abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 juli 2018 @ 11:07:05 #101
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180182679
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Ik heb geen merken voor je. Wij kopen daar waar we in de buurt zijn. Als er 'horeca' op de zak staat, is het in principe wel goed. We kopen bij Makro, Sligro, Van Cranenbroek en zelfs een keer bij AH XL.
Spoilers!
pi_180182717
Maar wel houtskool en niet briket?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 2 juli 2018 @ 11:24:53 #103
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180182914
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.
De zak daarvoor in Naarden bij de BBQ-winkel van meneer Coronel. Maar dat was omdat ik daar mn BBQ ook kocht, en ophaalde.

Topmerken zijn hier online te koop:
https://www.beefexclusief.nl/tags/horeca-houtskool/
https://www.barbequeshop.nl/categorie/571/houtskool.html
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  maandag 2 juli 2018 @ 11:34:15 #104
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180183041
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:11 schreef Vanyel het volgende:
Maar wel houtskool en niet briket?
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.
Spoilers!
pi_180183241
^O^
Tnx
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Moderator maandag 2 juli 2018 @ 13:03:05 #106
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180184492
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch? :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 2 juli 2018 @ 13:07:42 #107
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180184544
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch? :)
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen
Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk.
(en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn).
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_180184816
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:07 schreef fietsie het volgende:

[..]

Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen
Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk.
(en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn).
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Trotse Twentenaar
  maandag 2 juli 2018 @ 13:30:57 #109
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180184842
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:

[..]

Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.
(En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  maandag 2 juli 2018 @ 13:37:30 #110
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180184935
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:

[..]

Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Oh, geen idee. Ik zou ook niet weten wat een goede reden is om briketten te gebruiken t.o.v. grote stukken houtskool.
Spoilers!
pi_180184947
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:30 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.
(En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool)
Dan heb ik niks gezegd natuurlijk :P. Ik gebruik kokosbriketten in de smoker. Branden veel langer en constanter
Trotse Twentenaar
pi_180185788
Gisteren ribs gemaakt.

Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_180186140
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.

[ afbeelding ]
:o :9~
Ik zwaai naar dieren.
pi_180187048
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit
  maandag 2 juli 2018 @ 15:40:38 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180187070
Hier ook zeer tevreden over kokosbriketten. Ook milieuvriendelijker dan houtskool.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_180187915
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips ;)

Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Flevoland? Dan heb ik wel tips voor je.
pi_180191733
Nope. Maar agz ik online winkel maakt dat me meestal niet zo uit.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:03:43 #118
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180305655
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:18:59 #119
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180305880
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 13:03 schreef Fretwork het volgende:
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt.
Lekker! Het komt vast goed.

Bij ons geen low and slow dit weeke d.
Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo *)
Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee.
Spoilers!
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:25:49 #120
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180305993
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 13:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Lekker! Het komt vast goed.

Bij ons geen low and slow dit weeke d.
Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo *)
Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee.
Vast wel, maar het is een mini kamado en dus was passen en meten.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180310771
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.

[ afbeelding ]
Daaaamn, lekker.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:08:06 #122
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180314072
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:25:51 #123
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180322143
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice :Y

Wij kregen gelukkig geen spekfakkels maar best aardige burgers, worstjes, shaslicks en speklappen.
Spoilers!
  zondag 8 juli 2018 @ 23:14:54 #124
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180343418
Ik deed dit weekend de "CUL BBQ ribben" nog een keer, en een 1,5kg Cote de Boeuf. Helaas geen foto's.

De koe kreeg alleen zout, de ribben de al eerder geposte behandeling.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  maandag 9 juli 2018 @ 00:15:26 #125
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180344636
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 10:48 schreef fietsie het volgende:

[..]

Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten.
In relatief grote stukken. Stevig, en zonder een lading stof-fijne prut onderin de zak.
Vaak verkocht in 15 - 20 -25 kilo balen.

Zegmaar de tegenpool van houtskool van de Hema, waar het fris geurend dennenbos je al tegemoet komt als je de zak open trekt...
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.

Raar maar waar.

Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?

Edit: Post 103 dus.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180347776
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 00:15 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.

Raar maar waar.

Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?

