abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178887971
quote:
Oppositiepartijen willen uitleg van premier Rutte over uitspraken van de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en CU, die zeggen dat zij hebben besloten de dividendbelasting te schrappen op aandringen van grote internationale bedrijven.

De bedrijven zeiden tegen de onderhandelaars het afschaffen van de belasting zwaar zou meewegen bij hun besluit om in Nederland te blijven.

GroenLinks leider Klaver twittert dat "het riekt naar chantage". SP-Kamerlid Leijten zegt op twitter "Het kabinet Rutte-3 is gewoon Shell-1".

Volgens de onderhandelaars gaat het om met name Shell en Unilever. De bedrijven zouden niet rechtstreeks hebben gezegd dat zij zouden vertrekken als de dividendbelasting zou blijven bestaan. Maar "de dreiging werd door de onderhandelaars reŽel geacht dat het zou kunnen gebeuren", aldus politiek verslaggever Ron Fresen.

Rutte lag vorige week in het debat over de regeringsverklaring vaak onder vuur vanwege het schrappen van de belasting. De linkse oppositie noemde het afschaffen ervan een cadeautje voor het bedrijfsleven en een "heilloze weg". Premier Rutte zei dat er onverantwoorde risico's zouden worden genomen als de belasting zou blijven, omdat het om tienduizenden banen gaat.

Argumenten

GroenLinks wil van Rutte weten waarom hij vorige week geen namen van bedrijven wilde noemen, terwijl ze nu toch bekend zijn. Ook wil GroenLinks weten wat de argumenten waren om tot de afschaffing over te gaan. "Want nog steeds weet niemand: wat schieten mensen op met afschaffing dividendbelasting?", aldus Klaver.

De bedrijven zelf moeten wat Klaver betreft ook zo snel mogelijk in de Tweede Kamer tekst en uitleg komen geven over de rol die zij gespeeld hebben.

https://nos.nl/artikel/22(...)videndbelasting.html
Rutte en Hoekstra de loopjongetjes van respectievelijk Unilever en Shell gaan een cadeautje van 1,4 miljard uitdelen ten gunste van buitenlandse aandeelhouders. WANT ANDERS GAAN ER BANEN VERLOREN! Dat alle financiŽle experts anders beweren en de belastingbetaler hiervan nooit meer iets gaat terugzien boeit verder niet.
speak only if it improves the silence.
  woensdag 9 mei 2018 @ 18:28:09 #2
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_179046313
quote:
Kabinet heeft geen idee hoeveel banen keus Unilever oplevert

Het kabinet weet niet hoeveel banen de keuze van Unilever voor Rotterdam als plek voor zijn enige hoofdkantoor oplevert. Om bedrijven als Unilever naar Nederland te lokken en de werkgelegenheid die dat zou opleveren, wordt de dividendbelasting afgeschaft.

Het afschaffen van de belasting kost Nederland 1,4 miljard euro per jaar en is omstreden omdat onduidelijk is wat het nu precies oplevert. Uit memo's over het onderwerp, die het kabinet eigenlijk niet vrij wilde geven. Ambtenaren adviseerden om de dividendbelasting niet af te schaffen, het was een 'slecht idee', waar de 'burger voor betaalt'.

Of de komst van Unilever banen oplevert, is in ieder geval niet bekend bij het kabinet. Dat schrijft staatssecretaris Menno Snel van FinanciŽn in antwoord op Kamervragen van Bart Snels van GroenLinks.

"Het kabinet heeft geen direct zicht op het personeelsbeleid van Unilever. Alleen daarom al kan het kabinet het directe en indirecte werkgelegenheidseffect van de beslissing van Unilever om het hoofdkantoor in Rotterdam te vestigen niet kwantificeren", schrijft Snel.

Misschien tientallen banen erbij

Een opvallende uitspraak van de staatssecretaris. Toen Unilever de keus voor Rotterdam in maart bekendmaakte zei Unilever dat dit nauwelijks banen oplevert in Nederland.

Voor de 7300 werknemers in Londen, waar een hoofdkantoor verdwijnt, verandert er niets en ook de 3100 banen in Nederland blijven bestaan, zei Unilever toen. Financieel directeur Graeme Pitkethly voegde daaraan toe dat er hooguit enkele tientallen banen naar Rotterdam komen als gevolg van de keus.

Geen bewijs voor indirecte werkgelegenheid

Snel wijst er verder op dat het afschaffen van de dividendbelasting onderdeel is van een pakket aan fiscale maatregelen, met onder andere als doel 'een aantrekkelijk fiscaal vestigingsklimaat voor reŽle bedrijven die zorgen voor werkgelegenheid en investeringen in Nederland'.

Premier Mark Rutte zei na het besluit van Unilever nog dat hij hoopt dat het werkgelegenheid oplevert. Bijvoorbeeld op het gebied van juridisch en financieel advies. Maar daar is tot nu toe ook nog geen bewijs voor gezien door het kabinet.

Nauwe banden

Het kabinet heeft nauwe banden met Unilever. Rutte werkte jarenlang als manager voor het bedrijf. En in aanloop naar het besluit de dividendbelasting af te schaffen werd er uitgebreid gesproken met Unilever-ceo Paul Polman.

Toch zijn de banden blijkbaar niet goed genoeg om aan Unilever te vragen hoeveel banen de keus voor Rotterdam oplevert. Een woordvoerder van het ministerie van FinanciŽn verwijst op vragen van RTL Z naar de tekst van de Kamerbrief. "Meer kan ik er niet over zeggen."
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 9 mei 2018 @ 19:38:58 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_179048049
mark-rutte3.jpg

Om te :r :r :r

Hoe lang nog voordat deze misdadiger en landverrader de gevangenis ingaat :?
Elke dag dat deze idioot nog vrij rond loopt is er een teveel :7
  donderdag 17 mei 2018 @ 18:25:25 #4
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_179224736
quote:
Samenwerking bedrijven-lobbyclubs loopt spaak

De samenwerking tussen de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland is afgelopen jaren volledig spaak gelopen. De belangen van de kleinere bedrijven zijn daarbij ondergesneeuwd.
quote:
Dat zou in de eerste plaats worden verklaard door het verschil in contributies. VNO-NCW neemt daarvan 23 miljoen euro voor zijn rekening. MKB Nederland slechts 8 miljoen. "Wie betaalt, bepaalt", aldus de krant.

Illustratief voor de slechte samenwerking is de gang van zaken rond de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Tijdens de formatie van het kabinet Rutte III maakte VNO-NCW zich daar sterk voor.

In dat voorstel zouden de kosten van de inmiddels 1,6 miljard euro onder meer worden gedekt door de onroerendezaakbelastingen op woningen en bedrijfspanden te verhogen. Volgens het FD zou VNO-NCW het voorstel, waarbij de kosten dus deels op mkb’ers werden afgewenteld, nooit intern met MKB Nederland hebben afgestemd.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')