abonnement Unibet Coolblue
pi_179636315
SQ, mijnes had nooit een speen maar heeft tot zijn vierde twee flessen per dag gedronken. 'S Ochtends met warme melk, 's avonds met pap. Toen hij naar school ging vond ik het een mooi moment om te stoppen. Hij zelf ook wel. Nu wordt er warme melk uit een rietjesbeker gedronken. Zolang hij verder wel uit een beker kón drinken en zijn mondmotoriek er normaal uitzag vond ik het verder wel gezegend ;)
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  woensdag 6 juni 2018 @ 13:33:47 #252
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_179636645
Bedankt!
N is al bijna 3 :o en ze vraagt er nog vaak zelf om. Als er wat is, gelijk ‘ik wil melk!!’ Dus ik denk niet dat ze zomaar gaat stoppen.

En de trip, ja... ik vind het wel leuk om iets voor mezelf te doen. Maar ik heb altijd zo’n irrationele angst dat ik noooooit meer thuis zal komen ofzo. Dus ik zit dat de hele reis in de stress. Nouja, het is maar 3 dagen... en dan zondag lekker met N wat leuks doen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_179637972
Wij hebben een school voor N. gevonden en ik ben er zo blij mee. O+ Hij ligt eigenlijk net iets verder van ons nieuwe huis dan ik zou willen, maar
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179638792
Gefeliciteerd Selvaria! Goed gedaan! En wat mooi dat het zo dicht is bij de nieuwe school van N.

Ik heb twee kinderen die nooit een speen hebben gehad! :o
pi_179641844
Fijn Selvaria, voor allebei de scholen :P. Ik vind het ook spannend om weg te gaan bij mijn werk, maar ben deze week al even op mijn nieuwe werk gaan kijken en kreeg daar ook wel weer energie van. Dat gaat bij jou vast ook zo zijn!

Vandaag kreeg ik te horen dat mijn peuter goed geluisterd had op de opvang. Ook wel eens fijn om te horen.
pi_179661032
Wat fijn Selvaria! Spannend ook wel. Dapper vind ik dat altijd, nieuwe stappen nemen.

Zeg die pislucht in schoenen. Gaat die nog weg..? O is hartstikke zindelijk maar eind van de dag kan je de klok er op gelijk zetten dat het mis gaat. Haar sandalen zitten nu voor de 4e keer ind e was, maar die lucht gaat er maar niet uit. Tips, anyone?

Ik ben vandaag naar een razend interessante cursus geweest. Werd gehouden door een psycholoog die een boek har geschreven over hechting van kleine kinderen en hoe de hersenontwikkeling is in de periode 0-6, en waarom ze op bepaalde manieren reageren (of juist niet reageren). Fijn om eens een wetenschappelijke verklaring te lezen voor peutergedrag :D
pi_179665287
Gefeliciteerd Selvaria! En erg fijn van beide scholen *O* Waren jullie ook al verhuisd of staat dat nog op de planning?

Wij hebben ook eindelijk de afspraak gemaakt om volgende week op school 2 te kijken, kunnen we daarna de knoop door gaan hakken.

Misschien gewoon even buiten hangen Roomsnoes?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179668385
Over een goede maand verhuizen we, FF. *O*

Bedankt voor de felicitaties. :*
pi_179674144
Wat fijn dat alles zo op z'n plaats valt Selvaria! Lijkt me een heerlijk gevoel O+. Nieuw huis, nieuwe baan, school - veel veranderingen maar allemaal even tof.

Nog bedankt voor de zindelijkheidinfo - hier in de omgeving waren ze allemaal rond de 2 al zindelijk maar als ik het zo lees dan is 3 een veel realistischer leeftijd.

SQ ik snap je ding mbt de speentjes afbouwen maar dat ze in het dreumestopic heel ijverig met 1 beginnen wil niet zeggen dat je de boot gemist hebt hè. Zolang ze 'm alleen 's nachts krijgt ben je al een heel eind vind ik, dus begin daarmee (niet meer in de auto en niet overdag, leg 'm op de kast ofzo 's ochtends dat ze er ook niet bij kan).

Als je er nog kindjes op komst zijn in je omgeving zou ik proberen dat in te zetten: 10247 keer herhalen dat speentjes voor baby's zijn en dat zij een grote meid is, en als Baby X geboren wordt of ze haar speentjes dan niet aan Baby X wil geven? Heeft Noud een speen trouwens? Kan je niet met hem (tzt) gaan afbouwen en dan kijken of zij erin mee gaat?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179687632
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:20 schreef Roomsnoes het volgende:

Ik ben vandaag naar een razend interessante cursus geweest. Werd gehouden door een psycholoog die een boek har geschreven over hechting van kleine kinderen en hoe de hersenontwikkeling is in de periode 0-6, en waarom ze op bepaalde manieren reageren (of juist niet reageren). Fijn om eens een wetenschappelijke verklaring te lezen voor peutergedrag :D
Vooral de ‘of juist niet reageren’ trekt mijn aandacht :{ Hier is niet reageren echt een hit, tot onze frustratie -O-
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_179688456
Even uit lurk stand. Ik ben ook heel benieuwd naar het niet reageren. Hier speelt dat al jaren (en ze is pas vijf). Dus ik kan het bjjna geen fase meer normen. :D
Maar wel benieuwd naar de waarom.
pi_179700757
Hebben jullie ook ooit dat je zo versteld kunt staan van de koppelingen die peuters kunnen leggen?

Vorige week waren we op vakantie en normaal rijdt vriend daar. Op woensdag hadden we gegeten en vriend had bier op, dus ik reed. Vraagt S. waarom mama op de stoel van papa zit. ‘Als je biertjes op hebt mag je geen auto meer rijden.’ Was een prima antwoord denk ik en S. liet het erbij.
Vrijdag waren we weer ergens gaan eten en vriend had 1 pilsje op, daarna nog een ijsje gegeten en gewandeld, dus hij reed gewoon terug. Zegt S. halverwege ineens: ‘Oooooh papa, je mag niet daar zitten, je moet dáár zitten :o .’ Al wijzend naar de bijrijdersplaats. Dus wij helemaal in de war. ‘Waarom mag papa daar niet zitten dan?’
S.: ‘Papa heeft een biertje gedronken :o :o .’
_O-
We hebben maar uitgelegd dat je 2 biertjes mag hebben en dan geen auto meer mag rijden. Inmiddels weet iedereen die bier drinkt dat ook, want S. wil graag deze belangrijke info delen :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179711366
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 21:24 schreef FlyingFish het volgende:
Het lijkt wel alsof je dat rechtstreeks uit het boek "Hé, wie zit er op de wc?" hebt, daar willen de dieren ook NU naar de wc :D

Hier ondanks dat wc-boek dat heel populair is en andere poepboekjes nog geen interesse in zindelijk worden. Hij heeft één dag op een potje geplast maar dat leek meer op gewoon maar zitten en dan komt er uiteindelijk vanzelf wel wat. De poep is altijd 'op' als hij op het potje gaat.

Ik heb gisteren het spel 'Leo moet naar de kapper' gekocht en in een versimpelde versie vindt O dat al erg leuk (kleuren vergelijken, stappen zetten met een pion) en voor volwassenen zit er ook genoeg uitdaging in om leuk te zijn (met meerdere volwassenen of oudere kinderen, het is niet puur een kinderspel). Het is eigenlijk vanaf 6 jaar, maar dat is als je met tactiek wil spelen. Het spel is nu met 50% korting voor ¤12 bij de Intertoys in de aanbieding en voor dat geld is het zeker een aanrader!
Grappig, ik had het indd voor 11 euro nog wat gekocht bij intertoys een paar weken geleden en gelezen op een spellenforum dat het prima te doen is met kleuters en peuters. Normaal moet je onthouden, maar dat lijkt me veel te veel om te onthouden (hekel aan onthouden en R. al helemaal). Wij spelen het spel met als je op een tegel komt, mag je die omdraaien, vergelijken met je gespeelde kaart en dan blijft die kaart omgedraaid liggen zodat je in de volgende ronde (als het tijd is) daar rekening mee kunt houden. Zo spelen we het spel helemaal uit en vind ik het zelf ook nog leuk. :) Aanrader dan inderdaad.
Ik ga binnenkort Carcassonne junior introduceren :)
pi_179712552
Hahah lesage, prachtig O+

dat aan piemel zitten is dus meer hier haha. R sinds hij veel bloot loopt ook continu. Ook met visite (alleen familie hoor) maar mijn oma vond het schokkend en vies toen heb ik maar snel onderboek aangedaan...

