abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 1 juli 2018 @ 19:45:41 #76
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180169926
Naar aanleiding van de CUL / BBQ meet bij L_S, de foto's besloot ik ribben mee te brengen naar de meet; dat werd dus ribben maken!

Om te beginnen de ribben: buikspareribs van Iberico varkens. Na een nachtje ontdooien waren ze klaar om bewerkt te worden:
540.jpg

Ontdaan van vliezen en het ergste loshangende vet heb ik ze ingesmeerd met mosterd.
Een grove mosterd die ik even door de blender had gehaald om de mosterdzaadjes te breken.
Zo hebben ze een werkdag in de koelkast gelegen zodat ik ze na het werk verder kon gaan bereiden:
540.jpg

Thuisgekomen van het werk was het tijd voor wat extra prep-werk:
- Rubben
- Een bbq saus maken.

Voor de rub heb ik gebruikt:
- Zeezout
- Selderijzout
- Venkelzaad
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder

Het geheel is in de blender gemalen tot een poeder en toen, met rubberen handschoentjes aan, op de ribben gesmeerd. Zo ingesmeerd zijn de ribben van 17:00 - 19:00 terug de koeling in gegaan:
540.jpg

Daarna was het tijd voor de basis ingrediŽnten van de bbq-saus. (In de pan gingen flink meer tomaten):
540.jpg

De saus werd uiteindelijk gemaakt met:
- 1 zak spekjes van de AH
- Uien, fijngesneden
- Sjalotten, fijngesneden
- 2 bollen knoflook, fijngesneden

De spekjes verhit tot ze vet gingen loslaten, maar nog niet krokant waren.
Toen de rest van de bovenstaande ingrediŽnten erbij.
Dit verhit tot de uien glazig waren. Toen ging er bij

- Een flinke lading tomaten. Ontveld, in parten
- Een kom water

Dit verhit tot het geheel warm aan het worden was, en er toen de staafmixer in gezet net zo lang tot het geheel een dikke vloeistof geworden was, dit langzaam aan de kook gebracht

Vervolgens ging er in:
- 4 eetlepels versgemalen zwarte peper
- zes fijngesneden rode pepertjes
- een fles Jumbo huismerk biologische ketchup
- 350 gram rietsuiker
- 1 deciliter appel cider azijn
- 1 eetlepel selderij zout

Dit heeft de rest van de avond op een laag vuur met een warmhoudplaatje er tussen staan bubbelen. Vervolgens heb ik het door 2 zeven gewreven om alle nog aanwezige klontjes, stukjes spek e.d. eruit te halen.
540.jpg

Al vanaf smiddags 15:00 stond er een vuur in mijn houtoven; deze was rond 19:00 heet genoeg om het vuur eruit te kunnen halen en de ribben er voor in de plaats te kunnen zetten.
De ribben daarom zo in een ovenschaal gezet dat ze rondom goed verhit konden worden:
540.jpg

Zo gingen ze de (toen nog grofweg 400 graden hete) oven in, de eerste 10 minuten nog met een beetje kolen om een snelle terugval van temperatuur op te vangen:
540.jpg

Met de schoorsteenklep en de deur dicht, en al het vuur eruit bleven de ribben daar vervolgens een kleine 2 uur. Na een uurtje zijn ze voor het eerst ingesmeerd met een klein beetje van de saus, iets verdund met wat extra appelcider azijn:
540.jpg

Dit leverde de ribben op die, eenmaal afgekoeld, de koelkast in konden om de volgende dag gekoeld meegenomen te kunnen worden naar L_S:
540.jpg

Met een klein kolenvuurtje aan de zijkant van de weber werden de pan met saus en de ribben laaaangzaam opgewarmd tijdens het Bbq-feestje. Eenmaal warm werden de ribben per kant twee keer in de saus gezet, en vervolgens gesneden:
540.jpg
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_180170098
Het was geweldig fietsie _O_
Wat een werk en wat een smaak B-)
pi_180170175
Het was goddelijk Fietsie _O_
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 1 juli 2018 @ 21:22:05 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180172787
Respect. _O_
pi_180173465
Wauw fiets, wat een werk, liefde en aandacht zaten er in die ribben _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator zondag 1 juli 2018 @ 21:51:43 #81
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180173665
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 21:44 schreef Bluezz het volgende:
Wauw fiets, wat een werk, liefde en aandacht zaten er in die ribben _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar je hebt wel een leuke coverband gehoord :P
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_180173797
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 19:07 schreef Ferdii het volgende:
Vandaag voor het eerst Pulled pork gemaakt *O*

Vlees uitpakken *O*
[ afbeelding ]

Eerst in de Rub
[ afbeelding ]

Klaar om te beginnen :)
[ afbeelding ]

Flink wat uurtjes verder 70 graden kerntemp, tijd om in te pakken
[ afbeelding ]

88graden *O*

[ afbeelding ]

Nog even rusten in de Alu folie

[ afbeelding ]

Nog als geheel

[ afbeelding ]

Pullen maar *O*

[ afbeelding ]

Kruiden en bbq saus erdoor

[ afbeelding ]

Eindresultaat *O*

[ afbeelding ]

Leerpunten voor de volgende keer: betere indirecte zone maken en eerst de bbq op lucht lekkage controleren :P hierdoor was temp in begin moeilijk onder controle te krijgen
Ziet er goed uit...en ingewikkeld...als je die homp nou in de pan rondom aanbakt en dan in 10 uur in zilverfolie op de bbq...laat garen eerst op kolen en dan steeds houtskool bij vullen..zou dat lukken?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180173875
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 18:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.

Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.

Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Op hoog temp dichtschroeien is toch om het vocht enzo in het vlees te houden ?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180174034
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 21:58 schreef Geerd het volgende:

[..]

Op hoog temp dichtschroeien is toch om het vocht enzo in het vlees te houden ?
Nope.

Het vlees verliest meer vocht naarmate je harder bakt. Ook bij dichtschroeien.

Wat wel gebeurt is dat je suikers uit het vlees karamelliseert boven de 140 graden en dat je de maillardreactie een kickstart geeft. Je maakt smaak (baksmaak) en die kan dan daarna het vlees in trekken.

Maar vocht binnen houden
..nee. dan kun je beter op minder hoog vuur bakken.

Dat is dan ook handig: eerst aanbraden en dan de oven in om gelijkmatig te garen. Dan maak je wel veel smaak en verlies je daarna niet te veel vocht.
Whatever...
pi_180174136
quote:
6s.gif Op zondag 1 juli 2018 19:45 schreef fietsie het volgende:
Naar aanleiding van de CUL / BBQ meet bij L_S, de foto's besloot ik ribben mee te brengen naar de meet; dat werd dus ribben maken!

Om te beginnen de ribben: buikspareribs van Iberico varkens. Na een nachtje ontdooien waren ze klaar om bewerkt te worden:
[ afbeelding ]

Ontdaan van vliezen en het ergste loshangende vet heb ik ze ingesmeerd met mosterd.
Een grove mosterd die ik even door de blender had gehaald om de mosterdzaadjes te breken.
Zo hebben ze een werkdag in de koelkast gelegen zodat ik ze na het werk verder kon gaan bereiden:
[ afbeelding ]

Thuisgekomen van het werk was het tijd voor wat extra prep-werk:
- Rubben
- Een bbq saus maken.

Voor de rub heb ik gebruikt:
- Zeezout
- Selderijzout
- Venkelzaad
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder

Het geheel is in de blender gemalen tot een poeder en toen, met rubberen handschoentjes aan, op de ribben gesmeerd. Zo ingesmeerd zijn de ribben van 17:00 - 19:00 terug de koeling in gegaan:
[ afbeelding ]

Daarna was het tijd voor de basis ingrediŽnten van de bbq-saus. (In de pan gingen flink meer tomaten):
[ afbeelding ]

De saus werd uiteindelijk gemaakt met:
- 1 zak spekjes van de AH
- Uien, fijngesneden
- Sjalotten, fijngesneden
- 2 bollen knoflook, fijngesneden

De spekjes verhit tot ze vet gingen loslaten, maar nog niet krokant waren.
Toen de rest van de bovenstaande ingrediŽnten erbij.
Dit verhit tot de uien glazig waren. Toen ging er bij

- Een flinke lading tomaten. Ontveld, in parten
- Een kom water

Dit verhit tot het geheel warm aan het worden was, en er toen de staafmixer in gezet net zo lang tot het geheel een dikke vloeistof geworden was, dit langzaam aan de kook gebracht

Vervolgens ging er in:
- 4 eetlepels versgemalen zwarte peper
- zes fijngesneden rode pepertjes
- een fles Jumbo huismerk biologische ketchup
- 350 gram rietsuiker
- 1 deciliter appel cider azijn
- 1 eetlepel selderij zout

Dit heeft de rest van de avond op een laag vuur met een warmhoudplaatje er tussen staan bubbelen. Vervolgens heb ik het door 2 zeven gewreven om alle nog aanwezige klontjes, stukjes spek e.d. eruit te halen.
[ afbeelding ]

Al vanaf smiddags 15:00 stond er een vuur in mijn houtoven; deze was rond 19:00 heet genoeg om het vuur eruit te kunnen halen en de ribben er voor in de plaats te kunnen zetten.
De ribben daarom zo in een ovenschaal gezet dat ze rondom goed verhit konden worden:
[ afbeelding ]

Zo gingen ze de (toen nog grofweg 400 graden hete) oven in, de eerste 10 minuten nog met een beetje kolen om een snelle terugval van temperatuur op te vangen:
[ afbeelding ]

Met de schoorsteenklep en de deur dicht, en al het vuur eruit bleven de ribben daar vervolgens een kleine 2 uur. Na een uurtje zijn ze voor het eerst ingesmeerd met een klein beetje van de saus, iets verdund met wat extra appelcider azijn:
[ afbeelding ]

Dit leverde de ribben op die, eenmaal afgekoeld, de koelkast in konden om de volgende dag gekoeld meegenomen te kunnen worden naar L_S:
[ afbeelding ]

Met een klein kolenvuurtje aan de zijkant van de weber werden de pan met saus en de ribben laaaangzaam opgewarmd tijdens het Bbq-feestje. Eenmaal warm werden de ribben per kant twee keer in de saus gezet, en vervolgens gesneden:
[ afbeelding ]
Prachtig, was vast erg lekker.
Whatever...
pi_180174157
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 21:55 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ziet er goed uit...en ingewikkeld...als je die homp nou in de pan rondom aanbakt en dan in 10 uur in zilverfolie op de bbq...laat garen eerst op kolen en dan steeds houtskool bij vullen..zou dat lukken?
Waarom zou je ze eerst aanbakken? En waarom 10 uur?

Ribben gaan in de meest basic versie op ongeveer 120 graden voor een uur of 5-6. Na 3 uur doe je ze 2 uur in folie met eventueel drank, honing, boter. Het laatste uur weer zonder folie en dan besmeren met saus.

Als je fatsoenlijke houtskool van horecakwaliteit hebt, hoef je niet bij te vullen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180174159
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:03 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nope.

Het vlees verliest meer vocht naarmate je harder bakt. Ook bij dichtschroeien.

Wat wel gebeurt is dat je suikers uit het vlees karamelliseert boven de 140 graden en dat je de maillardreactie een kickstart geeft. Je maakt smaak (baksmaak) en die kan dan daarna het vlees in trekken.

Maar vocht binnen houden
..nee. dan kun je beter op minder hoog vuur bakken.

Dat is dan ook handig: eerst aanbraden en dan de oven in om gelijkmatig te garen. Dan maak je wel veel smaak en verlies je daarna niet te veel vocht.
Aaah!! Top.. ja in de oven doe ik ook vaak...maar een verse worst ofzo of tartaar langzaam bakken en dan zo een dikke beetje aangebrandekorst heerlijk!!!
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180174202
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Waarom zou je ze eerst aanbakken? En waarom 10 uur?

Ribben gaan in de meest basic versie op ongeveer 120 graden voor een uur of 5-6. Na 3 uur doe je ze 2 uur in folie met eventueel drank, honing, boter. Het laatste uur weer zonder folie en dan besmeren met saus.

Als je fatsoenlijke houtskool van horecakwaliteit hebt, hoef je niet bij te vullen.
Ik bedoelde die pork.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180174514
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:09 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ik bedoelde die pork.
Oh, verkeerd gelezen :')

Maar ook bij pulled pork hoef je echt niet aan te bakken. Zo'n mooie korst ontstaat vanzelf. De bereidingswijze is trouwens eigenlijk wel hetzelfde als ribben alleen dan duurt het langer.

Ik denk niet dat het lekker wordt als je het de volledige duur in folie laat garen. Het is wel belangrijk dat het vlees zijn vocht kwijt kan.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180175065
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh, verkeerd gelezen :')

Maar ook bij pulled pork hoef je echt niet aan te bakken. Zo'n mooie korst ontstaat vanzelf. De bereidingswijze is trouwens eigenlijk wel hetzelfde als ribben alleen dan duurt het langer.

Ik denk niet dat het lekker wordt als je het de volledige duur in folie laat garen. Het is wel belangrijk dat het vlees zijn vocht kwijt kan.
Ik vind het zonde om zo een stuk vlees te verneuken door onkunde...maar op een gewoon bbqtje

23106_1.jpg

4 euro van de action..kruiden rub? halen in de super.. paar kooltjes en houtskool.

En gaan met dat ding ?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180175218
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:28 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ik vind het zonde om zo een stuk vlees te verneuken door onkunde...maar op een gewoon bbqtje

[ afbeelding ]

4 euro van de action..kruiden rub? halen in de super.. paar kooltjes en houtskool.

En gaan met dat ding ?
Ja, dat is wel begrijpelijk. Wij vonden het ook 'eng' in het begin. Duur vlees, veel tijd, straks is het niet lekker.

Maar helaas, op dit apparaat ga je niet low en slow kunnen barbecueen. Je hebt een deksel nodig om de temperatuur laag en constant te kunnen houden. Wat jij hebt is alleen bedoeld voor hoge temperaturen. Je kunt wel ribben of pulled pork in de oven maken en het laatste kwartier nog even grillen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180175365
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, dat is wel begrijpelijk. Wij vonden het ook 'eng' in het begin. Duur vlees, veel tijd, straks is het niet lekker.

Maar helaas, op dit apparaat ga je niet low en slow kunnen barbecueen. Je hebt een deksel nodig om de temperatuur laag en constant te kunnen houden. Wat jij hebt is alleen bedoeld voor hoge temperaturen. Je kunt wel ribben of pulled pork in de oven maken en het laatste kwartier nog even grillen.
Aaah ! Ja in de oven doe ik ook rollades..in gietijzeren pan even aanbakken en dan met pan in de oven 40 min op 110/120
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180175479
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:35 schreef Geerd het volgende:

[..]

Aaah ! Ja in de oven doe ik ook rollades..in gietijzeren pan even aanbakken en dan met pan in de oven 40 min op 110/120
Dat is een veel beter idee Geerd ^O^
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180175674
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is een veel beter idee Geerd ^O^
Bedankt voor de tips, dat wordt wat voor de winter..
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180175920
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:41 schreef Geerd het volgende:

[..]

Bedankt voor de tips, dat wordt wat voor de winter..
Nee joh. Kan elke dag van het jaar :9
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 2 juli 2018 @ 01:08:06 #96
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180178185
quote:
6s.gif Op zondag 1 juli 2018 19:45 schreef fietsie het volgende:
Naar aanleiding van de CUL / BBQ meet bij L_S, de foto's besloot ik ribben mee te brengen naar de meet; dat werd dus ribben maken!

Om te beginnen de ribben: buikspareribs van Iberico varkens. Na een nachtje ontdooien waren ze klaar om bewerkt te worden:
[ afbeelding ]

Ontdaan van vliezen en het ergste loshangende vet heb ik ze ingesmeerd met mosterd.
Een grove mosterd die ik even door de blender had gehaald om de mosterdzaadjes te breken.
Zo hebben ze een werkdag in de koelkast gelegen zodat ik ze na het werk verder kon gaan bereiden:
[ afbeelding ]

Thuisgekomen van het werk was het tijd voor wat extra prep-werk:
- Rubben
- Een bbq saus maken.

