Smallish is maar een kleintje; voor haar zijn die stelen enorm. Huge.quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:56 schreef RobinOok het volgende:
Een stronk raapstelen?
Ben ik de enige die zich daar niks bij voor kan stellen?
quote:
Dat klinkt ook erg lekker, eens proberen!quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:54 schreef fietsie het volgende:
[..]
Wij maken er vooral stamppot mee, maar dan een variant waarbij een aardappel een ingredient is, niet het hoofdbestanddeel.
Raapstelen goed wassen en ontdoen van meegegroeid onkruid. Ongeveer 1/2 wasmand voor 4 pers. Snijden in stukjes van grofweg 2 a 2,5 cm lang.
Oude kaas raspen.
Gehakt rul bakken.
Een puree maken; ongeveer 2 porties als je het gerecht voor 4 personen maakt.
Een hele grote pan heet maken, uitje fruiten en de puree (nog heet) en het gehakt erin.
Gas uit onder de pan, en nu de raapstelen en kaas erdoor roeren. Klaar.
Een puree variatie die goed werkt is om puree te maken van 2/3 koolraap en 1/3 aardappel.
quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:56 schreef RobinOok het volgende:
Een stronk raapstelen?
Ben ik de enige die zich daar niks bij voor kan stellen?
Postelein koken ken ik wel; ik vind het altijd licht zurig.quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:58 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Dat klinkt ook erg lekker, eens proberen!
Ik maakt het eigenlijk gewoon zo als andijvie: koken. Met wat nootmuskaat en een soort papje van maizena erbij om t wat te binden. Gekookte aardappels. Vleesje erbij. Echt heerlijk. Vreemd dat er toch veel mensen zijn die er niet van houden. Zo ook: postelein. Houden ook veel mensen niet van. Smaak 'zanderig' zeggen ze dan. Maar ik hou van raapstelen en postelein
Ik ook, en broeivet ookquote:Op woensdag 16 mei 2018 18:58 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
. Maar ik hou van raapstelen en postelein
Zo ziet dat er uit, inderdaad. Aan de onderkant zitten de stelen aan elkaar.quote:
Sterkte Annexquote:Op woensdag 16 mei 2018 15:23 schreef AnneX het volgende:
Dank.
Met name voor TT. en tekst.
Succes loona !
Sterkte!quote:Op woensdag 16 mei 2018 15:23 schreef AnneX het volgende:
Dank.
Met name voor TT. en tekst.
Succes loona !
quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:11 schreef FranticDJ het volgende:
Morgen vertrekken naar Riga
onderweg ff naar E. zwaaien.
Ik vind een gewone lekkere stamppot ermee toch t lekkerst, met uitgebakken gerookte spekjes... jammie!quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:07 schreef Smallish het volgende:
[..]
Zo ziet dat er uit, inderdaad. Aan de onderkant zitten de stelen aan elkaar.
Fiets, bedankt voor je recept! En ik ben inderdaad een kleintje, ongeveer formaat Minilot.
Het lijkt me gekookt eigenlijk lekkerder. Die rauwe stukken in een zachte puree vind ik echt niets.quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had na een paar weken verkering met J trek in andijviestamp maar was ziek. J ging koken en kwam met gekookte andijvie terug. Gatverdamme zeg. Ik wist niet eens dat mensen dat koken. Inmiddels weet ik dat het normaal is.
Als je ze klein snijdt blijven ze heel niet hangen! Net zo min als rauwe andijvie.quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik geloof dat ik nog nooit raapstellen op heb. Ik vind het geen prettig idee dat ze in je keel blijven hangen.
Postelein ken ik wel, is zeker lekker. Moet ik weer eens koken. Ik had er helaas geen plaats voor in de moestuin.
Dat koken klinkt wel smerig, net als gekookte andijvie.
Ik had na een paar weken verkering met J trek in andijviestamp maar was ziek. J ging koken en kwam met gekookte andijvie terug. Gatverdamme zeg. Ik wist niet eens dat mensen dat koken. Inmiddels weet ik dat het normaal is.
Ieuwl ieuwl ik vind t al vies als een beetje van de andijvie te warm is geworden. Knapperigheid in de stamppotquote:Op woensdag 16 mei 2018 19:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het lijkt me gekookt eigenlijk lekkerder. Die rauwe stukken in een zachte puree vind ik echt niets.
Op het werk zijn d'r ook flink wat collega's behoorlijk verkouden.quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:18 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ieuwl ieuwl ik vind t al vies als een beetje van de andijvie te warm is geworden. Knapperigheid in de stamppot
Zeg meer mensen hier momenteel met terminale hooikoorts? Of is t toch een zomergriepje dat rondgaat?
hier iets vergelijkbaars, maar toen ik het rauw voorzette was er zichtbare opluchting en werd dat wel lekker gevonden en eten we dat nu sosm, snap werkelijk niet dat mensen dat koken, brrrrrquote:Op woensdag 16 mei 2018 19:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik geloof dat ik nog nooit raapstellen op heb. Ik vind het geen prettig idee dat ze in je keel blijven hangen.
Postelein ken ik wel, is zeker lekker. Moet ik weer eens koken. Ik had er helaas geen plaats voor in de moestuin.
Dat koken klinkt wel smerig, net als gekookte andijvie.
Ik had na een paar weken verkering met J trek in andijviestamp maar was ziek. J ging koken en kwam met gekookte andijvie terug. Gatverdamme zeg. Ik wist niet eens dat mensen dat koken. Inmiddels weet ik dat het normaal is.
Ja, daar neig ik ook wel naar, die spekjes. Oude kaas lijkt me daar dan ook wel erg lekker bij.quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:16 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik vind een gewone lekkere stamppot ermee toch t lekkerst, met uitgebakken gerookte spekjes... jammie!
De raapsteeltjes koud en rauw verwerken, in reepjes/ stukjes, ook een stuk van de steeltjes!
Met goeie aardappelen en echte boter
Enneh ik zou t toch geen stronk noemen. Broccoli en bloemkool hebben een stronk, of een stronkje witlof... dit is toch een bosje? Soms zitten er idd een paar aan elkaar vast, als loof van een soort miniknolletje....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |