abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:02:59 #1
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179173015
In een ander topic raakten we aan de praat over tijdschriften van supermarkten. Het leek me leuk om eens te praten over onze voorkeuren en afkeuren :)





quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Alleen is de allerhande een kutblad.

Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.

Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreke kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.

Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen. :{
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

:o Serieus?

Ik heb een hele zwik aan Allerhanderecepten die me prima bevallen. Meer dan ùit Boodschappen bijvoorbeeld. Dirk heeft de laatste jaren ook goeie recepten in hun blad.

Maar de recepten die ik uit die bladen haal zijn niet echt budgetvriendelijk om maar on topic te blijven O-) Wij geven 100-120 euro per week uit aan boodschappen voor 2 personen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Jordy-B heeft volgens mij gelijk. Ik ben een trouwe lezer van Allerhande. En heel vaak bekruipt me het gevoel dat recepten geforceerd zijn. Leg de bonus-krant er maar eens naast en ja hoor.Ik noem dat het Zoete-Aardappel-Syndroom. Of kijk rond in AH. Ik heb wel erg mijn best gedaan, bijvoorbeeld bij de zomereditie (gewoon een beetje afvallen bij laag-calorie gerechten), maar als je het maakt is het helemaal niet zo smakelijk en geweldig.

De "Boodschappen" is trouwens stukken beter en gemakkelijker te maken.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Serieus. Ik werd er ook serieus depressief van. Ik vind het niet zo erg om één dagje sneu in onsmakelijk eten te zitten prikken, maar vier dagen achter elkaar trok ik niet.

Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die gewoon hartstikke lekker zijn, al moet ik zeggen dat ik de meeste recepten van Okoko haal (als ik zoek op wat ik in de koeling heb) of tegenkom bij Chef John.

Die laatste heeft bijvoorbeeld een heerlijke pompoensoep.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Er staan zeker niet allemaal lekkere recepten in. Maar ik kan uit elke editie wel twee of drie recepten of ideeën voor een recept halen. En ik hou me vrijwel nooit helemaal aan een recept, ik tweak altijd wel iets omdat dat beter uitkomt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind dit wel een fascinerend onderwerp. Ik ga even een topic aanmaken want hier past het eigenlijk niet.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade (April-Allerhande pagina 73), die was trouwens wel erg lekker. Aanradertje. Ik heb alleen wel die dressing achterwege gelaten, want ik hou niet van dressing. En de tomaten natuurlijk.


[ Bericht 26% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-05-2018 12:13:03 ]
Spoilers!
pi_179173060
Om even wat uit het andere topic te kopiëren:
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 06:16 schreef Lunatiek het volgende:
In de Allerhande en soortgelijke bladen staan regelmatig recepten die snel en eenvoudig te bereiden zijn, of budget, of beiden.
Alleen is de allerhande een kutblad.

Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.

Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreken kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.

Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen. :{

Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die hartstikke lekker zijn. :Y
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179173067
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_179173128
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.

Het is natuurlijk een ander verhaal als je een "recept" hebt met ah verse pastagroente, Bertolli pastasaus en Grand'Italia Volkoren Spelt Penne, maar over het algemeen (bij Jumbo althans) valt dat wel mee.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_179173184
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:10 schreef Jordy-B het volgende:
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.
Klopt, maar dat recept met broccoli kan ik ook op een gratis website vinden waar ik niet het gevoel heb dat ik naar AH-broccoli word gepusht.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:15:37 #6
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179173263
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
Spoilers!
pi_179173372
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_179173436
Bij de Allerhande is het jammer dat ze altijd bijvoorbeeld de hamburgers van eigen merk gebruiken. Is hun goed recht natuurlijk, maar ze zijn gewoon niet te vreten. De ergste is de Amerikaanse versie. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.
(Ik hou alles wat ik koop bij in een schrift met een beoordeling erbij).
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:25:00 #9
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179173470
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:20 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
^O^

Ik heb dat gevoel helemaal niet. Ik kook sowieso zeer zelden iets in de maand waarin het tijdschrift uitkomt. Ik bewaar de recepten en wanneer ik eens een combinatie van ingrediënten in huis heb vanwege restjes of een aanbieding, maak ik het recept. Waar ik dan de rest van de ingrediënten koop, hangt helemaal van het moment af.

