abonnement Unibet Coolblue
pi_178956909
Momenteel heb ik laserprints op papier middels hittepers overgedragen op 100% katoen :)
Welke textielsoorten met welke eigenschappen zijn nog meer geschikt voor laserprint transfers?
Zijn deze textielsoorten het beste te kopen bij modestofwinkels of kunstenaarsbenodigdheden, bijvoorbeeld zijn canvasdoeken voor schilders geschikt of juist niet vanwege de preperaties :?
En is polyesterhoudend echt een eis voor transfers?
+Viva La Art+
www.jeroensteen.nl
pi_178965959
Ik heb er in het verleden tijdens mijn grafische opleiding op school mee mogen werken. En later thuis ook met strijkbout gedaan.

Stoffen die je niet mag strijken vallen alvast af (ivm smelten of verbranden door je hittepers)
verder een tip dat de standaard laserprint-inkt transparant is en niet dekkend, dus de kleur van je stof onder je afbeelding blijft een beetje zichtbaar en zal de kleuren van je afbeelding beïnvloeden.
Je hebt transfers die een witte dekkende achtergrond hebben, maar in mijn beleving wordt dat nooit echt mooi.
kijk ook uit met grove structuren in je stof, kan je afbeelding vervormen. Of dit kun je juist gebruiken in je creatief proces (net als stof met prints)...

Kleding kun je gewoon shoppen bij de Hema of H&M, wil je gewoon meters stof, kijk op de markt of een stoffenwinkel.
Schilderdoeken kun je navragen bij een goeie gerenommeerde hobbywinkel of die tegen deze hitte kunnen. Je zit nl met risico op krimp/uitzetten met hitte en het opspannen.

Ik ben benieuwd naar je creaties. :-)
pi_179203969
Bij het laserprinten heb ik inderdaad geen witte tonerpoeder. Ik wist niet dat er transferpapier is met witte achtergrond, zelf heb ik Laser Clear van Druma met een papieren drager.

Na aanleiding van het boek wat ik heb gehuurd "Textielgids voor modeontwerpers" heb ik op de markt witte denim stof gekocht.

Bij een kunstbenodigdheden winkel heb ik spielatten gekocht om de denim met transferprint aan vast te nieten. Het advies was om de stof vooraf te wassen, zodat de apre(?) er uit ging. Hierdoor zou de transfer beter blijven hechten.



Hier resultaat van direct laser beprint linnenpersing papier op 250 grams. De 280 grams denim stof is van print voorzien via transfer. Vraag me af of er ook dunnere denim is. Onder een transfer print op een dun katoenen laken -aantal grams weet ik niet. Het laken is plat gemaakt met een stoom strijkijzer. Alhoewel beide uitgeprint zijn als Adobe RGB zijn de kleuren toch anders inderaad. Ik denk dat het ook komt door de lijmlaag, misschien kan ik instellen op de printer dat het materiaal geel-achtig is.

Bij de kunstbenodigdheden winkel werd uitgelegd dat het een kwestie van proberen is. Er kon geen garantie gegeven worden dat voorgeprepareerde doeken zouden lukken vanwege de gesso laag. Lijkt me interessant om o.a. naar de stoffenbeurs in De Kuip te gaan om me beter te oriënteren.

Ik heb ook Panama Canvas en Decotex gezien op internet sites. Het aantal af te nemen meters zijn wel lang om "even" uit te proberen, dus zou het graag zeker willen weten.
+Viva La Art+
www.jeroensteen.nl
pi_179205944
over gebruik van dunnere stof heb ik weinig kaas gegeten. Of ben je eerder opzoek naar stof met een fijnere vezel/weving?

Je Adobe RGB is in beide gevallen automatisch omgezet naar CMYK, aangezien dat je printkleuren zijn.

maar je kunt idd je printer kalibreren, waarbij je aan je printer aangeeft dat je ondergrond al wat geler is van zich zelf dat je printer minder geel moet gebruiken.
Lastige aan kalibreren is dat je moet kunnen meten hoe ver je ondergrond afwijkt van de 0 positie (wit-wit). In de grafische wereld heb je dan een meet toestelletje bijv i1.
Op het oog kan je ook al een eind komen, ff googelen wat je aanspreekt/haalbaar is.

Je kan experimenteren door kleurprofielen in CMYK te maken in photoshop of inDesign.

Heb je deze ook al gezien:
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')