abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179041855
quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2018 14:48 schreef Xlarge het volgende:

[..]

De OP is leuk geworden zo, met die foto's van de verschillende users :)
Thanks :)

Eens kijken of we dit topic sneller vol kunnen posten met nieuwe foto's.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_179050839
Ziet er goed uit zo ^O^

Zal er ook eens aan denken een foto te maken ipv alleen maar aan eten te denken
pi_179089380
Hallo lui,

Om het niveau van complete beginner te ontstijgen leek het me een goed idee om in ieder geval met de juiste materiaal aan de slag te gaan.

Vandaar dat ik mij afvroeg of jullie een specifieke houtskoolstarter konden aanraden.

Raden jullie überhaupt houtskoolstarters aan, is wellicht ook een interessante vraag.

Volgens mij kan je het ook een brikettenstarter noemen, maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
  vrijdag 11 mei 2018 @ 15:47:04 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179089662
Ik heb een Weberbrikettenstarter die prima voldoet bij het aansteken van mijn kokosBRIKETTEN. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_179089688
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 15:27 schreef br00djekaas54321 het volgende:
maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
Dat zou jammer zijn, aangezien kokosbriketten van het juiste merk bijzonder geschikt zijn voor het bbqen.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_179090053
Bedankt voor de reacties.

Ik heb geen idee waarom de personen in kwestie een 'afkeer' tegen briketten hebben, maar op basis van jullie reacties lijken kokosbriketten mij in ieder geval het proberen waard! Mag ik dan gelijk vragen welk merk aangeraden wordt?
  vrijdag 11 mei 2018 @ 16:25:16 #32
369251 Geralt
of Rivia
pi_179090210
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 15:27 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hallo lui,

Om het niveau van complete beginner te ontstijgen leek het me een goed idee om in ieder geval met de juiste materiaal aan de slag te gaan.

Vandaar dat ik mij afvroeg of jullie een specifieke houtskoolstarter konden aanraden.

Raden jullie überhaupt houtskoolstarters aan, is wellicht ook een interessante vraag.

Volgens mij kan je het ook een brikettenstarter noemen, maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
Een Looftlighter schijnt ook prima te werken.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_179090238
Ligt eraan wat je gaat maken op de bbq, ga je een burgertje, steak, saté grillen dan is houtskool prima. Wordt heter en ik vind dat houtskool ook makkelijker aan gaat. nadeel van houtskool is dat het korter brand.

Heb zelf alleen ervaring met fire up kokosbriketten (want was de eerste die ik tegen kwam). Bevallen overigens prima voor langere sessies.
  vrijdag 11 mei 2018 @ 16:48:58 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179090641
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Ik heb geen idee waarom de personen in kwestie een 'afkeer' tegen briketten hebben, maar op basis van jullie reacties lijken kokosbriketten mij in ieder geval het proberen waard! Mag ik dan gelijk vragen welk merk aangeraden wordt?
Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa:
Ecobrasa11.jpg
Poef.....gone! ©golfer
pi_179092493
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa:
[ afbeelding ]
Deze gebruik ik ook, gaat prima voor lange sessies in de smoker. Houtskool gebruik ik alleen voor High&fast
Trotse Twentenaar
pi_179094734
De Looftlighter ziet er interessant uit maar ik ben toch maar voor een brikettenstarter van Weber gegaan. In ieder geval bedankt voor de suggesties. Hopelijk kan ik binnenkort kokosbriketten een kans geven!

Volgens mij ontvangt niemand hier sponsorgeld van Weber dus ik vraag het maar even: levert Weber volgens jullie goed/acceptabel spul − waar voor je geld − of hebben ze voornamelijk goede marketing? Er zal vast wel een leuke winstmarge op zitten maar krijg je er een degelijk product voor terug?

Bedankt voor jullie tijd.
pi_179104948
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 21:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
De Looftlighter ziet er interessant uit maar ik ben toch maar voor een brikettenstarter van Weber gegaan. In ieder geval bedankt voor de suggesties. Hopelijk kan ik binnenkort kokosbriketten een kans geven!

Volgens mij ontvangt niemand hier sponsorgeld van Weber dus ik vraag het maar even: levert Weber volgens jullie goed/acceptabel spul − waar voor je geld − of hebben ze voornamelijk goede marketing? Er zal vast wel een leuke winstmarge op zitten maar krijg je er een degelijk product voor terug?

Bedankt voor jullie tijd.
Ik heb mijn brikettenstarter bij de Action gehaald, voor een paar euro, want ik vond dat Weber behoorlijk veel geld vroeg voor een simpel stukje metaal.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  zaterdag 12 mei 2018 @ 14:33:35 #38
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_179105191
Ik heb had er twee, vasn die brikettenstarters, een goedkope van de bouwmarkt, en een Weber.
Beiden zijn ongeveer evenveel gebruikt; de Weber is nog prima in orde, die van de bouwmarkt is veranderd in grofvuil.

Ik denk dat die dingen toch vrij snel erg erg heet worden, en ook weer snel afkoelen. Dat zal toch zijn impact hebben op het materiaal...

Persoonlijk vind ik het bij Weber altijd wel opletten; de BBQ is een prima ding.
Maar alu vet-lekbakjes kun je van andere merken veel en veel goedkoper vinden, en ik heb er nog nooit kwaliteits issues mee gehad.
"t Is dus net wat je zoekt.

Ik heb een Weber GBS grillrooster, maar de GBS pan ga ik echt niet aanschaffen. Een gietijzeren pan van een tientje van de rommelmarkt doet het meer dan prima.

Oftewel: ze hebben naar mijn idee goede spullen, maar ook pittige prijzen. Slim kiezen wat je wel "merk" koopt, en wat elders houdt het leuk.
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_179119641
Bedankt voor de reacties.

Een beetje research en gezond verstand kan uiteraard geen kwaad!

Vergeleken met het 'geklungel' met aanmaakblokjes is zo een brikettenstarter wel handig, heb ik mogen ervaren.

Mensen hier die te spreken zijn over 'indirect grilling'?
  maandag 14 mei 2018 @ 00:43:04 #40
265433 Kalebatz
Mrttmttmtt
pi_179145307
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 23:36 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Een beetje research en gezond verstand kan uiteraard geen kwaad!

Vergeleken met het 'geklungel' met aanmaakblokjes is zo een brikettenstarter wel handig, heb ik mogen ervaren.

Mensen hier die te spreken zijn over 'indirect grilling'?
Ik heb een 5-euro-starter van de gamma, ding is al een paar jaar oud maar doet het prima en is nog niet doorgeroest. Gebruik ik uitsluitend voor briketten. Als ik op houtskool wil grillen gooi ik steek ik dat aan met een aantal aanmaakblokjes tussen het houtskool, rechtstreeks in de bbq.

Houtskool gebruik ik om direct te grillen. Met briketten kan dat natuurlijk ook, maar briketten zijn ook geschikt voor indirect.
Het is niet de vraag of mensen te spreken zijn over indirect grillen, beter vraag je hoe je het toe moet passen. Een beetje bbqer die een wat groter stukje vlees wil grillt ook indirect.

Voor kerntemperaturen etc., Google is je vriend.
Feel the fuzz!
  maandag 14 mei 2018 @ 00:52:41 #41
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_179145363
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:38 schreef borrepus het volgende:

Kipdijsaté van GuitarJJ
[ afbeelding ]

Is hier een recept van ziet er goed uit :9
pi_179147322
quote:
6s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:52 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Is hier een recept van ziet er goed uit :9
Geen idee wat voor recept hier gebruikt is, maar kan voor saté het volgende recept aanraden: http://www.bbqgenootschap(...)vleeskippenvlees%29/ (beter bekend als DanBras Sate). Ik gebruik het recept overigens als richtijn, kan best zijn dat de
er andere ingredienten in de marinade belanden.
Belangrijkste wat mij betreft is kippendijen (i.p.v. kipfilet) en ruim op tijd marineren.
pi_179171986
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 08:28 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

couscoussalade ^O^ altijd n hit
Nog bedankt voor deze suggestie!
Ik wilde eerst tabouleh maken, maar het is kısır geworden en dat viel erg goed in de smaak *O*.
.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 11:25:05 #44
369251 Geralt
of Rivia
pi_179172355
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 14:33 schreef fietsie het volgende:


Persoonlijk vind ik het bij Weber altijd wel opletten; de BBQ is een prima ding.
Ik denk dat de BBQ's van Weber overpriced zijn. Als je kijkt naar bv een Rösle, die zijn net wat gunstiger geprijsd en volgens mij kwalitatief minstens net zo goed als de Webers.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 15 mei 2018 @ 11:28:26 #45
369251 Geralt
of Rivia
pi_179172430
Bij nader inzien zijn die eigenlijk net zo duur zie ik nu :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:07:17 #46
16632 Xlarge
========
pi_179173080
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:28 schreef Geralt het volgende:
Bij nader inzien zijn die eigenlijk net zo duur zie ik nu :@
Ik ken Rosle niet, en aangezien ze even duur zijn uiteindelijk, kunnen die misschien ook wel tegen een stootje.

Maar mijn Webers staan het gehele jaar buiten, zonder bescherming in alle soorten weer, en daar kunnen ze tegen, op een paar roestige moertjes na.
En dat al jaren lang, het is dan ook zeker zijn geld wel waard vind ik :)
pi_179204139
ik ben op zoek naar een goede kern thermometer met 2 sensoren, 1 voor de bbq en 1 voor de kern. Daarbij wil ik ze op de smartphone kunnen uitlezen. wie heeft er ervaring met een goede?
hardcoholic
pi_179204581
Ik heb een inkbird uit China (29 dollar). Bluetooth bereik is goed genoeg en batterij duur ook, geen referentie met de grote merken.
App werkt prima op Android ben er blij mee
pi_179237966
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 19:37 schreef Ferdii het volgende:
ik ben op zoek naar een goede kern thermometer met 2 sensoren, 1 voor de bbq en 1 voor de kern. Daarbij wil ik ze op de smartphone kunnen uitlezen. wie heeft er ervaring met een goede?
iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_179246138
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade.
thanks, 1 besteld *O*
hardcoholic
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')