Ik lees ook tijdschriften van winkels waar ik niet kom, ik krijg ze van mijn moeder.
Spoilers!
pi_179173853
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 14:01:22 #11
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179175302
In elk geval de Allerhande plaatst de recepten ook op een site, zodat je ze ook kunt vinden als de aanbiedingen allang zijn afgelopen.

Wel is het makkelijk als er voor een nieuw product dat in een blad wordt genoemd er een of meer recepten zijn waar je dat product in kunt gebruiken.

Wat ik irritant vind, is de jaarlijkse routine. Elk jaar dezelfde typische gerechten (augustus: Italiaanse keuken "om het vakantiegevoel vast te houden"). Er is weinig variatie qua keukens. Hoeft niet gelijk helemaal exotisch, want dat is lastig met ingrediënten, maar meer variatie zou fijn zijn. Ook voor wat betreft de Hollandse keuken, doe die eens in augustus, dan hoeft het ook geen stamppot te zijn.

Zoals ik in het andere topic schreef, Boodschappen van o.a. Plus en Spar heet nu anders.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 15:21:03 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179176850
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediënten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 15:24:12 #13
9859 crew  Karina
Woman
pi_179176912
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_179176944
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediënten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
Ik vind het altijd wel leuk om bij te blijven en me lekker te ergeren aan foto's van gelukkig knorrende biggetjes met wolkjes in de blauwe lucht, terwijl we niet dom zijn en heus wel weten waar de porkchops vandaan komen. En dan van die blije groentemanagers hoe hoog hun kwaliteit wel niet is, terwijl er altijd toch weer regelmatig ouwe zooi en schimmel tussen de groente en fruit ligt, terwijl er continu drie man rond loopt om ons zo goed mogelijk te helpen. Bij de diepvries loopt helemaal niemand.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179176964
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 15:24 schreef Karina het volgende:

[..]

Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
NIET doen.

Edit: ik was flauw.

[ Bericht 8% gewijzigd door Sigaartje op 15-05-2018 15:43:35 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179181442
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.

Dan moet je even op de website van de allerhande kijken. Daar staan heel veel instuctiefilmpjes. Staat er vast tussen.
https://www.ah.nl/allerhande/videos
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_179181705
Ik vind die tijdschriften van supermarkten leuk om inspiratie op te doen, net als over het internet struinen en lezen over recepten.

Als ik écht iets wil maken, dan stel ik het zelf samen OF lees ik een heleboel gelijksoortige recepten (lang leve het internet), zodat het uiteindelijke recept dat ik maak precies naar mijn zin is.

Dat gezegd hebbende vind ik de Allerhande verreweg het beste blad.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:04:07 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179181774
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179192177
De ah app (mèt looproute! :D) vind ik handig.
Ik neem de recepten niet altijd zo nauw, als er een bepaald merk in moet kijk ik zelf wel of ik dat ook belangrijk genoeg vind.
pi_179192543
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
Die taarten alleen al. ;(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179192656
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens iets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door vencodark op 16-05-2018 10:50:33 ]
pi_179192741
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:38 schreef vencodark het volgende:
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens kets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.
Oh, dat doe ik ook wel eens. :)
En dan laat ik mijn dochtertje wel eens kiezen van het 'plaatje' wat ze graag wil eten deze week.
  woensdag 16 mei 2018 @ 11:18:57 #23
168739 Red_85
'echt wel'
pi_179193377
Geen blad maar een tv programma en inet database van onze zuiderburen:
Dagelijkse kost.

Wereldse instructies die zelfs iedere kook nono kan volgen
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_179194226
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
pi_179194329
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Dat vind ik ook bij veel recepten. Staan er allerlei ingrediënten in die vrij duur zijn in aanschaf en waar je maar een tikje van nodig hebt en daarna wellicht weinig meer gebruikt.
Ligt er wel aan wat voor chef je bent maar ik maak graag iets lekkers zonder al teveel poespas en bijzonderheden. Gewoon normale ingrediënten. :P
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:00:21 #26
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179202167
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Delicious heeft echt maffe receten inderdaad. Alsof ingewikkeld koken een doel op zich is.
Spoilers!
pi_179202213
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:08:06 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179202319
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:02 schreef Sigaartje het volgende:
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Korte tijd bij de xenos nog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179203979
Ik lees de Allerhande, de Boodschappen en soms de Hallo Jumbo. Het blaadje is gratis en niet veel slechter dan de Delicious. In de Delicious zijn de recepten en met name de ingrediënten een ver van mijn bed show. Bij de supermarktblaadjes weet ik in ieder geval waar ik het kan kopen. Niet iedereen heeft een toko of Arabische winkel in het winkelcentrum, tenminste ik niet. In het dorp is wel een Poolse winkel maar daar sturen ze je nooit heen, want dat is dan weer niet Grachtengordelhipster. In de Delicious staan ook advertenties, advertorials etc. en kun je elk jaar een Italië nummer, BBQ nummer, Paasnummer en Kerstnummer verwachten. Foodies is niet veel beter en Jamie Magazine is gestopt.
  woensdag 16 mei 2018 @ 19:33:45 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179204062
Pfff de prijs van Delicious (6,99) besteed je beter aan een goed kookboek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179204130
De Jamie vond ik wel toegankelijker.
pi_179204148
Wij gaan de Allerhande van mei maar eens even doorbladeren. :Y)

Hee, de hamburgerdag 28 mei (pagina 25)
Dat ziet er lekker uit. Alleen het broodje moet anders. Veel te hard.Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.

Is die red cheddar wel 100% cheddar?
Vragen, vragen...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179204245
Blz 30 t/m 35, basiskennis salades maken. Ok. Maar dit moet toch ook warm kunnen? Waarom altijd koud. Ziet er goed uit trouwens.

Bladzijde 47: Hasselbackstokbrood (mooi woord, doet me denken aan een serie met een pratende Amerikaanse sportwagen), met camembert en truffel.
Oeeehhh, wat ziet dat er lekker uit!!! Ga ik een keer maken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 16 mei 2018 @ 23:40:46 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179210274
Toen ik nog thuis woonde en eigenlijk niks lustte, toen lazen wij thuis de Tip. Misschien officieel Tip Culinair genaamd. Ik vond jarenlang (ook nadat ik allang het huis ui was) leuk om te lezen, ook al kookte ik hoegenaamd nooit. En als ik al kookte vond ik bijvoorbeeld dat vlees niet meer nodig had dan peper en zout. _O-

Daarna kwamen inderdaad de gratis supermarktbladen.

En nog veel later ben ik eens serieus, dagelijks zelf gaan koken.
pi_179361296
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
pi_179361369
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Ik wist niet dat dat hetzelfde blad was.

Ik zit nu toevallig de recepten die ik afgelopen maanden uit de bladen heb gescheurd te bookmarken. Soms snap ik werkelijk niet waarom ik ze bewaard heb.
Spoilers!
pi_179512773
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 19:38 schreef Sigaartje het volgende:
Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.
Is deze zelfgemaakt dan?
pi_179512860
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Delicious doet vooral moeilijk om het moeilijk doen. Het klinkt allemaal heel chique, maar wat een gedoe om klaar te maken. Ik heb een aantal recepten uit hun boeken geprobeerd, maar om nou te zeggen dat het lekkerder was dan een recept uit een doorsnee Allerhande.... Nee niet echt.
pi_179515390
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:57 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Is deze zelfgemaakt dan?
[ afbeelding ]
Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.

Maar heel goed dat je me zo scherp houdt! :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179515632
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.

Maar heel goed dat je me zo scherp houdt! :7
Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening :)
pi_179516508
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:48 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening :)
Laat ik het zo omschrijven: ik heb zo mijn schuldgevoelens..
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179517327
Nou een hamburger in elkaar kneden is nou ook geen hogere wiskunde. Simpele versie peper zout en gehakt voila
pi_179517463
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten

De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
pi_179519265
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 18:24 schreef Goitske het volgende:
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten

De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Dat Ah receptje?
https://www.ah.nl/allerha(...)tijdsoep-met-chorizo
pi_179519440
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:44 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee die werkt met mixen

Deze:

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Mixen?
  donderdag 31 mei 2018 @ 19:56:18 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179519643
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:48 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Mixen?
Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179519792
Oeh, lekker soepje!
pi_179520135
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
oh blond! Krijg je als je te snel kijkt :|W

Maar die van de vriendin is echt heel erg lekker
  Moderator zondag 3 juni 2018 @ 11:11:17 #50
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179577060
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die taarten alleen al. ;(
Dit recept is m'n oma dol op :+
https://www.jumbo.com/frisse-aardbei-frambozentaart/500864/

Maar maakt hem zelf altijd met veel lekkerder botercreme.

En de bodem kan/hoort eigenlijk ook beter.

Desalniettemin wel leuk om een idee op te doen, zo'n recept.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179579827
Bij de Deka lag een BBQ special om gratis mee te nemen die wel leuk is dus was niet de boodschappen maar de Deka magazine bbq special
pi_179579893
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die taarten alleen al. ;(
voor taarten moet je niet in dat soort bladen kijken. Dat is mixen blikjes en potjes. Als je dan uit een blad wil bakken moet je de mjam taart kopen, foodies staat ook wel eens wat leuks in of de. Delicious maar voor bakken raad ik gewoon een goed bakboek zoals de bakbijbel aan.
pi_179634787
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet? :+

Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons


Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. :N Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.

Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.

Gelukkig is er de Elle Eten. O+ Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-06-2018 13:16:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_179634924
Oh de Elle eten ken ik niet. Hmm

Ik heb tijdelijk de foodies. Was een aanbieding 1 jaar voor 15 euro. Leuk blad maar ik verleng hem niet. Zeg hem in september op per januari
  Moderator woensdag 6 juni 2018 @ 11:56:41 #55
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179635146
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179635195
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers

Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
  woensdag 6 juni 2018 @ 12:10:14 #57
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179635375
Deze van AH vind ik wel prima te nassen. Ik maak zelf een kruidenmengsel met wat ik in de kast heb staan, maar hierdoor wist ik wel ineens dat spruitjes best lekker kunnen zijn.

https://www.ah.nl/allerha(...)erecht-met-spruitjes
  Moderator woensdag 6 juni 2018 @ 22:03:10 #58
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179645359
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:58 schreef Goitske het volgende:

[..]

tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers

Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_180086936
Het enige leuke zijn eigenlijk de plaatjes bij de praatjes. Voor de opmaak van de tafel krijg je wel veel inspiratie.
pi_180087217
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:38 schreef minilot het volgende:
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet? :+

Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
[ afbeelding ]

Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. :N Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.

Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.

Gelukkig is er de Elle Eten. O+ Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..
Jammer. Dit heb ik ook een keer gehad met een stoofvlees gerecht. Paar uur mee bezig geweest!!

Vertrouw de Allerhande niet meer. De recepten zijn leuk ter inspiratie en met eigen creativiteit kan je er wat veel lekkerders van maken. Ook mensen die niet kunnen koken help je met slechte recepten toch ook niet? Gaat het dan puur om de verkoop van de producten? Jammer!
pi_180087559
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 22:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
vertel mij wat ik werk voor een kinderarts mdl
Ik flip regelmatig bij verwijzingen waarin staat vermoeden van gluten allergie op glutenvrij dieet gezet.

Dan denk ik verdorie nog aan toe 1 bloedtest en je weer voor 99% van de gevallen of het zo is of niet. Zitten die kinderen op glutenvrij dieet zonder goede informatie van een diëtiste (want het is niet alleen brood enzo zit in bijna alles) en als ze te lang glutenvrij hebben gegeten moeten je ze eerst weer een periode op gluten zetten anders is het niet te testen :(
pi_180087825
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  Moderator woensdag 27 juni 2018 @ 20:48:30 #63
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180088279
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:30 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.

Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_180088342
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.

https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
Spoilers!
pi_180088639
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
Nee joh, je moet het andersom zien.

Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta _O-

Hoi, minilot. :*
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_180088856
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 21:06 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Nee joh, je moet het andersom zien.

Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta _O-

Hoi, minilot. :*
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
pi_182338674
De Allerhande van oktober is uit!
Ik ga er lekker in spitten en kom daarna met een beoordeling. :9
Ik heb al iets lekkers gezien.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182349426
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.

https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:48:27 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182349472
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Idd
Hebik ook bij die zakken spinazie bij de supermarkt
Is dat een gezinszak? Ik neem een ze per persoon, lekker verse spinazie. 500 gram rauwe is een gekookt/geroerbakken een portie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182349489
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Dat is het ook, echt veel te weinig. Ik hou me nooit aan dat soort hoeveelheden.
Spoilers!
pi_182351195
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Aardappels zijn ook een beetje groente.

Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.

[ Bericht 6% gewijzigd door Jordy-B op 06-10-2018 13:16:21 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_182353358
Allerhande doorgelezen. Is een bewaarexemplaar. Kom er later op terug.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 16:45:30 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182353633
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 21:13 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
Zo was ik vroeger ook. :7
pi_182368474
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 12:55 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Aardappels zijn ook een beetje groente.

Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.
In het buitenland wordt de aardappel als groente gezien. Het is koolhydraatrijk maar bevat ook vitamines en zo.
pi_182371376
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 16:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zo was ik vroeger ook. :7
ik at vroeger ook vaak geen groente maar appelmoes erbij. Het is wel goed gekomen dus de kinderen komt vast ook wel goed.
En ik vind steeds meer manieren dat ze het wel eten dus tja
pi_182371983
Het is een leuke Allerhande dit keer. Heel vaak kan ik er niks mee en soms dan krab ik wel eens aan mijn hoofd bij paarse wortelen (dan denk ik, steek je energie ergens anders in)

Op blz.11 staat een lekker Frans kaasje die je op moet warmen. Ga ik een keer proberen, ziet er lekker uit.
Stamppotten vanaf blz.39, met nieuwe ideeen. Spruitjesstamppot, nooit aan gedacht.
Maar altijd weer die zoete aardappel. Blz.41.
Blijkbaar moeten we van de gewone aardappel af. Zo jammer, want die is zo lekker. De aardappel begint te verdwijnen in Nederland blijkbaar. Vrijdag was Mangiare, een Radio 1-programma over koken (trouwe luisteraar hier en erg leuk). Dit keer een special over aardappelen,
Maar de saaiheid en de spruitjeslucht droop er van af. Zo erg zelfs dat ik de radio maar na een half uur heb uitgezet. Zo lieten ze een kok aan het woord. De vraag was: en maak je nog wel eens verrassende dingen met aardappelen?
Zijn antwoord: neuh, de aardappel brengt mij geen verrassingen meer.
Kijk, daar zakt mijn broek van af. Zeg dan: nee, ik ken de aardappel door en door en je kunt er geweldige dingen mee doen, zoals ..... en ....

Verder ziet de boerenkoolstamp met gehaktbal en amsterdamse _O_ uitjes op blz 43 er fantastisch uit en ga ik eens de hutstpot van witte bonen en gegrilde kip proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182372280
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Whatever...
pi_182372428
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 16:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Ja, dat doe ik ook.
Soms is het wel een goede hulp.
Verderop staat hoe je aardappeltjes uit de oven maakt. Bij mij mislukt dat altijd. Ik heb het opgegeven, maar nu zie ik dat er toch best wel stappen zijn. Dus die geef ik nog een kans.

Alleen de Allerhande: een ding waar AH slecht in is in zijn winkels is groente en fruit. Te vaak is de kwaliteit onder de maat. Of onrijp, of bedorven, of beschimmeld, ik zie het veel te vaak. En het gekke is, het personeel is er blind voor. Dat vind ik onbegrijpelijk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183210951
Ah, hier is het topic. Het Boodschappen Magazine van november is leuk! :) Smakelijk gerecht op de voorkant, veel variëteit in het blad zelf en niet al te veel gesponsorde ( :r ) gerechten, zoals bij de Allerhande.

https://www.boodschappen.nl/magazine/

Koffiegerechten c_/
Hartige pannenkoeken :9~
Tosti's op tien manieren :Y)
Somebody that I used to know
  zondag 18 november 2018 @ 17:00:16 #80
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183225313
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:45 schreef Black_Baron het volgende:
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
Dit is wel een awesome lifehack _O_
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_184790896
De Allerhande van maart is ook alweer uit.

De winterminestronesoep op de cover ziet er lekker uit. Met toast met kruidenboter heb je volgens mij een volwaardige avondmaaltijd.

Alleen worden er volgens mij wel fouten gemaakt in de Allerhande.
Zo staat er een recept Foe yong hai in (bladzijde 77)
Maar Foe yong hai is volgens mij met krab of garnalen. Foe yong is zonder vlees of vis (volgens mij is hai krab in het Chinees).Maar het ziet er wel lekker uit vind ik, paar champignonnetjes door de omelet en je hebt een prima bord eten.

Verder staat er een gerecht in van Pho, dat is Vietnamees. Daarbij moet je plakken rauwe ossenhaas in hete soep gooien ("dan gaart het een beetje"), ahum, lijkt me niet echt aantrekkelijk.

Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_184791052
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:16 schreef Sigaartje het volgende:

Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Ik zou zeggen, probeer het eens en post je bevindingen.

