abonnement Unibet Coolblue
pi_179618100
Jee!!!
*O* voor de 5 spuugloze dagen!!

O+ voor baby Aure!

En op naar een hartje vrijdag O+

De gyn liet bij mij wel even vallen dat hij strippen en vliezen breken iets anders vond dan inleiden en weeenopwekkers etc..
Maar nu ben ik natuurlijk toch al medisch tegen die tijd en vond hij mijn bevalplan in principe al helemaal prima (afwachten tot +/- 41 weken en anders een ks). Maar hij wou met mij tzt nog wel strippen en vliezen breken bespreken.
Maar ver van mijn bed show! Duurt nog 14 weken!!

Ik bedenk mij nu trouwens dat de vorige gyn bij de jongste niet wou strippen... weet eigenlijk niet meer zo goed waarom niet ...

[ Bericht 7% gewijzigd door Loj op 05-06-2018 12:53:17 ]
pi_179621980
5 spuugvrije dagen *O*

Ik lees geen boeken over baby's. Als ik wat wil weten vraag ik het aan vrouwen om mij heen of lees ik het online.

Ik moet me denk ik nog even inlezen in de voor- en nadelen van strippen, weeen opwekkers, ballonnetjes etc. Vooral omdat hij al aan de grote kant is denk ik niet dat ze mij erg lang door laten lopen. Maar dat zal ik volgende week na de groeiecho nog even bespreken.

Hier inmiddels begonnen aan de ziekenhuistas. Wat vonden jullie superhandig om mee te nemen en mag er niet ontbreken? Als ik de lijsten zie die online staan mag ik wel een aanhangwagen meenemen om alles mee te kunnen slepen. Kraamverband, borstcompressen, washandjes ed hebben ze toch gewoon wel in het ziekenhuis?

Ik weet nu net zo lang dat ik zwanger ben als dat ik toen niet wist dat ik zwanger was :D .
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_179622016
Ah Aure, wat een schatje O+ Veel geluk met je gezin :*

Jaleesa wat ontzettend pittig heb je het zeg! Hopelijk slaat de antibiotica aan en zijn er geen schadelijke effecten voor de baby :*

Baby van exode ligt er klaar voor, dat is fijn!

Koppige mutsen Priem en Helsinki! Let goed op jezelf dames! :* Ik kan ook flink koppig zijn, maar mijn lijf werkt tot nu toe goed mee ook weleens fijn voor de verandering :')
En super fijn dat je scriptie af is Helsinki! Dat lijkt mij inderdaad een hele kopzorg minder.
Priem ik heb nog geen boeken, maar heb “Mensenkinderen” op mn verlanglijstje staan.

Aapie alweer 16 weken *O* Fijn dat je werkgever zo flexibel is.

En heel veel niet-spugen-jompels voor Tink *O* *O* *O* Wat ontzettend fijn.

Klaproos, ik duim :* Dagje Efteling overleefd?

Laatste loodjes voor Jentin. Sorry geen advies rond inleiden e.d.

Bijzondere mijlpaal Wolken :D O+

Vandaag dagje ziekenhuis gehad en alle waardes en uitslagen waren goed, alleen buik van baby is wat groot. Volgende week dus een lekker suikerdrankje nuttigen 8-) De plopjes in mn buik gaan nu steeds meer over in hele verschuivingen, inclusief gek gevormde buik. Zo leuk O+
pi_179623047
Zal hier ook eens gaan inlezen of er nog handige praktische tips bij zitten. Vriendin zit nu op 30+3. Deze weken even de laatste dingen in huis halen.
pi_179625180
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 12:36 schreef mignonne het volgende:
Jentin als je wil sparren, app me! Mn kop klapt nu uit elkaar en ik zie scheel van slaapgebrek maar zodra mn ibuprofen inkickt en ik kan lezen wat wup heeeft geschreven hier sluit k me daar wrsl bij aan. :+

Verder, vliezen breken alleen doen de dag voorafgaand aan een geplande inleiding. Als jij niet met 41+1 sowieso ingeleid wil worden dan zou k de vliezen lekker laten voor wat ze zijn.

*weer verder werkt* later meer nuance.
Ik app je later, is je ibu al ingekickt?

Ik wil inderdaad niet ingeleid worden als dat niet om een of andere reden noodzakelijk zou zijn. Ik weet dat het goed kan gaan, maar ken van dichtbij eigenlijk alleen maar horrorbevallingen van +30 uur bij inleiding. N=4 ofzo, maar die blijven wel hangen :P
Ergens voelt het sowieso als een hypothetische keuze, want ik geloof nooit dat ik de 41 weken haal. Ik denk nog steeds dat het de twaalfde wordt :+ Maar ja, baby’s en doen wat je verwacht... :’)

Thanks in elk geval allemaal voor de input :)

Ik moest nog even jompelen voor Tink en dat doe ik graag *O*
jouw nick is al honderdduizend jaar mijn bijnaam voor vrienden irl, het blijft gek om die zo te gebruiken :+

Vluchttas... essentieel vind ik de babykleertjes (incl jasje en dekentje), schone, comfortabele kleding en ondergoed voor mezelf, een gevulde toilettas en de fotocamera met volle accu en lege sd-kaart. Daarnaast nog paspoort, verzekeringspas, ziekenhuiskaart.
Verder zit er nog een schone kleding in voor mijn man en iets te lezen voor hem (ik word graag met rust gelaten bij pijn).
Luiers en kraamverband (same difference :') ) en dat soort dingen hebben ze idd in het ziekenhuis.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:30:58 #256
319308 Tink89
To live is to dance
pi_179627742
Nu we het toch over essentiële zaken hebben... De uitzetlijst van prenatal zegt dat we twee slaapzakken moeten kopen. Hebben we die echt in het begin al nodig? Baby in eind november. Het is niet dat ik ze niet wil kopen, maar in mijn hoofd slapen die kleintjes eerst onder een dekentje.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_179627787
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 21:30 schreef Tink89 het volgende:
Nu we het toch over essentiële zaken hebben... De uitzetlijst van prenatal zegt dat we twee slaapzakken moeten kopen. Hebben we die echt in het begin al nodig? Baby in eind november. Het is niet dat ik ze niet wil kopen, maar in mijn hoofd slapen die kleintjes eerst onder een dekentje.
Klopt. Lekker in makkelijke kleertjes onder een lakentje/dekentje. :)

Meestal zijn die slaapzakken nog vrij groot hoor. Vooral de armgaten enzo.
:)
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:36:16 #258
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179627859
Als je ze eenmaal wel gaat gebruiken, is het wel handig om er twee te hebben. Een lekkende luier of spugen en je bent blij dat je een reserve hebt ;).
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:37:16 #259
342418 VKV
Plausibel
pi_179627876
Tink jeeeej 5 dagen niet spugen! Wat een opluchting lijkt me dat. *O*

Bizar om te beseffen Wolken, dat je pas zo relatief kort weet dat je zwanger bent en dan al zo ver bent!

Succes met de test Fuchsia!

Gisteren bij de verloskundige kreeg ik de opmerking dat m'n buik wel wat aan de ruime kant was, baarmoeder zat hoog, maar was wel smal. Ze zei dat ze normaal dan een groeiecho zou willen doen, maar die gaan we volgende keer sowieso al doen vanwege hoog BMI. Vraag me af of het kindje nu groter dan normaal is...

Vanochtend heb ik de zwangerschapsdiabetestest gedaan in het ziekenhuis, ging er met frisse tegenzin heen, want twee keer prikken (vind ik nog steeds spannend omdat ik dat voor ik zwanger was wel meer dan 15 jaar niet heb hoeven doen), een volgens iedereen supersmerig drankje drinken en ook nog twee uur wachten. Uiteindelijk viel het alles mee! Degene die prikte vond echt supersnel de goede plek, dus geen gehannes aan m'n lijf _O_ Het drankje was helemaal niet smerig?? Wel wat zoet maar ik ben wel zoet gewend. Ik klokte hem dus zo weg, moet wel zeggen dat de mevrouw van het ziekenhuis hier lichtelijk van onder de indruk was, dus blijkbaar gaat het anderen niet zo makkelijk af. En ik vermaakte me wel prima twee uur in het ziekenhuis met e-reader, op een lekker zittende bank. Nu de uitslag afwachten.

Vanmiddag en vanavond lekker aan de slag geweest met de babykamer, hij is al bijna klaar :D Supervettofleuk om te zien O+ Kan nu helemaal niet wachten tot het zover is! Want mensenkinderen, wat duurt zwanger zijn lang zeg! Sinds de 20 weken echo vind ik het allemaal maar wat lang duren haha.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:37:59 #260
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_179627893
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 21:30 schreef Tink89 het volgende:
Nu we het toch over essentiële zaken hebben... De uitzetlijst van prenatal zegt dat we twee slaapzakken moeten kopen. Hebben we die echt in het begin al nodig? Baby in eind november. Het is niet dat ik ze niet wil kopen, maar in mijn hoofd slapen die kleintjes eerst onder een dekentje.
Hier eerst laken en deken idd. En bij nr 1 een puckababy want ze sloeg zichzelf wakker, dat werd een slaapzak vanaf dat ze kon rollen. En nr 2 (van eind oktober) lag in een wikkeldoek onder laken + deken want die had het snel koud en vanaf een aantal weken kreeg ze een dunne slaapzak aan toen we de wikkeldoek weglieten want anders had ze het onder de deken alsnog koud omdat haar bovenlijf erbovenuit kwam (armen MOESTEN los, anders schreeuwde ze moord en brand :') )
pi_179627907
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 21:36 schreef Spees_Eend het volgende:
Als je ze eenmaal wel gaat gebruiken, is het wel handig om er twee te hebben. Een lekkende luier of spugen en je bent blij dat je een reserve hebt ;).
Dit klopt absoluut. :Y
:)
pi_179627963
Hier had zoontje na een weekje de swaddle aan van Prenatal. Sloeg zichzelf ook wakker. En nu kon de kleine mummy dat niet meer doen. Hij vond het echt prettig. :Y
:)
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:44:35 #263
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_179628058
Ik had achteraf wel spijt trouwens van het kopen van 3 dekens en lakens voor het ledikant (want zo mooi en leuk etc) want de oudste (van begin juni) heeft er niet onder gelegen (alleen in de wieg, met daarvoor uiteraard ook weer speciaal dekens en lakens gekocht) en in het ledikant lag ze alleen in slaapzak. En de jongste is ook niet verder gekomen dan 1 deken in het ledikant, want als je het laken steeds vervangt hoef je die deken echt niet zo vaak te wassen. Maar ja, die hormonen he }:|
pi_179628067
Ik moet ook een extra glucosetest doen, maar hoef gelukkig niet aan het suikerdrankje *O* Ik moet volgens het protocol omdat mijn BMI nét te hoog is, maar er zijn verder geen indicatoren voor diabetes.

Gelukkig dacht mijn vk heel goed mee toen ik zei dat ik juist 's ochtends nuchter nog misselijk ben en stelde ze meteen voor de test aan te passen; onbelast (nuchter) prikken, dan gewoon naar huis om te ontbijten en twee uur later terug voor een belaste test. Dus geen speciaal drankje en niet twee uur daar wachten zonder te mogen eten.

Mocht er nou iets zorgwekkends uit komen dan moet ik er alsnog aan geloven, maar nu ben ik vooral blij met mijn vk O+
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:48:16 #265
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_179628132
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 21:44 schreef lunapuella het volgende:
Gelukkig dacht mijn vk heel goed mee toen ik zei dat ik juist 's ochtends nuchter nog misselijk ben en stelde ze meteen voor de test aan te passen; onbelast (nuchter) prikken, dan gewoon naar huis om te ontbijten en twee uur later terug voor een belaste test. Dus geen speciaal drankje en niet twee uur daar wachten zonder te mogen eten.

Die test heb ik sws 2x gehad. Nooit zo'n vies drankje hoeven doen.
pi_179628143
Ik heb inmiddels 5 slaapzakjes in verschillende maten, allemaal gekregen van mijn zus en een vriendin. Geen idee nog of ik ze nog ga gebruiken. Wat me nu wel makkelijk lijkt is een slaapzak waarmee ze ook in de Maxi Cosi kunnen, met zo een gat erin voor de bevestiging.

VKV, wanneer krijg je de uitslag?
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  dinsdag 5 juni 2018 @ 22:06:46 #267
342418 VKV
Plausibel
pi_179628447
Ze bellen morgen of overmorgen en alleen als de uitslag niet goed is. Als ik dan niet gebeld word, kan ik de verloskundige ook bellen om even te checken of het wel/niet goed is.
pi_179628509
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 22:06 schreef VKV het volgende:
Ze bellen morgen of overmorgen en alleen als de uitslag niet goed is. Als ik dan niet gebeld word, kan ik de verloskundige ook bellen om even te checken of het wel/niet goed is.
Dat zou ik zeker ook doen. Bij mij waren ze me namelijk vergeten te bellen en hoorde het 2 weken later bij een routinebezoek aan het ziekenhuis :')
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  dinsdag 5 juni 2018 @ 22:13:47 #269
356511 JaleesaJoia
jaleesajoia
pi_179628584
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 22:10 schreef Wolken het volgende:

[..]

Dat zou ik zeker ook doen. Bij mij waren ze me namelijk vergeten te bellen en hoorde het 2 weken later bij een routinebezoek aan het ziekenhuis :')
Oeps, dat is wel een beetje een blunder :')
Worrying won't keep the bad stuff from happening, it just prevents you from enjoying the good.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 5 juni 2018 @ 22:16:38 #270
74056 crew  ToT
pi_179628652
Mini-ToT houdt van lekker energieke muziek! :D
Mevrouw ToT's buikje gaat heen en weer op Mambo number 5 en Marusha - Somewhere over the rainbow. :D
pi_179629207
Ik kan uit ervaring vertellen dat je ook zonder vluchttas kan.... Lang verhaal maar de kraamzorg had de bewuste tas ondersteboven gekeerd en toen we met spoed de ambulance in moesten, ging ik dat niet op mijn gemak terug in de tas doen. Pakje B zat er als enige wel in...

Kortom, vluchttas is handig maar je kan blijkbaar zonder ;)

Wij zetten hem klaar vanaf komend weekend overigens, ook 1 voor B, mocht hij ergens ondergebracht moeten worden.
pi_179629420
Bij de eerste heeft de vk samen met manlief de vluchttas klaar gemaakt _O-
Die stond nog niet klaar en ik mocht alleen nog maar naar de auto lopen van haar!
pi_179632254
Pfoei vluchttas is een goede.. in onze vakantie maar eens over nadenken wat we erin doen. Alles voor de baby's natuurlijk keer twee en in verschillende maten...
pi_179632391
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 22:40 schreef exode het volgende:

(...)ook 1 voor B, mocht hij ergens ondergebracht moeten worden.
Beste tip ever _O_ Geen seconde aan gedacht voor onze oudste. Dank!
pi_179632901
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 21:30 schreef Tink89 het volgende:
Nu we het toch over essentiële zaken hebben... De uitzetlijst van prenatal zegt dat we twee slaapzakken moeten kopen. Hebben we die echt in het begin al nodig? Baby in eind november. Het is niet dat ik ze niet wil kopen, maar in mijn hoofd slapen die kleintjes eerst onder een dekentje.
Mijn kinderen hebben nooit in een slaapzak gelegen. En de meeste baby’s hebben als newborn nog geen slaapzakken, dus hard nodig heb je ze in t begin niet maar idd 2 is wel fijn vanwege ongelukjes als je ze gebruikt.
♥ J & S
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')