abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180347776
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 00:15 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.

Raar maar waar.

Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?

Edit: Post 103 dus.
Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl

Haal je goede kolen.
  maandag 9 juli 2018 @ 09:39:53 #127
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_180348884
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit :@
Keep that perfect beat boy.
pi_180349439
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken.
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 10:54:55 #129
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180350347
Ik ben weer vergeten om foto's te maken afgelopen weekend. Vooral gisteren was redelijk bijzonder. Een Servische vriend had Joegoslavische worst en toebehoren meegenomen. We aten Joegoslavische broodjes met ajvar, rode ui, kajmak (soort roomkaas) en worstjes :9~
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 9 juli 2018 @ 11:12:46 #130
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180350747
quote:
17s.gif Op maandag 9 juli 2018 09:39 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit :@
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.

En ze waren echt mega sappig :), volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 11:31:07 #131
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180351048
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:12 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.

En ze waren echt mega sappig :), volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 9 juli 2018 @ 11:41:29 #132
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180351208
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 9 juli 2018 @ 12:05:29 #133
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180351755
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 07:16 schreef nelisb het volgende:

[..]

Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl

Haal je goede kolen.
Nice. Ga daar eens kijken.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 9 juli 2018 @ 13:14:57 #134
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180352817
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
  maandag 9 juli 2018 @ 13:15:11 #135
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180352825
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Thanks :)
  maandag 9 juli 2018 @ 14:21:46 #136
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_180354061
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ik vind ze er ook mooi uit zien.

Maar wat ik helaas te vaak nog zie (bij lokale barbecues dan!) zijn juist te verkoolde spareribs. Dat vind ik niet zo fijn smaken.
Enigszins met een mooi klein randje, prima, maar soms wel grote stukken vind ik een doodzonde.
Keep that perfect beat boy.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:01:37 #137
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180354873
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 13:14 schreef Fretwork het volgende:

[..]

3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
Ook een optie.
Ik spuit ze ieder half uur in met appelcider of sap met de plantenspuit.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 21 juli 2018 @ 16:50:55 #138
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180632638
Varkenswangetjes, een experiment.

Drie uur gepekeld in een mix van zeezout, grofgemalen peper, knoflook en uienpoeder.

Afgespoeld.

Gerookt, 90 minuten , met eik.

sp9LwKT.jpg


WQXFZpA.jpg

Straks half uurtje in hete perencider.

6KZHW7J.jpg

0NEQR5S.jpg


Dan de cider met honing erbij indampen en de wangetjes op de grill glaseren.

cAPAamz.jpg


pcFs5XH.jpg

[ Bericht 18% gewijzigd door fietsie op 21-07-2018 18:14:01 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  Moderator zondag 22 juli 2018 @ 22:14:55 #139
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180662079
We hadden geen zin in veel gedoe vandaag dus we hebben lui de gasbarbecue aangezet.

Côte de boeuf, chorizo, pimentos de pádron, bloemkool met komijn.
bOZC47f.jpg
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 25 juli 2018 @ 19:40:42 #140
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_180726170
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.

Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende ;)

Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  woensdag 25 juli 2018 @ 21:34:17 #141
130803 Gripper
Get a grip
pi_180728985
Je zou een stalen wok als deksel over het te grillen spul kunnen leggen, om toch een soort van dichte BBQ te creëren?
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 25 juli 2018 @ 22:09:22 #142
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180729990
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 19:40 schreef Paxlie het volgende:
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.

Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende ;)

Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
varkenshaasjes, 8 delen olijfolie en 1 deel witte azijn icm met suflaki kruiden.
de marinade een paar uur in een soepkom laten intrekken en dan de haasjes ermee insmeren en 24 uur in de koelkast.
pi_180731054
Jodenhaas met chimichurri altijd lekker.

Overigens is er totaal niets mis met een lekker worstje
  dinsdag 31 juli 2018 @ 13:23:27 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_180853322
Ik heb zondag voor mn verjaardag twee BBQ boeken gekregen:

Smokey-goodness-1.jpg en 8796c637de7f5bd551a5768834243bf9ea0e501e.jpg

Daar zit voorlopig wel weer even genoeg lekkere inspiratie in! :9
Maar vanavond gaat de Black Bastard aan voor pizza's.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180853459
smokey goodness heb ik hier ook, vooral de smokey goodness bbq saus/sparerib lak vind ik erg goed :)
hardcoholic
  woensdag 1 augustus 2018 @ 12:37:42 #146
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_180872866
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.

aNnWDe1.jpg
Pp2QD13.jpg
0JeAy0o.jpg
invmEDX.jpg
hi1TBLh.jpg
zQc4V7S.jpg
pi_180891530
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180892456
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden :)
pi_180893039
quote:
14s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 10:32 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden :)
Dat deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het einde de temperatuur te laag werd.

Inmiddels heb ik een black bastard, en is temperatuurschommeling niet meer zo'n issue :)
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 2 augustus 2018 @ 12:02:08 #150
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_180894077
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 11:06 schreef Gripper het volgende:
t deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het e
Ja het is wel altijd een gesteggel om die temperatuur constant te houden. Je moet er toch wel een beetje bij blijven met een Weber bbq, (Overigens waren die briketten gewoon echt slecht, warmte kwam van de houtblokken af die ik er de eerste uren op had gelegd).
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')