Goedemorgenquote:Op dinsdag 24 april 2018 08:58 schreef Lonaa het volgende:
ui, knoflook, aardappel, courgette, boullion, room, peper, mosterd. Oh en uitgebakken spek
Ja en ik vergeet ui en knof of peper en zout vaak als ingrediënt te rekenen ook.. dat gaat er gewoon sowieso inquote:Op dinsdag 24 april 2018 08:58 schreef Lonaa het volgende:
ui, knoflook, aardappel, courgette, boullion, room, peper, mosterd. Oh en uitgebakken spek
hoe kun je ui niet lekker vinden en tegelijkertijd knoflook niet proeven??quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:02 schreef Cue_ het volgende:
[..]
Goedemorgen
Maargoed mijn gedachtegang hierbij:
Ui (niet lekker)
knoflook (geen toegevoegde waarde, proef het toch niet)
Aardappel (teveel werk (en niet in huis en eet ik eigenlijk niet echt meer)
Room (vaak dingen met room niet echt lekker)
Mosterd (niet in huis, eet ik niet, vind het in overvloed ook niet lekker)
De rest is wel oke
In theorie kan courgette + boullion + staafmixer + uitgebakken spek ook ja.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:02 schreef Cue_ het volgende:
[..]
Goedemorgen
Maargoed mijn gedachtegang hierbij:
Ui (niet lekker)
knoflook (geen toegevoegde waarde, proef het toch niet)
Aardappel (teveel werk (en niet in huis en eet ik eigenlijk niet echt meer)
Room (vaak dingen met room niet echt lekker)
Mosterd (niet in huis, eet ik niet, vind het in overvloed ook niet lekker)
De rest is wel oke
Zoals ik zeg, het is allemaal niet zo ontwikkeldquote:Op dinsdag 24 april 2018 09:04 schreef Sunnythesun het volgende:
hoe kun je ui niet lekker vinden en tegelijkertijd knoflook niet proeven??
Ik vraag me dan altijd wel af: wat voor dingen eet je dan wel graag?? Ken mensen die nooit specerijen of kruiden gebruiken en kan me daar ook echt niets bij voorstellen smakeloze happen moeten dat zijn zeg..
Ja, dat was mijn moeder ook. En juist daarom kook ik nu héél andersquote:Op dinsdag 24 april 2018 09:08 schreef Cue_ het volgende:
Zoals ik zeg, het is allemaal niet zo ontwikkeld
Mijn moeder was van de aardappels/groenten/vlees (Dus hoogstens zout op de aardappelen). En bami enzo kwam uit zakjes goreng.
Nou ja, er zitten natuurlijk specerijen in de zakjes he.. ik maak mijn eigen 'zakjes' in feitequote:Op dinsdag 24 april 2018 09:08 schreef Cue_ het volgende:
[..]
Zoals ik zeg, het is allemaal niet zo ontwikkeld
Mijn moeder was van de aardappels/groenten/vlees (Dus hoogstens zout op de aardappelen). En bami enzo kwam uit zakjes goreng.
Zelf vroeger vooral pasta (rundergehakt/pasta/zakje saus) nu veelal ook paprika en tomatenblikje + melk erbij.
En verder is het vooral groenten (sperziebonen of groentenmix) en kippendij en marinadesausje. Dus ook niet specifieks met kruiden.
Klopt, maar daardoor geen idee wat erin zit. Plus dat ik het niet afzonderlijk proef.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:10 schreef Sunnythesun het volgende:
Nou ja, er zitten natuurlijk specerijen in de zakjes he.. ik maak mijn eigen 'zakjes' in feite
Maar jij vindt het neem ik aan ook leuk. Ik kook enkel voor mezelf en vind het ook niet echt leuk ofzo. Praktisch en snel is het beste.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:09 schreef Isabeau het volgende:
Ja, dat was mijn moeder ook. En juist daarom kook ik nu héél anders
Dit.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dat was mijn moeder ook. En juist daarom kook ik nu héél anders
Had je er vast niet genoeg door gedaanquote:Op dinsdag 24 april 2018 09:11 schreef Cue_ het volgende:
[..]
Klopt, maar daardoor geen idee wat erin zit. Plus dat ik het niet afzonderlijk proef.
Of je moet er liters ingooien. Maar heb wel eens extra m'n gehakt gekruid of af en toe wat dingen er doorheen (zoals knoflook ofzo), en dan merk ik eigenlijk maar weinig verschil. Dusja, waarom dan doen
Mijn moeder niet eens per se, maar ik vind dat vooral heel saai om te maken. Dat laat ik aan Tav over. 1x per week of zo, prima. Vaker vind ik saai.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dat was mijn moeder ook. En juist daarom kook ik nu héél anders
Ja, aardappeltjes, groente en vlees zo klaarmaken zonder iets extra's te doen is ook stomvervelend. Dan snap ik het wel als je koken niet leuk vindt.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:12 schreef Sunnythesun het volgende:
Mijn moeder niet eens per se, maar ik vind dat vooral heel saai om te maken. Dat laat ik aan Tav over. 1x per week of zo, prima. Vaker vind ik saai.
Vandaar ook de toevoeging van als het subtiel en met mate is vind ik het wel lekker, krijg ik er alleen buikpijn van maar als het heel lekker is heb ik dat er wel voor over. En ze hebben dus niet alleen wok maar ook sushi .quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:32 schreef Rauw. het volgende:
Niet houden van smaakversterkers en dan gaan wokken, dat lijkt mij niet zo'n geschikte combinatie
ik houd best van lekker en veel eten, maar Wokken/Allyoucaneatwereldrestaurants heb ik helemaal niets mee.
Daar is bij een wok/chinees zelden sprake van.quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:42 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
Vandaar ook de toevoeging van als het subtiel en met mate is vind ik het wel lekker, krijg ik er alleen buikpijn van maar als het heel lekker is heb ik dat er wel voor over. En ze hebben dus niet alleen wok maar ook sushi .
Zullen we sushimeet doen?quote:Op dinsdag 24 april 2018 09:45 schreef Rauw. het volgende:
[..]
Daar is bij een wok/chinees zelden sprake van.
Sushi is overigens wel lekker, al heb ik het nog maar 1x gehad.
Beter deadliften en andere sportieve activiteiten eerst dan.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |