abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator maandag 2 juli 2018 @ 11:07:05 #101
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180182679
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Ik heb geen merken voor je. Wij kopen daar waar we in de buurt zijn. Als er 'horeca' op de zak staat, is het in principe wel goed. We kopen bij Makro, Sligro, Van Cranenbroek en zelfs een keer bij AH XL.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180182717
Maar wel houtskool en niet briket?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  maandag 2 juli 2018 @ 11:24:53 #103
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180182914
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.
De zak daarvoor in Naarden bij de BBQ-winkel van meneer Coronel. Maar dat was omdat ik daar mn BBQ ook kocht, en ophaalde.

Topmerken zijn hier online te koop:
https://www.beefexclusief.nl/tags/horeca-houtskool/
https://www.barbequeshop.nl/categorie/571/houtskool.html
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  Moderator maandag 2 juli 2018 @ 11:34:15 #104
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180183041
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:11 schreef Vanyel het volgende:
Maar wel houtskool en niet briket?
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180183241
^O^
Tnx
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Moderator maandag 2 juli 2018 @ 13:03:05 #106
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180184492
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch? :)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  maandag 2 juli 2018 @ 13:07:42 #107
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180184544
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch? :)
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen
Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk.
(en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn).
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_180184816
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:07 schreef fietsie het volgende:

[..]

Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen
Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk.
(en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn).
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Trotse Twentenaar
  maandag 2 juli 2018 @ 13:30:57 #109
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180184842
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:

[..]

Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.
(En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool)
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  Moderator maandag 2 juli 2018 @ 13:37:30 #110
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180184935
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:

[..]

Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Oh, geen idee. Ik zou ook niet weten wat een goede reden is om briketten te gebruiken t.o.v. grote stukken houtskool.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180184947
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:30 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.
(En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool)
Dan heb ik niks gezegd natuurlijk :P. Ik gebruik kokosbriketten in de smoker. Branden veel langer en constanter
Trotse Twentenaar
pi_180185788
Gisteren ribs gemaakt.

pWsfjap.jpg
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_180186140
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.

[ afbeelding ]
:o :9~
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_180187048
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit
Haiku's are easy
But sometimes they don't make sense
Refrigerator
  maandag 2 juli 2018 @ 15:40:38 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180187070
Hier ook zeer tevreden over kokosbriketten. Ook milieuvriendelijker dan houtskool.
Poef.....gone! ©golfer
pi_180187915
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Flevoland? Dan heb ik wel tips voor je.
pi_180191733
Nope. Maar agz ik online winkel maakt dat me meestal niet zo uit.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:03:43 #118
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180305655
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt.
pi_180305880
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 13:03 schreef Fretwork het volgende:
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt.
Lekker! Het komt vast goed.

Bij ons geen low and slow dit weeke d.
Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo *)
Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:25:49 #120
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180305993
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 13:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Lekker! Het komt vast goed.

Bij ons geen low and slow dit weeke d.
Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo *)
Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee.
Vast wel, maar het is een mini kamado en dus was passen en meten.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 17:13:22 #121
433019 Mariocash
Free mezelf
pi_180310771
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.

[ afbeelding ]
Daaaamn, lekker.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:08:06 #122
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180314072
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180322143
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice :Y

Wij kregen gelukkig geen spekfakkels maar best aardige burgers, worstjes, shaslicks en speklappen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zondag 8 juli 2018 @ 23:14:54 #124
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180343418
Ik deed dit weekend de "CUL BBQ ribben" nog een keer, en een 1,5kg Cote de Boeuf. Helaas geen foto's.

De koe kreeg alleen zout, de ribben de al eerder geposte behandeling.
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  maandag 9 juli 2018 @ 00:15:26 #125
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180344636
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 10:48 schreef fietsie het volgende:

[..]

Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten.
In relatief grote stukken. Stevig, en zonder een lading stof-fijne prut onderin de zak.
Vaak verkocht in 15 - 20 -25 kilo balen.

Zegmaar de tegenpool van houtskool van de Hema, waar het fris geurend dennenbos je al tegemoet komt als je de zak open trekt...
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.

Raar maar waar.

Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?

Edit: Post 103 dus.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180347776
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 00:15 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.

Raar maar waar.

Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?

Edit: Post 103 dus.
Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl

Haal je goede kolen.
  maandag 9 juli 2018 @ 09:39:53 #127
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_180348884
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit :@
Keep that perfect beat boy.
pi_180349439
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken.
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 10:54:55 #129
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180350347
Ik ben weer vergeten om foto's te maken afgelopen weekend. Vooral gisteren was redelijk bijzonder. Een Servische vriend had Joegoslavische worst en toebehoren meegenomen. We aten Joegoslavische broodjes met ajvar, rode ui, kajmak (soort roomkaas) en worstjes :9~
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 9 juli 2018 @ 11:12:46 #130
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180350747
quote:
17s.gif Op maandag 9 juli 2018 09:39 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit :@
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.

En ze waren echt mega sappig :), volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
  Moderator maandag 9 juli 2018 @ 11:31:07 #131
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180351048
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:12 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.

En ze waren echt mega sappig :), volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 9 juli 2018 @ 11:41:29 #132
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180351208
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 9 juli 2018 @ 12:05:29 #133
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180351755
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 07:16 schreef nelisb het volgende:

[..]

Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl

Haal je goede kolen.
Nice. Ga daar eens kijken.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 9 juli 2018 @ 13:14:57 #134
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180352817
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
  maandag 9 juli 2018 @ 13:15:11 #135
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180352825
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Thanks :)
  maandag 9 juli 2018 @ 14:21:46 #136
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_180354061
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ik vind ze er ook mooi uit zien.

Maar wat ik helaas te vaak nog zie (bij lokale barbecues dan!) zijn juist te verkoolde spareribs. Dat vind ik niet zo fijn smaken.
Enigszins met een mooi klein randje, prima, maar soms wel grote stukken vind ik een doodzonde.
Keep that perfect beat boy.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:01:37 #137
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180354873
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 13:14 schreef Fretwork het volgende:

[..]

3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
Ook een optie.
Ik spuit ze ieder half uur in met appelcider of sap met de plantenspuit.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 21 juli 2018 @ 16:50:55 #138
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180632638
Varkenswangetjes, een experiment.

Drie uur gepekeld in een mix van zeezout, grofgemalen peper, knoflook en uienpoeder.

Afgespoeld.

Gerookt, 90 minuten , met eik.

sp9LwKT.jpg


WQXFZpA.jpg

Straks half uurtje in hete perencider.

6KZHW7J.jpg

0NEQR5S.jpg


Dan de cider met honing erbij indampen en de wangetjes op de grill glaseren.

cAPAamz.jpg


pcFs5XH.jpg

[ Bericht 18% gewijzigd door fietsie op 21-07-2018 18:14:01 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  Moderator zondag 22 juli 2018 @ 22:14:55 #139
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180662079
We hadden geen zin in veel gedoe vandaag dus we hebben lui de gasbarbecue aangezet.

Côte de boeuf, chorizo, pimentos de pádron, bloemkool met komijn.
bOZC47f.jpg
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 25 juli 2018 @ 19:40:42 #140
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_180726170
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.

Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende ;)

Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  woensdag 25 juli 2018 @ 21:34:17 #141
130803 Gripper
Get a grip
pi_180728985
Je zou een stalen wok als deksel over het te grillen spul kunnen leggen, om toch een soort van dichte BBQ te creëren?
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 25 juli 2018 @ 22:09:22 #142
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180729990
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 19:40 schreef Paxlie het volgende:
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.

Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende ;)

Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
varkenshaasjes, 8 delen olijfolie en 1 deel witte azijn icm met suflaki kruiden.
de marinade een paar uur in een soepkom laten intrekken en dan de haasjes ermee insmeren en 24 uur in de koelkast.
pi_180731054
Jodenhaas met chimichurri altijd lekker.

Overigens is er totaal niets mis met een lekker worstje
  dinsdag 31 juli 2018 @ 13:23:27 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_180853322
Ik heb zondag voor mn verjaardag twee BBQ boeken gekregen:

Smokey-goodness-1.jpg en 8796c637de7f5bd551a5768834243bf9ea0e501e.jpg

Daar zit voorlopig wel weer even genoeg lekkere inspiratie in! :9
Maar vanavond gaat de Black Bastard aan voor pizza's.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180853459
smokey goodness heb ik hier ook, vooral de smokey goodness bbq saus/sparerib lak vind ik erg goed :)
hardcoholic
  woensdag 1 augustus 2018 @ 12:37:42 #146
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_180872866
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.

aNnWDe1.jpg
Pp2QD13.jpg
0JeAy0o.jpg
invmEDX.jpg
hi1TBLh.jpg
zQc4V7S.jpg
pi_180891530
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180892456
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden :)
pi_180893039
quote:
14s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 10:32 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden :)
Dat deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het einde de temperatuur te laag werd.

Inmiddels heb ik een black bastard, en is temperatuurschommeling niet meer zo'n issue :)
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 2 augustus 2018 @ 12:02:08 #150
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_180894077
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 11:06 schreef Gripper het volgende:
t deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het e
Ja het is wel altijd een gesteggel om die temperatuur constant te houden. Je moet er toch wel een beetje bij blijven met een Weber bbq, (Overigens waren die briketten gewoon echt slecht, warmte kwam van de houtblokken af die ik er de eerste uren op had gelegd).
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')