abonnement Unibet Coolblue
pi_179008578
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 8 mei 2018 @ 10:52:25 #2
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_179008598
_O- _O_
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_179008629
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 10:49 schreef FranticDJ het volgende:
Mijn pa is helemaal geil van Aldi kant en klare lasagne. Van die vieze pastasoep waarbij elke hap t zelfde smaakt. Vooral dat laatste vind ik zo jammer bij veel gerechten.
Ik vind die kant en klare goedkoopste lasagnes ook lekker. :@ Niet te vergelijken met een verse lasagne, maar toch wel een soort guilty pleasure. :') Maarja, ik ben ook gek op de kant en klare boterhammen uit de supermarkt. :9 In het buitenland, want in Nederland zijn ze te gezond en niet meer klef. :r

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 10:50 schreef Isabeau het volgende:
Ja, behalve dan de pasta die ik in Leiden heb gehad _O_ _O_ _O_
Spaghettata hier in Rotterdam vond ik ook wel lekker. :9
pi_179008635
Dit weekend 2x uit eten, gelukkig ben ik niet zo moeilijk en vind ik het al snel best
pi_179008647
Noorwegen, Litouwen en dan UK. Nice.
pi_179008671
Ik ga dit weekend naar Trek. :9
pi_179008742
Ik heb trek.
Sterkheidsbaas van alles.
  Official ESF Kreviewer dinsdag 8 mei 2018 @ 10:59:29 #8
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179008762
Die gore kant en klare pasta is altijd overladen met bechamelsaus. Dat vind ik zo ontzettend goor bij een bolognese... :r.
pi_179008781
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 10:53 schreef Myraela het volgende:

Ik vind die kant en klare goedkoopste lasagnes ook lekker.
Die zijn vaak lekkerder dan wat je in een restaurant krijgt :')

Bechamel is lekker :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 8 mei 2018 @ 11:01:12 #10
217702 Lonaa
Honger!
pi_179008802
Bechamel :9

Jfrank eet ook altijd die k&k van de aldi :')
Sterkheidsbaas van alles.
  Official ESF Kreviewer dinsdag 8 mei 2018 @ 11:04:00 #11
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179008860
bechamel hoort niet over bolognese, dames. :(.

Het is wel goddelijk in combinatie met blauwe kaas, spinazi, pijnboompitten, ui (en pasta dus)
pi_179008862
Heel vroeger kocht ik ergens een diepvries lasagne. Zo lekker. Maar die winkel stopte (volgens mij was dat de Edah) en ik kon nergens een goede vervanger vinden. Toen ben ik 'm zelf gaan maken. Eigenlijk is daar mijn kookhobby mee begonnen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_179008864
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 11:04 schreef Kreator het volgende:
bechamel hoort niet over bolognese, dames. :(.

Het is wel goddelijk in combinatie met blauwe kaas, spinazi, pijnboompitten, ui (en pasta dus)
Nu begin ik ook honger te krijgen :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179008882
M'n moeders katertje is vermist. ;( Pas 6 maanden oud. Hopelijk komt die nog terug.

pi_179008891
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 11:04 schreef Kreator het volgende:
bechamel hoort niet over bolognese, dames. :(.

Het is wel goddelijk in combinatie met blauwe kaas, spinazi, pijnboompitten, ui (en pasta dus)
Bechamel moet over alles, ALLES ZEG IK JE.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 11:06:14 #16
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179008901
Bechamel :9~ Dat zat gisteren ook op mijn lasagne.

Which reminds me, eten voor straks uit de vriezer halen. Gnocchi met paprika, courgette, chorizo, artisjok en feta.
Spoilers!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 11:07:47 #17
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179008926
Fijn trouwens van je doktersbezoek Kaatje.
Spoilers!
pi_179008931
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 11:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bechamel :9~ Dit zat gisteren ook op mijn lasagne.

Which reminds me, eten voor straks uit de vriezer halen. Gnocchi met paprika, courgette, chorizo, artisjok en feta.
Oeh, dat klnkt lekker. Ik heb voor vanavond Bamya, afgelopen zondag meegekregen van mijn syrische vrienden. Zo lekker. Ik kende het vegetarisch maar dit is een variant met vlees (geen idee wat).
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 mei 2018 @ 11:16:59 #19
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179009180
Paar weken geleden een garnalenlasagne gehaald bij een viskraam op de markt. Die was voor een opwarmlasagne goed te doen :Y.