5 uur is wel lang maar voor heel veel recepten (en zeker voor een goede ragu) is tijd het allerbelangrijkste ingrediënt. Als je het te kort kookt dan komen niet die complexe smaken vrij die je wel krijgt door het uren zacht te laten sudderen. Zeker ui en tomaat en groente. Het vlees lost dan bijna op in de saus maar dat is dan ook meer voor de smaak en vooral het vet, niet zozeer voor de structuur.
pi_184823862
Ik heb die nieuwste "soep"-Allerhande ook in huis.
Nu ben ik normaal niet zo van de soep, laat staan dat ik het zelf maak, maar ik vond dat wel een goed voornemen om dit jaar tóch zo af en toe te proberen.

Mijn eerste soep kwam uit Simpel van Ottolenghi, de linzen-tomatensoep met kerrie en kokos. Dat was lekker (nadat ik een en ander wat pittiger had gemaakt)

Nu heb ik de volgende soep in de planning staan en die komt dus uit de Allerhande van deze maand:
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Ultrasimpel en heel erg snel klaar.
Ik heb er wel een pittige chorizo voor in huis gehaald en ga er sowieso cayennepeper en 2 of 3 verse chilipepers aan toevoegen, maar verder heb ik er eigenlijk wel vertrouwen in.

To be continued morgen of overmorgen ;)

edit:
het was erg lekker!

[ Bericht 5% gewijzigd door realAIVD op 06-02-2019 20:32:55 ]
  Spellchecker maandag 11 februari 2019 @ 07:05:51 #84
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184949636
Wij hadden zaterdag de paddenstoelensoep uit de Allerhande gemaakt :9

pi_185708818
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 10:24:15 #86
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_185709480
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 09:44 schreef Sigaartje het volgende:
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019

[ afbeelding ]
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood :?
pi_185709536
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 10:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood :?
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 10:36:41 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185709739
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 10:26 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Dus een uitsmijter op rösti i.p.v. brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187896361
De nieuwe Allerhande is uit. Italiaans!
Er staan veel lekker uitziende gerechteb in. Worden een paar smakelijke weken!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187970550
Ook maar eens de Allerhande gehaald, staan inderdaad wel leuke dingen in.
pi_187970777
De eerste lijkt me gelijk wel leuk om te maken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187971287
Recepten uit de allerhande zijn kut.
pi_187971545
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2019 17:44 schreef quirina het volgende:
Recepten uit de allerhande zijn kut.
Ok dan gooi ik hem weg.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187971692
Citroensap- en rasp, kappertjes en -vocht, snijbonen, tomaatjes, uien en worst.

Ik heb zo mijn twijfels. Zoals het er staat vind ik het een samengeraapt zooitje met een hoog salade-gehalte.

[ Bericht 16% gewijzigd door Jordy-B op 17-07-2019 18:20:10 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  Spellchecker woensdag 17 juli 2019 @ 22:00:57 #95
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189393739
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 10:30:24 #97
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_189393769
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing _O-
AZ
ALKMAAR
pi_189393937
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Spoilers!
pi_189394508
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:30 schreef Durmada het volgende:

[..]

Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing _O-
Nee dat zou ik niet kunnen. Het grappige is dat ik voor mijn heao een 9 voor Commerciele Economie had (nu heet dat Marketing). Ik had amper die enorme dikke pil ervoor open geslagen. Voor Bedrijfsadministratie moest ik veel en veel meer moeite doen, vele nachten in die boeken, haalde een amper zeventje totaal. Terwijl ik een gloeiende hekel heb aan commerciele economie.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_189394703
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_189394900
Maar kritisch zijn brengt ook wat op. Je kunt het als consument heel simpel doen. Gewoon met google. Bekijk aanbiedingen kritisch. De Telegraaf maakt het wel heel erg dol. Die bieden een duur product aan met van .... voor....
Als je dan gaat googelen blijkt dat de voor.... prijs de gewone adviesprijs is.
Of dat de van .... vreselijk is overdreven. Kijk voor de gein maar eens naar dat oventje dat nu in de aanbieding is.

Verder: hou je boodschappen bij. Ik heb daar een programma voor geschreven. Kreten als Prijsdoorbraak blijken zeer overdreven en supermarktfolders willen nog wel eens een andere indruk wekken dan de waarheid.
Moet wel zeggen dat AH het nog het beste van afbrengt met de bonussen, daar is niks mis mee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')