Edit: Post 103 dus.
Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl

Haal je goede kolen.
  maandag 9 juli 2018 @ 09:39:53 #127
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_180348884
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit :@
pi_180349439
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken.
  maandag 9 juli 2018 @ 10:54:55 #129
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180350347
Ik ben weer vergeten om foto's te maken afgelopen weekend. Vooral gisteren was redelijk bijzonder. Een Servische vriend had Joegoslavische worst en toebehoren meegenomen. We aten Joegoslavische broodjes met ajvar, rode ui, kajmak (soort roomkaas) en worstjes :9~
Spoilers!
  maandag 9 juli 2018 @ 11:12:46 #130
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180350747
quote:
17s.gif Op maandag 9 juli 2018 09:39 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit :@
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.

En ze waren echt mega sappig :), volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  maandag 9 juli 2018 @ 11:31:07 #131
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180351048
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:12 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.

En ze waren echt mega sappig :), volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Spoilers!
  maandag 9 juli 2018 @ 11:41:29 #132
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180351208
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 9 juli 2018 @ 12:05:29 #133
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180351755
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 07:16 schreef nelisb het volgende:

[..]

Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl

Haal je goede kolen.
Nice. Ga daar eens kijken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 9 juli 2018 @ 13:14:57 #134
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180352817
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  maandag 9 juli 2018 @ 13:15:11 #135
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180352825
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Thanks :)
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  maandag 9 juli 2018 @ 14:21:46 #136
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_180354061
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark ;) Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ik vind ze er ook mooi uit zien.

Maar wat ik helaas te vaak nog zie (bij lokale barbecues dan!) zijn juist te verkoolde spareribs. Dat vind ik niet zo fijn smaken.
Enigszins met een mooi klein randje, prima, maar soms wel grote stukken vind ik een doodzonde.
  maandag 9 juli 2018 @ 15:01:37 #137
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180354873
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 13:14 schreef Fretwork het volgende:

[..]

3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
Ook een optie.
Ik spuit ze ieder half uur in met appelcider of sap met de plantenspuit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 21 juli 2018 @ 16:50:55 #138
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_180632638
Varkenswangetjes, een experiment.

Drie uur gepekeld in een mix van zeezout, grofgemalen peper, knoflook en uienpoeder.

Afgespoeld.

Gerookt, 90 minuten , met eik.






Straks half uurtje in hete perencider.






Dan de cider met honing erbij indampen en de wangetjes op de grill glaseren.






[ Bericht 18% gewijzigd door fietsie op 21-07-2018 18:14:01 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 22 juli 2018 @ 22:14:55 #139
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_180662079
We hadden geen zin in veel gedoe vandaag dus we hebben lui de gasbarbecue aangezet.

Côte de boeuf, chorizo, pimentos de pádron, bloemkool met komijn.
Spoilers!
  woensdag 25 juli 2018 @ 19:40:42 #140
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_180726170
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.

Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende ;)

Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  woensdag 25 juli 2018 @ 21:34:17 #141
130803 Gripper
Get a grip
pi_180728985
Je zou een stalen wok als deksel over het te grillen spul kunnen leggen, om toch een soort van dichte BBQ te creëren?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 25 juli 2018 @ 22:09:22 #142
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180729990
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 19:40 schreef Paxlie het volgende:
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.

Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende ;)

Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
varkenshaasjes, 8 delen olijfolie en 1 deel witte azijn icm met suflaki kruiden.
de marinade een paar uur in een soepkom laten intrekken en dan de haasjes ermee insmeren en 24 uur in de koelkast.
pi_180731054
Jodenhaas met chimichurri altijd lekker.

Overigens is er totaal niets mis met een lekker worstje
  dinsdag 31 juli 2018 @ 13:23:27 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_180853322
Ik heb zondag voor mn verjaardag twee BBQ boeken gekregen:

en

Daar zit voorlopig wel weer even genoeg lekkere inspiratie in! :9
Maar vanavond gaat de Black Bastard aan voor pizza's.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180853459
smokey goodness heb ik hier ook, vooral de smokey goodness bbq saus/sparerib lak vind ik erg goed :)
hardcoholic
  woensdag 1 augustus 2018 @ 12:37:42 #146
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_180872866
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.






pi_180891530
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180892456
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden :)
pi_180893039
quote:
14s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 10:32 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden :)
Dat deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het einde de temperatuur te laag werd.

Inmiddels heb ik een black bastard, en is temperatuurschommeling niet meer zo'n issue :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 2 augustus 2018 @ 12:02:08 #150
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_180894077
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 11:06 schreef Gripper het volgende:
t deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het e
Ja het is wel altijd een gesteggel om die temperatuur constant te houden. Je moet er toch wel een beetje bij blijven met een Weber bbq, (Overigens waren die briketten gewoon echt slecht, warmte kwam van de houtblokken af die ik er de eerste uren op had gelegd).
pi_180898775
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit! :9
hier dezelfde struggle, zie eerdere fotos in dit topic :P

Toch tijd om een green egg aan te schaffen :D
hardcoholic
pi_180900438
of een cheap ass controller maken.
ik ga er binnenkort een maken voor mijn UDS.

afhankelijk van hoe fancy je het wilt kan je al klaar zijn voor een euro of 25-30

voorbeeld:
http://ukbbqreview.com/bb(...)t-smoker-controller/

op nederlandse BBQ fora is er ook nog genoeg van te vinden.
  zondag 5 augustus 2018 @ 14:40:39 #153
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_180959946
Iemand een tip voor een goede wifi/bt thermometer?
Gevoelsmatig zou ik voor een Weber Igrill2 gaan, maar ik lees slechte ervaringen met de app, die continu aan moet staan. Zijn er nog goede alternatieven?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_180971721
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 14:40 schreef greatgonzo het volgende:
Iemand een tip voor een goede wifi/bt thermometer?
Gevoelsmatig zou ik voor een Weber Igrill2 gaan, maar ik lees slechte ervaringen met de app, die continu aan moet staan. Zijn er nog goede alternatieven?
Herqs easy bbq pro
  maandag 6 augustus 2018 @ 13:11:31 #155
168739 Red_85
'echt wel'
pi_180980329
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hubba fucking hubba.

:9~
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_180993166
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 23:48 schreef Ace1 het volgende:

[..]

Herqs easy bbq pro
Dit ja,

Op aanraden van dit topic ook gekocht. Werkt perfect en doet wat nodig is, zonder moeilijk gedoe.

Kunnen tot 6 sensors in voor maximaal bbq genot. De app en het synchroniseren gaat ook super makkelijk
hardcoholic
pi_181816033
Iemand ervaring met een Maverick Tip Top Temp (https://tiptoptemp.com/products/tip-top-temp) ? Product ziet er wel interessant uit voor de langere sessies, maar hoe goed werkt het nu in de praktijk?
pi_183978273
Barbecuers, maken jullie nog iets leuks op de bbq deze kerst? Wij hadden grootse plannen maar zijn eigenlijk te lui. Het bleef bij afgelopen zondag de beste porchetta (met bimi en pompoen) ever. Hij had prachtige crackling :9~



Morgen staat een Jamaicaanse beenham op het programma. Waarschijnlijk gaan we komend weekend een brisket maken.
Spoilers!
pi_183988492
Hier lamsbout met rozemarijn en knoflook gemaakt, vergezeld van een muntsausje
pi_184082775
Ik maak vandaag een pulled pork voor morgen bij een oudejaars feestje. Er is daar geen BBQ met deksel, vandaar dat ik m alvast vooraf maak vandaag. Wat zouden jullie doen: vanavond al pullen en de hele bak draadjesvlees daar opwarmen in de oven of op de gewone BBQ, of de bonk in zn geheel meenemen en opwarmen en dan pullen? Ben bang dat als ie vannacht en morgen overdag in de koelkast heeft gelegen het binnenste nooit meer op temperatuur komt...

39 graden binnen in as we speak, ben om half 9 begonnen :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_184083145
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 11:47 schreef Gripper het volgende:
Ik maak vandaag een pulled pork voor morgen bij een oudejaars feestje. Er is daar geen BBQ met deksel, vandaar dat ik m alvast vooraf maak vandaag. Wat zouden jullie doen: vanavond al pullen en de hele bak draadjesvlees daar opwarmen in de oven of op de gewone BBQ, of de bonk in zn geheel meenemen en opwarmen en dan pullen? Ben bang dat als ie vannacht en morgen overdag in de koelkast heeft gelegen het binnenste nooit meer op temperatuur komt...

