voor taarten moet je niet in dat soort bladen kijken. Dat is mixen blikjes en potjes. Als je dan uit een blad wil bakken moet je de mjam taart kopen, foodies staat ook wel eens wat leuks in of de. Delicious maar voor bakken raad ik gewoon een goed bakboek zoals de bakbijbel aan.quote:
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikersquote:Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' kotersquote:Op woensdag 6 juni 2018 11:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers
Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
Jammer. Dit heb ik ook een keer gehad met een stoofvlees gerecht. Paar uur mee bezig geweest!!quote:Op woensdag 6 juni 2018 11:38 schreef minilot het volgende:
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet?
Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
[ afbeelding ]
Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.
Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.
Gelukkig is er de Elle Eten. Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..
vertel mij wat ik werk voor een kinderarts mdlquote:Op woensdag 6 juni 2018 22:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.quote:Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:30 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.
Nee joh, je moet het andersom zien.quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan etenquote:Op woensdag 27 juni 2018 21:06 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Nee joh, je moet het andersom zien.
Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta
Hoi, minilot.
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.
https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
Iddquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Dat is het ook, echt veel te weinig. Ik hou me nooit aan dat soort hoeveelheden.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Aardappels zijn ook een beetje groente.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Zo was ik vroeger ook.quote:Op woensdag 27 juni 2018 21:13 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
In het buitenland wordt de aardappel als groente gezien. Het is koolhydraatrijk maar bevat ook vitamines en zo.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 12:55 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Aardappels zijn ook een beetje groente.
Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.
ik at vroeger ook vaak geen groente maar appelmoes erbij. Het is wel goed gekomen dus de kinderen komt vast ook wel goed.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |