FOK!forum / Culinesse à gogo / Bak kant-en-klaar bami bijna week over tijd
Sigaartjezondag 15 april 2018 @ 14:32
Kan ik die nog eten zonder ziek te worden?
De datum is “Tenminste houdbaar tot”
Ik wil hem niet in de magnetron gooien maar in een schaaltje in de oven 180 graden, kwartiertje om toch enigszins knapperig te maken.
RobinOokzondag 15 april 2018 @ 14:34
Ik zou het niet doen. En ik ben normaal gesproken niet zo'n miemel, maar bami is pasta is gevaarlijk. En het is een week. Ik zou het echt niet doen. Ook niet als het goed ruikt.
wootahHzondag 15 april 2018 @ 14:37
die bakken zijn weken houdbaar dus een weekje extra zou ik wel aandurven bij goed doorbakken
M_0_0_Nzondag 15 april 2018 @ 14:40
Die tht is soms een beetje overbodig.
Salvad0Rzondag 15 april 2018 @ 14:41
nee man

die kip gaat je opfokken van binnen
#ANONIEMzondag 15 april 2018 @ 14:42
Zit er e251 in? Hoe ruikt het?
Sigaartjezondag 15 april 2018 @ 15:21
Pfff, ik zal het nakijken.
Ik had de bak laten staan omdat ik tegenwoordig maar twee of drie keer per week vlees eet. Dus ik had laatst vegetarische bami zelf gemaakt.
nogeenoudebekendezondag 15 april 2018 @ 15:28
Als de folie niet bol staat zou het moeten kunnen.
#ANONIEMzondag 15 april 2018 @ 15:41
quote:
14s.gif Op zondag 15 april 2018 15:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Als de folie niet bol staat zou het moeten kunnen.
dit
Sigaartjezondag 15 april 2018 @ 15:42
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 14:42 schreef Hamzoef het volgende:
Zit er e251 in? Hoe ruikt het?
e250 en e241.
#ANONIEMzondag 15 april 2018 @ 15:51
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 15:42 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

e250 en e241.
Zijn sterke conserveringsmiddelen. Maar goed, daardoor waarschijnlijk al een verdere houdbaarheidsdatum. Zal dus al lang geleden "bereid" zijn.

Ik denk niet dat je er heel erg ziek van zult worden, maar zou het toch maar niet doen. Kostenbaten/risico. Voedselvergiftiging is geen grap.
H0D3NPYLzondag 15 april 2018 @ 18:48
Je kunt het ook gewoon weggooien en voortaan fatsoenlijk voedsel aanschaffen
Sigaartjezondag 15 april 2018 @ 18:49
quote:
7s.gif Op zondag 15 april 2018 18:48 schreef H0D3NPYL het volgende:
Je kunt het ook gewoon weggooien en voortaan fatsoenlijk voedsel aanschaffen
Eens
Pietverdrietzondag 15 april 2018 @ 19:02
Weggooien, niet kutten met over datum pasta of rijst gerechten
Sigaartjezondag 15 april 2018 @ 19:05
Besloten. In de afvalbak. Ik heb nog shoarma in de vriezer.
Sigaartjemaandag 16 april 2018 @ 21:59
Ik heb buikpijn ;(
Domnivoormaandag 16 april 2018 @ 22:09
Dit kun je ermee doen:
habituedinsdag 17 april 2018 @ 08:26
Wegpleuren. Waarom zou je risico met je gezondheid nemen om 3 euro. Pasta kan echt gevaarlijk zijn te lang over datum.
habituedinsdag 17 april 2018 @ 08:26
O te laat. :')
DeHovenierdinsdag 17 april 2018 @ 19:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 08:26 schreef habitue het volgende:
Wegpleuren. Waarom zou je risico met je gezondheid nemen om 3 euro. Pasta kan echt gevaarlijk zijn te lang over datum.
Gedroogde pasta ook?
habituedinsdag 17 april 2018 @ 20:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 19:52 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

Gedroogde pasta ook?
Nee, gaat altijd mis bij bereide pasta die dan meestal te lang wordt bewaard en niet koud genoeg.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/gcjv98no

http://www.standaard.be/cnt/nflb19082003_001

https://www.ad.nl/buitenl(...)rven-pasta~ab740c03/