abonnement Unibet Coolblue
pi_179473066
Koen begint trouwens 13 juni op het KDC. Is nog best snel gegaan!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_179510077
Ik had vooraf niet echt voornemens over hout en stylish verantwoord eigenlijk, wel over proberen standaard alles op te ruimen voor het naar bed brengen ed. Dat lukt op zich redelijk, maar lijkt me met meerdere kinderen al best een uitdaging. En het speelgoed is uiteindelijk redelijk 50/50 geworden qua hout en plastic. Lawaaispeelgoed kopen we niet, krijgen we wel regelmatig cadeau van oma die een voorliefde heeft voor foeilelijk lawaaispeelgoed. Ik moet er eigenlijk altijd wel om lachen omdat het zo hysterisch is :D Maar als de nieuwigheid eraf is, speelt peuter er eigenlijk altijd zonder geluid mee. Zelf zetten we de geluidknopjes dan ook niet meer aan, dus wellicht vergeet ze na verloop van tijd gewoon dat er een geluidoptie is ;)

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 16:20 schreef Stormqueen het volgende:
Tuurlijk!
Wij hebben een buurjongetje dat alleen het oude speelgoed van zijn ouders uit 1980 heeft en heel veel houten blokken. Zodra hij mijn huis binnen loopt heeft hij in zo'n 14 seconden ALLE v-tech en aanverwanten gevonden en aangezet. Complete hysterie. Mijn eigen kinderen kijken er overigens niet naar om.
:D
pi_179510289
Bij ons inderdaad ook een mooie mix. Favoriet zijn alle auto’s, vrachtwagens en tractors, net als de treinbaan.
Ik ken alle liedjes van het ‘Little People adoptiecentrum voor honden en katten’ uit mijn hoofd.
Maar ook het vintage Fischer price spul is populair.
Ik heb trouwens weinig problemen met welk speelgoed dan ook. Vooral zien dat S. er van geniet en van leert, dat vind ik leuk. En soms leert hij er niets van, ook prima.

S. begint even uit zijn drakenfase te kruipen. Vooral nog bij grootse vermoeidheid, maar verder is het zo gezellig. Hij kletst honderduit en vindt alles interessant.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179510857
Ik zou momenteel probleemloos al het speelgoed weg kunnen doen, als de dinosaurussen maar blijven. I. is echt geobsedeerd door dinosaurussen tegenwoordig. Zijn favoriet is de stegosaurus, maar pterodactylussen zijn ook tof.

Er zijn volgens hem ook heel veel dingen uitgestorven nu. Als ik een liedje zing dat hij niet leuk vindt, is het: 'Nee mama, dat liedje kun je niet meer zingen. Dat is uitgestorven.' :').
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_179511074
Haha, heerlijk als ze dat soort woorden in elke context mogelijk gaan gebruiken. O+

N. kleurt en tekent nu vooral heel veel. Ze kan ook al echte poppetjes tekenen en dat gaat ook steeds beter: "kijk mama, deze heeft haren, een neus én een mond! En ook armen. Nu ga ik nog meer poppetjes tekenen want ik vind ze zoooo mooi." O+

Maar dat gepiep om niks he... houdt dat ooit nog op? Voor haar achttiende verjaardag toch zeker wel? Loopt ze te kreunen en te steunen door het huis en na 10x vragen komt er eindelijk uit wat er is en bleek ze gewoon een knuffel te willen. 8)7
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:54:07 #131
149959 SQ
snelle trees
pi_179511109
Hier is dat alleen nog maar erger aan het worden, selv. Mauw communiceert in verschillende kreuntonen. (Als ze niet krijst dan).
disclaimer
pi_179511149
Sorry SQ, maar ik moet altijd lachen als ik over Mauw lees. _O- Al snap ik nu ook heel goed hoe zwaar het kan zijn. Helaas vindt N's kleine zusje het heel leuk om mee te gillen en nep te huilen. Wat een smoel kan dat kind dan opzetten. :')
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:58:43 #133
149959 SQ
snelle trees
pi_179511243
Ja, de toon is niet zo positief he? Dat is niet zo aardig van me :@
Maar eerlijk: ik vind het echt bij grote regelmaat héél moeilijk. Ik denk niet dat ik écht was voorbereid op deze fase. En dat maakt me soms wel angstig voor de toekomst, want dit wordt natuurlijk alleen maar heftiger.
Het is zó veel strijd elke dag. Ik heb echt bewondering voor moeders die dit prima trekken. Ik kan het soms niet eens meer faken.
disclaimer
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:59:26 #134
149959 SQ
snelle trees
pi_179511264
Een financieel voordeel is wel dat ik inmiddels bijna dat derde kind uit mijn wishlist heb geschrapt!
disclaimer
pi_179511371
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:58 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, de toon is niet zo positief he? Dat is niet zo aardig van me :@
Maar eerlijk: ik vind het echt bij grote regelmaat héél moeilijk. Ik denk niet dat ik écht was voorbereid op deze fase. En dat maakt me soms wel angstig voor de toekomst, want dit wordt natuurlijk alleen maar heftiger.
Het is zó veel strijd elke dag. Ik heb echt bewondering voor moeders die dit prima trekken. Ik kan het soms niet eens meer faken.
Mwah, het is gewoon heel realistisch denk ik, wij zijn ook maar gewoon mensen. :* Ik heb op zich wel goede hoop dat ze steeds iets rationeler kunnen denken en het misschien ineens over is, maar dat is vast wishful thinking. :') Is ze erg toe aan school denk je?
pi_179511822
Ik ben regelmatig blij dat het 19u is en het Monster in bed ligt.
En een dag thuis zijn vind ik regelmatig zwaarder dan een dag werken als het onwijs druk is met doodzieke kindjes op de afdeling.

En dan zie ik dat Monster2 af en toe nog drakeriger kan zijn dankzij het voorbeeld vam haar broer en dan hou ik mijn hart vast :X
pi_179512538
Haha ja die dagen zijn hier ook wel aanwezig hoor. :') en idd no2 is vroeger dan no1 met zijn peutergedrag dus ik denk dat ze straks gewoon tegelijkertijd de echte pubertijd in duiken :+ .

Wat een meevaller SQ! _O-
pi_179512795
Ach Mauw. Wat jammer dat het soms zo heftig is, SQ. Het is voor iedereen zwaar zo nu en dan, maar als het altijd zo heftig is, is dat toch heftig. Misschien een stomme vraag hoor, maar heb je gezinshulp overwogen, om een keertje mee te kijken? Misschien zien zij net iets wat je zelf niet ziet..?

Ik merk hier erg dat ik makkelijker door haar bui heen kan prikken dan mijn man. Bij hem kan je de klok er op gelijk zetten dat het brullen wordt. Ik kan het vaak net voor zijn of net ombuigen. Gevolg dat hij de situaties een beetje ontwijkt. Begrijpelijk, maar daar wordt het niet beter van.
pi_179513169
Hier piep-kreunde peuter ook altijd. Inclusief gaan slaan als je niet direct luisterde..

Maar ik heb in principe makkelijke kinderen geloof ik. Inmiddels is het omgebogen naar dat hij begint te huil/piepen alsof de wereld vergaat en dan zeg ik "hoe vraag/zeg je dat?" En tegenwoordig slaat hij dan om als een blad aan de boom (ik zou zweren dat ik zelfs de tranen terug omhoog zie kruipen) om met een poeslief stemmetje te zeggen: mamma, ik wil liever appelsap dan water, mag dat?

(ok meestal mag dan wat ie vraagt, dat wel)
pi_179513196
SQ, kun je misschien de zorg overgeven aan je man als het even te zwaar wordt?

En regelmatig blij zijn dat peuter op bed ligt, check. Ik ben regelmatig s'avonds uitgeblust en ik denk dan echt, hoe doen ouders dat met meerdere kinderen :') Ik kijk er ook stiekem naar uit dat ze naar school gaat, ook voor haar zelf. Ze verveelt zich vaak heb ik het idee, ook al zijn we bezig. Binnenkort mag ze wennen :)
pi_179513441
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:11 schreef Sunshine1982 het volgende:
SQ, kun je misschien de zorg overgeven aan je man als het even te zwaar wordt?

En regelmatig blij zijn dat peuter op bed ligt, check. Ik ben regelmatig s'avonds uitgeblust en ik denk dan echt, hoe doen ouders dat met meerdere kinderen :') Ik kijk er ook stiekem naar uit dat ze naar school gaat, ook voor haar zelf. Ze verveelt zich vaak heb ik het idee, ook al zijn we bezig. Binnenkort mag ze wennen :)
Met een beetje geluk gaan die kinderen elkaar vermaken O-) (of de hersens inslaan natuurlijk 8)7 )

Maar toen jongste nog kleiner was was het wel zwaar, maar nu spelen ze vaak super leuk samen. Af en toe zit er helaas ook zo'n dag tussen dat het oorlog is om niks..

Maar zeker dat in fantasiespelen meespelen en dan tig keer hetzelfde daar kan ik niet zo goed in meegaan, maar zus vindt dat zelf ook leuk dus dan speel ik vaak een marginale rol waarbij ik zelf gewoon de krant kan lezen en het spel af en toe subtiel langs wat kliffen kan sturen..
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:57:25 #142
149959 SQ
snelle trees
pi_179514408
:D Dank voor de zorgen, ik denk niet dat we hulp nodig hebben hoor. Ik denk eigenlijk dat het vooral aan mij ligt, als ik het zo lees hebben jullie allemaal eikelpeuters en moet ik er beter mee leren omgaan. Het is ook niet dat ik het mentaal helemaal niet meer trek, maar ik zou het zo fijn vinden als sommige dingen een keer VANZELF zouden gaan. Zonder gekreun, gejank, en het gevoel hebbend alsof ik een domme koe ben die maar wat in de ruimte staat te loeien terwijl mijn eikel-kinderen me uit staan te lachen en elke belofte keihard niet nakomen. (ik begrijp mijn moeder nou zo goed. kon ik het haar nog maar vertellen... :'))

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
disclaimer
  donderdag 31 mei 2018 @ 16:00:07 #143
149959 SQ
snelle trees
pi_179514477
Goed, even wat bright notes dan, want ze is ook wel eens leuk ;)

Ze heeft zo'n enorme fantasie ineens. Ze bedenkt zelf liedjes, ze vertelt verhaaltjes, allerhande rollenspel. Ze is ontzettend lief en zorgzaam voor d'r kleine broertje, dat is geweldig om te zien. En ze fietst de hele frigging dag op d'r loopfiets nu, unstoppable. Als je me dat 3 maanden geleden had gezegd had ik je keihard uitgelachen :')
En een lef ook ineens, geen idee waar dat vandaan komt?? Overal op klimmen en stunten, wtf. Ze was altijd zo'n schijterd :D
disclaimer
pi_179514627
Haha SQ, ik sta ook iedere keer afspraken te maken met mijn 2,5 jarige, die dan heel goed ‘ja begrepen’ zegt. En dan ga ik hem daar ook nog aan proberen te houden, terwijl ik al lang weet hoe het gaat verlopen :')
En dan iedere keer met zo’n poeslief snoetje en piepstemmetje: ‘Solly mammieeeeee’.
Soort oneindige cirkel van frustratie van alle kanten }:|
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179514746
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:57 schreef Stormqueen het volgende:
:D Dank voor de zorgen, ik denk niet dat we hulp nodig hebben hoor. Ik denk eigenlijk dat het vooral aan mij ligt, als ik het zo lees hebben jullie allemaal eikelpeuters en moet ik er beter mee leren omgaan. Het is ook niet dat ik het mentaal helemaal niet meer trek, maar ik zou het zo fijn vinden als sommige dingen een keer VANZELF zouden gaan. Zonder gekreun, gejank, en het gevoel hebbend alsof ik een domme koe ben die maar wat in de ruimte staat te loeien terwijl mijn eikel-kinderen me uit staan te lachen en elke belofte keihard niet nakomen. (ik begrijp mijn moeder nou zo goed. kon ik het haar nog maar vertellen... :'))

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
Dit herken ik wel hoor. Bij alles lijk ik momenteel op weerstand te stuiten. Aankleden, douchen, eten, zelfs naar buiten gaan,... Alles gaat gepaart met gedrein en gehuil :/ Of als ik wat vraag/zeg, 'jahaaa, zo mama'. En met zo bedoeld ze dan een uur ofzo en daar heb ik niet bepaald tijd voor en zin in. Dusja, dan ook weer een hoop gekrijs als ik dan toch haar schoenen aandoe, tv uitdoe etc.

Tuurlijk heeft ze ook een leuke kant, ze is altijd enorm blij als ze me ziet nadat ik gewerkt heb. Ik krijg dan een flinke omhelzing :) De leuke dingen maken het voor mij dat ik haar nukken wat beter kan hendelen, naar toch blijft het pittig ja.
pi_179514899
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:58 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, de toon is niet zo positief he? Dat is niet zo aardig van me :@
Maar eerlijk: ik vind het echt bij grote regelmaat héél moeilijk. Ik denk niet dat ik écht was voorbereid op deze fase. En dat maakt me soms wel angstig voor de toekomst, want dit wordt natuurlijk alleen maar heftiger.
Het is zó veel strijd elke dag. Ik heb echt bewondering voor moeders die dit prima trekken. Ik kan het soms niet eens meer faken.
Oh, heel herkenbaar SQ! De laatste tijd lees ik hier weer wat meer mee en dat relativeert ook wel weer. Maar hier ook regelmatig strijd met mijn verbaal sterke en enorm energieke peuter. Het lijkt ook vooral bij mij te zijn. Of dat aan mij ligt? Of dat ze op mij anders reageert? Of beide?

Nu ben ik qua geduld en energie ook niet helemaal op m’n best nu, dat geef ik ook meteen toe. Maar pff, ik ben wel eens in huilen uitgebarsten omdat ik na de 10e keer op een ochtend 10x vragen of ze iets wil pakken/opruimen/niet wil slopen het ook niet meer wist.

En eigenlijk is ze ook gewoon hartstikke vrolijk en blij en enthousiast over bijna alles. En lachen we onze elke dag wel slap om een opmerking. En vorige week was onze dag samen thuis echt heel gezellig! Dus het kan wel.
pi_179515005
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:57 schreef Stormqueen het volgende:

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
Hoeft niet hoor (al zie ik wel wat op tegen de puberteit)..
Maar ik heb de laatste tijd met kleuter af en toe dat ik als iets verbied (ze mag van mij bijvoorbeeld geen slippers) en dat ze daar dan woedend om is incl huil/krijs.. en dat ik dan denk waarom hou ik nou voet bij stuk, wat een gedoe..
en dat ik haar dan de volgende dag tegen het buurmeisje hoor zeggen: ik mag geen slippers, want daar kun je niet op rennen en ze zijn ook niet handig met springtouwen...
Yes... opvoedkundig is er iets aangekomen van wat ik zeg!

Vriendlief heeft t zwaarder trouwens. Want op een of andere manier horen de kinderen hem gewoon écht niet als hij iets vraagt (of ze negeren het zéér professioneel)..Bij mij geven ze tenminste nog een antwoord..
pi_179515720
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:00 schreef Stormqueen het volgende:
Goed, even wat bright notes dan, want ze is ook wel eens leuk ;)

Ze heeft zo'n enorme fantasie ineens. Ze bedenkt zelf liedjes, ze vertelt verhaaltjes, allerhande rollenspel. Ze is ontzettend lief en zorgzaam voor d'r kleine broertje, dat is geweldig om te zien. En ze fietst de hele frigging dag op d'r loopfiets nu, unstoppable. Als je me dat 3 maanden geleden had gezegd had ik je keihard uitgelachen :')
En een lef ook ineens, geen idee waar dat vandaan komt?? Overal op klimmen en stunten, wtf. Ze was altijd zo'n schijterd :D
Alsof je het over de mijnes hebt! Die was vies van zand, fietsen was eng, en natte voeten was al helemaal hel. Nu moet ze elke dag in bad omdat ze serieus bruingrijs terugkomt van het kvd. De plakken modder hangen aan haar gezicht. Oh en ik moet hollen om haar bij te houden op haar veel te kleine loopfiets. En ze klimt in bomen en op rotsen. Voorzichtig wel, dus ik ben goddank nog niet echt bang dat ze naar beneden tettert. S daarentegen...
pi_179519549
Je blíj́ft ook aan het afwegen. Ga ik gedoe aan met aankleden (omdat ik wil dat hij zelf leert aankleden) of kies ik er voor om het gezellig te houden en kleed ik hem gauw zelf om met afleiding? Riskeer ik een krijsbui door hem uit de zandbak te plukken als het tijd is, of tel ik voor mezelf toch nog even tot 10 en verzin ik een fantasievolle / omkoop manier waarop hij wel zelf besluit mee te gaan? Enz enz enz.
Na een hele dag met heftige kinderen op het werk en een shitload aan werk die nog moet naast mijn huishouden enz wil ik het dan ook soms het liefst dat dingen vanzelf gaan. En dat is garantie voor botsingen en drama.

Aan de andere kant kan hij heerlijk scheppen in de zandbak en insecten zoeken voor zijn loep-potje O+
En mijmeren over 'als ik 4 ben'... }:| Ik had niet verwacht dat dat nu al zou beginnen.
pi_179520631
Ik gebruik hier voor stoppen met spelen/uit bad moeten/tijd voor we de deur uit gaan gewoon wekkers :') Wekker staat op 5 minuten, daarna doen we wat ik gezegd heb. Dit werkt 9/10 keer.

Verder wat IMA ook zegt, heeeeel veel strijd (met name om onnozele dingen ook), maar ook zoveel lol om/met hem. Hij kan zo intens genieten.
Waar ik soms echt klaar mee ben is die constante tetter die NOOIT uit gaat. Ik word daar soms helemaal gestoord van, altijd het achtergrondgeluid van een hoog peuterstemmetje met nogal veel herhaling :@
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')