Ik vind die kant en klare goedkoopste lasagnes ook lekker. Niet te vergelijken met een verse lasagne, maar toch wel een soort guilty pleasure. Maarja, ik ben ook gek op de kant en klare boterhammen uit de supermarkt. In het buitenland, want in Nederland zijn ze te gezond en niet meer klef.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 10:49 schreef FranticDJ het volgende:
Mijn pa is helemaal geil van Aldi kant en klare lasagne. Van die vieze pastasoep waarbij elke hap t zelfde smaakt. Vooral dat laatste vind ik zo jammer bij veel gerechten.
Spaghettata hier in Rotterdam vond ik ook wel lekker.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 10:50 schreef Isabeau het volgende:
Ja, behalve dan de pasta die ik in Leiden heb gehad
Die zijn vaak lekkerder dan wat je in een restaurant krijgtquote:Op dinsdag 8 mei 2018 10:53 schreef Myraela het volgende:
Ik vind die kant en klare goedkoopste lasagnes ook lekker.
Nu begin ik ook honger te krijgenquote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:04 schreef Kreator het volgende:
bechamel hoort niet over bolognese, dames. .
Het is wel goddelijk in combinatie met blauwe kaas, spinazi, pijnboompitten, ui (en pasta dus)
Bechamel moet over alles, ALLES ZEG IK JE.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:04 schreef Kreator het volgende:
bechamel hoort niet over bolognese, dames. .
Het is wel goddelijk in combinatie met blauwe kaas, spinazi, pijnboompitten, ui (en pasta dus)
Oeh, dat klnkt lekker. Ik heb voor vanavond Bamya, afgelopen zondag meegekregen van mijn syrische vrienden. Zo lekker. Ik kende het vegetarisch maar dit is een variant met vlees (geen idee wat).quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bechamel Dit zat gisteren ook op mijn lasagne.
Which reminds me, eten voor straks uit de vriezer halen. Gnocchi met paprika, courgette, chorizo, artisjok en feta.
Iemand hier maakte dit recept eens en het bevalt al jaren. Erg goede smaakcombinatie.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Oeh, dat klnkt lekker. Ik heb voor vanavond Bamya, afgelopen zondag meegekregen van mijn syrische vrienden. Zo lekker. Ik kende het vegetarisch maar dit is een variant met vlees (geen idee wat).
Betere keus, denk ik. .quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Na lang wikken, wegen en overleg krijgen we nu alleen een nieuwe goot onder het nieuwe dak. Hij is antraciet en ik ben er uiteindelijk blij mee geloof ik. Klaar voor 190 euro
Ja, okra, dat heeft een licht bittere smaak. Ik hou dus echt niet van bitter maar dit is prima te doen. Als ik het zelf maak is het met een recept van Ottolengy en gaat het in de oven (met diepvries okra van de turk) en zondag kreeg ik het van verse okra. Je moet er een half uur bij blijven en niet roeren in de pan, maar husselen (dus pan optillen en rondhusselen), dan gaat er vlees en tomatenpuree en water bij, peper en zout en dan moet het een tijd stoven. Er moest nog iets aan kruid bij, maar daar kwamen we echt niet uit wat het was, google translate kreeg het ook niet in het engels voor elkaar.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 11:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Iemand hier maakte dit recept eens en het bevalt al jaren. Erg goede smaakcombinatie.
https://www.24kitchen.nl/recepten/spaanse-gnocchischotel
Die bamya ziet er smakelijk uit. Zit er okra door? Ik heb dat nog nooit op, vraag me erg af hoe het smaakt.
quote:Lasagna can be a heavy cheese bomb. The comfort casserole dish of noodles layered with a tomato-based meat sauce, mozzarella, ricotta and liberal doses of Parmesan is a rich dish that takes time to make. It requires long-cooked meat sauce and, if you are ambitious, handmade pasta. It is good. And it is a project.
This story is not about that kind of lasagna, which has its origins in Naples. It is about lasagne, which is ubiquitous north of Rome. Note the difference in the last letter of the name. Lasagne is plural and refers to the noodles themselves, also plural. Lasagna is Italian American parlance and refers to the aforementioned cheesy composition, the dish in toto.
Lasagne-with-an-e is a multi-layered luxurious delivery system for flavor, made with thin egg noodles and bolstered by silken pools of the thickened buttery sauce known as besciamella in Italian, and béchamel in French. We call it white sauce.
Let's add some history about béchamel to the story. The sauce originated in Tuscany during the Renaissance, and was brought to France by Catherine de Medici's chefs. I like to think it was brought in lasagne. It's milk thickened with a binder of briefly cooked butter and flour, called roux. Béchamel, which is one of the "mother sauces" of French cuisine, is used as a soufflé base, to nap various dishes as a sauce; it's also the helpful, glorious glue that can hold baked dishes together.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |