abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:42:02 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055317
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:44:09 #2
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055346
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:44:56 #4
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055352
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:44 schreef Nintex het volgende:
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(
Jammer dat het altijd s nachts is. Ik ben moe. Wel hemelvaart morgen idd :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055353
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:44 schreef Nintex het volgende:
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(
goede vraag, bier en popcorn zijn al gepakt iig
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:46:32 #6
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055374
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:38:59 Getting unconfirmed reports on pro Syrian government social Media that an Israeli tank has been targeted on the outskirts of Shaaba farms in southern #Lebanon reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055389
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:46 schreef Nikonlover het volgende:
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:38:59 Getting unconfirmed reports on pro Syrian government social Media that an Israeli tank has been targeted on the outskirts of Shaaba farms in southern #Lebanon reageer retweet
Een kapotte tank?

Tijd om Teheran in de as te leggen Bibi! :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055450
JulianRoepcke twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:52:19 #News Hezbollah claims the IAF is attacking targets south west of #Damascus, says the Assad air defense is active and confronting the "hostile attacks".#Syria reageer retweet
pi_179055496
quote:
Linkje werkt niet ;(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:58:18 #11
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055499
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Linkje werkt niet ;(
Hier ook niet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055507
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Linkje werkt niet ;(
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 01:01:12 #14
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055523
Voor wie zijn we eigenlijk?
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055530
quote:
Nou, spannend wel.
Zonder wrijving geen glans
pi_179055531
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
w/
pi_179055538
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
Israel natuurlijk. Dat zijn de good guys 8-)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 01:03:17 #18
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055549
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:02 schreef Nintex het volgende:

[..]

Israel natuurlijk. Dat zijn de good guys 8-)
Maar die zijn juist begonnen :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055556
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:03 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Maar die zijn juist begonnen :P
De aanval is toch de beste verdediging? Isral ftw!
pi_179055600
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:47 schreef Nintex het volgende:

[..]

Een kapotte tank?

Tijd om Teheran in de as te leggen Bibi! :7
2ai1mkz.jpg
pi_179055670
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Gaan ze weer een berg Sovjet meuk mobiliseren?

_O-

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055675
Hij gaat Bibi anaal vernederen ;)
pi_179055678
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
I.i.g. niet voor Isral.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_179055687
Nou, dit was het weer.
Zonder wrijving geen glans
pi_179055783
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
From this day on it is America first!
Uiteindelijk ben ik voor de Mormoonse kerk.
pi_179055802
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

From this day on it is America first!
Uiteindelijk ben ik voor meer asielzoekers.
Fixed.
pi_179055811
quote:
14s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:37 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Fixed.
Zij het geen moslims zijn evenals goed opgeleide lieden zijn dan heb ik daar met mate geen moeite mee.
pi_179055852
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_179055933
Waar is iedereen?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:32:06 #30
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055966
Wat heb ik gemist?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179055973
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:32 schreef vigen98 het volgende:
Wat heb ik gemist?
Alle sukkels hierboven zijn gaan slapen net nu het helemaal escaleert
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_179055976
quote:
Danny Makkelie?

Fake news

Die floot ADo Vitesse
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:37:43 #33
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055977
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:36 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Alle sukkels hierboven zijn gaan slapen net nu het helemaal escaleert
Ik krijg nu ook al een melding van dat de Isralirs de Iranirs in Syri bestoken.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179055980
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik krijg nu ook al een melding van dat de Isralirs de Iranirs in Syri bestoken.
Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:39:31 #35
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055983
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Oeh shit.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179059135
Dingetjes in Damascus vannacht.
THE_47th twitterde op donderdag 10-05-2018 om 03:14:59 Friend in #Damascus sent me this. His friend was having a drink on his terrace in Qudsaya ... The night was lit. #Syria https://t.co/D2ly4qpUor reageer retweet
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_179060810
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Syrische S-300 was op bedevaart naar Teheran? :D
pi_179062049
viel uiteindelijk toch wel mee. iran kan zeggen we hebben wraak genomen en de israelisch kunnen zeggen we hebben ons overtuigend verdedigd :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179062514
180510_168091_tlyOXasBiCxMhqSp5pSwo3ZMUh3dZyBIV4JeYndSHr1rELyhog3gkmYGW3SNKN5YnBC3fUbzlGx9-01gVSbRXAs1024_800_429.jpeg

Ondanks dat het een oorlogsfoto is, is het een mooie foto. Bijna de hand van god.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_179062522
quote:
Iran staat totaal in zijn recht om nucleaire wapens te ontwikkelen, Israel wil alle staten vernietigen die het zionisme bedreigd.
Amerika heeft militaire basis kampen over de hele fucking wereld, het grootste militaire budget, heeft meerdere landen leeggeroofd voor olie en mineralen en Iran is een bedreiging? Gimme a fucking break.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_179065722
realDonaldTrump twitterde op donderdag 10-05-2018 om 16:33:00 Five Most Wanted leaders of ISIS just captured! reageer retweet
pi_179066791
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:53 schreef Adrie072 het volgende:
realDonaldTrump twitterde op donderdag 10-05-2018 om 16:33:00 Five Most Wanted leaders of ISIS just captured! reageer retweet
https://mobile.nytimes.co(...)ic-state-arrest.html
pi_179068763
Hij blijft maar winnen die Trump, beetje ongemakkelijk voor sommigen.
  donderdag 10 mei 2018 @ 23:32:54 #46
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_179078901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:05 schreef WammesWaggel het volgende:
Hij blijft maar winnen die Trump, beetje ongemakkelijk voor sommigen.
Vanuit Amerikaans/Israelisch peerspectief doet Trump logische dingen. De Iran deal is ook een slechte deal als je kijkt wat de doelem van de VS zijn. Trump voert logisch consistent en doordacht buitenland beleid en doet dit veel slimmer dan Obama. Daar kun je zo langzamerhand niet omheen. We moeten ons wel beseffen dat Amerikaans perspectief niet parallel loopt met dat van Europa. We moeten kiezen voor andere bondgenoten in het midden oosten als je naar de Europese doelen kijkt. Het Syrie onder Assad is te preferen boven een Syrie onder Soennitische Jihadisten(wat de vs wil) Het enige dat voor de vs telt is dat er een anti Iraanse regime in Damascus komt, of dit nu Al Queda gelieerrde haatbaarden zijn die alle christenen en anders denkenen uitmoorden interesseert hen niet, De vs willen regime change via een revoluite of burgeroorlog in Iran, wij willen liever een geleidelijke normalisering van relaties. Er komt een nieuwe oorlog ,,er wordt door,de vs en Israel, maar ook saoudi arabie alleen nog een directe aanleiding gezocht. Vandaar alle provocaties.

[ Bericht 3% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 10-05-2018 23:40:44 ]
pi_179084110
quote:
14s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:15 schreef Montana_ir het volgende:
Hij gaat Bibi anaal vernederen ;)
Als het op een groot conflict aankomt, dan blijft er niets van Iran over.
pi_179084330
Iran vs Israel kan nu ook hier aub:
NWS / Iran valt Israel aan

Dan kan het hier beperkt blijven tot de interne strijd van Syri.
  vrijdag 11 mei 2018 @ 20:28:43 #49
371563 Nintex
Rechtsts
pi_179094052
HKaaman twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 17:09:19 This raw IS GoPro footage showing an attack on Syrian loyalists is chaotic to say the least. No clear chain of command, and undisciplined fighters. Ends with their up-armored technical/troop transport vehicle taking a tank round. https://t.co/FFCpKuDLJO https://t.co/bDDvlwmaPM reageer retweet
Mooi filmpje van prutsende IS'ers die een tank shell vangen. :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179098122
roman_tusk twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 22:35:19 #US and #Iraqi #Intelligence officials assess the Abu Bakr-Al Baghdadi the leader of Islamic State is in the small ISIS pocket along the Euphrates River, he Is thought to stay in the town of Hajin, this is why #ISIS is defending it so furiously with thousands of fighters https://t.co/TQAnSqw0gH reageer retweet
De Amerikanen hebben Baghdadi gevonden :W

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179098150
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 00:20 schreef Nintex het volgende:
roman_tusk twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 22:35:19 #US and #Iraqi #Intelligence officials assess the Abu Bakr-Al Baghdadi the leader of Islamic State is in the small ISIS pocket along the Euphrates River, he Is thought to stay in the town of Hajin, this is why #ISIS is defending it so furiously with thousands of fighters https://t.co/TQAnSqw0gH reageer retweet
De Amerikanen hebben Baghdadi gevonden :W
:')
pi_179135239
Dit zijn wat oudere beelden. ISIS valt PMU in Tel Afar aan. Goede kwaliteit beeld, kom ik niet vaak tegen. Laat zien wat de PMU allemaal kan. Onder andere gebruik van drones en communicatie met luchtmacht.

pi_179136023
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:34 schreef Peunage het volgende:
Dit zijn wat oudere beelden. ISIS valt PMU in Tel Afar aan. Goede kwaliteit beeld, kom ik niet vaak tegen. Laat zien wat de PMU allemaal kan. Onder andere gebruik van drones en communicatie met luchtmacht.

Ik blijf het ook bijzonder om te zien dat ze er echt lol in hebben.
  maandag 14 mei 2018 @ 00:07:20 #54
371563 Nintex
Rechtsts
pi_179144978
AP twitterde op zondag 13-05-2018 om 23:50:19 BREAKING: Influential Iraqi Shiite cleric Muqtada al-Sadr is current front-runner as partial national election results announced reageer retweet
Peilingen zaten er (weer) naast?

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  maandag 14 mei 2018 @ 06:05:13 #55
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179146992
‘Partial’
Schijnen nog stemmen van militairen, expats en IDP’s niet geteld te zijn volgens @iraqi_security
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179153161
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:07 schreef Nintex het volgende:
AP twitterde op zondag 13-05-2018 om 23:50:19 BREAKING: Influential Iraqi Shiite cleric Muqtada al-Sadr is current front-runner as partial national election results announced reageer retweet
Peilingen zaten er (weer) naast?
komt die sadr weer verrassend om de hoek? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179153312
het zuidelijk front waren de eersten met hun "deescalation zone" waardoor het regime zijn handen vrij kreeg om de krachten elders/doorslaggevender in te zetten.
is de tijd nu aangebroken dat ze nu voelen hoe een "deescalatie zone" ook kan voelen?

IvanSidorenko1 twitterde op zondag 13-05-2018 om 21:10:24 #Syria #Damascus #SouthDamascus Activist Earlier today : Huge reinforcements have arrived from the Al-nakhba forces (Elite Forces) of the SAA, to Qadam & the Batikha roundabout to completely finish off the southern Damascus front ASAP, and after that to head straight to Daraa." reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179158825
Is de uitslag al definitief?
pi_179158915
alleen van 10 provincies. Abadi gaat winnen.
pi_179159315
Official IHEC results of #IraqElections2018 in 10 mostly southern provinces, including Baghdad:

Sadr: 1.10M votes
Amiri's PMU: 962K votes
Abadi: 717K votes
Maliki: 590K votes
Hakim: 400K votes

Note: this doesn't reflect the number of seats given Iraq's electoral system.
pi_179159759
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 18:47 schreef Montana_ir het volgende:
Official IHEC results of #IraqElections2018 in 10 mostly southern provinces, including Baghdad:

Sadr: 1.10M votes
Amiri's PMU: 962K votes
Abadi: 717K votes
Maliki: 590K votes
Hakim: 400K votes

Note: this doesn't reflect the number of seats given Iraq's electoral system.
Thanks, niet veel nederlandse krantenartikelen aan gewijd of wel?
pi_179160934
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 19:09 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Thanks, niet veel nederlandse krantenartikelen aan gewijd of wel?
Idk..woon niet in NL en lees geen Nederlandse kranten.
pi_179165375

Hoofddoek en communistisch lol

Ze heeft een zetel gewonnen in al-Najaf.

[ Bericht 0% gewijzigd door Montana_ir op 14-05-2018 23:22:39 ]
pi_179170079
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 23:08 schreef Montana_ir het volgende:

Hoofddoek en communistisch lol

Ze heeft een zetel gewonnen in al-Najaf.
Ik zie dat ze tot de Sadr coalitie behoort.
En veel meer communisten.

Ze zegt in ieder geval wel zinnige dingen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:59:32 #65
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179184332
DdQKvIpX0AA_k-_?format=jpg&name=medium
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 16 mei 2018 @ 04:14:26 #66
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179189103
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:01 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik blijf het ook bijzonder om te zien dat ze er echt lol in hebben.
Achja waarom niet he? De werkloosheid onder jongeren in Irak is enorm dus tja waarom niet ff rambo spelen toch?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 16 mei 2018 @ 13:17:56 #67
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179195922
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:59 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Hele pocket nu kennelijk al rood
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:25:55 #68
365082 IPA35
Patriarch
pi_179197460
Nu alleen Yarmouk nog opruimen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:51:39 #71
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179198191
Nee, je loopt uren achter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179198671
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179198937
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 04:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Achja waarom niet he? De werkloosheid onder jongeren in Irak is enorm dus tja waarom niet ff rambo spelen toch?
Omdat je een IQ boven de 80 hebt? ohnee, je zei 'Irak'........
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:28:36 #74
187810 Szura
Kijk eens aan!
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:31:40 #75
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179199094
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:24 schreef Rangono het volgende:

[..]

Omdat je een IQ boven de 80 hebt? ohnee, je zei 'Irak'........
:')
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179225474
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:01 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik blijf het ook bijzonder om te zien dat ze er echt lol in hebben.
Ik zie niet dat ze er lol in hebben. Vooral niet omdat dit meerendeels sjia zijn uit het zuiden van Irak die soennitische gebieden in het noorden van Irak moeten bevrijden van IS omdat sommigen IS best wel tof vonden/vinden.

Het zijn soldaten in een oorlog, geen downys.
  donderdag 17 mei 2018 @ 20:41:01 #77
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179227355
Assad kennelijk in Sotsji geweest
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179228258
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 19:06 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ik zie niet dat ze er lol in hebben. Vooral niet omdat dit meerendeels sjia zijn uit het zuiden van Irak die soennitische gebieden in het noorden van Irak moeten bevrijden van IS omdat sommigen IS best wel tof vonden/vinden.

Het zijn soldaten in een oorlog, geen downys.
In het filmpje zie je ze lachen, leuzen naar elkaar schreeuwen.

Volk met een lage intelligentie die genieten van oorlog.
pi_179232956
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 21:23 schreef Rangono het volgende:

[..]

In het filmpje zie je ze lachen, leuzen naar elkaar schreeuwen.

Volk met een lage intelligentie die genieten van oorlog.
Wat wil je dan, huilen, janken, laag moreel :?
  vrijdag 18 mei 2018 @ 03:12:13 #80
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179233132
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179236338
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 02:38 schreef Peunage het volgende:

[..]

Wat wil je dan, huilen, janken, laag moreel :?
Minder pret in oorlog mag wel, ja.
pi_179238397
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 20:41 schreef Szura het volgende:
Assad kennelijk in Sotsji geweest
Hij zal het uitje wel verdiend hebben :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator vrijdag 18 mei 2018 @ 12:19:21 #83
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179238861
werkbezoek zeker, hoe heb ik schijt aan de lokale bevolking zonder ze direct door hun koppen te schieten

hoop dat hij wat bijgeleerd heeft
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator vrijdag 18 mei 2018 @ 12:22:18 #84
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179238919
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 21:23 schreef Rangono het volgende:

[..]

In het filmpje zie je ze lachen, leuzen naar elkaar schreeuwen.

Volk met een lage intelligentie die genieten van oorlog.
genieten niet maar dat zie je overal en is van alle tijden, is vooral een uitlaatklep voor de adrenaline

heeft echt geen reet met lage intelligentie te maken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179240119
RGzYeTV.jpg
UUs5f11.jpg

Massive explosions at Hama Airbase


tot dusverre twee tot vier explosies aldus Twitter...
  vrijdag 18 mei 2018 @ 14:10:43 #86
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179241014
Weer een munitiedepot?

Overigens zijn alle pockets met rebellen nu opgeruimd en ISIS bijna afgemaakt, dus zal er weer een nieuwe legeroperatie aanstaande zijn. Lees een hoop geruchten (Daraa, Ghab-plains/Jisr al Shughour, West-Aleppo of allemaal tegelijk) maar ook deze operatie in Idlib om de snelweg naar Aleppo zeker te stellen.

@Bosni94
#source 2nd phase of the SAA's Idlib op will begin soon. Aims: Restoring the control of the area between the railway and the M5. Morek, Khan Shaykhun, Maarrat al-Numan, Saraqib. Lifting the siege on Fuah and Kafriya. In parallel with the work to restore Jisr al-Shoughur and Ariha

En via @TomtheBasedCat
Ddd8fByUQAIuhQp?format=jpg&name=small

Oude kaart van dezelfde user, remember: eerste fase is al voltooid met de herovering van Abu Dhuhur. Fase 2 en 3 zouden dan eventueel hand-in-hand gaan.