39 graden binnen in as we speak, ben om half 9 begonnen :9
Altijd gelijk pullen. Wij hebben het ook eens later gedaan en dat ging veel moeilijker.

Wij wilden voor het eerst brisket maken vandaag maar stellen het uit naar volgend weekend.
Spoilers!
pi_184090199
Oud en nieuw.

Spareribs
Moink balls
Zalm
Jalepeno ceddar worstjes

Niet te moeilijk, wel lekker.
pi_184103452
Kon de PP uiteindelijk om 20 uur eraf halen toen ie netjes 90 graden in de kern was. Meteen geplukt met mn nieuwste accessoire: van de zomer voor mijn verjaardag van die berenklauwen gekregen. Voelde me net Wolverine :)

Dat gaat een stuk sneller dan met 2 gewone vorken, maar levert ook grotere bonken op. Voor echt fijne draadjes moet je nog altijd met een paar vorken aan de slag.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_184114734
Prachtig topic trouwens dit. Zo veel
Zorg en tijd en liefde steken in je voedsel. Als meer mensen dat zouden doen zouden de meeste mensen een stuk gezonder zijn en het leven inNederland een stukje mooier.

Niet dat die ribs nu iets zijn voor elke dag, maar toch. Ben zelf helemaal niet van de BBQ, maar ik geniet wel van dit topic.
Whatever...
pi_184653663
Mensen hier met een Weber Master-Touch GBS die tevreden zijn over hun aankoop?
pi_184653883
Je vraagt het alsof het logischer zou zijn om er ontevreden over te zijn?
Ik heb er een. Nog geen jaar. Tevreden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_184654132
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 15:15 schreef Vanyel het volgende:
Je vraagt het alsof het logischer zou zijn om er ontevreden over te zijn?
Ik heb er een. Nog geen jaar. Tevreden.
Hoge prijzen scheppen hoge verwachtingen, vandaar!

Nu wil ik als beginner/amateur/hobbyist best investeren in iets degelijks, gewoon omdat het me leuk lijkt, alleen vroeg ik me dus af of je met Weber Master-Touch GBS houtskoolbarbecues waar voor je geld krijgt.

In ieder geval goed om te horen dat jij er tevreden mee bent.
pi_184660273
Heb een master touch nu een jaar of drie, nog geen dag spijt van gehad.
  maandag 8 april 2019 @ 18:39:48 #169
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186105897
Het is lekker weer, hebben jullie de kolen nog verwarmd afgelopen weekend?

Wij nauwelijks. We hadden het druk dus het werden alleen snelle aardappels in ganzdenvet, pastinaak en een hertenburger op zondag.
Het valt toch een beetje tegen dat we een huis met grote tuin kochten zodat we lekker konden bbq-en maar dat we zo veel moeten klussen dat we vaak te moe zijn om de kamado aan te steken. We doen iets niet helemaal goed geloof ik.
Spoilers!
pi_186109664
Hier zeker de grill aangehad. Voor de Facebook groep Smoke & Bbq een meeting in Flevoland georganiseerd gisteren.
Topdag, toffe mensen, heerlijk en veel te veel eten, alle soorten barbecues aanwezig. Heerlijk.

De restjes vandaag met de lunch aangehad.
  maandag 15 april 2019 @ 20:47:12 #171
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186238957
Via MadMaster in het No Worries topic :)

quote:
14s.gif Op maandag 15 april 2019 19:53 schreef MadMaster het volgende:

.


Datum: 7-9 juni 2019
Locatie: Haarlemmermeerse bos Hoofddorp, ingang Paviljoenlaan

Toegang en activiteiten voor publiek:

Vrije toegang voor publiek, we hebben op zaterdag en zondag voor de bezoekers een BBQ markt, doorlopende BBQ demonstratie bij het Horeca Plein.
Tussendoor gratis proeven bij de deelnemers aan de BBQ competitie.

Voor de kinderen hebben diverse activiteiten zoals onder begeleiding marshmallows & worstjes grillen maar ook de KidsQ wedstrijd.

Daarnaast: live muziek op het podium

Vrijdag 7 juni 2019

12:00 Opbouw teams

18:00 Cooksmeeting whole hog



= = =

Zaterdag 8 juni 2019

vanaf 08:00 Opbouw teams

12:00 diverse demo's van de volgende BBQ merken, ProQ, Monolith, Homefire Braai's

14:00 SCA Cook's meeting

15:00 Jurering NK BBQ Whole Hog

15:00 Jurering SCA Chickenwings

15:30 Jurering Tony Stone Chili cook off

16:00 Jurering Tony Stone Steak Cook off

17:00 Jurering Tony Stone Burger Cook off

17:30 Jurering SCA Ribs

18:00 KCBS Cook's meeting & toast to Tony

19:30 Prijsuitreiking



= = =

Zondag 9 juni 2019

09:00-10:00 inschrijven KCBS judges

11:00 Judge meeting

11:00 diverse demo's van de volgende BBQ merken, ProQ, Monolith, Homefire Braai's

Op podium: live muziek en presentatie.

12:00 jurering Kip

12:30 jurering Ribs

13:00 jurering Pork shoulder

13:30 jurering Beef brisket

14:00 jurering Dessert

18:00 bekendmaking Grand Champion + Winnaars categorieën

Spoilers!
pi_186280843
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
pi_186281464
Ik ga door weekend smoked baked beans maken (bbq pitboy style) en weer wat eigen bbq sauce
pi_186281523
Zo dit weekend alles ff schoon branden en dan gaan we er weer tegenaan
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_186281532
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 21:13 schreef Myraela het volgende:
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
Moinkballs
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  woensdag 17 april 2019 @ 21:38:00 #176
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186281663
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 21:13 schreef Myraela het volgende:
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
Shisk taouk :9

Wij gaan het hele weekend niet barbecueen want we moeten klussen :{
Spoilers!
  woensdag 17 april 2019 @ 23:26:12 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186285500
Dit weekend haal ik onze BBQ ook maar weer eens uit de winterstalling.
Nog even bedenken wat we er mee gaan maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_186302243
Gisteren een kamado gekocht, wist ik veel dat er een doos van een kubieke meter omheen zat :D zie dat maar jn een Suzuki swift te krijgen :P al met al alles los in de auto getild (zwaar klereding)

Zaterdag voor het eerst gebruiken, ik twijfel nog over wat erop gaat, iemand ideeen? Kan helaas niet low and slow aangezien ik overdag andere plannen heb :{
hardcoholic
pi_186304987
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 22:37 schreef Ferdii het volgende:
Gisteren een kamado gekocht, wist ik veel dat er een doos van een kubieke meter omheen zat :D zie dat maar jn een Suzuki swift te krijgen :P al met al alles los in de auto getild (zwaar klereding)

Zaterdag voor het eerst gebruiken, ik twijfel nog over wat erop gaat, iemand ideeen? Kan helaas niet low and slow aangezien ik overdag andere plannen heb :{
Haha. Hier ook. Werd geleverd op kantoor. Staat er ineens een pallet voor je neus 😂.

Vanmiddag eens in elkaar zetten.
pi_186305734
Weekend even een bavette maken op de Q!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_186305742
Wil eigenlijk ook al tijden onze weber upgraden naar een kamado, maar heb echt geen idee welke te kopen. Welke raden jullie aan om mee te beginnen? :)
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_186306054
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:00 schreef Asschen_sukar het volgende:
Wil eigenlijk ook al tijden onze weber upgraden naar een kamado, maar heb echt geen idee welke te kopen. Welke raden jullie aan om mee te beginnen? :)
Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqer

kost iets van 460 euro
hardcoholic
pi_186310597
ik wil / ga een black bastard kopen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_186327443
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 april 2019 14:39 schreef Joene het volgende:
ik wil / ga een black bastard kopen.
Gisteren in elkaar gezet. Wat een ding! Ben er heel blij mee.
pi_186327455
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 april 2019 14:39 schreef Joene het volgende:
ik wil / ga een black bastard kopen.
Heb de mijne zojuist weer helemaal opgefrist. Kan er weer een seizoen tegenaan
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_186327626
Vanmiddag gaat ie aan *O*
pi_186329193
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:32 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqer

kost iets van 460 euro
600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken. :{
Maar niet meegenomen, eens op zoek naar een andere budget optie rond de 450 euro.

Vandaag dus de weber maar aan :9~
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_186333384
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 16:48 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken. :{
Maar niet meegenomen, eens op zoek naar een andere budget optie rond de 450 euro.

Vandaag dus de weber maar aan :9~
Die van tarrington house is 399 ex
hardcoholic
  zaterdag 20 april 2019 @ 20:29:34 #189
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186333429
Weber voldoet hier prima voor de gemiddeld 4x per jaar dat we bbq-en.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_186333498
Vanavond beercan chicken, 321 spareribs, garnalen spiesjes en als toetje gegrilde ananas met toffee saus en witte chocolade Mouse gemaakt. Nu uitbuiken *O* :D
hardcoholic
pi_186341405
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 april 2019 20:29 schreef golfer het volgende:
Weber voldoet hier prima voor de gemiddeld 4x per jaar dat we bbq-en.
sowieso prima spul, vorig jaar april tot eind sept vrijwel dagelijks gekookt op de weber. 4/5x per week de weber aan was geen uitzondering en dat gaat echt prima.

Wel besloten om een kamado te willen omdat low and slow een stuk beter gaat en temperatuur stabiliteit een stuk beter is in een kamado.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_186363811
Heeft een van jullie een idee wat het verschil tussen een Master-Touch GBS Premium E-5775 en een Master-Touch GBS Premium E-5770 is? Beiden zijn duur genoeg, alleen wat het verschil van 20,- veroorzaakt? :P

De GBS gietijzeren Sear Grate?
pi_186363924
Varkenshaas gekocht voor op de barbecue :9
pi_186364060
Iemand hier ervaring met BBQ's van het merk Rösle? En dan specifiek de No.1 F60 Air.

Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere en wil upgraden.

Meningen of ervaringen over dat ding? :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186364115
quote:
5s.gif Op maandag 22 april 2019 16:11 schreef vosss het volgende:
Iemand hier ervaring met BBQ's van het merk Rösle? En dan specifiek de No.1 F60 Air.

Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere en wil upgraden.

Meningen of ervaringen over dat ding? :)
Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog.

Lijkt me een betere optie in vergelijking met die kleine Smokey Joe.
pi_186364235
quote:
1s.gif Op maandag 22 april 2019 16:16 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]

Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog.

Lijkt me een betere optie in vergelijking met die kleine Smokey Joe.
Even vooropgesteld, ik ben geen bbq held. En ik maak er ook niet god weet wat op klaar. Gewoon standaard grillen zegmaar, spek, burgers, spiesje, lapjes, kipje etc standaard van de slager. En dat vreet ik gewoon op met saus van uit zo een flesje van de supermarkt. :@

Dat gezegd hebbende; prima klein bbqtje, dankzij zn vorm ook makkelijk mee te zeulen op vakantie. :)

Nadeel vind ik dat de verstellingen voor meer of minder lucht gewoon van metaal zijn en dus loeiheet worden en dus eigenlijk onbruikbaar zijn imo. Maargoed, dat hebben heel veel BBQ's.

Buiten dat doet ie het prima. Lijkt klein, maar kan je goed met 4 man van eten als niet alles tegelijk klaar moet zijn. Is dus groter dan hij lijkt.

Hopelijk was het niet vloeken in de kerk hier als ik zie wat jullie allemaal klaar maken :P
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186364350
Overigens heb ik dus zo een Rösle BBQ ook helemaal niet nodig eigenlijk, maar ik vond hem wel sjiek. Dus die wil ik. :')
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186365175
Buitenkeuken draait weer op volle kracht :9
Hooray for boobies!
pi_186365177
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.

Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl :P
pi_186365492
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.

Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl :P
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.

Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.

quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 10:14 schreef Ace1 het volgende:
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken.
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 11:24 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.
De zak daarvoor in Naarden bij de BBQ-winkel van meneer Coronel. Maar dat was omdat ik daar mn BBQ ook kocht, en ophaalde.

Topmerken zijn hier online te koop:
https://www.beefexclusief.nl/tags/horeca-houtskool/
https://www.barbequeshop.nl/categorie/571/houtskool.html

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')