Voor de rub heb ik gebruikt:
- Zeezout
- Selderijzout
- Venkelzaad
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder

Het geheel is in de blender gemalen tot een poeder en toen, met rubberen handschoentjes aan, op de ribben gesmeerd. Zo ingesmeerd zijn de ribben van 17:00 - 19:00 terug de koeling in gegaan:
[ afbeelding ]

Daarna was het tijd voor de basis ingrediŽnten van de bbq-saus. (In de pan gingen flink meer tomaten):
[ afbeelding ]

De saus werd uiteindelijk gemaakt met:
- 1 zak spekjes van de AH
- Uien, fijngesneden
- Sjalotten, fijngesneden
- 2 bollen knoflook, fijngesneden

De spekjes verhit tot ze vet gingen loslaten, maar nog niet krokant waren.
Toen de rest van de bovenstaande ingrediŽnten erbij.
Dit verhit tot de uien glazig waren. Toen ging er bij

- Een flinke lading tomaten. Ontveld, in parten
- Een kom water

Dit verhit tot het geheel warm aan het worden was, en er toen de staafmixer in gezet net zo lang tot het geheel een dikke vloeistof geworden was, dit langzaam aan de kook gebracht

Vervolgens ging er in:
- 4 eetlepels versgemalen zwarte peper
- zes fijngesneden rode pepertjes
- een fles Jumbo huismerk biologische ketchup
- 350 gram rietsuiker
- 1 deciliter appel cider azijn
- 1 eetlepel selderij zout

Dit heeft de rest van de avond op een laag vuur met een warmhoudplaatje er tussen staan bubbelen. Vervolgens heb ik het door 2 zeven gewreven om alle nog aanwezige klontjes, stukjes spek e.d. eruit te halen.
[ afbeelding ]

Al vanaf smiddags 15:00 stond er een vuur in mijn houtoven; deze was rond 19:00 heet genoeg om het vuur eruit te kunnen halen en de ribben er voor in de plaats te kunnen zetten.
De ribben daarom zo in een ovenschaal gezet dat ze rondom goed verhit konden worden:
[ afbeelding ]

Zo gingen ze de (toen nog grofweg 400 graden hete) oven in, de eerste 10 minuten nog met een beetje kolen om een snelle terugval van temperatuur op te vangen:
[ afbeelding ]

Met de schoorsteenklep en de deur dicht, en al het vuur eruit bleven de ribben daar vervolgens een kleine 2 uur. Na een uurtje zijn ze voor het eerst ingesmeerd met een klein beetje van de saus, iets verdund met wat extra appelcider azijn:
[ afbeelding ]

Dit leverde de ribben op die, eenmaal afgekoeld, de koelkast in konden om de volgende dag gekoeld meegenomen te kunnen worden naar L_S:
[ afbeelding ]

Met een klein kolenvuurtje aan de zijkant van de weber werden de pan met saus en de ribben laaaangzaam opgewarmd tijdens het Bbq-feestje. Eenmaal warm werden de ribben per kant twee keer in de saus gezet, en vervolgens gesneden:
[ afbeelding ]
pure hulde _O_ _O_
pi_180178243
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 01:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

pure hulde _O_ _O_
En dan heb je het niet eens geproefd!
pi_180178396
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als je fatsoenlijke houtskool van horecakwaliteit hebt, hoef je niet bij te vullen.
In de kamado niet of ook op de BBQ niet? En wat is van fatsoenlijke horecakwaliteit?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  maandag 2 juli 2018 @ 10:48:02 #99
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180182419
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 01:56 schreef Vanyel het volgende:

[..]

In de kamado niet of ook op de BBQ niet? En wat is van fatsoenlijke horecakwaliteit?
Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten.
In relatief grote stukken. Stevig, en zonder een lading stof-fijne prut onderin de zak.
Vaak verkocht in 15 - 20 -25 kilo balen.

Zegmaar de tegenpool van houtskool van de Hema, waar het fris geurend dennenbos je al tegemoet komt als je de zak open trekt...
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_180182637
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')