DdeB5x9UQAEV3FB?format=jpg&name=medium
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179244675
hoe wel vooralsnog speculatie, zou dit eigenlijk niet eens zo vergezocht zijn als de turken weer van koers gaan veranderen mbt de pkk strijd. het zou dan ook verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor alles wat in noord syrie gebeurd in sdf gebied.

Presidential spokesperson Kalın denies post-election ‘peace process with PKK’
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179244810
die putin ook :')

aawsat_eng twitterde op vrijdag 18-05-2018 om 15:33:22 #Breaking | Putin says if Europe wants refugees to return to Syria, #Syria needs help to rebuild Putin says if Europe wants refugees to return to Syria, #Syria needs help to rebuild reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 03:48:04 #89
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179256028
https://www.cbsnews.com/n(...)-northwestern-syria/

quote:
The Trump administration has withdrawn all assistance from Northwest Syria, according to administration officials. This is the newest demonstration of the administration's intent to briskly exit the country once ISIS is fully defeated.

The decision, made through an inter-agency process over the last few weeks, will mean that tens of millions of dollars will be cut off from previous U.S.-backed efforts to strengthen and stabilize the local society. Projects included countering violent extremism, supporting independent society and independent media, strengthening education, and advocating for community policing. The region will become the first area of the country where, other than humanitarian aid, the U.S. is officially disengaging.
Logisch, welke ‘nuttige’ assets hadden ze daar nog? Helemaal niemand. Rusland en Turkije delen daar de lakens uit.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179282873
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 03:48 schreef Szura het volgende:
https://www.cbsnews.com/n(...)-northwestern-syria/

[..]

Logisch, welke ‘nuttige’ assets hadden ze daar nog? Helemaal niemand. Rusland en Turkije delen daar de lakens uit.
vond het ook wel een merkwaardige bericht. dacht dat ze daar al een tijdje volledig waren vertrokken, maar kennelijk liepen wat kleine dingen nog, ik moet dan denken aan groepjes mensen die een workshop hier en daar geven. weinig een asset te noemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179283299
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

quote:
In his April 21, 2018 column in the Lebanese daily Al-Nahar, titled "Hizbullah Resettling in Syria," Ahmad 'Ayyash referred to the policy of transfer and forced demographic change that the Bashar Al-Assad regime has been conducting in Syria over the past several years, with the assistance of Hizbullah and its other allies. [1] According to 'Ayyash, this is actually an Iranian "settlement project," which involves expelling residents from various parts of the country and resettling these areas with Shi'ite members of Hizbullah and of other Iran-backed militias, who prevent the original residents from returning to their homes. He warned that the presence of these new settlers in Syria may not be temporary.

"Hizbullah's involvement in the Syria war is not confined to military action aimed at propping up the Syrian regime. [Its goals] extend much further than that, and have to do with an Iranian settlement project whose implementation began several years ago. The aim [of this project] is changing the demography [of Syria] by settling [it with members of] Iran-backed [Shi'ite] militias from Afghanistan, Lebanon and other countries in the region.

"Naturally, the world is currently occupied with the implications of the chemical [weapons] issue, which came up again after the Assad regime used such weapons... in Douma, near Damascus. But while addressing the issue of the chemical weapons, [the world] is ignoring the ongoing plan of demographic cleansing, as part of which tens of thousands of Syrians were transferred from their homes in Ghouta to northern Syria several days ago, and thousands of others left eastern Al-Qalamun, near Damascus, [as part of a move] 'brokered by Russia'...

"[These] tens of thousands of Syrians left their ancestral homes, where their families had been living for generations, just as hundreds of thousands of [other] Syrians had previously left their homes in Aleppo, Hama, Homs and Al-Qusayr. The world is oblivious [to the fact] that Iran has been acting vigorously to fill the demographic vacuum [left by these Syrians], with Hizbullah acting as the chief executive arm of this [project]. Whoever doubts the existence of this Iranian plan can read statements made by Ali Akbar Velayati, an advisor to Supreme Leader [Khamenei], as quoted by the Iranian news agency Mehr. [He said]: 'The Islamic awakening on our resistance front begins in Tehran and extends to Baghdad, Damascus, Beirut and Palestine, and will soon include Yemen as well. Were it not for Iran's support, Baghdad and Damascus would have been occupied by ISIS today, and Beirut would have been occupied by Israel.'

"Several weeks ago, Al-Nahar received information that people from Al-Qusayr had appealed to the Syrian regime for permission to return to their properties in that town, and had received permission to do so. But when they reached the town, they found themselves facing Hizbullah militiamen, who are still militarily occupying the town, and who ordered them back, saying: 'Whoever gave you permission [to return is welcome] to give you back your property.' According to the information [we received], Hizbullah is investing in developing thousands of acres in this area, known for its fertile fields, and will directly reap the profits.

"One of the most disturbing aspects of the Iranian plan in Syria was reported by our colleague, [Lebanese journalist] Randa Taqi Al-Din, in the daily Al-Hayat. She cited French sources, who assessed that Hizbullah will transform from the 'Lebanese Hizbullah' into the 'Syrian Hizbullah,' because its members are currently settling in Syria along with the Iranians.[2]

"On May 6, thousands of these [Hizbullah] 'settlers' will be bussed to voting booths in Lebanon, and especially in the Baalbek-Hermel governorate, [to vote in Lebanon's parliamentary elections]. Then they will return to their 'properties,' to continue carrying out their 'duty of jihad.'"
Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
pi_179283500
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
*O* allah, bashar, suriya *O*

niks nieuws overigens, al jaren gaande dit, miljoenen vluchtelingen zijn recentelijk ook onteigend van hun eigendommen in syrie, om ervoor te zogen dat ze niet meer terugkeren. velen vinden iran de lesser evil in het conflict, want iran backt het oh zo geweldige baath regime O+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179283528
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

*O* allah, bashar, suriya *O*

niks nieuws overigens, al jaren gaande dit, miljoenen vluchtelingen zijn recentelijk ook onteigend van hun eigendommen in syrie, om ervoor te zogen dat ze niet meer terugkeren. velen vinden iran de lesser evil in het conflict, want iran backt het oh zo geweldige baath regime O+
Het doelbewust vestigen van hun eigen strijders uit Sji'itische gemeenschappen is niet veel anders dan wat IS deed in de door hun veroverde gebieden. Het wegzuiveren van andere groepen en denkbeelden. We hebben het wel telkens over het kernwapenprogramma van Iran, maar als je geen reden vindt om daar sancties tegen in te voeren, dan heb je hier toch wel een veel betere reden zou je denken.
pi_179283682
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:44 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het doelbewust vestigen van hun eigen strijders uit Sji'itische gemeenschappen is niet veel anders dan wat IS deed in de door hun veroverde gebieden. Het wegzuiveren van andere groepen en denkbeelden.
inderdaad. organisaties als isis en al qaida zijn de vaandeldragers van sunni jihadisten en iran is de vaandeldrager van de sjia jihadisten, hun lange termijn doel is om hun doctrine op te leggen aan de massa's.

quote:
We hebben het wel telkens over het kernwapenprogramma van Iran, maar als je geen reden vindt om daar sancties tegen in te voeren, dan heb je hier toch wel een veel betere reden zou je denken.
trump zij dank of is het eerder netanyahu, wie we moeten bedanken dat we weer met dat kernwapenprogramma bezig zijn. overigens zijn er genoeg sancties tegen het baath regime en hezz.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179285359
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

inderdaad. organisaties als isis en al qaida zijn de vaandeldragers van sunni jihadisten en iran is de vaandeldrager van de sjia jihadisten, hun lange termijn doel is om hun doctrine op te leggen aan de massa's.

[..]

trump zij dank of is het eerder netanyahu, wie we moeten bedanken dat we weer met dat kernwapenprogramma bezig zijn. overigens zijn er genoeg sancties tegen het baath regime en hezz.
En nu Iran nog, ook ironisch dat juist deze zuiveringen mensen weghoudt uit Syrie (al dan niet gedwongen), en dus in Europa. De hypocrisie regeert.
pi_179288012
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
Onzin.
pi_179288105
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:44 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het doelbewust vestigen van hun eigen strijders uit Sji'itische gemeenschappen is niet veel anders dan wat IS deed in de door hun veroverde gebieden. Het wegzuiveren van andere groepen en denkbeelden. We hebben het wel telkens over het kernwapenprogramma van Iran, maar als je geen reden vindt om daar sancties tegen in te voeren, dan heb je hier toch wel een veel betere reden zou je denken.
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 15:46 schreef DeParo het volgende:

[..]

En nu Iran nog, ook ironisch dat juist deze zuiveringen mensen weghoudt uit Syrie (al dan niet gedwongen), en dus in Europa. De hypocrisie regeert.
Heb je het nou over Israel of Iran ?
pi_179288454
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:10 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Onzin.
Aldus onze onze correspondent ter plekke :').
pi_179288466
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:16 schreef Montana_ir het volgende:

[..]


[..]

Heb je het nou over Israel of Iran ?
Iran :).
pi_179288833
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:38 schreef DeParo het volgende:

[..]

Aldus onze onze correspondent ter plekke :').
Was paar weken geleden in Syri en ik ga in september weer naar Syri. ;)
pi_179288918
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:39 schreef DeParo het volgende:

[..]

Iran :).
waar komen de meeste Isralirs vandaan?
Oost Europa of Afrika? Lol
pi_179292161
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

waar komen de meeste Isralirs vandaan?
Oost Europa of Afrika? Lol
De meeste Isralirs komen uit het Midden-Oosten.
pi_179292202
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
Op welke etnische zuiveringen doel je?
pi_179294593
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 22:33 schreef Rangono het volgende:

[..]

De meeste Isralirs komen uit het Midden-Oosten.
Bron?
pi_179294856
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 22:33 schreef Rangono het volgende:

[..]

De meeste Isralirs komen uit het Midden-Oosten.
Zo'n 800.000 Joden verkasten na de stichting vanuit Arabische landen richting Isral. De meeste joden hebben toch echt een Europese oorsprong. Feitelijk zijn het uiteraard kolonisten, die op grondgebied van een ander bevolkingsgroep een politieke entiteit hebben gesticht.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179294867
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 22:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

Op welke etnische zuiveringen doel je?
Sektarische zuivering is een betere omschrijving uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179295360
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
Is hier een onafhankelijke bron voor die deze praktijk bevestigd?

Vaker voorbij zien komen en zou het zeker niet uitsluiten maar geen bewijs gezien. Een Libanese politicus' uitspraak alleen is geen bewijs naar mijn mening.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_179297671
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 01:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zo'n 800.000 Joden verkasten na de stichting vanuit Arabische landen richting Isral. De meeste joden hebben toch echt een Europese oorsprong. Feitelijk zijn het uiteraard kolonisten, die op grondgebied van een ander bevolkingsgroep een politieke entiteit hebben gesticht.
Er wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen in Israel, circa 6 miljoen zijn joods. Deze joden komen overval vandaan. Het Midden-Oosten, Afrika, Europa. Verder is het uitermate pervers om deze mensen als 'kolonisten' te bestempelen terwijl ze gevlucht zijn voor de verschikkingen van het antisemitisme.
pi_179297673
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 01:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

Sektarische zuivering is een betere omschrijving uiteraard.
Nogmaals: welke zuiveringen?
pi_179298652
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

waar komen de meeste Isralirs vandaan?
Oost Europa of Afrika? Lol
Het artikel en het argument gaat over Iran dus ik weet niet waarom je er opeens Israel bij gaat betrekken.

quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:03 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Was paar weken geleden in Syri en ik ga in september weer naar Syri. ;)
Dit keer je ogen open doen zou ik zeggen :'). Nogmaals je weet prima dat het artikel gewoon klopt, dat je het niet wilt geloven is gewoon anders, maar wees eerlijk ten minste.
pi_179298677
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 02:17 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Is hier een onafhankelijke bron voor die deze praktijk bevestigd?

Vaker voorbij zien komen en zou het zeker niet uitsluiten maar geen bewijs gezien. Een Libanese politicus' uitspraak alleen is geen bewijs naar mijn mening.
Ik haalde het eigenlijk uit de column van Thomas Friedman in de New York Times, wel iemand die normaal zijn bronnen enigszins checkt, overigens waren er al eerder stukken:

https://www.theguardian.c(...)o-increase-influence
https://www.nytimes.com/2(...)legacy-trashing.html

Dus wat dat betreft.
  maandag 21 mei 2018 @ 11:45:07 #112
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_179299014
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 01:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zo'n 800.000 Joden verkasten na de stichting vanuit Arabische landen richting Isral. De meeste joden hebben toch echt een Europese oorsprong. Feitelijk zijn het uiteraard kolonisten, die op grondgebied van een ander bevolkingsgroep een politieke entiteit hebben gesticht.
Arabieren zijn natuurlijk ook gewoon kolonisten uit het Arabische schiereiland en hun religie hoort daar ook gewoon thuis, die hoort helemaal niet in Syri.
Sowieso had de homo sapiens gewoon in Afrika moeten blijven.
But here we are.
pi_179305703
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 11:18 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het artikel en het argument gaat over Iran dus ik weet niet waarom je er opeens Israel bij gaat betrekken.

People who live in glass houses shouldn't throw stones ;)
pi_179305916
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 11:18 schreef DeParo het volgende:


Dit keer je ogen open doen zou ik zeggen :'). Nogmaals je weet prima dat het artikel gewoon klopt, dat je het niet wilt geloven is gewoon anders, maar wees eerlijk ten minste.
Ik ben altijd eerlijk.. je komt Sjiieten (uit Iran, Afghanistan,..) alleen in Sayeda Zeineb tegen. Is ook heel normaal het is een heilige plek voor de Shia. Verder kom je ze nergens tegen in Syri. Ja er wonen veel Irakezen in Syrie, maar die woonde al in Syrie voor de oorlog sinds jaren 80/90.
pi_179319809
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:37 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

People who live in glass houses shouldn't throw stones ;)
Nogmaals het gaat over Iran waarom ga je er niet op in? Te gevoelig?

quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:48 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Ik ben altijd eerlijk.. je komt Sjiieten (uit Iran, Afghanistan,..) alleen in Sayeda Zeineb tegen. Is ook heel normaal het is een heilige plek voor de Shia. Verder kom je ze nergens tegen in Syri. Ja er wonen veel Irakezen in Syrie, maar die woonde al in Syrie voor de oorlog sinds jaren 80/90.
Ga eens in op wat daadwerkelijk in het artikel wordt gesteld.
pi_179321029
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 13:16 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nogmaals het gaat over Iran waarom ga je er niet op in? Te gevoelig?

[..]

Ga eens in op wat daadwerkelijk in het artikel wordt gesteld.
Zoveel bijzonders staat er toch niet in het artikel?
pi_179321143
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:22 schreef Rangono het volgende:

[..]

Zoveel bijzonders staat er toch niet in het artikel?
Ik vind etchnische zuivering toch een aardige beschuldiging.
pi_179321172
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:30 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik vind etchnische zuivering toch een aardige beschuldiging.
Roepen dat iets etnische zuiveringen zijn maakt het nog niet dat dat ook daadwerkelijk gaande is.
pi_179321260
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:31 schreef Rangono het volgende:

[..]

Roepen dat iets etnische zuiveringen zijn maakt het nog niet dat dat ook daadwerkelijk gaande is.
Het moedwillig veranderen van de demografie binnen een bepaald gebied is toch moeilijk te ontkennen als etnische zuivering op de manier zoals dat hier zou gebeuren.
pi_179321397
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het moedwillig veranderen van de demografie binnen een bepaald gebied is toch moeilijk te ontkennen als etnische zuivering op de manier zoals dat hier zou gebeuren.
Excuus, maar dan zou Israel ook aan etnische zuiveringen doen en hebben gedaan. En zo vrij veel landen/volkeren.

Het is gewoon sektarisch geweld dat evident is in dit soort conflicten.
pi_179321599
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:43 schreef Rangono het volgende:

[..]

Excuus, maar dan zou Israel ook aan etnische zuiveringen doen en hebben gedaan. En zo vrij veel landen/volkeren.

Het is gewoon sektarisch geweld dat evident is in dit soort conflicten.
Nogmaals. Waarom proberen een vergelijking te willen maken. Al zou Israel dat hebben gedaan wat geeft Iran dit recht dan?
pi_179321658
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:55 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nogmaals. Waarom proberen een vergelijking te willen maken. Al zou Israel dat hebben gedaan wat geeft Iran dit recht dan?
Och, 'recht'. Maar het laat wel zien dat wij er niet zo moeilijk over moeten doen. Sektarisch geweld is nu eenmaal evident in dit soort conflicten.
pi_179321708
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:59 schreef Rangono het volgende:

[..]

Och, 'recht'. Maar het laat wel zien dat wij er niet zo moeilijk over moeten doen. Sektarisch geweld is nu eenmaal evident in dit soort conflicten.
Interessant, wie moeten we dan de schuld geven als die Soennieten die niet meer terug kunnen hun aanslagen in Europa gaan plegen, in Europa radicaliseren, volgens mij houden Assad en Iran deze 'vluchtelingen' bewust buiten hun grens, dat we dat nu even kunnen overwegen.
pi_179321755
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:01 schreef DeParo het volgende:

[..]

Interessant, wie moeten we dan de schuld geven als die Soennieten die niet meer terug kunnen hun aanslagen in Europa gaan plegen, in Europa radicaliseren, volgens mij houden Assad en Iran deze 'vluchtelingen' bewust buiten hun grens, dat we dat nu even kunnen overwegen.
Als deze redenering ook maar een beetje valide zou zijn, dan is het wachten tot christenen uit het Midden-Oosten aanslagen gaan plegen.

Toch vreemd dat dat niet gebeurd.
pi_179321856
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:03 schreef Rangono het volgende:

[..]

Als deze redenering ook maar een beetje valide zou zijn, dan is het wachten tot christenen uit het Midden-Oosten aanslagen gaan plegen.

Toch vreemd dat dat niet gebeurd.
De problemen met vluchtelingen die we nu hebben is toch echt met een groot deel Soenieten, waar de Christenen op den duur wel terug te lijken kunnen gaan, lijkt dit voor Soenieten wat minder vanzelfsprekend.
pi_179321893
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:07 schreef DeParo het volgende:

[..]

De problemen met vluchtelingen die we nu hebben is toch echt met een groot deel Soenieten, waar de Christenen op den duur wel terug te lijken kunnen gaan, lijkt dit voor Soenieten wat minder vanzelfsprekend.
Je doet net alsof 'de soennieten' enkel slachtoffer zijn. De aanslagen van salafisten op sjiitische moskeeeen is geen zeldzaamheid.
pi_179322055
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:08 schreef Rangono het volgende:

[..]

Je doet net alsof 'de soennieten' enkel slachtoffer zijn. De aanslagen van salafisten op sjiitische moskeeeen is geen zeldzaamheid.
Nee. Maar ik hoef hun 'problemen' ook niet in Nederland te hebben als je snapt wat ik bedoel. De consequentie van deze etnische zuivering is dus dat ze blijven waar ze zitten. We kunnen niet als Turkije er even een paar miljoen een paspoort geven.
pi_179322229
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Maar ik hoef hun 'problemen' ook niet in Nederland te hebben als je snapt wat ik bedoel. De consequentie van deze etnische zuivering is dus dat ze blijven waar ze zitten. We kunnen niet als Turkije er even een paar miljoen een paspoort geven.
Ah, ok.
pi_179322352
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:21 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ah, ok.
De Soenieten zijn van de twee belangrijke Islamitische sektes het meest geindoctrineerd geraakt met conservatisme, maar het Sji'isme beweegt ook aardig die kant op, ik heb met beide sektes hoe ze over de grote lijn zijn geworden vandaag de dag maar we hoeven niet te doen alsof de ene sekte nou zo heel veel beter is dan de andere op dit moment dus.
pi_179322452
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:26 schreef DeParo het volgende:

[..]

De Soenieten zijn van de twee belangrijke Islamitische sektes het meest geindoctrineerd geraakt met conservatisme, maar het Sji'isme beweegt ook aardig die kant op, ik heb met beide sektes hoe ze over de grote lijn zijn geworden vandaag de dag maar we hoeven niet te doen alsof de ene sekte nou zo heel veel beter is dan de andere op dit moment dus.
Beide sektes zijn onwenselijk, maar op een hele andere manier. Het Sji'isme is niet verantwoordelijk voor terrorisme (zeker niet in Europa), wel is het geopolitiek problematisch (Iran). Maar de onthoofdingen, terrorisme zie je toch echt terug bij de salafistische aftakking van het soennisme.
pi_179322549
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:30 schreef Rangono het volgende:

[..]

Beide sektes zijn onwenselijk, maar op een hele andere manier. Het Sji'isme is niet verantwoordelijk voor terrorisme (zeker niet in Europa), wel is het geopolitiek problematisch (Iran). Maar de onthoofdingen, terrorisme zie je toch echt terug bij de salafistische aftakking van het soennisme.
Sji'isme is wel verantwoordelijk voor terrorisme maar inderdaad op een vaak andere manier en vaak niet in Europa, hoe dan ook meer Soenieten in Europa drukken lijkt me dan ook niet de oplossing voor dit probleem, wat dat betreft zijn Soenieten inderdaad wat meer van de daden zoals jij ze beschrijft maar dat heeft er ook mee te maken hoe die radicalen elkaar op dit moment uitleggen wat dan hun Islam betekent.
pi_179325699
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Maar ik hoef hun 'problemen' ook niet in Nederland te hebben als je snapt wat ik bedoel. De consequentie van deze etnische zuivering is dus dat ze blijven waar ze zitten. We kunnen niet als Turkije er even een paar miljoen een paspoort geven.
Etnische zuiveringen :?

Allemaal op basis van een column van een notoire Hezbollah-hater.

Hier nog een pareltje van deze man:
https://www.memri.org/rep(...)anizations-war-syria
pi_179333033
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:12 schreef Peunage het volgende:

[..]

Etnische zuiveringen :?

Allemaal op basis van een column van een notoire Hezbollah-hater.

Hier nog een pareltje van deze man:
https://www.memri.org/rep(...)anizations-war-syria
Thomas Friedman gebruikt hem ook als bron dus ik denk dat zijn geloofwaardigheid toch redelijk is te noemen mbt dit onderwerp.
pi_179348270
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 11:20 schreef DeParo het volgende:
Ik haalde het eigenlijk uit de column van Thomas Friedman in de New York Times, wel iemand die normaal zijn bronnen enigszins checkt, overigens waren er al eerder stukken:

https://www.theguardian.c(...)o-increase-influence
https://www.nytimes.com/2(...)legacy-trashing.html

Dus wat dat betreft.
Deze bronnen geven enkele vaag verwijzingen naar derde bronnen aan.
Daarnaast kan je de verhuizen van en naar Idlib door rebellen en aanverwanten niet afdoen als etnische zuiveringen wat mij betreft. Dat zijn gevangenenruilen en een vrijgeleide aanbieden ipv doodvechten terwijl de strijd is gestreden. Zoals ook in het geval van Douma etc.
En een vrijgeleide kan enkel naar rebellengebied, niet naar het presidentile paleis in Damascus.
Om van etnische demografische zuiveringen te spreken als een vaststaand feit moet er toch weer meer hebben plaatsgevonden. Namelijk bestaande populatie op land X/dorp X die worden verjaagd daar vanwege het feit dat ze behoren tot groep X.

Wat het Syrische regime met Iran wel doet is dat men niet zomaar toestaat dat zomaar alle vluchtelingen zelf terug komen naar hun geboortegrond van oorsprong. Dus van de situatie smerig gebruik maken om vanuit demografische overwegingen te zeggen "jullie komen niet terug naar plaats X". Maar dit bekijkt men per regio/plaats. Zoals aangegeven ging men wel akkoord met terugkeer van vluchtelingen naar Aleppo, maar niet naar andere plaatsen zoals bijv Qusayr het grensdorpje veroverd door Hizbullah en waar zij tot op de dag van vandaag hun belangrijke militaire basis hebben.
Zo ging het regime akkoord met terugkeer van vluchtelingen uit Qusayr naar een andere regio; Idlib en Jisr al Shoghour. Want de Syrische vluchtelingen in Libanon zijn ook voor Hizbullah daar een probleem aangezien ze daar de demografische situatie ook veranderen en veel Libanezen hen graag zien terugkeren. Het dilemma zal hem hierin zitten. Hizbullah en andere partijen in Libanon hebben geen zin dat een miljoen Syrirs in Libanon met de jaren daar permanenter gevestigd zitten en ondanks dat ze geen nationaliteit krijgen met hun aanwezigheid toch (demografisch) op de samenlevingen drukken aldaar. Anderzijds zal Assad ze zeker op strategische plekken in Syri niet zomaar terug willen.

Dat betekent niet dat men bestaande demografische verhoudingen aanpakt om die te veranderen. De vluchtelingenstroom komt op gang door genadeloze bombardementen en die vinden plaats in rebellenbolwerken in soennitische plaatsen en niet Alawi-gebied in en rondom Latakia of Tartous en die gehele groene kuststrook.

Want ertegenover staat dat bij vele heroveringen van Assads regime zoals Aleppo er geen (soennitische) burgerbevolking is verjaagd na de heroveringen. Maar wel dat het regime zorgvuldig kijkt na een inname of in de toekomst men een terugkeer van vluchtelingen in dit gebied toelaat of niet. En dat is welzeker een sektarische afweging in de praktijk. Maar niet altijd dezelfde afweging echter. Met name Aleppo zijn aardig wat vluchtelingen ook uit Turkije naar teruggekeerd (kan je zo online nalezen), maar ook zij die binnen Syri displaced waren. En met name soennieten.

In het andere topic in het politieke subforum verwijs je naar een memri-artikel waar met name de Libanese journalist Ahmad Ayash van de krant annahar wordt aangehaald mbt "feiten" van uitgevoerde demografische genocides. In het hele artikel wordt enkel door hem naar vage derde bronnen verwezen als "informatie is tot ons gekomen dat...". Deze man heeft ook nogal duidelijke opvattingen over Hizbullah. Dat mag, heb ik ook. Maar tot die men keiharde bronnen aankomt ipv vaagheden zou ik hem met een korreltje zout nemen.

Overigens heeft Isral zeker bij de oprichting van diens staat zich (ook) bediend waar jij Syri en Iran in Syri van beschuldigd; etnische zuiveringen. Neem aan dat jij dit erkent en ook zo van walgt, toch?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_179360973
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 02:38 schreef Aloulu het volgende:

Overigens heeft Isral zeker bij de oprichting van diens staat zich (ook) bediend waar jij Syri en Iran in Syri van beschuldigd; etnische zuiveringen. Neem aan dat jij dit erkent en ook zo van walgt, toch?
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179393651
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179397015
interessant

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 26-05-2018 om 10:36:20 S. #Syria: for 1st time US officially warns Assad in case of an offensive in S. de-escalation zone (#Daraa-#Quneitra), saying "firm & appropriate measures" will be taken in that case. https://t.co/OPvousEstw reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179397300
het gaat niet zo goed met de genocide in Afrin ;(

quote:
Syria's Afrin rebuilds, welcoming back displaced citizens

Afrin's markets are once again buzzing with activity as many restaurants, fruit and vegetable stands, cafes and clothing shops have reopened their doors to customers.

Normal life is gradually returning to the city in northwestern Aleppo province, some two months after the Free Syrian Army and the Turkish army took control of Afrin on March 18 as part of Operation Olive Branch. The Turkish military launched the offensive Jan. 20 against the People’s Protection Units (YPG), an armed Kurdish group that controlled the predominately Kurdish area. Turkey considers the YPG a terrorist organization, which the group denies. The YPG is part of a larger coalition that assisted US troops fighting against the Islamic State in Syria.

Read more: http://www.al-monitor.com(...)d.html#ixzz5GbMMfyef
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179398801
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 04:37 schreef Peunage het volgende:

[..]

Dan kunnen ze weer terugzwemmen.
En zij zullen het overleven vanuit de Noordzee inshallah.
Zo niet dan ook inshallah.
pi_179403559
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 14:00 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

En zij zullen het overleven vanuit de Noordzee inshallah.
Zo niet dan ook inshallah.
Maşallah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')