abonnement Unibet Coolblue
pi_178690272
quote:
Oppositiepartijen willen uitleg van premier Rutte over uitspraken van de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en CU, die zeggen dat zij hebben besloten de dividendbelasting te schrappen op aandringen van grote internationale bedrijven.

De bedrijven zeiden tegen de onderhandelaars het afschaffen van de belasting zwaar zou meewegen bij hun besluit om in Nederland te blijven.

GroenLinks leider Klaver twittert dat "het riekt naar chantage". SP-Kamerlid Leijten zegt op twitter "Het kabinet Rutte-3 is gewoon Shell-1".

Volgens de onderhandelaars gaat het om met name Shell en Unilever. De bedrijven zouden niet rechtstreeks hebben gezegd dat zij zouden vertrekken als de dividendbelasting zou blijven bestaan. Maar "de dreiging werd door de onderhandelaars reëel geacht dat het zou kunnen gebeuren", aldus politiek verslaggever Ron Fresen.

Rutte lag vorige week in het debat over de regeringsverklaring vaak onder vuur vanwege het schrappen van de belasting. De linkse oppositie noemde het afschaffen ervan een cadeautje voor het bedrijfsleven en een "heilloze weg". Premier Rutte zei dat er onverantwoorde risico's zouden worden genomen als de belasting zou blijven, omdat het om tienduizenden banen gaat.

Argumenten

GroenLinks wil van Rutte weten waarom hij vorige week geen namen van bedrijven wilde noemen, terwijl ze nu toch bekend zijn. Ook wil GroenLinks weten wat de argumenten waren om tot de afschaffing over te gaan. "Want nog steeds weet niemand: wat schieten mensen op met afschaffing dividendbelasting?", aldus Klaver.

De bedrijven zelf moeten wat Klaver betreft ook zo snel mogelijk in de Tweede Kamer tekst en uitleg komen geven over de rol die zij gespeeld hebben.

https://nos.nl/artikel/22(...)videndbelasting.html
Rutte en Hoekstra de loopjongetjes van respectievelijk Unilever en Shell gaan een cadeautje van 1,4 miljard uitdelen ten gunste van buitenlandse aandeelhouders. WANT ANDERS GAAN ER BANEN VERLOREN! Dat alle financiële experts anders beweren en de belastingbetaler hiervan nooit meer iets gaat terugzien boeit verder niet.

Game on. ^O^ .
I´m back.
pi_178690295
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2018 11:22 schreef maryen65 het volgende:
Ik krijg ff iets niet mee, maar wat is er zo belangrijk aan die memo's?
Daar zou in staan dat ambtenaren adviseerden om deze maatregel niet uit te voeren.
Naar verluid.
I´m back.
  Moderator maandag 23 april 2018 @ 12:25:00 #3
8781 crew  Frutsel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')