abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 mei 2018 @ 23:39:37 #1
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179293463
Welkom in het Peutertopic!!



Happy new topic!
Kwak
  zondag 20 mei 2018 @ 23:44:55 #2
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179293545
Waar lieverkoekjes soms wel en soms niet gebakken worden.

Ik vind dit eetgedoe echt moeilijk trouwens. Ik was zelf heel moeilijk en dat is nooit overgegaan, probeer Melba er zo min mogelijk van mee te laten krijgen maar dat is lastig. Het is geen onwil, ben er zelfs mee in therapie geweest.

Ik herken wat pinquit zegt over haar zoon... moeilijk op kamp en bij vriendinnen enzo. Dat is nog steeds zo! Uit eten gaat vaak juist wel prima.
Kwak
pi_179295886
Wat lastig om een slechte eter te hebben. J eet vrijwel alles (al zijn er ook dagen dat hij niets lust), alleen altijd kleine porties. Ik vind het belangrijk dat hij stopt met eten als hij vol zit (wat kwakz0r zegt), dus niets hoeft op. Hij krijgt steeds een halve snee brood per keer (maar mag zo vaak als hij wil vragen om meer). Tijdens het koken krijgt hij rauwkost, daar is hij dol op. Eet hij niets, ook goed. Ik maak niets vervangends, behalve als ik zie dat hij te moe is om te eten. Toetje (meestal fruit) krijgt hij altijd als hij wil.

Wij waren gisteren bij een kasteel, zo leuk om dat te bekijken door de ogen van een peuter O+
  maandag 21 mei 2018 @ 08:44:28 #4
149959 SQ
snelle trees
pi_179296458
Je hoeft het er ook niet mee eens te zijn en ik beweer nérgens dat je er makkelijke eters van krijgt.

Ik reageerde namelijk vooral op die kinderen die ergens anders wél gewoon eten en thuis niet. Dan is het dús een machtsspel en géén kwestie van niet lusten.

Als je kind niks "lust" (en ik zet het expres tussen aanhalingstekens, omdat ik denk dat ook "lusten" DEELS, let wel, deels! een machtsspel is) is dat lastiger natuurlijk. Maar daar doelde ik dus niet op.

Ik zal de volgende keer weer een duidelijke disclaimer plaatsen ;) sorry voor alle kwetsuren.
disclaimer
pi_179296468
Welk kasteel was dat Hupje, ik vind dat wel iets om vandaag te bekijken met Nora :)

Eten gaat hier trouwens op zich best goed, alleen het ontbijten gaat soms wat moeizaam.

Wij maken nu ook nooit een vervangend iets, maar meestal is dat ook niet nodig. Ik heb hier een kind dat verzot is op aardappelpuree en daar eet ze dan alles wat betreft groente bij. Er is ook een tijd geweest dat het wat minder ging en dan maakte ik gezonde smoothies met de blender. Werkte op zich prima toen.

[ Bericht 18% gewijzigd door Sunshine1982 op 21-05-2018 08:53:09 ]
pi_179296614
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 08:45 schreef Sunshine1982 het volgende:
Welk kasteel was dat Hupje, ik vind dat wel iets om vandaag te bekijken met Nora :)


Volgens mij zijn er met Pinksteren best veel open. Wij waren gisteren bij kasteel Doornenburg en daar was Middeleeuwse bewoning en ridders enzo.
pi_179296663
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 08:55 schreef Hupje het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er met Pinksteren best veel open. Wij waren gisteren bij kasteel Doornenburg en daar was Middeleeuwse bewoning en ridders enzo.
Ik vind dat echt een leuk idee! Ik ga eens even kijken op internet waar we zoal naartoe kunnen :)
pi_179296872
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 08:58 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik vind dat echt een leuk idee! Ik ga eens even kijken op internet waar we zoal naartoe kunnen :)
er zijn vandaag open boerderijdagen van Campina, misschien ook wel leuk.
pi_179297507
Inhakend op het verhaal van Franny en alle "LUSSIKNIEEE!'S": ik heb mijn kleuter al behoorlijk lang de afspraak dat ik dat allemaal niet hoef te horen. Hij hoeft niets lekker te vinden en hoeft het ook niet op te eten. Hij mag rustig een keer vertellen of iets lekker is of niet en dan is het genoeg en alle andere uitlatingen van 'bleh vies, bah mot ik niet' mag hij voor zichzelf houden.

Daar tegenover staat dat ik ook niet zeur over het eten. Ik zorg dat er altijd is bij is wat hij lekker vindt (rijst, couscous, wrap), rauwkost mag ook altijd extra. Hij moet van alles een hapje proeven maar hoeft verder niets; als hij één hap is het ook goed en hij krijgt altijd een toetje. (Maar ik ga geen boterhammen smeren ;) ).

Hij eet daardoor niet meer of beter maar het is wel een heel stuk gezelliger als het eten niet voortdurend onderwerp van gesprek is ^O^
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_179298061
Mee eens, Clubsoda. Jammergenoeg wordt het al strijd als we willen dat ze een hapje proeft. En ook dus als we vragen of ze niet steeds haar 'bleh's en bah's' wil laten horen. I doet er dan juist een schepje bovenop en weigert alles. Ik vind het zelf best verdrietig dat we ondanks dat we echt bewust gewerkt hebben om het te voorkomen het avondeten toch een machtsstrijd is geworden. Dat wil niet zeggen dat het nooit gezellig is, dat is het gelukkig ook nog gewoon wel vaak.

SQ, ik voelde me niet gekwetst hoor. Wilde alleen even delen hoe moeilijk het soms kan zijn en dat dan niets echt werkt. Behalve dan weer het mantra van loslaten, loslaten, loslaten. En bepaalde basisregels zo goed en zo kwaad als dat gaat handhaven.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179298121
Goeie techniek, clubsoda!

Ik probeer het inderdaad ook wel los te laten. Geen gezeur erover aan tafel en soms met een grapje stimuleren.
Mijn zussen en ik hebben vroeger 15 jaar lang het avondeten verziekt met ons gezeik, maar dat werd ook in de hand gewerkt door de eeuwige discussies die erom werden gehouden. Doe ik dus niet (in theorie, in de praktijk zo min mogelijk).
Mijn moeder aanschouwde het laatst en had er spijt van dat ze dat vroeger nooit losgelaten heeft.

Ondanks die peuterbuien kan ik de laatste tijd zo ontzettend lachen om hem. Heerlijke humor heeft hij O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 21 mei 2018 @ 11:03:07 #12
149959 SQ
snelle trees
pi_179298480
Oh maar dat bedoel ik óók hoor franny. Ik beweer niet dat het probleem per definitie opgelost kan worden. Ik weet alleen wél dat het aanbieden van een alternatief niét werkt. Om heel veel redenen.

Dus bij watdanookweigers hier negeer ik het tegenwoordig ook maar. (Hier wordt zo ongeveer alles geweigerd behalve eten, dus ik ben er niet totaal onbekend mee, het verschijnsel :'))
disclaimer
pi_179298483
Die afspraak hanteren wij hier ook Clubsoda, en ook extra rauwkost mag altijd.

De mijne eten niet alles, maar wel veel.
pi_179299586
Interessant om jullie voedingsuitdagingen te lezen.

Hier is het verschil tussen beide kinderen heel groot. Kleinste vindt bijna alles lekker en probeert graag nieuwe dingen. Grootste zou t liefst alleen friet, mie en broccoli eten. Ik pureer vaak groente door de saus bij de mie en maak een paar keer per week groentefruitsap met spinazie en avocado. Ik laat het maar los voor de sfeer aan tafel, maar ik kan me de frustratie bij anderen zo voorstellen!

Shop, ik zou er denk ik ook voor kiezen om zonder beloning/stickers te werken. Er zit een ontwikkelingstuk aan verbonden waar ze geen controle over hebben, dan lijkt mij concurrentie averechts werken.

Franny, ik had laatst wel gelezen wat er gebeurde, maar nog niet gereageerd. Wat zullen jullie geschrokken zijn. Je hebt er van geleerd en we zijn ook maar mens...

Aerenia, wat klinkt het pittig voor je. Zou een gastouder aan huis misschien prettig zijn voor je? Die zou dan ook wat huishouden en het koken voor rekening kunnen nemen. En anders misschien de aangeboden hulp hier toch aannemen!

[ Bericht 5% gewijzigd door Madivi op 21-05-2018 18:06:58 ]
pi_179299690
Ah ja Madivi, dat wil hier ook nog wel eens werken, macaroni/spaghetti met heel veel verborgen groenten in de saus gepureerd. Ligt alsnog aan de bui, maar soms komen er dan ineens toch wat groenten naar binnen *)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 21 mei 2018 @ 15:03:51 #16
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_179302062
Franny, I klinkt altijd als een leergierig kind. Wat bij V enigszins werkt en misschien nu of op termijn bij I, haar laten beschrijven hoe het smaakt en voelt. In haar mond en daarbuiten.

Zacht, groen, sappig, sponzig, knapperig. Dat zijn dan de omschrijvingen.

Het werkt niet als hij moe is, dan is er info overload.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_179302592
Away, goede tip voor straks idd!
Hier wel redelijk eten, vooral voeren helaas, maar van te voren eten we rauwkost voor de tv, op gevoerd maar goed.

Blote billen werkt geniaal. Met pot continu bij hem, werkt goed. In onderbroek en broek, gaat het wel zo nu en dan mis, maar wandelen in bos gaat dan weer goed zonder luier. Vanmorgen even bloot in zijn kamer, met pot erbij, zat hij er even later op te poepen *O* maar zonder pot in de buurt, gaat het sowieso mis geloof ik.

Drift aanvallen hier weinig met 3,5, maar soms wel groot verdriet als iets anders loopt dan verwacht. Gelukkig sporadisch. Wat dat betreft weinig te klagen.
Vorige week naar Legoland Denemarken geweest,was super leuk, aanrader vanaf deze leeftijd, 100 cm. Echt zo gaaf alles, vond het zelf ook gewoon erg leuk. Nu is hij in de ban van Ninjago, maar vind dat nog te geweldig.
pi_179303032
quote:
2s.gif Op maandag 21 mei 2018 10:37 schreef Franny_G het volgende:
Mee eens, Clubsoda. Jammergenoeg wordt het al strijd als we willen dat ze een hapje proeft. En ook dus als we vragen of ze niet steeds haar 'bleh's en bah's' wil laten horen. I doet er dan juist een schepje bovenop en weigert alles. Ik vind het zelf best verdrietig dat we ondanks dat we echt bewust gewerkt hebben om het te voorkomen het avondeten toch een machtsstrijd is geworden. Dat wil niet zeggen dat het nooit gezellig is, dat is het gelukkig ook nog gewoon wel vaak.

SQ, ik voelde me niet gekwetst hoor. Wilde alleen even delen hoe moeilijk het soms kan zijn en dat dan niets echt werkt. Behalve dan weer het mantra van loslaten, loslaten, loslaten. En bepaalde basisregels zo goed en zo kwaad als dat gaat handhaven.
Je vraagt niet om advies, maar ik gooi mijn ervaring er even in, misschien heb je er wat aan. Hier helpt om afspraken op een ander moment te maken dan het moment waar het om gaat. Ik doe er dan ook een beetje gewichtig over, dat ik een probleem opgemerkt heb en of hij me wil helpen naar een oplossing te zoeken. En dat betekent dat we allebei kunnen inbrengen wat we niet fijn vinden aan de situatie en suggesties mogen doen om het te verbeteren. Natuurlijk stuur ik daarin, maar ik laat hem ook zijn 'overwinning' erin hebben. Zo hebben we hier laatst een heel gesprek over het naar bed gaat gehad en uiteindelijk wilde hij heel graag tien minuten later naar bed dan ik in mijn hoofd had. Prima, hij krijgt zijn 10 minuten en aan die afspraak hou ik me heel expliciet, maar daarvoor moet hij ook zich ook aan zijn kant van de deal houden.

Hij vindt het zeer belangrijk om serieus genomen te worden en zijn grenzen te mogen aangeven en als ik hem om deze manier tegemoet kom, dan is hij richting zijn verplichtingen ook een stukje makkelijker. In het begin moet ik het soms van tevoren nog wel bevestigen ("we gaat zo eten, wil je me nog even helpen herinneren wat we ook alweer voor afspraak hadden?") maar na een tijdje beklijft het wel. Ik merk meer en meer dat hij op het moment dat de spanning oploopt helemaal niet meer voor rede vatbaar is. Dus zodra we beginnen met een irritatie over wel of niet een hapje dat het gegarandeerd uitloopt op een wedstrijd wie het langst zijn poot stijf kan houden en ik ben er inmiddels wel achter dat ík dat niet ben :+ De ratio is dan echt even weg. Dus ik probeer een beroep te doen op zijn ratio op een moment dat er geen emoties zijn.

En als dat ene hapje al een ding is, dan zou ik dat denk ook een poosje laten. Om haar even te bevestigen dat het haar keus is. En dan meer een beroep doen op de nieuwsgierige, verbale kant: open vragen hoe je eigenlijk kunt weten dat het niet lekker is als je niets geproefd hebt, of welke smaken wel en niet lekker zijn of inderdaad wat Away ook zegt.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_179304309
Weet je wat het ook een beetje is: we hebben al heel veel geprobeerd, ook variaties op bovenstaande tips. En ik zou het best nog eens kunnen aanpakken zo, maar waar ik nu ook achter ben: hoe meer energie ik stop in een positieve benadering of aanpak hoe groter dan ook weer de teleurstelling als dat ook niet echt de oplossing blijkt te zijn en I haar kont tegen de krib gooit. Zij voelt dat ook feilloos aan soms.. Dat is precies de reden dat ik mijn geduld laatst verloor. Dus ik ben eigenlijk voor mezelf momenteel nog aan het verwerken wat er is gebeurd. Ook al was het een ongeluk, ik was er toch goed door van slag. We modderen met dat eten wel door en wie weet dat ik over een tijdje weer de energie voel om er echt iets moois van te maken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179304659
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 09:18 schreef Nazil het volgende:

[..]

er zijn vandaag open boerderijdagen van Campina, misschien ook wel leuk.
We zijn vandaag geweest (in Pijnacker), voor het eerst. Het was hartstikke leuk. Mooi weer, leuke spelletjes en goed georganiseerd. Wel enorm druk.

Dank voor je tip!
pi_179304897
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 17:44 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

We zijn vandaag geweest (in Pijnacker), voor het eerst. Het was hartstikke leuk. Mooi weer, leuke spelletjes en goed georganiseerd. Wel enorm druk.

Dank voor je tip!
Wij zijn ook geweest maar was iets te overweldigend voor onze dreumes. Hij vond het wel helemaal geweldig (tractor!) maar na een uur was de koek echt op. Hij heeft wel echt genoten. Idd goed georganiseerd, veel te zien en te doen.
pi_179309423
Iemand trouwens een tip om de overgang van blote billen zindelijk naar onderbroek zindelijk te vergemakkelijken? Hij vindt wel zijn onderbroek en broek naar beneden doen, lastig. Moet ik dat misschien eerst oefenen (vind hij frustrerend, neeee memmy doen roept hij dan). Pot sleep ik al mee naar waar hij heen gaat.
Plassen in onderbroek vindt hij niet eens echt vies, ik kwam er achter toen ik zijn onderbroek uit deed.
Op dagen dat we thuis zijn, kan hij bloot. Maar naar de winkel en dat soort uitstapjes gaan er sowieso kleding aan (al dan niet met luier). Naar het bos vanochtend zonder luier ging goed. Naar de opvang woensdag durf ik nog niet zonder luier aan denk ik juist omdat het met onderbroek dus mis gaat. Niet continu, hij houdt het opvallend langer op dan vroeger. Maar bijvoorbeeld volgende weekend op een verjaardagsvisite bij mijn moeder, daar wil ik hem niet bloot laten lopen maar wel oefenen...
pi_179309714
Wij zijn net een weekend in een pretpark geweest (6 uur rijden enkele reis) en mooi dat O het hele weekend een luier om had, zelfs al zijn er thuis nauwelijks ongelukjes. Ik had echt geen zin in gedoe, en zij zelf ook niet. Ze had het veel te veel naar haar zin om met plassen bezig te zijn.

Zindelijk elders dan thuis vraagt een hoop concentratie, want ze zijn dan met zo veel indrukken bezig. Ervaring van mijn werk leert ook dat het kdv (vooral met buitenspelen daar) de laatste plek is waar ze zindelijk worden.

Qua ondebroekjes zou ik gewoon oefenen. Heeft hij boxers of slips? Boxers lijken me lastigers, maar goedkope slips met slap elastiek zijn makkelijk uit te trekken voor die kleintjes.
pi_179309995
De broek vindt J soms ook nog lastig. Hij heeft duidelijk zijn voorkeur voor kleding nu hij zelf naar de wc gaat.
Misschien eerst alleen onderbroek aan doen? Ik hielp eerst wel bij het uit doen, maar niet meer bij het weer aantrekken. Daarna hielp ik alleen aan de achterkant van de onderbroek met 1 vinger en tegenwoordig kan hij het zelf. Behalve als er haast bij is, dan doe ik het :D
Wij deden de eerste tijd buitenshuis ook standaard een luier aan trouwens. En nu nemen we een potje mee in de auto voor als we lang weggaan en niet weten of er een wc zal zijn.
pi_179310141
Sjaak draagt al 3 maanden joggingbroeken of spijkerbroeken met een elastische band, omdat hij ze anders zelf niet uit krijgt. En dan is het te laat. Dus dan maar even een paar maanden wat minder sjiek gekleed hoor.
pi_179310258
Maar is hij echt blootzindelijk of zijn het meer toevalstreffers?
pi_179315329
Naar mate de tijd vordert dat ze bijna naar school kan, vind ik het moeilijk om overdag nog wat te verzinnen om te gaan doen met Nora. Ik heb nu de laatste tijd vaak als ze wakker wordt, wat moet ik in hemelsnaam gaan doen vandaag. Kinderboerderijen in de buurt kennen we ondertussen van buiten, speeltuinen ook. Heel de dag binnen zou kunnen, maar lang spelen alleen zit er niet in en ik heb niet echt de energie om heel de dag een 3jarige te entertainen. Bij nader inzien gaan we denk ik maar even naar Intratuin, ze vindt het leuk om daar rond te hobbelen :) Hebben jullie daar ook last van, dat jullie niet meer weten wat jullie overdag met jullie kind(eren) moet gaan doen?

Volgende week is het weer tijd voor een inenting. Ze is er nu natuurlijk veel meer bewust van als de vorige keer. Ik weet niet echt wat wijsheid is. Vooraf spelenderwijs Nora inlichten over wat er gaat gebeuren met als gevolg dat ik haar mogelijk moeilijk meekrijg naar CB, of op het CB zelf samen met de arts het haar vertellen...
pi_179315681
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 08:15 schreef Sunshine1982 het volgende:
Naar mate de tijd vordert dat ze bijna naar school kan, vind ik het moeilijk om overdag nog wat te verzinnen om te gaan doen met Nora. Ik heb nu de laatste tijd vaak als ze wakker wordt, wat moet ik in hemelsnaam gaan doen vandaag. Kinderboerderijen in de buurt kennen we ondertussen van buiten, speeltuinen ook. Heel de dag binnen zou kunnen, maar lang spelen alleen zit er niet in en ik heb niet echt de energie om heel de dag een 3jarige te entertainen. Bij nader inzien gaan we denk ik maar even naar Intratuin, ze vindt het leuk om daar rond te hobbelen :) Hebben jullie daar ook last van, dat jullie niet meer weten wat jullie overdag met jullie kind(eren) moet gaan doen?

Volgende week is het weer tijd voor een inenting. Ze is er nu natuurlijk veel meer bewust van als de vorige keer. Ik weet niet echt wat wijsheid is. Vooraf spelenderwijs Nora inlichten over wat er gaat gebeuren met als gevolg dat ik haar mogelijk moeilijk meekrijg naar CB, of op het CB zelf samen met de arts het haar vertellen...
Ik denk dat kinderen het helemaal niet erg vinden om naar een bekende plek te gaan. Of geeft ze zelf aan dat de kinderboerderij niet meer leuk is bijvoorbeeld? Dat je er zelf niet altijd zin in hebt, kan ik me voorstellen ;). Rond die leeftijd ging ik met de oudste vaak naar de bieb. Boekjes zijn altijd goed. Tuincentrum ook, bij mooi weer is de recreatieplas met speeltuin makkelijk en leuk. De jongste is tot nu toe iets makkelijker. Heeft weinig entertainment nodig en vermaakt zich binnen ook heel goed met zijn speeltjes. Wereld van verschil met de oudste! Maar bij de jongste zie ik het ook nog echt niet voor me dat hij over 8/9 maanden ook al naar school gaat :o.

Wat de inenting betreft, bij ons was het makkelijk omdat de jongste toen ook pas de 14 maanden prik had gehad op het cb. Oudste was daar ook bij en zag dat het allemaal zo erg niet was. Dus ik heb hem wel van tevoren gezegd dat de prik kwam en uitgelegd dat het even pijn deed maar ook snel weer over zou zijn, net als bij A. Scheelde denk ik wel!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179317331
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 08:58 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ik denk dat kinderen het helemaal niet erg vinden om naar een bekende plek te gaan. Of geeft ze zelf aan dat de kinderboerderij niet meer leuk is bijvoorbeeld? Dat je er zelf niet altijd zin in hebt, kan ik me voorstellen ;). Rond die leeftijd ging ik met de oudste vaak naar de bieb. Boekjes zijn altijd goed. Tuincentrum ook, bij mooi weer is de recreatieplas met speeltuin makkelijk en leuk. De jongste is tot nu toe iets makkelijker. Heeft weinig entertainment nodig en vermaakt zich binnen ook heel goed met zijn speeltjes. Wereld van verschil met de oudste! Maar bij de jongste zie ik het ook nog echt niet voor me dat hij over 8/9 maanden ook al naar school gaat :o.

Wat de inenting betreft, bij ons was het makkelijk omdat de jongste toen ook pas de 14 maanden prik had gehad op het cb. Oudste was daar ook bij en zag dat het allemaal zo erg niet was. Dus ik heb hem wel van tevoren gezegd dat de prik kwam en uitgelegd dat het even pijn deed maar ook snel weer over zou zijn, net als bij A. Scheelde denk ik wel!
Ja, tuincentra zijn hier ook de bom :) We zijn nu even gezellig samen aan het ontbijten in de intratuin. Ze hebben daar ook goedkope ontbijtjes, wist ik niet!
  dinsdag 22 mei 2018 @ 11:47:53 #30
149959 SQ
snelle trees
pi_179318340
Geen tips voor de zindelijkheidsdingen, hier gaat ze inmiddels volledig zelf naar de WC en hoef ik alleen nog te assisteren bij poep :')

En wat betreft strijd voeren, sja, het blijft voor mij een lastig gebied hoor, waar vecht je wel over en waar vecht je niet over. Er zijn dingen die ik niet laat gebeuren. Dus er moet minstens een maal per dag tanden gepoetst worden, de handjes moeten af en toe gewassen en voor het slapen gaan moet er een lap door het gezicht. Dát dagelijkse ritueel levert soms al een half uur strijd op. En dan niet gewoon "Nee" zeggen he. Het gaat bij Mauw altijd full-on. Trappen, krijsen, slaan, gooien, compleet uitzinnig niet meer voor rede vatbaar krijsenbrullengillen.
En dat gaat momenteel minimaal tien keer per dag zo. Maar ik wil het ook niet zomaar laten gaan. Want sommige dingen moeten nou eenmaal en ik wil dat ze dat gewoon leert. Maar wat Franny ook al zegt, hoe meer ze voelt dat het voor mij belangrijk is, hoe feller de reactie.

Dus nou ja, dan zit ik weer met een kind in de houdgreep de dingen te doen die moeten, gevolgd door een half uur hikkend "PAAAHAAAPAAAAA, MAAAAMAAAA HEEFT MIJ GESLAAAAAGEN :'( :'( :'( HIK HIK HINNIK BRUL"
En echt met alles, bij elke vinger die ik haar toereik robeert ze meteen mijn hele arm mee te trekken en als dat niet lukt dan is het weer krijsbui galore :')

Ik merk dat het me hoog zit en dat ik niet echt tot een conclusie kom _O- naja. Vandaag lekker rustig op kantoor. Kan ik straks op het kdv de dagelijkse "je kind was echt verschrikkelijk vandaag" rant weer aanhoren. O+
disclaimer
pi_179318681
Hahaha, ach SQ dat valt ook niet mee!

Als A een moeilijke bui heeft thuis, doe ik haar gewoon na. Inclusief op de grond in de lucht liggen trappen :') en dan loop ik boos weg en zeg: "zoek zelf maar uit hoe je dit doet". Meestal zit ze een minuutje later tam op de bank en vraagt ze of ik haar wil helpen :')

Nog bedankt voor jullie aanbod Saskia en FF! Zal het onthouden! :*
pi_179318815
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 11:47 schreef Stormqueen het volgende:

Dus nou ja, dan zit ik weer met een kind in de houdgreep de dingen te doen die moeten, gevolgd door een half uur hikkend "PAAAHAAAPAAAAA, MAAAAMAAAA HEEFT MIJ GESLAAAAAGEN :'( :'( :'( HIK HIK HINNIK BRUL"
En echt met alles, bij elke vinger die ik haar toereik robeert ze meteen mijn hele arm mee te trekken en als dat niet lukt dan is het weer krijsbui galore :')

Ik merk dat het me hoog zit en dat ik niet echt tot een conclusie kom _O- naja. Vandaag lekker rustig op kantoor. Kan ik straks op het kdv de dagelijkse "je kind was echt verschrikkelijk vandaag" rant weer aanhoren. O+
Ik snap je helemaal. Maar eerlijk gezegd denk ik ook wel weer, tenminste dat meen ik bij I te zien, dat juist dat zoeken naar die autonomie en het aanvoelen van jouw gevoelens, tekenen zijn dat we te maken hebben met sociaal slimme kinderen, met een groot zelfbewustzijn. Dat is nu verdomd lastig, maar voor later is het ook weer een positief ding. Even als 'troost'. En verder heb ik bij I heel veel verbetering gezien rond haar 4e verjaardag. Nu zitten we een beetje in een terugslag, maar dat hoort er natuurlijk ook wel bij.

Toen ik laatst met I sprak over slaan zei ze: "Jullie slaan mij altijd." Dus ik: oh ja? en waar slaan we je dan? I dramatisch: Hier!! Wijzend naar haar hoofd.
Needless to say, dat doen wij nooit. Maar dat voelt ze dan ook feilloos aan. :') . Het is het ultieme spelletje: hoe jaag ik mijn ouders de kast op?

Als mijn vriend ook maar iets bij haar doet (schoenen vastmaken, helpen tanden poetsen) kan ze ook zo ineens zeggen: "Papa, je knijpt mij. Dat doe je altijd." En dan dat hoofd van mijn vriend. WTF. :o .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179319548
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 21:46 schreef Roomsnoes het volgende:
Wij zijn net een weekend in een pretpark geweest (6 uur rijden enkele reis) en mooi dat O het hele weekend een luier om had, zelfs al zijn er thuis nauwelijks ongelukjes. Ik had echt geen zin in gedoe, en zij zelf ook niet. Ze had het veel te veel naar haar zin om met plassen bezig te zijn.

Zindelijk elders dan thuis vraagt een hoop concentratie, want ze zijn dan met zo veel indrukken bezig. Ervaring van mijn werk leert ook dat het kdv (vooral met buitenspelen daar) de laatste plek is waar ze zindelijk worden.

Qua ondebroekjes zou ik gewoon oefenen. Heeft hij boxers of slips? Boxers lijken me lastigers, maar goedkope slips met slap elastiek zijn makkelijk uit te trekken voor die kleintjes.
Hebben boxers inderdaad, heb ook wel wat oude slips nog. Hij krijgt het wel voor elkaar maar wel met wat frustratie.
Maar inderdaad, ergens anders en kdv doe ik dan nog maar even niet, eerst thuis genoeg oefenen. Hij heeft wel broeken die hij zo naar beneden kan trekken, geen knopen of andere gekkigheden. Onderbroek kan thuis inderdaad wel. Buiten gaat trouwens wel goed met kleding dus, maar binnen dus niet. Geen idee trouwens of hij blootzindelijk is of toevalstreffer. Hij hield het telkens hartstikke op en zei dan tegen zichzelf, ik moet plassen en ging op de pot zitten en dat de hele tijd. Geen enkele keer ging het mis. Binnen met kleding dus wel. Ik heb vandaag de hele dag onderbroek en korte broek en vraag hem toch wel een paar keer, maar hoeft niet te plassen zegt hij. Maar geen idee wat hij zou doen buiten als hij bloot is zonder pot in de buurt. Of hij dan vraagt naar de wc of het gewoon ergens doet.
pi_179319822
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 11:47 schreef Stormqueen het volgende:
Geen tips voor de zindelijkheidsdingen, hier gaat ze inmiddels volledig zelf naar de WC en hoef ik alleen nog te assisteren bij poep :')

En wat betreft strijd voeren, sja, het blijft voor mij een lastig gebied hoor, waar vecht je wel over en waar vecht je niet over. Er zijn dingen die ik niet laat gebeuren. Dus er moet minstens een maal per dag tanden gepoetst worden, de handjes moeten af en toe gewassen en voor het slapen gaan moet er een lap door het gezicht. Dát dagelijkse ritueel levert soms al een half uur strijd op. En dan niet gewoon "Nee" zeggen he. Het gaat bij Mauw altijd full-on. Trappen, krijsen, slaan, gooien, compleet uitzinnig niet meer voor rede vatbaar krijsenbrullengillen.
En dat gaat momenteel minimaal tien keer per dag zo. Maar ik wil het ook niet zomaar laten gaan. Want sommige dingen moeten nou eenmaal en ik wil dat ze dat gewoon leert. Maar wat Franny ook al zegt, hoe meer ze voelt dat het voor mij belangrijk is, hoe feller de reactie.

Dus nou ja, dan zit ik weer met een kind in de houdgreep de dingen te doen die moeten, gevolgd door een half uur hikkend "PAAAHAAAPAAAAA, MAAAAMAAAA HEEFT MIJ GESLAAAAAGEN :'( :'( :'( HIK HIK HINNIK BRUL"
En echt met alles, bij elke vinger die ik haar toereik robeert ze meteen mijn hele arm mee te trekken en als dat niet lukt dan is het weer krijsbui galore :')

Ik merk dat het me hoog zit en dat ik niet echt tot een conclusie kom _O- naja. Vandaag lekker rustig op kantoor. Kan ik straks op het kdv de dagelijkse "je kind was echt verschrikkelijk vandaag" rant weer aanhoren. O+
Dat lijkt me oprecht heel pittig. :*
Maar je laatste zin, dat is toch niet echt zo hoop ik?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 22 mei 2018 @ 13:20:48 #35
409579 LuDann
All the way
pi_179319877
Wow, klinkt heftig SQ. Ik zou het ook erg moeilijk vinden om daarmee om te gaan. En dat riedeltje elke keer op het kdv lijkt me ook verre van leuk.

Ik hoef Wolk alleen in zeldzame gevallen in de houdsgreep te nemen. Hier speelt meer het probleem dat ze hypergevoelig reageert als we zeggen dat iets niet mag.

Ik kwam nog even zeggen dat we met haar naar de HA zijn geweest vanwege de vermoeidheid. Zij gaf aan dat Pfeiffer veel voorkomt rond deze leeftijd en dat dat het waarschijnlijk is. Even aankijken, als het aanhoudt wel even bloedprikken.
pi_179319988
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 08:44 schreef Stormqueen het volgende:
Je hoeft het er ook niet mee eens te zijn en ik beweer nérgens dat je er makkelijke eters van krijgt.

Ik reageerde namelijk vooral op die kinderen die ergens anders wél gewoon eten en thuis niet. Dan is het dús een machtsspel en géén kwestie van niet lusten.

Als je kind niks "lust" (en ik zet het expres tussen aanhalingstekens, omdat ik denk dat ook "lusten" DEELS, let wel, deels! een machtsspel is) is dat lastiger natuurlijk. Maar daar doelde ik dus niet op.

Ik zal de volgende keer weer een duidelijke disclaimer plaatsen ;) sorry voor alle kwetsuren.
Hey SQ, een disclaimer is niet nodig hoor. Ik heb zelf ook door dat een machtsspel is, want hij eet het ergens anders wel. En Oma Nelly krijgt er echt alles in (Oma Nelly krijgt alles voor elkaar }:| :') Als Oma Nelly een dag heeft opgepast en ze zegt dat Willem zo ontzettend lief is geweest die dag, dan maken man en ik ons op voor een ramp-avond: ook een machtsspel). Maar ik vind het zo moeilijk om goed om te gaan met die machtspelletjes. Want wanneer doe je het goed? Overal een strijd van maken weiger ik, maar ook als ik dat niet doe eet hij hier 10x minder dan op een ander.

En verder een :* voor je laatste post. Zo'n temperament lijkt me echt heel zwaar voor jou als moeder.
  dinsdag 22 mei 2018 @ 14:44:50 #37
149959 SQ
snelle trees
pi_179321416
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 13:29 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

Hey SQ, een disclaimer is niet nodig hoor. Ik heb zelf ook door dat een machtsspel is, want hij eet het ergens anders wel. En Oma Nelly krijgt er echt alles in (Oma Nelly krijgt alles voor elkaar }:| :') Als Oma Nelly een dag heeft opgepast en ze zegt dat Willem zo ontzettend lief is geweest die dag, dan maken man en ik ons op voor een ramp-avond: ook een machtsspel). Maar ik vind het zo moeilijk om goed om te gaan met die machtspelletjes. Want wanneer doe je het goed? Overal een strijd van maken weiger ik, maar ook als ik dat niet doe eet hij hier 10x minder dan op een ander.

En verder een :* voor je laatste post. Zo'n temperament lijkt me echt heel zwaar voor jou als moeder.
Je doet het goed als iedereen overleeft, niet suicidaal wordt en je huwelijk het overleeft *O*

Het kost wat moeite, maar so far so good :')
disclaimer
  dinsdag 22 mei 2018 @ 14:46:01 #38
149959 SQ
snelle trees
pi_179321436
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 13:17 schreef Malteser het volgende:

[..]

Dat lijkt me oprecht heel pittig. :*
Maar je laatste zin, dat is toch niet echt zo hoop ik?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik kan ook naar jou toe komme he, jij bent de kraamvrouw!
En die laatste zin, niet helemaal letterlijk nee, maar ik krijg wel vaak de feedback dat ze weer flink van Drakenstein is gegaan :')
disclaimer
pi_179321723
Drakenboks

* BlueEyes aandelen heeft in behang en Ductape atm }:|
pi_179322148
Wij vermaken ons thuis nog prima met 3,5 trouwens. Met dit weer in de zandbak, rondje om op loopfiets van 20 min, naar bieb idd, met man naar de stad voor monkeytown, kinderboerderij nog niet eens geweest, naar de ah is dagelijkse uitje, boekjes voorlezen thuis, spelletjes doen kunnen we ook wel een uur doen. Magic zand hebben we ook nog maar weet R nog niet, lijkt me ook geweldig. Met buurjongen spelen kan ook gerust hele dag, of na schooltijd van buurjongen. Zwemles zitten wij dan nog op, en kangoeroeklub (korfbal), Nijntje gym bestaat ook. Helpen in de tuin, met snoeischaartje bijv. Probeer nu wel bewuster te genieten van de dagen alleen met hem. Dat zal straks anders zijn met school.
pi_179324889
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:02 schreef BlueEyes het volgende:
Drakenboks

* BlueEyes aandelen heeft in behang en Ductape atm }:|
Er zit dan ook onweer in de lucht! Hier in ieder geval.
pi_179325206
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 17:31 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Er zit dan ook onweer in de lucht! Hier in ieder geval.
Dan heb ik al een maand of wat dreigend onweer :D

Ik kan er het ene moment laconiek mee omgaan en het naast me neerleggen en af en toe kan ik wel janken van frustratie. Letterlijk én figuurlijk.
Helemaal als de drakenbuien al om 6.30 beginnen om wie met hem naar beneden gaat en je dan al weet hoe de dag lopen gaat :{

Hij is zo ontzettend toe aan uitdaging die hem moe maakt.
Maar ik heb ook nog dat kleine mopje hier thuis waardoor ik hem niet de hele dag af kan matten in buitenspelen en fietsen of in huis met bouwen en spelen.
Hij moet echt aandacht delen en dat is niet zijn sterkste kant :X
Nog even volhouden en dan hebben we school!
pi_179327346
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:46 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik kan ook naar jou toe komme he, jij bent de kraamvrouw!
En die laatste zin, niet helemaal letterlijk nee, maar ik krijg wel vaak de feedback dat ze weer flink van Drakenstein is gegaan :')
Ja, dat mag ook, van harte welkom! Maar ik wil wellicht iets van jou overnemen, wel fraai als ik dan ook de moeite neem ;).

Ze laat dus op de opvang geen ander gedrag zien dan thuis. Hoe gaan zij ermee om/reageren zij erop?
pi_179327809
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 11:47 schreef Stormqueen het volgende:
Geen tips voor de zindelijkheidsdingen, hier gaat ze inmiddels volledig zelf naar de WC en hoef ik alleen nog te assisteren bij poep :')

En wat betreft strijd voeren, sja, het blijft voor mij een lastig gebied hoor, waar vecht je wel over en waar vecht je niet over. Er zijn dingen die ik niet laat gebeuren. Dus er moet minstens een maal per dag tanden gepoetst worden, de handjes moeten af en toe gewassen en voor het slapen gaan moet er een lap door het gezicht. Dát dagelijkse ritueel levert soms al een half uur strijd op. En dan niet gewoon "Nee" zeggen he. Het gaat bij Mauw altijd full-on. Trappen, krijsen, slaan, gooien, compleet uitzinnig niet meer voor rede vatbaar krijsenbrullengillen.
En dat gaat momenteel minimaal tien keer per dag zo. Maar ik wil het ook niet zomaar laten gaan. Want sommige dingen moeten nou eenmaal en ik wil dat ze dat gewoon leert. Maar wat Franny ook al zegt, hoe meer ze voelt dat het voor mij belangrijk is, hoe feller de reactie.

Dus nou ja, dan zit ik weer met een kind in de houdgreep de dingen te doen die moeten, gevolgd door een half uur hikkend "PAAAHAAAPAAAAA, MAAAAMAAAA HEEFT MIJ GESLAAAAAGEN :'( :'( :'( HIK HIK HINNIK BRUL"
En echt met alles, bij elke vinger die ik haar toereik robeert ze meteen mijn hele arm mee te trekken en als dat niet lukt dan is het weer krijsbui galore :')

Ik merk dat het me hoog zit en dat ik niet echt tot een conclusie kom _O- naja. Vandaag lekker rustig op kantoor. Kan ik straks op het kdv de dagelijkse "je kind was echt verschrikkelijk vandaag" rant weer aanhoren. O+
Vreselijk herkenbaar! Jongste iets minder dan oudste, maar echt zo niet leuk en zwaar. En wat je zegt, als je 1x ergens in mee gaat, is het hek van de dam. 1x een snoepje na het eten (want er was nog maar 1 over in het zakje van een verjaardag) en de volgende dag is het meteen “Maar gister mocht het ook!!! :( :( “. Nou ja, dan maar nooit die uitzondering. Stom, maar wel duidelijk...

Krijg je altijd een rant op het kdv? Dat zou ik zo niet tof vinden. Er is toch wel iets positiefs te melden? Ik snap dat het negatieve soms overheerst (zoals thuis op dut soort dagen), maar als professional vind ik dat je ook iets kan benoemen dat wel goed ging. Ik hoor vaak juist “Van jouw zoon kan je er wel 10 hebben!”, waarna ik een eyeroll doe en gillend wegren :’).
Venus in pocketformaat
© loveli
  dinsdag 22 mei 2018 @ 20:46:50 #45
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179327953
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 08:44 schreef Stormqueen het volgende:
Je hoeft het er ook niet mee eens te zijn en ik beweer nérgens dat je er makkelijke eters van krijgt.

Ik reageerde namelijk vooral op die kinderen die ergens anders wél gewoon eten en thuis niet. Dan is het dús een machtsspel en géén kwestie van niet lusten.

Als je kind niks "lust" (en ik zet het expres tussen aanhalingstekens, omdat ik denk dat ook "lusten" DEELS, let wel, deels! een machtsspel is) is dat lastiger natuurlijk. Maar daar doelde ik dus niet op.

Ik zal de volgende keer weer een duidelijke disclaimer plaatsen ;) sorry voor alle kwetsuren.
Ik was niet gekwetst. :+ Ik vind het gewoon een lastig onderwerp. Heb wel een mening over het bord leeg eten, en daar "kwets" ik vast weer andere mensen mee.
Kwak
  dinsdag 22 mei 2018 @ 20:56:36 #46
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179328056
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 11:47 schreef Stormqueen het volgende:
Geen tips voor de zindelijkheidsdingen, hier gaat ze inmiddels volledig zelf naar de WC en hoef ik alleen nog te assisteren bij poep :')

En wat betreft strijd voeren, sja, het blijft voor mij een lastig gebied hoor, waar vecht je wel over en waar vecht je niet over. Er zijn dingen die ik niet laat gebeuren. Dus er moet minstens een maal per dag tanden gepoetst worden, de handjes moeten af en toe gewassen en voor het slapen gaan moet er een lap door het gezicht. Dát dagelijkse ritueel levert soms al een half uur strijd op. En dan niet gewoon "Nee" zeggen he. Het gaat bij Mauw altijd full-on. Trappen, krijsen, slaan, gooien, compleet uitzinnig niet meer voor rede vatbaar krijsenbrullengillen.
En dat gaat momenteel minimaal tien keer per dag zo. Maar ik wil het ook niet zomaar laten gaan. Want sommige dingen moeten nou eenmaal en ik wil dat ze dat gewoon leert. Maar wat Franny ook al zegt, hoe meer ze voelt dat het voor mij belangrijk is, hoe feller de reactie.

Dus nou ja, dan zit ik weer met een kind in de houdgreep de dingen te doen die moeten, gevolgd door een half uur hikkend "PAAAHAAAPAAAAA, MAAAAMAAAA HEEFT MIJ GESLAAAAAGEN :'( :'( :'( HIK HIK HINNIK BRUL"
En echt met alles, bij elke vinger die ik haar toereik robeert ze meteen mijn hele arm mee te trekken en als dat niet lukt dan is het weer krijsbui galore :')

Ik merk dat het me hoog zit en dat ik niet echt tot een conclusie kom _O- naja. Vandaag lekker rustig op kantoor. Kan ik straks op het kdv de dagelijkse "je kind was echt verschrikkelijk vandaag" rant weer aanhoren. O+
Pittige tante, SQ. Ik herken heel veel van Melba, hoewel hij op het kdv gelukkig niet als verschrikkelijk beschreven wordt. Dat ís Mauw vast ook niet, geen enkel kind is verschrikkelijk en het ijkt me niet leuk als de leidsters er zo in staan zeg -O-

Hier ook veel pick your battles (buiten de maaltijd). Naar bed gaan is een RAMP momenteel. Hij komt er gewoon continu uit. Gisteren was t weer half een voor hij sliep (t ging al lastig maar sinds familieweekend helemaal een ramp). En dat is dan al met erbij blijven enzo...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kwak
pi_179329985
:W Ik wilde hier een beetje komen aanhaken om te checken hoe met dat grenzen opzoeken en uitproberen en drakengedrag om te gaan maar ik lees dat het nog veel erger kan worden en moeilijk blijft om mee om te gaan :X. Samengevat: veel geduld proberen te hebben, niet te slecht voelen als het geduld eens op is (we're only human after all) en proberen te accepteren dat het een heule tijd kan duren? Zoiets? :+ Wel veel gedeelde smart in dit topic ;). Het is soms vreselijk frustrerend he, pf. :*

Ik lees wel veel 'ik..' bij jullie allemaal. Komt het ook echt veel op jullie neer of kunnen jullie nog wel een beetje leunen op een partner? Ik moet eerlijk zeggen dat me dat ook wel helpt, soms 'pak jij d'r maar even want ik ben haar helemaal beu' om even zelf af te koelen :@ en vice versa.

Anyway ik had een specifieke vraag mbt peuter van 2,5 die alleen nog bij ons wil slapen en 2e kindje op komst. Even in spoiler omdat het een redelijk lange uitleg geworden is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179330476
Ik speel bij peuter nu regelmatig de ‘Laat maar zien hoe groot en stoer je bent tegenover je broertje’-kaart. Vast pedagogisch super bagger, maar het werkt ^O^ Soms dan.
Hoe je verder van het samen slapen af komt weet ik niet, maar in tips heb ik wel interesse... al 1,5 jaar iedere nacht :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179330534
Feyre, het is in ieder geval herkenbaar. Sjaak slaapt in zijn peuterbed als een soort co-sleeper naast ons. Wij hebben geen baby op komst maar dat lijkt het me wel een stuk gecompliceerder maken. Ik weet dat het bij Malteser ineens opgelost was toen de baby er was, Twix sliep ineens in zijn kamer en ook ineens weer door. Ik hoop op zoiets voor jou!
pi_179331826
Ja, check! Wat MwCactus zegt.
Twix sliep ook nog veel bij ons, zelfde verhaal. Startte in eigen bed maar ergens halverwege de nacht riep hij ons en sliep bij ons verder. We hebben lang getwijfeld wat te doen maar we vonden veiligheid bieden altijd het belangrijkste. Mijn situatie met sonde hielp ook niet mee om het te doorbreken trouwens want geen energie. En ik genoot ook wel van die pamperbillen tegen me aan O+. Slaap voor ons alledrie vonden we belangrijker dan de locatie.

Mars werd geboren en de eerste nacht uit het ziekenhuis kwam Twix ook weer als vanouds bij ons. En daar bleef het bij. Alsof hij zich realiseerde dat hij in zijn eigen bed geen last heeft van Mars die nog wakker wordt voor een voeding of zo, ik heb eigenlijk geen idee.
Maar vanaf nacht twee thuis, slaapt Twix dus probleemloos door in eigen bed.

Een oplossing heb ik dus niet want Twix loste het zelf op. En ergens voelde dit ook gek want we wilden juist niet dat hij het voelt als “plaats ingenomen door broertje”. Maar goed, hij regelde het zelf, is verzot op zijn broertje en ook nog steeds verzot op ons dus het zal wel goed zijn.
pi_179333019
Dat deed S. helaas maar een week ofzo. Nu wordt slaap ook regelmatig gebruikt om zijn grenzen te verkennen, door alles op alles te zetten om niet te slapen. Moeilijk zeg, want het liefst neem ik hem in mijn armen en slapen we samen, maar zelfs dat doet hij nu dan niet.
Volgens mij is peuter-zijn helemaal niet zo leuk. Wat een gevechten dat ze ooit hebben zeg ;(
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179333223
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 06:46 schreef LeSage het volgende:
Dat deed S. helaas maar een week ofzo. Nu wordt slaap ook regelmatig gebruikt om zijn grenzen te verkennen, door alles op alles te zetten om niet te slapen. Moeilijk zeg, want het liefst neem ik hem in mijn armen en slapen we samen, maar zelfs dat doet hij nu dan niet.
Volgens mij is peuter-zijn helemaal niet zo leuk. Wat een gevechten dat ze ooit hebben zeg ;(
Dat laatste ja. En dat het (hier dan) ook zo schommelt. De ene dag/het ene uur hartstikke vrolijk, blij, gelukkig om vervolgens als een blad aan een boom om te slaan om wat voor reden dan ook. Het lijkt me heftig om mee te maken.
pi_179334162
Zoals jullie het omschrijven, klinkt het inderdaad als niet leuk voor de peuter, dat hele peuterschap.
Wij hebben voor 95% van de tijd een heel blije peuter en als hij een keer een drakenuurtje heeft, is het of vermoeidheid (dan stop ik hem in bed) of honger (dan stop ik er eten in).
Maar dit is vast een geval van “wacht maar” }) want Twix is nog geen drie.
pi_179334399
Er zijn ook genoeg niet-drakerige 3-jarigen, hoor. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 23 mei 2018 @ 10:40:19 #55
149959 SQ
snelle trees
pi_179334525
Kinderen zijn godzijdank allemaal verschillend. Dus tel je zegeningen ;)
disclaimer
pi_179335112
Slapen, tja, wat doe je eraan? Ze trekken toch hun eigen plan. Blijkt maar weer. :')

Wij hadden na een paar weken onderbroken nachten juist besloten het peuterbed even te laten voor wat het is. Ketel gaf 's avonds telkens aan liever in zijn ledikant te slapen, prima, nachtrust is even belangrijker. Ging hij gisteravond ineens probleemloos in zijn peuterbed slapen, op dezelfde manier als in zijn ledikant: boekje, kusjes, zelf gaan liggen wanneer ik wegloop, ipv al tijdens het voorlezen in slaap te vallen. En hij sliep er de hele nacht in door! *O* Wel een uur eerder wakker dan anders, maar goed, progress! :O

Geen garanties voor vannacht natuurlijk, fok!wet etcetera, maar het begin is er.
pi_179346048
Ja ik snap er dus geen hout meer van, net wilde ze ineens op de 'nieuwe kamer' met 'haar bedje' en de baby moet op haar oude kamer, en 'ikke blijf in bedje ligge! op deeeze kamer!' :?. Mijn vriend als een malle het peuterbed op de 'nieuwe kamer' gezet (kamer is helemaal niet af :') maar ok) en nu slaapt ze. Ik weet zeker dat ze vannacht bij ons komt, kan niet anders. Maar goed, ach. Kan het niet meer volgen, dat peuterbrein :P.

Luna ook al zo'n onverklaarbare ommezwaai. Ben benieuwd of Ketel vannacht doorslaapt in z'n eigen bed.

LeSage slapen ze beide bij jullie in bed dan, of maar een v/d twee?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179346549
Alleen S. En ooit komt M. rond een uur of 6 bij ons liggen. Die slaapt alleen niet meer dan, maar mijn regel is dat we pas om 7 uur opstaan.

S. wilde net in bed nog even ‘vertellen’. Over zijn nieuwe fiets en de sterren en maan O+

Die ommezwaai, bijzonder hè. Peuters zijn vreemde wezentjes.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179351653
Ommezwaai ftw. Gisteravond moest en zou hij weer zijn ledikant in. :')
pi_179352260
Oh, dat “jullie slaan mij!” , wat herkenbaar! Ik schrok er zo van toen Annie dat begon te roepen. En dat doen we dus echt niet :? Maar het is inderdaad reactie testen. Als ik frons roept ze soms al “Neee mama, NIET slaan!”. Leuk, in de Hema... :+ Het beste werkt nog om er een grapje van te maken of om er geen aandacht aan te besteden, maar hnnnggg, dat vergt soms echt meer geduld dan ik in me heb.
pi_179352308
Mijn grote peuter is nu bezig met sociale dingen oefenen op mijn kleine peuter. Bijvoorbeeld ‘ruilen’.

Tas, wil je jouw emmer ruilen?
NEE!
Oh. Maar.. kijk, op deze emmer staat een kikker, mooi toch?
NIET
TAS HIER PAK DE EMMER IK WIL JOUWE
NEEEEEEEEE
MEP
KRIJS

En dan tien minuten later: Herhaal, maar nu met een bal.

Het is fascinerend :') .
pi_179352571
Oh man, 2 peuters... de horror. RIP aan de nabestaanden.
pi_179353977
Nouja, een bijnakleuter en een peuter. Ik bekijk het optimistisch. Ze kunnen heel soms best even zich vermaken zonder elkaar pijn te doen of iets stuk te maken. En er bestaat Netflix voor tijdens het koken O+ . Wat ik nog het moeilijkst vind is hoe ze reageren op persoonlijke aandacht voor de ander. Wil ik Annie helpen met een puzzel, moet Tas natuurlijk ook puzzelen, maar die heeft ook nog wel hulp nodig. Annie probeert samen met mij een letter te schrijven, Tas krast haar hele blaadje onder, Annie krast op Tas, Tas krabt Annie, tralalalalalala insert rol behang. Zeker nu papa veel weg is voor werk en ik ook in de eindexamens zit is het aanpoten. Gelukkig zitten we straks zes weken lang een hele zomervakantie op elkaars lip, daar kijk ik nu al naar uit :% .
pi_179356941
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 10:18 schreef Razztwizzle het volgende:
Mijn grote peuter is nu bezig met sociale dingen oefenen op mijn kleine peuter. Bijvoorbeeld ‘ruilen’.

Tas, wil je jouw emmer ruilen?
NEE!
Oh. Maar.. kijk, op deze emmer staat een kikker, mooi toch?
NIET
TAS HIER PAK DE EMMER IK WIL JOUWE
NEEEEEEEEE
MEP
KRIJS

En dan tien minuten later: Herhaal, maar nu met een bal.

Het is fascinerend :') .
Oh die doen kleuter en peuter ook ja 😂.

Of “A, wil jij een filmpje kijken?”
A: Jaaaa :D
Ik: Sorry maar dat gaan we nu niet doen.
A&I: :’( :’(
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179368099
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 15:00 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Oh die doen kleuter en peuter ook ja 😂.

Of “A, wil jij een filmpje kijken?”
A: Jaaaa :D
Ik: Sorry maar dat gaan we nu niet doen.
A&I: :’( :’(
Ooh die ken ik...

'Pollewop wil je Bumba kijken?'
Zn zusje komt eraan geschoten; 'Boem Boem!!'
'Nee ik ga Rescuebots kijken'
En zusje trekt weer een scheur open want ja Bumba was al gezegd }:|
pi_179372359
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:56 schreef Malteser het volgende:
Zoals jullie het omschrijven, klinkt het inderdaad als niet leuk voor de peuter, dat hele peuterschap.
Wij hebben voor 95% van de tijd een heel blije peuter en als hij een keer een drakenuurtje heeft, is het of vermoeidheid (dan stop ik hem in bed) of honger (dan stop ik er eten in).
Maar dit is vast een geval van “wacht maar” }) want Twix is nog geen drie.
Ik denk dat je een stuk minder van je af hoeft te pennen als alles van een leien dakje gaat :+ want :W DaD hoe is het daar eigenlijk? :P

Mijn peuter kan er best wat van, maar het kan ongetwijfeld ook erger. We hebben weer een paar maanden best wel wat dagen gehad waar ik het gewoon echt niet gezellig vond }:| maar W heeft vervolgens wel een grote sprong in ontwikkeling gemaakt weer. het helpt ook dat T zich inmiddels echt best verstaanbaar kan maken, ze spelen nu heel veel samen! *O* en BUITEN O+
  vrijdag 25 mei 2018 @ 09:25:37 #67
149959 SQ
snelle trees
pi_179372479
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 10:18 schreef Razztwizzle het volgende:
Mijn grote peuter is nu bezig met sociale dingen oefenen op mijn kleine peuter. Bijvoorbeeld ‘ruilen’.

Tas, wil je jouw emmer ruilen?
NEE!
Oh. Maar.. kijk, op deze emmer staat een kikker, mooi toch?
NIET
TAS HIER PAK DE EMMER IK WIL JOUWE
NEEEEEEEEE
MEP
KRIJS

En dan tien minuten later: Herhaal, maar nu met een bal.

Het is fascinerend :') .
:D Ruilen is hier ook een thema ja, grappig. Al heeft Noud het allemaal nog niet zo door en vindt ie elk autootje best, als ie er maar BRRRM BRRRM BRRRM mee kan doen.
disclaimer
pi_179372551
Oh ja dat ruilen. Hier doen we nu dat als T klaar is met spelen met de tractor, mag W het pakken. Als T iets heeft wat hij wil, moet hij vragen. Soms is het antwoord ja, soms ook nee :o hij kan nog voorstellen iets te ruilen maar meestal is het dan insert meltdown :') :') dan is T meestal wel dermate afgeleid dat hij alsnog de tractor krijgt, maar ok.
  vrijdag 25 mei 2018 @ 09:33:54 #69
149959 SQ
snelle trees
pi_179372626
het fascineert me vooral ook dat ze ALTIJD dat willen wat de ander vast heeft.

Zelfs al gaat het om een totaal nietszeggende mc donalds prul die al 85 jaar onaangeroerd onderin de speelgoedbak resideert. Zodra Noud het vast heeft, wil de peuter het. Meteen. NUUUUUU!!!!

* stampvoet *
disclaimer
pi_179372687
Herkenbaar ja. 'Maar ik wil het :'( :'( NUuUUUUU :'( :'( :( ' :')
  vrijdag 25 mei 2018 @ 09:44:40 #71
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_179372818
Ruilen is hier ook een hit. Vooral brood. Hier I jij mag mijn brood (lees alleen nog korstjes) en dan mag ik jouw brood :7

En herkenbaar van het moeten hebben wat de ander heeft. Al begint O. Wel te snappen dat I dat niet leuk vindt want I wil wel met mij knuffelen als ik niet alles afpak hè mama O+

En verder is peuter gelukkig vooral heel erg lief voor dreumes O+ O+ andersom iets minder :')
pi_179372898
Heel herkenbaar ja!
Daarnaast zijn ‘stoute’ dingen die de baby nog niet snapt ineens ook weer tof. Want als M. weggestuurd wordt van de kamerplant/hondenbak/hondenstaart MOET S. het natuurlijk ook een keer doen. Terwijl we daar nou net eindelijk helemaal van af waren.
Hopelijk snapt M. het over 1,5 jaar ook allemaal en zijn we er dan vanaf :+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 25 mei 2018 @ 09:54:35 #73
149959 SQ
snelle trees
pi_179373036
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 09:47 schreef LeSage het volgende:
Heel herkenbaar ja!
Daarnaast zijn ‘stoute’ dingen die de baby nog niet snapt ineens ook weer tof. Want als M. weggestuurd wordt van de kamerplant/hondenbak/hondenstaart MOET S. het natuurlijk ook een keer doen. Terwijl we daar nou net eindelijk helemaal van af waren.
Hopelijk snapt M. het over 1,5 jaar ook allemaal en zijn we er dan vanaf :+
Hahaha, oh hier is dat andersom. Als de dreumes iets "stouts" doet schiet Mauw meteen in de hysterische overdrive.

"NEEE NOUD DAT MAG NIET AAAARRRGGHHHH * trekt noud aan zijn schouder naar achteren * MAMAAAAAA, NOUD EET BROKJES :o :'( "
disclaimer
pi_179373189
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 09:54 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Hahaha, oh hier is dat andersom. Als de dreumes iets "stouts" doet schiet Mauw meteen in de hysterische overdrive.

"NEEE NOUD DAT MAG NIET AAAARRRGGHHHH * trekt noud aan zijn schouder naar achteren * MAMAAAAAA, NOUD EET BROKJES :o :'( "
Dit is heel herkenbaar.
Maar dan wel expres de tussendeur open laten staan zodat Cas de trap op kan klimmen
pi_179373246
Gelukkig zijn die grote broers/zussen allemaal hetzelfde :D _O-. Wat een geruststelling!

Ze kunnen hier niet met en niet zonder elkaar. Na het lange (LANGE!! :X ) Pinksterweekend was ik dinsdag overdag alleen met de peuter. Die ongeveer elk uur vroeg of we I. al gingen ophalen van school. Dus ik vraag of hij I. een beetje mist. "Ja. Ik mis I. Heel. Erg *insert pruillip* ;( ".
O+
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179373467
Ohja T vraagt ook altijd 'waar is winne? Winne hale?' Maargoed hij vraagt ook waar is daddy/oma/nanny/mama :') aan me.
  vrijdag 25 mei 2018 @ 11:59:06 #77
171422 LadyBlack
paint it black
pi_179375616
Mijnes zijn superdol op elkaar *;
Alleen is de peuter steeds lomper (slaan, bijten, the works).

En toen zijn zus woensdagavond hem éindelijk eens van zich afschudde viel hij ongelukkig op de grond en brak zn sleutelbeen :X ;(
pi_179375987
Inderdaad. De herkenbaarheid.

Ik vind het wel heel lastig hoor. Willem zit weer in z'n bijt, knijp en slaan periode. Vooral Kevin moet het ontzien. Dat lossen we op door hem consequent op zijn time-out plek te zetten wanneer hij iemand pijn doet. Z'n broer doet hem in alles na, dus nu bijt Kevin ook. Kevin op een time-out plek zetten heeft niet zo veel zin, maar we doen het nu toch maar om Willem te laten zien dat hij niet de enige is die het niet mag.

Ik merk trouwens ook dat wanneer ik meer kan hebben, de broers ook beter samen spelen dan wanneer ik snel geïrriteerd ben. Ze merken dat ook denk ik.
pi_179376031
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 11:59 schreef LadyBlack het volgende:
Mijnes zijn superdol op elkaar *;
Alleen is de peuter steeds lomper (slaan, bijten, the works).

En toen zijn zus woensdagavond hem éindelijk eens van zich afschudde viel hij ongelukkig op de grond en brak zn sleutelbeen :X ;(
Oei, dat is pijnlijk :o
Arme grote zus.
pi_179376085
Oh, wat sneu LadyBlack.

Hier komt er dus een broertje als Ketel ruim drie is. Ik maak me vast op voor de drakenupdate met 3,5 als ik ook nog een baby heb én net na mijn verlof weer aan het werk ga. :') ;(
  vrijdag 25 mei 2018 @ 12:19:27 #81
149959 SQ
snelle trees
pi_179376170
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 12:16 schreef lunapuella het volgende:
Oh, wat sneu LadyBlack.

Hier komt er dus een broertje als Ketel ruim drie is. Ik maak me vast op voor de drakenupdate met 3,5 als ik ook nog een baby heb én net na mijn verlof weer aan het werk ga. :') ;(
Da's juist ideaal, dan kun je op je werk lekker bijkomen O+

LB, jeetje :X pittig hoor!
disclaimer
pi_179378108
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 12:16 schreef lunapuella het volgende:
Oh, wat sneu LadyBlack.

Hier komt er dus een broertje als Ketel ruim drie is. Ik maak me vast op voor de drakenupdate met 3,5 als ik ook nog een baby heb én net na mijn verlof weer aan het werk ga. :') ;(
Maar een mini-baby is zo anders nog! Ik vond de babytijd (los van het vele voeden in het begin) juist nog erg makkelijk icm peuter. En mijnes was toen 2j8m. Ik deed baby in de doek en ging gewoon overal heen waar ik wilde, had mijn handen vrij voor peuter en er worden nog veel dutjes gedaan. Op kdv-dagen kon ik heerlijk kroelen met mijn baby O+.

En tegen de tijd dat jij weer aan het werk gaat en/of baby zich door het huis gaat bewegen, gaat Ketel al bijna naar school *) :s) .
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179378160
LB, ik zag het al op FB! Wat naar voor S. En ook voor E, dat het nou nét zo mis moet gaan als ze een keer laat zien dat ze het zat is ;(.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179378463
Oh LB, wat ontzettend sneu.

Verder niets te melden. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_179379246
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 12:16 schreef lunapuella het volgende:
Oh, wat sneu LadyBlack.

Hier komt er dus een broertje als Ketel ruim drie is. Ik maak me vast op voor de drakenupdate met 3,5 als ik ook nog een baby heb én net na mijn verlof weer aan het werk ga. :') ;(
Oh joh, tegen de tijd dat je san gepromoveerd word tot agent mama gaat ketel al bijna naar school! *O*
pi_179379318
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 13:49 schreef DevilsAndDust het volgende:
Oh LB, wat ontzettend sneu.

Verder niets te melden. :+.
Gnorf :D het kan dus wel :7

LB :* wat sneu zeg -O-
pi_179379528
Oei LB dat is niet niks :X. Wat sneu voor beide.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
  vrijdag 25 mei 2018 @ 14:41:53 #88
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_179379614
Ahhh LB, dat is ook sneu.

Hier tweelingpeuters. 9 van de 10 dagen hebben ze de grootste lol samen en kunnen dan heel goed samen spelen. Maar die dagen dat het niet goed gaat zijn soms echt hel. Dan lopen ze elkaar echt te zieken. Knijpen, bijten, slaan, duwen. Gelukkig hadden ze die dag van de week bij de GO 😇.
pi_179380833
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 12:16 schreef lunapuella het volgende:
Oh, wat sneu LadyBlack.

Hier komt er dus een broertje als Ketel ruim drie is. Ik maak me vast op voor de drakenupdate met 3,5 als ik ook nog een baby heb én net na mijn verlof weer aan het werk ga. :') ;(
I was ook precies die leeftijd toen haar broertje werd geboren. Van de kraamhulp hoorde we toen heel vaak dat het zo fijn was dat ze 'al' ruim 3 was. Want ze begreep dingen best goed, kon zichzelf al goed redden (zindelijk etc.) en redelijk goed zich zelfstandig vermaken. Dat geeft gewoon wat meer ruimte. En verder wat Phaidra ook schreef: baby in draagdoek/zak en gaan. Zeker in die eerste paar maanden is dat heel goed te doen. En wat Crumpette schreef: als je oudste eenmaal naar school gaat, geeft dat ook weer wat meer ruimte. Wat ook wel handig is: af en toe bewust tijd maken voor uitjes met alleen peuter. Of momentjes in de dag (zoals naar bed brengen/boekje lezen) dat je echt even samen bent.

Nu Y een jaar is, zie ik hier ook wat meer 'strijd' ontstaan. In de zin dat Y zich niet meer alles zomaar laat afpakken (voorheen zat hij gewoon een beetje stil en oenig te kijken als hem iets uit handen werd genomen), want hij zet een keel op. Ook probeert hij nu zelf wel eens dingen af te pakken. En als ik met hem samen speel en I komt erbij dan wordt hij een beetje jaloers.

LB, wat ontzettend naar! Ongelukjes zitten in kleine hoekjes. Heeft hij er veel last van? En hoe gaat E ermee om?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179380987
Ah, jouw promotie is ook aanstaande dan Franny ^O^ :')
  vrijdag 25 mei 2018 @ 15:35:33 #91
171422 LadyBlack
paint it black
pi_179381100
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 13:37 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Maar een mini-baby is zo anders nog! Ik vond de babytijd (los van het vele voeden in het begin) juist nog erg makkelijk icm peuter. En mijnes was toen 2j8m. Ik deed baby in de doek en ging gewoon overal heen waar ik wilde, had mijn handen vrij voor peuter en er worden nog veel dutjes gedaan. Op kdv-dagen kon ik heerlijk kroelen met mijn baby O+.

En tegen de tijd dat jij weer aan het werk gaat en/of baby zich door het huis gaat bewegen, gaat Ketel al bijna naar school *) :s) .
+1! In wezen is die baby erbij eigenlijk peanuts :D

Al was ik soms wel echt radeloos van het manische van de peuter toen. DaD, JufMariska en IMA weten jullie het nog van dat bezoek? :X
  vrijdag 25 mei 2018 @ 15:41:32 #92
171422 LadyBlack
paint it black
pi_179381271
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 15:24 schreef Franny_G het volgende:

LB, wat ontzettend naar! Ongelukjes zitten in kleine hoekjes. Heeft hij er veel last van? En hoe gaat E ermee om?
Mja met S gaat het wel goed eigenlijk :o Zolang je hem niet beweegt gaat het prima, en optillen enzo gaat met beleid en dan zit ie ook prima op je arm of gisteren de halve dag in de tula. Hij houdt zn armpje keurig in de mitella ook, dat had ik niet verwacht!

Slapen is wat lastig, hij is een buikslaper maar dat gaat nu niet. Dus hij slaapt wat lichter dan normaal, maar niks dramatisch nog.

E heeft al een paar keer gezegd dat ze hem expres van zich afschudde en dat het dus haar schuld is, maar dat hebben we al genuanceerd. Hopelijk landt dat, want ik vind t zo zielig anders!
pi_179382813
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 09:54 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Hahaha, oh hier is dat andersom. Als de dreumes iets "stouts" doet schiet Mauw meteen in de hysterische overdrive.

"NEEE NOUD DAT MAG NIET AAAARRRGGHHHH * trekt noud aan zijn schouder naar achteren * MAMAAAAAA, NOUD EET BROKJES :o :'( "
Nee, dat doet ie ook.
‘Miiiiiijjjjjm, niet aan de plant trekken. Mamaaaaaa, Mijm zit aan de plant.’
Ik trek M. weg en zie S. vanuit mijn ooghoeken zo de plant omver trekken. }:|
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179383304
Ja achteraf was anderhalf jaar verschil niet het allerbeste idee ooit :') . Ik zou nu met een 3,5-jarige een baby een stuk relaxter vinden denk ik.

Elkaar verlinken kunnen ze ook heel goed trouwens. Al snapt Tas nog niet dat je ook kan ontkennen :+ .

“Mama, Annie isse uit bed!”
“TAHAAS SSSST! Mama ik slaap hoor!” ( :') )

“Mahaaaaaam Tas heeft de afstandsbediening door de brievenbus geduwd!”
“Ikke daan! Kijk mama! Isse weg!”

Vandaag waren ze samen naar de PSZ en ik was ziek thuis en ik kon zowaar een ochtend uitrusten. Tas kwam even knuffelen op bed en had een cadeautje voor mij. “Kijk mama, heleboel zand voor jou!” Zo uit de broekzakken op ons bed. Thanks man ^O^ .
pi_179383538
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 17:01 schreef Razztwizzle het volgende:
Ja achteraf was anderhalf jaar verschil niet het allerbeste idee ooit :') . Ik zou nu met een 3,5-jarige een baby een stuk relaxter vinden denk ik.


Boks :'). Ik blijf hopen dat het zich straks uitbetaalt. Sneller uit de luiers en sneller weer de dingen doen die niet kunnen met kleintjes etc O+
  vrijdag 25 mei 2018 @ 17:13:42 #96
149959 SQ
snelle trees
pi_179383635
Hahahaha dat zand :')!
disclaimer
pi_179383660
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 17:01 schreef Razztwizzle het volgende:
Ja achteraf was anderhalf jaar verschil niet het allerbeste idee ooit :') . Ik zou nu met een 3,5-jarige een baby een stuk relaxter vinden denk ik.

Elkaar verlinken kunnen ze ook heel goed trouwens. Al snapt Tas nog niet dat je ook kan ontkennen :+ .

“Mama, Annie isse uit bed!”
“TAHAAS SSSST! Mama ik slaap hoor!” ( :') )

“Mahaaaaaam Tas heeft de afstandsbediening door de brievenbus geduwd!”
“Ikke daan! Kijk mama! Isse weg!”

Vandaag waren ze samen naar de PSZ en ik was ziek thuis en ik kon zowaar een ochtend uitrusten. Tas kwam even knuffelen op bed en had een cadeautje voor mij. “Kijk mama, heleboel zand voor jou!” Zo uit de broekzakken op ons bed. Thanks man ^O^ .
Voor zulke cadeaumomenten wil je kinderen O+
:*
  vrijdag 25 mei 2018 @ 17:19:11 #98
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_179383763
En als er meer tijd tussen zit kan het ook maar zo zijn dat de oudste het er heel moeilijk mee heeft, juist doordat hij het zo goed begrijpt.

In den beginne heb ik vaak gedacht ‘had ik ze maar dichter op elkaar, was het in ieder geval sneller afgelopen’

Het zijn gewoon tropen jaren. Totdat de jongste denk ik een jaar of 5 is.

Het ergste is hier voorbij met de jongste 3,5, met dien verstande dat hij vrij makkelijk is :P . Vandaag hadden we een dip. V had die dagen ALTIJD wat ben ik blij dat dat voorbij is zeg.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_179383993
Voor zowel kort op elkaar als wat langer ertussen zijn wel dingen te zeggen.

I zei vanochtend 'Ik zou ook nog wel een broertje willen', dus hier vooralsnog alles prima. ^O^.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_179384826
Hier pakt het kleine leeftijdsverschil heel erg goed uit. Die twee zijn echt zo dol op elkaar, al zijn er uiteraard ook ruzies, maar die stellen vooralsnog echt niks voor. Vanaf dat L. een maand of 6 was en vooruit tijgerde en dus achter haar zus aan kon spelen ze fantastisch samen. Ik kan regelmatig het halve huishouden wegwerken zonder ook maar een keer tussenbeide te komen.

Gisteren zaten ze samen in de zitzak een zoekboek te lezen:

"Jenne, waar is de blauwe dino?"
"Daa!"
"Nee Jenne, de blauwe!"
"Daa!"
"Nee kijk Jenne, deze!"
-5 pogingen later ramt L. eindelijk in de richting van de goede dino-
"Jaaa goed zo! En nu de volgende."
:D O+

Als N.een drakendag heeft is dat ook altijd richting ons, nooit richting haar zusje.

Omg, wij zijn vandaag weer op een basisschool geweest en wát een leuke school! Goede sfeer, leuke activiteiten naast de reguliere lessen, leuk gebouw en buitenruimte. Nadeel is wel dat de school twee wijken verderop is (10-15 minuten fietsen) en we ze ivm werk dus altijd met de auto moeten brengen. Het was wel echt een verschil met de rommelige school in de wijk waar we naartoe gaan verhuizen. Volgende maand hebben we nog een bezichtiging bij een andere school en dan moeten we knopen gaan doorhakken.

Plaatje bij het zusterliefde verhaal:

N. Was in slaap gevallen op de fiets richting het gemeentehuis, daar sliep ze staand tegen een stoel verder en L. kwam haar steeds kusjes en knuffels geven. O+ O+
pi_179384946
Ik krijg toch altijd het gevoel dat er als het goed gaat, er minstens 1 meisje bij zit. En als het helemaal fantastisch klinkt zijn het er 2. :P
pi_179386390
Ik lees het al, Selvaria, dat wordt een juf. :D .

Ik had dus vanavond een ruzietje met I over wie Y mocht wassen. _O- . Ik had de washand al in mijn hand en I rukte het weg. "Het is mijn Y-tje!!" O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179386625
Awww. O+ dat is wel zoet. En handig! Kunnen ze al samen in bad oid? *)
pi_179386669
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 18:28 schreef Crumpette het volgende:
Ik krijg toch altijd het gevoel dat er als het goed gaat, er minstens 1 meisje bij zit. En als het helemaal fantastisch klinkt zijn het er 2. :P
Ja, alhoewel, wat is 'goed'. Ik denk dat het onderling uitvechten van al die dingen, zoals jouw jongens doen ontzettend leerzaam voor ze is en die zin heel goed voor hun ontwikkeling. Wat is nou beter oefenmateriaal dan je eigen broertje of zusje. En met meisjes onderling komt ook nog wel gedoe, waarschijnlijk, maar dan misschien later. Ik kan wat verhalen vertellen over mezelf en mijn zussen. :P .

Meisjes hebben andere sores, I kwam vandaag uit school met een verhaal dat de 'queen bee' van haar klas (jaja, die is er al) heeft gezegd dat ze haar niet meer leuk vindt en niet meer met haar wil spelen. Dat soort dingen speelde op het kdv ook al eens tussen de meiden.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179388397
Ach selv wat schattig. Lieve foto 😍

O en s gaan ook heel leuk samen. Ze zoeken elkaar echt op en zijn zo een hele poos zoet. Nu buiten bv als S’ emmertje leeg is loopt ie naar O, zegt «waah waah» en O vult em weer. Ze kan S zijn frustraties ook verbazingwekkend goed hebben. Gelukkig. Want ik kan dat niet haha.

Wat ik soms een uitdaging vind is dat O oprecht heel verdrietig en bezorgd wordt als S valt. Ze is dans soms nog verdrietiger dan S.
pi_179388459
Ik heb hier een peuter en een kleuter jongen en die zijn wel echt dol op elkaar.
Ze vullen elkaar ook echt perfect aan. Alleen wil peuter vaak alles doen/hebben wat kleuter heeft. Dus dat is soms een dingetje ;)
pi_179394122
Veel bijgelezen. Wie schreef er dat het kdv regelmatig vertelt over een draak? Wij krijgen de laatste tijd te horen dat het 'pittig' was met onze peuter :X Hij heeft (daar, thuis ook wel maar minder) nogal een eigen mening bij overgangsmomenten. En hij heeft feilloos door wie hem net iets te veel ruimte biedt.

Ook wat iemand typte over veel moeten doen voor het werk is herkenbaar. J zit daardoor vaker achter een schermpje dan ik wil. Maar ik zou niet weten hoe ik het anders af moet krijgen. Het einde van het schooljaar is wat dat betreft echt pittig. En dan moet ik ook alles nog overdragen aan mijn opvolger, want volgend schooljaar heb ik een nieuwe baan.

Razz, dat zandcadeautje O+ :')
Selvaria, wat een schattige foto :D
pi_179394335
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 06:47 schreef Hupje het volgende:
Veel bijgelezen. Wie schreef er dat het kdv regelmatig vertelt over een draak? Wij krijgen de laatste tijd te horen dat het 'pittig' was met onze peuter :X Hij heeft (daar, thuis ook wel maar minder) nogal een eigen mening bij overgangsmomenten. En hij heeft feilloos door wie hem net iets te veel ruimte biedt.

Ook wat iemand typte over veel moeten doen voor het werk is herkenbaar. J zit daardoor vaker achter een schermpje dan ik wil. Maar ik zou niet weten hoe ik het anders af moet krijgen. Het einde van het schooljaar is wat dat betreft echt pittig. En dan moet ik ook alles nog overdragen aan mijn opvolger, want volgend schooljaar heb ik een nieuwe baan.

Razz, dat zandcadeautje O+ :')
Selvaria, wat een schattige foto :D
Weet je, dat schermpje vind ik af en toe zo fijn. Sjaak kan zelf ook aangeven wanneer hij dat niet meer wil en wanneer hij gewoon wil spelen. Maar net als vanmorgen, toen hij om 5.30u wakker werd, zit hij in de ochtenden best veel achter een scherm. Al is het alleen maar omdat ik om 6.00u echt nog niet met Duplo wil spelen.
De rest van de dag rennen we buiten rond om het een beetje te compenseren. Meer voor mijn gevoel waarschijnlijk, maar het helpt wel.
pi_179394481
Zo herkenbaar MevrCactus!
Ik heb in de periode dat hij om 6u (of eerder) wakker was ook wat meer schermtijd gegeven.
Dat je nog tenminste wat door kan snoozen ernaast.

Ik had daarnet weer gevalletje ohja papegaai in huis :')
Een van de katten had voor de verandering gepist in huis :r
En ik zei ooh Fuck gatver.
Hoor nu al een half uur niks anders dan oh fuck :+
Gezellig dat we vandaag nog op visite moeten, ik voorspel nu alvast vragende blikken

[ Bericht 0% gewijzigd door BlueEyes op 26-05-2018 10:26:25 ]
pi_179395438
Mijn regel is dat we tot 7 uur in bed blijven liggen. Meestal is dat met 2 kinderen die het laatste uur gewoon wakker zijn. Dan zet ik ook lekker een filmpje op, kunnen wij nog even chillen.
Overdag zet ik hem alleen aan als ik zie dat S. om een uur of 5 instort.

Mijn kind heeft zo’n briljante timing. Koorts. En morgen gaan we op vakantie. Ik hoop dat het bij koorts blijft en er geen gigantische buikgriep overheen komt ofzo :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179404836
J kan best apathisch naar een schermpje staten en heeft er niet gauw genoeg van. Het mag daarom alleen tijdens het eten koken en op zondagochtend, óf dus als er echt gewerkt moet worden en storen eigenlijk niet kan.

Ach LeSage, hopelijk valt het mee. Anders is het wel een rotbegin van de vakantie.

Pfff. Wat een dag. Terrorpeuter. Schreeuwen. Het is dat de buren ook een peuter hebben, anders hadden ze vast ergens melding gemaakt vandaag. Hij ligt nu in bed. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Nu even bijkomen.
pi_179405291
Frits zit ook vaker tv te kijken dan ik van tevoren had bedacht. :') Als ik om half acht de deur uit ga, is mijn man nog niet helemaal fit na een nacht werken.

Papagaaiende peuters zijn ook erg herkenbaar, we hebben nu afgesproken dat er geld in de Eftelingpot gaat als er een woord gezegd wordt dat niet mag. Als Frits iets zegt dat niet mag dan gaat er een muntje uit. Werkt prima, hij vraagt nu voor hij 'shit' wil zeggen of hij dat een woord is wat we niet willen horen.
pi_179406595
Dat vind ik best slim bedacht Cholula! Ik denk alleen niet dat mijn peuter dat nu al begrijpt, maar voor in de toekomst... voorlopig is het enige woord hier dat ik niet wil horen "blegh".

Beterschap voor S LeSage! Waar gaan jullie heen?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179412129
Haha, Cholula! Zo hadden ze bij mijn vriend vroeger een B&S-pot. Dat was voor boeren en scheten aan tafel :') ze waren altijd zo door hun zakgeld heen :D

We willen naar Hongarije, maar we gaan even kijken hoe het in de ochtend is. Anders eventueel pas morgenavond kijken hoe het gaat en dan ‘s nachts rijden. Later heeft geen nut meer, dus hoop maar dat het snel opknapt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179442475
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 00:00 schreef LeSage het volgende:
Haha, Cholula! Zo hadden ze bij mijn vriend vroeger een B&S-pot. Dat was voor boeren en scheten aan tafel :') ze waren altijd zo door hun zakgeld heen :D

We willen naar Hongarije, maar we gaan even kijken hoe het in de ochtend is. Anders eventueel pas morgenavond kijken hoe het gaat en dan ‘s nachts rijden. Later heeft geen nut meer, dus hoop maar dat het snel opknapt.
LeSage, hoe is het afgelopen? Zijn jullie vakantie aan het vieren?
pi_179456579
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 10:38 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

LeSage, hoe is het afgelopen? Zijn jullie vakantie aan het vieren?
Ja! Hij werd om half 4 ‘s nachts wakker, helemaal vrolijk en zonder koorts. Dus zijn we toch maar vertrokken.
Ook geen enkel teken van ziek hier, gelukkig.
Wel ontzettend veel drakenbuien en soms voel ik me er een slechte moeder door. Het zal zijn spanning wel zijn ook, met op vakantie gaan.
Aan de andere kant geniet hij ook enorm. Terecht ook, het is hier 29 graden dus we zijn alleen maar buiten aan het spelen 8-)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179462057
Wat fijn dat jullie toch konden gaan. Hele fijne vakantie!
  dinsdag 29 mei 2018 @ 09:34:46 #118
149959 SQ
snelle trees
pi_179462109
Ik heb al mijn principes rondom schermen en suiker ergens in 2016 achtergelaten denk ik.

Fijn dat jullie lekker op vakantie zijn LeSage! Hopelijk kun je er zelf ook een beetje van #genieten ;)
disclaimer
pi_179467805
Over schermen gesproken, ik vind Casper en Emma echt heel leuk voor kleine kinderen.
pi_179469182
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 09:34 schreef Stormqueen het volgende:
Ik heb al mijn principes rondom schermen en suiker ergens in 2016 achtergelaten denk ik.

Fijn dat jullie lekker op vakantie zijn LeSage! Hopelijk kun je er zelf ook een beetje van #genieten ;)
Voeg daar ook stylish cq pedagogisch verantwoord houten speelgoed aan toe

Lang leve hysterisch lawaai plastic :X
pi_179469791
Boks :')
pi_179470046
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 15:31 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Voeg daar ook stylish cq pedagogisch verantwoord houten speelgoed aan toe

Lang leve hysterisch lawaai plastic :X
Dáár heb ik me vooralsnog aardig aan gehouden. Maar mijn peuter heeft er wel een neus voor. Gisteren in het ziekenhuis heeft hij bijna de hele tijd al het herriespeelgoed aangezet. :') En de resterende tijd tv gekeken.

Het is kermis bij ons in het dorp (stel je er niet te veel van voor) en J was helemaal in de wolken met zijn 'prijs' van het blikgooien O+
  dinsdag 29 mei 2018 @ 16:20:17 #123
149959 SQ
snelle trees
pi_179470215
Tuurlijk!
Wij hebben een buurjongetje dat alleen het oude speelgoed van zijn ouders uit 1980 heeft en heel veel houten blokken. Zodra hij mijn huis binnen loopt heeft hij in zo'n 14 seconden ALLE v-tech en aanverwanten gevonden en aangezet. Complete hysterie. Mijn eigen kinderen kijken er overigens niet naar om.
disclaimer
pi_179472988
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 15:31 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Voeg daar ook stylish cq pedagogisch verantwoord houten speelgoed aan toe

Lang leve hysterisch lawaai plastic :X
Koen is daarin het tegenovergestelde van zijn broer, die wel met Vtech enzo speelde. Koen speelt het liefst met zijn Grimm regenboog.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_179473042
Wij hebben maar 1 ding qua speelgoed met batterijen, de rest is allemaal zonder. Sjaak weet al genoeg herrie te maken met speelgoed zonder batterijen }:| We hebben een mooie afwisseling tussen houten speelgoed en plastic speelgoed.
pi_179473066
Koen begint trouwens 13 juni op het KDC. Is nog best snel gegaan!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_179510077
Ik had vooraf niet echt voornemens over hout en stylish verantwoord eigenlijk, wel over proberen standaard alles op te ruimen voor het naar bed brengen ed. Dat lukt op zich redelijk, maar lijkt me met meerdere kinderen al best een uitdaging. En het speelgoed is uiteindelijk redelijk 50/50 geworden qua hout en plastic. Lawaaispeelgoed kopen we niet, krijgen we wel regelmatig cadeau van oma die een voorliefde heeft voor foeilelijk lawaaispeelgoed. Ik moet er eigenlijk altijd wel om lachen omdat het zo hysterisch is :D Maar als de nieuwigheid eraf is, speelt peuter er eigenlijk altijd zonder geluid mee. Zelf zetten we de geluidknopjes dan ook niet meer aan, dus wellicht vergeet ze na verloop van tijd gewoon dat er een geluidoptie is ;)

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 16:20 schreef Stormqueen het volgende:
Tuurlijk!
Wij hebben een buurjongetje dat alleen het oude speelgoed van zijn ouders uit 1980 heeft en heel veel houten blokken. Zodra hij mijn huis binnen loopt heeft hij in zo'n 14 seconden ALLE v-tech en aanverwanten gevonden en aangezet. Complete hysterie. Mijn eigen kinderen kijken er overigens niet naar om.
:D
pi_179510289
Bij ons inderdaad ook een mooie mix. Favoriet zijn alle auto’s, vrachtwagens en tractors, net als de treinbaan.
Ik ken alle liedjes van het ‘Little People adoptiecentrum voor honden en katten’ uit mijn hoofd.
Maar ook het vintage Fischer price spul is populair.
Ik heb trouwens weinig problemen met welk speelgoed dan ook. Vooral zien dat S. er van geniet en van leert, dat vind ik leuk. En soms leert hij er niets van, ook prima.

S. begint even uit zijn drakenfase te kruipen. Vooral nog bij grootse vermoeidheid, maar verder is het zo gezellig. Hij kletst honderduit en vindt alles interessant.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179510857
Ik zou momenteel probleemloos al het speelgoed weg kunnen doen, als de dinosaurussen maar blijven. I. is echt geobsedeerd door dinosaurussen tegenwoordig. Zijn favoriet is de stegosaurus, maar pterodactylussen zijn ook tof.

Er zijn volgens hem ook heel veel dingen uitgestorven nu. Als ik een liedje zing dat hij niet leuk vindt, is het: 'Nee mama, dat liedje kun je niet meer zingen. Dat is uitgestorven.' :').
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_179511074
Haha, heerlijk als ze dat soort woorden in elke context mogelijk gaan gebruiken. O+

N. kleurt en tekent nu vooral heel veel. Ze kan ook al echte poppetjes tekenen en dat gaat ook steeds beter: "kijk mama, deze heeft haren, een neus én een mond! En ook armen. Nu ga ik nog meer poppetjes tekenen want ik vind ze zoooo mooi." O+

Maar dat gepiep om niks he... houdt dat ooit nog op? Voor haar achttiende verjaardag toch zeker wel? Loopt ze te kreunen en te steunen door het huis en na 10x vragen komt er eindelijk uit wat er is en bleek ze gewoon een knuffel te willen. 8)7
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:54:07 #131
149959 SQ
snelle trees
pi_179511109
Hier is dat alleen nog maar erger aan het worden, selv. Mauw communiceert in verschillende kreuntonen. (Als ze niet krijst dan).
disclaimer
pi_179511149
Sorry SQ, maar ik moet altijd lachen als ik over Mauw lees. _O- Al snap ik nu ook heel goed hoe zwaar het kan zijn. Helaas vindt N's kleine zusje het heel leuk om mee te gillen en nep te huilen. Wat een smoel kan dat kind dan opzetten. :')
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:58:43 #133
149959 SQ
snelle trees
pi_179511243
Ja, de toon is niet zo positief he? Dat is niet zo aardig van me :@
Maar eerlijk: ik vind het echt bij grote regelmaat héél moeilijk. Ik denk niet dat ik écht was voorbereid op deze fase. En dat maakt me soms wel angstig voor de toekomst, want dit wordt natuurlijk alleen maar heftiger.
Het is zó veel strijd elke dag. Ik heb echt bewondering voor moeders die dit prima trekken. Ik kan het soms niet eens meer faken.
disclaimer
  donderdag 31 mei 2018 @ 13:59:26 #134
149959 SQ
snelle trees
pi_179511264
Een financieel voordeel is wel dat ik inmiddels bijna dat derde kind uit mijn wishlist heb geschrapt!
disclaimer
pi_179511371
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:58 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, de toon is niet zo positief he? Dat is niet zo aardig van me :@
Maar eerlijk: ik vind het echt bij grote regelmaat héél moeilijk. Ik denk niet dat ik écht was voorbereid op deze fase. En dat maakt me soms wel angstig voor de toekomst, want dit wordt natuurlijk alleen maar heftiger.
Het is zó veel strijd elke dag. Ik heb echt bewondering voor moeders die dit prima trekken. Ik kan het soms niet eens meer faken.
Mwah, het is gewoon heel realistisch denk ik, wij zijn ook maar gewoon mensen. :* Ik heb op zich wel goede hoop dat ze steeds iets rationeler kunnen denken en het misschien ineens over is, maar dat is vast wishful thinking. :') Is ze erg toe aan school denk je?
pi_179511822
Ik ben regelmatig blij dat het 19u is en het Monster in bed ligt.
En een dag thuis zijn vind ik regelmatig zwaarder dan een dag werken als het onwijs druk is met doodzieke kindjes op de afdeling.

En dan zie ik dat Monster2 af en toe nog drakeriger kan zijn dankzij het voorbeeld vam haar broer en dan hou ik mijn hart vast :X
pi_179512538
Haha ja die dagen zijn hier ook wel aanwezig hoor. :') en idd no2 is vroeger dan no1 met zijn peutergedrag dus ik denk dat ze straks gewoon tegelijkertijd de echte pubertijd in duiken :+ .

Wat een meevaller SQ! _O-
pi_179512795
Ach Mauw. Wat jammer dat het soms zo heftig is, SQ. Het is voor iedereen zwaar zo nu en dan, maar als het altijd zo heftig is, is dat toch heftig. Misschien een stomme vraag hoor, maar heb je gezinshulp overwogen, om een keertje mee te kijken? Misschien zien zij net iets wat je zelf niet ziet..?

Ik merk hier erg dat ik makkelijker door haar bui heen kan prikken dan mijn man. Bij hem kan je de klok er op gelijk zetten dat het brullen wordt. Ik kan het vaak net voor zijn of net ombuigen. Gevolg dat hij de situaties een beetje ontwijkt. Begrijpelijk, maar daar wordt het niet beter van.
pi_179513169
Hier piep-kreunde peuter ook altijd. Inclusief gaan slaan als je niet direct luisterde..

Maar ik heb in principe makkelijke kinderen geloof ik. Inmiddels is het omgebogen naar dat hij begint te huil/piepen alsof de wereld vergaat en dan zeg ik "hoe vraag/zeg je dat?" En tegenwoordig slaat hij dan om als een blad aan de boom (ik zou zweren dat ik zelfs de tranen terug omhoog zie kruipen) om met een poeslief stemmetje te zeggen: mamma, ik wil liever appelsap dan water, mag dat?

(ok meestal mag dan wat ie vraagt, dat wel)
pi_179513196
SQ, kun je misschien de zorg overgeven aan je man als het even te zwaar wordt?

En regelmatig blij zijn dat peuter op bed ligt, check. Ik ben regelmatig s'avonds uitgeblust en ik denk dan echt, hoe doen ouders dat met meerdere kinderen :') Ik kijk er ook stiekem naar uit dat ze naar school gaat, ook voor haar zelf. Ze verveelt zich vaak heb ik het idee, ook al zijn we bezig. Binnenkort mag ze wennen :)
pi_179513441
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:11 schreef Sunshine1982 het volgende:
SQ, kun je misschien de zorg overgeven aan je man als het even te zwaar wordt?

En regelmatig blij zijn dat peuter op bed ligt, check. Ik ben regelmatig s'avonds uitgeblust en ik denk dan echt, hoe doen ouders dat met meerdere kinderen :') Ik kijk er ook stiekem naar uit dat ze naar school gaat, ook voor haar zelf. Ze verveelt zich vaak heb ik het idee, ook al zijn we bezig. Binnenkort mag ze wennen :)
Met een beetje geluk gaan die kinderen elkaar vermaken O-) (of de hersens inslaan natuurlijk 8)7 )

Maar toen jongste nog kleiner was was het wel zwaar, maar nu spelen ze vaak super leuk samen. Af en toe zit er helaas ook zo'n dag tussen dat het oorlog is om niks..

Maar zeker dat in fantasiespelen meespelen en dan tig keer hetzelfde daar kan ik niet zo goed in meegaan, maar zus vindt dat zelf ook leuk dus dan speel ik vaak een marginale rol waarbij ik zelf gewoon de krant kan lezen en het spel af en toe subtiel langs wat kliffen kan sturen..
  donderdag 31 mei 2018 @ 15:57:25 #142
149959 SQ
snelle trees
pi_179514408
:D Dank voor de zorgen, ik denk niet dat we hulp nodig hebben hoor. Ik denk eigenlijk dat het vooral aan mij ligt, als ik het zo lees hebben jullie allemaal eikelpeuters en moet ik er beter mee leren omgaan. Het is ook niet dat ik het mentaal helemaal niet meer trek, maar ik zou het zo fijn vinden als sommige dingen een keer VANZELF zouden gaan. Zonder gekreun, gejank, en het gevoel hebbend alsof ik een domme koe ben die maar wat in de ruimte staat te loeien terwijl mijn eikel-kinderen me uit staan te lachen en elke belofte keihard niet nakomen. (ik begrijp mijn moeder nou zo goed. kon ik het haar nog maar vertellen... :'))

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
disclaimer
  donderdag 31 mei 2018 @ 16:00:07 #143
149959 SQ
snelle trees
pi_179514477
Goed, even wat bright notes dan, want ze is ook wel eens leuk ;)

Ze heeft zo'n enorme fantasie ineens. Ze bedenkt zelf liedjes, ze vertelt verhaaltjes, allerhande rollenspel. Ze is ontzettend lief en zorgzaam voor d'r kleine broertje, dat is geweldig om te zien. En ze fietst de hele frigging dag op d'r loopfiets nu, unstoppable. Als je me dat 3 maanden geleden had gezegd had ik je keihard uitgelachen :')
En een lef ook ineens, geen idee waar dat vandaan komt?? Overal op klimmen en stunten, wtf. Ze was altijd zo'n schijterd :D
disclaimer
pi_179514627
Haha SQ, ik sta ook iedere keer afspraken te maken met mijn 2,5 jarige, die dan heel goed ‘ja begrepen’ zegt. En dan ga ik hem daar ook nog aan proberen te houden, terwijl ik al lang weet hoe het gaat verlopen :')
En dan iedere keer met zo’n poeslief snoetje en piepstemmetje: ‘Solly mammieeeeee’.
Soort oneindige cirkel van frustratie van alle kanten }:|
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179514746
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:57 schreef Stormqueen het volgende:
:D Dank voor de zorgen, ik denk niet dat we hulp nodig hebben hoor. Ik denk eigenlijk dat het vooral aan mij ligt, als ik het zo lees hebben jullie allemaal eikelpeuters en moet ik er beter mee leren omgaan. Het is ook niet dat ik het mentaal helemaal niet meer trek, maar ik zou het zo fijn vinden als sommige dingen een keer VANZELF zouden gaan. Zonder gekreun, gejank, en het gevoel hebbend alsof ik een domme koe ben die maar wat in de ruimte staat te loeien terwijl mijn eikel-kinderen me uit staan te lachen en elke belofte keihard niet nakomen. (ik begrijp mijn moeder nou zo goed. kon ik het haar nog maar vertellen... :'))

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
Dit herken ik wel hoor. Bij alles lijk ik momenteel op weerstand te stuiten. Aankleden, douchen, eten, zelfs naar buiten gaan,... Alles gaat gepaart met gedrein en gehuil :/ Of als ik wat vraag/zeg, 'jahaaa, zo mama'. En met zo bedoeld ze dan een uur ofzo en daar heb ik niet bepaald tijd voor en zin in. Dusja, dan ook weer een hoop gekrijs als ik dan toch haar schoenen aandoe, tv uitdoe etc.

Tuurlijk heeft ze ook een leuke kant, ze is altijd enorm blij als ze me ziet nadat ik gewerkt heb. Ik krijg dan een flinke omhelzing :) De leuke dingen maken het voor mij dat ik haar nukken wat beter kan hendelen, naar toch blijft het pittig ja.
pi_179514899
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 13:58 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, de toon is niet zo positief he? Dat is niet zo aardig van me :@
Maar eerlijk: ik vind het echt bij grote regelmaat héél moeilijk. Ik denk niet dat ik écht was voorbereid op deze fase. En dat maakt me soms wel angstig voor de toekomst, want dit wordt natuurlijk alleen maar heftiger.
Het is zó veel strijd elke dag. Ik heb echt bewondering voor moeders die dit prima trekken. Ik kan het soms niet eens meer faken.
Oh, heel herkenbaar SQ! De laatste tijd lees ik hier weer wat meer mee en dat relativeert ook wel weer. Maar hier ook regelmatig strijd met mijn verbaal sterke en enorm energieke peuter. Het lijkt ook vooral bij mij te zijn. Of dat aan mij ligt? Of dat ze op mij anders reageert? Of beide?

Nu ben ik qua geduld en energie ook niet helemaal op m’n best nu, dat geef ik ook meteen toe. Maar pff, ik ben wel eens in huilen uitgebarsten omdat ik na de 10e keer op een ochtend 10x vragen of ze iets wil pakken/opruimen/niet wil slopen het ook niet meer wist.

En eigenlijk is ze ook gewoon hartstikke vrolijk en blij en enthousiast over bijna alles. En lachen we onze elke dag wel slap om een opmerking. En vorige week was onze dag samen thuis echt heel gezellig! Dus het kan wel.
pi_179515005
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:57 schreef Stormqueen het volgende:

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
Hoeft niet hoor (al zie ik wel wat op tegen de puberteit)..
Maar ik heb de laatste tijd met kleuter af en toe dat ik als iets verbied (ze mag van mij bijvoorbeeld geen slippers) en dat ze daar dan woedend om is incl huil/krijs.. en dat ik dan denk waarom hou ik nou voet bij stuk, wat een gedoe..
en dat ik haar dan de volgende dag tegen het buurmeisje hoor zeggen: ik mag geen slippers, want daar kun je niet op rennen en ze zijn ook niet handig met springtouwen...
Yes... opvoedkundig is er iets aangekomen van wat ik zeg!

Vriendlief heeft t zwaarder trouwens. Want op een of andere manier horen de kinderen hem gewoon écht niet als hij iets vraagt (of ze negeren het zéér professioneel)..Bij mij geven ze tenminste nog een antwoord..
pi_179515720
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:00 schreef Stormqueen het volgende:
Goed, even wat bright notes dan, want ze is ook wel eens leuk ;)

Ze heeft zo'n enorme fantasie ineens. Ze bedenkt zelf liedjes, ze vertelt verhaaltjes, allerhande rollenspel. Ze is ontzettend lief en zorgzaam voor d'r kleine broertje, dat is geweldig om te zien. En ze fietst de hele frigging dag op d'r loopfiets nu, unstoppable. Als je me dat 3 maanden geleden had gezegd had ik je keihard uitgelachen :')
En een lef ook ineens, geen idee waar dat vandaan komt?? Overal op klimmen en stunten, wtf. Ze was altijd zo'n schijterd :D
Alsof je het over de mijnes hebt! Die was vies van zand, fietsen was eng, en natte voeten was al helemaal hel. Nu moet ze elke dag in bad omdat ze serieus bruingrijs terugkomt van het kvd. De plakken modder hangen aan haar gezicht. Oh en ik moet hollen om haar bij te houden op haar veel te kleine loopfiets. En ze klimt in bomen en op rotsen. Voorzichtig wel, dus ik ben goddank nog niet echt bang dat ze naar beneden tettert. S daarentegen...
pi_179519549
Je blíj́ft ook aan het afwegen. Ga ik gedoe aan met aankleden (omdat ik wil dat hij zelf leert aankleden) of kies ik er voor om het gezellig te houden en kleed ik hem gauw zelf om met afleiding? Riskeer ik een krijsbui door hem uit de zandbak te plukken als het tijd is, of tel ik voor mezelf toch nog even tot 10 en verzin ik een fantasievolle / omkoop manier waarop hij wel zelf besluit mee te gaan? Enz enz enz.
Na een hele dag met heftige kinderen op het werk en een shitload aan werk die nog moet naast mijn huishouden enz wil ik het dan ook soms het liefst dat dingen vanzelf gaan. En dat is garantie voor botsingen en drama.

Aan de andere kant kan hij heerlijk scheppen in de zandbak en insecten zoeken voor zijn loep-potje O+
En mijmeren over 'als ik 4 ben'... }:| Ik had niet verwacht dat dat nu al zou beginnen.
pi_179520631
Ik gebruik hier voor stoppen met spelen/uit bad moeten/tijd voor we de deur uit gaan gewoon wekkers :') Wekker staat op 5 minuten, daarna doen we wat ik gezegd heb. Dit werkt 9/10 keer.

Verder wat IMA ook zegt, heeeeel veel strijd (met name om onnozele dingen ook), maar ook zoveel lol om/met hem. Hij kan zo intens genieten.
Waar ik soms echt klaar mee ben is die constante tetter die NOOIT uit gaat. Ik word daar soms helemaal gestoord van, altijd het achtergrondgeluid van een hoog peuterstemmetje met nogal veel herhaling :@
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179520811
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 20:32 schreef LeSage het volgende:
Ik gebruik hier voor stoppen met spelen/uit bad moeten/tijd voor we de deur uit gaan gewoon wekkers :') Wekker staat op 5 minuten, daarna doen we wat ik gezegd heb. Dit werkt 9/10 keer.

Verder wat IMA ook zegt, heeeeel veel strijd (met name om onnozele dingen ook), maar ook zoveel lol om/met hem. Hij kan zo intens genieten.
Waar ik soms echt klaar mee ben is die constante tetter die NOOIT uit gaat. Ik word daar soms helemaal gestoord van, altijd het achtergrondgeluid van een hoog peuterstemmetje met nogal veel herhaling :@
Oh, dat laatste heb ik ook. Zeker met slaapgebrek Enzo word ik er sinds compleet gek van.
pi_179521149
In mijn werk (oa met autisten) doe ik niks anders dan aankondigen enz. Dat is mijn tweede natuur. Maar mijn peuter gaat daar heel wisselend mee om :+ De ene keer stapt hij zonder problemen uit de zandbak of zet hij de tablet uit, de andere keer is dat moment juist het begin van de grootste boze bui in tijden :')
pi_179521381
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 20:49 schreef Hupje het volgende:
In mijn werk (oa met autisten) doe ik niks anders dan aankondigen enz. Dat is mijn tweede natuur. Maar mijn peuter gaat daar heel wisselend mee om :+ De ene keer stapt hij zonder problemen uit de zandbak of zet hij de tablet uit, de andere keer is dat moment juist het begin van de grootste boze bui in tijden :')
Daarom 9/10. Die 10e keer is met gestrekt liggen, krijsen, schoppen, onderweg nog je broertje een mep verkopen, stampvoeten en als laatste onbedaarlijk huilen. Dan laat ik ‘m meestal maar even (behalve zijn broer meppen) en spreken we erover als hij even een beetje is bijgekomen.
Maar dat zijn wel de mooiste momenten in mijn opvoedcarriere ja ;( :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179524879
Kennen jullie dat trucje wat je doet als ouder, dat je weg wil en peuter niet, en dat je dan wegloopt en zegt: “dag Sjaak!” En dat hij dan aan komt rennen omdat hij toch mee wil?

Sjaak doet dat andersom }:|
pi_179524918
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:44 schreef MevrouwCactus het volgende:
Kennen jullie dat trucje wat je doet als ouder, dat je weg wil en peuter niet, en dat je dan wegloopt en zegt: “dag Sjaak!” En dat hij dan aan komt rennen omdat hij toch mee wil?

Sjaak doet dat andersom }:|
:D

S. komt ook echt niet gewoon. Al een paar keer getest, maar ik durf niet meer, want meneer draait zich om en sjouwt aan :{
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179524979
Ik denk dat die hele innerlijke peuterstrijd ontzettend zwaar is voor ze. Ze hebben zoveel ideeën en eigenlijk nog geen benul van hoe de wereld werkt. Het lijkt me heel moeilijk om peuter te zijn.
Wat ik vaak merk is dat Sjaak ergens een bepaald beeld van in zijn hoofd heeft. Als ik zeg dat we een pakje moeten wegbrengen, dan is dat in zijn hoofd: ‘ok, ik zet mijn helm op en pak mijn fiets, dan gaan we naar de pakjeswinkel en daarna mag ik naar de speeltuin, en dan pas weer naar huis.’ Als ik dan ook maar durf om daar een ander idee over te hebben (andere winkel, andere speeltuin, we gaan met de auto oid) dan is het drama. Ik probeer, nu dat Sjaak beter kan uitleggen, echt uit te vragen wat hij in zijn hoofd heeft. Dan kan ik daaraan voldoen, of ik kan met hem gaan onderhandelen over hoe het iets anders gaat vandaag. Dat scheelt meestal in het drama.

Behalve wanneer Sjaak moe is/honger heeft/de maan verkeerd staat, want dan is het sowieso drama.
pi_179524983
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:46 schreef LeSage het volgende:

[..]

:D

S. komt ook echt niet gewoon. Al een paar keer getest, maar ik durf niet meer, want meneer draait zich om en sjouwt aan :{
_O-
pi_179526083
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 15:57 schreef Stormqueen het volgende:
:D Dank voor de zorgen, ik denk niet dat we hulp nodig hebben hoor. Ik denk eigenlijk dat het vooral aan mij ligt, als ik het zo lees hebben jullie allemaal eikelpeuters en moet ik er beter mee leren omgaan. Het is ook niet dat ik het mentaal helemaal niet meer trek, maar ik zou het zo fijn vinden als sommige dingen een keer VANZELF zouden gaan. Zonder gekreun, gejank, en het gevoel hebbend alsof ik een domme koe ben die maar wat in de ruimte staat te loeien terwijl mijn eikel-kinderen me uit staan te lachen en elke belofte keihard niet nakomen. (ik begrijp mijn moeder nou zo goed. kon ik het haar nog maar vertellen... :'))

Maar ik zal maar langzaam gaan accepteren dat de komende 18 jaar van mijn leven nog een aaneenschakeling van strijd, strijd en nog meer strijd zullen zijn. ;( :')
Beloftes nakomen? Haha. _O- .
Waarom zou een peuter ook steeds netjes doen wat jij wil? What's in it for them? Ik hoor het tussen I en haar vader altijd prachtig ontsporen, vanavond ook, als hij steeds gefrustreerder en bozig haar probeert aan te sporen om mee te werken met het tandenpoetsen. Het kan haar niets schelen en zij vindt het alleen maar grappig dat hij zich zo druk maakt (totdat hij echt boos wordt, dan is het drama en dan gaat ze huilen). Voor mij werkt het eigenlijk het beste als ik me dit niet allemaal persoonlijk aantrek.

Ik denk wel dat dit de moeilijkste jaren zijn wat opvoeding betreft, omdat je nu de basis legt, en met name door het nog enorm in ontwikkeling zijnde sociale besef: ze zijn extreem egocentrisch, hebben nog weinig echte empathie, kunnen hun gevoelens nog niet even goed beheersen en communiceren. Als het goed is, zijn dat zaken die over een paar jaar toch wel beter gaan!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 31 mei 2018 @ 23:41:42 #159
149959 SQ
snelle trees
pi_179526142
Ik verwacht niet dat mijn peuter beloftes nakomt he :D :')
Dat was slechts onderdeel van mijn toekomstvisioen nachtmerrie.
disclaimer
pi_179526192
Oh, dat las ik inderdaad verkeerd. Zag Mauw al voor me: "Ja mama, dat beloof ik." Om zich om te draaien en het tegenovergestelde te doen. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 31 mei 2018 @ 23:46:41 #161
149959 SQ
snelle trees
pi_179526231
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2018 23:44 schreef Franny_G het volgende:
Oh, dat las ik inderdaad verkeerd. Zag Mauw al voor me: "Ja mama, dat beloof ik." Om zich om te draaien en het tegenovergestelde te doen. _O- .
dát doet ze ook. Maar ik ben vooral bang dat ze dat dus altijd blijft doen. Terwijl ze me uitlacht en schopt. ;(

Maar het ligt zo te lezen dus idd aan mij :P
disclaimer
pi_179526441
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:17 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Oh, heel herkenbaar SQ! De laatste tijd lees ik hier weer wat meer mee en dat relativeert ook wel weer. Maar hier ook regelmatig strijd met mijn verbaal sterke en enorm energieke peuter. Het lijkt ook vooral bij mij te zijn. Of dat aan mij ligt? Of dat ze op mij anders reageert? Of beide?
Oh man, hier is dat ook. Ik krijg altijd de volle laag.. Ik geloof echt heilig in en probeer me vast te houden aan het idee dat ze bij mij haar grens, mijn grens en de grens van de wereld durft op te zoeken, omdat ze er blindelings op vertrouwt dat ik toch altijd van haar blijf houden, wat ze ook doet (en dat is eigenlijk ook gewoon zo).

Ik merk dat soms ook als ze ergens anders is geweest, daar heel lief heeft gespeeld en dan thuis onwijs gaat razen, dan heeft ze blijkbaar toch iets ingehouden wat er bij mij wel uit mag/kan komen. Om zich vervolgens lekker bij me te nestelen en "Nee-hee ik ga-ha niet sla-ha-pen ik be-hen niet moe-hoe"-huilend in slaap te vallen O+ Peuters O+
Make your own kind of music.
pi_179529609
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:48 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik denk dat die hele innerlijke peuterstrijd ontzettend zwaar is voor ze. Ze hebben zoveel ideeën en eigenlijk nog geen benul van hoe de wereld werkt. Het lijkt me heel moeilijk om peuter te zijn.
Wat ik vaak merk is dat Sjaak ergens een bepaald beeld van in zijn hoofd heeft. Als ik zeg dat we een pakje moeten wegbrengen, dan is dat in zijn hoofd: ‘ok, ik zet mijn helm op en pak mijn fiets, dan gaan we naar de pakjeswinkel en daarna mag ik naar de speeltuin, en dan pas weer naar huis.’ Als ik dan ook maar durf om daar een ander idee over te hebben (andere winkel, andere speeltuin, we gaan met de auto oid) dan is het drama. Ik probeer, nu dat Sjaak beter kan uitleggen, echt uit te vragen wat hij in zijn hoofd heeft. Dan kan ik daaraan voldoen, of ik kan met hem gaan onderhandelen over hoe het iets anders gaat vandaag. Dat scheelt meestal in het drama.

Behalve wanneer Sjaak moe is/honger heeft/de maan verkeerd staat, want dan is het sowieso drama.
Ik heb zo vaak het idee dat Sjaak een kopietje is van F in gedrag :')
pi_179541572
Sterkte met al die 'moeilijke' peuters! A is zeker ook niet de makkelijkste, maar als ik het zo lees hier..valt het bij ons enorm mee! Misschien komt dat ook wel doordat ik er alleen voor sta qua opvoeding enzo, want ze hoeft niet te proberen bij welke ouder iets wel/niet naar haar zin uitpakt. De strijd is vooral als we bij opa en oma zijn, van hun mag nl alles ;)

Ik mag me volgende week met A bij de HA melden voor dat nieuwe meningitis-vaccin. Werd naar van al die berichten in de media :{ En omdat ik het zelf heb doorgemaakt (met blijvende gevolgen helaas), begrepen ze mijn angst bij de HA helemaal en is er meteen een vaccin gereserveerd ^O^
pi_179543849
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 07:46 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Ik heb zo vaak het idee dat Sjaak een kopietje is van F in gedrag :')
Zullen we ze een keer laten meeten? Kan 2 kanten op gaan... of ze vinden elkaar geweldig, of ze vinden elkaar verschrikkelijk!
pi_179543960
Of Sjaak wordt gesumoworstelknuffeld :+
pi_179544717
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 18:57 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Zullen we ze een keer laten meeten? Kan 2 kanten op gaan... of ze vinden elkaar geweldig, of ze vinden elkaar verschrikkelijk!
Gaan we doen en laten we idd Loutje maar even uit de buurt :')
pi_179546120
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 19:01 schreef Skittles het volgende:
Of Sjaak wordt gesumoworstelknuffeld :+
Dan weet hij ook eens hoe de kat zich voelt :+
pi_179555429
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 20:56 schreef LeSage het volgende:

[..]

Daarom 9/10. Die 10e keer is met gestrekt liggen, krijsen, schoppen, onderweg nog je broertje een mep verkopen, stampvoeten en als laatste onbedaarlijk huilen. Dan laat ik ‘m meestal maar even (behalve zijn broer meppen) en spreken we erover als hij even een beetje is bijgekomen.
Maar dat zijn wel de mooiste momenten in mijn opvoedcarriere ja ;( :')
Ha, ik lees net de conversatie hierboven, maar ik wilde eigenlijk ook voorstellen om S. en Willem een keer te laten meeten. Volgens mij zijn ze van het zelfde kaliber...
  zondag 3 juni 2018 @ 00:41:56 #170
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179572331
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:00 schreef Stormqueen het volgende:
Goed, even wat bright notes dan, want ze is ook wel eens leuk ;)

Ze heeft zo'n enorme fantasie ineens. Ze bedenkt zelf liedjes, ze vertelt verhaaltjes, allerhande rollenspel. Ze is ontzettend lief en zorgzaam voor d'r kleine broertje, dat is geweldig om te zien. En ze fietst de hele frigging dag op d'r loopfiets nu, unstoppable. Als je me dat 3 maanden geleden had gezegd had ik je keihard uitgelachen :')
En een lef ook ineens, geen idee waar dat vandaan komt?? Overal op klimmen en stunten, wtf. Ze was altijd zo'n schijterd :D
O+

Overigens ook herkenning voor de andere kant. J verliest tegenwoordig wel sneller zijn geduld dan ik, maar hij krijgt hem ook makkelijker rustig.
Meba is zooo fysiek, en sterk, en BOOS, en hartstochtelijk verdrietig (als de pasta de verkeerde vorm heeft bijvoorbeeld) en kan zo goed zeuren! Ik ben wel bezig met meer consequent zijn, het lijkt wel te helpen. En de deur uitgaan helpt ook...

Afkoelen boven met een van ons helpt ook goed, komt ie daarna meewerkend weer beneden. Tot de vork ook verkeers is ofzo. En herhaal.
Kwak
pi_179576719
Sinds afgelopen donderdag is de sprong die hier gaande was weer voorbij *O* We hebben nu dus weer tijdelijk een leuke peuter. Hij heeft in die sprong weer wat upgrades geïnstalleerd en ik hoop dat hij het voorlopig even genoeg vindt zo. Hij ontwikkelt zich zo snel dat ik het niet kan bijhouden af en toe.
Ik snap ook echt wel dat die upgrades zoveel chaos veroorzaken in dat koppie! Het is een paar weken drama en heel weinig slapen (wakker om 5.30u enzo), tot er ineens geslapen wordt tot 7.00u, dan weten we dat de sprong weer voorbij is.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 3 juni 2018 @ 15:32:59 #172
269689 crew  Viv
pi_179581418
Hoi peutermama's, ik hoor hier nog niet maar ik lees soms wel mee, en laatst ging het erover dat stickers plakken bij het zindelijk worden ook een vorm van druk erop leggen is. Ik dus alvast een mental note gemaakt dat we het in eerste instantie zonder gaan proberen, viel mijn oog deze week ineens op een muur in het kinderdagverblijf met minstens 6 van die stickerpagina's. :o

Ik neem aan dat ze dit doen als het thuis ook gedaan wordt, maar mijn toekomstige peuter krijgt daar natuurlijk wel wat van mee straks. Dat een collega-peuter wél een beloning krijgt voor iets wat ZZ ook kan, of juist dat ze nog niet zindelijk is en denkt dat ze daarom geen sticker krijgt. Wat vinden jullie daarvan?
pi_179581917
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 15:32 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hoi peutermama's, ik hoor hier nog niet maar ik lees soms wel mee, en laatst ging het erover dat stickers plakken bij het zindelijk worden ook een vorm van druk erop leggen is. Ik dus alvast een mental note gemaakt dat we het in eerste instantie zonder gaan proberen, viel mijn oog deze week ineens op een muur in het kinderdagverblijf met minstens 6 van die stickerpagina's. :o

Ik neem aan dat ze dit doen als het thuis ook gedaan wordt, maar mijn toekomstige peuter krijgt daar natuurlijk wel wat van mee straks. Dat een collega-peuter wél een beloning krijgt voor iets wat ZZ ook kan, of juist dat ze nog niet zindelijk is en denkt dat ze daarom geen sticker krijgt. Wat vinden jullie daarvan?
Op ons kdv gebeurt dit ook en Sjaak kreeg ook een kaart. Hij heeft daar ook wel wat stickers verdiend maar het kon hem eigenlijk maar weinig schelen. Hij heeft er thuis nooit om gevraagd ook.
pi_179581945
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 16:07 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Op ons kdv gebeurt dit ook en Sjaak kreeg ook een kaart. Hij heeft daar ook wel wat stickers verdiend maar het kon hem eigenlijk maar weinig schelen. Hij heeft er thuis nooit om gevraagd ook.
Hier ook. Wij hebben het thuis met stickers geprobeerd en het interesseerde Nora geen moer. Gestopt met de stickers en zindelijk.
pi_179582140
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 15:32 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hoi peutermama's, ik hoor hier nog niet maar ik lees soms wel mee, en laatst ging het erover dat stickers plakken bij het zindelijk worden ook een vorm van druk erop leggen is. Ik dus alvast een mental note gemaakt dat we het in eerste instantie zonder gaan proberen, viel mijn oog deze week ineens op een muur in het kinderdagverblijf met minstens 6 van die stickerpagina's. :o

Ik neem aan dat ze dit doen als het thuis ook gedaan wordt, maar mijn toekomstige peuter krijgt daar natuurlijk wel wat van mee straks. Dat een collega-peuter wél een beloning krijgt voor iets wat ZZ ook kan, of juist dat ze nog niet zindelijk is en denkt dat ze daarom geen sticker krijgt. Wat vinden jullie daarvan?
Lou heeft nooit een sticker of beloning gekregen voor het plassen en poepen op de wc. Ze vindt het niet gek dat andere kinderen bij de gastouder/peuterspeelzaal dat wel krijgen. Het kan haar geen reet schelen eigenlijk, dat ze daar "kinderzeep" hebben in een leuke verpakking is interessanter :')
pi_179582631
Hier ook stickerkaarten voor sommige kinderen op het kdv en niks voor die van ons. Wij deden er thuis niet aan en het interesseerde hem geen lor dat andere kinderen wel zoiets hadden. Hij heeft één keer om een sticker gevraagd, voor hij naar de wc ging, maar toen hij geplast had en ik vroeg welke sticker hij dan wilde, keek ie me aan of ik gek was :')
Kortom: ik vind er niks van. Mijnes is prima zindelijk geworden zonder en was niet sip op boos of wat dan ook door de stickerkaarten van anderen.
  zondag 3 juni 2018 @ 22:09:00 #177
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179589542
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 15:32 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hoi peutermama's, ik hoor hier nog niet maar ik lees soms wel mee, en laatst ging het erover dat stickers plakken bij het zindelijk worden ook een vorm van druk erop leggen is. Ik dus alvast een mental note gemaakt dat we het in eerste instantie zonder gaan proberen, viel mijn oog deze week ineens op een muur in het kinderdagverblijf met minstens 6 van die stickerpagina's. :o

Ik neem aan dat ze dit doen als het thuis ook gedaan wordt, maar mijn toekomstige peuter krijgt daar natuurlijk wel wat van mee straks. Dat een collega-peuter wél een beloning krijgt voor iets wat ZZ ook kan, of juist dat ze nog niet zindelijk is en denkt dat ze daarom geen sticker krijgt. Wat vinden jullie daarvan?
Ik was helemaal anti stickers, maar op t kdv was het zo vanzelfsprekend. Ze gaan sowieso allemaal op vaste tijden naar de wc en heel spelenderwijs is melba mee gaan doen.

Later thuis wel stickers gebruikt, want hij was al zindelijk maar had geen zin om naar de wc te gaan.

Was binnen een paar dagen helemaal zindelijk, nauwelijks meer ongelukjes en nu de luiers op waren ook s nachts zindelijk.

Maar we hebben wel laaaaaang gewacht. Hij gaat al een jaar regelmatig naar de wc maar pas gaan stickersparen toen we hoorden dat hij hele dagen droog was op t kdv.
Kwak
pi_179590696
Stickerpagina's op het kdv??

Ik ben er niet van. Zindelijk worden is iets waar kinderen echt klaar voor moeten zijn, en ik denk dat je er bij kinderen die er nog niet klaar voor zijn, behoorlijk wat druk op kan leggen door collectief te stickeren. In een kdv zou ik het echt niet toepassen.

Thuis ben ik er ook niet van :P We hebben het wel geprobeerd, toen we het idee hadden dat O wel zindelijk was maar niet wilde. Stickers op, cadeau binnen, en luier weer om. Het hele idee dat het een motivatie was om het zelf te doen, kwam bij O niet binnen.
pi_179590997
Waaraan merkten jullie dat je kind er echt klaar voor was eigenlijk? Of zijn jullie gewoon begonnen met luier weglaten en kijken hoe je kind erop reageerde?

Hier wil dochter ab-so-luut niet op het potje/op de wc. Ze voelt/herkent de drang wel, maar dat is vrij kort ervoor lijkt het (“ikke ga even poepen” > begint te drukken). Ze is nu 2,5jr. Ons plan was/is om haar in de vakantie gewoon zonder luier te laten lopen (sowieso fijner met die hitte) en te kijken hoe dat gaat. Normaliter hebben we elke vakantie een grote omslag gehad (kruipen en lopen beide ineens toen we vakantie hadden, net alsof wanneer wij rust hebben en er 24/7 zijn, zij ook de rust en het vertrouwen voelt om die grote sprongen te maken ofzo :P).
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179591418
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 22:49 schreef Roomsnoes het volgende:
Stickerpagina's op het kdv??

Ik ben er niet van. Zindelijk worden is iets waar kinderen echt klaar voor moeten zijn, en ik denk dat je er bij kinderen die er nog niet klaar voor zijn, behoorlijk wat druk op kan leggen door collectief te stickeren. In een kdv zou ik het echt niet toepassen.

Thuis ben ik er ook niet van :P We hebben het wel geprobeerd, toen we het idee hadden dat O wel zindelijk was maar niet wilde. Stickers op, cadeau binnen, en luier weer om. Het hele idee dat het een motivatie was om het zelf te doen, kwam bij O niet binnen.
Haha, hier ook. Ze had haar pawpatrol uitkijktoren binnen en daarna was het weer tijd voor luiers :')

Ik heb na een dampende volgescheten luier kenbaar gemaakt dat ik dit behoorlijk vies aan het vinden was en dat ze echt maar eens eraan moest denken om op de wc te gaan poepen. Misschien niet echt een tactische aanpak, maar het heeft wel gewerkt. Nora was toen iets van 3 jaar en 3 maanden. Voor snachts wil ze nog een luier aan en ik vind dat nog wel best, als ze snachts moet plassen gaat ze toch wel naar de wc.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 4 juni 2018 @ 00:35:06 #181
269689 crew  Viv
pi_179592192
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 22:49 schreef Roomsnoes het volgende:
Stickerpagina's op het kdv??

Ik ben er niet van. Zindelijk worden is iets waar kinderen echt klaar voor moeten zijn, en ik denk dat je er bij kinderen die er nog niet klaar voor zijn, behoorlijk wat druk op kan leggen door collectief te stickeren. In een kdv zou ik het echt niet toepassen.
Ja ik had er een Postcodeloterij-associatie bij: dat je er eigenlijk voor kiest om niet mee te doen, maar er dan toch als verliezer bij betrokken raakt als ze om je heen allemaal winnen. :X Iedereen bedankt voor jullie ervaringen, fijn om te lezen dat het wel losloopt.
pi_179593494
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 00:35 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja ik had er een Postcodeloterij-associatie bij: dat je er eigenlijk voor kiest om niet mee te doen, maar er dan toch als verliezer bij betrokken raakt als ze om je heen allemaal winnen. :X Iedereen bedankt voor jullie ervaringen, fijn om te lezen dat het wel losloopt.
Haha, mooie vergelijking :D
Maar dat inderdaad. Ik zou als leidster bij het halen zeggen dat het goe dis gegaan, en dat het kind thuis dan eventueel een sticker kan plakken.

Ik vind op zich het idee om ergens voor te werken en dat belonen, niet gek. Stickers kunnen die inzet dan zichtbaar maken. Maar mijn ervaring is dat zindelijkheid niet iets waar je heel hard aan kan werken, ofzo. Ik zie dat echt als iets waar ze klaar voor zijn, of niet.

We hebben met O gewerkt aan het zelf in slaap vallen. Dat ging even goed, maar nu heeft ze ons weer nodig, kennelijk. Dat vind ik nog wel lastig. Ik wil haar onze aandacht niet ontnemen, zeker niet omdat S ook de nodige aandacht wil natuurlijk. Maar het zou wel fijn zijn als ze eens zelf in slaap zou vallen :D Gelukkig duurt het niet lang, doorgaans.
pi_179593985
Hier zitten we in een aankleed impasse. :( J weigert om zich aan te kleden. Het is volgens mij niet eens dat hij het heel moeilijk vindt, het boeit hem gewoon niet. Hij doet liever wat anders. Gaat zitten spelen op zijn kamer of komt zonder kleren naar beneden. Erbij blijven, weggaan, het maakt niet uit. Stap voor stap instructies, wedstrijdje, tegelijk aankleden, het werkt allemaal niet. Vermoeiend, elke ochtend.

Kan een peuter trouwens al hooikoorts hebben?
pi_179594126
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 23:06 schreef Feyre het volgende:
Waaraan merkten jullie dat je kind er echt klaar voor was eigenlijk? Of zijn jullie gewoon begonnen met luier weglaten en kijken hoe je kind erop reageerde?

De oudste zei ineens:"Nee, geen juijer!!!" en was zindelijk. Dag en nacht. Hij was toen 3 jaar en een maand. De jongste is 2 jaar en 11 maanden, we zullen zien wat die gaat doen.

quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 08:38 schreef Hupje het volgende:


Kan een peuter trouwens al hooikoorts hebben?
Jazeker!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  maandag 4 juni 2018 @ 09:14:40 #185
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179594533
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 22:49 schreef Roomsnoes het volgende:
Stickerpagina's op het kdv??

Ik ben er niet van. Zindelijk worden is iets waar kinderen echt klaar voor moeten zijn, en ik denk dat je er bij kinderen die er nog niet klaar voor zijn, behoorlijk wat druk op kan leggen door collectief te stickeren. In een kdv zou ik het echt niet toepassen.

Thuis ben ik er ook niet van :P We hebben het wel geprobeerd, toen we het idee hadden dat O wel zindelijk was maar niet wilde. Stickers op, cadeau binnen, en luier weer om. Het hele idee dat het een motivatie was om het zelf te doen, kwam bij O niet binnen.
Ze kregen ze daar ook niet voor zindelijk zijn, maar voor met de grootste kindjes meegaan naar de wc en daar een plas (of niks) op doen, op drie vaste momenten per dag.

Vind ik niet drukverhogend, op die manier. Melba heeft nog bijna een jaar met luiers gelopen zonder zich er druk om te maken.
Kwak
  maandag 4 juni 2018 @ 09:16:33 #186
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179594559
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 23:06 schreef Feyre het volgende:
Waaraan merkten jullie dat je kind er echt klaar voor was eigenlijk? Of zijn jullie gewoon begonnen met luier weglaten en kijken hoe je kind erop reageerde?

Hier wil dochter ab-so-luut niet op het potje/op de wc. Ze voelt/herkent de drang wel, maar dat is vrij kort ervoor lijkt het (“ikke ga even poepen” > begint te drukken). Ze is nu 2,5jr. Ons plan was/is om haar in de vakantie gewoon zonder luier te laten lopen (sowieso fijner met die hitte) en te kijken hoe dat gaat. Normaliter hebben we elke vakantie een grote omslag gehad (kruipen en lopen beide ineens toen we vakantie hadden, net alsof wanneer wij rust hebben en er 24/7 zijn, zij ook de rust en het vertrouwen voelt om die grote sprongen te maken ofzo :P).
Melba had toen hij 3 jr en 5 mnd was steeds vaker een droge luier bij t verschonen, en we waten al even bezig met naar de wc gaan op vaste momenten.

Toen zijn we t gewoon zonder gaan doen.

Maar jongens zijn vaak later dan meisjes dus wie weet!
Kwak
pi_179594607
Bemoedigend om deze verhalen te lezen. Ketel wordt over twee weken drie en heeft echt nog nul interesse. We vragen hem regelmatig 'wil je naar de wc/op het potje' en dat is altijd nee. Maar tegelijkertijd weet hij precies wanneer hij gepoept heeft en krijgen we ook de indruk dat hij het wel op kan houden wanneer nodig - zo heeft hij al heel lang geen poepluier meer buitenshuis gehad.
pi_179594771
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 09:20 schreef lunapuella het volgende:
Bemoedigend om deze verhalen te lezen. Ketel wordt over twee weken drie en heeft echt nog nul interesse. We vragen hem regelmatig 'wil je naar de wc/op het potje' en dat is altijd nee. Maar tegelijkertijd weet hij precies wanneer hij gepoept heeft en krijgen we ook de indruk dat hij het wel op kan houden wanneer nodig - zo heeft hij al heel lang geen poepluier meer buitenshuis gehad.
Oh, dat was hier ook hoor. En geloof het of niet, opeens was het *poef* zindelijk. Ik was er zelf een beetje flabbergasted van :')

Nog steeds na wat maandjes zindelijk zit ik nog in de luiermodus. Zo vergeet ik regelmatig voor we weggaan te vragen of Nora nog moet plassen, met als gevolg dat ik onderweg hoor dat ze moet plassen.
pi_179596282
Dat heb ik ook nog steeds! Of de fout maken om eerst iets te laten drinken en dan naar de winkel te gaan ofzo.
pi_179596814
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 09:20 schreef lunapuella het volgende:
Bemoedigend om deze verhalen te lezen. Ketel wordt over twee weken drie en heeft echt nog nul interesse. We vragen hem regelmatig 'wil je naar de wc/op het potje' en dat is altijd nee. Maar tegelijkertijd weet hij precies wanneer hij gepoept heeft en krijgen we ook de indruk dat hij het wel op kan houden wanneer nodig - zo heeft hij al heel lang geen poepluier meer buitenshuis gehad.
Hier ging het ook zo, en toen was ze ineens zindelijk. Het laatste zetje in de rug gaven we haar door haar toen het heel mooi weer was 3 dagen achter elkaar in de blote komt te laten lopen. Toen was het klaar en op het kdv ging het ook direct goed.

Wel sneu: gisteren hadden we een feestje in een restaurant en N. moest poepen. Ze gaf het heel netjes aan, maar de wc was best een eindje lopen en toen poepte ze dus in haar broek. Ze was best verdrietig. ;(
pi_179603798
Dat lijkt me zo zielig selvaria :'(

Dat ineens, zo ging het hier niet dus. Al een jaar op pot oefenen s'avonds en sochtends, nu met dit weer dus blote billen en stickers, maar dat laatste bracht niet echt verbetering. Wat wel lijkt te helpen is motivatie bij hemzelf leggen. Dus van: wat zal jij trots op jezelf zijn. Nu gaat het bloot echt goed. Zelf op wc verkleiner zitten (grote wc is nog erg onhandig en valt erdoorheen :') en gingen vanmiddag ook uit zichzelf zitten poepen op de wc. *O* meerdere keren zo gegaan, gaat super goed. Met onderbroek aan gaat het matig. We gaan met hem op pad zonder luier, laten hem van te voren plassen en op elke plek waar het kan, zoals restaurant. Dan blijft hij droog. Maar zelf zegt hij heeft niet erg vaak. Dus thuis snel in blote billen. Luier ove dag doen we niet meer, behalve nog 2x naar opvang omdat hij dat graag nog wil. Juist omdat hij in onderbroek het niet goed voelt en vooral de onderbroek niet denkt uit te krijgen (maar is aanstellerij). Maar echt progressie. R vindt het op hilarisch, ik zit in onderbroek net als heit en mem O+

Wat doen jullie met een bijna 4 jarige die speelt met buurjongen voor uren en dan ineens te wild wordt en even niet aanspreekbaar is. Ik ging hard praten en zeggen dat als hij niet leuk meer met buurjongen kon spelen, hij maar naar huis moest. Maar later dacht ik, misschien even meenemen naar gang en daar rustig praten dat jongetje dat niet leuk vindt. Sowieso kijkt R vooral naar het buurjongetje en speelt R niet echt zelf met hem. Dat zal dat jaar verschil wel zijn.
pi_179604789
Wat sneu Selvaria! ;(
A had vorige week ook zoiets. Sinds een week of 2 is ze overdag zo goed als zindelijk, maar op de PSZ hadden ze dat niet door (had het wel gezegd, maar tegen een andere juf). A moest toen poepen, zei dat tegen de juf, maar de juf wilde haar eerst niet helpen (wc moment was al geweest en druk ofzo). Dus dat werden tranen.
Dag later op de crèche ging ze opeens weer huilen en riep ze: "IK moet NU poepen en IK wil niet wachten. Wil NU naar de weeeeeesseeee!"(Uiteraard ook gebeurd) :D

Stickers deden wij ook niet aan. Ze vindt stickers mooi, maar legt de link met "beloning voor de wc" niet, omdat ze thuis regelmatig een velletje stickers krijg om op haar tekeningen te plakken :s)
pi_179609370
Het lijkt wel alsof je dat rechtstreeks uit het boek "Hé, wie zit er op de wc?" hebt, daar willen de dieren ook NU naar de wc :D

Hier ondanks dat wc-boek dat heel populair is en andere poepboekjes nog geen interesse in zindelijk worden. Hij heeft één dag op een potje geplast maar dat leek meer op gewoon maar zitten en dan komt er uiteindelijk vanzelf wel wat. De poep is altijd 'op' als hij op het potje gaat.

Ik heb gisteren het spel 'Leo moet naar de kapper' gekocht en in een versimpelde versie vindt O dat al erg leuk (kleuren vergelijken, stappen zetten met een pion) en voor volwassenen zit er ook genoeg uitdaging in om leuk te zijn (met meerdere volwassenen of oudere kinderen, het is niet puur een kinderspel). Het is eigenlijk vanaf 6 jaar, maar dat is als je met tactiek wil spelen. Het spel is nu met 50% korting voor ¤12 bij de Intertoys in de aanbieding en voor dat geld is het zeker een aanrader!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179614756
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 10:48 schreef MevrouwCactus het volgende:
Sinds afgelopen donderdag is de sprong die hier gaande was weer voorbij *O* We hebben nu dus weer tijdelijk een leuke peuter. Hij heeft in die sprong weer wat upgrades geïnstalleerd en ik hoop dat hij het voorlopig even genoeg vindt zo. Hij ontwikkelt zich zo snel dat ik het niet kan bijhouden af en toe.
Ik snap ook echt wel dat die upgrades zoveel chaos veroorzaken in dat koppie! Het is een paar weken drama en heel weinig slapen (wakker om 5.30u enzo), tot er ineens geslapen wordt tot 7.00u, dan weten we dat de sprong weer voorbij is.
Klote fokwet, we slapen weer gewoon maar tot 5.30u en Sjaak is weer niet te genieten. Ik zou ook niet weten wat hij nog aan upgrades zou kunnen krijgen, eerlijk gezegd.
pi_179615055
Lastig, MwC. Hopelijk gaat het snel over. Hier is (lijkt) de drakenfase weer even voorbij.

Ik heb hem vandaag omgekocht met ontbijtkoek voor het omkleden. Binnen 2 minuten had hij zelf onderbroek-broek-shirt-sokken aan }:| Hij kan het dus prima.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 09:58:27 #196
56471 pinquit
oh my lama!
pi_179615976
Ohja, zelf uit/aankleden, dat is ook een ding dat ze moeten leren natuurlijk :D
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_179616684
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 08:42 schreef Hupje het volgende:
Lastig, MwC. Hopelijk gaat het snel over. Hier is (lijkt) de drakenfase weer even voorbij.

Ik heb hem vandaag omgekocht met ontbijtkoek voor het omkleden. Binnen 2 minuten had hij zelf onderbroek-broek-shirt-sokken aan }:| Hij kan het dus prima.
Haha, ik dacht dat L het ook nog niet goed kon... tot de dag dat ik boodschappen wilde gaan doen en hij persé mee wilde. Ik wilde dat hij thuis bij papa bleef. Toen had hij ineens in no-time zijn pyama uit en zijn kleren aan (ok, schoenen aan de verkeerde voet, maar toch)..
pi_179617679
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 17:14 schreef Hilmo het volgende:

Wat doen jullie met een bijna 4 jarige die speelt met buurjongen voor uren en dan ineens te wild wordt en even niet aanspreekbaar is. Ik ging hard praten en zeggen dat als hij niet leuk meer met buurjongen kon spelen, hij maar naar huis moest. Maar later dacht ik, misschien even meenemen naar gang en daar rustig praten dat jongetje dat niet leuk vindt. Sowieso kijkt R vooral naar het buurjongetje en speelt R niet echt zelf met hem. Dat zal dat jaar verschil wel zijn.
Denk dat uren spelen met de buurjongen dan wat teveel van het goede is. Dus dat moment voor zijn door hem al weg te halen bij die buurjongen. Ik heb ook vaak gemerkt bij I dat het dan ineens 'op' is. Het is heel erg intensief, voor omdat ze dan enorm veel aan het leren zijn eigenlijk, via dat spel.
En als je het niet voor kunt zijn, heeft boos aanspreken inderdaad niet veel zin. Weghalen uit de situatie en lekker laten bijkomen. En misschien ook later een gesprekje over hoe zelf dat allemaal ervaart.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 5 juni 2018 @ 15:19:49 #199
149959 SQ
snelle trees
pi_179620456
Ik neem 'm even vanuit dreumes mee hierheen, want Mauw is niet echt dreumes meer.

Zijn er nog meer grotere peuters (3+) die nog een speen of een fles gebruiken?

Mauw drinkt nog wel 2 flessen melk per dag. Het is het eerste waar ze om vraagt als ze wakker wordt, en ook bij het naar bed gaan is het diep ingebakken in het ritueel.
Ze heeft in bed altijd een speen en, slappe trut die ik ben, ook in de auto wel eens. Ik betrap haar er ook regelmatig op dat ze alleen naar haar kamer gaat om daar met een speen in te gaan zitten.

In het dreumestopic is men al en masse bezig om dit af te leren bij hun eenjarigen, maar ik heb het gevoel de boot gemist te hebben. Het nu nog afleren wordt natuurlijk godsonmogelijk.

Heeft iemand ervaring met oudere peuters en tips over hoe dit af te leren is?
disclaimer
  dinsdag 5 juni 2018 @ 15:28:13 #200
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_179620581
Melk uit een roze glitter beker drinken die ze zelf heeft uitgezocht? Maar heeft het ook een reden dat je niet wilt dat ze uit een fles drinkt?

En met tut ging het bij ons heel makkelijk omdat ze die een keer vergeten was en de volgende nacht waren ze ineens allemaal weg. Wel als beloning naar nick Jr fandagen geweest en stiekem heeft ze in de auto wel een tut omdat er anders elke keer heel veel ruzie was met kleine zus om speen.
Mauw zie ik niet zo snel d'r speen vergeten :') dus daarbij eigenlijk geen tips :*
  dinsdag 5 juni 2018 @ 15:34:57 #201
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_179620701
Hier ook 2 die nog koude melk drinken uit de fles. ‘s Morgens als ze uit bed komen en voordat ze naar bed gaan. Een tienden is zwanger, dus binnenkort gaan we de flessen wegbrengen voor de baby. Ergens is die fles ook nog wel erg makkelijk 😇. Geen geknoei.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 15:37:35 #202
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_179620742
Oh lees net bij de dreumessen dat roze glitters niet werken. Maar ik zou het qua fles toch zo proberen. Maak een uitstapje waar jullie een hele mooie beker gaan uitzoeken om voortaan de melk uit te drinken.
pi_179620766
Mag ik mezelf als voorbeeld noemen? :P

Speen t/m 6 jaar. Alleen in bed en uiteindelijk pas ermee gestopt toen ik het zelf niet lekker meer vond(volgens mijn moeder).
pi_179621137
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 15:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem 'm even vanuit dreumes mee hierheen, want Mauw is niet echt dreumes meer.

Zijn er nog meer grotere peuters (3+) die nog een speen of een fles gebruiken?

Mauw drinkt nog wel 2 flessen melk per dag. Het is het eerste waar ze om vraagt als ze wakker wordt, en ook bij het naar bed gaan is het diep ingebakken in het ritueel.
Ze heeft in bed altijd een speen en, slappe trut die ik ben, ook in de auto wel eens. Ik betrap haar er ook regelmatig op dat ze alleen naar haar kamer gaat om daar met een speen in te gaan zitten.

In het dreumestopic is men al en masse bezig om dit af te leren bij hun eenjarigen, maar ik heb het gevoel de boot gemist te hebben. Het nu nog afleren wordt natuurlijk godsonmogelijk.

Heeft iemand ervaring met oudere peuters en tips over hoe dit af te leren is?
Geen 3+ peuter, maar wel een peuter die nog 2x per dag een warme fles melk krijgt. Niet in bed, maar beneden bij het ontbijt en net voor het slapen.
We hebben eigenlijk nog geen behoefte om het af te leren. Fijn en makkelijk, want geen geknoei.
pi_179621634
Wij maakten de tussenstap door melk in een rietjesbeker aan te bieden. Dat vond Sjaak toen prima. Hij was toen 1,5 jaar oud denk ik. En toen was melk ineens gelijk aan lava dus was het ineens over.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:28:52 #206
149959 SQ
snelle trees
pi_179621708
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
disclaimer
pi_179621748
Wij hebben ook de fles vervangen door een rietjesbeker toen. Nu drinkt J nog steeds voor het slapen gaan een beetje melk uit die beker.
Edit: vakantie en geen fles meenemen klinkt als een goed plan. Dan wel zorgen dat ze ook niet meer voor het pakken liggen als je thuiskomt.

Speen hebben we weggegeven op kraambezoek. Mocht je die kans niet hebben, misschien de tandarts bij de controle laten vertellen dat het effect kan hebben op de tanden en dat ze nu zo groot is dat ze zonder gaat leren?
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:31:44 #208
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179621755
SQ, welke behoefte vervult de fles voor haar? En kan je die behoefte vervangen voor iets anders? En wat vindt ze er zelf van?

Wij hebben destijds met Kuiken afgesproken dat hij geen fles meer kreeg als hij 4 was, en daar was hij het mee eens.
Dus die heeft tot z'n vierde verjaardag elke avond voor het slapen gaan nog een fles gehad. Daarna vervingen we de fles door lekker knuffelen, kennelijk was dat bij Kuiken de behoefte. En voor evt dorst krijgt hij een beker water naast z'n bed.
KuikenGuppy
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:33:35 #209
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179621786
Suus heeft ook nog een fiep SQ. Sowieso in bed, en heel soms ook nog in de auto. Ik vind dat eigenlijk niet zo'n punt omdat ze hem verder niet gebruikt. Heb met haar afgesproken dat we hem wegdoen als ze 4 wordt, zo heb ik dat bij haar broer ook gedaan. Bij hem geen centje pijn, bij haar is het nog even afwachten. Ik denk dat het wel OK zal gaan omdat die afspraak al zo lang staat, maar ze kan wel wat emotioneler reageren dan hij.

Dus heb niet echt een bijdrage voor een snelle oplossing voor je, maar wellicht wel een geruststelling dat echt niet elke 1-jarige van de fiep wordt gehaald ;)
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:35:22 #210
149959 SQ
snelle trees
pi_179621815
Oh thanks Spees en Burd!

En de julliese hebben ook geen hersenschade volgens mij, dus dat geeft me weer wat moed.

Het stukje "afsrpaken maken met een peuter" is nog wel een dingetje merk ik, hoe lang van tevoren begin je daar mee?

Ik vind de 4 jaar grens stiekem een beetje zielig omdat er op die dag al zo veel verandert voor ze :')
disclaimer
pi_179621817
Ik moet er wel bij zeggen dat Sjaak nog enorm verslaafd is aan zijn duim. Hij duimt in bed en als hij moe is. Ik vind het schattig O+ maar ook dat is weer niet goed blablaetc. En die duim kan ik op vakantie niet thuis laten. Ik duimde zelf tot mijn 12e.
Ooit, als hij 19 jaar is en met een mooie meid in bed ligt, doet hij dat vast niet meer. Hoop ik.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:40:08 #212
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_179621872
Hier weliswaar geen oude peuter toen ze van de speen af ging (ze was ruim 2) maar wel een zwaar verslaafde (ze kreeg hem wel alleen in bed) dus ik zag de bui al hangen :+
Heb expres het zo gepland dat ik haar 5 dagen zelf naar bed zou brengen zodat ik het drama zou hebben, maar tot ieders verbazing heeft ze maar 1x me extra teruggeroepen voor een kus, en that's it :D

Had wel uitgelegd hoe en wat, en samen met haar alle spenen verzameld en weggegooid (had één nieuwe voor de zekerheid gekocht en verstopt) O-)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:42:00 #213
56471 pinquit
oh my lama!
pi_179621906
Ik duimde (op twee vingers welteverstaan) ook tot mijn 12e.
Mijn oudste had tot z'n 6e ofzo nog een speen, maar alleen bij ziek. Het is echt troost en een ding om mee tot zichzelf te komen hier. Hij gaat na de zomervakantie naar 't VWO, dus die hersenschade zal wel meevallen :+
Het is vanzelf gestopt eigenlijk.


Bij jongste tzelfde verhaal. Als hij druk en wild is en ik wil dat hij even normaal doet, geef ik z'n speen en knuffel, en gaat hij meteen liggen en bijkomen.
Ook fles krijgt hij nog.
Als hij nog BV zou krijgen zou ik dat ook gewoon door laten gaan trouwens denk ik.

Het enige ding is zijn gebit. Bij Max no problemo, die heeft gewoon een mooi gebit met voldoende ruimte. Bij Alex weet ik nog niet hoe zich dat verder gaat ontwikkelen.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:44:13 #214
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179621948
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:35 schreef Stormqueen het volgende:
Oh thanks Spees en Burd!

En de julliese hebben ook geen hersenschade volgens mij, dus dat geeft me weer wat moed.

Het stukje "afsrpaken maken met een peuter" is nog wel een dingetje merk ik, hoe lang van tevoren begin je daar mee?

Ik vind de 4 jaar grens stiekem een beetje zielig omdat er op die dag al zo veel verandert voor ze :')
Ja dat laatste was wel iets waar ik toen erg over getwijfeld had, en wat uiteindelijk toch veel gunstiger uitpakte dan ik had verwacht :+. Nu is het zo dat Suus meteen na de schoolvakantie met school start, dus bij haar zijn die veranderingen met name voor haar verjaardag al. Weet niet of dat bij mauw ook zo is? Kan me die afweging iig wel heel goed voorstellen.

Ik moet het wel in de praktijk nog zien hoor, S1 is nogal van precies willen weten hoe alles werkt, afspraken maken, hij is rationeel, etc. S2 is veel impulsiever, wat emotioneler, jonger in haar gedrag in sommige opzichten dan haar broer was, en kan zich dingen in haar hoofd heel anders voorstellen dan de werkelijkheid. Maar goed, het líjkt alsof we die afspraak hebben gemaakt samen, ik noem het af en toe even terloops. Ik weet je nog te vertellen of het daadwerkelijk lukt ;)
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:44:34 #215
149959 SQ
snelle trees
pi_179621954
Ik zie bij veel verhalen dingen als "We hebben het goed uitgelegd en samen de spenen weggegooid" trouwens.

Hier gaat het mis. Ik kan dit niet rustig uitleggen aan Mauw. Zodra ik iets in die geest begin te opperen slaat er totale paniek en hysterie toe. Dan is ze niet meer aanspreekbaar. Laat staan dat ze zelf spenen gaat weggooien.
Ik denk dat jullie de verslaving een beetje onderschatten _O-

Help, mijn kind is een junkie ;(
disclaimer
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:48:12 #216
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_179622013
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:44 schreef Stormqueen het volgende:
Ik zie bij veel verhalen dingen als "We hebben het goed uitgelegd en samen de spenen weggegooid" trouwens.

Hier gaat het mis. Ik kan dit niet rustig uitleggen aan Mauw. Zodra ik iets in die geest begin te opperen slaat er totale paniek en hysterie toe. Dan is ze niet meer aanspreekbaar. Laat staan dat ze zelf spenen gaat weggooien.
Ik denk dat jullie de verslaving een beetje onderschatten _O-

Help, mijn kind is een junkie ;(
Oh :')

Dan idd op vakantie misschien doen? Maar als je daar heen gaat wil je onderweg misschien juist wel een speen gebruiken? Geen idee of Noud een speen heeft, anders kun je doen alsof je ze vergeten bent ofzo?

Is er niet iets dat ze heel graag wilt waarmee je haar kan omkopen? :+
Ik kreeg een poppenzitje voor op m'n fiets bv, wat me dus doet denken dat ik ook best oud was :')
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:49:17 #217
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179622032
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:44 schreef Stormqueen het volgende:
Ik zie bij veel verhalen dingen als "We hebben het goed uitgelegd en samen de spenen weggegooid" trouwens.

Hier gaat het mis. Ik kan dit niet rustig uitleggen aan Mauw. Zodra ik iets in die geest begin te opperen slaat er totale paniek en hysterie toe. Dan is ze niet meer aanspreekbaar. Laat staan dat ze zelf spenen gaat weggooien.
Ik denk dat jullie de verslaving een beetje onderschatten _O-

Help, mijn kind is een junkie ;(
Ja terwijl ik het typte twijfelde ik al of je iets aan mijn ervaring zou hebben :D, heb de laatste tijd wel iets meegekregen van de intensiteit van Mauws karakter, dus ik kan me best voorstellen dat het bij jullie heel anders kan werken. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat ze als ze 4 is, weer een mentale sprong achter de rug heeft en/of zich heel groot voelt en het daarom weer eenvoudiger kan zijn dan je je nu voor kan stellen.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:49:59 #218
149959 SQ
snelle trees
pi_179622047
Mijn man had een briljant idee gevonden over de fopspeen steeds iets korter knippen.

Je had die kop moeten zien.

Na 20 minuten hellegekrijs toch maar een normale speen in d'r den gegooid ;(
disclaimer
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:50:55 #219
149959 SQ
snelle trees
pi_179622066
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:49 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Ja terwijl ik het typte twijfelde ik al of je iets aan mijn ervaring zou hebben :D, heb de laatste tijd wel iets meegekregen van de intensiteit van Mauws karakter, dus ik kan me best voorstellen dat het bij jullie heel anders kan werken. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat ze als ze 4 is, weer een mentale sprong achter de rug heeft en/of zich heel groot voelt en het daarom weer eenvoudiger kan zijn dan je je nu voor kan stellen.
Da's ook weer zo. Er zijn ook periodes geweest dat ik dacht dat ze nooit zindelijk zou worden en inmiddels gaat ze zelf naar de wc en hoef ik niet eens meer af te vegen :')
disclaimer
pi_179622092
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:44 schreef Stormqueen het volgende:
Ik zie bij veel verhalen dingen als "We hebben het goed uitgelegd en samen de spenen weggegooid" trouwens.

Hier gaat het mis. Ik kan dit niet rustig uitleggen aan Mauw. Zodra ik iets in die geest begin te opperen slaat er totale paniek en hysterie toe. Dan is ze niet meer aanspreekbaar. Laat staan dat ze zelf spenen gaat weggooien.
Ik denk dat jullie de verslaving een beetje onderschatten _O-

Help, mijn kind is een junkie ;(
In dat geval zeer tijdig aankondigen denk ik. En misschien niet samen weggooien, maar dit is wel bij uitstek iets wat zich leent voor een beloningssysteem (ja sorry, knuppel in het hoenderhok). Maar als je een beloning kan vinden die haar motiveert om de speen te laten liggen (al begin je maar met “als je zonder mee in de auto gaat, dan....).
Overigens ben ik niet van de materiele beloningen, maar meer van belonen in activiteiten samen. Extra boekje voorlezen, samen koekjes bakken, zoiets.

Ik zou bij hoge gehechtheid aan speen zoals bij jouw mauw niet direct stoppen, maar afbouwen: geen speen meer in overdag in de auto, gaat dat goed, dan bijv pas zonder in de nacht én pas nog weer later de flessen eraf oid. Alles tegelijk is wel heul veel..
  dinsdag 5 juni 2018 @ 16:57:23 #221
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179622205
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:50 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Da's ook weer zo. Er zijn ook periodes geweest dat ik dacht dat ze nooit zindelijk zou worden en inmiddels gaat ze zelf naar de wc en hoef ik niet eens meer af te vegen :')
Kijk, dan is ze daarmee in elk geval al verder dan de mijne :D die kan dat nog niet en ik vraag me af hoe ze dat op school straks gaat doen _O-
  dinsdag 5 juni 2018 @ 17:00:40 #222
149959 SQ
snelle trees
pi_179622305
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:52 schreef silliegirl het volgende:

[..]

In dat geval zeer tijdig aankondigen denk ik. En misschien niet samen weggooien, maar dit is wel bij uitstek iets wat zich leent voor een beloningssysteem (ja sorry, knuppel in het hoenderhok). Maar als je een beloning kan vinden die haar motiveert om de speen te laten liggen (al begin je maar met “als je zonder mee in de auto gaat, dan....).
Overigens ben ik niet van de materiele beloningen, maar meer van belonen in activiteiten samen. Extra boekje voorlezen, samen koekjes bakken, zoiets.

Ik zou bij hoge gehechtheid aan speen zoals bij jouw mauw niet direct stoppen, maar afbouwen: geen speen meer in overdag in de auto, gaat dat goed, dan bijv pas zonder in de nacht én pas nog weer later de flessen eraf oid. Alles tegelijk is wel heul veel..
Ja, dit zijn ook wel goede tips. Thanks!

Ik moet vooral eens leren consequent te blijven met 1 ding zoals die spenen. Het sluipt er toch weer in en mijn kind is ook heel slinks in die dingen :')
disclaimer
pi_179622379
Wij spraken toen met het weghalen van de speen ook af dat ik de eerste naar bed breng en nacht diensten zou doen. Puur omdat ik standvastiger ben. Maar hij had hem toen nog alleen in bed, dat scheelde al.
pi_179622499
Lucas is ook pas net van de spenen af, en die is ook wel van de pittige aanpak :X We hebben bij hem een ‘3 dagen en nachten zonder speen in ruil voor een Kado’ gedaan. Hij bedacht zelf dat hij dan een Grote Brandweerauto zou krijgen, dus dat is het geworden. Het was meteen ook einde middagdut, hij kon de rust niet meer vinden zonder spenen. De eerste avond was groot verdriet, de tweede al beter en de derde ging eigenlijk prima. Wel de tijd daarna heul vroeg wakker omdat hij zich niet meer met een speen kon omdraaien (dat vonden we ook wel kak }:| ) maar verder niet echt meer problemen gegeven. Fles melk ‘s avonds heeft hij nog wel, hij is verder niet zo van de zuivel/toetjes, dus dat beetje melk houd ik er graag nog ff in (en ja, dat zou ook prima in een ander ding kunnen, maar nouja. Knoeivrij enzo)
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  dinsdag 5 juni 2018 @ 17:16:44 #225
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179622654
Ja ik zat ook al te denken, misschien kun je haar er iets voor in ruil geven zoals een mooie knuffel die ze zelf uit mag zoeken in de winkel en die dan voortaan in bed mee kan nemen? Of is ze daar niet gevoelig voor denk je?
pi_179622992
Dat was hier inderdaad ook zo, alle grote veranderingen zorgden structureel voor minder slaap: groot bed, zonder speen, zonder inslaapmuziekje van de babyfoon.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 17:36:23 #227
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179623077
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 17:32 schreef Hupje het volgende:
Dat was hier inderdaad ook zo, alle grote veranderingen zorgden structureel voor minder slaap: groot bed, zonder speen, zonder inslaapmuziekje van de babyfoon.
Wat is de reden geweest voor het afschaffen van het muziekje? Zelfs mijn zoon slaapt daar nog steeds mee in, het is eigenlijk nooit in me opgekomen om dit af te schaffen.
pi_179623131
Het feit dat hij er zó aan hing, dat hij nergens wilde slapen zonder dat specifieke muziekje. En daarbij gebruikte hij de babyfoon als telefoon en raakte helemaal over de flos als je dan niet reageerde. Nu zonder babyfoon doet hij de deur open als er echt iets is, en anders praat hij wat in zichzelf en gaat hij slapen.
pi_179624728
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 15:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem 'm even vanuit dreumes mee hierheen, want Mauw is niet echt dreumes meer.

Zijn er nog meer grotere peuters (3+) die nog een speen of een fles gebruiken?

Mauw drinkt nog wel 2 flessen melk per dag. Het is het eerste waar ze om vraagt als ze wakker wordt, en ook bij het naar bed gaan is het diep ingebakken in het ritueel.
Ze heeft in bed altijd een speen en, slappe trut die ik ben, ook in de auto wel eens. Ik betrap haar er ook regelmatig op dat ze alleen naar haar kamer gaat om daar met een speen in te gaan zitten.

In het dreumestopic is men al en masse bezig om dit af te leren bij hun eenjarigen, maar ik heb het gevoel de boot gemist te hebben. Het nu nog afleren wordt natuurlijk godsonmogelijk.

Heeft iemand ervaring met oudere peuters en tips over hoe dit af te leren is?
Hier geen dreumes maar een peuter. Ook flessen en een fiep.
De flessen boeien me niet, hij drinkt ‘s ochtends en ‘s avonds 200cc pap (geitenmelk met volkorenpap). Ik ontbeet ook jarenlang met pap, uit een bord, dat dan weer wel. Dus pap als ontbijt, prima. Twix kan de avondfles qua postuur ook goed gebruiken dus ook die laat ik voorlopig zo.
De fiep is een ander verhaal, daar willen we vanaf. We hebben gewacht tot de komst van zijn broertje of zusje (wat een broertje bleek O+), dat vonden we ingrijpend genoeg. Nu we weer ritme hebben, wordt het wel tijd.
Hij bijt er sinds een paar weken op en daarmee is er eentje gesneuveld. Hij heeft nu de laatste uit het Avent doosje gekregen en ik heb hem verteld dat we geen nieuwe meer kopen. Dat herhaal ik op het moment dat ik hem op de fiep hoor bijten. Inmiddels roept hij het zelf ook.

Mijn andere optie zou Cold Turkey zijn, uiteraard wel met uitleg maar wat ongetwijfeld verdriet oplevert. Maar dat is dan even zo.

Heb je toevallig geen tandarts gepland staan binnenkort? Je kunt uitleggen dat het niet goed is voor de tanden.

Nou ja, zo zijn er nog tig opties natuurlijk maar kan me voorstellen dat je er tegenop ziet, zeker omdat Mauw al niet zo gemakkelijk is.
pi_179624822
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:28 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
Zo hebben vrienden van ons het wel afgeleerd: hun zoontje dronk iedere avond een fles met zo'n pyjamapapje. Maar ja, in Frankrijk hadden ze nu eenmaal geen pyjamapapjes. Hij accepteerde het en heeft er nooit meer om gevraagd. De spenen hebben zij cadeau gedaan aan een baby'tje bij de gastouder. De gastouder heeft de spenen uiteraard direct in de prullenbak gemikt toen peuter naar huis was.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 5 juni 2018 @ 19:30:45 #231
147316 crew  DJMO
#trut
pi_179625073
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:28 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
*uit lurkstand komt

Jan heeft tot ruim vier jaar met een slapie en daaraan een speen geknoopt geslapen. Omdat ik toen net gescheiden was wilde ik dat stukje vertrouwdheid niet afpakken, maar uiteindelijk na het kapotbijten van de zoveelste speen gezegd dat dit de laatste was die ik ooit zou kopen voor hem. Nadat hij ook die speen kapot had gebeten, van z'n slapie afgehaald, weggegooid en sinds die dag kijkt hij naar z'n slapie niet meer om (en heeft ook nooit meer om een speen gevraagd).
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_179625092
Hier ook nog een speenverslaafde. De tandarts maakte indruk, maar niet op de manier die we hadden gehoopt. De keer daarop was het huilen omdat die meneer zei dat de spee-heen weg moest.
We hebben nu afgesproken dat hij hem in bed en op de bank mag hebben, dat gaat vaak goed. Op het kdv heeft hij er geen behoefte aan, tot ik hem ophaal dan wil hij meteen 'Meem Frank'. :')

Geen tips dus, wel heel veel herkenning. ;)
pi_179625325
N. is net drie en drinkt elke avond nog een fles. Speen is al geruime tijd de deur uit, die kon ze tijdens een infectie in haar mond niet meer verdragen en daarna was het klaar.

Ik denk dat we de fles dit jaar met Sinterklaas mee gaan geven, kijken of we haar zusje er dan ook gelijk vanaf krijgen.
pi_179625346
Hebben jullie de speen Frank genoemd Cholula? :D

Geen tips hier overigens, wij zitten met een duimer.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179625645
De speen zit aan een haas genaamd Frank. Dat klinkt zo lekker met zijn echte naam, samen wordt het Frankenstijn. :')
  dinsdag 5 juni 2018 @ 20:06:55 #236
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179625771
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 17:14 schreef Hilmo het volgende:
Dat lijkt me zo zielig selvaria :'(

Dat ineens, zo ging het hier niet dus. Al een jaar op pot oefenen s'avonds en sochtends, nu met dit weer dus blote billen en stickers, maar dat laatste bracht niet echt verbetering. Wat wel lijkt te helpen is motivatie bij hemzelf leggen. Dus van: wat zal jij trots op jezelf zijn. Nu gaat het bloot echt goed. Zelf op wc verkleiner zitten (grote wc is nog erg onhandig en valt erdoorheen :') en gingen vanmiddag ook uit zichzelf zitten poepen op de wc. *O* meerdere keren zo gegaan, gaat super goed. Met onderbroek aan gaat het matig. We gaan met hem op pad zonder luier, laten hem van te voren plassen en op elke plek waar het kan, zoals restaurant. Dan blijft hij droog. Maar zelf zegt hij heeft niet erg vaak. Dus thuis snel in blote billen. Luier ove dag doen we niet meer, behalve nog 2x naar opvang omdat hij dat graag nog wil. Juist omdat hij in onderbroek het niet goed voelt en vooral de onderbroek niet denkt uit te krijgen (maar is aanstellerij). Maar echt progressie. R vindt het op hilarisch, ik zit in onderbroek net als heit en mem O+

Wat doen jullie met een bijna 4 jarige die speelt met buurjongen voor uren en dan ineens te wild wordt en even niet aanspreekbaar is. Ik ging hard praten en zeggen dat als hij niet leuk meer met buurjongen kon spelen, hij maar naar huis moest. Maar later dacht ik, misschien even meenemen naar gang en daar rustig praten dat jongetje dat niet leuk vindt. Sowieso kijkt R vooral naar het buurjongetje en speelt R niet echt zelf met hem. Dat zal dat jaar verschil wel zijn.
Maar is het niet zo dat het ook vanzelf had kunnen gaan als je gewoon later begonnen was? Nu pas bijvoorbeeld? :@
Kwak
  dinsdag 5 juni 2018 @ 20:11:48 #237
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179625882
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 15:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem 'm even vanuit dreumes mee hierheen, want Mauw is niet echt dreumes meer.

Zijn er nog meer grotere peuters (3+) die nog een speen of een fles gebruiken?

Mauw drinkt nog wel 2 flessen melk per dag. Het is het eerste waar ze om vraagt als ze wakker wordt, en ook bij het naar bed gaan is het diep ingebakken in het ritueel.
Ze heeft in bed altijd een speen en, slappe trut die ik ben, ook in de auto wel eens. Ik betrap haar er ook regelmatig op dat ze alleen naar haar kamer gaat om daar met een speen in te gaan zitten.

In het dreumestopic is men al en masse bezig om dit af te leren bij hun eenjarigen, maar ik heb het gevoel de boot gemist te hebben. Het nu nog afleren wordt natuurlijk godsonmogelijk.

Heeft iemand ervaring met oudere peuters en tips over hoe dit af te leren is?
Flessen zijn we “gewoon” mee gestopt, rond eerste verjaardag.

Speen heb ik (een maand of wat geleden pas?) keihard omgekocht met stickers en lego. Elke dag zonder een sticker, elke nacht zonder een sticker. 30 stickers was een nieuwe legoset en best een grote ook. (Waar hij al weken over zeurde). We begonnen met niet meer overdag en toen kwam hij zelf met s nachts want dan kreeg hij twee stickers!

Tijdens die twee weken steeds veel herhaald dat t zo goed was zonder speen, en dat ie mooie rechte tandjes kreeg, en dat oma ook zo trots was, dat speen vies is en voor baby’s. En dat we als de kaart vol was speen gingen weggooien.

Dat laatste was op het moment supreme iets tevee van t goeie, speen woont nu achterin de kast. Maar hij was zo verdomde trots dat ie zonder kon dat hij al na een paar dagen er niet meer om vroeg. En het was hier echt elke dag hysterisch jenken om dat ding hoor!

Overigens speelt hij nu voor de tv af en toe ineens met zijn piemeltje ipv te zeuren om een speen :') dus hij zoekt nog wel ontspanning. We hebben wel afgesproken dat dat niet erg is, maar dat je dat niet met andere mensen erbij moet doen.

[ Bericht 2% gewijzigd door kwakz0r op 05-06-2018 20:21:54 ]
Kwak
pi_179626048
Flessen zijn wij vrij cold turkey mee gestopt. Hij drinkt alleen altijd het restje van zijn broer op :')

Fiep heeft hij ook nog in de auto en in bed. Voorlopig laten we het maar zo, want een echt goede slaper is het toch al niet :{

Ik krijg een echt Brabander O+ Hij zegt ‘heul’ en ‘heulemaal’ :D
‘Heul klein beetje maar, mama.’
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179626195
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:18 schreef LeSage het volgende:
Ik krijg een echt Brabander O+ Hij zegt ‘heul’ en ‘heulemaal’ :D
‘Heul klein beetje maar, mama.’
Mijnes praat juist met een soort van harde g 8)7 Geen idee hoe hij daar aan komt.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 20:29:04 #240
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_179626270
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:25 schreef Hupje het volgende:

[..]

Mijnes praat juist met een soort van harde g 8)7 Geen idee hoe hij daar aan komt.
Die van mij ook, allebei. Mijn zoon is inmiddels 5,5 en heeft een snoeiharde G _O-. Wel een Brabantse W en wat andere Brabantse klanken. Weet ook niet hoe hij eraan komt. Van filmpjes kan ik me haast niet voorstellen want hij had die G al in de tijd dat hij vrijwel alleen pocoyo en andere Engelstalige filmpjes keek. Ook hoort hij in zijn omgeving verder alleen maar de zachte G. Mijn peuterdochter heeft ook een harde G, maar iets minder hard dan die van hem. En zij geeft heel weinig om filmpjes dus bij haar lijkt het me ook sterk dat het daar vandaan komt. Zou het voor sommige kinderen makkelijker zijn om aan te leren ofzo?
pi_179626528
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:11 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Overigens speelt hij nu voor de tv af en toe ineens met zijn piemeltje ipv te zeuren om een speen :') dus hij zoekt nog wel ontspanning. We hebben wel afgesproken dat dat niet erg is, maar dat je dat niet met andere mensen erbij moet doen.
Ojaaa dat gefrunnik aan die piemel -O- Daar word ik echt simpel van :@ Ontdekkingstocht ook enzo, ikweets. Maar ik probeer inderdaad ook uit te leggen dat bloot bij andere mensen niet hoort. En er mee spelen niet tijdens het eten enzo :')
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_179626753
Wij zijn ook cold turkey van de nachtspeen afgegaan omdat hij ze kapot beet en ik op een avond geen nieuwe meer had :') eerste avond was hij verdrietig, hij heeft nog een paar weken gevraagd naar zijn speen in de nacht (minder }:|) maar toen was het wel klaar. Toen was hij bijna 3 geloof ik.

Tegenwoordig bijt hij op zijn kleren. Echt alles doorweekt de hele tijd :') ik zou hem bijna een speen geven.
pi_179627030
En van die anti bijt nagellak op de speen smeren? Wat sneu misschien, maar daarmee ben ik zelf vroeger van t duimen afgekomen.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:02:17 #244
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_179627063
Beetje anders wel, maar ik vraag me af hoe ik N van de borst af kan krijgen. Ze gebruikt hem vooral als troost, maar dat kan vast ook anders. Ik ben het wel een beetje zat dat ze hem ook gebruikt als manipulatie - als ze iets niet wil (slapen, eten, kleren aan), wil ze ineens aan de borst. Ja doei he...
Nachtvoedingen zijn we cold turkey mee gestopt, dat ging prima. Overmorgen ga ik drie dagen weg voor werk, misschien is dat een goed moment om te stoppen.

Overigens, 3 dagen weg, naar het buitenland, ik vind het echt doodeng. Het is pas de tweede keer dat ik haar alleen laat (ok, bij papa). Maak me nu al zorgen over wat er allemaal mis kan gaan..l Ben ik nou zo’n weekdier :'( ?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:14:38 #245
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_179627336
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 15:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem 'm even vanuit dreumes mee hierheen, want Mauw is niet echt dreumes meer.

Zijn er nog meer grotere peuters (3+) die nog een speen of een fles gebruiken?

Mauw drinkt nog wel 2 flessen melk per dag. Het is het eerste waar ze om vraagt als ze wakker wordt, en ook bij het naar bed gaan is het diep ingebakken in het ritueel.
Ze heeft in bed altijd een speen en, slappe trut die ik ben, ook in de auto wel eens. Ik betrap haar er ook regelmatig op dat ze alleen naar haar kamer gaat om daar met een speen in te gaan zitten.

In het dreumestopic is men al en masse bezig om dit af te leren bij hun eenjarigen, maar ik heb het gevoel de boot gemist te hebben. Het nu nog afleren wordt natuurlijk godsonmogelijk.

Heeft iemand ervaring met oudere peuters en tips over hoe dit af te leren is?
Hier nog een speenverslaafde (bijna 5-jarige) kleuter.

Ze kreeg 'm alleen vaker dan Mauw; in bed en in de auto sowieso en thuis als ze moe was.
Voordat ze 4 werd had ik al een paar keer gemeld dat we te zijner tijd de speen moeten wegdoen omdat het niet goed voor haar tanden is. Dat zeggen zorgde altijd voor heel veel gehuil, maar ik ben het wel blijven herhalen af en toe.

Toen met haar afgesproken dat we als ze 4 is de speen gaan afbouwen en alleen nog in bed mag.
Ik wilde het vanwege de grote verandering van naar school gaan niet direct doen. Het duurde nog een paar maanden nadat ze 4 was geworden, maar op een gegeven moment ging ze steeds meer om de speen zeuren, ook als ze aan het spelen was bijvoorbeeld. Toen was ik het zat en hebben we een dag geprikt wanneer de speen niet meer overdag mag en daar ook aan gehouden.
Ze heeft een handvol keren erom gezeurd, maar het viel me eerlijk gezegd erg mee.

Ze heeft 'm alleen nu nog steeds in bed. Ze is niet zo'n goede slaper, dus het is vooral het gebrek aan doorzettingsvermogen aan mijn kant waarom we nog niet hebben doorgepakt. Als ze slecht slaapt denk ik' even wachten tot ze weer beter slaapt' en als ze dan goed slaapt denk ik 'maar ze slaapt nu net weer goed...'

Nu hebben we afgesproken dat de speen helemaal weggaat als ze 5 is en dan maar door de zure appel heen bijten, denk ik. Het is ook een kwestie van volhouden, dus ik denk wel dat je het pas echt kan doen als je er zelf ook helemaal achter staat.

Ik herinner haar er af en toe aan dat de speen dan weggaat. Het duurt nog 1,5 maand voordat ze 5 wordt, dus het drama is momenteel nog niet zo erg als ik haar help herinneren. Dat verandert vast naar mate de dag dichterbij komt ;)

Fles zijn we soort van mee gestopt toen ze 2,5 was en dan vooral omdat ze 3 keer per nacht wakker werd en om een flesje water vroeg.
We zijn toen een mooie beker gaan kopen en de flessen weggegooit. Op 1 na, dat was een andere fles en die was alleen voor de melk bij het boekje lezen voor het slapen gaan. Daar ging ook nooit iets anders in en kreeg ze alleen dan.
Ik weet niet eens meer wanneer en hoe het precies gestopt is, dus daar heb je niet veel aan :')
Met 3,5 had ze 'm iig nog (las ik in een oude post van mij :P).
Ik heb er wel op aangestuurd met de uitleg dat het niet goed is voor haar tanden, maar ze dronk toen af en toe uit eigen beweging uit een beker en daar heb ik op ingehaakt. Ik vond het flesje voor het slapen gaan eigenlijk niet zo'n punt, maar omdat ze zelf al af en toe een beker koos leek het me een goed moment om het proberen om te buigen.

Geen idee of je er iets aan hebt, maar ze is iig niet de enige (bijna) kleuter met speen (en fles) ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_179627645
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 15:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem 'm even vanuit dreumes mee hierheen, want Mauw is niet echt dreumes meer.

Zijn er nog meer grotere peuters (3+) die nog een speen of een fles gebruiken?

Mauw drinkt nog wel 2 flessen melk per dag. Het is het eerste waar ze om vraagt als ze wakker wordt, en ook bij het naar bed gaan is het diep ingebakken in het ritueel.
Ze heeft in bed altijd een speen en, slappe trut die ik ben, ook in de auto wel eens. Ik betrap haar er ook regelmatig op dat ze alleen naar haar kamer gaat om daar met een speen in te gaan zitten.

In het dreumestopic is men al en masse bezig om dit af te leren bij hun eenjarigen, maar ik heb het gevoel de boot gemist te hebben. Het nu nog afleren wordt natuurlijk godsonmogelijk.

Heeft iemand ervaring met oudere peuters en tips over hoe dit af te leren is?
Speen, check. Hier ook hoor SQ, Nora wordt volgende maand 4. 's Nachts gebruikt ze hem sowieso, overdag soms. En vandaag overstag gegaan toen ze 'm vroeg voor in de auto. Jaja, slappe trut present :') Ze was moe van 2 daagjes samen weg en we moesten nog een eindje voor we thuis waren, dusja :/ Maar voor buiten, nee dat gebeurt echt niet meer. Ik denk dat ik dan veel blikken krijg aangezien Nora redelijk groot is voor haar leeftijd.

Ik hou hoop dat als ze straks naar school gaat, dat het dan een stuk minder wordt.

Een vraagje hier, is er interesse in een topic waar dagjes uit met kinderen besproken wordt?
  dinsdag 5 juni 2018 @ 21:32:19 #247
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_179627770
Hoi!
Ik heb sinds zondag ook een peuter O+
Ik ben niet heel actief, heb bij de dreumesen ook maar amper meegeschreven, maar wie weet lukt het hier wat beter..

Peuter heeft iig speen en fles nog. Fles is inmiddels afgebouwd tot iets van 80 mL warme melk voor het slapen gaan ‘s svonds. Zij vind het lekker en ons maakt het niet uit.

Ze was wel echt heel erg speen verslaafd en liep liefst 24/7 met dat ding rond. Dat werden we zat, dus op 1 januari hebben we hem cold turkey weggehaald en alleen nog boven gegeven als ze ging slapen. In de praktijk is dat dus al wel tijdens het omkleden. En inmiddels begon ze redenen te verzinnen om mee naar boven te gaan en dan pakte ze hem ook, dus we moesten weer even wat strenger zijn.
Als ze ziek is, dan zijn we nog wel eens wat soepeler. Gekukkig accepteert ze het daarna wel als we hem overdag weer weg leggen. Speen weg in de nacht, daar beginnen we nog maar even niet aan...
pi_179633069
Welkom MissC! *O*

Ketel heeft een beetje verlatingsangst geloof ik. ;( Dit weekend was ik met man een weekendje weg en logeerde hij bij opa en oma. Ging prima, alleen het afscheid was even drama. En sindsdien vindt hij het afscheid bij de gastouder ook even moeilijk, dan komen er een hele sneue pruillip en tranen bij kijken. Ik vind dat stille verdriet denk ik nog wel lastiger dan groot hysterisch drama, wil hem dan eigenlijk alleen maar tegen me aanhouden en knuffelen.

Anderzijds heeft hij nooit een speen gehad en is hij toen hij laatst de speen van zijn fles had stukgebeten er ook moeiteloos mee gestopt, dus daar hebben we dan weer mazzel mee. ^O^
pi_179636056
SQ, wij zijn bij beide kinderen cold turkey met de speen gestopt. Dat was enigszins uit nood, omdat wij een kat met rubberfetish hebben en een speen kapot maakte terwijl we geen reserve in huis hadden }:| . Bij A. bleek dat uiteindelijk niet waar en vonden we nog een speen achter in de kast. Maar op het kdv sliep hij al zonder speen en dat ging goed, dus wilden we nu eigenlijk doorzetten. Ze waren allebei rond de 3 jaar.

De oudste was 10 minuten verdrietig en daarna was het over. Hij heeft er nog een week naar gevraagd, maar ging wel slapen zonder grote(re) problemen. Bij A. ging het lastiger, die zat sowieso in een wat moeilijker periode met slapen en het was best even pittig. Paar keer getwijfeld om de handdoek in de ring te gooien, maar ineens ging het beter. Inslapen gaat nog steeds gepaard met gedoe, maar ik herinner me dat van de oudste ook rond deze leeftijd.

Wij zijn wel vrij streng geweest met de speen. Alleen in/bij bed en overdag alleen als ze ziek waren. Dus verder was het overdag nooit echt een issue.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179636186
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 21:02 schreef SaskiaR het volgende:
Beetje anders wel, maar ik vraag me af hoe ik N van de borst af kan krijgen. Ze gebruikt hem vooral als troost, maar dat kan vast ook anders. Ik ben het wel een beetje zat dat ze hem ook gebruikt als manipulatie - als ze iets niet wil (slapen, eten, kleren aan), wil ze ineens aan de borst. Ja doei he...
Nachtvoedingen zijn we cold turkey mee gestopt, dat ging prima. Overmorgen ga ik drie dagen weg voor werk, misschien is dat een goed moment om te stoppen.

Overigens, 3 dagen weg, naar het buitenland, ik vind het echt doodeng. Het is pas de tweede keer dat ik haar alleen laat (ok, bij papa). Maak me nu al zorgen over wat er allemaal mis kan gaan..l Ben ik nou zo’n weekdier :'( ?
Bij mij gingen ze uiteindelijk zelf de borst weigeren, zo ergens tussen 2 en 2,5 jaar. Overdag 'zomaar' de borst geven deed ik toen al niet echt meer. Alleen bij pijn (ziek/gevallen/etc) tussendoor. En op verzoek in de ochtend en avond. Maar ik heb makkelijk praten, want in the end ben ik alleen maar gestopt met aanbieden. Dat was voldoende.

Succes met je trip! Ik ben nu 3x voor werk een aantal dagen weg geweest. Ik vind het van tevoren altijd lastig. Schuldgevoel, bang of het wel goed zal gaan, spanning vanwege in mijn uppie naar een onbekende plek. Maar eenmaal daar valt dat vrij snel weg en vind ik het juist heel fijn om even volle aandacht bij mijn werk te hebben. En na een paar dagen ben ik weer superblij dat ik weer naar huis kan *; .
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_179636315
SQ, mijnes had nooit een speen maar heeft tot zijn vierde twee flessen per dag gedronken. 'S Ochtends met warme melk, 's avonds met pap. Toen hij naar school ging vond ik het een mooi moment om te stoppen. Hij zelf ook wel. Nu wordt er warme melk uit een rietjesbeker gedronken. Zolang hij verder wel uit een beker kón drinken en zijn mondmotoriek er normaal uitzag vond ik het verder wel gezegend ;)
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  woensdag 6 juni 2018 @ 13:33:47 #252
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_179636645
Bedankt!
N is al bijna 3 :o en ze vraagt er nog vaak zelf om. Als er wat is, gelijk ‘ik wil melk!!’ Dus ik denk niet dat ze zomaar gaat stoppen.

En de trip, ja... ik vind het wel leuk om iets voor mezelf te doen. Maar ik heb altijd zo’n irrationele angst dat ik noooooit meer thuis zal komen ofzo. Dus ik zit dat de hele reis in de stress. Nouja, het is maar 3 dagen... en dan zondag lekker met N wat leuks doen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_179637972
Wij hebben een school voor N. gevonden en ik ben er zo blij mee. O+ Hij ligt eigenlijk net iets verder van ons nieuwe huis dan ik zou willen, maar
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179638792
Gefeliciteerd Selvaria! Goed gedaan! En wat mooi dat het zo dicht is bij de nieuwe school van N.

Ik heb twee kinderen die nooit een speen hebben gehad! :o
pi_179641844
Fijn Selvaria, voor allebei de scholen :P. Ik vind het ook spannend om weg te gaan bij mijn werk, maar ben deze week al even op mijn nieuwe werk gaan kijken en kreeg daar ook wel weer energie van. Dat gaat bij jou vast ook zo zijn!

Vandaag kreeg ik te horen dat mijn peuter goed geluisterd had op de opvang. Ook wel eens fijn om te horen.
pi_179661032
Wat fijn Selvaria! Spannend ook wel. Dapper vind ik dat altijd, nieuwe stappen nemen.

Zeg die pislucht in schoenen. Gaat die nog weg..? O is hartstikke zindelijk maar eind van de dag kan je de klok er op gelijk zetten dat het mis gaat. Haar sandalen zitten nu voor de 4e keer ind e was, maar die lucht gaat er maar niet uit. Tips, anyone?

Ik ben vandaag naar een razend interessante cursus geweest. Werd gehouden door een psycholoog die een boek har geschreven over hechting van kleine kinderen en hoe de hersenontwikkeling is in de periode 0-6, en waarom ze op bepaalde manieren reageren (of juist niet reageren). Fijn om eens een wetenschappelijke verklaring te lezen voor peutergedrag :D
pi_179665287
Gefeliciteerd Selvaria! En erg fijn van beide scholen *O* Waren jullie ook al verhuisd of staat dat nog op de planning?

Wij hebben ook eindelijk de afspraak gemaakt om volgende week op school 2 te kijken, kunnen we daarna de knoop door gaan hakken.

Misschien gewoon even buiten hangen Roomsnoes?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179668385
Over een goede maand verhuizen we, FF. *O*

Bedankt voor de felicitaties. :*
pi_179674144
Wat fijn dat alles zo op z'n plaats valt Selvaria! Lijkt me een heerlijk gevoel O+. Nieuw huis, nieuwe baan, school - veel veranderingen maar allemaal even tof.

Nog bedankt voor de zindelijkheidinfo - hier in de omgeving waren ze allemaal rond de 2 al zindelijk maar als ik het zo lees dan is 3 een veel realistischer leeftijd.

SQ ik snap je ding mbt de speentjes afbouwen maar dat ze in het dreumestopic heel ijverig met 1 beginnen wil niet zeggen dat je de boot gemist hebt hè. Zolang ze 'm alleen 's nachts krijgt ben je al een heel eind vind ik, dus begin daarmee (niet meer in de auto en niet overdag, leg 'm op de kast ofzo 's ochtends dat ze er ook niet bij kan).

Als je er nog kindjes op komst zijn in je omgeving zou ik proberen dat in te zetten: 10247 keer herhalen dat speentjes voor baby's zijn en dat zij een grote meid is, en als Baby X geboren wordt of ze haar speentjes dan niet aan Baby X wil geven? Heeft Noud een speen trouwens? Kan je niet met hem (tzt) gaan afbouwen en dan kijken of zij erin mee gaat?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_179687632
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:20 schreef Roomsnoes het volgende:

Ik ben vandaag naar een razend interessante cursus geweest. Werd gehouden door een psycholoog die een boek har geschreven over hechting van kleine kinderen en hoe de hersenontwikkeling is in de periode 0-6, en waarom ze op bepaalde manieren reageren (of juist niet reageren). Fijn om eens een wetenschappelijke verklaring te lezen voor peutergedrag :D
Vooral de ‘of juist niet reageren’ trekt mijn aandacht :{ Hier is niet reageren echt een hit, tot onze frustratie -O-
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_179688456
Even uit lurk stand. Ik ben ook heel benieuwd naar het niet reageren. Hier speelt dat al jaren (en ze is pas vijf). Dus ik kan het bjjna geen fase meer normen. :D
Maar wel benieuwd naar de waarom.
pi_179700757
Hebben jullie ook ooit dat je zo versteld kunt staan van de koppelingen die peuters kunnen leggen?

Vorige week waren we op vakantie en normaal rijdt vriend daar. Op woensdag hadden we gegeten en vriend had bier op, dus ik reed. Vraagt S. waarom mama op de stoel van papa zit. ‘Als je biertjes op hebt mag je geen auto meer rijden.’ Was een prima antwoord denk ik en S. liet het erbij.
Vrijdag waren we weer ergens gaan eten en vriend had 1 pilsje op, daarna nog een ijsje gegeten en gewandeld, dus hij reed gewoon terug. Zegt S. halverwege ineens: ‘Oooooh papa, je mag niet daar zitten, je moet dáár zitten :o .’ Al wijzend naar de bijrijdersplaats. Dus wij helemaal in de war. ‘Waarom mag papa daar niet zitten dan?’
S.: ‘Papa heeft een biertje gedronken :o :o .’
_O-
We hebben maar uitgelegd dat je 2 biertjes mag hebben en dan geen auto meer mag rijden. Inmiddels weet iedereen die bier drinkt dat ook, want S. wil graag deze belangrijke info delen :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179711366
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 21:24 schreef FlyingFish het volgende:
Het lijkt wel alsof je dat rechtstreeks uit het boek "Hé, wie zit er op de wc?" hebt, daar willen de dieren ook NU naar de wc :D

Hier ondanks dat wc-boek dat heel populair is en andere poepboekjes nog geen interesse in zindelijk worden. Hij heeft één dag op een potje geplast maar dat leek meer op gewoon maar zitten en dan komt er uiteindelijk vanzelf wel wat. De poep is altijd 'op' als hij op het potje gaat.

Ik heb gisteren het spel 'Leo moet naar de kapper' gekocht en in een versimpelde versie vindt O dat al erg leuk (kleuren vergelijken, stappen zetten met een pion) en voor volwassenen zit er ook genoeg uitdaging in om leuk te zijn (met meerdere volwassenen of oudere kinderen, het is niet puur een kinderspel). Het is eigenlijk vanaf 6 jaar, maar dat is als je met tactiek wil spelen. Het spel is nu met 50% korting voor ¤12 bij de Intertoys in de aanbieding en voor dat geld is het zeker een aanrader!
Grappig, ik had het indd voor 11 euro nog wat gekocht bij intertoys een paar weken geleden en gelezen op een spellenforum dat het prima te doen is met kleuters en peuters. Normaal moet je onthouden, maar dat lijkt me veel te veel om te onthouden (hekel aan onthouden en R. al helemaal). Wij spelen het spel met als je op een tegel komt, mag je die omdraaien, vergelijken met je gespeelde kaart en dan blijft die kaart omgedraaid liggen zodat je in de volgende ronde (als het tijd is) daar rekening mee kunt houden. Zo spelen we het spel helemaal uit en vind ik het zelf ook nog leuk. :) Aanrader dan inderdaad.
Ik ga binnenkort Carcassonne junior introduceren :)
pi_179712552
Hahah lesage, prachtig O+

dat aan piemel zitten is dus meer hier haha. R sinds hij veel bloot loopt ook continu. Ook met visite (alleen familie hoor) maar mijn oma vond het schokkend en vies toen heb ik maar snel onderboek aangedaan...

R is ondertussen zover dat bloot hij zelf dus steeds naar wc gaat, in onderbroek soms. Soms dus ongelukjes. Wel kunnen we nu uitjes van een dag doen en een uur inauto zonder luier. Elke keer plassen als er een wc is, helpt voldoende. Redde de hele dag gister zo. Naar miniatuurpark in Leer, Duitsland geweest. Soort miniworld Rotterdam maar dan mooier en leuker. Aanrader voor Groningers en dergelijke. Dichterbij dan Rotterdam.
pi_179714044
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:28 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
Zeg, even over wat anders. Heb jij al een oplossing te pakken hoe je zo goed mogelijk om kan gaan met M haar buien die je laatst beschreef? Nora is de laatste weken echt verschrikkelijk geworden met haar buien, bij alles is het weerstand. En niet gewoon een simpele nee en daarna toch luisteren, nee gewoon echt heel de boel bij elkaar krijsen. Aankleden, weerstand. Douchen, weerstand. Naar buiten, weerstand. Naar bed, weerstand. Daarbij ook nul,nul luisteren en als ik zeg dat iets niet mag als ze er om vraagt, je raadt het al: krijsen. Echt, wat een energie kost dit. Tegelijkertijd kan ik wel huilen terwijl ik dit typ, het is net of ik mijn kind negatief afschilder, maar aan de andere kant is het wat het is. Consequent blijven, ja dat is key. Maar verdomde moeilijk als ik weer een krijsend kind naast me heb :'(
pi_179724931
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 20:20 schreef Roomsnoes het volgende:
Wat fijn Selvaria! Spannend ook wel. Dapper vind ik dat altijd, nieuwe stappen nemen.

Zeg die pislucht in schoenen. Gaat die nog weg..? O is hartstikke zindelijk maar eind van de dag kan je de klok er op gelijk zetten dat het mis gaat. Haar sandalen zitten nu voor de 4e keer ind e was, maar die lucht gaat er maar niet uit. Tips, anyone?

Ik ben vandaag naar een razend interessante cursus geweest. Werd gehouden door een psycholoog die een boek har geschreven over hechting van kleine kinderen en hoe de hersenontwikkeling is in de periode 0-6, en waarom ze op bepaalde manieren reageren (of juist niet reageren). Fijn om eens een wetenschappelijke verklaring te lezen voor peutergedrag :D
groene biotex.. goed natmaken en laten opdrogen..
Schudden voor gebruik
pi_179725146
N. is sinds een paar dagen ook 's nachts droog, maar bijkomend nadeel is dat ze nu standaard tussen half 2 en half 3 moet "pjassen mama! *) ".

Verder zijn we ook ineens van de fles af. We hebben haar verteld dat het niet zo goed voor haar tandjes is en dat ze wel uit een beker mag drinken. "Mag ik dan wel warme melk?" Tuurlijk schat. :) Weinig drama dus gelukkig, al vrees ik dat we dat van haar zusje straks wel terug gaan krijgen, wat een draak. _O-
  maandag 11 juni 2018 @ 15:22:20 #268
149959 SQ
snelle trees
pi_179727962
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:13 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Zeg, even over wat anders. Heb jij al een oplossing te pakken hoe je zo goed mogelijk om kan gaan met M haar buien die je laatst beschreef? Nora is de laatste weken echt verschrikkelijk geworden met haar buien, bij alles is het weerstand. En niet gewoon een simpele nee en daarna toch luisteren, nee gewoon echt heel de boel bij elkaar krijsen. Aankleden, weerstand. Douchen, weerstand. Naar buiten, weerstand. Naar bed, weerstand. Daarbij ook nul,nul luisteren en als ik zeg dat iets niet mag als ze er om vraagt, je raadt het al: krijsen. Echt, wat een energie kost dit. Tegelijkertijd kan ik wel huilen terwijl ik dit typ, het is net of ik mijn kind negatief afschilder, maar aan de andere kant is het wat het is. Consequent blijven, ja dat is key. Maar verdomde moeilijk als ik weer een krijsend kind naast me heb :'(
Knuffelen. Ik geloofde er ook niet zo in, maar het werkt wel om haar weer rustig te laten worden. (ook niet altijd natuurlijk).
Maar als ik merk dat ze weer in die hysterie schiet en niet meer voor rede vatbaar is pak ik haar even vast en dan knuffel ik haar en dan merk ik dat ze vrij snel weer kalm is. Soms kunnen we daarna weer praten. Soms schiet ze meteen daarna weer in de volgende krijsbui. Het blijft een gok :')
disclaimer
  maandag 11 juni 2018 @ 15:24:09 #269
149959 SQ
snelle trees
pi_179727982
En Selvaria, gefeliciteerd met je nieuwe baan!
disclaimer
pi_179728008
Sunshine ik ga vanavond even een lang antwoord typen. Ben op een hele fijne en opklarende cursus geweest nml om precies die situaties.
pi_179732000
Lastig, Sunshine. En fijn dat je een werkende aanpak gevonden lijkt te hebben, SQ.

Selvaria, knap dat N ook 's nachts droog blijft!

LeSage _O- kleine potjes hebben grote oren.
pi_179733102
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 16:28 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, daarom zoek ik ook expliciet ervaringen met oudere peuters, dat is wel van een ander kaliber dan een kind van 1 iets afleren natuurlijk ;) Zeker als ze er zo aan verknocht zijn als Mauw :')

Waarom ik haar er vanaf wil? Omdat ik de verknochtheid wat zorgelijk vind. Ze wordt in oktober 4, ik wil dat ze onderhand eens ophoudt met die dingen. Haar gebit groeit ook nog eens hartstikke scheef.

Maar ik heb een idee, ik kan het proberen op vakantie. Daar zijn immers geen flesjes. Misschien is dat een goed moment voor een reset.
Oh spuit 11, en onze peuter is iets jonger, maar wij hebben onze afgelopen vakantie daar ook voor gebruikt en dat is gelukt ^O^ Ze slikte het inderdaad wel dat we op vakantie geen flesje en geen melk hadden ‘s avonds en na 2 weken was de meeste routine daarvan weg. In die eerste week na de vakantie nog een enkele korte discussie, toen even doorgepakt en nu gaat het goed. Ze mag nog een beetje water uit een beker voor ze gaat slapen, maar geen flesjes melk meer naast het bed.
pi_179733358
Ik was dus op cursus en heb daar voor de verandering erg veel opgestoken. Beetje droge materie maar het was razend interessant.

Het ging over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Baby's worden met een volledig aantal hersencellen geboren, evenveel dus als wij hebben. Het verschil is dat er nog nauwelijks verbindingen zijn tussen die cellen. Dat komt gedurende de groei. Hersenen zijn pas bij 20 jr (vrouwen) en 25 jr(mannen) uit-ontwikkeld.

Verschillende delen van de hersenen staan natuurlijk voor bepaalde functies. Hoe meer die delen samenwerken, hoe verder het kind zich heeft ontwikkeld. En waar die delen nog niet samenwerken, heeft het kind de ontwikkeling dus nog niet doorstaan.

Een deel van de hersenen zorgt voor gevoelens, die vaak heel primair zijn, en een ander deel voor rede, verstand etc. Daartussen zit kennelijk een soort van poortwachter. Peuters zitten nog erg in hun gevoel. Als er in dat hersendeel veel gebeurt (de aarbeien zijn niet blauw, je sok zit scheef of je moeder laat je niet in je blote gat naar buiten gaan - you know - de grote crises in het leven) dan gebeurt er zo veel in die gevoels-kwab, dat die poortwachter opzwelt en er dus helemaal geen communicatie meer mogelijk is met de rede- en verstand-kwab. Maw: als er een tantrum is dan kúnnen die kinderen gewoon echt niet luisteren. Ze zíjn hun gevoel, zeg maar. En hoe meer je op die kinderen inpraat, hoe langer het duurt voor ze de gevoelens gecalmeerd hebben. Ze moeten dan eerst gecalmeerd worden, en die poort dus minder, zodat er weer communicatie plaats kan vinden. En de enige manier om die gevoelsexplosie weg te nemen is nabijheid tonen, troosten, knuffelen etc. Dus niet met argumenten, maar met gevoel van onze kant.

Rond 4 jaar is deze hersensamenwerking tot stand gekomen, en kunnen ze, in theorie :P hun gevoelens met hun verstand onderdrukken.

Ik vond dit zo'n eye-opener. Ik merkte wel dat het verdomde lastig was om al pratend uit een tantrum te komen, maar ben soms toch geirriteerd. Maar nu dus blijkt dat het gewoon fysiek onmogelijk is om haar gevoel te controleren, helpt om mijn strategie te veranderen. Eerst knuffelen, zeggen dat het idd verschrikkelijk is dat er geen blauwe aarbeien zijn, dat ik dat echt snap, dat mamma bij je is. Om als de boel echt rustig is toch maar even in de koelkast te kijken om te zien dat er alleen rode zijn. :P
pi_179733959
Interessant Room! Ik probeer mezelf ook altijd voor te houden dat er zoveel gaande is in die koppies. Meestal handle ik het dan prima, maar soms ben ik ook maar een mens. :P Vooral als de kleine draak meedoet alsof ze ook al een heuse driejarige is. :+
pi_179734005
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:49 schreef Selvaria het volgende:
Interessant Room! Ik probeer mezelf ook altijd voor te houden dat er zoveel gaande is in die koppies. Meestal handle ik het dan prima, maar soms ben ik ook maar een mens. :P Vooral als de kleine draak meedoet alsof ze ook al een heuse driejarige is. :+
Nou ja, bij mij zwelt die poortwachter ook wel eens op zullen we maar zeggen :P
pi_179736076
Hier ook even een teken van leven :W

Onze Minion peuter is al weer 3 :o en de ontwikkeling gaat opeens weer idioot snel! Sommige zinnen die eruit komen zijn echt niet normaal meer.
Ook is ze helemaal gefascineerd door het alfabet en letters O+ en vind ik mezelf met terugwerkende kracht ontzettend schattig en naïef dat ik dacht dat we de "waarom?-fase" al gehad hadden :+

Komende weken gaan we op 4 basisscholen kijken; dat vind ik toch ook wel echt een dingetje hoor! O+

Ohja, en we zitten momenteel hier ook midden in het zindelijkheidsproces, aangezien mevrouw vorige week opeens besloot geen luier meer aan te willen. Nog wel wat ongelukjes, maar het lijkt de goede kant op te gaan ^O^
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_179736506
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:51 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Nou ja, bij mij zwelt die poortwachter ook wel eens op zullen we maar zeggen :P
_O- :D

Maar ik kwam even uit lurkstand om je even te bedanken voor het delen, super interessant! Zou je mij evt naam vd psycholoog / boek dat ze geschreven heeft willen DMen? (Ik weet niet of je dat hier zo mag plaatsen).
pi_179739188
Volgens mij mag je dat hier gewoon plaatsen en dan zou ik het ook graag willen lezen :D heel interessant!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_179739369
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 23:17 schreef hetzusjevan het volgende:

[..]

_O- :D

Maar ik kwam even uit lurkstand om je even te bedanken voor het delen, super interessant! Zou je mij evt naam vd psycholoog / boek dat ze geschreven heeft willen DMen? (Ik weet niet of je dat hier zo mag plaatsen).
De Noorse psycholoog Hedvig Montgomery heeft een fan-tas-tisch boek geschreven, dat als het goed is vertaald gaat worden naar NL. Ik kan wel even kijken of ik kan vinden wanneer dat ongeveer vertaald gaat worden. Dat gaat over 7 stappen naar succesvol ouderschap.

Ik vroeg haar wat zij als bron heeft gebruikt, en ze noemde de psycholoog Daniel Siegel.
Dees en dees (ik heb ze gelijk besteld). Die laatste is minder specifiek op kinderen gericht en is mogelijk wat theoretisch.

Ik kwam ook dit boek tegen van dezelfde schrijver, en dat klinkt ook erg interessant.

Ik heb ze zelf dus nog niet gelezen maar het klonk erg interessant!
pi_179741164
Wat interessant en herkenbaar, Roomsnoes.
pi_179751838
'Het hele brein, het hele kind' vond ik inderdaad een heel fijn boek! Of vond, vind, ik ben het al een paar maanden zo af en aan aan het lezen, tussen al het werk, 't werk in huus en de peutertrantrums door, zeg maar :+ .

Maar inderdaad, dat knuffelen tussendoor werkt inderdaad het allerbeste. Alleen moet ik mezelf dan ook eerst toespreken en kalmeren, en die stap werkt bij mij ook niet altijd geweldig. 'Het hele brein, de hele ouder' zou ook een fijne zijn.

Oftewel kortom: We zitten hier VOL in de driftbuien van allebei en ik word er zo langzamerhand horendol van. Vandaag kwam Le Husb er ook eens achter, hij was vandaag met ze thuis en was geloof ik nog nooit zo blij dat ik terugkwam van m'n werk. 'Ik vond het niet zo leuk vandaag met ze'.

Gelukkig vertelde Annie net dat papa de liefste van de wereld is en dat mama altijd vies kookt. En bedankt :') .
pi_179751856
Selv een nieuwe baan, gefeliciteerd :* !
pi_179751989
Bedankt nog SQ en Razz. :*
pi_179770839
Selvaria, nog gefeliciteerd!

Roomsnoes, dank je wel, ik vind dit heel interessant om te weten en het helpt ook echt wel in de manier waarop ik naar peuterbuien kijk.

Sjaak, vrouw en ik hebben 2 dagen gereden en zitten nu aan de Cote d’Azur. Sjaak is de heerser van de speeltuin ondertussen, heeft het voor elkaar dat iedereen verstoppertje met hem speelt (“jij MOET tot 10 tellen!” Tegen willekeurig wie dan ook) en laat iedereen hem duwen op de draaimolen. Ondertussen vindt hij ook dat de golven op het strand teveel herrie maken dus daar wil hij eigenlijk niet meer heen.
Sjaak houdt van vakantie. Hij geniet hier van het stokbrood en de andere kinderen. En de constante aandacht van zijn moeders vindt hij ook tof. Hij is zo leuk nu O+
pi_179777011
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:24 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik was dus op cursus en heb daar voor de verandering erg veel opgestoken. Beetje droge materie maar het was razend interessant.

Het ging over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Baby's worden met een volledig aantal hersencellen geboren, evenveel dus als wij hebben. Het verschil is dat er nog nauwelijks verbindingen zijn tussen die cellen. Dat komt gedurende de groei. Hersenen zijn pas bij 20 jr (vrouwen) en 25 jr(mannen) uit-ontwikkeld.

Verschillende delen van de hersenen staan natuurlijk voor bepaalde functies. Hoe meer die delen samenwerken, hoe verder het kind zich heeft ontwikkeld. En waar die delen nog niet samenwerken, heeft het kind de ontwikkeling dus nog niet doorstaan.

Een deel van de hersenen zorgt voor gevoelens, die vaak heel primair zijn, en een ander deel voor rede, verstand etc. Daartussen zit kennelijk een soort van poortwachter. Peuters zitten nog erg in hun gevoel. Als er in dat hersendeel veel gebeurt (de aarbeien zijn niet blauw, je sok zit scheef of je moeder laat je niet in je blote gat naar buiten gaan - you know - de grote crises in het leven) dan gebeurt er zo veel in die gevoels-kwab, dat die poortwachter opzwelt en er dus helemaal geen communicatie meer mogelijk is met de rede- en verstand-kwab. Maw: als er een tantrum is dan kúnnen die kinderen gewoon echt niet luisteren. Ze zíjn hun gevoel, zeg maar. En hoe meer je op die kinderen inpraat, hoe langer het duurt voor ze de gevoelens gecalmeerd hebben. Ze moeten dan eerst gecalmeerd worden, en die poort dus minder, zodat er weer communicatie plaats kan vinden. En de enige manier om die gevoelsexplosie weg te nemen is nabijheid tonen, troosten, knuffelen etc. Dus niet met argumenten, maar met gevoel van onze kant.

Rond 4 jaar is deze hersensamenwerking tot stand gekomen, en kunnen ze, in theorie :P hun gevoelens met hun verstand onderdrukken.

Ik vond dit zo'n eye-opener. Ik merkte wel dat het verdomde lastig was om al pratend uit een tantrum te komen, maar ben soms toch geirriteerd. Maar nu dus blijkt dat het gewoon fysiek onmogelijk is om haar gevoel te controleren, helpt om mijn strategie te veranderen. Eerst knuffelen, zeggen dat het idd verschrikkelijk is dat er geen blauwe aarbeien zijn, dat ik dat echt snap, dat mamma bij je is. Om als de boel echt rustig is toch maar even in de koelkast te kijken om te zien dat er alleen rode zijn. :P
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 23:17 schreef hetzusjevan het volgende:

[..]

Maar ik kwam even uit lurkstand om je even te bedanken voor het delen, super interessant! Zou je mij evt naam vd psycholoog / boek dat ze geschreven heeft willen DMen?
Yo, hoi.. dit dus :@
Op zaterdag 20 mei 2017 22:17 schreef Lot88 het volgende:
jij bent in mijn hoofd volledig gelinkt aan Alex Vause :@
pi_179778452
Ik ben vooral benieuwd wat er bedoeld wordt met de poortwachter; als in: welke structuur bedoelen ze daarmee? Wordt dat ook genoemd?
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_179778602
quote:
17s.gif Op donderdag 14 juni 2018 06:20 schreef Moeraskat het volgende:

[..]

[..]

Yo, hoi.. dit dus :@
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 07:46 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

De Noorse psycholoog Hedvig Montgomery heeft een fan-tas-tisch boek geschreven, dat als het goed is vertaald gaat worden naar NL. Ik kan wel even kijken of ik kan vinden wanneer dat ongeveer vertaald gaat worden. Dat gaat over 7 stappen naar succesvol ouderschap.

Ik vroeg haar wat zij als bron heeft gebruikt, en ze noemde de psycholoog Daniel Siegel.
Dees en dees (ik heb ze gelijk besteld). Die laatste is minder specifiek op kinderen gericht en is mogelijk wat theoretisch.

Ik kwam ook dit boek tegen van dezelfde schrijver, en dat klinkt ook erg interessant.

Ik heb ze zelf dus nog niet gelezen maar het klonk erg interessant!
pi_179778613
Een fysiek dingetje tussen die hersendelen. Door "over"activiteit in het ene del ordt de doorgang naar het andere deel versperd.
pi_179779696
Interessant Roomsnoes!

Wij hebben zojuist de tour op school 2 gehad. We hadden gehoopt dat iets daar ons tegen zou staan maar niet dus. Ik vind het maar lastig. Beide zijn goede scholen waar we een goed gevoel bij hebben, beetje een luxe probleem dus. En beide hebben ook plaats
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179782575
Nou, welke is het dichtst bij? Dat zou voor mij dan de doorslag geven. Er was hier naast de standaardeindvandestraatOBS die wij heel prima vinden maar één andere school waar we nog over hebben nagedacht, maar ik heb niet zo'n trek in minstens 20 minuten fietsen voor een school zonder continurooster. En dus gaat ons kroost naar de simpele keuze, die standaardOBS op 3 minuten lopen van ons huis. Lekker makkelijk ^O^ .
pi_179782661
Overigens werd ik door de juf van onze VrijePSZ enorm gedist wat betreft onze schoolkeuze en het feit dat Annie al meteen na de grote vakantie begint, wegens anders een heel chaotische septembermaand. Het gesprek ging zo:

"Goh, Annie vertelde ons dat ze een brief van haar nieuwe juf had gekregen?"
"Ja klopt, ze mag komen kennismaken in juli, ze gaat naar de OBS hiernaast."
"Goh.. nou.. dat wisten wij helemaal niet!?"
"Eh, nee. Dat klopt."
"Nou dat vinden wij toch ook wel fijn om te horen, gelukkig houdt Annie ons wèl op de hoogte!."
"OK. [innerlijke wurgneiging]. Trouwens, ze gaat meteen na de vakantie al naar groep 1, dus ze viert hier verder geen 4e verjaardag meer. Is het dan gebruikelijk om nog iets ter afscheid te doen?"
"Oh gaat ze meteen? Tja, op de Vrije School vinden we het belangrijk dat kinderen met 4 jaar de natuurlijke overgang maken en niet al zo gehaast veel eerder beginnen aan school."
"OK. [2e innerlijke wurgneiging]. Maar dat was mijn vraag niet.. vinden jullie het leuk als ze nog iets ter afscheid doet? Of is dat te druk zo voor de vakantie met de zomerfeesten en alles?"
"Ja nee, dat moet je zelf maar beslissen. Daar hebben wij verder geen invloed op."

Tralalalalalalalalalala - ik telde even in m'n hoofd tot 1000 en weer terug :') .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-06-2018 14:20:47 ]
  donderdag 14 juni 2018 @ 14:22:21 #292
73386 Fazz
onderweg
pi_179782702
Pfff Razz :X dat is zeker tot 1000 tellen....

Lijkt me een hele goede keuze, zo'n school dichtbij. F gaat ook naar de school die het dichtbij ons huis is, die voelde heel goed en daardoor hebben we niet eens verder gekeken. Het is echt heel relaxed om je kind in 2 minuten op school te hebben! Als het 's ochtends weer eens niet loopt zoals gepland lukt het toch nog om hem voor de 2e bel gaat in de klas te hebben :7
pi_179782747
Damn Razz :') wtf echt. Daar zou ik ook niet van gecharmeerd zijn.
  donderdag 14 juni 2018 @ 14:29:20 #294
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_179782776
Hier is F ook al ingeschreven voor de basisschool om de hoek (waar J met veel plezier naartoe gaat). Waarschijnlijk is er wel plek voor m, ondanks de enorme groei aan aanmeldingen in heel het dorp (iets met een gemeente die in de berekeningen vergeet mee te nemen dat er zo’n 400 huizen worden gebouwd in de komende 3 jaar). Ze hebben nu dus een aannamebeleid met ingewikkeld puntensysteem (dat voor F voordelig uitpakt).
  donderdag 14 juni 2018 @ 14:34:14 #295
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_179782847
Oh, en Razz, wat goed dat jij tot 1000 kan tellen dan, ik ben bang dat ik er een bitchy opmerking uit had gegooid 😤

Maar goed, ik kan dan ook niet zo veel met vrije school en aanverwanten.
pi_179782875
Nah, ik ben niet zo assertief. Ja, achteraf, als ik het opschrijf. Dan weet ik wel wat ik had willen zeggen :') . En de VrijePSZ zit hier vast aan de OBS, en was lekker dichtbij. En ze doen leuke dingen met de peutertjes. Alleen die juffen :X . Man man man.
  donderdag 14 juni 2018 @ 14:38:53 #297
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_179782906
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:35 schreef Razztwizzle het volgende:
Nah, ik ben niet zo assertief. Ja, achteraf, als ik het opschrijf. Dan weet ik wel wat ik had willen zeggen :') . En de VrijePSZ zit hier vast aan de OBS, en was lekker dichtbij. En ze doen leuke dingen met de peutertjes. Alleen die juffen :X . Man man man.
Huh, als het aan elkaar vast zit, waarom vinden ze het dan gek dat ze naar die school gaat?

Ach, nog een maandje en dan is t klaar toch?
pi_179782938
Ik snap zelf die logica ook niet helemaal. Het is puur qua locatie dat ze een gebouw delen, verder is er geen samenwerking oids. Maar inderdaad, nog een maandje.. en dan Tas nog ietsje minder dan twee jaar erheen :+ .
  donderdag 14 juni 2018 @ 14:54:03 #299
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_179783148
Ah crap, na ja, ff doorbijten dan maar ;)

Hier dus een brede school, dus veel samenwerking tussen kdv/psz, school en bso. Ik vind het ideaal. F en J van nu dus al naar dezelfde ‘school’ en J komt regelmatig in de pauze z’n broertje gedagzeggen bij het buitenspelen.
pi_179787667
Ach wat lief MM, even elkaar zien <3
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_179787670
...en dicht
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')