Nizno | maandag 16 april 2018 @ 21:37 |
Een nieuw seizoen Iedere maandag en woensdag, NET5 20.30 -21.30 De Jury: Stefan van Sprang is eigenaar/chef in twee sterrenrestaurant Aan De Poel in Amstelveen. "Ik heb ontzettend veel zin in MasterChef en wil vooral topgerechten proeven en zien, die ook nog eens met veel plezier worden gemaakt." Jonathan Zandbergen is executive chef in het met één ster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl. "Er zit behoorlijk wat kooktalent bij onze kandidaten. Ik ga vooral letten op de combinatie van smaak, techniek en presentatie. Dat bepaalt wie MasterChef Nederland wint." Freek van Noortwijk heeft vier restaurants in Amsterdam: Guts & Glory, Breda, Píta en (binnenkort open) Maris Piper. "Ik vind het te gek om mee te werken aan deze nieuwe Nederlandse MasterChef. Ik hoop dat de kijkers net zo enthousiast en betrokken raken als de kandidaten én juryleden zijn." De Kandidaten: Nog unknown welke er over blijven. | |
WheeleE | maandag 16 april 2018 @ 21:38 |
Goeie TT | |
Nizno | maandag 16 april 2018 @ 21:40 |
ow die Freek is de Freek van Katja | |
WheeleE | maandag 16 april 2018 @ 21:41 |
Nou geweldig hoor Olivier | |
Nizno | maandag 16 april 2018 @ 21:41 |
in 1 woord... Geweldig o nee, fantastisch | |
WheeleE | maandag 16 april 2018 @ 21:41 |
Ben | |
Nizno | maandag 16 april 2018 @ 21:42 |
ken ik die? Ben wel blij dat Utopia er niet achter aan komt... Minder zapstress | |
WheeleE | maandag 16 april 2018 @ 21:42 |
Vast niet. | |
Nizno | maandag 16 april 2018 @ 21:43 |
oke... Dan kijk ik woensdag weer. | |
WheeleE | maandag 16 april 2018 @ 21:44 |
Gezellig. Ik ben wel blij eigenlijk dat het geen 5 dagen achter elkaar wordt uitgezonden. Dat zou iets teveel van het goeie zijn geweest denk ik. | |
Nizno | maandag 16 april 2018 @ 21:45 |
Ik denk ook dat ik dan na een week sowieso af zou haken. Nu kan ik langer rustiger wennen. | |
SiGNe | maandag 16 april 2018 @ 23:57 |
Aparte jurykeuzes dat sommigen gerechten presenteren waar de jury alle 3 iets op aan te merken hadden maar dat er een gunfactor bij kwam kijken en ze toch door mochten terwijl anderen met minder kritiek niet door mochten. En bij sommigen heb ik ook het idee dat die expres een nee krijgen omdat die de tweede ronde toch wel doorkomen. Lijkt er daardoor op dat de regie een onzichtbaar jurylid is. | |
JayHovah | dinsdag 17 april 2018 @ 08:00 |
Ik heb gisteravond ook gekeken en waar ik mij erg aan stoorde is dat ze bij het “juryrapport” eigenlijk maar heel kort het gerecht laten zien en je alleen maar de gezichten van de jury ziet en de reactie van de deelnemer. Als je dus 1 seconde wegkijk (waar ik vaak last van heb achter de tv) mis je compleet wat ze gemaakt hebben... | |
borisz | dinsdag 17 april 2018 @ 08:28 |
Wat zullen we eens zeggen. Tja. Auditieuitzendingen zijn per definitie matig. | |
Postbus100 | dinsdag 17 april 2018 @ 08:32 |
Ja, en dat je van sommige ziet dat ze terug moeten gaan komen. Dan krijg je twee stellige nee's en dan weet je dat de derde een ja wordt. Of andersom : twee enthousiaste ja's maar nee, deze persoon mag niet automatisch door naar de volgende ronde, dus geef ik een nee. Volledig onafhankelijk van elkaar zijn ze niet. Hoeft ook niet, maar het valt wel op. | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 20:36 |
Leuk dan Ben langskomt, maar jammer dat het al zo vroeg in het seizoen is | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 20:41 |
Niemand in dit topic natuurlijk omdat FOK! het net niet deed.. | |
klaasweetalles | woensdag 18 april 2018 @ 20:43 |
IK HEB vanAVOND kippenbout gemaakt dat kunnen die sufkutten in masterchef niet | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 20:44 |
Gemist | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 20:45 |
Ziet er lekker uit Ik heb een pizza gemaakt. had nog ingrediënten en een pizzabodem over Pesto als saus, spinazie, champignons, hamreepjes, mozzarella en wat oregano en peper | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 20:45 |
Je hebt geheel onwetend het mogelijke einde der tijden meegemaakt | |
franklop | woensdag 18 april 2018 @ 20:46 |
Shit, was het bijna vergeten | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 20:47 |
pompoen met vis dus | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 20:47 |
Hieraan voorafgaand MC Australia gekeken. Naar wat voor kneuzen kijk ik hier? Het verschil is vele malen erger dan bij HHB - GBBO. | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 20:49 |
Gelukkig leef ik nog | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 20:49 |
Ja, ik ben tot nu toe niet onder de indruk. Van zowel de kandidaten, de juryleden en het wanhopig proberen te kopiëren van MC AUS | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 20:52 |
Ik heb die vegamite ook een keer puur geproefd. Man, wat ranzig | |
WheeleE | woensdag 18 april 2018 @ 21:03 |
Ja hoi Ik begin Krista steeds meer te mogen. | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 21:03 |
Ik heb gewoon het idee dat ik kijk naar een roulette. Gewoon maar iets doen en duimen dat het goed uitpakt. Heb niet het idee dat ze weten wat ze doen. (die jongen net ook : oh, die beurre noisette, dat was een gelukje). | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 21:04 |
Gaaf | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:05 |
Oeh Dat lijkt me wel lekker | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:06 |
Blijft de rest nu ook gewoon 2 uur staan trouwens? 2 uur lang bezig zijn is tot daar aan toe.. Maar 2 uur lang staan kijken is echt vermoeiend.. | |
WheeleE | woensdag 18 april 2018 @ 21:07 |
Note to self, komend weekend bij Donut & Co langsgaan voor een Ben-ijsje | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:09 |
Oke ik vind haar maar een beetje.. zeikerig | |
WheeleE | woensdag 18 april 2018 @ 21:15 |
Selderij-gelei...ik weet het niet hoor | |
Postbus100 | woensdag 18 april 2018 @ 21:15 |
Huh, de halve keuken? Hoe moet ik dat voor me zien? | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:15 |
De vloer, het plafond, noem maar op | |
JayHovah | woensdag 18 april 2018 @ 21:18 |
Ik heb in Australië eens bij vrienden het favoriete ontbijt van hun kinderen geprobeerd, toast met vegamite en kaas...dat is pas ranzig! Alsof iemand stiekem drop tussen je tosti heeft gedaan... | |
WheeleE | woensdag 18 april 2018 @ 21:19 |
Ach, ik heb nog nooit een tosti met drop geproefd...misschien is het wel wat. | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:24 |
IK vind het wel lekker eigenlijk, beetje op een broodje kaas. Ik kocht het vroeger weleens, marmite heet het hier. | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:26 |
Zandbergen is wel een leuke vent trouwens | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:26 |
Dat ijs ziet een beetje blauwi | |
WheeleE | woensdag 18 april 2018 @ 21:28 |
Ik ga toch liever voor Ben | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:28 |
Hij is alleen niet zo goed in spontaan overkomen Wat is dit slecht zeg. | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:29 |
Ook een leuke vent ja Ja dat heb ik eigenlijk met alledrie de chefs, het is heel erg geacteerd allemaal. De vroegere chefs waren leuker. Misschien is het nog een beetje wennen/inkomen. | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:29 |
Ik hoop dat het voor de jury ook gewoon nog een beetje onwennigheid is. Dat ze in de latere afleveringen wat meer los komen en wat spontaner overkomen.. | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:30 |
De. Effect. Pauzes. Zijn. Echt. Be. La. Che. Lijk. | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:30 |
Volgens mij kijken ze stiekem naar de Bold | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:31 |
But. Ridge................? You.........? And Brooke........? | |
WheeleE | woensdag 18 april 2018 @ 21:31 |
Freek doet het dan nog het meest spontaan van de drie. | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:31 |
Ik zag Katja gisteren | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:32 |
haha jij kijkt de bold | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:32 |
30 jaar geleden | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:32 |
Oe goeie koelkast. | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:33 |
Ik moet bekennen dat ik het sinds een poosje weer volg | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:33 |
Ik weet nog niet wie wie is eigenlijk Ik wist net alleen wie Ben was | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:33 |
Haha, jij bent bejaard | |
Nizno | woensdag 18 april 2018 @ 21:34 |
ow ja dat was vanavond..... ja woensdag is AYNIL avond... Ik kijk morgen wel ff terug | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:34 |
Nu al in Top 2000-vorm | |
essnhills | woensdag 18 april 2018 @ 21:36 |
Mijn reputatie, wat doe je Nee dit is gewoon mijn standaard BN'er kennis.. Die is niet bestaand Op een paar mensen na die iedereen wel kent, is het vrij gelimiteerd tot mensen die hebben meegedaan aan Wie is de mol.. | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:37 |
Ja Nog ff off topic: ik zag een keer toevallig SHeila voorbijkomen en die 'kende' ik nog van vroeger toen ben ik het weer gaan volgen | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:41 |
Godver Sheila Die is toch hopelijk wel overleden nu he? | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:42 |
Nee die leeft nog Ze is nu weer even out of the picture maar ik gok dat ze nog wel weer terugkomt. | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:43 |
Maar, maar , maar die was 25 jaar geleden toch al 80? | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:44 |
Oh wacht, ik bedoel Sally | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:45 |
Het is dezelfde actrice denk dat ze nu eind 40 is of zo? Niet superoud iid. Sally Spectra is dood Maar goed om het maar weer over MC te hebben, het nieuwe restaurant van een van de vorige juryleden Michiel van Eerde gaat als een speer. Ik loop er bijna elke dag langs en het zit altijd wel vol. Die gaat echt goed. | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:45 |
Welke is dat? | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:46 |
Dit restaurant: http://restaurantzuid.amsterdam/ Hij was die met het knotje. | |
Bugno | woensdag 18 april 2018 @ 21:47 |
Ah ok, C is in ieder geval ook een leuke tent, Baut ook altijd goed. Ga wel een keer checken | |
Karina | woensdag 18 april 2018 @ 21:48 |
Ik heb er 2 keer gegeten en het is prima en helemaal niet zo erg duur. | |
Postbus100 | donderdag 19 april 2018 @ 13:26 |