R is ondertussen zover dat bloot hij zelf dus steeds naar wc gaat, in onderbroek soms. Soms dus ongelukjes. Wel kunnen we nu uitjes van een dag doen en een uur inauto zonder luier. Elke keer plassen als er een wc is, helpt voldoende. Redde de hele dag gister zo. Naar miniatuurpark in Leer, Duitsland geweest. Soort miniworld Rotterdam maar dan mooier en leuker. Aanrader voor Groningers en dergelijke. Dichterbij dan Rotterdam.
pi_179714044
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:28 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
Zeg, even over wat anders. Heb jij al een oplossing te pakken hoe je zo goed mogelijk om kan gaan met M haar buien die je laatst beschreef? Nora is de laatste weken echt verschrikkelijk geworden met haar buien, bij alles is het weerstand. En niet gewoon een simpele nee en daarna toch luisteren, nee gewoon echt heel de boel bij elkaar krijsen. Aankleden, weerstand. Douchen, weerstand. Naar buiten, weerstand. Naar bed, weerstand. Daarbij ook nul,nul luisteren en als ik zeg dat iets niet mag als ze er om vraagt, je raadt het al: krijsen. Echt, wat een energie kost dit. Tegelijkertijd kan ik wel huilen terwijl ik dit typ, het is net of ik mijn kind negatief afschilder, maar aan de andere kant is het wat het is. Consequent blijven, ja dat is key. Maar verdomde moeilijk als ik weer een krijsend kind naast me heb :'(
pi_179724931
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:20 schreef Roomsnoes het volgende:
Wat fijn Selvaria! Spannend ook wel. Dapper vind ik dat altijd, nieuwe stappen nemen.

Zeg die pislucht in schoenen. Gaat die nog weg..? O is hartstikke zindelijk maar eind van de dag kan je de klok er op gelijk zetten dat het mis gaat. Haar sandalen zitten nu voor de 4e keer ind e was, maar die lucht gaat er maar niet uit. Tips, anyone?

Ik ben vandaag naar een razend interessante cursus geweest. Werd gehouden door een psycholoog die een boek har geschreven over hechting van kleine kinderen en hoe de hersenontwikkeling is in de periode 0-6, en waarom ze op bepaalde manieren reageren (of juist niet reageren). Fijn om eens een wetenschappelijke verklaring te lezen voor peutergedrag :D
groene biotex.. goed natmaken en laten opdrogen..
Schudden voor gebruik
pi_179725146
N. is sinds een paar dagen ook 's nachts droog, maar bijkomend nadeel is dat ze nu standaard tussen half 2 en half 3 moet "pjassen mama! *) ".

Verder zijn we ook ineens van de fles af. We hebben haar verteld dat het niet zo goed voor haar tandjes is en dat ze wel uit een beker mag drinken. "Mag ik dan wel warme melk?" Tuurlijk schat. :) Weinig drama dus gelukkig, al vrees ik dat we dat van haar zusje straks wel terug gaan krijgen, wat een draak. _O-
  maandag 11 juni 2018 @ 15:22:20 #268
149959 SQ
snelle trees
pi_179727962
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:13 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Zeg, even over wat anders. Heb jij al een oplossing te pakken hoe je zo goed mogelijk om kan gaan met M haar buien die je laatst beschreef? Nora is de laatste weken echt verschrikkelijk geworden met haar buien, bij alles is het weerstand. En niet gewoon een simpele nee en daarna toch luisteren, nee gewoon echt heel de boel bij elkaar krijsen. Aankleden, weerstand. Douchen, weerstand. Naar buiten, weerstand. Naar bed, weerstand. Daarbij ook nul,nul luisteren en als ik zeg dat iets niet mag als ze er om vraagt, je raadt het al: krijsen. Echt, wat een energie kost dit. Tegelijkertijd kan ik wel huilen terwijl ik dit typ, het is net of ik mijn kind negatief afschilder, maar aan de andere kant is het wat het is. Consequent blijven, ja dat is key. Maar verdomde moeilijk als ik weer een krijsend kind naast me heb :'(
Knuffelen. Ik geloofde er ook niet zo in, maar het werkt wel om haar weer rustig te laten worden. (ook niet altijd natuurlijk).
Maar als ik merk dat ze weer in die hysterie schiet en niet meer voor rede vatbaar is pak ik haar even vast en dan knuffel ik haar en dan merk ik dat ze vrij snel weer kalm is. Soms kunnen we daarna weer praten. Soms schiet ze meteen daarna weer in de volgende krijsbui. Het blijft een gok :')
disclaimer
  maandag 11 juni 2018 @ 15:24:09 #269
149959 SQ
snelle trees
pi_179727982
En Selvaria, gefeliciteerd met je nieuwe baan!
disclaimer
pi_179728008
Sunshine ik ga vanavond even een lang antwoord typen. Ben op een hele fijne en opklarende cursus geweest nml om precies die situaties.
pi_179732000
Lastig, Sunshine. En fijn dat je een werkende aanpak gevonden lijkt te hebben, SQ.

Selvaria, knap dat N ook 's nachts droog blijft!

LeSage _O- kleine potjes hebben grote oren.
pi_179733102
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:28 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
Oh spuit 11, en onze peuter is iets jonger, maar wij hebben onze afgelopen vakantie daar ook voor gebruikt en dat is gelukt ^O^ Ze slikte het inderdaad wel dat we op vakantie geen flesje en geen melk hadden ‘s avonds en na 2 weken was de meeste routine daarvan weg. In die eerste week na de vakantie nog een enkele korte discussie, toen even doorgepakt en nu gaat het goed. Ze mag nog een beetje water uit een beker voor ze gaat slapen, maar geen flesjes melk meer naast het bed.
pi_179733358
Ik was dus op cursus en heb daar voor de verandering erg veel opgestoken. Beetje droge materie maar het was razend interessant.

Het ging over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Baby's worden met een volledig aantal hersencellen geboren, evenveel dus als wij hebben. Het verschil is dat er nog nauwelijks verbindingen zijn tussen die cellen. Dat komt gedurende de groei. Hersenen zijn pas bij 20 jr (vrouwen) en 25 jr(mannen) uit-ontwikkeld.

Verschillende delen van de hersenen staan natuurlijk voor bepaalde functies. Hoe meer die delen samenwerken, hoe verder het kind zich heeft ontwikkeld. En waar die delen nog niet samenwerken, heeft het kind de ontwikkeling dus nog niet doorstaan.

Een deel van de hersenen zorgt voor gevoelens, die vaak heel primair zijn, en een ander deel voor rede, verstand etc. Daartussen zit kennelijk een soort van poortwachter. Peuters zitten nog erg in hun gevoel. Als er in dat hersendeel veel gebeurt (de aarbeien zijn niet blauw, je sok zit scheef of je moeder laat je niet in je blote gat naar buiten gaan - you know - de grote crises in het leven) dan gebeurt er zo veel in die gevoels-kwab, dat die poortwachter opzwelt en er dus helemaal geen communicatie meer mogelijk is met de rede- en verstand-kwab. Maw: als er een tantrum is dan kúnnen die kinderen gewoon echt niet luisteren. Ze zíjn hun gevoel, zeg maar. En hoe meer je op die kinderen inpraat, hoe langer het duurt voor ze de gevoelens gecalmeerd hebben. Ze moeten dan eerst gecalmeerd worden, en die poort dus minder, zodat er weer communicatie plaats kan vinden. En de enige manier om die gevoelsexplosie weg te nemen is nabijheid tonen, troosten, knuffelen etc. Dus niet met argumenten, maar met gevoel van onze kant.

Rond 4 jaar is deze hersensamenwerking tot stand gekomen, en kunnen ze, in theorie :P hun gevoelens met hun verstand onderdrukken.

Ik vond dit zo'n eye-opener. Ik merkte wel dat het verdomde lastig was om al pratend uit een tantrum te komen, maar ben soms toch geirriteerd. Maar nu dus blijkt dat het gewoon fysiek onmogelijk is om haar gevoel te controleren, helpt om mijn strategie te veranderen. Eerst knuffelen, zeggen dat het idd verschrikkelijk is dat er geen blauwe aarbeien zijn, dat ik dat echt snap, dat mamma bij je is. Om als de boel echt rustig is toch maar even in de koelkast te kijken om te zien dat er alleen rode zijn. :P
pi_179733959
Interessant Room! Ik probeer mezelf ook altijd voor te houden dat er zoveel gaande is in die koppies. Meestal handle ik het dan prima, maar soms ben ik ook maar een mens. :P Vooral als de kleine draak meedoet alsof ze ook al een heuse driejarige is. :+
pi_179734005
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:49 schreef Selvaria het volgende:
Interessant Room! Ik probeer mezelf ook altijd voor te houden dat er zoveel gaande is in die koppies. Meestal handle ik het dan prima, maar soms ben ik ook maar een mens. :P Vooral als de kleine draak meedoet alsof ze ook al een heuse driejarige is. :+
Nou ja, bij mij zwelt die poortwachter ook wel eens op zullen we maar zeggen :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')