abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 27 mei 2018 @ 10:25:40 #26
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_179418263
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 02:10 schreef Borrelnootje00 het volgende:

Nu je het toelicht vind ik je toch anders overkomen dan de openingpost (meer nuance). Ja daarom zei ik ook vind het lastig was je zegt, moet ff erover nadenken :P
Dank je dat je er iig over nadenkt

quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 02:11 schreef Mr.Maul het volgende:

Nagenoeg in elk punt herken ik mij wel :D. Beetje depressief sinds een jaar, maar kom er hopelijk langzamerhand weer uit. Ik ben ook redelijk stil en weet soms echt niet wat te zeggen, hoor. Heb je niet gewoon de verkeerde vrienden? Of ben je misschien te star in je gedrag? Ik ben bevriend en bevriend geweest met nerds, populaire mensen, niet-populaire mensen, mensen van de straat en alles wat daar tussenin zit. Ik ben overigens niet bij al die mensen hetzelfde. Ben wel gewoon mezelf, maar probeer bepaalde eigenschappen van mezelf bij de ene persoon wat meer te belichten dan bij de ander. Soms moet je je gewoon mengen in het gesprek of over iets nieuwe beginnen. Praat misschien ook wat minder via WhatsApp bijvoorbeeld? Zo voorkom je dat je niets te vertellen hebt. Daarnaast kan het ook zijn dat je bepaalde vrienden misschien te vaak ziet. Dat kan ervoor zorgen dat jullie alles al weten en dus weer niks te zeggen hebben. Onzin praten kan ook nog, kan best leuk zijn en het hoeft niet altijd serieus (ik ben zelf ook vrij serieus, maar onzin praten zo nu en dan is ook leuk) :D

Hoe oud ben je eigenlijk? Leeftijd kan ook een rol spelen. Ik ben zelf 20 en ben een stuk minder spontaan dan vroeger. Dat is misschien niet meer dan normaal.
Oh, dan ben ik blij dat je reageerde want dan ben ik iig niet de enige. Snap wel dat je je er depressief om voelt. Wil je details geven waarom je je erin herkent? Hoeft niet hoor, snap ook wel dat het misschien je anonimiteit in de weg kan staan, maar meer algemene details bedoel ik.
Ik heb niet de verkeerde vrienden denk ik. Het zou kunnen, maar ik heb hetzelfde probleem bij iedereen die ik tegenkom en mijn vrienden zijn juist de enigen die me ondanks dat tolereren en vaker willen zien, al zie ik ze niet te vaak.
Hooguit 1x per maand of minder. Veel praten over whatsapp doe ik ook niet, alleen als ik iets te zeggen heb, dat is niet vaak. Onzin praten wil ik wel maar kan ik niet, want er komt niets in me op om te zeggen. Ik ben dus eerder star qua gedrag, al probeer ik wel om dat niet te zijn en wel eens wat nieuws te proberen. Ik ben bijna 30.

quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 07:55 schreef Hexxenbiest het volgende:
Misschien ben je gewoon lui, TS.
Op welke manier bedoel je dat? Qua sociaal gedrag en agressie gevoelens beheersen heb ik daar een cursus voor gedaan en boek over gelezen, wat weinig effect had in de werkelijkheid. Als er een mogelijkheid toe is om nieuwe mensen te ontmoeten grijp ik die aan, maar ik heb idd geen zin om dingen te forceren. Omdat ik dus van mezelf weet dat ik vaak toch niets te zeggen heb en dan buiten de groep val. Ik hoef niet het middelpunt van de belangststelling te zijn, heb ik ook een hekel aan, maar het is voor anderen ook niets aan als ik alleen naar ze luister en om hun grappen lach en verder niets. Qua school alles aangegrepen om binnen de grenzen het onderste uit de kan te halen en ook in mijn vrije tijd wat betreft ontwikkeling. Heb een periode 60 uur of meer per week gewerkt, werken was bijna het enige dat ik deed, maar zonder succes in dat geval. Werk nu parttime maar doe ook vrijwilligerswerk. Lichamelijk kan er misschien nog iets worden verbeterd, maar heb nu geen zin/tijd om daaraan te werken, dat is idd m'n eigen schuld. Ik probeer wel zo veel mogelijk gezond te eten en minimaal 30 min aan lichaamsbeweging te krijgen per dag.
Creatief bezig zijn heb ik altijd wel geprobeerd, het is dat ik er nu geen tijd voor heb. Heb altijd veel tijd aan mijn uiterlijk besteed vroeger, nu besteed ik er niet zoveel tijd meer aan, alleen waarvan ik duidelijke verbetering zien zoals shampoo.

Aan mijn angsten heb ik nog niet gewerkt heb er alleen veel supplementen voor geprobeerd die niet hielpen. Maar als ik geld heb gespaard dan wil ik wel weer op autorijles gaan, wat ik echt doodeng vind maar juist daarom. Ik bedenk bijna iedere dag: waarom ben je niet snel? Wat doe je verkeerd? Dan kom ik idd ook tot de conclusie dat ik lui ben, en probeer alles in een hogere versnelling te doen. Maar het lijkt wel alsof mijn lichaam/hersenen niet mee werken. Als ik lichamelijk alles sneller wil doen dan lijkt mijn lichaam wel van lood of zo en als het wel lukt (iig als ik het geboel krijg dat het lukt, want dan zijn anderen dus qua tijd nog steeds net iets sneller) word ik er gejaagd van. Als ik geestelijk alles sneller wil doen weet ik de volgorde niet meer of raak ik ook gejaagd waardoor ik het idee krijg dat ik alles aankan, wat dan ook maar kort duurt totdat ik last krijg van zweten en snelle hartslag en rare nieuwe ideeen krijg waarvan ik later denk dat sloeg nergens op of was onuitvoerbaar. Het enige wat soms helpt is praktische nieuwe ideeen krijgen om iets op een andere volgorde te doen. Maar die krijg ik alleen als ik extra proteine neem (al krijg ik niet nog betere ideeen naarmate ik 10x zoveel proteine neem, dan krijg ik alleen maar hartkloppingen en werkt negatief op stoelgang) en dan nog zorgt het niet voor tijdswinst in vergelijking met mensen die alles op de 1 of andere manier nog efficienter doen en dus ook als verklaring geven: "ik ben gewoon snel" (nu ik erover nadenk zal dat bij sommigen misschien komen omdat ze in hun vrije tijd aan sport doen, maar dat doet niet iedereen en je hebt er zelfs oudere mensen bij met lichamelijke aandoeningen die sneller zijn dan ik) waardoor ik idd denk dat ik lui ben, maar wat doe je aan luiheid? Hoe forceer je jezelf succesvol om niet meer lui te zijn?

[ Bericht 2% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 27-05-2018 11:03:24 ]
pi_179418756
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 23:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Van alle goede eigenschappen die een mens kan hebben, lijk ik er letterlijk geen 1 te hebben:
- ik ben niet sociaal. Al vroeg was ik het buitenbeentje en vriendschappen duurden nooit lang. Dat interesseerde me ook niet echt.,ik heb niet veel vrienden en als ik bij hen ben vind ik het moeilijk om mijn concentratie erbij te houden, ook al doe ik natuurlijk wel mijn best omdat ik het vervelend vind. Van familieleden word ik soms echt agressief, ook dat vind ik vervelend omdat het vrij extreem is. Van onbekende mensen op straat word ik pas echt chagrijnig.
Herkenbaar. Ik heb 1 soortement vriendin, maar ik denk dat de meeste mensen de diepgang van de vriendschap bijzonder oppervlakkig zouden noemen. Ik mis het niet hoor, vrienden, en ik vervang het ook niet door een hoop kennissen. Ik heb mijn vriend, daar heb ik genoeg aan. Sociaal leven hoeft van mij niet zo.
quote:
- ik ben qua intelligentie niet sterk. Ik had geen succes op school en mijn iq is laag. Ik ben niet gevat, ik begrijp dingen heel traag. Ik zeg bijna niets, omdat er gewoon niets bij me opkomt.
Ik heb een redelijk IQ. In professionele zaken weet ik ook best wat te zeggen. In andere gesprekken niet. Gewoon niet.
quote:
- ik ben daarentegen ook niet handig. Sterker nog juist onhandig. Mijn reflexen zijn erg traag. Ik ben traag in alle lichamelijke dingen.
Onhandig. Ben ik ook. Ik mijd dure glazen, dan gaat het wel.
quote:
- ik ben niet creatief. Ik houd van schrijven, maar er komt niets in me op. Ik hield vroeger van tekenen, maar het lukte me op gegeven moment niet meer en er kwam niets bij me op.
Check.
quote:
- ik heb geen lef. Ik durf bijna niks.
Ik durf meer niet dan wel, maar ik durf wel dingen.
quote:
- ik heb geen humor, daarom ben ik saai voor anderen. Ik lach soms om andermans grappen, maar kan zelf letterlijk niets verzinnen. De laatste keer dat ik een grap maakte kan ik niet herinneren
Oh, mijn laatste grap herinner ik mij levendig :D. Dat was 20 jaar geleden. Hij was best grappig.
quote:
- ik ben niet zelfstandig. Ik ben afhankelijk van anderen.
Iedereen is afhankelijk van anderen. Ik ben niet erg afhankelijk.
quote:
- emotioneel ben ik soms een wrak als ik mijn boze buien niet kan beheersen.
Check.
quote:
- ik ben niet lelijk of zo, maar in de ogen van anderen ook niet heel mooi. Zo ben ik vroeger veel gepest omdat ik lelijk zou zijn.
Check.
quote:
- in mijn werk heb ik geen succes, ook al is het lager dan mbo niveau. Ik ben 1 van de langzaamsten
Tot mijn verbazing is het mij gelukt om een leuke baan op redelijk niveau te vinden.
quote:
dit is geen klaagtopic. Of ja zo komt het over maar het is niet zo bedoeld. Er zijn immers mensen die mij tolereren, aangezien ik een paar vrienden heb, en ik ben gezond. Ik accepteer mezelf verder wel gewoon hoe ik ben omdat ik anderen ook zou accepteren als ze geen enkele goede eigenschap hadden als ze wel hun best deden. Waarom ik dit topic plaats, omdat ik erg benieuwd ben of er mensen zijn die zich hetzelfde voelen, en hoe ze ermee omgaan
Ik heb ermee leren leven.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  zondag 27 mei 2018 @ 11:38:02 #28
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_179419363
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 10:59 schreef sigme het volgende:

Herkenbaar. Ik heb 1 soortement vriendin, maar ik denk dat de meeste mensen de diepgang van de vriendschap bijzonder oppervlakkig zouden noemen. Ik mis het niet hoor, vrienden, en ik vervang het ook niet door een hoop kennissen. Ik heb mijn vriend, daar heb ik genoeg aan. Sociaal leven hoeft van mij niet zo.

Ik heb een redelijk IQ. In professionele zaken weet ik ook best wat te zeggen. In andere gesprekken niet. Gewoon niet.

Onhandig. Ben ik ook. Ik mijd dure glazen, dan gaat het wel.

Check.

Ik durf meer niet dan wel, maar ik durf wel dingen.

Oh, mijn laatste grap herinner ik mij levendig :D. Dat was 20 jaar geleden. Hij was best grappig.

Iedereen is afhankelijk van anderen. Ik ben niet erg afhankelijk.

Check.

Check.

Tot mijn verbazing is het mij gelukt om een leuke baan op redelijk niveau te vinden.

Ik heb ermee leren leven.
Oke top dat je ermee hebt leren leven, bedankt voor je reactie ^O^
  zondag 27 mei 2018 @ 12:04:21 #29
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_179419702
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 23:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
- ik ben qua intelligentie niet sterk. Ik had geen succes op school en mijn iq is laag.
Zoals anderen ook al zeiden: uit je posts, taalgebruik en spelling zou ik het tegenovergestelde denken. In ieder geval intelligenter dan pakweg de helft van de users hier :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_179420973
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 10:25 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Dank je dat je er iig over nadenkt

[..]

Oh, dan ben ik blij dat je reageerde want dan ben ik iig niet de enige. Snap wel dat je je er depressief om voelt. Wil je details geven waarom je je erin herkent? Hoeft niet hoor, snap ook wel dat het misschien je anonimiteit in de weg kan staan, maar meer algemene details bedoel ik.
Ik heb niet de verkeerde vrienden denk ik. Het zou kunnen, maar ik heb hetzelfde probleem bij iedereen die ik tegenkom en mijn vrienden zijn juist de enigen die me ondanks dat tolereren en vaker willen zien, al zie ik ze niet te vaak.
Hooguit 1x per maand of minder. Veel praten over whatsapp doe ik ook niet, alleen als ik iets te zeggen heb, dat is niet vaak. Onzin praten wil ik wel maar kan ik niet, want er komt niets in me op om te zeggen. Ik ben dus eerder star qua gedrag, al probeer ik wel om dat niet te zijn en wel eens wat nieuws te proberen. Ik ben bijna 30.

[..]

Op welke manier bedoel je dat? Qua sociaal gedrag en agressie gevoelens beheersen heb ik daar een cursus voor gedaan en boek over gelezen, wat weinig effect had in de werkelijkheid. Als er een mogelijkheid toe is om nieuwe mensen te ontmoeten grijp ik die aan, maar ik heb idd geen zin om dingen te forceren. Omdat ik dus van mezelf weet dat ik vaak toch niets te zeggen heb en dan buiten de groep val. Ik hoef niet het middelpunt van de belangststelling te zijn, heb ik ook een hekel aan, maar het is voor anderen ook niets aan als ik alleen naar ze luister en om hun grappen lach en verder niets. Qua school alles aangegrepen om binnen de grenzen het onderste uit de kan te halen en ook in mijn vrije tijd wat betreft ontwikkeling. Heb een periode 60 uur of meer per week gewerkt, werken was bijna het enige dat ik deed, maar zonder succes in dat geval. Werk nu parttime maar doe ook vrijwilligerswerk. Lichamelijk kan er misschien nog iets worden verbeterd, maar heb nu geen zin/tijd om daaraan te werken, dat is idd m'n eigen schuld. Ik probeer wel zo veel mogelijk gezond te eten en minimaal 30 min aan lichaamsbeweging te krijgen per dag.
Creatief bezig zijn heb ik altijd wel geprobeerd, het is dat ik er nu geen tijd voor heb. Heb altijd veel tijd aan mijn uiterlijk besteed vroeger, nu besteed ik er niet zoveel tijd meer aan, alleen waarvan ik duidelijke verbetering zien zoals shampoo.

Aan mijn angsten heb ik nog niet gewerkt heb er alleen veel supplementen voor geprobeerd die niet hielpen. Maar als ik geld heb gespaard dan wil ik wel weer op autorijles gaan, wat ik echt doodeng vind maar juist daarom. Ik bedenk bijna iedere dag: waarom ben je niet snel? Wat doe je verkeerd? Dan kom ik idd ook tot de conclusie dat ik lui ben, en probeer alles in een hogere versnelling te doen. Maar het lijkt wel alsof mijn lichaam/hersenen niet mee werken. Als ik lichamelijk alles sneller wil doen dan lijkt mijn lichaam wel van lood of zo en als het wel lukt (iig als ik het geboel krijg dat het lukt, want dan zijn anderen dus qua tijd nog steeds net iets sneller) word ik er gejaagd van. Als ik geestelijk alles sneller wil doen weet ik de volgorde niet meer of raak ik ook gejaagd waardoor ik het idee krijg dat ik alles aankan, wat dan ook maar kort duurt totdat ik last krijg van zweten en snelle hartslag en rare nieuwe ideeen krijg waarvan ik later denk dat sloeg nergens op of was onuitvoerbaar. Het enige wat soms helpt is praktische nieuwe ideeen krijgen om iets op een andere volgorde te doen. Maar die krijg ik alleen als ik extra proteine neem (al krijg ik niet nog betere ideeen naarmate ik 10x zoveel proteine neem, dan krijg ik alleen maar hartkloppingen en werkt negatief op stoelgang) en dan nog zorgt het niet voor tijdswinst in vergelijking met mensen die alles op de 1 of andere manier nog efficienter doen en dus ook als verklaring geven: "ik ben gewoon snel" (nu ik erover nadenk zal dat bij sommigen misschien komen omdat ze in hun vrije tijd aan sport doen, maar dat doet niet iedereen en je hebt er zelfs oudere mensen bij met lichamelijke aandoeningen die sneller zijn dan ik) waardoor ik idd denk dat ik lui ben, maar wat doe je aan luiheid? Hoe forceer je jezelf succesvol om niet meer lui te zijn?
Heey geeninspiratie. Volgens mij heb jij gewoon net zoals ik ADD. Je bent intelligent, maar het komt er niet uit. Je zit continu in de zelfstrijd of je nu gewoon wel of niet lui bent. Je zit erover in, maar toch gebeurd er niks, maar je wilt wel dat er wat gebeurd: ADD. het is frustrerend, want er komt dan niet uit wat in je zit. Daarom denk ik dat jij je nergens echt thuis voelt, omdat je dingen doet terwijl je beter zou kunnen, maar het betere kunnen: is je ook weer teveel (qua prikkels en consistent voortzetten). Mensen om je heen begrijpen je niet helemaal, omdat ze denken dat je lui bent en niet snappen waarom je bepaalde dingen niet doet. Jij snapt het zelf ook niet. Welcome bij de ADD en het overanalyseren.
pi_179421069
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 13:30 schreef slangebek het volgende:

[..]

Heey geeninspiratie. Volgens mij heb jij gewoon net zoals ik ADD. Je bent intelligent, maar het komt er niet uit. Je zit continu in de zelfstrijd of je nu gewoon wel of niet lui bent. Je zit erover in, maar toch gebeurd er niks, maar je wilt wel dat er wat gebeurd: ADD. het is frustrerend, want er komt dan niet uit wat in je zit. Daarom denk ik dat jij je nergens echt thuis voelt, omdat je dingen doet terwijl je beter zou kunnen, maar het betere kunnen: is je ook weer teveel (qua prikkels en consistent voortzetten). Mensen om je heen begrijpen je niet helemaal, omdat ze denken dat je lui bent en niet snappen waarom je bepaalde dingen niet doet. Jij snapt het zelf ook niet. Welcome bij de ADD en het overanalyseren.
Daar sluit ik me bij aan. Scherp.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_179421083
registreer om deze reclame te verbergen
Jij het net extra veel complimenten en motivatie nodig.
En je hebt denkt ik moeite met dagelijkse routine.
Ik raad je aan om:

-Een CGT boek te kopen en te lezen, dat helpt enorm. (Cognitieve gedrags therapie)
-De app blinklist te downloaden, dagelijkse boeiende motivatie en kennis opdoen, wanneer het jou maar uitkomt, en het duurt niet te lang, waardoor je concentratie nog hebt. Achteraf voelt het toch alsnog of je goed bezig bent

Je hebt motivatie nodig. Net iets meer dan andere mensen totaal niet erg. Maar dan kan je meer dan je denkt! Mensen om je heen begrijpen dat niet dus kunnen jou niet extra daarin steunen of denken dat je een klein kind dan ofzo bent. Daarom download motivatie apps/ boeken/ mbt je dagelijkse routine etc.
pi_179421151
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 10:59 schreef sigme het volgende:
Oh, mijn laatste grap herinner ik mij levendig :D. Dat was 20 jaar geleden. Hij was best grappig.
Nou ben ik benieuwd.

Wil je de grap delen?
  zondag 27 mei 2018 @ 13:38:46 #34
375333 Drogonno
Dromer des levens
pi_179421167
Je leeft, je ervaart wat wil je nog meer?
  zondag 27 mei 2018 @ 15:31:12 #35
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_179423595
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 23:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Van alle goede eigenschappen die een mens kan hebben, lijk ik er letterlijk geen 1 te hebben:
- ik ben niet sociaal. Al vroeg was ik het buitenbeentje en vriendschappen duurden nooit lang. Dat interesseerde me ook niet echt.,ik heb niet veel vrienden en als ik bij hen ben vind ik het moeilijk om mijn concentratie erbij te houden, ook al doe ik natuurlijk wel mijn best omdat ik het vervelend vind. Van familieleden word ik soms echt agressief, ook dat vind ik vervelend omdat het vrij extreem is. Van onbekende mensen op straat word ik pas echt chagrijnig.
- ik ben qua intelligentie niet sterk. Ik had geen succes op school en mijn iq is laag. Ik ben niet gevat, ik begrijp dingen heel traag. Ik zeg bijna niets, omdat er gewoon niets bij me opkomt.
- ik ben daarentegen ook niet handig. Sterker nog juist onhandig. Mijn reflexen zijn erg traag. Ik ben traag in alle lichamelijke dingen.
- ik ben niet creatief. Ik houd van schrijven, maar er komt niets in me op. Ik hield vroeger van tekenen, maar het lukte me op gegeven moment niet meer en er kwam niets bij me op.
- ik heb geen lef. Ik durf bijna niks.
- ik heb geen humor, daarom ben ik saai voor anderen. Ik lach soms om andermans grappen, maar kan zelf letterlijk niets verzinnen. De laatste keer dat ik een grap maakte kan ik niet herinneren
- ik ben niet zelfstandig. Ik ben afhankelijk van anderen.
- emotioneel ben ik soms een wrak als ik mijn boze buien niet kan beheersen.
- ik ben niet lelijk of zo, maar in de ogen van anderen ook niet heel mooi. Zo ben ik vroeger veel gepest omdat ik lelijk zou zijn.
- in mijn werk heb ik geen succes, ook al is het lager dan mbo niveau. Ik ben 1 van de langzaamsten

dit is geen klaagtopic. Of ja zo komt het over maar het is niet zo bedoeld. Er zijn immers mensen die mij tolereren, aangezien ik een paar vrienden heb, en ik ben gezond. Ik accepteer mezelf verder wel gewoon hoe ik ben omdat ik anderen ook zou accepteren als ze geen enkele goede eigenschap hadden als ze wel hun best deden. Waarom ik dit topic plaats, omdat ik erg benieuwd ben of er mensen zijn die zich hetzelfde voelen, en hoe ze ermee omgaan
Je kan in elk geval goed spellen en je gedachten ordenen. Daarnaast is er niks mis met mensen die niet overal voorin de polonaise staan. Je bent je goed bewust van je onmogelijkheden en dat zouden meer mensen wel mogen hebben vind ik. Doe iets met dat inzicht! Ga je ontwikkelen naar wat je wél kunt of kunt leren. Daar komt het stukje "lef" naar voren. Echt waar, niemand is echt overal slecht in maar je ontdekt alleen wat je wél kunt als je het probeert. Wibi Soerjadi is ook niet blijven nadenken over of ie misschien eens achter een piano durfde of blijven hangen in de triangels omdat ie dat nou eenmaal in zijn systeem had.

Het laatste dat me opviel is dat je één van de langzaamsten bent in je werk. Misschien is praktisch uitvoerend werk niet jouw ding, ook al omdat je zegt dat je traag reageert op het fysieke vlak. Je zegt wel "ook al is het lager dan mbo-niveau" maar dat zegt alleen dat het praktisch werk is terwijl meer theoretisch of administratief gericht werk beter voor je is.

Ik kan ook geen patat bakken met een tempo als een baas, een stuk land omploegen of machine-onderdelen verwisselen al leg je het me honderd keer uit. Beleid hoef je me ook niet laten schrijven maar geef me iets met tekst en een goede scope en ik poep het uit.
رُبَّاح أو البابون هو جنس من الحيوانات
pi_179423885
Misschien ben je wel lief of zorgzaam, of iemand die zich houdt aan wat hij belooft, of ben je een goede luisteraar.
Er zijn nog zoveel andere positieve eigenschappen dan die in je lijstje, die niet alleen maar over je maatschappelijke en sociale status gaan.
pi_179424267
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 15:31 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Je kan in elk geval goed spellen en je gedachten ordenen. Daarnaast is er niks mis met mensen die niet overal voorin de polonaise staan. Je bent je goed bewust van je onmogelijkheden en dat zouden meer mensen wel mogen hebben vind ik. Doe iets met dat inzicht!

Het laatste dat me opviel is dat je één van de langzaamsten bent in je werk. Misschien is praktisch uitvoerend werk niet jouw ding, ook al omdat je zegt dat je traag reageert op het fysieke vlak. Je zegt wel "ook al is het lager dan mbo-niveau" maar dat zegt alleen dat het praktisch werk is terwijl meer theoretisch of administratief gericht werk beter voor je is.

Ik denk dat TS: Goed in ordenen achteraf is, en bij het opschrijven pas is. ( wanneer ze rustiger erover nadenkt en op de bank zit), ik denk dat TS op specifieke momenten juist een chaos in haar hoofd is, omdat al deze punten random door haar hoofd vliegen, wat niet relevant op een bepaald moment is als er iets uitgevoerd moet worden: overprikkeling als gevolg, waardoor je niet helder kan denken op momenten dat er dingen gedaan moeten worden. Dan moet je kunnen focussen en ordenen op het gene wat dan alleen van belang is. Dan heeft TS niks aan al haar gedachtes ( ik ben zo en dit, ) als ze zich bijv op haar werk een belangrijk iets op de computer moet typen: dan leiden de gedachtes ''ik ben dit en dat...'' haar alleen maar af. TS kan denk ik moeilijk nieuwe ervaringen en dingen ordenen, omdat ze niet kan focussen doordat deze zelfbewustzijns punten over haarzelf ongevraagd teveel door haar hoofd dwalen.
  zondag 27 mei 2018 @ 16:56:23 #38
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_179425854
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 07:55 schreef Hexxenbiest het volgende:
Misschien ben je gewoon lui, TS.
Nou sommige mensen scoren gewoon benedengemiddeld op alle kwaliteiten. Sommige mensen hebben gewoon een laag IQ en een nutteloze persoonlijkheid.
Pain is temporary, Pride is forever.
  zondag 27 mei 2018 @ 16:59:47 #39
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_179425941
TS, je kan wel heel goed schrijven en advies geven. Ik zou dat koesteren. Je kan ook goed inleven in andere mensen.
Pain is temporary, Pride is forever.
  zondag 27 mei 2018 @ 20:46:44 #40
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_179432603
Je hebt zelfrelativering
Je Nederlands is goed
Je kan jezelf goed uitdrukken
Je accepteert jezelf

