abonnement Unibet Coolblue
pi_179151846
quote:
2s.gif Op maandag 14 mei 2018 12:42 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik denk eigenlijk ook niet dat Thierry echt behoefte heeft aan het democratiseren van de partij. Het is toch zijn kindje.
Als dat zo is dan is dat een probleem want wie zit er op de Thierry-partij te wachten? Ik niet. En wat zegt dat over de lange termijn van de partij?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_179152010
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 12:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Als dat zo is dan is dat een probleem want wie zit er op de Thierry-partij te wachten? Ik niet. En wat zegt dat over de lange termijn van de partij?
Voor de lange termijn is het niet zo'n probleem, de PVV doet het ook al jarenlang goed en die hebben toch nog een wat minder democratische structuur. Zolang de leden het goed vinden dat Thierry de grote man is en de lijnen uitzet loopt dat wel los.

Het probleem is dat ambitieuze, talentvolle mensen niet bereid zijn om altijd tweede viool te blijven spelen. Die willen inspraak, dingen doen en de koers van de partij mede bepalen. Als je ze die kans niet geeft blijf je over met een kader zonder groot politiek talent, wat op zijn beurt de plek van Thierry weer gaat verstevigen, want hij gaat zijn partij zeker niet overdragen aan middelmaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ludachrist op 14-05-2018 13:00:50 ]
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_179152100
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 09:49 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waarom zouden Timmm of andere users er op in moeten gaan? Het zal je misschien verbazen, maar geen fan zijn van het FvD betekent niet dat je automatisch links bent.
Niemand zegt dat het "moet". Je hoeft toch niet links te zijn om er wat over te zeggen? Timmmm hoeft zich ook helemaal niet aangesproken te worden, want dat wordt hij niet. Je bent het met het artikel eens, of niet, of zit er ergens tussenin. Dat kan je dan bespreken.
pi_179152173
quote:
14s.gif Op maandag 14 mei 2018 12:36 schreef Ludachrist het volgende:
Frederik in dat artikel is wel een echte trouwens hoor _O_ . Linkse mensen kan hij herkennen aan hun aura, rechtse meisjes kleden zich netter zodat ze presentabel zijn voor mannen en hij weet zelfs pindakaas in het links-rechts spectrum te plaatsen.

Dit gaat een hele grote worden.
_O- _O-

Vooral die linkse pindakaas is echt hilarisch. Pindakaas voor het proletariaat. _O_
pi_179152198
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 09:58 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, zit waarschijnlijk in de aard van het beestje. Ik heb FvD-aanhangers de afgelopen maanden in dit topic leren kennen als een stelletje jankzakken zonder enige intellectuele bagage die een enge persoonlijkheidscultus rond hun held hebben opgebouwd. Dat nodigt niet uit tot zinnige discussies.
Volgens mij heb je niemand leren kennen maar een subjectief beeld gevormd bij een paar berichten die je op een internetforum hebt gelezen. Alsof iemand zo is als hij in een paar posts overkomt. Je weet niet eens welke kleur haar ik heb.

Dit zijn overigens weer allemaal persoonlijke aanvallen waar zo heftig op gereageerd wordt, waarom eigenlijk?
pi_179152244
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:10 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Mr.Major geeft het ze op een presenteerblaadje en nog blijven ze het ontlopen. Op een gegeven moment gaat dat gewoon storen.
Dit, precies dit.
En als een kind niet vreten wil, ga je vliegtuigje spelen. Dan moet je af en toe even porren. Inmiddels ben ik de wanhopige vader die ook niet meer weet wat hij met zijn kind aanmoet. En als er dan een patatje langskomt, dan wil hij het wel. En als je dan zegt: hallo, weer een patatje; dan is het nog niet goed. Een beetje gevarieerd dieet is goed lijkt mij.
pi_179152261
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 12:59 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Niemand zegt dat het "moet". Je hoeft toch niet links te zijn om er wat over te zeggen? Timmmm hoeft zich ook helemaal niet aangesproken te worden, want dat wordt hij niet. Je bent het met het artikel eens, of niet, of zit er ergens tussenin. Dat kan je dan bespreken.
Waarom zou dit het topic zijn om er iets over te zeggen? Vind het wat betreft zinniger om te discussiëren over Tweets van Baudet.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_179152309
Ha, een rare metafoor. Die misten we nog tot nu toe inderdaad.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_179152436
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:06 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waarom zou dit het topic zijn om er iets over te zeggen? Vind het wat betreft zinniger om te discussiëren over Tweets van Baudet.
De reden dat ik zaken post die niet direct verbonden zijn met het FvD, is omdat er vaak onbegrip is waarom aanhangers van die partij bepaalde standpunten innemen. Zo'n artikel post ik om duidelijk te maken: dit is waarom ik bepaalde dingen zie zoals ik ze zie. Op mij komt deze hele discussie hier over als onbegrip; hoe kan iemand die een beetje hersens in z'n kop heeft nou FvD stemmen? Dat levert situaties op als: "nu wagen vrouwen het ook al te promoveren". Het is niet prettig als iemand je niet begrijpt, en schijnbaar zo'n beeld van je heeft, terwijl je gewoon (in al de trivialiteit van de individuele stem) een democratische bijdrage wil leveren.

Een van de redenen dat ik op het FvD stem, is bijv. dat "links" haar waarden laat verslonzen. Dat is geen absolute waarheid, maar een politiek meningsverschil. Één van de verschillen waarom ik op het FvD stem, en anderen er niets van moeten hebben.

Door dit soort artikelen te posten en te bespreken hoop ik dus dat er begrip komt: ah daarom stemt hij FvD. Dat men niet meer zegt: dat is verkeerd, maar dat men zegt: oh daar kan je dus ook zo over denken. Als we het hebben over bijv. versoepeling van het ontslagrecht. Dat werkt volgens sommigen wel, en volgens sommigen niet, en daar kan je dan over discussieren. En aan het einde van de dag besluit men: ik zie het anders, maar hij heeft er ook over nagedacht. Soms gebeurt het zelfs dat iemand zegt: eigenlijk heeft hij wel gelijk. Dat is volgens mij niet te veel gevraagd.
pi_179152478
quote:
14s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:09 schreef Ludachrist het volgende:
Ha, een rare metafoor. Die misten we nog tot nu toe inderdaad.
We hebben allemaal een andere manier van spreken natuurlijk... Is het wel duidelijk wat ik ermee bedoel? In het echte leven werkt het goed, maar misschien dat nonverbale communicatie een belangrijke rol speelt?
pi_179152637
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:13 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Overigens vergis je je dat de meeste anti-FvD'ers in dit topic links zijn.
Zijn de meeste anti-FvD'ers in dit topic wel progressief?
pi_179152701
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het gaat bij FvD vrijwel altijd over wat anderen doen, ook in dit geval. In die zin is het off topic.
Is dat ook niet een beetje inherent aan een tegencultuur? Constateren dat het fout gaat, je daar tegen afzetten en zo richting geven aan wat je wel moet doen? In dat opzicht is het artikel van het NRC dus erg interessant.
pi_179152727
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:42 schreef habitue het volgende:

[..]

Of als er dan een speerpunt van FvD wordt besproken zoals de EU gaan types als jij zeiken dat het offtopic is. Tja.
Zien ze dit nou echt niet of hoe zit het?
pi_179152776
quote:
9s.gif Op maandag 14 mei 2018 11:40 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je vindt een artikel over "het falen van links" uitnodigen tot een inhoudelijke discussie?
Waarom niet?

Het artikel komt van de volkskrant, niet van het FvD hoofdkwartier. Kom op.
pi_179152892
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 11:57 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Ja, waarom niet? Ook als je vindt dat links niet faalt dan kun je proberen het artikel inhoudelijk te weerleggen.
Het is volgens mij geen 'algemeen links'-topic. En wat wil je er nu precies voor discussie-punten uit halen?

quote:
Spreek voor jezelf; voor jou geen duidelijk programma misschien. Ik vind FvD op immigratie, integratie en islam vrij helder. Ook de fouten van "links" omtrent deze onderwerpen en de invloed van politiek correct denken is relevant voor het analyseren en het bedenken van oplossingen en beleid.
Er is nauwelijks een goed gefundeerde lijn te ontdekken. Dat blijkt wel uit het feit dat het al die topics lang al nauwelijks over inhoudelijk beleid is gegaan. Het gaat over links en de D66 en de gemene policor-elite, en daar heb je het in grote lijnen wel mee gehad.

quote:
Iets een drogreden noemen is niet genoeg... je moet ook uitleggen waarom je dat vindt.
Dat is al wel vaker de revue gepasseerd.
pi_179152955
quote:
3s.gif Op maandag 14 mei 2018 11:58 schreef Ryon het volgende:

Herkent de harde kern zich hierin?
Sommige dingen wel, andere niet. Ik heb allereerst de behoefte niet daar heen te gaan, de behoefte niet "ook een keer in pak te lopen", lust uberhaupt geen pindakaas want ook rechtse pindakaas stinkt, kom uit een gemengd gezin, mijn oom was een provo. Ik heb al vanaf begin af aan discussies kunnen voeren met mensen, en dat gaat vaak heel goed.

Maar je moet wel even door de zure appel heen. Het begint met -dit zijn nagenoeg exacte quotes-"waat maar vind je dit dan niet racistisch" "en wat hij over vrouwen zegt dan", "mijn moeder stemt ook al op hem snap er niks van", dan "oh wat grappig, zo iemand heb ik nog nooit ontmoet"-dit vond ik zelf ook een sterke, "als je dit zo opsomt begrijp ik wel waarom dit soort sentimenten ontstaan" en "mwah ik ben het niet per se met je eens maar er zit toch meer gedachte achter dan ik had verwacht. Dat alles ontstond onder het genot van een speciaalbiertje, want de linkse barman hoorde mij over de politiek praten en besloot mee te doen. De ijsbreker: we hadden allebei een hekel aan D66. De GL'er en de FvD'er aan een tafel. Kreeg nog een gratis biertje van hem ook. Grappig hoe wat online schijnbaar onmogelijk is, in het echt eigenlijk heel goed gaat (hoewel jij dat wel begrijpt volgens mij je kent Baudet zelfs persoonlijk).

Voor sommigen misschien een goed idee er ook een te ontmoeten buiten de digitale dierentuin om.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 14-05-2018 13:43:12 ]
pi_179153120
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:18 schreef Mr.Major het volgende:
Is het wel duidelijk wat ik ermee bedoel?
Nee, echt totaal niet.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_179153203
quote:
9s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:34 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het is volgens mij geen 'algemeen links'-topic. En wat wil je er nu precies voor discussie-punten uit halen?

[..]

Er is nauwelijks een goed gefundeerde lijn te ontdekken. Dat blijkt wel uit het feit dat het al die topics lang al nauwelijks over inhoudelijk beleid is gegaan. Het gaat over links en de D66 en de gemene policor-elite, en daar heb je het in grote lijnen wel mee gehad.

[..]

Dat is al wel vaker de revue gepasseerd.
Of het waar is dat tolerantie voor intolerantie leidt tot meer intolerantie. Dat het "racisme" van het FvD dan misschien toch wel nuttig is, en zo verkeerd nog niet.

Hoezo niet? Volgens mij is de gedachtegang van het FvD behoorlijk consistent.

Kritiek ergens op leveren is niet per definitie een drogreden. Als het een jijbak wordt natuurlijk wel, maar door dit artikel wordt nergens gezegd: oh zij doen het ook.
pi_179153326
quote:
14s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:43 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Nee, echt totaal niet.
Oh... dat is wat ongemakkelijk.

Koeman zei: hij geeft het op een presenteerblaadje. Zo zie ik dat ook. Ik geef een artikel, en schrijf er een betoog bij, waar ik anders over denk. Dan zou het leuk zijn als er gehapt wordt, en jij zegt: dit zie ik ook zo, of dit zie ik anders.
Happen en voedsel, vandaar de metafoor. Niemand hapt, ondanks dat ik een heel verhaal bij een artikel schrijf. Daardoor voel ik me als de ouder die zijn kindje probeert te voeren: geluidjes maken, vliegtuigje spelen, maar het kindje doet zijn mond niet open: er komt geen reactie.

Zo bedoelde ik het ;)
  maandag 14 mei 2018 @ 13:57:03 #170
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_179153498
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:26 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Is dat ook niet een beetje inherent aan een tegencultuur? Constateren dat het fout gaat, je daar tegen afzetten en zo richting geven aan wat je wel moet doen? In dat opzicht is het artikel van het NRC dus erg interessant.
Het zou wat anders zijn als FvD zou zeggen "zus en zo moeten we het doen, en om die en die reden". Maar dat doen ze niet.

Alleen tegen dingen zijn is geen inhoud. Men zal ook ergens voor moeten zijn, en dan kan dat eventueel worden onderbouwd met hoe de huidige aanpak verkeerd gaat. Maar wel in die volgorde. FvD draait dat om en verzuimt over het algemeen het onderstreepte volledig.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  maandag 14 mei 2018 @ 14:00:34 #171
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_179153598
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 11:35 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Jouw definitie van wat on topic is is wel heel erg nauw. Waarom zou een Europees besluit niet besproken mogen worden vanuit een FvD perspectief?
Als FvD iets te zeggen heeft over een specifiek besluit dan is dat prima en on topic.

Maar om algemeen Europese besluiten als 'on topic' te bestempelen omdat FvD een mening heeft over Europa slaat nergens op.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_179153638
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:46 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Of het waar is dat tolerantie voor intolerantie leidt tot meer intolerantie. Dat het "racisme" van het FvD dan misschien toch wel nuttig is, en zo verkeerd nog niet.

Hoezo niet? Volgens mij is de gedachtegang van het FvD behoorlijk consistent.

Kritiek ergens op leveren is niet per definitie een drogreden. Als het een jijbak wordt natuurlijk wel, maar door dit artikel wordt nergens gezegd: oh zij doen het ook.
Het is wel een drogreden als de inhoud constant ontweken wordt.

"We moeten weer trots zijn op onze identiteit!"
- Welke identiteit en hoe moeten we daar trots op zijn?
"Ja, dat mogen jullie zelf bedenken."
  maandag 14 mei 2018 @ 14:07:03 #173
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_179153780
quote:
9s.gif Op maandag 14 mei 2018 14:02 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het is wel een drogreden als de inhoud constant ontweken wordt.

"We moeten weer trots zijn op onze identiteit!"
- Welke identiteit en hoe moeten we daar trots op zijn?
"Ja, dat mogen jullie zelf bedenken."
Het doet wel sterk denken aan het "Wij doen wat U wilt!" van Rita Verdonk. :) Veel leger wordt het niet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_179153851
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:50 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Oh... dat is wat ongemakkelijk.

Koeman zei: hij geeft het op een presenteerblaadje. Zo zie ik dat ook. Ik geef een artikel, en schrijf er een betoog bij, waar ik anders over denk. Dan zou het leuk zijn als er gehapt wordt, en jij zegt: dit zie ik ook zo, of dit zie ik anders.
Happen en voedsel, vandaar de metafoor. Niemand hapt, ondanks dat ik een heel verhaal bij een artikel schrijf. Daardoor voel ik me als de ouder die zijn kindje probeert te voeren: geluidjes maken, vliegtuigje spelen, maar het kindje doet zijn mond niet open: er komt geen reactie.

Zo bedoelde ik het ;)
Dat je dit soort metaforen nog uit je toetsenbord weet te krijgen. Er blijkt in ieder geval wel uit dat je totaal niet open staat voor meningen anders dan de jouwe. Dat maakt die "ja, maar ik wil echt een discussie hoor!" wel grappig.
pi_179154000
quote:
9s.gif Op maandag 14 mei 2018 14:09 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat je dit soort metaforen nog uit je toetsenbord weet te krijgen. Er blijkt in ieder geval wel uit dat je totaal niet open staat voor meningen anders dan de jouwe.
Ja joh? Door zo'n metafoor al?

Dat zal dan wel kloppen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')