abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179173015
registreer om deze reclame te verbergen
In een ander topic raakten we aan de praat over tijdschriften van supermarkten. Het leek me leuk om eens te praten over onze voorkeuren en afkeuren :)

001_HJ7-247x300.png72071e70-a313-012f-908b-005056960006-253x300.jpg
dirk%20tijdschrift%20aprili%202018.png?height=330&width=260&mode=crop boodschappen1.jpg


quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Alleen is de allerhande een kutblad.

Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.

Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreke kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.

Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen. :{
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

:o Serieus?

Ik heb een hele zwik aan Allerhanderecepten die me prima bevallen. Meer dan ýit Boodschappen bijvoorbeeld. Dirk heeft de laatste jaren ook goeie recepten in hun blad.

Maar de recepten die ik uit die bladen haal zijn niet echt budgetvriendelijk om maar on topic te blijven O-) Wij geven 100-120 euro per week uit aan boodschappen voor 2 personen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Jordy-B heeft volgens mij gelijk. Ik ben een trouwe lezer van Allerhande. En heel vaak bekruipt me het gevoel dat recepten geforceerd zijn. Leg de bonus-krant er maar eens naast en ja hoor.Ik noem dat het Zoete-Aardappel-Syndroom. Of kijk rond in AH. Ik heb wel erg mijn best gedaan, bijvoorbeeld bij de zomereditie (gewoon een beetje afvallen bij laag-calorie gerechten), maar als je het maakt is het helemaal niet zo smakelijk en geweldig.

De "Boodschappen" is trouwens stukken beter en gemakkelijker te maken.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Serieus. Ik werd er ook serieus depressief van. Ik vind het niet zo erg om ťťn dagje sneu in onsmakelijk eten te zitten prikken, maar vier dagen achter elkaar trok ik niet.

Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die gewoon hartstikke lekker zijn, al moet ik zeggen dat ik de meeste recepten van Okoko haal (als ik zoek op wat ik in de koeling heb) of tegenkom bij Chef John.

Die laatste heeft bijvoorbeeld een heerlijke pompoensoep.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Er staan zeker niet allemaal lekkere recepten in. Maar ik kan uit elke editie wel twee of drie recepten of ideeŽn voor een recept halen. En ik hou me vrijwel nooit helemaal aan een recept, ik tweak altijd wel iets omdat dat beter uitkomt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind dit wel een fascinerend onderwerp. Ik ga even een topic aanmaken want hier past het eigenlijk niet.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade (April-Allerhande pagina 73), die was trouwens wel erg lekker. Aanradertje. Ik heb alleen wel die dressing achterwege gelaten, want ik hou niet van dressing. En de tomaten natuurlijk.


[ Bericht 26% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-05-2018 12:13:03 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_179173060
Om even wat uit het andere topic te kopiŽren:
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 06:16 schreef Lunatiek het volgende:
In de Allerhande en soortgelijke bladen staan regelmatig recepten die snel en eenvoudig te bereiden zijn, of budget, of beiden.
Alleen is de allerhande een kutblad.

Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.

Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreken kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.

Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen. :{

Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die hartstikke lekker zijn. :Y
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179173067
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel ťrg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_179173128
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel ťrg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.

Het is natuurlijk een ander verhaal als je een "recept" hebt met ah verse pastagroente, Bertolli pastasaus en Grand'Italia Volkoren Spelt Penne, maar over het algemeen (bij Jumbo althans) valt dat wel mee.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179173184
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:10 schreef Jordy-B het volgende:
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.
Klopt, maar dat recept met broccoli kan ik ook op een gratis website vinden waar ik niet het gevoel heb dat ik naar AH-broccoli word gepusht.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_179173263
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel ťrg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_179173372
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Ter info: op DM's wordt niet gereageerd.
Where's that confounded bridge?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:23:26 #8
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179173436
Bij de Allerhande is het jammer dat ze altijd bijvoorbeeld de hamburgers van eigen merk gebruiken. Is hun goed recht natuurlijk, maar ze zijn gewoon niet te vreten. De ergste is de Amerikaanse versie. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.
(Ik hou alles wat ik koop bij in een schrift met een beoordeling erbij).
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Ik worstel en ik kom
pi_179173470
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:20 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
^O^

Ik heb dat gevoel helemaal niet. Ik kook sowieso zeer zelden iets in de maand waarin het tijdschrift uitkomt. Ik bewaar de recepten en wanneer ik eens een combinatie van ingrediŽnten in huis heb vanwege restjes of een aanbieding, maak ik het recept. Waar ik dan de rest van de ingrediŽnten koop, hangt helemaal van het moment af.

Ik lees ook tijdschriften van winkels waar ik niet kom, ik krijg ze van mijn moeder.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_179173853
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediŽnten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 14:01:22 #11
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179175302
In elk geval de Allerhande plaatst de recepten ook op een site, zodat je ze ook kunt vinden als de aanbiedingen allang zijn afgelopen.

Wel is het makkelijk als er voor een nieuw product dat in een blad wordt genoemd er een of meer recepten zijn waar je dat product in kunt gebruiken.

Wat ik irritant vind, is de jaarlijkse routine. Elk jaar dezelfde typische gerechten (augustus: Italiaanse keuken "om het vakantiegevoel vast te houden"). Er is weinig variatie qua keukens. Hoeft niet gelijk helemaal exotisch, want dat is lastig met ingrediŽnten, maar meer variatie zou fijn zijn. Ook voor wat betreft de Hollandse keuken, doe die eens in augustus, dan hoeft het ook geen stamppot te zijn.

Zoals ik in het andere topic schreef, Boodschappen van o.a. Plus en Spar heet nu anders.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 15:21:03 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179176850
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediŽnten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
pi_179176912
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 15 mei 2018 @ 15:25:32 #14
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179176944
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediŽnten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
Ik vind het altijd wel leuk om bij te blijven en me lekker te ergeren aan foto's van gelukkig knorrende biggetjes met wolkjes in de blauwe lucht, terwijl we niet dom zijn en heus wel weten waar de porkchops vandaan komen. En dan van die blije groentemanagers hoe hoog hun kwaliteit wel niet is, terwijl er altijd toch weer regelmatig ouwe zooi en schimmel tussen de groente en fruit ligt, terwijl er continu drie man rond loopt om ons zo goed mogelijk te helpen. Bij de diepvries loopt helemaal niemand.
Ik worstel en ik kom
  dinsdag 15 mei 2018 @ 15:26:13 #15
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179176964
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 15:24 schreef Karina het volgende:

[..]

Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
NIET doen.

Edit: ik was flauw.

[ Bericht 8% gewijzigd door Sigaartje op 15-05-2018 15:43:35 ]
Ik worstel en ik kom
pi_179181442
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.

Dan moet je even op de website van de allerhande kijken. Daar staan heel veel instuctiefilmpjes. Staat er vast tussen.
https://www.ah.nl/allerhande/videos
Waar een wil is, is een weg. Gewoon Doordrammen!!!!!!!!!!
pi_179181705
Ik vind die tijdschriften van supermarkten leuk om inspiratie op te doen, net als over het internet struinen en lezen over recepten.

Als ik ťcht iets wil maken, dan stel ik het zelf samen OF lees ik een heleboel gelijksoortige recepten (lang leve het internet), zodat het uiteindelijke recept dat ik maak precies naar mijn zin is.

Dat gezegd hebbende vind ik de Allerhande verreweg het beste blad.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:04:07 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179181774
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179192177
De ah app (mŤt looproute! :D) vind ik handig.
Ik neem de recepten niet altijd zo nauw, als er een bepaald merk in moet kijk ik zelf wel of ik dat ook belangrijk genoeg vind.
  woensdag 16 mei 2018 @ 10:32:54 #20
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179192543
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
Die taarten alleen al. ;(
Ik worstel en ik kom
pi_179192656
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens iets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door vencodark op 16-05-2018 10:50:33 ]
pi_179192741
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:38 schreef vencodark het volgende:
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens kets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.
Oh, dat doe ik ook wel eens. :)
En dan laat ik mijn dochtertje wel eens kiezen van het 'plaatje' wat ze graag wil eten deze week.
  woensdag 16 mei 2018 @ 11:18:57 #23
168739 Red_85
'echt wel'
pi_179193377
Geen blad maar een tv programma en inet database van onze zuiderburen:
Dagelijkse kost.

Wereldse instructies die zelfs iedere kook nono kan volgen
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_179194226
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
pi_179194329
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Dat vind ik ook bij veel recepten. Staan er allerlei ingrediŽnten in die vrij duur zijn in aanschaf en waar je maar een tikje van nodig hebt en daarna wellicht weinig meer gebruikt.
Ligt er wel aan wat voor chef je bent maar ik maak graag iets lekkers zonder al teveel poespas en bijzonderheden. Gewoon normale ingrediŽnten. :P
pi_179202167
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Delicious heeft echt maffe receten inderdaad. Alsof ingewikkeld koken een doel op zich is.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:02:18 #27
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179202213
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Ik worstel en ik kom
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:08:06 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179202319
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:02 schreef Sigaartje het volgende:
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Korte tijd bij de xenos nog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179203979
Ik lees de Allerhande, de Boodschappen en soms de Hallo Jumbo. Het blaadje is gratis en niet veel slechter dan de Delicious. In de Delicious zijn de recepten en met name de ingrediŽnten een ver van mijn bed show. Bij de supermarktblaadjes weet ik in ieder geval waar ik het kan kopen. Niet iedereen heeft een toko of Arabische winkel in het winkelcentrum, tenminste ik niet. In het dorp is wel een Poolse winkel maar daar sturen ze je nooit heen, want dat is dan weer niet Grachtengordelhipster. In de Delicious staan ook advertenties, advertorials etc. en kun je elk jaar een ItaliŽ nummer, BBQ nummer, Paasnummer en Kerstnummer verwachten. Foodies is niet veel beter en Jamie Magazine is gestopt.
  woensdag 16 mei 2018 @ 19:33:45 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179204062
Pfff de prijs van Delicious (6,99) besteed je beter aan een goed kookboek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179204130
De Jamie vond ik wel toegankelijker.
  woensdag 16 mei 2018 @ 19:38:04 #32
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179204148
Wij gaan de Allerhande van mei maar eens even doorbladeren. :Y)

Hee, de hamburgerdag 28 mei (pagina 25)
Dat ziet er lekker uit. Alleen het broodje moet anders. Veel te hard.Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.

Is die red cheddar wel 100% cheddar?
Vragen, vragen...
Ik worstel en ik kom
  woensdag 16 mei 2018 @ 19:43:34 #33
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179204245
Blz 30 t/m 35, basiskennis salades maken. Ok. Maar dit moet toch ook warm kunnen? Waarom altijd koud. Ziet er goed uit trouwens.

Bladzijde 47: Hasselbackstokbrood (mooi woord, doet me denken aan een serie met een pratende Amerikaanse sportwagen), met camembert en truffel.
Oeeehhh, wat ziet dat er lekker uit!!! Ga ik een keer maken.
Ik worstel en ik kom
  woensdag 16 mei 2018 @ 23:40:46 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179210274
Toen ik nog thuis woonde en eigenlijk niks lustte, toen lazen wij thuis de Tip. Misschien officieel Tip Culinair genaamd. Ik vond jarenlang (ook nadat ik allang het huis ui was) leuk om te lezen, ook al kookte ik hoegenaamd nooit. En als ik al kookte vond ik bijvoorbeeld dat vlees niet meer nodig had dan peper en zout. _O-

Daarna kwamen inderdaad de gratis supermarktbladen.

En nog veel later ben ik eens serieus, dagelijks zelf gaan koken.
pi_179361296
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
pi_179361369
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Ik wist niet dat dat hetzelfde blad was.

Ik zit nu toevallig de recepten die ik afgelopen maanden uit de bladen heb gescheurd te bookmarken. Soms snap ik werkelijk niet waarom ik ze bewaard heb.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_179512773
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 19:38 schreef Sigaartje het volgende:
Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.
Is deze zelfgemaakt dan?
c5sysu9wc.jpg
pi_179512860
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Delicious doet vooral moeilijk om het moeilijk doen. Het klinkt allemaal heel chique, maar wat een gedoe om klaar te maken. Ik heb een aantal recepten uit hun boeken geprobeerd, maar om nou te zeggen dat het lekkerder was dan een recept uit een doorsnee Allerhande.... Nee niet echt.
  donderdag 31 mei 2018 @ 16:38:59 #39
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179515390
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:57 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Is deze zelfgemaakt dan?
[ afbeelding ]
Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.

Maar heel goed dat je me zo scherp houdt! :7
Ik worstel en ik kom
pi_179515632
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.

Maar heel goed dat je me zo scherp houdt! :7
Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening :)
  donderdag 31 mei 2018 @ 17:38:56 #41
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_179516508
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:48 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening :)
Laat ik het zo omschrijven: ik heb zo mijn schuldgevoelens..
Ik worstel en ik kom
pi_179517327
Nou een hamburger in elkaar kneden is nou ook geen hogere wiskunde. Simpele versie peper zout en gehakt voila
pi_179517463
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten

De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
pi_179519265
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 18:24 schreef Goitske het volgende:
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten

De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Dat Ah receptje?
https://www.ah.nl/allerha(...)tijdsoep-met-chorizo
pi_179519440
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:44 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee die werkt met mixen

Deze:

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Mixen?
  donderdag 31 mei 2018 @ 19:56:18 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179519643
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:48 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Mixen?
Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179519792
Oeh, lekker soepje!
pi_179520135
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
oh blond! Krijg je als je te snel kijkt :|W

Maar die van de vriendin is echt heel erg lekker
  Moderator zondag 3 juni 2018 @ 11:11:17 #50
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179577060
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die taarten alleen al. ;(
Dit recept is m'n oma dol op :+
https://www.jumbo.com/frisse-aardbei-frambozentaart/500864/

Maar maakt hem zelf altijd met veel lekkerder botercreme.

En de bodem kan/hoort eigenlijk ook beter.

Desalniettemin wel leuk om een idee op te doen, zo'n recept.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_179579827
Bij de Deka lag een BBQ special om gratis mee te nemen die wel leuk is dus was niet de boodschappen maar de Deka magazine bbq special
pi_179579893
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die taarten alleen al. ;(
voor taarten moet je niet in dat soort bladen kijken. Dat is mixen blikjes en potjes. Als je dan uit een blad wil bakken moet je de mjam taart kopen, foodies staat ook wel eens wat leuks in of de. Delicious maar voor bakken raad ik gewoon een goed bakboek zoals de bakbijbel aan.
  Moderator woensdag 6 juni 2018 @ 11:38:55 #53
221912 crew  minilot
Puer aeternus
pi_179634787
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet? :+

Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
img_107331_445x297_JPG.jpg

Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. :N Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.

Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.

Gelukkig is er de Elle Eten. O+ Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-06-2018 13:16:09 ]
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_179634924
Oh de Elle eten ken ik niet. Hmm

Ik heb tijdelijk de foodies. Was een aanbieding 1 jaar voor 15 euro. Leuk blad maar ik verleng hem niet. Zeg hem in september op per januari
  Moderator woensdag 6 juni 2018 @ 11:56:41 #55
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179635146
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_179635195
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers

Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
  woensdag 6 juni 2018 @ 12:10:14 #57
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179635375
Deze van AH vind ik wel prima te nassen. Ik maak zelf een kruidenmengsel met wat ik in de kast heb staan, maar hierdoor wist ik wel ineens dat spruitjes best lekker kunnen zijn.

https://www.ah.nl/allerha(...)erecht-met-spruitjes
  Moderator woensdag 6 juni 2018 @ 22:03:10 #58
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179645359
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:58 schreef Goitske het volgende:

[..]

tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers

Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_180086936
Het enige leuke zijn eigenlijk de plaatjes bij de praatjes. Voor de opmaak van de tafel krijg je wel veel inspiratie.
pi_180087217
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:38 schreef minilot het volgende:
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet? :+

Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
[ afbeelding ]

Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. :N Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.

Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.

Gelukkig is er de Elle Eten. O+ Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..
Jammer. Dit heb ik ook een keer gehad met een stoofvlees gerecht. Paar uur mee bezig geweest!!

Vertrouw de Allerhande niet meer. De recepten zijn leuk ter inspiratie en met eigen creativiteit kan je er wat veel lekkerders van maken. Ook mensen die niet kunnen koken help je met slechte recepten toch ook niet? Gaat het dan puur om de verkoop van de producten? Jammer!
pi_180087559
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 22:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
vertel mij wat ik werk voor een kinderarts mdl
Ik flip regelmatig bij verwijzingen waarin staat vermoeden van gluten allergie op glutenvrij dieet gezet.

Dan denk ik verdorie nog aan toe 1 bloedtest en je weer voor 99% van de gevallen of het zo is of niet. Zitten die kinderen op glutenvrij dieet zonder goede informatie van een diŽtiste (want het is niet alleen brood enzo zit in bijna alles) en als ze te lang glutenvrij hebben gegeten moeten je ze eerst weer een periode op gluten zetten anders is het niet te testen :(
pi_180087825
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Niks, maar gewone fusilli kost §1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst §9,96 per kilo durven te vragen.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  Moderator woensdag 27 juni 2018 @ 20:48:30 #63
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180088279
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:30 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Niks, maar gewone fusilli kost §1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst §9,96 per kilo durven te vragen.

Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_180088342
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.

https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180088639
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
Nee joh, je moet het andersom zien.

Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om §2,50 te betalen voor 250 gram pasta _O-

Hoi, minilot. :*
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_180088856
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 21:06 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Nee joh, je moet het andersom zien.

Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om §2,50 te betalen voor 250 gram pasta _O-

Hoi, minilot. :*
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')