Zat goede eigenschappen.
pi_179435642
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 20:46 schreef Quotidien het volgende:
Je hebt zelfrelativering
Je Nederlands is goed
Je kan jezelf goed uitdrukken
Je accepteert jezelf

Zat goede eigenschappen.
Bewust zijn van jezelf, hoeft niet te betekenen dat ze zichzelf 100% al kan accepteren. De eerste stap is inderdaad bewust zijn van jezelf, maar vervolgens accepteren hoe je zelf bent, is nog een lange weg. Het lijkt mij dat TS nog duidelijk bezig is naar de weg van zelfacceptatie/ bevestiging identiteit, als ze een topic hierover start en onbewust om een mening van een ander hierop nog wilt horen.

[ Bericht 2% gewijzigd door anoniem_210720180937 op 27-05-2018 22:11:58 ]
  zondag 27 mei 2018 @ 23:55:24 #42
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_179437689
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 12:04 schreef flipsen het volgende:

Zoals anderen ook al zeiden: uit je posts, taalgebruik en spelling zou ik het tegenovergestelde denken. In ieder geval intelligenter dan pakweg de helft van de users hier :Y
Sommigen zijn ook lui qua spelling hè. Maar bedankt.

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 13:30 schreef slangebek het volgende:

Heey geeninspiratie. Volgens mij heb jij gewoon net zoals ik ADD. Je bent intelligent, maar het komt er niet uit. Je zit continu in de zelfstrijd of je nu gewoon wel of niet lui bent. Je zit erover in, maar toch gebeurd er niks, maar je wilt wel dat er wat gebeurd: ADD. het is frustrerend, want er komt dan niet uit wat in je zit. Daarom denk ik dat jij je nergens echt thuis voelt, omdat je dingen doet terwijl je beter zou kunnen, maar het betere kunnen: is je ook weer teveel (qua prikkels en consistent voortzetten). Mensen om je heen begrijpen je niet helemaal, omdat ze denken dat je lui bent en niet snappen waarom je bepaalde dingen niet doet. Jij snapt het zelf ook niet. Welcome bij de ADD en het overanalyseren.
Nee helaas, ik had gewild dat ik ADD had zodat mijn probleem iets was waar een behandeling voor was maar ja.. Ik ging naar een psychiater, toen vertelde ik hem dat ik last had van traagheid, hij liet me een korte test doen die ADD niet uitsloot, dus ik kreeg ritalin om te proberen. Ik was veel vrolijker en zelfverzekerder dan normaal en had meer energie, maar die besteedde ik aan facebook omdat ik juist meer afgeleid werd dan anders, terwijl ik normaal gesproken niet van facebook houd. Toen ik daar verzonnen onzin verhalen wilde gaan typen over tijdreizen en andere dimensies die ik net op tijd verwijderde, besefte ik dat de ritalin bij mij niet werkte zoals het bedoeld was. Toen het uitgewerkt was, kreeg ik een heel somber gevoel en een keer bijna zelfmoordgedachten. Toen ik dat zei, zei de psychiater ook dat het dan als een soort drugs werkte, wat het tegenovergestelde is van hoe ritalin werkt bij mensen met ADD.
Toen ik later naar een andere instelling ging sloten ze ADD al direct uit vanwege mijn averechtse reactie op ritalin.
Ik geloof eigenlijk niet in psychologische aandoeningen, maar in het geval van ADD vind ik wel dat er nog ergens bewijs voor is op de manier dat ze het diagnosticeren, aangezien mensen met ADD kennelijk een lichamelijke "afwijking" hebben als ze anders op een drugs reageren dan de meesten.
Gebruik jij medicijnen of heb je therapie voor je ADD en heeft dat je functioneren verbeterd?

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 13:34 schreef slangebek het volgende:
Jij het net extra veel complimenten en motivatie nodig.
En je hebt denkt ik moeite met dagelijkse routine.
Ik raad je aan om:

-Een CGT boek te kopen en te lezen, dat helpt enorm. (Cognitieve gedrags therapie)
-De app blinklist te downloaden, dagelijkse boeiende motivatie en kennis opdoen, wanneer het jou maar uitkomt, en het duurt niet te lang, waardoor je concentratie nog hebt. Achteraf voelt het toch alsnog of je goed bezig bent

Je hebt motivatie nodig. Net iets meer dan andere mensen totaal niet erg. Maar dan kan je meer dan je denkt! Mensen om je heen begrijpen dat niet dus kunnen jou niet extra daarin steunen of denken dat je een klein kind dan ofzo bent. Daarom download motivatie apps/ boeken/ mbt je dagelijkse routine etc.
Nou na ervaringen met cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog wil ik er eerlijk gezegd niks meer mee te maken hebben.. Maar iedereen raad hier psychologische boeken aan, dus dan zal ik ze zodra ik tijd heb (wat ik pas over ongeveer een maand heb) gaan lezen, moet ook nog RET jezelf lezen en nog wat dingen. Maar motivatie heb ik verder juist niet nodig hoor. Ik beslis dat ik iets ga doen en dan doe ik het. Alleen op dit moment zijn er andere dingen in mijn vrije tijd die ik eerst nog moet afronden. Ik haat apps, maar het concept van blinklist is inderdaad wel nuttig, juist omdat er zoveel boeken zijn dat je ze onmogelijk allemaal kan lezen en als je dan geen tijd hebt om alles te lezen heb je in ieder geval alvast een samenvatting zodat je weet waar het over gaat. Dat is wel goed bedacht.

quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 13:38 schreef Drogonno het volgende:
Je leeft, je ervaart wat wil je nog meer?
Nou ja dat is ook zo.. Alleen ik startte dit topics omdat ik wilde weten wie hier nog meer last van had...

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 15:31 schreef Qarrad het volgende:

Je kan in elk geval goed spellen en je gedachten ordenen. Daarnaast is er niks mis met mensen die niet overal voorin de polonaise staan. Je bent je goed bewust van je onmogelijkheden en dat zouden meer mensen wel mogen hebben vind ik. Doe iets met dat inzicht! Ga je ontwikkelen naar wat je wél kunt of kunt leren. Daar komt het stukje "lef" naar voren. Echt waar, niemand is echt overal slecht in maar je ontdekt alleen wat je wél kunt als je het probeert. Wibi Soerjadi is ook niet blijven nadenken over of ie misschien eens achter een piano durfde of blijven hangen in de triangels omdat ie dat nou eenmaal in zijn systeem had.

Het laatste dat me opviel is dat je één van de langzaamsten bent in je werk. Misschien is praktisch uitvoerend werk niet jouw ding, ook al omdat je zegt dat je traag reageert op het fysieke vlak. Je zegt wel "ook al is het lager dan mbo-niveau" maar dat zegt alleen dat het praktisch werk is terwijl meer theoretisch of administratief gericht werk beter voor je is.

Ik kan ook geen patat bakken met een tempo als een baas, een stuk land omploegen of machine-onderdelen verwisselen al leg je het me honderd keer uit. Beleid hoef je me ook niet laten schrijven maar geef me iets met tekst en een goede scope en ik poep het uit.
Dank je. Op zich richt ik me daar ook op hoor. Ik ben altijd wel ergens mee bezig, ik houd niet van tijd verdoen. Je hebt op zich misschien ook wel gelijk dat mensen soms hun goede eigenschappen nog niet ontdekt hebben. Laat ik het dan inderdaad zo zeggen ik heb mijn goede eigenschappen nog niet ontdekt.

Ik doe zowel lichamelijk werk als administratief, dus van beiden wel. Dat is natuurlijk alsnog inderdaad wel beperkt tot 2 soorten werk en er zijn ook veel dingen die ik nog nooit heb geprobeerd. Alleen bestaat er niet zoiets als stage bij al het soort werk, desnoods betaald. Dat vind ik wel jammer. Dat zou denk ik wel echt een gat in de markt zijn voor mensen zoals ik was in mijn tienerjaren en nu ook nog wel, die echt geen flauw idee hebben wat ze kunnen.

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 15:42 schreef Lokasenna het volgende:
Misschien ben je wel lief of zorgzaam, of iemand die zich houdt aan wat hij belooft, of ben je een goede luisteraar.
Er zijn nog zoveel andere positieve eigenschappen dan die in je lijstje, die niet alleen maar over je maatschappelijke en sociale status gaan.
Lief kan ik op zich wel zijn maar af en toe, zorgzaam niet echt of iig mijn moeder en vriendinnen en veel andere vrouwen die ik ken zijn zorgzamer, goede luisteraar ben ik op zich wel maar ik onthoud niet zo veel van wat anderen hebben gezegd als mijn vriend(in)nen.

Maar sociale status is wat beloning oplevert in het leven en dus ook uiteindelijk geluk. Het vervelende is inderdaad dat sommige eigenschappen totaal niet op die manier worden gewaardeerd/beloond ook al zijn het wel "goede" eigenschappen. Goede eigenschappen voor degenen die er baat bij hebben ja, niet voor degenen die de eigenschappen bezitten. Daarom zou ik ook echt nooit in de zorg willen werken. Niemand waardeert je behalve dan die paar patiënten die geen zeikerds zijn, plezier in het werk is er allang niet meer want alles moet snel, alles wordt wegbezuinigd dus je moet er 3 ander soort werkzaamheden bij hebben omdat extra medewerkers voor planning en administratie te duur zijn, laag loon in vergelijking met hoeveel mensen een burnout krijgen. Ik vind de mensen die nog in de zorg werken voor geld ipv vrijwillig dus dat ze ervan afhankelijk zijn voor hun loon ook echt gek en te goed voor deze wereld, maar ja.

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 15:58 schreef slangebek het volgende:

Ik denk dat TS: Goed in ordenen achteraf is, en bij het opschrijven pas is. ( wanneer ze rustiger erover nadenkt en op de bank zit), ik denk dat TS op specifieke momenten juist een chaos in haar hoofd is, omdat al deze punten random door haar hoofd vliegen, wat niet relevant op een bepaald moment is als er iets uitgevoerd moet worden: overprikkeling als gevolg, waardoor je niet helder kan denken op momenten dat er dingen gedaan moeten worden. Dan moet je kunnen focussen en ordenen op het gene wat dan alleen van belang is. Dan heeft TS niks aan al haar gedachtes ( ik ben zo en dit, ) als ze zich bijv op haar werk een belangrijk iets op de computer moet typen: dan leiden de gedachtes ''ik ben dit en dat...'' haar alleen maar af. TS kan denk ik moeilijk nieuwe ervaringen en dingen ordenen, omdat ze niet kan focussen doordat deze zelfbewustzijns punten over haarzelf ongevraagd teveel door haar hoofd dwalen.
Je hebt wel gelijk wat betreft dat ordenen achteraf. Maar gelukkig heb ik tijdens mijn dagelijkse bezigheden gelukkig geen last van wat ik hier schreef hoor. Alleen in mijn vrije tijd eigenlijk, wanneer ik lol zou moeten maken, dat is wanneer het soms wel naar boven komt. Daar heb je wel gelijk in. Maar dat is dan ook omdat ik direct anderen om me heen heb die succesvoller zijn, dus dat ik ermee wordt geconfronteerd. Als dat niet zo is dan denk ik er niet aan.

quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 16:56 schreef Keep_Walking het volgende:

Nou sommige mensen scoren gewoon benedengemiddeld op alle kwaliteiten. Sommige mensen hebben gewoon een laag IQ en een nutteloze persoonlijkheid.
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 16:59 schreef Keep_Walking het volgende:
TS, je kan wel heel goed schrijven en advies geven. Ik zou dat koesteren. Je kan ook goed inleven in andere mensen.
Ja bedankt voor je reactie, het lijkt wel alsof mensen denken dat het niet kan bestaan dat iemand nergens goed in is, of iig niet in de dingen die over het algemeen worden gewaardeerd. Terwijl ik dan denk, waarom zou het niet kunnen bestaan? Niet dat ik mezelf de put in wil praten of zo, maar ik zie geen reden waarom het onmogelijk is. Dank je.

