quote:
misschien zit dat in de johnnie boer madras kruiden, daar gaat wel een eetlepel van inquote:Op maandag 30 april 2018 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.
Ouders zijn op 'ziekenbezoek' en hebben eten mee. We eten vanavond dus Hollands: Zuurkool met worst.
Die is inderdaad redelijk pittig.quote:Op maandag 30 april 2018 17:30 schreef Karzai het volgende:
misschien zit dat in de johnnie boer madras kruiden, daar gaat wel een eetlepel van in
Mijn madras is meestal ook loeischerp.quote:Op maandag 30 april 2018 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.
Jij serveert er lam, varken of rund bijquote:Op maandag 30 april 2018 19:22 schreef RobinOok het volgende:
Mijn madras is meestal ook loeischerp.
Een van mijn favorietste curries.
En ik snap niet waarom je daar nog kippendijen bij zou serveren.
Nee, boontjes en rijst.quote:Op maandag 30 april 2018 21:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij serveert er lam, varken of rund bij
Eetze en proost. Paulaner dronk ik gister ook.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch
[ afbeelding ]
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.
Waarom schrijf je dan op je eigen site "Curry Madras (van lam, varken of rund)" ?quote:
quote:Op dinsdag 1 mei 2018 11:41 schreef Somberling het volgende:
Eetze en proost. Paulaner dronk ik gister ook.
Nu Heineken biertje. Morgen stop ik weer met drinken. Serieus.
MET versus VAN.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 12:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom schrijf je dan op je eigen site "Curry Madras (van lam, varken of rund)" ?
Jij moet toch smerigvet zijn?quote:Op dinsdag 1 mei 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch
[ afbeelding ]
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.
Zalmkoekje hebben ze leuk gepresenteerd hahaquote:Op dinsdag 1 mei 2018 14:11 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
sigaartjes...zalmkoekje...en biertje. Heerlijk!
Hoeft niet als hij elke dag veel wandelt door de stad en dan paar keer gaat zitten om wat te eten.quote:
Ik heb ook gewoon macaroni opquote:Op dinsdag 1 mei 2018 20:21 schreef Duveldrinker het volgende:
Wat een aparte gerechten allemaal. Ik heb gewoon lekker kibbelingen op met gebakken aardappelen en koolsalade.
Lekkerquote:Op dinsdag 1 mei 2018 21:32 schreef Woelwater het volgende:
Prak aardappelen, spruitjes en een paar karbonaadjes.
Alleen in de bami. Die is voor mezelf.quote:
Heb je de rijst niet gewassen?quote:Op woensdag 2 mei 2018 11:43 schreef Sigaartje het volgende:
Als eerste 500 gram Basmati-rijst in de pan. 1,5 keer water dan rijst. Afmeten met maatbeker. En bami gaan we koken.
[ afbeelding ]
Hete bami!quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:06 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Alleen in de bami. Die is voor mezelf.
De nasi wordt ook door gasten gegeten, dus dat wordt een ander recept.
Ik hou van stevig pittig.
Bij de Lassie rijst (voorgekookte) hoeft dat ook niet.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:08 schreef maily het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
Probeer het eens, dan zie je wat voor troep er vanaf komt.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:08 schreef maily het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
Ik doe een briefje bij de verpakking als reminder voor de volgende keerquote:Op woensdag 2 mei 2018 12:14 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Probeer het eens, dan zie je wat voor troep er vanaf komt.
Geen idee welke sambal dat is, maar de surinaamse sambal van dat merk is een aanrader.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:51 schreef Sigaartje het volgende:
En dit gaat na het garen van de kip (maar de sambal pas tijdens het mengen met de ketjap)
[ afbeelding ]
want?quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:52 schreef Ludachrist het volgende:
Je gebruikt dat mes toch niet om dingen te snijden, of wel?
Goed dat je het garen noemt en geen bakken.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:00 schreef Sigaartje het volgende:
Kipblokjes kipfilet garen in olie. Zorg dat ze goed gaar zijn!
[ afbeelding ]
He, dat is een grote pan zeg. Kan ik niet een keertje bij jou komen eten? Jij hebt vast wel een portie over.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:32 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik bak niet te hard, zodat de kip mals blijft. Maar je moet goed in de gaten houden dat alles goed gaar is. Dus hier en daar de blokjes door midden snijden en kijken en testen.
En na het mengen, met Ketjap manis (voor de gasten, die houden ervan) is de pan klaar:
[ afbeelding ]
Het is Nederland, hequote:Op woensdag 2 mei 2018 13:51 schreef golfer het volgende:
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes.
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:51 schreef golfer het volgende:
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes.
Mwha, voor een nasi met deze ingrediėnten zou je misschien 10 minuten langer bezig zijn om die paar groenten en kip te snijden. Moet je wel een kruiden-/specerijenvoorraad hebben, maar als ik nasi maak ben ik er denk ik niet heel veel langer mee bezig dan jij.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Misschien voor de volgende keer?quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Waarom spijt? Het is leuk om te volgen.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Dank je wel!quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:27 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Misschien voor de volgende keer?
https://www.puurgezond.nl/eet/hoe-maak-je-nasikruiden/
Ja doe dat maar jongen.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:03 schreef Ludachrist het volgende:
Wellicht dat we CUL kunnen aanpassen naar ELI?
Kwam een keer een vriend tegen in een supermarkt. Die zei gelijk na een blik in mijn mandje: zo jongen, kook je nog steeds uit pakjes en zakjes?quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:42 schreef Sarabi het volgende:
Beetje flauw om na 1 opmerking alles weg te halen
Genoeg mensen die het leuk vinden om te volgen
Ik zou me er niet druk om maken wat anderen vinden van je kookkunsten. Ga gewoon je eigen gang.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:46 schreef Sigaartje het volgende:
thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
En waarom zoveel van de opmerkingen van anderen aan trekken?quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:46 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Kwam een keer een vriend tegen in een supermarkt. Die zei gelijk na een blik in mijn mandje: zo jongen, kook je nog steeds uit pakjes en zakjes?
Ik weet het ook niet meer. Ik voel me er gelukkig bij. Met een accent van mezelf erbij smaakt het goed. Ik heb gewoon geen tijd om allerlei markten en toko's af te zwerven en allemaal te gaan snijden thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
Inderdaad, des te lovenswaardiger dat je het aandurft in één keer zo'n giga partij voedsel te koken, het lijkt wel een gaarkeuken! Ik doe het je niet na hoor! En ik vond het daarom dus WEL leuk om je foto's te zien, mijn dank daarvoor.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Sigaartje het volgende:
mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
Dat is bij Golfer zeker niet het gevalquote:Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Sigaartje het volgende:
En trouwens, mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
Bij RobinOok en mij ook nietquote:
Post je foto's anders hierquote:Op woensdag 2 mei 2018 14:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Die five spice. Zelf gemengd?quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:22 schreef Gesloten het volgende:
Zoete aardappel, venkel, kippenpoot, knoflook, gember, chili, five spice, honing, sojasaus en sesamolie uit de oven.
quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep.
Valt wel mee joh, dat is eenmaal het verschil tussen normale mensen en de snobs hier.quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep.
Sorry. Ik vond het er best okay uitzien! En nog best veel werk ook!quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Zo heequote:Op woensdag 2 mei 2018 17:30 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tis woensdag, dus visje met patat en salade en frisje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Koffie,cognacje en sigaartje.
Dat is misschien een idee.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:34 schreef Ole het volgende:
[..]
Post je foto's anders hier
CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker
Maar...quote:Op woensdag 2 mei 2018 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sorry. Ik vond het er best okay uitzien! En nog best veel werk ook!
En zelfs gegaarde kip ipv gebakken kip vind ik geen probleem.
Het is ook niet belangrijk, maar het zag er gewoon niet uit of het bakte. Bakken is per definitie wel hard en dat het sist en bruin wordt enzo. Dus nu ben ik een beetje teleurgesteld dat je het toch bakken noemt. Garen vond ik juist een goed woord in dit geval.quote:Op woensdag 2 mei 2018 18:49 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Maar...
Gegaarde kip is toch gebakken kip?
Wat ik bedoelde was dat ik het niet keihard bak of zo, maar smooth.
Nee, nee, het is garen. Wat je op de foto zag was het begin. Het siste niet. Er komt water uit de kipfilet en dat vermengt zich met de olie. De temperatuur is aan de lage kant, zodat je het een beetje ziet sudderen. Het vocht is net aan het koken. De kip wordt niet bruin. Daarom is af en toe even snijden belangrijk zodat je kunt zien of ook de kern gaar is.quote:Op woensdag 2 mei 2018 18:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het is ook niet belangrijk, maar het zag er gewoon niet uit of het bakte. Bakken is per definitie wel hard en dat het sist en bruin wordt enzo. Dus nu ben ik een beetje teleurgesteld dat je het toch bakken noemt. Garen vond ik juist een goed woord in dit geval.
Klinkt helemaal goed! Lekker kokkerellen en je niet zo op de kast laten jagen. Jij en je gasten zijn de enigen die weten hoe het smaakte en dus dat het goed was.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee, nee, het is garen. Wat je op de foto zag was het begin. Het siste niet. Er komt water uit de kipfilet en dat vermengt zich met de olie. De temperatuur is aan de lage kant, zodat je het een beetje ziet sudderen. Het vocht is net aan het koken. De kip wordt niet bruin. Daarom is af en toe even snijden belangrijk zodat je kunt zien of ook de kern gaar is.
De nasi goreng is aangepast naar de wensen van eetgasten. Nederlanders houden niet van scherp. Ik proefde voor en het was nog een tikkeltje te scherp voor Nederlandse termen. Verder moest er meer groente in en de kip moest zachter. Heb ik allemaal aangepast. Met succes volgens mij.
Bij de bami ga ik volledig los, die is alleen voor mezelf. Dat is met varkensvleesblokjes, dus de uitdaging veel groter om dat mals te houden. Lukt veel minder dan bij kip. Dan meng ik er wat ham en spekblokjes er doorheen. En flink veel ei, niet van dat gewone en op het laatst Madame Jeanette.
Ik vraag gewoon wat ze er van vonden en dat noteer ik in een kookschrift. Een masterkok zal ik nooit worden, maar ik krijg wel complimenten. Gelukkig zeggen ze wel: ietsje teveel van dit en ietsje te weinig van dat. Dat noteer ik en volgende keer beter.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt helemaal goed! Lekker kokkerellen en je niet zo op de kast laten jagen. Jij en je gasten zijn de enigen die weten hoe het smaakte en dus dat het goed was.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet zo overdrijven hoorquote:Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep.
Apart topic voor de bami gemaakt: CUL / En daar gaan we weer - Pittige bami gorengquote:Op woensdag 2 mei 2018 21:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Niet zo overdrijven hoor
Leuke fotoreportage, jammer dat je ze hier hebt weggehaald. Maar een eigen topic is voor zo'n uitgebreid verhaal wel op zijn plaats ja
Hoe vaker je kookt hoe meer feeling je ermee krijgt. Maar het blijft bij veel recepten dat het steeds toch ietsjes anders smaakt. Of als je pech hebt heel anders. Maar dat is ook wel leuk.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:40 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wat ik heel jammer vind, maar dat zul je wel herkennen, is dat je soms gerechten hebt, waarbij ik uitroepen krijg als "Subliem!!! Uitmuntend!! Dit is heerrrllijk!", maar het lukt nooit meer om die top te herhalen. Ligt aan meer factoren denk ik. Net de ingredienten of dat minuutje meer of minder op het vuur.
Allrighty!quote:Op donderdag 3 mei 2018 13:19 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Maar weer eens deze combo gehaald bij May Fung op de Kruiskade.Heerlijk!
Opvolgend
[ afbeelding ]
En maar weer eens bescheiden acclimatiseren met dit welbekende flesje bubbels
van weleer. Tis tenslotte donderdag.
Tjonge, eten uit bakjes, een hele maaltijd.quote:
quote:Op donderdag 3 mei 2018 17:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Tjonge, eten uit bakjes, een hele maaltijd.
Gisteren had je kritiek op mijn zakjes. Waarna ik alles heb weg gehaald. En nou kom jij met een afhaalchinees?
Man man man.
Ziet er goed uit.quote:Op donderdag 3 mei 2018 17:52 schreef Iwanius het volgende:
(vroege) Avondhap
[ afbeelding ]
Tis donderdag,dus jezelf maar weer evenjes verwennen zoals laatst.Te beginnen met bubbels, Dom P. luminous 2009
i.c.m.wat huisknabbels zoals ik ze noem..
Klinkt lekker! Ik loop die zaak altijd voorbij, maar ik ga m maar eens bezoeken denk ik!quote:Op vrijdag 4 mei 2018 13:28 schreef JaafkeJunior het volgende:
Broodje van de simit sarayi
Kipfilet, feta, aubergine uit de oven.
Weet niet waar je zit maar zuid-oost is een klein drama, nergens staan prijzen of de omschrijving bij. eerste paar keer maar op de gok besteldquote:Op vrijdag 4 mei 2018 15:06 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Ik loop die zaak altijd voorbij, maar ik ga m maar eens bezoeken denk ik!
Ik was de hele nacht wakker dus had wel hongerquote:Op vrijdag 4 mei 2018 07:50 schreef Iwanius het volgende:
Grappig, zo vroeg in de ochtend al een prei soepje drinken. Maar tis je gegund want kan best lekker zijn en het vult goed i.c.m.wat je er allemaal bij eet en drinkt.
Wat zit er in dat potje?quote:Op vrijdag 4 mei 2018 07:50 schreef Iwanius het volgende:
Grappig, zo vroeg in de ochtend al een prei soepje drinken. Maar tis je gegund want kan best lekker zijn en het vult goed i.c.m.wat je er allemaal bij eet en drinkt.
Morgen trouwens
[ afbeelding ]
Even "tanken" alvorens we onze weg vervolgen. Wordt een lange dag vandaag.
Rotterdam zuid. Hier op de Beijerlandselaan zit er ook eentjequote:Op vrijdag 4 mei 2018 15:09 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Weet niet waar je zit maar zuid-oost is een klein drama, nergens staan prijzen of de omschrijving bij. eerste paar keer maar op de gok besteld
Ik ben Ajacied. En in dat potje zit gewoon witte en bruine suiker klontjes.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 16:07 schreef Sigaartje het volgende:
Wat zit er in dat potje?
Voor Feyenoord-fans zijn alle dagen lang.
die zijn van Kwekkeboom toch?quote:Op vrijdag 4 mei 2018 18:33 schreef Sunshine1982 het volgende:
Spinazie met krieltjes. Daarbij vissticks. Als toetje een mix van aardbeien en bramen.
Voor vanavond bitterballen van van Dobben in de airfryer. Ze zijn gevuld met blackangusvlees en heb er al eentje geproefd in de Appie waar een demotje stond. Ze zijn echt heerlijk!
Excuses. Ja, kwekkeboom. Haal die 2 altijd door elkaarquote:Op vrijdag 4 mei 2018 19:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
die zijn van Kwekkeboom toch?
Ik heb een Legends bucket van KFC gedeeld (hotwings, kipstukken, patat, maļskolf)
dat klinkt super lekker!quote:Op zaterdag 5 mei 2018 00:28 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]
Rijst met zwarte bonen, tomaat, paprika, lenteui met mango en avocado en daarbij gekookte eieren in een sambal-kokossaus.
Altijd weer een succes.quote:
Oo, die eieren!quote:Op zaterdag 5 mei 2018 00:28 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]
Rijst met zwarte bonen, tomaat, paprika, lenteui met mango en avocado en daarbij gekookte eieren in een sambal-kokossaus.
Levensgenieter, altijd leuk om je foto's te zien.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:49 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.
Nice.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:49 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.
Wauw! Dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:49 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.
zonder conservingsmiddel dusquote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:49 schreef golfer het volgende:
Bakje dagverse, door vishandel Tel in IJmuiden zelf gepelde, Hollandse garnalen met peper.
Yups. Moeten ook binnen 48 uur opgegeten worden.quote:
ik neem aan dat dat wel gaat lukkenquote:Op zaterdag 5 mei 2018 15:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Yups. Moeten ook binnen 48 uur opgegeten worden.
Zeker! Moet morgen 12 uur lang werken, dus zometeen gaan de hamburgers en worstjes erop Nu al een cider!quote:
Je had toch ergens een topic waar iedereen foto's posten van hun gerechten? Ik kan het niet meer vinden...quote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:29 schreef RobinOok het volgende:
Aangestoken door Sigaartje aan het improviserend kokkerellen geslagen.
[ afbeelding ]
Ik had avocado's niet op moesten en een grote, witte, zoete aardappel die al achterlijk lang in de keuken rondslingerde. Garnalen in de vriezer en dus werd het dit.
Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
CUL / Fok-Foodgawkers #28 - post hier foto's van je kookkunsten!quote:Op zaterdag 5 mei 2018 16:29 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Je had toch ergens een topic waar iedereen foto's posten van hun gerechten? Ik kan het niet meer vinden...
Dank!quote:Op zaterdag 5 mei 2018 16:41 schreef Ole het volgende:
[..]
CUL / Fok-Foodgawkers #28 - post hier foto's van je kookkunsten!
Was ook heerlijk en lekker dik gevuld ook en je krijgt dus 3 stukken...quote:Op zaterdag 5 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:
Nice.
Dat lamsgehakt ziet er echt lekker uit man.
Ik houd van jus. Ik houd dus ook van veel saus alsof mijn eten in een eiland drijft. Je ziet het ook bij mijn bowls waar ik altijd veel/extra bouillon heb, gewoon omdat ik ervan houd en ook veel vocht nodig heb gezien mijn dagelijkse bezigheden. Droge hap is aan mij niet besteedt.quote:Maar wat me opvalt bij jou is dat je gerechten altijd drijven in heel veel saus. Het lijkt soms wel soep. Waarom is dat?
En hoe smaakte het?quote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:29 schreef RobinOok het volgende:
Aangestoken door Sigaartje aan het improviserend kokkerellen geslagen.
[ afbeelding ]
Ik had avocado's niet op moesten en een grote, witte, zoete aardappel die al achterlijk lang in de keuken rondslingerde. Garnalen in de vriezer en dus werd het dit.
Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
Ja, lekker! :-)quote:
Dat moet jij toch weten? Je bent er altijd bijquote:Op zondag 6 mei 2018 08:45 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben benieuwd waar Iwanius deze morgen acclimatiseert. Tis tenslotte zondag.
Tosti achtig met zalm, paprika en nog iets.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 23:48 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat is het allemaal? (Behalve brood)
Hee, kan ik ook eens proberen.quote:Op zondag 6 mei 2018 00:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, lekker! :-)
Die tandoori masala kruiden van Chan zijn echt lekker zeg. Ik ga er zeker eens ook gewoon aardappeltjes in de oven mee kruiden.
Dat klinkt als iets wat ik heel lekker zal vinden. Vroeger vond ik chemische kersensmaak zo smerig, op Cherry Coke na. Nu ben ik er dol opquote:Op zondag 6 mei 2018 10:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik had gister Dr Pepper Cherry. Vond ik raar, want Dr Pepper ķs toch juist Cherry? Of is het amandel wat het de Dr Peppersmaak geeft? Hoe dan ook : lekker!
Eet je je bord nooit leeg?quote:Op zondag 6 mei 2018 12:10 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Oh ja, zo zag het er voorheen uit.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Lekkere gin-tonic in de koelte i.c.m. een verse pafferd. Tis tenslotte zondagmiddag.
dat is dan of import of kas, want koude grond zit er in begin mei echt nog niet inquote:Op zondag 6 mei 2018 15:30 schreef Sigaartje het volgende:
Nu met kommetje koude aardbeien erbij. Ze zijn lekker fris dit jaar.
Is dat zo?quote:Op zondag 6 mei 2018 15:31 schreef liedetector het volgende:
[..]
dat is dan of import of kas, want koude grond zit er in begin mei echt nog niet in
nee, hoeft niet perse slecht te zijn, maar omdat je zei ze zijn lekker fris dit jaar trok ik mn wenkbrauw ff omhoog.... juni op zn vroegst en met je hollands dan dus kas..... kan niet andersquote:Op zondag 6 mei 2018 15:43 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Is dat zo?
Ik geloof je direct hoor.
Daarom zitten ze elke week in de bonus
Nou ja, ik ben er nou toch al aan begonnen. Echt slecht zijn ze niet.
Waar kijken wij naar?quote:
cocktailsaus?quote:
Ik drink geen koffie vandaar. Oh en ik ben in Griekenland vandaar Ouzo ernaastquote:
props voor het feit dat je rookt, de rest MEH (sertieus tenten die vage aardappelmeuk als salade geven -10) patat bleek... frietsaus ipv mayo (beide suckt maar goed) en dan een ondefineerbare saus met seperatorvlees en te zoet bier...ik passquote:
Jezus christus hoe vaak wijzig jij wel niet een post?quote:Op zondag 6 mei 2018 17:32 schreef liedetector het volgende:
[..]
props voor het feit dat je rookt, de rest MEH (sertieus tenten die vage aardappelmeuk als salade geven -10) patat bleek... frietsaus ipv mayo (beide suckt maar goed) en dan een ondefineerbare saus met seperatorvlees en te zoet bier...ik pass
Die aardappelmeuk was op eigen verzoek. Net als de patat ipv nasi bij de koe loe yuk.quote:Op zondag 6 mei 2018 17:32 schreef liedetector het volgende:
[..]
props voor het feit dat je rookt, de rest MEH (sertieus tenten die vage aardappelmeuk als salade geven -10) patat bleek... frietsaus ipv mayo (beide suckt maar goed) en dan een ondefineerbare saus met seperatorvlees en te zoet bier...ik pass
1 keer met een aanvulling? #editquote:Op zondag 6 mei 2018 17:35 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Jezus christus hoe vaak wijzig jij wel niet een post?
Nooit. Jij dan?quote:Op zondag 6 mei 2018 17:43 schreef liedetector het volgende:
[..]
1 keer met een aanvulling? #edit
hoe vaak voel je je aangevallen op de post van een ander?
Is dit in Espana?quote:
Ziet eruit als gehaktballetjes in satésaus héquote:
gehaktballen? nee ondefineerbaar iets in sausquote:Op zondag 6 mei 2018 17:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ziet eruit als gehaktballetjes in satésaus hé
Bijna goed. Betreft snackbar emmermeer in Emmen. Wel natuurlijk voor het echte vakantiegevoel de panorama met costa del sol advertentie erbij gelegd.quote:
maar misschien volgende keer erbij zetten wat je hebt ofzo, helpt vastquote:Op zondag 6 mei 2018 17:50 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Bijna goed. Betreft snackbar emmermeer in Emmen. Wel natuurlijk voor het echte vakantiegevoel de panorama met costa del sol advertentie erbij gelegd.
Koe loe yuk? Fuck! Echt? Is dat koe loe yuk?quote:
Voor een hollandse chinese snackbar in emmen...Ja.quote:Op zondag 6 mei 2018 17:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Koe loe yuk? Fuck! Echt? Is dat koe loe yuk?
Dat ziet er lekker uit!!quote:
check!quote:Op zondag 6 mei 2018 18:14 schreef Sigaartje het volgende:
Die tent uit Emmen: glazige sausseperator vlees van dubieuze afkomst. Nepfolder dus en salade uit een emmer.
Misschien is het verschrikkelijk lekker, maar het ziet er niet ui.quote:
Me neitherquote:Op zondag 6 mei 2018 17:47 schreef liedetector het volgende:
wel tof te weten dat het koe loe yuk was, had ik nooit geraden
Smakelijk!quote:
Wat is nagelhout?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |