijn meest naaste belager. Ik denk niet dat hij beter kon deze Giro.

En ik weet ook niet of wachten op Reichenbach echt zo'n slechte keuze was. Stel, hij had niet gewacht en was solo doorgereden had hij zichzelf waarschijnlijk ergens onderweg opgeblazen, omdat het zo'n enorme inspanning is om 80 kilometer alleen te rijden. Hij was niet al te fris meer, dat kon je zelfs met Reichenbachs steun zien. Steeds als Tom op kop kwam bleef het verschil stabiel, maar nam het niet af. Reichenbach op kop betekende weer een paar seconden erbij voor Froome.

Ik vraag me serieus af hoe beperkt Tom de schade kon houden als hij echt solo tegen Froome was gegaan. Wellicht had hij het roze kunnen pakken, maar was hij het een dag later alsnog kwijt geweest na een vernietigende aanval van Sky. Froome heeft laten zien dat hij de laatste dagen man tegen man de sterkste is. Daar was niets aan te doen.
Achteraf gezien had hij misschien iets kunnen versnellen op de Finestre richting de top (hij zei dat hij daar nog niet volle bak ging) en zo te proberen om Lopez te lossen, die zat niet heel fris meer. Dan had Carapaz waarschijnlijk wel volle bak meegewerkt (en Pinot ook) omdat ze Lopez op achterstand hadden kunnen fietsen, nu had je enkel Dumoulin voor wie het van belang was om vol te gaan.

Maar goed, misschien hadden ze Lopez helemaal niet gelost of was hij in de afdaling teruggekomen, dan weet je nooit..
  donderdag 31 mei 2018 @ 12:32:16 #96
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_179508813
Tom heeft de Giro in eerste week verloren. Niet alleen hij maar alle klassementsmannen hadden daar met minuten kunnen smijten
  Moderator donderdag 31 mei 2018 @ 12:33:03 #97
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_179508828
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 12:32 schreef Frozen-assassin het volgende:
Tom heeft de Giro in eerste week verloren. Niet alleen hij maar alle klassementsmannen hadden daar met minuten kunnen smijten
Tom piekte zelf ook naar de laatste week toe, maar ze waren te lief voor Froome ja.
pi_179508874
Dumoulin had zelf ook niet zoveel over in de 1e helft van de Giro inderdaad, alleen op de Etna had het misschien gekund.
  donderdag 31 mei 2018 @ 12:46:06 #99
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179509041
Een les voor de volgende keer: als je Froome definitief kunt uitschakelen voor het klassement moet je dat op dat moment gewoon doen. Anders krijg je er later spijt van.
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:06:23 #100
40566 Ericr
Livewrong
pi_179509546
quote:
10s.gif Op donderdag 31 mei 2018 12:46 schreef LekkerWeertje het volgende:
Een les voor de volgende keer: als je Froome definitief kunt uitschakelen voor het klassement moet je dat op dat moment gewoon doen. Anders krijg je er later spijt van.
Mede door de suprematie van Yates in de eerste twee weken waren ze vooral met zichzelf bezig. In de buurt van Yates blijven was al lastig genoeg. In die eerste twee weken speelt ook nog amper dat je gaat rijden voor je verworven plekje maar juist bezig bent om een plekje te bemachtigen aan de top van het klassement. Wie er dan overblijft in die slijtageslag zie je meestal in de laatste week wel.

De enige ploeg die er ook echt energie in had kunnen steken was Mitchelton Scott maar die hadden de luxe dat hun kopman het meerdere malen kon afmaken.

Het probleem is gewoon dat er teveel zwakke ploegen zijn, een Astana in betere tijden kon nog wel eens een vuist maken. Voor de rest ligt zo'n beetje iedere knecht er al af voordat de strijd echt losbarst. Behalve bij Sky dan en daar kraakte het op sommige dagen ook.
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:12:04 #101
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_179509767
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 12:25 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Nee, hij heeft NIET verloren door z'n ploeg. Froome was de laatste twee dagen te sterk, Tom is tactisch afgetroeft, had de eerste week meer afstand kunnen nemen, maar uiteindelijk op waarde geklopt. De schuld bij z'n ploeg leggen is vrij gemakkelijk. Alleen de beste renners zaten er na de Finestre nog bij. Op die dag na heeft Tom geen moment z'n ploeg nodig gehad.
Op de dag dat hij hem nu verliest, had hij hem gewonnen met twee sterke ploegmaten. Zo simpel is het.
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:22:59 #102
40566 Ericr
Livewrong
pi_179510138
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:12 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Op de dag dat hij hem nu verliest, had hij hem gewonnen met twee sterke ploegmaten. Zo simpel is het.
Er was op FDJ na geen enkele ploeg die twee man vooruit had. Wie had het werk dan moeten opknappen? Dat soort knechten zijn dun bezaaid. Zelfs een sterk rijdende Oomen lag er al af.

De klassementsrenners die mogelijk het verschil kunnen maken zijn of zelf kopman of rijden bij Sky. Althans in deze Giro en met een Movistar er bijvoorbeeld bij moet je maar afwachten of een Quintana, Valverde of Landa gaan rijden voor elkaar of alleen voor eigen belang.
pi_179510861
Zelfs top-10 mannen zoals Pozzovivo werden al op 3-4 minuten gezet op de Finestre...dus denken dat knechten hadden geholpen slaat nergens op.

Dat Sunweb een hilarisch zwak team heeft / had is wel waar, maar dat maakte in deze etappe niks uit. Al is het wel frustrerend voor Tom, want hij is telkens wel heel vatbaar voor dit soort situaties...
Jack does it in real time...
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:51:40 #104
40566 Ericr
Livewrong
pi_179511041
Maar wat moet je binnenhalen om het te verbeteren? Zijn er maar weinig meer die hun kloten er al willen draaien als ze zelf een kansje maken op een top 20 plekje.
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:54:52 #105
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_179511128
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:51 schreef Ericr het volgende:
Maar wat moet je binnenhalen om het te verbeteren? Zijn er maar weinig meer die hun kloten er al willen draaien als ze zelf een kansje maken op een top 20 plekje.
Bijna iedereen die daartoe bereid is rijdt voor Sky.
pi_179511170
Ja, figuren als slaaf Wout zijn ondertussen de uitzondering.

Al die andere kutrenners gaan voor Meintjes klassementen, lekker nooit in beeld rijden voor P23. Ga dan knechten voor Tom...
Jack does it in real time...
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:01:53 #107
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_179511333
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:51 schreef Ericr het volgende:
Maar wat moet je binnenhalen om het te verbeteren? Zijn er maar weinig meer die hun kloten er al willen draaien als ze zelf een kansje maken op een top 20 plekje.
Sunweb heeft daar toch nog wel een flinke zak geld voor liggen?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:02:16 #108
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_179511352
Een Heras bij US Postal opzet.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:08:25 #109
40566 Ericr
Livewrong
pi_179511546
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:01 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Sunweb heeft daar toch nog wel een flinke zak geld voor liggen?
En dan? Kom je toch uit bij renners die denken dat ooit een keer top 3, 5 of 10 te kunnen rijden. Terwijl vanaf plek 15-20 je meestal al kreupelhout hebt dat bij een forse tempoversnelling gelijk op de rekker gaat. Daar heb je dus niks aan als het er op aan komt.

Gasten die denken dat ze top 10 kunnen rijden en al wat jaren meerijden zijn gewoon te duur voor wat ze bieden. Dan moet je het dus hebben van jongere talenten maar die zijn ook zo weg of gaan eisen stellen als ze zelf merken dat ze potentieel hebben om voor het klassement te gaan.

Deze Giro is door welke oorzaak ook nog eens brutaal qua tempo geweest, iedere knecht die je had binnengehaald was al gekookt voordat ze echt hun aan werk konden beginnen. Klein kansje dat je knechten binnenhaalt die er nog wat bovenop kunnen doen als er al zo hard wordt geschroeid.
  Moderator donderdag 31 mei 2018 @ 14:12:16 #110
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_179511681
Laten we niet vergeten dat het team van Sunweb echt schrikbarend slecht was. Hofstede, Curvers, Hamilton, Vervaeke, Haga, je had net zo goed met z'n drieën kunnen starten.

Volgens mij is het niet heel ingewikkeld om wat betere renners te vinden. Alleen heeft Sprekenbink last van verlatingsangst en houdt hij dus tot het eind der tijden vast aan minder-dan-middelmaat zoals Stamsnijder, Curvers en Frohlinger. Nog een geluk dat Timmer z'n contract inleverde, anders had hij tot 2025 nog bij de ploeg gereden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:17:35 #111
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_179511811
Ze moeten natuurlijk ook in Het Totale Mens principe van Spekenbrink vallen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:20:56 #112
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_179511907
Oomen was een prirma knecht, maar hij reed natuurlijk wel ook zelf een klassement.

In plaats van een knecht die op eigen kracht gedoseerd omhoog rijdt heb je liever iemand die een kilometer lang in het rood rijdt op het moment dat Froome demarreert en vervolgens geparkeerd langs de kant de laatste bus opzoekt.

Ik ben het wel eens met het idee dat Dumoulin méér had moeten geven op de Finestre, zo had ie Lopez kunnen lossen, anderen eventueel overtuigd om mee te fietsen (de dagzege was nog in zicht, het wit, dat soort zaken) én was het onwaarschijnlijker geweest dat ie de fout had gemaakt om op Reichenbach te wachten.
pi_179512187
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:02 schreef Mani89 het volgende:
Een Heras bij US Postal opzet.
Waarbij Heras wel wist dat hij in sommige rondjes moest knechten, maar in veel andere rondes ook de onbetwiste kopman was en hij ook wist dat hij in die rondjes goede ondersteuning zou krijgen (want die ploeg was nu eenmaal zo goed.. ). Wat dat betreft wel vergelijkbaar met Sky op dit moment .
pi_179512335
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:20 schreef VoMy het volgende:
Oomen was een prirma knecht, maar hij reed natuurlijk wel ook zelf een klassement.

In plaats van een knecht die op eigen kracht gedoseerd omhoog rijdt heb je liever iemand die een kilometer lang in het rood rijdt op het moment dat Froome demarreert en vervolgens geparkeerd langs de kant de laatste bus opzoekt.
Ff Kwiat binnenhengelen
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_179512508
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:02 schreef Mani89 het volgende:
Een Heras bij US Postal opzet.
De US Postal raketopbouw. _O_

Elke week wel een keer het Alpe d'Huez filmpje kijken. _O_
Jack does it in real time...
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:53:05 #116
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179512665
Eigenlijk heeft Sunweb gewoon nog een mannetje van het kaliber Sam Oomen nodig. En daar zijn er gewoon niet zoveel van. Ja, Kelderman, maar of die ooit nog leert om op z'n fiets te blijven zitten is de vraag. Hij doet z'n achternaam in ieder geval eer aan.

Dat gezegd hebbende is alles beter dan het brandhout dat ze nu hebben fietsen. Ten Dam haalt het nodige niveau niet meer en van hem zelf hoeft dat ook niet echt, getuige zijn uitspraken in zijn podcast. Haga is oké, maar met name tijdrijder en verder heb je nog Hamilton, die in de eerste meters van een zware klim al moet lossen en Vervaeke, die nog ver verwijderd is van zijn lollerniveau van twee jaar geleden. En dan heb je Hofstede. Waarom ze die hebben meegenomen is mij een raadsel. Die fietst dit jaar alleen maar achteruit. Hadden ze beter naar Cali kunnen sturen. Daar liet ie vorig jaar zien dat ie in ieder geval een beetje kan fietsen.

Als kers op de taart is er dan nog wegkapitein Roy Curvers. Daar is maar één reactie op mogelijk: :')
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:54:40 #117
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_179512704
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:53 schreef LekkerWeertje het volgende:
Eigenlijk heeft Sunweb gewoon nog een mannetje van het kaliber Sam Oomen nodig. En daar zijn er gewoon niet zoveel van. Ja, Kelderman, maar of die ooit nog leert om op z'n fiets te blijven zitten is de vraag. Hij doet z'n achternaam in ieder geval eer aan.
Kelderman reed vorig jaar gewoon een verrassend goede Vuelta als kopman. Met een dergelijke vorm was hij ook perfect geweest als meesterknecht. Maar ja, dan kun je hem niet meer uitspelen in de Tour, al is dat sowieso niet echt de plek voor hem waarschijnlijk met die hoge mate van nervositeit.
  donderdag 31 mei 2018 @ 14:59:00 #118
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179512832
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:54 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Kelderman reed vorig jaar gewoon een verrassend goede Vuelta als kopman. Met een dergelijke vorm was hij ook perfect geweest als meesterknecht. Maar ja, dan kun je hem niet meer uitspelen in de Tour, al is dat sowieso niet echt de plek voor hem waarschijnlijk met die hoge mate van nervositeit.
Nee precies. Ik zou hem gewoon lekker naar de Giro of Vuelta blijven sturen en hem ver verwijderd houden van de hectiek van de Tour. Ik begrijp dat ie nu weer geblesseerd was dus überhaupt niet naar de Giro kon, maar kennelijk was dat het plan ook helemaal niet.

In de Giro waren dit jaar opvallend weinig grote valpartijen. Wellicht komt dat door de inperking van het aantal deelnemers. Al zal de hoge gemiddelde snelheid van de ronde (alles steeds op een lint) ook zeker een rol hebben gespeeld.

Nu is het hopen voor Wilco dat het ook in de Tour meevalt qua valpartijen. Maar het blijft natuurlijk gewoon de Tour. De meest nerveuze, stressvolle koers van het jaar.
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:08:17 #119
40566 Ericr
Livewrong
pi_179513097
Sky heeft zes man in de top 100 van de UCI
Bahrain zeven
Astana vijf
Quick Step acht
Lotto Soudal vijf
TLJ vier
Sunweb drie
Movistar vijf
Mitchelton zes
BMC zes
UAE vijf

Veel van die gasten willen of niet weg of zijn te duur. Nu is er buiten de top 100 echt wel wat goeds te halen maar dat is over het algemeen wel een loterij.

Dan zou Sunweb toch wel minimaal 4-5 renners moeten hebben die iets meer kunnen dan alleen meerijden. Van de drie in de top 100 reed er nu maar 1 mee in de Giro en dat was Dumoulin zelf natuurlijk. Wat ze als support meenemen is ontstellend slecht en hoort niet eens thuis in de WT.
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:12:47 #120
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_179513221
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:08 schreef Ericr het volgende:
Dan zou Sunweb toch wel minimaal 4-5 renners moeten hebben die iets meer kunnen dan alleen meerijden. Van de drie in de top 100 reed er nu maar 1 mee in de Giro en dat was Dumoulin zelf natuurlijk. Wat ze als support meenemen is ontstellend slecht en hoort niet eens thuis in de WT.
Dat geeft wel een wat vertekend beeld. Ik neem aan dat Michael Matthews die derde is, en daar heb je evengoed geen ruk aan als er echt hoge bergen aankomen.
  Moderator donderdag 31 mei 2018 @ 15:15:17 #121
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_179513290
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:12 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Dat geeft wel een wat vertekend beeld. Ik neem aan dat Michael Matthews die derde is, en daar heb je evengoed geen ruk aan als er echt hoge bergen aankomen.
Vorig jaar in de Tour kon hij alles.

Sowieso vreemd dat ze die benzine van hem en Barguil blijkbaar niet aan alle renners kunnen geven.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:17:12 #122
40566 Ericr
Livewrong
pi_179513336
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:12 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Dat geeft wel een wat vertekend beeld. Ik neem aan dat Michael Matthews die derde is, en daar heb je evengoed geen ruk aan als er echt hoge bergen aankomen.
Dat heeft iedere ploeg en geeft des te meer aan dat Sunweb kwaliteit ontbeert. Bij zo'n beetje iedere ploeg kan je de sprinters en seizoensrenners weg strepen maar dan nog blijft er meer over dan het handjevol renners aan kwaliteit dat Sunweb in huis heeft. Waarvan er 1 dan ook nog eens vooral kwaliteiten heeft in stuiteren op het asfalt.
  Moderator donderdag 31 mei 2018 @ 15:23:47 #123
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_179513480
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:12 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Op de dag dat hij hem nu verliest, had hij hem gewonnen met twee sterke ploegmaten. Zo simpel is het.
Zo simpel inderdaad, maar totaal onrealistisch.
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:29:58 #124
40566 Ericr
Livewrong
pi_179513633
En dan de volgende helemaal kapot gereden worden door Sky waardoor Dumoulin alsnog van het podium viel. Sky reed op rocket fuel de laatste dagen, misschien was dit wel de beste uitkomst. Je helemaal de vernieling in laten rijden terwijl je in de leiderstrui rijdt wordt je ook niet beter van.
pi_179513945
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 09:25 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Maar Tom blijft gewoon bij Sunweb, doorlopend contract.

5e of 4e in de Tour beter dan een 2e plek in Giro? Zou niet weten waarom.

En ondanks dat z'n kansen 'minimaal' waren is hij 2e geworden op slechts 46 seconden. Het gelijk is aan zijn zijde.
Dit ben ik met je eens. een tweede plek in de Giro is altijd beter dan nummer zoveel in een Tour. Je onthoudt vaak de winnaar, en degene die het net heeft afgelegd tegen de winnaar. De rest gaat snel in de vergetelheid.
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:59:36 #126
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_179514467
De Gees moet naar Sunweb
leuk
pi_179515218
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:59 schreef Raap het volgende:
De Gees moet naar Sunweb
Nee joh
pi_179517224
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:46 schreef DeeBee het volgende:
Zelfs top-10 mannen zoals Pozzovivo werden al op 3-4 minuten gezet op de Finestre...dus denken dat knechten hadden geholpen slaat nergens op.

Dat Sunweb een hilarisch zwak team heeft / had is wel waar, maar dat maakte in deze etappe niks uit. Al is het wel frustrerend voor Tom, want hij is telkens wel heel vatbaar voor dit soort situaties...
Een goede ploegleider had er wellicht voor kunnen zorgen dat Carapaz en Lopez (en daardoor Pinot ook) mee gingen werken, al dan niet met een flinke zak geld. Maar ik denk dat Marc Reef en co. drukker waren met het ruiken aan hun eigen scheten en dat niet eens geprobeerd hebben.
pi_179517257
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:56 schreef DeeBee het volgende:
Ja, figuren als slaaf Wout zijn ondertussen de uitzondering.

Al die andere kutrenners gaan voor Meintjes klassementen, lekker nooit in beeld rijden voor P23. Ga dan knechten voor Tom...
De Kelderman opzet kan toch prima? Knecht in de grote ronde die Dumoulin voor het klassement rijdt en in de voorbereidingskoersen en een andere ronde zelf kopman omdat Dumoulin dat werk kennelijk niet rullevant vindt. Pozzovivo gaat in de Tour ook knechten voor Nibali bijvoorbeeld. En bij Mitchelton halen ze wel een Nieve binnen. Daar moet je echt bovenop zitten als je iemand als Dumoulin in je ploeg hebt en niet nog eens wat middelmaat voor de kasseien binnenhalen en de Bauhausjes en Walscheidjes van deze wereld aanhouden.
  donderdag 31 mei 2018 @ 19:16:58 #130
80382 manny
30 is best veel
pi_179518716
Niet gaan klagen over een tweede plek in de Giro toch. twee jaar achter elkaar podium in een grote ronde. Ik denk dat iedereen er vooraf voor had getekend. En ja... als..... ja.... als.....
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  donderdag 31 mei 2018 @ 19:38:30 #131
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_179519184
Chris Froome misses the Dauphiné for the first time since 2011 after Giro d'Italia victory
pi_179533595
quote:
Niet Chris Froome, maar Tom Dumoulin bepaalde afgelopen zondag in de slotrit van de Giro d'Italia dat er niet meer werd gestreden voor het algemeen klassement.

Dat vertelde de Maastrichtenaar donderdagavond in café Rebelle in Maastricht, waarin werd teruggeblikt op de Giro d'Italia.

Neutralisatie
Tijdens de laatste rit in Rome besloot de organisatie dat er niet meer om het algemeen klassement werd gestreden. Dumoulin: "Ik ben op een gegeven moment naar Froome gegaan om die neutralisatie voor te stellen. Ik vond het parcours van de laatste rit veel te gevaarlijk. En ik had sowieso niet willen winnen door een valpartij."
https://www.1limburg.nl/d(...)ome?context=topstory

Tom is een lafaard.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 1 juni 2018 @ 11:34:23 #133
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_179533641
quote:
Lafaard? Hij heeft groot gelijk.

"En ik had sowieso niet willen winnen door een valpartij."
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  vrijdag 1 juni 2018 @ 11:47:32 #134
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_179533950
quote:
Tja, in z'n hoofd had ie de Giro toch al verloren. Hij had geen zin om nog onnodige risico's te nemen. Ik begrijp wel waar ie vandaan komt.
pi_179534045
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:34 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Lafaard? Hij heeft groot gelijk.

"En ik had sowieso niet willen winnen door een valpartij."
Ook al is het de laatste etappe van een grote ronde, de algemene trend om steeds sneller maar koersen te neutraliseren vanwege slechte wegen of het weer begint wel vrij vervelend te worden.

En dat niet willen winnen door een valpartij is ook vrij onzinnig, kan me niet voorstellen dat zijn concurrenten er ook zo over zouden denken als ze in zijn positie waren. Zou hij echt gaan staan wachten als Froome daadwerkelijk was gevallen :')? Er werd ook niet op hem gewacht vorig jaar of toen Kruijswijk de sneeuwmuur inreed.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 1 juni 2018 @ 11:52:53 #136
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_179534076
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:51 schreef Pistolero het volgende:

[..]

Ook al is het de laatste etappe van een grote ronde, de algemene trend om steeds sneller maar koersen te neutraliseren vanwege slechte wegen of het weer begint wel vrij vervelend te worden.

En dat niet willen winnen door een valpartij is ook vrij onzinnig, kan me niet voorstellen dat zijn concurrenten er ook zo over zouden denken als ze in zijn positie waren. Zou hij echt gaan staan wachten als Froome daadwerkelijk was gevallen :')? Er werd ook niet op hem gewacht vorig jaar of toen Kruijswijk de sneeuwmuur inreed.
Hij had waarschijnlijk niet staan wachten nee, maar het is wel een kutmanier om zo te winnen. Hij was toch al kansloos onder normale omstandigheden, die rit ging nergens meer over.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_179534299
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:51 schreef Pistolero het volgende:

[..]

Ook al is het de laatste etappe van een grote ronde, de algemene trend om steeds sneller maar koersen te neutraliseren vanwege slechte wegen of het weer begint wel vrij vervelend te worden.

En dat niet willen winnen door een valpartij is ook vrij onzinnig, kan me niet voorstellen dat zijn concurrenten er ook zo over zouden denken als ze in zijn positie waren. Zou hij echt gaan staan wachten als Froome daadwerkelijk was gevallen :')? Er werd ook niet op hem gewacht vorig jaar of toen Kruijswijk de sneeuwmuur inreed.
Het was eerst al grote onzin om de slotetappe in Rome te houden, zover qua afstand waar de voorlaatste etappe werd gehouden. De Giro hoort in Milaan te eindigen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 1 juni 2018 @ 17:02:21 #138
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_179541123
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:02 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Het was eerst al grote onzin om de slotetappe in Rome te houden, zover qua afstand waar de voorlaatste etappe werd gehouden. De Giro hoort in Milaan te eindigen.
Het was natuurlijk de hele opzet om de heilige steden te verbinden, maar leg dan de rest van het parcours anders
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 1 juni 2018 @ 19:17:03 #139
56724 Wombcat
rent wiel
pi_179544395
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:51 schreef Pistolero het volgende:

[..]

Ook al is het de laatste etappe van een grote ronde, de algemene trend om steeds sneller maar koersen te neutraliseren vanwege slechte wegen of het weer begint wel vrij vervelend te worden.

En dat niet willen winnen door een valpartij is ook vrij onzinnig, kan me niet voorstellen dat zijn concurrenten er ook zo over zouden denken als ze in zijn positie waren. Zou hij echt gaan staan wachten als Froome daadwerkelijk was gevallen :')? Er werd ook niet op hem gewacht vorig jaar of toen Kruijswijk de sneeuwmuur inreed.
Eens.

Als Tom consequent is, gaat hij voorstellen om de kasseienetappe in de Tour te neutraliseren voor het klassement. De kans is namelijk groot dat er daar één of meerdere klassementsrenners uitvallen door een valpartij. Het parkoers is dus veel te gevaarlijk.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 21 augustus 2019 @ 17:47:42 #141
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188559152
Waarom het 2018-topic.
pi_188559166
quote:
7s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 17:47 schreef Pino112 het volgende:
Waarom het 2018-topic.
Oh, dit was het eerste Giro-topic wat ik vond en ik heb niet op het jaartal gelet.
Misschien moet iemand maar een 2020 topic maken.
Citius, Altius, Fortius.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')