abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 3 mei 2018 @ 13:08:26 #1
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_178912224

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 3 mei 2018 @ 13:43:07 #2
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_178913102
https://www.imdb.com/title/tt0451279/?ref_=fn_al_tt_1

[ [

Goed, laat ik dan toch nog maar even komen met een superheldenfilm :+

Gisteren gezien, en hij viel me alleszins mee. Ja, alle standaard superheldenfilmingrediënten zitten er in, maar toch vond ik de onderkoelde humor best grappig gedaan. Chris Pine deed het goed en Gal Gadot O+ O+ O+ Wat is die goed gecast. Ik heb een crush.

Magoed, finale was veel te vel CGI-geherrie en gedoe en geschreeuw tussen Wonder Woman en Ares en ik vond David Thewlis niet echt een topkeuze. Maar toch, ik heb me verder wel fijn vermaakt.

IMDb: 7,5
V.: 7
Ja inderdaad, V. ja.
  Moderator donderdag 3 mei 2018 @ 13:56:30 #3
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_178913343
Tully

quote:
The film is about Marlo, a mother of three including a newborn, who is gifted a night nanny by her brother. Hesitant to the extravagance at first, Marlo comes to form a unique bond with the thoughtful, surprising, and sometimes challenging young nanny named Tully.
Charlize Theron heeft zich weer eens lelijk gemaakt voor een film. Weliswaar niet zo lelijk als in Monster, maar ze doet haar uiterste best om een uitgebluste moeder van drie neer te zetten:



Dat lukt aardig, maar de film kon mij totaal niet boeien. Op een enigszins verrassend einde na dan. Denk niet dat ik tot de doelgroep behoor. Daar moet je waarschijnlijk (jonge) moeder voor zijn.

Ik: 6
IMDB: 6,8
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_178913657
Avengers: Infinity War (2018)
https://m.imdb.com/title/tt4154756/

Met zo'n grote cast kan je eigenlijk geen karakterontwikkeling verwachten en die was er ook eigenlijk niet, maar toch werd de antagonist vrij goed neergezet. Het was geen doorsnee 'ik wil de macht van het universum' slechterik.

De humor was redelijk hetzelfde als in Thor Ragnorak en de actiescènes waren vaak om te smullen. En het einde was een verrassing, hoewel er over het algemeen wel veel voorspelbare momenten in zaten.

Oordeel: 7,8
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  donderdag 3 mei 2018 @ 14:35:39 #5
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_178914112
quote:
2s.gif Op donderdag 3 mei 2018 13:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Nog gekeken?
Nog geen tijd gehad :@
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_178914573
Corbin Nash (2018)
Alternatieve titel: Corbin Nash the Origin



Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Horror
94 minuten

geregisseerd door Ben Jagger
met Corey Feldman, Dean S. Jagger en Rutger Hauer

Een hufterige agent van de NYPD wordt overgeplaatst naar Los Angeles. Hier begint hij aan een wraakzuchtige speurtocht naar de moordenaar van zijn ouders. Maar dan wordt hij vermoord. Het blijkt echter niet zijn einde te zijn, want hij wordt opnieuw tot leven gebracht als de ultieme moordmachine

Redelijk goede film. Ik had er wel iets meer van verwacht, maar mijn verwachtingen waren ook best hoog. De film heeft een eigenzinnige sfeer dmv de verteller, de manier hoe gefilmd is, de kleurtoon van de scènes (duister),.. Het is een verhaal met potentie maar de uitwerking kon iets beter. Er zitten een aantal flash-backs in die niet erg kundig zijn gedaan en hier en daar voor verwarring kan zorgen tijdens de beginfase van de film. Ook springt het een beetje van de hak op de tak en het gaat aan een vrij snel tempo. Hier en daar zitten een paar verrassingen... De actie die erin zit is wel lekker en het is de juiste dosis..En naarmate de film vordert; wordt het ook steeds bruter. Jammer van de heel erg korte rol van Rutger Hauer (1 korte scene)

IMDB 7.2/10
Ik 7/10

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-05-2018 01:45:10 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_178930905
Truth or Dare

https://www.imdb.com/title/tt6772950/?ref_=fn_al_tt_1

Het is een teen slasher. Dat betekent een slechte set-up van het verhaal, een heel matig plot en abominabel acteerwerk. Maar goed, dat weet je voordat je in de zaal plaats neemt. In Truth or Dare gaat het om een groep vrienden die na het spelen van het spel op een omineuze plek blijven hangen in het spel. Het achtervolgt ze. Niet meedoen of niet eerlijk spelen betekent dat je dood gaat. Echt eng wordt de film nooit, maar de manier waarop het spel wat ze achtervolgt gepersonificeerd wordt is erg ongemakkelijk, op de prettige manier. Daar moet de film het dan ook vooral van hebben, van hoe de truths & dares worden voorgesteld.

Niet veel gruwelijke sterfscènes. En het plot draait te veel om het spel te slim af willen zijn. Niet een film van heel hoge kwaliteit dus, ik zou hem niet gaan zien in de bios maar gewoon wachten op een release via streaming.

4/10
  vrijdag 4 mei 2018 @ 18:58:07 #8
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_178940088
X-men first class

Ben de serie weer aan het kijken. Dit is het deel waarin de relatie tussen magneto en xavier en anderen in hun jongere jaren wordt uitgediept en hoe de X-men zijn komen te bestaan.

Goede film, goede verhaallijn & topacteurs.

Mijn oordeel : 8.2/10
imdb: 7.8/10
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  Redactie Games zondag 6 mei 2018 @ 11:48:18 #9
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_178967489
Black Panther gezien. Persoonlijk vond ik dit de minste film uit de MCU-serie (naast Ant-Man). Tering Jantje, wat een hoog Coming 2 America/Lion King gehalte.. :')


Vermakelijk wel, maar niet bijster origineel.
6,5/10
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 23:05:08 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_179029834
Ghostbusters



Vond dit wel een leuke film. Het is een degelijke actie comedy, leuk vermaak. Normaal heb ik het niet zo op reboots maar hier hebben ze wel een leuke draai aan weten te geven. Ook de cameo's van de oude ghostbusters zijn leuk :) Er had van mij iets minder bridesmaids humor in mogen zitten maar het stoort ook niet heel erg.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 8 mei 2018 @ 23:12:56 #11
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_179030245
Voor elkaar gemaakt
https://www.moviemeter.nl/film/1112340
Stond nieuw op Netflix, ik vind het doorgaans wel prettig Nederlandse films te kijken en deze viel me toch wel op in positieve zin. Leuk en gezellig, niet pretentieus. Een beetje een poging tot romantische komedie, maar net niet braaf. Dat maakt het een leuke film.
pi_179031728
Deep Blue Sea 2 (2018)



Verenigde Staten
Actie / Horror
72 minuten

geregisseerd door Darin Scott
met Danielle Savre, Rob Mayes en Darron Meyer

Dr. Misty Calhoun wordt gevraagd mee te werken aan een topgeheim experiment. Tijdens het experiment zullen haaien genetisch gemanipuleerd worden in een laboratorium onder water. Aan het hoofd staat Carl Durant, een miljardair die zijn vermogen verdiend heeft met medicijnen. De problemen beginnen wanneer de haaien zich tegen de wetenschappers keren en dood en verderf zaaien.

Matige film. De film gaat wel een beetje in dezelfde Stijl als de eerste film verder, maar is minder goed uitgewerkt. Oppervlakkige personages, het hoofdpersonage ergerde ik me zelfs aan. Er gebeuren zeker interessante dingen en er zitten hier en daar goede scènes in, maar het lijkt erop alsof ze zich er te snel doorheen hebben gewerkt...

IMDB 3.2/10
Ik 5-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179031857
Black Panther (2018)



Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
134 minuten

geregisseerd door Ryan Coogler
met Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong'o

T'Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T'Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.

Goede film. Snap de kritiek niet zo... Het ziet er allemaal verbluffend goed uit, uitmuntende cgi, special effects. Tof origin verhaal. Fascinerende futuristische technologie.. Er mocht misschien wel wat meer actie in zitten, maar de actie die er in zit is ronduit spectaculair. Ook lijkt de 'schaarse' actie geen onrecht te doen aan het tempo... 2 uur aan een stuk prima vermaakt.

IMDB 7.6/10
Ik 8-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179051190
The Hitman's Bodyguard (2017) - IMDb

quote:
s Werelds beste huurmoordenaar besluit het roer om te gooien en te getuigen tegen zijn voormalige werkgever bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Zijn oud-werkgever is de corrupte, moordzuchtige ex-president van een Oost-Europees land, met een enorm arsenaal aan huurlingen tot zijn beschikking. Die zal er alles aan doen om de getuigenis tegen te houden.
Ik wilde de film eigenlijk alleen zien omdat hij (grotendeels) in Amsterdam is opgenomen. Ik snap de hype rondom de film rond de releasedatum niet echt, de film is echt een tussendoortje in mijn ogen, beetje standaard actiefilm die verder niet echt bijzonder word. Als hij in een random andere stad had afgespeeld weet ik niet of ik hem wel afgekeken zou hebben...

Wel grappig om te zien hoe fout ze zitten met de kleurstelling van de Nederlandse politieauto's, het lijken wel rijdende theedoeken :)

IMDb: 6,9
Mijn cijfer: mager 6je
pi_179069840
Ready Player One (2018)


Verenigde Staten
Sciencefiction / Avontuur
140 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Tye Sheridan, Olivia Cooke en Ben Mendelsohn

In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden.
pi_179069983
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:52 schreef amp25 het volgende:
Ready Player One (2018)

Verenigde Staten
Sciencefiction / Avontuur
140 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Tye Sheridan, Olivia Cooke en Ben Mendelsohn

In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden.
Dit is geen review?
  Moderator maandag 14 mei 2018 @ 13:51:58 #17
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_179153358
Isle of Dogs



De nieuwe animatie film van Wes Anderson, erg mooi gemaakte film die typisch Wes Anderson is. Ik vind het toch knap hoe die man dat gecentreer volhoud en het hem blijft lukken om films te maken waar dat niet gaat irriteren. Ook bij isle of dogs stoort het niet het geeft de film een soort rust zelfs. Verder is de film leuk het gegeven dat een japanse burgermeester alle honden uit de stad verbant en dat je dan vervolgens die honden volgt is leuk bedacht. Ook leuk is het dat de honden engels praten en alle andere karakters japans. Al met al voor fans van Wes Anderson of mensen die een goede animatie/stop motion film willen zien een aanrader.

Mudbound



Een film over twee doodgeslagen onderwerpen die al in vele fims besproken is, ten eerste rassenscheiding in amerika ten tweede wat doet oorlog met de mensen die eruit terug komen. De film schets een beeld van amerika ten tijde van en net na WOII. En volgt twee jonge mannen die naar duitsland gaan als soldaat en hun terugkeer in amerika. Waar ze beide ontdekken dat amerika toch niet zo'n mooi land is als ze in de oorlog droomden.
Dit is een hele donkere film, letterlijk en figuurlijk, ik vond de scenes soms echt te donker zo donker dat ze niet meer te begrijpen waren. Het verhaal komt wel goed uit de verf maar zoals al gezegd zijn het nogal betreden paden, de combinatie heb ik zelf nog niet eerder gezien. En dat is wel goed gedaan over verschillen en hoe verschillen kunnen verdwijnen als je in een vreemd land bent met een tegenstander. Al had dat gegeven wmb nog wel iets meer uitgediept kunnen worden. Verder is het wel een film met een aantal echt hele nare karakters er in, van die types waar je echt geen enkel respect voor op kunt brengen. Ik zou dit een goede middensegment film willen noemen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_179164928
Mom and Dad (2017)




Verenigde Staten
Horror / Thriller
83 minuten

geregisseerd door Brian Taylor
met Nicolas Cage, Selma Blair en Anne Winters

Er gebeurt iets vreemds in een Amerikaans stadje. Om een onbekende reden beginnen ouders zich gewelddadig te gedragen tegenover hun eigen kinderen. Dit veroorzaakt een ware massahysterie. Een meisje en haar jongere broertje moeten de dreigende terreur zien te overleven.

Aparte film. Vrij origineel verhsal, matig uitgewerkt. Het is niet graphic maar wel best grof. Aparte rol voor Cage. Muziek was erg ontoepasselijk bij de scenes. Helaas blijf je na het einde met een paar vragen zitten.

IMDB 5.5/10
Ik 5.5/10

[ Bericht 3% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 14-05-2018 22:57:38 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179168984
Unsane

https://www.imdb.com/title/tt7153766/?ref_=nv_sr_1

Puntje-van-je-stoel-film. Ontzettend spannend. Een vrouw belandt in een psychiatrisch ziekenhuis omdat ze overtuigd is dat haar stalker haar nog steeds achtervolgt. Ik zal niet veel verder op het plot ingaan, omdat de film voor een groot deel juist draait om haar twijfel of het allemaal wel echt is en als kijker wordt je daar op fantastische wijze in meegenomen. Goed camerawerk (blijkbaar helemaal met een iPhone gefilmd), een fantastische hoofdrol en een memorabele scène richting het eind met heel goed acteerwerk die me bij zal blijven.

Kritiekpuntjes: het begin is te rommelig en de film gaat iets te lang door. Er is een perfect einde, maar daarna komt er nog 10 minuten film die van mij wel geschrapt had mogen worden.

8,5/10
pi_179216664
Darc (2018)



Verenigde Staten
Thriller
97 minuten

geregisseerd door Julius R. Nasso
met Tony Schiena, Armand Assante en Kippei Shîna

De dochter van een Interpol-agent wordt door de Yakuza ontvoerd. De gangsters willen haar misbruiken voor mensenhandel. Het meisje zou als slavin verkocht worden. De agent neemt een gewelddadige crimineel in dienst om haar op te sporen en wraak te nemen op de organisatie

Goede film. Het is vrij clichématig maar gewoon puik uitgewerkt. De film windt er geen doekjes om. Je zit meteen in het verhaal.. Keiharde actie, van begin tot einde zowat. De film verveelt iig geen moment. Valt verder weinig over te zeggen.

IMDB 5.8/10
Ik 7-/10

[ Bericht 6% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 17-05-2018 11:41:18 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179216754
Red Sparrow (2018)



Verenigde Staten
Thriller
140 minuten

geregisseerd door Francis Lawrence
met Jennifer Lawrence, Joel Edgerton en Matthias Schoenaerts

Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan. Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden

Goede film maar had er meer van verwacht. Verhaaltechnisch zit de film subliem in elkaar. Helaas te weinig actie voor zo'n lange film. Jennifer Lawrence zet haar rol erg goed neer. De film komt een beetje traag op gang en dat zorgt voor een vrij saai eerste uur van de film. Het tweede uur is al een stuk beter en de laatste 20 minuten waren erg goed, spannend en verrassend.

IMDB 6.7/10
Ik 7+/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179321719
Coffin 2 (2017)



Verenigde Staten
Misdaad / Horror
101 minuten

geregisseerd door Kipp Tribble
met Johnny Alonso, Robert Allen Mukes en Erick Chavarria

Trick zit gevangen in een kooi met vier anderen, die allemaal vanaf hun nek zijn verlamd. Dan ontdekt Trick dat een van de gijzelaars een oude vijand is, rechercheur Epperson. Ze beginnen samen te werken om de connectie te ontdekken tussen hen en de gijzelnemer, een gemaskerde man waarvan ze vermoeden dat het de beruchte 'Deathstalker Killer' is.

Tegenvaller. Verhaal met potentie maar slecht uitgewerkt. Horror is deze film zeker niet. Er wordt weinig getoond, er gebeurt bijster weinig. HEt gaat van de hak op de tak en de hele film door zitten rare tijdsprongen. Wel een goede plotwending, maar dat is ook alles

IMDB 5.7/10
Ik 4/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179350996
Den of Thieves (2018)



Verenigde Staten
Actie / Misdaad
140 minuten

geregisseerd door Christian Gudegast
met Gerard Butler, Pablo Schreiber, O'Shea Jackson Jr. en Curtis Jackson (50 cent)

Iedere dag wordt er 120 miljoen dollar in contanten uit de omloop genomen en vernietigd door de centrale bank van de Verenigde Staten, de 'Federal Reserve'. Een beruchte dief smeedt het plan om de meest gedurfde bankroof te bewerkstelligen, pal onder de neus van de meest gevreesde afdeling van wetshandhaving. De roof kent echter wat complicaties wanneer hij vast komt te zitten tussen andere criminelen.