Ik bestel ook wel eens een pasta bolognese en dan weet ik eigenlijk direct al dat ik er spijt van ga krijgen. Het heeft weinig met een goede ragu te maken. :')
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_179009202
Niet vooruit te branden vandaag
  dinsdag 8 mei 2018 @ 11:19:51 #21
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179009241
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 11:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Oeh, dat klnkt lekker. Ik heb voor vanavond Bamya, afgelopen zondag meegekregen van mijn syrische vrienden. Zo lekker. Ik kende het vegetarisch maar dit is een variant met vlees (geen idee wat).
Iemand hier maakte dit recept eens en het bevalt al jaren. Erg goede smaakcombinatie.
https://www.24kitchen.nl/recepten/spaanse-gnocchischotel

Die bamya ziet er smakelijk uit. Zit er okra door? Ik heb dat nog nooit op, vraag me erg af hoe het smaakt.
Spoilers!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 11:21:50 #22
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179009305
Na lang wikken, wegen en overleg krijgen we nu alleen een nieuwe goot onder het nieuwe dak. Hij is antraciet en ik ben er uiteindelijk blij mee geloof ik. Klaar voor 190 euro ^O^
Spoilers!
  Official ESF Kreviewer dinsdag 8 mei 2018 @ 11:23:15 #23
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179009339
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 11:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Na lang wikken, wegen en overleg krijgen we nu alleen een nieuwe goot onder het nieuwe dak. Hij is antraciet en ik ben er uiteindelijk blij mee geloof ik. Klaar voor 190 euro ^O^
Betere keus, denk ik. :7.
pi_179009350
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 11:19 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Iemand hier maakte dit recept eens en het bevalt al jaren. Erg goede smaakcombinatie.
https://www.24kitchen.nl/recepten/spaanse-gnocchischotel

Die bamya ziet er smakelijk uit. Zit er okra door? Ik heb dat nog nooit op, vraag me erg af hoe het smaakt.
Ja, okra, dat heeft een licht bittere smaak. Ik hou dus echt niet van bitter maar dit is prima te doen. Als ik het zelf maak is het met een recept van Ottolengy en gaat het in de oven (met diepvries okra van de turk) en zondag kreeg ik het van verse okra. Je moet er een half uur bij blijven en niet roeren in de pan, maar husselen (dus pan optillen en rondhusselen), dan gaat er vlees en tomatenpuree en water bij, peper en zout en dan moet het een tijd stoven. Er moest nog iets aan kruid bij, maar daar kwamen we echt niet uit wat het was, google translate kreeg het ook niet in het engels voor elkaar.
We have far more in common than that which devides us..
  Official ESF Kreviewer dinsdag 8 mei 2018 @ 11:25:11 #25
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_179009381
Dit heb ik nooit geweten.

quote:
Lasagna can be a heavy cheese bomb. The comfort casserole dish of noodles layered with a tomato-based meat sauce, mozzarella, ricotta and liberal doses of Parmesan is a rich dish that takes time to make. It requires long-cooked meat sauce and, if you are ambitious, handmade pasta. It is good. And it is a project.

This story is not about that kind of lasagna, which has its origins in Naples. It is about lasagne, which is ubiquitous north of Rome. Note the difference in the last letter of the name. Lasagne is plural and refers to the noodles themselves, also plural. Lasagna is Italian American parlance and refers to the aforementioned cheesy composition, the dish in toto.

Lasagne-with-an-e is a multi-layered luxurious delivery system for flavor, made with thin egg noodles and bolstered by silken pools of the thickened buttery sauce known as besciamella in Italian, and béchamel in French. We call it white sauce.

Let's add some history about béchamel to the story. The sauce originated in Tuscany during the Renaissance, and was brought to France by Catherine de Medici's chefs. I like to think it was brought in lasagne. It's milk thickened with a binder of briefly cooked butter and flour, called roux. Béchamel, which is one of the "mother sauces" of French cuisine, is used as a soufflé base, to nap various dishes as a sauce; it's also the helpful, glorious glue that can hold baked dishes together.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')