abonnement Unibet Coolblue
pi_179301064
Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement in Brussel. De zitting is alsnog via een livestream te volgen.

Dat schrijft voorzitter Antonio Tajani van het Europees Parlement maandag op Twitter.

Tajani zegt de mogelijkheden van een livestream met Zuckerberg te hebben besproken. "Hij heeft het verzoek geaccepteerd", schrijft hij. "Dat is geweldig nieuws voor Europese burgers. Ik wil hem bedanken voor zijn respectvolle houding tegenover het Europees Parlement."

Het verhoor duurt dinsdag van 18:15 uur tot 19:30 uur, zo verduidelijkt Tajani.

Een week geleden werd bekend dat Zuckerberg voor het Europees Parlement zou verschijnen om vragen van parlementsleden te beantwoorden. Het verhoor zal onder andere gaan over databescherming. Facebook was de afgelopen maanden in het nieuws, omdat databedrijf Cambridge Analytica informatie van Facebook-gebruikers kon misbruiken.

Besloten
Aanvankelijk was het de bedoeling dat het bezoek van de Facebook-directeur achter gesloten deuren zou plaatsvinden en dat het gesprek niet online te volgen zou zijn via een livestream. Eerder deze week vond een parlementsmeerderheid dat dat wel mogelijk zou moeten zijn.

In april werd Zuckerberg al gehoord door de Amerikaanse Senaat om uitleg te geven over het misbruikschandaal met Cambridge Analytica.

https://www.nu.nl/interne(...)ream.html?redirect=1

EP_President twitterde op maandag 21-05-2018 om 10:01:10 I have personally discussed with Facebook CEO Mr Zuckerberg the possibilty of webstreaming meeting with him. I am glad to announce that he has accepted this new request. Great news for EU citizens. I thank him for the respect shown towards EP. Meeting tomorrow from 18:15 to 19:30 reageer retweet
Z U C C

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2018 14:01:03 ]
pi_179305734
Nou,iets zegt mij dat deze actie eraan bijdraagt dat dat hele toekomstige verhoor daar een gelopen race is voor Zuckerberg. Als hij het Amerikaanse congres op afstand weet te houden,dan denk je toch niet dat het EU parlement enig gewicht zal kunnen brengen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2018 18:39:00 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')