Goede film. Goed verhaal, goed uitgewerkt. Goede cast. Goede karakteropbouw. Lekker tempo voor zo'n lange film. Zowat van begin tot einde actie. Vooral vanaf de bankroof is het erg spannend. Puntje-van-de-stoel momenten. Er wordt hier en daar wat info achtergehouden wat voor nieuwsgierigheid zorgt.. Goede plotwending

IMDB 7/10
Ik 7.5/10.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179403248
Ik was de hitte zat dus ben met m'n zoontje de bios ingedoken voor Solo.
3d en Atmos was wel gaaf en een hele vermakelijke film. Ik vind die Saga's allemaal erg geslaagd tot nu toe. Rogue One ook top.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 18:29:59 #25
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_179403816
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 17:50 schreef Duveldrinker het volgende:
Ik was de hitte zat dus ben met m'n zoontje de bios ingedoken voor Solo.
3d en Atmos was wel gaaf en een hele vermakelijke film. Ik vind die Saga's allemaal erg geslaagd tot nu toe. Rogue One ook top.
De negatieve berichten over Solo én de andere films zijn vooral verstokte fans die in 1983 zijn blijven hangen. En dat zijn er nogal wat.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_179424861
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 18:29 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

De negatieve berichten over Solo én de andere films zijn vooral verstokte fans die in 1983 zijn blijven hangen. En dat zijn er nogal wat.
Ja, veel mensen die alleen maar zuur over de films doen omdat het niet gaat zoals het in hun hoofd gaat. Star Wars kan alleen maar goed zijn als het aan hun head canon voldoet, anders is het kut.

Net zelf bij Solo geweest. Was een leuke film, kijkt heel lekker weg. Wat ik fijn vond is dat alle characters likeable zijn. Dat had ik bij Rogue One niet, daar stoorde ik mij mateloos aan de clichématigheid van de hoofdpersonen wat wel wat van het plezier uit de film haalde (die verder prima was, overigens). Bij deze heb ik de hele film met groot plezier gekeken.
  zondag 27 mei 2018 @ 16:38:36 #27
25175 suijkerbuijk
suijkerbuijk
pi_179425359
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 18:29 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

De negatieve berichten over Solo én de andere films zijn vooral verstokte fans die in 1983 zijn blijven hangen. En dat zijn er nogal wat.
Zelf staat ik er niet negatief er over.

Wil solo ook kijken omdat ik graag meer info hoe en wat.
Hij was geen force gebruiker maar een normalen smokkelaar.

Rouge one
Ook gezien en was leuk om te zien.
Het vult mooi op tussen de ouwe serie.

De nieuwe serie ben ik helaas niet kapot van.
Het heeft focus op de spelers wat gewoon niet lekker loopt.

De laatste 3 films van Lucas was ook niet alles maar pas wel door de ouwe verhaal lijn heen.

De nieuwe serie is meer gericht op nieuwe mensen maar is erg gericht op snel verhaal lijn met actie.
Terwijl starwars was opgezet als een space opera .
Waar je dus ook minder snelle actie in zit en meer verdiept op de karakters van de spelers.

Wil niet zeggen dat de nieuw serie slecht is maar dat het anders word uitgebracht in een meer moderne.

Persoonlijke hadden de nieuwe serie beter los kunnen koppelen van de ouwe spelers

Persoonlijke had ik het gewoon anders uit verfilmt.
Robots kunnen dik 100 jaren na het verhaal lijn aanwezig zijn.
Had beter een verhaal na Lucas kunnen uit brengen .
Dat iemand de ouwe jedi tempel had gevonden met hoe de force werkt
Ergens die richting in of zo.
Of dat iemand r2d2 had gevonden op de sloop.
En na reperatie die jedi tempel of een dagboek van luke in zat.

Veel opties geweest.
  zondag 27 mei 2018 @ 17:09:03 #28
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_179426159
Even een tussenopmerking, maar waarom kan niemand Rogue One schrijven?
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  maandag 28 mei 2018 @ 01:17:52 #29
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_179438296
Kom net van Solo af. Af en toe een Willow vibe, wat een goed teken is. Ik heb me prima vermaakt en er zitten tal van easter eggs in voor de fans.

Toffe karakters en enige stereotypes, maar zeer geslaagd als geheel.

Mensen die janken dat het een hoog SJW-gehalte heeft kijken een andere film dan ik gezien heb. Net als dat Lando Panseksueel moest zijn, geen flikker van gemerkt.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  maandag 28 mei 2018 @ 09:15:56 #30
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_179441185
Black Panther gekeken, vermakelijke film over het geheel genomen maar ik begrijp het verschil wel een beetje tussen de professionele critics en het publiek.

Ik ga met imdb mee en geef het een 7.5

En van het weekend ook the Avengers: infinity War gekeken en daar ga ik net even wat verder dan imdb en geef het een 9, wat een spektakel :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_179467757
Ghostland

https://www.imdb.com/title/tt6195094/?ref_=nv_sr_1

De eerste helft van de film is warrig, incoherent. We zaten in de bios met het gevoel "of dit gaat allemaal op z'n plek vallen, of het is een slechte film". Gelukkig valt het allemaal op z'n plek. De twist komt onverwacht, pakt toch net anders uit dan je denkt maar verklaart perfect waarom je de eerste helft met het gevoel zit dat er iets niet klopt.

Helaas wordt de tweede helft verder wel gekenmerkt door de typische domme keuzes die mensen maken wanneer ze in horrorfilms zitten. En veel gekrijs en gegil.

Al met al een aardige film, wel de moeite waard. 6.5/10
pi_179492493
Scorched Earth (2017)



Canada / Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
96 minuten

geregisseerd door Peter Howitt
met Gina Carano, Ryan Robbins en John Hannah

De aarde is door grootschalige milieuvervuiling uiteen gevallen. De lucht is gevaarlijk om in te ademen, het water te giftig om te drinken en miljarden mensen zijn gestorven. Generaties later heeft de mensheid eindelijk een rudimentaire samenleving opgericht in een poging de schade te herstellen. Gage is een premiejager en heeft de kans op een grote premie. Ze infiltreert in een bende bandieten om de leider te kunnen pakken. Alles loopt volgens plan totdat ze een slavin ontmoet die haar doet denken aan haar overleden zus.

Redelijke film. Niet slecht maar ook niet geweldig. Het is een beetje een mix tussen een post apocalyptische sci fi en een western. Verhaal is niet echt origineel maar wel goed. Gelukkig blijft het tempo vrij hoog en de actie is genoeg.

IMDB 5/10
Ik 6-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179492585
A Quiet Place (2018)



Verenigde Staten
Drama / Horror
90 minuten

geregisseerd door John Krasinski
met Emily Blunt, John Krasinski en Noah Jupe

'A Quiet Place' volgt een familie die woont op een boerderij. Hun vredige bestaan wordt verstoord wanneer ze geterroriseerd worden door een soort van buitenstaande kracht. Vervolgens proberen ze zo stil mogelijk te zijn om te overleven.

Goede film. Ook een vrij bijzondere film omdat er zo goed als helemaal niet wordt gesproken in deze film. Daarbij krijgt de muziek een iets belangrijkere rol die mooi en subtiel is. Het is een goed verhaal en vrij goed uitgewerkt. Het is op drama vlak een vrij heftige film, met kippenvel momenten en bijna tranen, vooral een bepaalde scene op t laatst... Op gebied van horror zat het ook wel goed. De wezens die in de film te zien zijn zijn erg indrukwekkend, origineel, goed gemaakt...

IMDB 8/10
Ik 7+/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 30 mei 2018 @ 16:39:15 #34
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_179492981
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 16:21 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
A Quiet Place (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama / Horror
90 minuten

geregisseerd door John Krasinski
met Emily Blunt, John Krasinski en Noah Jupe

'A Quiet Place' volgt een familie die woont op een boerderij. Hun vredige bestaan wordt verstoord wanneer ze geterroriseerd worden door een soort van buitenstaande kracht. Vervolgens proberen ze zo stil mogelijk te zijn om te overleven.

Goede film. Ook een vrij bijzondere film omdat er zo goed als helemaal niet wordt gesproken in deze film. Daarbij krijgt de muziek een iets belangrijkere rol die mooi en subtiel is. Het is een goed verhaal en vrij goed uitgewerkt. Het is op drama vlak een vrij heftige film, met kippenvel momenten en bijna tranen, vooral een bepaalde scene op t laatst... Op gebied van horror zat het ook wel goed. De wezens die in de film te zien zijn zijn erg indrukwekkend, origineel, goed gemaakt...

IMDB 8/10
Ik 7+/10
Leek me een interessante film inderdaad, maar ik hou absoluut niet van horror en lekker griezelen in de bios (of thuis for that matter). Ben een echte schijterd wat dat betreft :D Scream ging nog net :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_179499339
Call me by your name



De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

IMDB 8/10
Ik 7/10

Het is een genot om naar de mooie beelden van Italië te kijken. Het is ook zeker geen straf om Timothée Chalametnaar te kijken en zijn acteerkunsten. Het is wat traag en ik vind de opbouw naar de romance ongeloofwaardig.
pi_179504638
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 16:39 schreef flipsen het volgende:

[..]

Leek me een interessante film inderdaad, maar ik hou absoluut niet van horror en lekker griezelen in de bios (of thuis for that matter). Ben een echte schijterd wat dat betreft :D Scream ging nog net :P
Ik raad hem toch aan. De nadruk ligt meer op het drama dan de horror, die horror is maar sporadisch, 3 kwart vd film zie je niks van die wezens, pas op t laatst iets meer eigenlijk.
Het eerste half uur kan klein beetje saai overkomen omdat het een beetje opbouw nodig heeft.
gewoon kijken :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179504684
Unsane (2018)



Verenigde Staten
Drama / Horror
98 minuten

geregisseerd door Steven Soderbergh
met Claire Foy, Joshua Leonard en Jay Pharoah

'Unsane' volgt een jonge vrouw die tegen haar zin opgesloten wordt in een inrichting voor geesteszieken. Ze komt er oog in oog te staan met haar grootste angsten. Zijn de vreselijke ervaringen die ze meemaakt echt of slechts een bijverschijnsel van haar waanzin?

Niet slecht maar ook niet geweldig. Goed verhaal dat redelijk is uitgewerkt. Horror is deze film zeker niet. Ik zou het meer plaatsen in een psychologische thriller. Dramatisch is het wel. Een film die moeilijk is uit te leggen maar wel de moeite is om een keer te zien. Laatste half uur was bovengemiddeld

IMDB 6.7/10
Ik 6+/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  donderdag 31 mei 2018 @ 09:21:28 #38
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_179505490
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 16:39 schreef flipsen het volgende:

[..]

Leek me een interessante film inderdaad, maar ik hou absoluut niet van horror en lekker griezelen in de bios (of thuis for that matter). Ben een echte schijterd wat dat betreft :D Scream ging nog net :P
Ik heb ooit White Noise gezien in de bios omdat een meisje wilde dat ik mee ging, ik ben echt bang voor geesten en shit, heb er ook altijd van die dromen over waarvan ik weet dat ik droom, maar er niet uit kan komen.

Doordeweekse avond, niemand in de zaal, gvd, het was geen date, maar als dat het was, dan was het niks geworden, film was overigens niet super, wel eng als je anti-geest bent.
pi_179505861
even kijken of het zo posten werkt, aardig wat dingen gezien de afgelopen weken

Deadpool 2 (2018) 8.5/10 het was weer lachen :)
Live (netflix serie, 2018) 8.5/10 Zuidkoreaanse politieserie. Ik vond het tof. Gaat over oa wat nieuwelingen bij een politieunit en wat daar allemaal gebeurt, ze maken er aardig wat mee in ieder geval
OMG: Oh My God! (2012) 8/10 Over een man die god aanklaagt nadat z'n winkel vernield wordt door een aardbeving en de verzekering zegt dat god het gedaan heeft en hij daar niet voor verzekerd was. Leuk gedaan, laat een aantal positieve en negatieve kanten van geloof zien.
El Marginal (netflix serie, 2016) 8/10 Over een undercoveragent die in een corrupte gevangenis moet infiltreren en zich omhoog moet zien te werken
Secret Superstar (2017) 8.5/10 over een jong meisje dat in India zangeres wil worden maar geen vrijheid heeft
Unsane (2018) 2/10 ging nergens over
Amateur (2018) 5/10 slechte sportfilm
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_179516866
Solo: A Star Wars Story (2018)
https://m.imdb.com/title/tt3778644/

In de bios gezien, maar dat was niet echt noodzakelijk. De film is aardig, maar niet bijzonder. Een redelijk generieke action adventure verhaal. Donald Glover is wel echt een baas.

7/10
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  donderdag 31 mei 2018 @ 20:03:35 #41
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179519811
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2018 16:21 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
A Quiet Place (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama / Horror
90 minuten

geregisseerd door John Krasinski
met Emily Blunt, John Krasinski en Noah Jupe

'A Quiet Place' volgt een familie die woont op een boerderij. Hun vredige bestaan wordt verstoord wanneer ze geterroriseerd worden door een soort van buitenstaande kracht. Vervolgens proberen ze zo stil mogelijk te zijn om te overleven.

Goede film. Ook een vrij bijzondere film omdat er zo goed als helemaal niet wordt gesproken in deze film. Daarbij krijgt de muziek een iets belangrijkere rol die mooi en subtiel is. Het is een goed verhaal en vrij goed uitgewerkt. Het is op drama vlak een vrij heftige film, met kippenvel momenten en bijna tranen, vooral een bepaalde scene op t laatst... Op gebied van horror zat het ook wel goed. De wezens die in de film te zien zijn zijn erg indrukwekkend, origineel, goed gemaakt...

IMDB 8/10
Ik 7+/10
Na The Conjuring 1 en 2 vermijd ik dit soort films als de pest. Te veel jumpscares.
Is deze film beter? of ongeveer hetzelfde?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 31 mei 2018 @ 20:04:28 #42
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179519828
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:54 schreef De_Nater het volgende:
Solo: A Star Wars Story (2018)
https://m.imdb.com/title/tt3778644/

In de bios gezien, maar dat was niet echt noodzakelijk. De film is aardig, maar niet bijzonder. Een redelijk generieke action adventure verhaal. Donald Glover is wel echt een baas.

7/10
Lijkt op een typsiche Disney film weer.
Is de kritiek en het boycotten terecht?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_179521602
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 20:04 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Lijkt op een typsiche Disney film weer.
Is de kritiek en het boycotten terecht?
Wat bedoel je? Welke kritiek precies?
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  donderdag 31 mei 2018 @ 21:10:19 #44
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179521919
quote:
5s.gif Op donderdag 31 mei 2018 21:02 schreef De_Nater het volgende:

[..]

Wat bedoel je? Welke kritiek precies?
Er is veel kritiek over de koers die Disney/Lucasarts neemt met de Star Wars franchise.
Er zou te veel feminisme en een te hoog SJW gehalte in die films zitten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_179522177
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 21:10 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Er is veel kritiek over de koers die Disney/Lucasarts neemt met de Star Wars franchise.
Er zou te veel feminisme en een te hoog SJW gehalte in die films zitten.
Mwah, dat vind ik dan niet echt door deze film heen schitteren. Iemand beschrijft dit als de origin voor 'Han shot first' en dat is niet heel swj. Natuurlijk staat Disney gelijk aan family-friendly en dat is het geval voor deze film, maar dat is niet het 'probleem'. Solo voelt aan als een pilot voor verdere verhalen en is op zichzelf dus niet enorm uitzonderlijk.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_179522714
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 21:10 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Er is veel kritiek over de koers die Disney/Lucasarts neemt met de Star Wars franchise.
Er zou te veel feminisme en een te hoog SJW gehalte in die films zitten.
Ach, de films veranderen terecht met de tijd mee. Dat mensen er niet tegen kunnen dat Star Wars voor iedereen is, is hun probleem. Star Wars is altijd al voor iedereen geweest, maar nu is het een stuk representatiever geworden.

Daarnaast zijn er een hoop mensen die bij alles wat ook maar iets op SJW/feminisme lijkt oproepen om iets te boycotten. Dat Disney daar nu 'slachtoffer' van is komt door de enorme populariteit. Maar de boycots van deze 'fans' heeft totaal niet geholpen bij Black Panther en The Last Jedi.
  donderdag 31 mei 2018 @ 21:45:27 #47
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179523224
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 21:31 schreef lord_bono het volgende:
Daarnaast zijn er een hoop mensen die bij alles wat ook maar iets op SJW/feminisme lijkt oproepen om iets te boycotten. Dat Disney daar nu 'slachtoffer' van is komt door de enorme populariteit. Maar de boycots van deze 'fans' heeft totaal niet geholpen bij Black Panther en The Last Jedi.
Ik vond The Last Jedi verrassend goed. Had ik echt totaal niet verwacht.
De film was vrij onvoorspelbaar, ze hebben veel risico's genomen en dat was juist wat ik wilde zien in een nieuwe Star Wars film. Maar op een paar punten was ik het wel eens met de haters. Er zit wat SJW en feminisme in, en het komt een beetje te geforceerd over. Het wordt er als het ware in gepropt. Zoals bijvoorbeeld dat Chinese meisje "Rose". Echt een schatje, maar voegt weinig toe aan de film.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 31 mei 2018 @ 22:15:36 #48
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_179524153
Dat hele SJW-gezeik is ook alleen maar sinds de emancipatie van de grote bek van alt-right.
Heb het zelf ook al diverse keren voor mijn kiezen gehad.

Ik (in een online discussie over homo's): "Leven en laten leven, mensen:"
Eikol: "OMG weer zo'n SJW, EEEEEWWWW"

Wat is er in GODESNAAM mis met wat gelijkheid in de wereld, zonder dat er meteen weer door een stel schimmelige internetridders met zaadvingers een hashtagfähige kulbenaming voor wordt bedacht }:|
Ja inderdaad, V. ja.
pi_179524447
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:15 schreef V. het volgende:
Dat hele SJW-gezeik is ook alleen maar sinds de emancipatie van de grote bek van alt-right.
Heb het zelf ook al diverse keren voor mijn kiezen gehad.

Ik (in een online discussie over homo's): "Leven en laten leven, mensen:"
Eikol: "OMG weer zo'n SJW, EEEEEWWWW"

Wat is er in GODESNAAM mis met wat gelijkheid in de wereld, zonder dat er meteen weer door een stel schimmelige internetridders met zaadvingers een hashtagfähige kulbenaming voor wordt bedacht }:|
:Y
Die zitten hier op Fok ook genoeg, hebben een hele tijd het Star Wars topic gekaapt met dat SJW geneuzel :')
pi_179527084
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 20:03 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Na The Conjuring 1 en 2 vermijd ik dit soort films als de pest. Te veel jumpscares.
Is deze film beter? of ongeveer hetzelfde?
Ik zou zeggen dat er geen jumpscares in zitten, zoals ik al zei komen die wezen de eerste 3 kwart vd film maar een enkele keer voor, en maar kort zodat je niet goed ziet hoe t eruit ziet. Geen plotselinge beeldwisselingen ofzo..
Pas op t einde wordt t duidelijker, maar iig niet jumpscare techniek. Het is gewoon een goed dramatisch verhaal met intense en emotionele scenes
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 1 juni 2018 @ 10:52:04 #51
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_179532703
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:15 schreef V. het volgende:
Dat hele SJW-gezeik is ook alleen maar sinds de emancipatie van de grote bek van alt-right.
Heb het zelf ook al diverse keren voor mijn kiezen gehad.

Ik (in een online discussie over homo's): "Leven en laten leven, mensen:"
Eikol: "OMG weer zo'n SJW, EEEEEWWWW"

Wat is er in GODESNAAM mis met wat gelijkheid in de wereld, zonder dat er meteen weer door een stel schimmelige internetridders met zaadvingers een hashtagfähige kulbenaming voor wordt bedacht }:|
In de ogen van de onderdrukker is gelijkheid onderdrukking.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_179535196
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:26 schreef lord_bono het volgende:

[..]

:Y
Die zitten hier op Fok ook genoeg, hebben een hele tijd het Star Wars topic gekaapt met dat SJW geneuzel :')
Vermoeiend ja.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_179535360
quote:
9s.gif Op zondag 6 mei 2018 11:48 schreef Mr.Noodle het volgende:
Black Panther gezien. Persoonlijk vond ik dit de minste film uit de MCU-serie (naast Ant-Man). Tering Jantje, wat een hoog Coming 2 America/Lion King gehalte.. :')


Vermakelijk wel, maar niet bijster origineel.
6,5/10
Black Panther gezien. Wellicht ben ik te oud hiervoor. Vond de grappen infantiel. Was ook niet echt een opbouw van de personages. Hierdoor bleef het erg plat. Op het eind werd het wat beter.
6-/10
pi_179596938
7 Days in Entebbe

https://www.imdb.com/title/tt5466186/?ref_=nv_sr_1

Niet de beste film die ik ooit heb gezien over een waargebeurd verhaal, maar de zeer negatieve user reviews zijn ook zwaar overtrokken. Politiek in het Midden-Oosten blijft een zwaar beladen onderwerp en daar gaan de meeste reviews dan ook over. De film zou anti-Israël zijn en pro-Palestina. Ik heb dat niet zo ervaren. De film weegt aan alle kanten alle morele dilemma's af maar vervalt daarbij te veel in stereotypen. Het camerawerk vond ik wel heel goed en ondanks dat je weet hoe het afloopt toch een heel spannend slotakkoord. Geen bioscoopfilm, echter. Gewoon thuis op de bank kijken.

6/10
  Moderator maandag 4 juni 2018 @ 11:37:49 #55
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_179597074
spotlight



Had deze film al eerder gezien maar het blijft een toffe film. Het is een film over hoe journalistiek werkt en dit in de context van misbruik in de katholieke kerk. Maar misschien nog meer is het wel een film over hoe mensen elkaar de hand boven het hoofd houden en hoe een instituut als de kerk weg kan komen met schandalige zaken. Maar ook over hoe je onbewust mee kunt werken aan een doofpot.

Erg goede film zelfs na herkijken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 4 juni 2018 @ 12:43:07 #56
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_179598640


Monty Python and the Holy Grail. Ik had 'm uiteraard al eens gezien, jaaaaren terug. Maar ik had gisteravond ineens de behoefte om 'm nog eens te zien. Maar wat blijft dit een heerlijke film, vrijwel elke minuut is goud. Dit is ook één van de zeldzame films waar ik hele scene's hardop moet lachen :D

10/10 must see
nee, jij dan!
  maandag 4 juni 2018 @ 14:26:52 #57
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_179600775
quote:
17s.gif Op maandag 4 juni 2018 12:43 schreef Gehenna het volgende:
[ afbeelding ]

Monty Python and the Holy Grail. Ik had 'm uiteraard al eens gezien, jaaaaren terug. Maar ik had gisteravond ineens de behoefte om 'm nog eens te zien. Maar wat blijft dit een heerlijke film, vrijwel elke minuut is goud. Dit is ook één van de zeldzame films waar ik hele scene's hardop moet lachen :D

10/10 must see
Een auto hier in de buurt heeft als nummerplaat NII... Moet er steeds weer om lachen als ik die zie rijden _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 4 juni 2018 @ 15:09:40 #58
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_179601453
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 14:26 schreef flipsen het volgende:

[..]

Een auto hier in de buurt heeft als nummerplaat NII... Moet er steeds weer om lachen als ik die zie rijden _O-
:D

Ik vind The Knights of Ni! trouwens net een van de mindere karakters. :X Maar zonder hun weer geen Roger the Shrubber :D Die maakt veel goed _O-
nee, jij dan!
  Moderator maandag 4 juni 2018 @ 15:19:49 #59
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_179601661
Isle of Dogs

quote:
Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.
Mooi gemaakte en erg grappige stop motion / animatie film van Wes Anderson. Moest een paar keer erg hard lachen. De sterrencast die hun stemmen verleenden aan de film waren ook uitstekend geselecteerd.

IMDB: 8,2/10
Ik: 8,7/10

C'est la Vie (Vreemd genoeg is de Franse naam voor de film anders: "Le sens de la fête")

quote:
Max runt al dertig jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig achttiende-eeuws kasteel.

De geroutineerde cateraar Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd en de bloemen geregeld. Alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken lijken aanwezig, totdat een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien, en ieder moment van geluk in totale chaos verandert. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn? Namelijk het geven van een waanzinnig feest? Een ongecompliceerde komedie van het regisseursduo achter ‘Intouchables’.
Leuke feelgood film met een aantal zeer grappige scènes. Voor ons dan toch als recentelijk getrouwd koppel. Wellicht dat die bruiloftsroes nog niet was uitgewerkt, want anders begrijp ik de 7,0 van IMDB niet.

IMDB: 7,0
Ik: 8,0

Under the Tree

quote:
Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand. Elk personage blijkt een gecompliceerd individu in deze samensmelting van familiedrama en zwarte komedie.

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag…
Volgens de omschrijving een zwarte komedie, maar het element komedie komt niet uit de verf. Als dat al de bedoeling is. Ik moest een paar keer lachen, maar het sterke punt van deze film zijn toch wel de personages (hun onhebbelijkheden), de vragen die de film opwerpt en het onderkoelde gevoel dat films uit Noord Europa vaak in zich meedragen.

IMDB: 7,1/10
Ik: 7,4/10
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 4 juni 2018 @ 15:36:56 #60
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_179601917
quote:
14s.gif Op maandag 4 juni 2018 15:19 schreef UIO_AMS het volgende:
Isle of Dogs
Voor ons dan toch als recentelijk getrouwd koppel.
Oeps... een laat maar welgemeend gefeliciteerd! Zal het ook even in het "juiste" topic zeggen. De bruidstaart was appeltaart neem ik aan? :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator maandag 4 juni 2018 @ 15:45:52 #61
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_179602063
quote:
14s.gif Op maandag 4 juni 2018 15:19 schreef UIO_AMS het volgende:
Mooi gemaakte en erg grappige stop motion / animatie film van Wes Anderson. Moest een paar keer erg hard lachen. De sterrencast die hun stemmen verleenden aan de film waren ook uitstekend geselecteerd.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 4 juni 2018 @ 16:52:26 #62
27648 Weakling
available in strong mint
pi_179603455
Isle of Dogs

Prachtige lichtvoetige film met een klein verhaal, maar door de geweldige vormgeving en eigenzinnige sfeer absoluut adembenemend. Geen dolkomische film, maar wel vol met leuke spitsvondigheden die me deden glimlachen. Van begin tot het einde vermakelijk.

8.5/10
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_179604687
quote:
17s.gif Op maandag 4 juni 2018 12:43 schreef Gehenna het volgende:
[ afbeelding ]

Monty Python and the Holy Grail. Ik had 'm uiteraard al eens gezien, jaaaaren terug. Maar ik had gisteravond ineens de behoefte om 'm nog eens te zien. Maar wat blijft dit een heerlijke film, vrijwel elke minuut is goud. Dit is ook één van de zeldzame films waar ik hele scene's hardop moet lachen :D

10/10 must see
Classic!

The killer rabbit
fantastische scene
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en de meest hilarische scene
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O- _O-
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179615621
Gehenna: Where Death Lives (2018)



Japan / Verenigde Staten
Horror / Mystery
105 minuten

geregisseerd door Hiroshi Katagiri
met Lance Henriksen, Simon Phillips en Patrick Gorman

Een groepje personen bezoekt het eiland Saipan, omdat ze op zoek zijn naar een geschikte locatie om een vakantieverblijf te bouwen. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze een geschikte locatie en treffen er ook een oude, geheime bunker aan. De groep besluit de bunker te onderzoeken. Al snel blijkt dat de bunker een duister geheim kent.

Redelijk goede film op gebied van horror en mystery. Het verhaal is vrij cliché maar redelijk uitgewerkt. Het mysterie houden ze goed vast. De horror is redelijk. Al vrij snel zit je in het verhaal. Het heeft een fijn tempo. De karakters mochten wel wat meer uitgediept worden en het is geen klasse acteerwerk.
Pas tegen het einde van de film wordt er een beetje duidelijk wat er precies aan de hand is, en dat is erg goed gevonden. Op t einde van de film blijft het beeld even zwart en dan komt nog een scnene van een paar minuten welke een goede toevoeging aan de film is, ff een kippenvel momentje


IMDB 4.8/10
Ik 6+/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_179625363
Nutcracker, the motion picture

Balletvoorstelling uit 1986 gebaseerd op het beroemde stuk De Notenkraker met muziek van Tsjajkovski.

En alhoewel het nog lang geen Kerstmis is heb ik me uitermate vermaakt met deze film :)

imdb : 7.1
ikke : 7,5

"You can call me Susan if it makes you happy"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')