Ik heb het gekregen van een paar Engelsen Tijdens een kampeertrektocht ontmoetten we een paar Engelsen en nieuwsgierig als ik was naar dat Engelse goedje informeerde ik hen naar of dat echt zo geliefd was in Engeland en hoe het eigenlijk smaakte. Zij bleken het van 'niet lekker' tot 'acceptabel' te vinden (maar 'heerlijk' was te sterk uitgedrukt). Een paar dagen later kwamen we ze weer tegen op de route. En toen schoven ze ons zo'n minikuipje marmite toe Hadden ze achterover gedrukt bij het ontbijt in een pub, speciaal voor ons Dus toen hebben we het geproefd. Maar ik vond het niets Ik vond het overigens smaken naar extreem geconcentreerde zoutige jus. | |
JayHovah | donderdag 19 april 2018 @ 15:30 |
Ik denk als je een stapel oude, afgedankte schoenzolen een paar dagen kook, samen met 10 paar oude sokken en daarvan siroop trek je dezelfde smaak krijgt... | |
SiGNe | vrijdag 20 april 2018 @ 19:01 |
Marmite en Vegimite zijn concentraten, die moet je in principe ook niet puur eten en als je dat wel doet moet je lage doses gebruiken. Die dropsaus die Ben had gemaakt bij z'n dessert, daar zou 't bijv een klein beetje in kunnen om nét een wat andere smaak te krijgen. Of een klodder in een pan soep om de smaak wat op te tillen, dat je denkt "wat proef ik?" Als je 't subtiel gebruikt kan 't erg smaakverhogend zijn. | |
vinnypassy | dinsdag 24 april 2018 @ 09:29 |
Gisteren voor het eerst de aflevering volledig gezien. De vorige keer heb ik MC NL van begin tot eind gevolgd, maar toen vond ik het maar zo-zo. Nu lijkt het niveau van koken ook echt op een hoger niveau te liggen en de dynamiek (muziek, montage, stukjes tussendoor) hebben ze goed gekopieerd van AUS. Kijkt vooralsnog echt leuk weg. De chefs moeten alleen nog wel duidelijk in hun rol als presentator groeien, maar het zijn wel leuke chefs, dus dat geeft wel wat krediet. Maar het begin is dus best positief. | |
WheeleE | woensdag 25 april 2018 @ 20:43 |
Het was me maandag compleet ontschoten om te kijken. De dag erna nog ff gauw teruggekeken. Vandaag met een half oog gluren tijdens andere klusjes. | |
-0- | woensdag 25 april 2018 @ 21:24 |
Vind het tot nu toe nog niet heel boeiend, vooral heel rommelig in beeld gebracht en de jury is ook maar matig. | |
SiGNe | donderdag 26 april 2018 @ 00:54 |
Wel goed dat 't kooknivo wel een flink stuk hoger is dan voorheen, bij eerder versies van Masterchef Holland en Topchef had ik vaak nog 't idee "dat kan ik ook", nu heb ik dat toch wat minder. Sommige zaken snap ik alleen niet helemaal, 3e aflevering moesten de teams een recept maken van hun "chef", Freek tegen Stefan.. maar Stefan heeft wel 2 sterren en Freek 4 gewone restaurants. Dat is best een groot verschil in nivo terwijl Jonathan weer wel een ster heeft. Freek van Noortwijk is verder een goede chefkok maar zit voorlopig nog niet op sterrennivo, zeker niet zolang ie nog bezig is om z'n eigen smaak te ontdekken en niet focust op 1 restaurant. Over alle 3 de chefs zijn er docu's geweest op 24kitchen en Stefan en Johnatan zijn veel serieuzer in hun werk. Freek doet overigens ook nog mee aan Superstar chef, waar haalt ie de tijd vandaan zou je zeggen.. | |
GoCanucksGo | woensdag 2 mei 2018 @ 20:56 |
Volgens mij is het allemaal nep, je ziet de kandidaten helemaal niet koken. Ze stressen heel erg over wat ze gaan maken, je ziet ze heel veel met slechte techniek snijden en dan is er ineens een bord dat op restaurant-niveau is opgemaakt. En dan is de jury helemaal lyrisch zonder inhoudelijk kritiek te leveren. En Stella is familie van de producers of zo I call shenanigans. | |
zoem | woensdag 2 mei 2018 @ 21:05 |
Een aardbei aanzien voor mango? | |
GoCanucksGo | woensdag 2 mei 2018 @ 21:13 |
Dit slaat ook nergens op, de jury bepaalt welk ingredient elke kandidaat moet proeven? In de Australische versie konden ze in in elk geval zelf kiezen, dan is het wat minder gestuurd. | |
zoem | woensdag 2 mei 2018 @ 21:17 |
De beelden gaan wel erg snel zo. Ze skippen even het gros van de kooktijd | |
bloodymary1 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:33 |
Ja dat is heel jammer. Alsof om te kijken het wedstrijdelement en de personen het belangrijkst zijn. Voor mij niet tenminste, ik vind juist het koken interessant om te zien. | |
SiGNe | woensdag 2 mei 2018 @ 23:13 |
Jammer dat er een goede kok uit moest omdat die geblinddoekt een vierkant gesneden radijsje niet herkende.. Dat constant.. pauzeren... voor er iets gezegd wordt... is....irritant | |
Nizno | maandag 7 mei 2018 @ 21:31 |
Ik heb vele afleveringen gemist en degenen die ik wel voorbij heb zien komen kan ik niet zeggen dat het me echt heel erg kan boeien. | |
JayHovah | dinsdag 8 mei 2018 @ 07:31 |
Gelukkig is MasterChef Australië Season 10 begonnen! | |
Isabeau | dinsdag 8 mei 2018 @ 07:35 |
Hoe is die leuker/beter? (ken alleen Masterchef Holland, Engeland en Amerika) | |
JayHovah | dinsdag 8 mei 2018 @ 10:17 |
Mijn mening is dat de Oz versie de allerbeste is, de jury is leuk en sympathiek, de kandidaten over het algemeen “down to earth”, gedreven en kundig en de opdrachten zijn leuk en afwisselend. De Amerikaanse versie is schreeuwerig met overschatte deelnemers met groot ego, en dan Gordon Ramsey eromheen die er zijn eigen show van maakt. | |
borisz | dinsdag 8 mei 2018 @ 10:38 |
UK > Down Under. Maar dat is persoonlijke smaak. Minder show en meer koken. | |
Nizno | dinsdag 8 mei 2018 @ 17:47 |
down to earth en ook samenwerkend. | |
WheeleE | dinsdag 8 mei 2018 @ 18:11 |
Ohja...Masterchef Nederland. Ik geloof dat ik nog 3 afleveringen achterloop... | |
SiGNe | dinsdag 8 mei 2018 @ 23:55 |
Die hadden vroeger ook wel meer show maar 't lijkt nu wel een beetje alsof ze moeten bezuinigen of minder afleveringen krijgen, beetje gehaast. Aantal deelnemers is ook kleiner geworden heb ik het idee. Australie is wat losser, is grootser opgezet en hebben ook meer challenges buiten de deur. En Amerika is echt een wedstrijd waarbij zelfs teamgenoten elkaar tegenwerken, hoop messen in de rug. Nederland moet echt nog wennen en ik weet ook niet of de 3 chefs wel de juiste presentatoren zijn. Maar het is wel een betere start dan Masterchef Holland had (met Kranenborg) en het nivo ligt ook wat hoger dan toen. Ik zou in elk geval wel een 2e seizoen willen zien, als de productie ook wat meer op rolletjes loopt. | |
SiGNe | woensdag 9 mei 2018 @ 22:38 |
En toch ligt het nivo best hoog, gezien vorige kookwedstrijden had ik dat niet verwacht, wat dat betreft past 't zeker in het Masterchef concept. Alleen zou de prijs wat hoger kunnen zijn, niet dat het niet genoeg is, 't is zeker 2 jaarsalarissen voor de meesten maar wel te weinig om evt een restaurant te beginnen. Dat vind ik bij de andere landen wel erg goed, de winnaars krijgen echt een kans om in de culinaire wereld te stappen en iets nieuws te beginnen, daar zijn we in Nederland kennelijk wat te terughoudend in. | |
Jedi_Pimp | vrijdag 11 mei 2018 @ 23:24 |
Iemand enig idee hoe Ashley de schuim van het vet heeft gemaakt? Kan nergens op internet iets vinden. | |
SiGNe | vrijdag 11 mei 2018 @ 23:39 |
Deze misschien? https://forums.egullet.org/topic/144033-bacon-foam/ | |
Jedi_Pimp | vrijdag 11 mei 2018 @ 23:53 |
Thanks! | |
Ferrari_Tape | maandag 14 mei 2018 @ 21:44 |
Wie ligt er vandaag uit? | |
SiGNe | maandag 14 mei 2018 @ 21:49 |
Wel mooi servies gebruiken ze, mooie borden... | |
Postbus100 | woensdag 16 mei 2018 @ 20:40 |
Lekker met je handen in het (loshangende) haar. | |
Postbus100 | woensdag 16 mei 2018 @ 21:15 |
Ik kijk vanavond weer voor het eerst en ik vind het een leuke aflevering. Eindelijk. | |
GoCanucksGo | woensdag 16 mei 2018 @ 21:23 |
Dit is echt allemaal nep. Er is nu nog 1 kandidaat die echt een beetje kan koken en dat is Olivier. Krista en Robert zijn ook ambitieuze thuiskoks maar de rest kan echt niet koken. Je ziet zo weinig kooktechnieken van de kandidaten echt in beeld; bv net toen Frederick besloot om schorseneren te gaan koken, veel gelul, hij snijd de kontjes er af en daarna de schorseneer overlangs doormidden zonder te schillen en in het volgende shot ligt er een perfect geschilde schorseneer op het bord. Stella heb ik nog helemaal niets echt klaar zien maken, terwijl die al wel twee keer heeft gewonnen | |
borisz | maandag 21 mei 2018 @ 21:06 |
Ah de Delicious heeft ook zijn rolletje. | |
SiGNe | maandag 21 mei 2018 @ 23:41 |
Rare beslissingen maakt de jury.. Ashley maakt een prachtig groen gerechtje waarvan er zelfs gezegd werd dat het restaurantwaardig was. Robert moet een indigo gerechtje maken, verzint een verhaal over de gordel van smaragd (da's overigens groen, een smaragd) en doet een coquille bij het gerecht omdat dat aan de zee doet denken en da's blauw maar die coquille pastte verder niet echt bij het gerecht verder. En de kleuren van het gerecht waren ook niet blauw, het bord wel.. en toch kreeg die een hogere beoordeling dan Ashley En Frederick met zijn blauwe gercht ook, enige dat "blauw" was waren de blauwe bessen (ik zou dat meer indigo vinden maar goed..) en toch kreeg die 3 9's. Het lijkt er een beetje op alsof de winnaar al (in elk gevaql onderbewust) bekend is bij de jury. | |
SiGNe | dinsdag 29 mei 2018 @ 02:38 |
Beetje stil hier.. Het nivo is opzich wel hoog maar echt spannend is het nu ook weer niet. Er zijn er maar 2 die eventueel de finale gaan halen, de rest is toch net wat minder qua nivo. Jammer voor m'n naamgenoot die amper recht uit z'n ogen kan kijken maar ook die gat het ( ondanks goede gerechten) niet gaat halen. Beetje jammer is dat, dat het in Nederland niet lukt om een kookwedstrijd met écht hoog nivo neer te zetten. Maar misschien komt dat ook doordat de prijzen in Nederland altijd vrij laag zijn. In de V.s kan je een hyal fmiljoen verdienen, in Australië een ton dacht ik en in Nederland is 't dan 10 of 25 duizend. Ook erg lekker natuurlijk, ik zou het graag als extraatje willen hebben, maar 't is toch net wat te weinig om ook echt iets mee te doen. Je kan er geen begin van een nieuw restaurant mee doen bijv. alleen de apparatuur in de keuken is meer waard. Banken zien het ook vaak als te kleine eigen investering, voor een woonhuis moet je net zoiets meenemen en da's een veel lager risico, In Nederland is 't altijd nét niet qua prijzen. Viel me ook op bij de Professor Nikolai en Dr, Beckand show, afgelopen 2 jaar kon je er een reis mee winnen naar de carribean, dit seizoen kan je ¤200 per goed beantwoorde vraag verdienen en dan zijn er meestal niet meer dan 5 vragen. ¤1000 is natuurlijk erg leuk om te winnen maar als je bedenkt dat je een vorig seizoen meer had kunnen winnen is dat ergens ook weer zuur, de salarissen van Beckand en Van der Meer is mogelijk hoger per aflevering | |
Postbus100 | woensdag 30 mei 2018 @ 21:35 |
Ik erger me een beetje aan de styling. Bijvoorbeeld de kleur van die schorten. Olijfgroen auberginepaars tut tut tut. Doe gewoon lekker rood, blauw, geel en groen. | |
Postbus100 | woensdag 30 mei 2018 @ 21:36 |
Waarom staat het Australiëtopic eigenlijk in CUL en deze in TV? | |
SiGNe | donderdag 7 juni 2018 @ 02:22 |
Wordt het nog gekeken? Of moet het topic inderdaad beter in CUL staan? Ik vind het nivo best hoog, al kan de presentatie beter. En de finalisten waren ook best voorspelbaar maar de groep waarmee men begonnen is was ook niet heel groot. En ook opvallend dat er bij de terugblik van vertrekkende kandidaten er momenten in beeld komen en geen gerechten, soweiso zie je weinig van het koken zelf. Zeker vergeleken bij MC Australia blijft 't achter maar 't is pas 't 1e seizoen (eigenlijk 2e, de eerste was met Robert Kranenborg maar daar waren de kandidaten echt duidelijk hobbykoks) Ook bij andere Nederlandse kookshows merk ik dat het nivo hoger is dan een paar jaar terug. De Nederlander heeft de keuken ontdekt heb ik het idee. [ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 07-06-2018 04:50:39 ] | |
Postbus100 | donderdag 7 juni 2018 @ 05:17 |
Af en toe. En ja. | |
Em31 | donderdag 7 juni 2018 @ 12:01 |
Ik kijk ook af en toe en ben het met je eens. Niveau is wel wat hoger ja Vond Nederlandse kookshows vaak niet heel boeiend, maar dit is best leuk om te kijken. | |
SiGNe | donderdag 7 juni 2018 @ 15:49 |
Ik kijk ook nog The Chef's Line Nederland en ook daar is het nivo van de thuiskoks erg hoog, weten zelfs sous-chefs te verslaan op hun eigen vakgebied. Daar laten ze ook meer van het koken zelf zien, leuk programma en loopt qua presentatie ook redelijk in lijn met het orgineel. Met al die kookshows, ook Great Brittish Bake-off en Heel Holland Bakt, vind de hobbykok het weer leuk om zelf maaltijden te bereiden ipv uit pakjes koken. Ik denk dat dat echt wel gezorgd heeft voor een verandering. | |
Postbus100 | maandag 11 juni 2018 @ 21:09 |
Nog maar drie kandidaten dat schiet op. | |
SiGNe | dinsdag 12 juni 2018 @ 02:54 |
Twee.. en beiden eigenlijk al vanaf het begin te voorspellen. | |
Postbus100 | dinsdag 12 juni 2018 @ 09:12 |
Huh? De afvaller wordt woensdag toch pas bekend gemaakt? | |
SiGNe | dinsdag 12 juni 2018 @ 14:55 |
Woensdag is de finale al. | |
Postbus100 | woensdag 13 juni 2018 @ 21:19 |
Leuk toetje | |
SiGNe | woensdag 13 juni 2018 @ 21:22 |
Blijft jammer dat je amper iets van het koken ziet. Moeten ze in de finale beginnen met koken, krijg je wat interviews met oud-kandidaten "NOG TIEN MINUTEN!!" en meteen het volgende shot zie je een van de kandidaten bezig met de opmaak van z'n bord en zegt "nog 1 minuutje dus dat wordt opschieten".. Daarna nog wat interviews met oud-kandidaten, je ziet nog een paar shots van het opmaken van de borden en "STOP MET KOKEN!" en ze gaan door naar de beoordeling. Kooknivo is goed hoog, hoger dan bij vorige kookwedstrijden afgelopen jaren maar ze laten er te weinig van zien helaas. Bij de andere Masterchef shows hebben ze ook duidelijk meer budget voor de uitstapjes en de hoofdprijs maar goed, Masterchef Engeland. Australie en Amerika kunnen ook nog geld verdienen met het verkopen van de afleveringen aan bijv. Nederland. Een Nederlandse Masterchef zal 't in Australie minder goed doen lijkt me. [ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 14-06-2018 00:24:13 ] | |
Postbus100 | woensdag 13 juni 2018 @ 21:29 |
Die Frederick mag wel wat aan z'n conditie doen. Heb altijd het idee dat hij volledig buiten adem is als hij loopt te rennen in de keuken. En inderdaad weer weinig van het koken gezien (schoten? Wanneer hebben ze die gemaakt?) Wel mooi dat ze gaan klappen voor hen. | |
Postbus100 | woensdag 13 juni 2018 @ 21:33 |
Frederick zou het het meest verdiend hebben, maar het is spannend. | |
Postbus100 | woensdag 13 juni 2018 @ 21:37 |
welverdiend. Mooi einde | |
Karina | woensdag 13 juni 2018 @ 22:00 |
IK gunde het hem wel, beetje underdog vond ik vanaf het begin al. Maar goed gedaan |