FOK!forum / Culinesse à gogo / BBQ Topic #7 hete kolen en rokend hout
borrepusmaandag 7 mei 2018 @ 22:38
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

De sparerib tutorial van userX, voor de liefhebbers. :)

Ribben van Erasmo (Weber)
2d0g8et.jpg

Pulled Pork van Xlarge
14w5dgm.jpg

Stoeltafel maakt een enorme procureur.
b8juhx.jpg

De fatty van Emil23 (Cobb)
UVSfZ5W.jpg

Ribben van DrParanoid
1k0.jpg

nelisb grillt biefstuk voor op de pasta
23wtzyg.jpg

Fietsie bereid een roast en rib van 4 kilo van een wroetvarken (steenoven)
360.jpg
360.jpg

Picana van Catch22 (uds)
Ah5EAQC.jpg

Kipdijsaté van GuitarJJ
QJo6spT.jpg

Pizzahuts spatchcock chicken
OyRKrJn.jpg

Beercan chicken van junkiexp
tQM5SG4.jpg

Bloemkool van Lucky_Strike
d4tOfvc.jpg

Smoke on!

[ Bericht 43% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-05-2018 09:29:31 ]
borrepusmaandag 7 mei 2018 @ 22:42
Hele kip is altijd lekker, tegenwoordig ga ik voor de roadkill chicken. Hoef ik geen blikje bier op te offeren.
zlotkadinsdag 8 mei 2018 @ 09:52
Gisteren Shakshuka gemaakt op de barbecue, in een skillet. Vrij pittig maar erg lekker recept. Heel simpel op te doen ook
Xlargedinsdag 8 mei 2018 @ 12:25
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:42 schreef borrepus het volgende:
Hele kip is altijd lekker, tegenwoordig ga ik voor de roadkill chicken. Hoef ik geen blikje bier op te offeren.
Je kan ook eerst het bier opdrinken, en dan vullen met water en eventueel een boulion blokje erbij :)
golferdinsdag 8 mei 2018 @ 12:53
Mooie foto's in de OP. :')
Patroondinsdag 8 mei 2018 @ 13:21
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:25 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Je kan ook eerst het bier opdrinken, en dan vullen met water en eventueel een boulion blokje erbij :)
Ja blikje is puur om dat ding omhoog te houden. Wat je er in doet maakt niet uit.
borrepusdinsdag 8 mei 2018 @ 18:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 13:21 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ja blikje is puur om dat ding omhoog te houden. Wat je er in doet maakt niet uit.
Precies dus bouillonblokje kan je ook net zo goed weg laten
Lucky_Strikedinsdag 8 mei 2018 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:53 schreef golfer het volgende:
Mooie foto's in de OP. :')
Pareltjes he?

Deze OP bijwerken staat op m'n to do lijst. Tenzij TS er zin in heeft natuurlijk :P
JeSuisDroppiedinsdag 8 mei 2018 @ 19:00
Vorige week mini burgers, kipspiesjes, hotwings en BCC gemaakt.

Deze week maar even proberen ertussen te proppen.
borrepusdinsdag 8 mei 2018 @ 19:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Pareltjes he?

Deze OP bijwerken staat op m'n to do lijst. Tenzij TS er zin in heeft natuurlijk :P
Of de TS er zijn in heeft..... Waarom denk je dat we dit pareltje nog hebben ;)
Lucky_Strikedinsdag 8 mei 2018 @ 20:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:56 schreef borrepus het volgende:

[..]

Of de TS er zijn in heeft..... Waarom denk je dat we dit pareltje nog hebben ;)
Ik regel het wel. Niet als standaard service maar omdat BBQ plaatjes altijd leuk zijn :)
fietsiedinsdag 8 mei 2018 @ 20:40
Eerst maar eens fatsoenlijk houtskool zoeken.... mijn baal is leeg.
Fogeldinsdag 8 mei 2018 @ 22:42
Beestachtige BBQ getest...

Leuk stuk vlees gevonden tgdKbl1.jpg
SPOILER
a 60 euro per kilo :X
Qij382V.jpg
«Salade» erbij (broccoli, bearnaisesaus, cheddar en bacon)
9CuouNa.jpg
Helemaal prima!

[ Bericht 0% gewijzigd door Fogel op 09-05-2018 10:10:14 ]
fietsiedinsdag 8 mei 2018 @ 22:45
^O^
Pietverdrietdinsdag 8 mei 2018 @ 23:09
Belgie niet door?
golferdinsdag 8 mei 2018 @ 23:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Belgie niet door?
Nee, de BBQ van België is afgebrand. ;)
Xlargewoensdag 9 mei 2018 @ 07:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:48 schreef borrepus het volgende:

[..]

Precies dus bouillonblokje kan je ook net zo goed weg laten
Ja, ik reageer op jouw bericht dat je geen blikje bier hoeft op te offeren, Dit is ook tegenstrijdig dan :)
Trouwens wel leuk dat je een linkje naar mijn ribben tutorial in de OP hebt gezet, jammer dat niet alle foto's ervan het niet meer doen
Helsinkiwoensdag 9 mei 2018 @ 07:53
Zaterdag een barbecue bij collega's van mijn vriend. Hij werkt er nog niet zo lang en ik heb ze nog niet eerder ontmoet. Nu hebben ze gevraagd of iedereen iets wil meenemen. Hebben jullie nog ideeën voor iets leuks maar simpels? Er zijn twee zwangeren aanwezig maar verder is er voor zover wij weten niets om rekening mee te houden.
littledrummergirlwoensdag 9 mei 2018 @ 08:28
quote:
7s.gif Op woensdag 9 mei 2018 07:53 schreef Helsinki het volgende:
Zaterdag een barbecue bij collega's van mijn vriend. Hij werkt er nog niet zo lang en ik heb ze nog niet eerder ontmoet. Nu hebben ze gevraagd of iedereen iets wil meenemen. Hebben jullie nog ideeën voor iets leuks maar simpels? Er zijn twee zwangeren aanwezig maar verder is er voor zover wij weten niets om rekening mee te houden.
couscoussalade ^O^ altijd n hit
borrepuswoensdag 9 mei 2018 @ 08:38
quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2018 07:45 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ja, ik reageer op jouw bericht dat je geen blikje bier hoeft op te offeren, Dit is ook tegenstrijdig dan :)
Trouwens wel leuk dat je een linkje naar mijn ribben tutorial in de OP hebt gezet, jammer dat niet alle foto's ervan het niet meer doen
Ik heb eigenlijk gewoon de OP van het vorige deel ongezien doorgezet. Gok zo maar dat de foto's het al even niet meer doen
Vjenne12345woensdag 9 mei 2018 @ 09:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 22:42 schreef Fogel het volgende:
Beestachtige BBQ getest...

Leuk stuk vlees gevonden [ afbeelding ]
SPOILER
a 60 euro per kilo :X
[ afbeelding ]
«Salade» erbij (broccoli, bearbaisesaus, cheddar en bacon)
[ afbeelding ]
Helemaal prima!
hoe heb je die gekruid?
Lucky_Strikewoensdag 9 mei 2018 @ 09:30
OP is aangepast. Ik plaats hier veel te weinig foto's zie ik alweer.
Lucky_Strikewoensdag 9 mei 2018 @ 09:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 22:42 schreef Fogel het volgende:
Beestachtige BBQ getest...

Leuk stuk vlees gevonden [ afbeelding ]
SPOILER
a 60 euro per kilo :X
[ afbeelding ]
«Salade» erbij (broccoli, bearbaisesaus, cheddar en bacon)
[ afbeelding ]
Helemaal prima!
_O_
Jij houdt niet van halve maatregelen he?
Fogelwoensdag 9 mei 2018 @ 10:12
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 09:11 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

hoe heb je die gekruid?
Peper en zout, lekker simpel, het vlees spreekt voor zich :)

quote:
12s.gif Op woensdag 9 mei 2018 09:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

_O_
Jij houdt niet van halve maatregelen he?
Valt het op? :+
Xlargewoensdag 9 mei 2018 @ 14:48
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 09:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
OP is aangepast. Ik plaats hier veel te weinig foto's zie ik alweer.
De OP is leuk geworden zo, met die foto's van de verschillende users :)
Lucky_Strikewoensdag 9 mei 2018 @ 15:05
quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2018 14:48 schreef Xlarge het volgende:

[..]

De OP is leuk geworden zo, met die foto's van de verschillende users :)
Thanks :)

Eens kijken of we dit topic sneller vol kunnen posten met nieuwe foto's.
borrepuswoensdag 9 mei 2018 @ 21:22
Ziet er goed uit zo ^O^

Zal er ook eens aan denken een foto te maken ipv alleen maar aan eten te denken
br00djekaas54321vrijdag 11 mei 2018 @ 15:27
Hallo lui,

Om het niveau van complete beginner te ontstijgen leek het me een goed idee om in ieder geval met de juiste materiaal aan de slag te gaan.

Vandaar dat ik mij afvroeg of jullie een specifieke houtskoolstarter konden aanraden.

Raden jullie überhaupt houtskoolstarters aan, is wellicht ook een interessante vraag.

Volgens mij kan je het ook een brikettenstarter noemen, maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
golfervrijdag 11 mei 2018 @ 15:47
Ik heb een Weberbrikettenstarter die prima voldoet bij het aansteken van mijn kokosBRIKETTEN. ^O^
The_strangervrijdag 11 mei 2018 @ 15:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 15:27 schreef br00djekaas54321 het volgende:
maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
Dat zou jammer zijn, aangezien kokosbriketten van het juiste merk bijzonder geschikt zijn voor het bbqen.
br00djekaas54321vrijdag 11 mei 2018 @ 16:15
Bedankt voor de reacties.

Ik heb geen idee waarom de personen in kwestie een 'afkeer' tegen briketten hebben, maar op basis van jullie reacties lijken kokosbriketten mij in ieder geval het proberen waard! Mag ik dan gelijk vragen welk merk aangeraden wordt?
Geraltvrijdag 11 mei 2018 @ 16:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 15:27 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hallo lui,

Om het niveau van complete beginner te ontstijgen leek het me een goed idee om in ieder geval met de juiste materiaal aan de slag te gaan.

Vandaar dat ik mij afvroeg of jullie een specifieke houtskoolstarter konden aanraden.

Raden jullie überhaupt houtskoolstarters aan, is wellicht ook een interessante vraag.

Volgens mij kan je het ook een brikettenstarter noemen, maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
Een Looftlighter schijnt ook prima te werken.
borrepusvrijdag 11 mei 2018 @ 16:27
Ligt eraan wat je gaat maken op de bbq, ga je een burgertje, steak, saté grillen dan is houtskool prima. Wordt heter en ik vind dat houtskool ook makkelijker aan gaat. nadeel van houtskool is dat het korter brand.

Heb zelf alleen ervaring met fire up kokosbriketten (want was de eerste die ik tegen kwam). Bevallen overigens prima voor langere sessies.
golfervrijdag 11 mei 2018 @ 16:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Ik heb geen idee waarom de personen in kwestie een 'afkeer' tegen briketten hebben, maar op basis van jullie reacties lijken kokosbriketten mij in ieder geval het proberen waard! Mag ik dan gelijk vragen welk merk aangeraden wordt?
Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa:
Ecobrasa11.jpg
zlotkavrijdag 11 mei 2018 @ 18:51
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa:
[ afbeelding ]
Deze gebruik ik ook, gaat prima voor lange sessies in de smoker. Houtskool gebruik ik alleen voor High&fast
br00djekaas54321vrijdag 11 mei 2018 @ 21:15
De Looftlighter ziet er interessant uit maar ik ben toch maar voor een brikettenstarter van Weber gegaan. In ieder geval bedankt voor de suggesties. Hopelijk kan ik binnenkort kokosbriketten een kans geven!

Volgens mij ontvangt niemand hier sponsorgeld van Weber dus ik vraag het maar even: levert Weber volgens jullie goed/acceptabel spul − waar voor je geld − of hebben ze voornamelijk goede marketing? Er zal vast wel een leuke winstmarge op zitten maar krijg je er een degelijk product voor terug?

Bedankt voor jullie tijd.
FrankRicardzaterdag 12 mei 2018 @ 14:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 21:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
De Looftlighter ziet er interessant uit maar ik ben toch maar voor een brikettenstarter van Weber gegaan. In ieder geval bedankt voor de suggesties. Hopelijk kan ik binnenkort kokosbriketten een kans geven!

Volgens mij ontvangt niemand hier sponsorgeld van Weber dus ik vraag het maar even: levert Weber volgens jullie goed/acceptabel spul − waar voor je geld − of hebben ze voornamelijk goede marketing? Er zal vast wel een leuke winstmarge op zitten maar krijg je er een degelijk product voor terug?

Bedankt voor jullie tijd.
Ik heb mijn brikettenstarter bij de Action gehaald, voor een paar euro, want ik vond dat Weber behoorlijk veel geld vroeg voor een simpel stukje metaal.
fietsiezaterdag 12 mei 2018 @ 14:33
Ik heb had er twee, vasn die brikettenstarters, een goedkope van de bouwmarkt, en een Weber.
Beiden zijn ongeveer evenveel gebruikt; de Weber is nog prima in orde, die van de bouwmarkt is veranderd in grofvuil.

Ik denk dat die dingen toch vrij snel erg erg heet worden, en ook weer snel afkoelen. Dat zal toch zijn impact hebben op het materiaal...

Persoonlijk vind ik het bij Weber altijd wel opletten; de BBQ is een prima ding.
Maar alu vet-lekbakjes kun je van andere merken veel en veel goedkoper vinden, en ik heb er nog nooit kwaliteits issues mee gehad.
"t Is dus net wat je zoekt.

Ik heb een Weber GBS grillrooster, maar de GBS pan ga ik echt niet aanschaffen. Een gietijzeren pan van een tientje van de rommelmarkt doet het meer dan prima.

Oftewel: ze hebben naar mijn idee goede spullen, maar ook pittige prijzen. Slim kiezen wat je wel "merk" koopt, en wat elders houdt het leuk.
br00djekaas54321zaterdag 12 mei 2018 @ 23:36
Bedankt voor de reacties.

Een beetje research en gezond verstand kan uiteraard geen kwaad!

Vergeleken met het 'geklungel' met aanmaakblokjes is zo een brikettenstarter wel handig, heb ik mogen ervaren.

Mensen hier die te spreken zijn over 'indirect grilling'?
Kalebatzmaandag 14 mei 2018 @ 00:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 23:36 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Een beetje research en gezond verstand kan uiteraard geen kwaad!

Vergeleken met het 'geklungel' met aanmaakblokjes is zo een brikettenstarter wel handig, heb ik mogen ervaren.

Mensen hier die te spreken zijn over 'indirect grilling'?
Ik heb een 5-euro-starter van de gamma, ding is al een paar jaar oud maar doet het prima en is nog niet doorgeroest. Gebruik ik uitsluitend voor briketten. Als ik op houtskool wil grillen gooi ik steek ik dat aan met een aantal aanmaakblokjes tussen het houtskool, rechtstreeks in de bbq.

Houtskool gebruik ik om direct te grillen. Met briketten kan dat natuurlijk ook, maar briketten zijn ook geschikt voor indirect.
Het is niet de vraag of mensen te spreken zijn over indirect grillen, beter vraag je hoe je het toe moet passen. Een beetje bbqer die een wat groter stukje vlees wil grillt ook indirect.

Voor kerntemperaturen etc., Google is je vriend.
Friday12maandag 14 mei 2018 @ 00:52
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:38 schreef borrepus het volgende:

Kipdijsaté van GuitarJJ
[ afbeelding ]

Is hier een recept van ziet er goed uit :9
borrepusmaandag 14 mei 2018 @ 07:48
quote:
6s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:52 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Is hier een recept van ziet er goed uit :9
Geen idee wat voor recept hier gebruikt is, maar kan voor saté het volgende recept aanraden: http://www.bbqgenootschap(...)vleeskippenvlees%29/ (beter bekend als DanBras Sate). Ik gebruik het recept overigens als richtijn, kan best zijn dat de
er andere ingredienten in de marinade belanden.
Belangrijkste wat mij betreft is kippendijen (i.p.v. kipfilet) en ruim op tijd marineren.
Helsinkidinsdag 15 mei 2018 @ 11:02
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 08:28 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

couscoussalade ^O^ altijd n hit
Nog bedankt voor deze suggestie!
Ik wilde eerst tabouleh maken, maar het is kısır geworden en dat viel erg goed in de smaak *O*.
Geraltdinsdag 15 mei 2018 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 14:33 schreef fietsie het volgende:


Persoonlijk vind ik het bij Weber altijd wel opletten; de BBQ is een prima ding.
Ik denk dat de BBQ's van Weber overpriced zijn. Als je kijkt naar bv een Rösle, die zijn net wat gunstiger geprijsd en volgens mij kwalitatief minstens net zo goed als de Webers.
Geraltdinsdag 15 mei 2018 @ 11:28
Bij nader inzien zijn die eigenlijk net zo duur zie ik nu :@
Xlargedinsdag 15 mei 2018 @ 12:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:28 schreef Geralt het volgende:
Bij nader inzien zijn die eigenlijk net zo duur zie ik nu :@
Ik ken Rosle niet, en aangezien ze even duur zijn uiteindelijk, kunnen die misschien ook wel tegen een stootje.

Maar mijn Webers staan het gehele jaar buiten, zonder bescherming in alle soorten weer, en daar kunnen ze tegen, op een paar roestige moertjes na.
En dat al jaren lang, het is dan ook zeker zijn geld wel waard vind ik :)
Ferdiiwoensdag 16 mei 2018 @ 19:37
ik ben op zoek naar een goede kern thermometer met 2 sensoren, 1 voor de bbq en 1 voor de kern. Daarbij wil ik ze op de smartphone kunnen uitlezen. wie heeft er ervaring met een goede?
borrepuswoensdag 16 mei 2018 @ 20:01
Ik heb een inkbird uit China (29 dollar). Bluetooth bereik is goed genoeg en batterij duur ook, geen referentie met de grote merken.
App werkt prima op Android ben er blij mee
Lucky_Strikevrijdag 18 mei 2018 @ 11:30
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 19:37 schreef Ferdii het volgende:
ik ben op zoek naar een goede kern thermometer met 2 sensoren, 1 voor de bbq en 1 voor de kern. Daarbij wil ik ze op de smartphone kunnen uitlezen. wie heeft er ervaring met een goede?
iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade.
Ferdiivrijdag 18 mei 2018 @ 18:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade.
thanks, 1 besteld *O*
fietsiezaterdag 19 mei 2018 @ 18:33
360.jpg360.jpg

Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees...
Lucky_Strikezaterdag 19 mei 2018 @ 19:27
Eet smakelijk Fiets!

Wij gaan er morgen weer voor. Pulled pork en twee soorten varkensribben. Met koolsla en patatas bravas.

Maandag gaan we voor burgers. Het is dit weekend weinig origineel maar wel lekker :9~

Ik heb ook nog 3 snacks maar ik weet nog niet op welke dag we daar aan toe komen. Moinkballs, chorizo en pimentos de padrón :9
Ferdiimaandag 21 mei 2018 @ 18:17
4fx537.jpg

Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur *O*
aloamaandag 21 mei 2018 @ 18:23
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:17 schreef Ferdii het volgende:
[ afbeelding ]

Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur *O*
Dat wil wel?

Ga ik binnenkort proberen. :9
Ferdiimaandag 21 mei 2018 @ 18:25
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:23 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat wil wel?

Ga ik binnenkort proberen. :9
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer :{ iets te lang maakt snel droog
aloamaandag 21 mei 2018 @ 19:02
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:25 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer :{ iets te lang maakt snel droog
Dat vroeg ik me af...ik stop ze altijd in de oven en dan zijn ze al :9
Hoe lang moet zoiets ongeveer? Ik neem aan sneller dan uit de oven!
Martijn1Pmaandag 21 mei 2018 @ 19:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 18:33 schreef fietsie het volgende:

Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees...
Ja lekker! Mooi assortiment. Al heeft de reguliere ah hier ook graangevoerd vlees. Kiloprijs is enkel aan de forse kant, maarja.. aanbod is er in ieder geval
nelisbmaandag 21 mei 2018 @ 19:35
Mega baksteenburger gisteren.

nml2pv.jpg
golfermaandag 21 mei 2018 @ 20:25
Vandaag weer geBBQ-ed: gemarineerde kippendijsaté, gevlinderde grote gamba's, pipipiri spare ribs, aubergine, kabeljauw met een kreeftensausje een lekkere frisse salade en tenslotte perzik met karamel-zeezout.
Pizzahutdinsdag 22 mei 2018 @ 14:00
Mijn Weber "collectie" heeft weer een nieuw lid: Weber 57cm GBS Master Touch Blue Slate :W

Gelijk goed ingebrand met biefstukspies met Peruaanse groene saus, gemarineerde speklapjes, buffalo chicken wings, Moink balls en een spatchcock. Niet allemaal op een avond natuurlijk.

Heb nog twee Pork Shoulder Joints uit Engeland. Van plan deze ok lekker low en slow te gaan bereiden.
Maikuuulwoensdag 23 mei 2018 @ 05:12
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:35 schreef nelisb het volgende:
Mega baksteenburger gisteren.

[ afbeelding ]
Wat een monsterburger :9 heerlijk

Iets meer dan een jaar geleden in Australie 1.2 kg steak op de bbq (ik weet het is niet de schoonste bbq :p )

a07wgg.jpg

Even bijkomen in de folie

21oaioo.jpg

Ozzie made aardappelsalade met spekjes :9

2rh8k68.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door Maikuuul op 23-05-2018 05:22:10 ]
Ferdiizondag 27 mei 2018 @ 19:07
Vandaag voor het eerst Pulled pork gemaakt *O*

Vlees uitpakken *O*
263k30l.jpg

Eerst in de Rub
2ibgeh5.jpg

Klaar om te beginnen :)
4ln414.jpg

Flink wat uurtjes verder 70 graden kerntemp, tijd om in te pakken
3qvew.jpg

88graden *O*

6o0axx.jpg

Nog even rusten in de Alu folie

o7w1nc.jpg

Nog als geheel

otlmc8.jpg

Pullen maar *O*

9bj2p2.jpg

Kruiden en bbq saus erdoor

zmilxs.jpg

Eindresultaat *O*

29mulub.jpg


Leerpunten voor de volgende keer: betere indirecte zone maken en eerst de bbq op lucht lekkage controleren :P hierdoor was temp in begin moeilijk onder controle te krijgen
br00djekaas54321zaterdag 9 juni 2018 @ 19:46
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door:

51.jpg

Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as.
nelisbzaterdag 9 juni 2018 @ 20:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 19:46 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door:

[ afbeelding ]

Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as.
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.
br00djekaas54321zaterdag 9 juni 2018 @ 20:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:09 schreef nelisb het volgende:

[..]

Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.
Bedankt voor de reactie. De kolen doen in principe wel hun werk, wat dat betreft inderdaad niets aan de hand!
Lucky_Strikezaterdag 9 juni 2018 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 19:07 schreef Ferdii het volgende:

Wat een tof en uitgebreid verslag _O_

Wij aten vanavond broodjes hamburger. Burger, ui, spek, tomaat en broodje allemaal van de bbq.

Morgen gaan lamskotelet, merguez, asperge, zoete aardappel en aubergine op de bbq.
br00djekaas54321zaterdag 9 juni 2018 @ 20:58
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Lucky_Strikezaterdag 9 juni 2018 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Ik vind het ergens op slaan maar de meningen verschillen er wel over geloof ik. Wij draaien hem na 3 minuten voor de eerste en laatste keer om omdat juist dan een mooie korst op he vlees ontstaat en daar hou ik van.
Friday12zondag 10 juni 2018 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt
borrepuszondag 10 juni 2018 @ 12:37
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig.

Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu
outcast_withinzondag 10 juni 2018 @ 18:13
Waar kan je het beste kolen halen (prijs/kwaliteit) ah? lidl? Action? bouwmarkt?
lightedzondag 10 juni 2018 @ 18:28
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 12:37 schreef borrepus het volgende:
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig.

Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu
topding.. veel beter dan zon goedkoop ding voor een vakantie
Spanky78zondag 10 juni 2018 @ 18:44
quote:
6s.gif Op zondag 10 juni 2018 11:54 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.

Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.

Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Friday12zondag 10 juni 2018 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 18:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.

Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.

Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Ik maak ook geen hele dikke burgers.. net iets dikker dan bv die van de mcdonalds. vind ik zelf lekkerder
Lucky_Strikezondag 10 juni 2018 @ 19:44
We hebben ons er vandaag makkelijk van afgemaakt. Asperges, voorgekookte zoete aardappel, aubergine en lamskoteletten in een marinade van olie, ras el hanout en knoflook gezet.
Verder nog een merguez van de Turkse slager en een kwak Griekse yoghurt met citroensap, munt en peterselie.

De koteletten met de marinade waren geen enorm succes. De rest was boven verwachting lekker. Alleen niet zo fotogeniek.
l2ludAV.jpg