Ik heb geen merken voor je. Wij kopen daar waar we in de buurt zijn. Als er 'horeca' op de zak staat, is het in principe wel goed. We kopen bij Makro, Sligro, Van Cranenbroek en zelfs een keer bij AH XL.quote:Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips
Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.quote:Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips
Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.quote:
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch?quote:Op maandag 2 juli 2018 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppenquote:Op maandag 2 juli 2018 13:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch?
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinigquote:Op maandag 2 juli 2018 13:07 schreef fietsie het volgende:
[..]
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen
Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk.
(en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn).
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.quote:Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:
[..]
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Oh, geen idee. Ik zou ook niet weten wat een goede reden is om briketten te gebruiken t.o.v. grote stukken houtskool.quote:Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:
[..]
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Dan heb ik niks gezegd natuurlijk . Ik gebruik kokosbriketten in de smoker. Branden veel langer en constanterquote:Op maandag 2 juli 2018 13:30 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.
(En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool)
quote:Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uitquote:Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.
[ afbeelding ]
Flevoland? Dan heb ik wel tips voor je.quote:Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips
Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Lekker! Het komt vast goed.quote:Op zaterdag 7 juli 2018 13:03 schreef Fretwork het volgende:
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt.
Vast wel, maar het is een mini kamado en dus was passen en meten.quote:Op zaterdag 7 juli 2018 13:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Lekker! Het komt vast goed.
Bij ons geen low and slow dit weeke d.
Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo
Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee.
Daaaamn, lekker.quote:Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
quote:Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!NiceSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij kregen gelukkig geen spekfakkels maar best aardige burgers, worstjes, shaslicks en speklappen.Spoilers!
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.quote:Op maandag 2 juli 2018 10:48 schreef fietsie het volgende:
[..]
Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten.
In relatief grote stukken. Stevig, en zonder een lading stof-fijne prut onderin de zak.
Vaak verkocht in 15 - 20 -25 kilo balen.
Zegmaar de tegenpool van houtskool van de Hema, waar het fris geurend dennenbos je al tegemoet komt als je de zak open trekt...
Vuurenrook.nlquote:Op maandag 9 juli 2018 00:15 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.
Raar maar waar.
Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?
Edit: Post 103 dus.
quote:Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.quote:Op maandag 9 juli 2018 09:39 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.quote:Op maandag 9 juli 2018 11:12 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.
En ze waren echt mega sappig , volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
quote:Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
Nice. Ga daar eens kijken.quote:Op maandag 9 juli 2018 07:16 schreef nelisb het volgende:
[..]
Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl
Haal je goede kolen.
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakkenquote:Op maandag 9 juli 2018 11:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
Thanksquote:Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ik vind ze er ook mooi uit zien.quote:Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ook een optie.quote:Op maandag 9 juli 2018 13:14 schreef Fretwork het volgende:
[..]
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
varkenshaasjes, 8 delen olijfolie en 1 deel witte azijn icm met suflaki kruiden.quote:Op woensdag 25 juli 2018 19:40 schreef Paxlie het volgende:
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.
Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende
Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit!
Dat deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het einde de temperatuur te laag werd.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 10:32 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden
Ja het is wel altijd een gesteggel om die temperatuur constant te houden. Je moet er toch wel een beetje bij blijven met een Weber bbq, (Overigens waren die briketten gewoon echt slecht, warmte kwam van de houtblokken af die ik er de eerste uren op had gelegd).quote:Op donderdag 2 augustus 2018 11:06 schreef Gripper het volgende:
t deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het e
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |