abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_178773375
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2018 05:04 schreef up7 het volgende:

[..]

Kortom religie is alleen voor de profeten weggelegd? :?

[..]

In de 1e situatie geloof je in God en heeft God je verkozen tot profeet. In de 2e situatie geloof je simpelweg in God en zijn profeten. Dat het (in oorsprong) tot je komt via mensen wil nog dat niet zeggen dat het niet van God afkomt en/of niet waar is. Maar het zegt ook niets over de persoonlijke overtuiging. Als je overtuigd bent dat je je tot God richt, waarom geloof je dan ineens in mensen?

Ik denk toch echt dat het meer met je eigen overtuigingen te maken heeft. Gelovigen houden zichzelf voor de gek zolang ze niet 1-op-1 met God (kunnen) praten? Is dat het een beetje? In de Koran staat trouwens dat Mohammed de laatste profeet was. Dus iedereen die (nu) stelt een direct lijntje te hebben met God kan moet als "gelovige" (en niet-gelovige) afwijzen.
Ja daar komt het op neer idd.

Ik zit me wel eens af te vragen wat mij zou overtuigen om in een god te geloven.
En zolang het mensen zijn die zeggen dat zij in contact staan met god kan ik niet in die god geloven want dan moet ik op het woord van die mensen af gaan.
Als mensen zeggen dat 'dit boek' het Woord Gods is dan zijn het wederom mensen die dat zeggen.
Als mensen zeggen dat ze een profeet zijn, zijn het wederom mensen die dat zeggen.

Ik zou pas in een boek geloven als een god rechtstreeks tegen mij zegt: dit boek klopt, wat hier in staat is mijn woord. Dus niet als een mens dat zegt maar als een god dat zegt.
Ik zou pas de woorden van een profeet geloven als een god rechtstreeks tegen mij zegt: ja, dat profeet kun je vertrouwen hij spreekt voor mij. Dus niet als een mens zegt dat hij de profeet is maar pas als god dat zegt.

Alleen als God rechtstreeks tegen je praat en rechtstreeks goedkeuring geeft dat X het juist boek is en Y de juiste profeet kun je zeker zijn dat het klopt wat er geschreven en gezegd wordt.
Want anders ben je altijd afhankelijk van mensen als tussenpersoon en dan geloof je dus in mensen en niet in god.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')