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 20:46 schreef Quotidien het volgende:
Je hebt zelfrelativering
Je Nederlands is goed
Je kan jezelf goed uitdrukken
Je accepteert jezelf

Zat goede eigenschappen.
Ja maar er is niemand die je minder saai vind op feestjes omdat je zelfrelativering hebt, het brengt je ook niet verder in je werk, Nederlands kan wel positief zijn bij sollicitaties en in sommige banen ja maar wordt voor een inheems persoon vaak gewoon als logisch/randvoorwaarde gezien, die laatste twee leveren ook niet direct geld op. Maar misschien allemaal wel indirect ja, het zal wel meespelen bij sollicitaties en zelfrelativering en jezelf accepteren zijn wel noodzakelijk om verder te kunnen met je leven als het niet gaat zoals gehoopt. Maar dat zijn ook eigenschappen die sommigen gewoon nooit nodig hebben gehad, waardoor ze het alleen zullen waarderen als ze zich in kunnen leven.

quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2018 22:11 schreef slangebek het volgende:

Bewust zijn van jezelf, hoeft niet te betekenen dat ze zichzelf 100% al kan accepteren. De eerste stap is inderdaad bewust zijn van jezelf, maar vervolgens accepteren hoe je zelf bent, is nog een lange weg. Het lijkt mij dat TS nog duidelijk bezig is naar de weg van zelfacceptatie/ bevestiging identiteit, als ze een topic hierover start en onbewust om een mening van een ander hierop nog wilt horen.

Als iedereen zichzelf al voor 100% accepteerde, waarom willen ze dan nog dingen bereiken en zichzelf verbeteren? Ik accepteer mezelf wel, alleen juist dat levert mij geen voordeel en succes op in de maatschappij. Ik plaatste onder mijn bericht dat ik dit topic plaatste omdat ik benieuwd ben of mensen mijn gevoel herkennen.

[ Bericht 0% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 28-05-2018 00:12:44 ]
  maandag 28 mei 2018 @ 00:11:10 #43
468655 LordHorusNL
Suck It, commie scum.
pi_179437896
Ach zelf heb ik al bijna 20 jaar helemaal geen vrienden meer en mis ze eigenlijk ook niet, verder ben ik geboren met een chronisch gebrek aan motivatie dus kan nou niet zeggen dat ik veel succes heb gehad in het leven :P

Als ik zo de stukken lees die je schrijft lijkt het me stug dat je een laag IQ hebt, je mag wel wat meer alinea's gebruiken maar je komt in ieder geval intelligent over.

Kan dat je gewoon een leerbeperking hebt, zelf scoor ik altijd laag op testen omdat mijn ruimtelijk inzicht waardeloos is.

Je bent zo te zien veel's te kritisch op jezelf.
  maandag 28 mei 2018 @ 00:35:17 #44
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_179438081
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 00:11 schreef LordHorusNL het volgende:
Ach zelf heb ik al bijna 20 jaar helemaal geen vrienden meer en mis ze eigenlijk ook niet, verder ben ik geboren met een chronisch gebrek aan motivatie dus kan nou niet zeggen dat ik veel succes heb gehad in het leven :P

Als ik zo de stukken lees die je schrijft lijkt het me stug dat je een laag IQ hebt, je mag wel wat meer alinea's gebruiken maar je komt in ieder geval intelligent over.

Kan dat je gewoon een leerbeperking hebt, zelf scoor ik altijd laag op testen omdat mijn ruimtelijk inzicht waardeloos is.

Je bent zo te zien veel's te kritisch op jezelf.
20 jaar geen vrienden? Dat geloof ik niet maarja als dat echt zo is, is dat wel ernstig.
Dat IQ is officieel vastgesteld...........wat ik bedoel met intelligentie is het iets wat mensen nodig hebben om dingen snel te begrijpen en snel succes te hebben in het leven waardoor ze zelfstandig kunnen overleven.

Natuurlijk ben ik blij als ik dan in ieder geval niet heel dom overkom hoewel men op dit forum ook vaak aan het trollen is maar goed dank je. Ik ben altijd afhankelijk van anderen, en dan had ik misschien liever dom over willen komen en ondertussen een normaal, zelfstandig leven willen leiden. Maar ja, dat is nu eenmaal niet zo, en misschien is het leven van anderen ook niet beter.

Iedereen die weinig succes heeft op school heeft idd een leerbeperking.. alleen wordt dat nu nog niet zo gezien en ben je gewoon onsuccesvol totdat je naar de commerciële privé psycholoog wordt gestuurd.. en die leerbeperking wordt vervolgens gebruikt als excuus ipv verklaring... Op zich is dat natuurlijk mooi, maar een werkgever accepteert dat ook niet alleen met subsidie zodat mensen zo weer afhankelijk blijven. Behalve als je een baan hebt waarbij je beperking gewoon niet uitmaakt natuurlijk.
Wanneer ben je te kritisch en wanneer te makkelijk? Wanneer is het precies goed?
  maandag 28 mei 2018 @ 00:54:56 #45
468655 LordHorusNL
Suck It, commie scum.
pi_179438185
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 00:35 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

20 jaar geen vrienden? Dat geloof ik niet maarja als dat echt zo is, is dat wel ernstig.
Dat IQ is officieel vastgesteld...........wat ik bedoel met intelligentie is het iets wat mensen nodig hebben om dingen snel te begrijpen en snel succes te hebben in het leven waardoor ze zelfstandig kunnen overleven.

Natuurlijk ben ik blij als ik dan in ieder geval niet heel dom overkom hoewel men op dit forum ook vaak aan het trollen is maar goed dank je. Ik ben altijd afhankelijk van anderen, en dan had ik misschien liever dom over willen komen en ondertussen een normaal, zelfstandig leven willen leiden. Maar ja, dat is nu eenmaal niet zo, en misschien is het leven van anderen ook niet beter.

Iedereen die weinig succes heeft op school heeft idd een leerbeperking.. alleen wordt dat nu nog niet zo gezien en ben je gewoon onsuccesvol totdat je naar de commerciële privé psycholoog wordt gestuurd.. en die leerbeperking wordt vervolgens gebruikt als excuus ipv verklaring... Op zich is dat natuurlijk mooi, maar een werkgever accepteert dat ook niet alleen met subsidie zodat mensen zo weer afhankelijk blijven. Behalve als je een baan hebt waarbij je beperking gewoon niet uitmaakt natuurlijk.
Wanneer ben je te kritisch en wanneer te makkelijk? Wanneer is het precies goed?
Niemand is je aan het trollen je komt gewoon intelligent over, iedereen hier zegt het toch gewoon.

Wat was volgens de testen je IQ dan? Ik heb altijd weinig vertrouwen in dat soort testen omdat ze gemaakt zijn voor de gemiddelde persoon en de uitslag sterk afhankelijk is van vele verschillende aspecten.

Serieus heb rond 2003 mijn laatste vrienden de deur gewezen en mis het totaal niet, hecht gewoon weinig waarde aan oppervlakkige sociale contacten.

Verder zegt slecht scoren op school of een leerbeperking hebben weinig over het succes wat je later zult hebben, ik ken een gozer die echt graf achterlijk is maar wel multimiljonair.

Succes draait puur om motivatie, de rest is bijzaak.

[ Bericht 3% gewijzigd door LordHorusNL op 28-05-2018 01:00:02 ]
  maandag 28 mei 2018 @ 01:10:21 #46
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_179438268
Ik moest lachen om je ondertitel, dus humor heb je wél. :)
pi_179440669
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 10:25 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Op welke manier bedoel je dat? Qua sociaal gedrag en agressie gevoelens beheersen heb ik daar een cursus voor gedaan en boek over gelezen, wat weinig effect had in de werkelijkheid. Als er een mogelijkheid toe is om nieuwe mensen te ontmoeten grijp ik die aan, maar ik heb idd geen zin om dingen te forceren. Omdat ik dus van mezelf weet dat ik vaak toch niets te zeggen heb en dan buiten de groep val. Ik hoef niet het middelpunt van de belangststelling te zijn, heb ik ook een hekel aan, maar het is voor anderen ook niets aan als ik alleen naar ze luister en om hun grappen lach en verder niets. Qua school alles aangegrepen om binnen de grenzen het onderste uit de kan te halen en ook in mijn vrije tijd wat betreft ontwikkeling. Heb een periode 60 uur of meer per week gewerkt, werken was bijna het enige dat ik deed, maar zonder succes in dat geval. Werk nu parttime maar doe ook vrijwilligerswerk. Lichamelijk kan er misschien nog iets worden verbeterd, maar heb nu geen zin/tijd om daaraan te werken, dat is idd m'n eigen schuld. Ik probeer wel zo veel mogelijk gezond te eten en minimaal 30 min aan lichaamsbeweging te krijgen per dag.
Creatief bezig zijn heb ik altijd wel geprobeerd, het is dat ik er nu geen tijd voor heb. Heb altijd veel tijd aan mijn uiterlijk besteed vroeger, nu besteed ik er niet zoveel tijd meer aan, alleen waarvan ik duidelijke verbetering zien zoals shampoo.

Aan mijn angsten heb ik nog niet gewerkt heb er alleen veel supplementen voor geprobeerd die niet hielpen. Maar als ik geld heb gespaard dan wil ik wel weer op autorijles gaan, wat ik echt doodeng vind maar juist daarom. Ik bedenk bijna iedere dag: waarom ben je niet snel? Wat doe je verkeerd? Dan kom ik idd ook tot de conclusie dat ik lui ben, en probeer alles in een hogere versnelling te doen. Maar het lijkt wel alsof mijn lichaam/hersenen niet mee werken. Als ik lichamelijk alles sneller wil doen dan lijkt mijn lichaam wel van lood of zo en als het wel lukt (iig als ik het geboel krijg dat het lukt, want dan zijn anderen dus qua tijd nog steeds net iets sneller) word ik er gejaagd van. Als ik geestelijk alles sneller wil doen weet ik de volgorde niet meer of raak ik ook gejaagd waardoor ik het idee krijg dat ik alles aankan, wat dan ook maar kort duurt totdat ik last krijg van zweten en snelle hartslag en rare nieuwe ideeen krijg waarvan ik later denk dat sloeg nergens op of was onuitvoerbaar. Het enige wat soms helpt is praktische nieuwe ideeen krijgen om iets op een andere volgorde te doen. Maar die krijg ik alleen als ik extra proteine neem (al krijg ik niet nog betere ideeen naarmate ik 10x zoveel proteine neem, dan krijg ik alleen maar hartkloppingen en werkt negatief op stoelgang) en dan nog zorgt het niet voor tijdswinst in vergelijking met mensen die alles op de 1 of andere manier nog efficienter doen en dus ook als verklaring geven: "ik ben gewoon snel" (nu ik erover nadenk zal dat bij sommigen misschien komen omdat ze in hun vrije tijd aan sport doen, maar dat doet niet iedereen en je hebt er zelfs oudere mensen bij met lichamelijke aandoeningen die sneller zijn dan ik) waardoor ik idd denk dat ik lui ben, maar wat doe je aan luiheid? Hoe forceer je jezelf succesvol om niet meer lui te zijn?
Ik zei dat je misschien lui bent omdat ik iets ervan herken. Niet lui om te werken, maar (ik bijv. ben) te lui om vrienden te maken en te onderhouden. Ik heb één beste vriend en ik denk dat hij dat is omdat hij niet teveel van mij verlangt.

Je bent eigenlijk best tevreden en daarom heb je een beetje een houding van 'Laat maar, ik vind het toch goed zo'.
Maar als je jezelf dan vergelijkt met anderen, kom jij dan niet erg succesvol over. Denk jij.

En wat je laatste vraag betreft: omdat je misschien lui bent, zal het niet gemakkelijk vanuit jezelf komen om niet lui te doen. Ik denk dat je iemand nodig hebt die jou pusht.
pi_179442869
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 16:56 schreef Keep_Walking het volgende:
Sommige mensen hebben gewoon een laag IQ en een nutteloze persoonlijkheid.
Of je kent ze nog niet goed genoeg.
  maandag 28 mei 2018 @ 16:08:22 #49
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_179448899
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 11:01 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Of je kent ze nog niet goed genoeg.
Er bestaat wel zoiets als een nutteloze persoonlijkheid (helaas). Soms ken je iemand waanzinnig goed en alsnog kan je niks positiefs of nuttevol bedenken. Dat noem je dan ook een persoonlijkheidsstoornis, denk ik. Dat in gecombineerd met een laag IQ is gewoon heel vervelend.

Maar dit vermoed ik niet bij TS. Hoe ze overkomt op fok is gewoon empathisch en ze is bereid om mee te werken en advies geven. Ze lijkt me heel lief en loyaal, wat ik erg waardeer. Ik vind haar ook een hele sympathieke user.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_179449731
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 16:08 schreef Keep_Walking het volgende:

[..]

Er bestaat wel zoiets als een nutteloze persoonlijkheid (helaas). Soms ken je iemand waanzinnig goed en alsnog kan je niks positiefs of nuttevol bedenken. Dat noem je dan ook een persoonlijkheidsstoornis, denk ik. Dat in gecombineerd met een laag IQ is gewoon heel vervelend.

Maar dit vermoed ik niet bij TS. Hoe ze overkomt op fok is gewoon empathisch en ze is bereid om mee te werken en advies geven. Ze lijkt me heel lief en loyaal, wat ik erg waardeer. Ik vind haar ook een hele sympathieke user.
Een persoonlijkheidsstoornis is iets anders. Mensen zien als nutteloze persoonlijkheid vind ik vooral een gebrek van jezelf.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')