quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:25 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Alleen is de allerhande een kutblad.
Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.
Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreke kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.
Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Serieus?
Ik heb een hele zwik aan Allerhanderecepten die me prima bevallen. Meer dan ùit Boodschappen bijvoorbeeld. Dirk heeft de laatste jaren ook goeie recepten in hun blad.
Maar de recepten die ik uit die bladen haal zijn niet echt budgetvriendelijk om maar on topic te blijven Wij geven 100-120 euro per week uit aan boodschappen voor 2 personen.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Jordy-B heeft volgens mij gelijk. Ik ben een trouwe lezer van Allerhande. En heel vaak bekruipt me het gevoel dat recepten geforceerd zijn. Leg de bonus-krant er maar eens naast en ja hoor.Ik noem dat het Zoete-Aardappel-Syndroom. Of kijk rond in AH. Ik heb wel erg mijn best gedaan, bijvoorbeeld bij de zomereditie (gewoon een beetje afvallen bij laag-calorie gerechten), maar als je het maakt is het helemaal niet zo smakelijk en geweldig.
De "Boodschappen" is trouwens stukken beter en gemakkelijker te maken.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Serieus. Ik werd er ook serieus depressief van. Ik vind het niet zo erg om één dagje sneu in onsmakelijk eten te zitten prikken, maar vier dagen achter elkaar trok ik niet.
Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die gewoon hartstikke lekker zijn, al moet ik zeggen dat ik de meeste recepten van Okoko haal (als ik zoek op wat ik in de koeling heb) of tegenkom bij Chef John.
Die laatste heeft bijvoorbeeld een heerlijke pompoensoep.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Er staan zeker niet allemaal lekkere recepten in. Maar ik kan uit elke editie wel twee of drie recepten of ideeën voor een recept halen. En ik hou me vrijwel nooit helemaal aan een recept, ik tweak altijd wel iets omdat dat beter uitkomt.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind dit wel een fascinerend onderwerp. Ik ga even een topic aanmaken want hier past het eigenlijk niet.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade (April-Allerhande pagina 73), die was trouwens wel erg lekker. Aanradertje. Ik heb alleen wel die dressing achterwege gelaten, want ik hou niet van dressing. En de tomaten natuurlijk.
Alleen is de allerhande een kutblad.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 06:16 schreef Lunatiek het volgende:
In de Allerhande en soortgelijke bladen staan regelmatig recepten die snel en eenvoudig te bereiden zijn, of budget, of beiden.
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Klopt, maar dat recept met broccoli kan ik ook op een gratis website vinden waar ik niet het gevoel heb dat ik naar AH-broccoli word gepusht.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:10 schreef Jordy-B het volgende:
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.
Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:20 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Ik vind het altijd wel leuk om bij te blijven en me lekker te ergeren aan foto's van gelukkig knorrende biggetjes met wolkjes in de blauwe lucht, terwijl we niet dom zijn en heus wel weten waar de porkchops vandaan komen. En dan van die blije groentemanagers hoe hoog hun kwaliteit wel niet is, terwijl er altijd toch weer regelmatig ouwe zooi en schimmel tussen de groente en fruit ligt, terwijl er continu drie man rond loopt om ons zo goed mogelijk te helpen. Bij de diepvries loopt helemaal niemand.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediënten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
NIET doen.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 15:24 schreef Karina het volgende:
[..]
Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
Dan moet je even op de website van de allerhande kijken. Daar staan heel veel instuctiefilmpjes. Staat er vast tussen.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.
Die taarten alleen al.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
Oh, dat doe ik ook wel eens.quote:Op woensdag 16 mei 2018 10:38 schreef vencodark het volgende:
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens kets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.
Dat vind ik ook bij veel recepten. Staan er allerlei ingrediënten in die vrij duur zijn in aanschaf en waar je maar een tikje van nodig hebt en daarna wellicht weinig meer gebruikt.quote:Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.
De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Delicious heeft echt maffe receten inderdaad. Alsof ingewikkeld koken een doel op zich is.quote:Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.
De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Korte tijd bij de xenos nogquote:Op woensdag 16 mei 2018 18:02 schreef Sigaartje het volgende:
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Ik wist niet dat dat hetzelfde blad was.quote:Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Is deze zelfgemaakt dan?quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:38 schreef Sigaartje het volgende:
Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.
Delicious doet vooral moeilijk om het moeilijk doen. Het klinkt allemaal heel chique, maar wat een gedoe om klaar te maken. Ik heb een aantal recepten uit hun boeken geprobeerd, maar om nou te zeggen dat het lekkerder was dan een recept uit een doorsnee Allerhande.... Nee niet echt.quote:Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.quote:Op donderdag 31 mei 2018 14:57 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Is deze zelfgemaakt dan?
[ afbeelding ]
Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte meningquote:Op donderdag 31 mei 2018 16:38 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.
Maar heel goed dat je me zo scherp houdt!
Laat ik het zo omschrijven: ik heb zo mijn schuldgevoelens..quote:Op donderdag 31 mei 2018 16:48 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening
Dat Ah receptje?quote:Op donderdag 31 mei 2018 18:24 schreef Goitske het volgende:
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten
De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl
https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
nee die werkt met mixenquote:Op donderdag 31 mei 2018 19:41 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Dat Ah receptje?
https://www.ah.nl/allerha(...)tijdsoep-met-chorizo
Mixen?quote:Op donderdag 31 mei 2018 19:44 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee die werkt met mixen
Deze:
https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.quote:
oh blond! Krijg je als je te snel kijktquote:Op donderdag 31 mei 2018 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
Dit recept is m'n oma dol opquote:
voor taarten moet je niet in dat soort bladen kijken. Dat is mixen blikjes en potjes. Als je dan uit een blad wil bakken moet je de mjam taart kopen, foodies staat ook wel eens wat leuks in of de. Delicious maar voor bakken raad ik gewoon een goed bakboek zoals de bakbijbel aan.quote:
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikersquote:Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' kotersquote:Op woensdag 6 juni 2018 11:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers
Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
Jammer. Dit heb ik ook een keer gehad met een stoofvlees gerecht. Paar uur mee bezig geweest!!quote:Op woensdag 6 juni 2018 11:38 schreef minilot het volgende:
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet?
Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
[ afbeelding ]
Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.
Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.
Gelukkig is er de Elle Eten. Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..
vertel mij wat ik werk voor een kinderarts mdlquote:Op woensdag 6 juni 2018 22:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.quote:Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:30 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.
Nee joh, je moet het andersom zien.quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan etenquote:Op woensdag 27 juni 2018 21:06 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Nee joh, je moet het andersom zien.
Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta
Hoi, minilot.
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.
https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
Iddquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Dat is het ook, echt veel te weinig. Ik hou me nooit aan dat soort hoeveelheden.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Aardappels zijn ook een beetje groente.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Zo was ik vroeger ook.quote:Op woensdag 27 juni 2018 21:13 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
In het buitenland wordt de aardappel als groente gezien. Het is koolhydraatrijk maar bevat ook vitamines en zo.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 12:55 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Aardappels zijn ook een beetje groente.
Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.
ik at vroeger ook vaak geen groente maar appelmoes erbij. Het is wel goed gekomen dus de kinderen komt vast ook wel goed.quote:
Ja, dat doe ik ook.quote:Op zondag 7 oktober 2018 16:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Dit is wel een awesome lifehackquote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:45 schreef Black_Baron het volgende:
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
Ik zou zeggen, probeer het eens en post je bevindingen.quote:Op zondag 3 februari 2019 12:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op broodquote:Op dinsdag 19 maart 2019 09:44 schreef Sigaartje het volgende:
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019
[ afbeelding ]
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.quote:Op dinsdag 19 maart 2019 10:24 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood
Dus een uitsmijter op rösti i.p.v. broodquote:Op dinsdag 19 maart 2019 10:26 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketingquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.
Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.
Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Nee dat zou ik niet kunnen. Het grappige is dat ik voor mijn heao een 9 voor Commerciele Economie had (nu heet dat Marketing). Ik had amper die enorme dikke pil ervoor open geslagen. Voor Bedrijfsadministratie moest ik veel en veel meer moeite doen, vele nachten in die boeken, haalde een amper zeventje totaal. Terwijl ik een gloeiende hekel heb aan commerciele economie.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:30 schreef Durmada het volgende:
[..]
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing
Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.
En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.
Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |