abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178391213
registreer om deze reclame te verbergen
Voorheen haalde ik wel eens vis in de supermarkt, maar vond dit nooit echt super lekker. Ik woon nu vlakbij een vishandel, dus kan nu goede vis krijgen.

Ik maak graag gebruik van oven i.p.v. pan. Welke vis leent zich volgens jullie bij uitstek voor bereiding in oven? Zalm heb ik al op, maar daar ben ik geen enorme fan van.
  zondag 8 april 2018 @ 18:13:41 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178391452
Ik doe nooit vis in de oven.
  zondag 8 april 2018 @ 18:14:03 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178391457
Skrei.
Poef.....gone! ©golfer
pi_178391467
registreer om deze reclame te verbergen
Makreel
pi_178391737
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  zondag 8 april 2018 @ 18:26:40 #6
145080 SuperwormJim
Het boegbeeld van FOK!
pi_178391765
Vissticks. Met curry _O_
  zondag 8 april 2018 @ 18:32:29 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178391912
registreer om deze reclame te verbergen
Rode Poon serveer ik altijd in Folie, je neemt een groot stuk folie en slaat het dubbel, vouw er een schuitje mee, leg daar lekker veel kleingesneden prei, peen, knoflook, sjalot, peper en peterselie in, ontdoe de poon van ingewanden en schubben en leg hem er op, zo dat de groenten ook in de buik zitte
Witte wijn (droog) erover, dichtvouwen, maar zo dat er nog veel lucht in zit, en een minuut of twintig in de oven bij 200 graden
Zo serveren.
Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178392428
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:14 schreef golfer het volgende:
Skrei.
Is dat kabeljauw of iets anders?
pi_178392576
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2018 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Rode Poon
Had ik nog nooit van gehoord, Ziet er uit als een enge vis, maar dat maakt niet uit haha.


quote:
ontdoe de poon van ingewanden en schubben
Doet de visboer dat al niet standaard? :{

quote:
Witte wijn (droog) erover,
Heb je ook een alternatief voor wijn?

quote:
Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
Ik ga het eens proberen, als de lokale vishandel deze vis in het assortiment heeft althans.
  zondag 8 april 2018 @ 19:14:12 #10
440166 Sigaartje
Zeeuws intellect
pi_178392916
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe nooit vis in de oven.
Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Ik vind het wel ontzettend jammer.
Dus ik koos voor een tussenoplossing: af en toe een harinkje en af en toe kibbeling van de visboer van de markt.
Ik worstel en ik kom
pi_178393523
Zeebaars uit de oven, altijd lekker
  zondag 8 april 2018 @ 19:55:23 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178393699
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:50 schreef Hamzoef het volgende:

Is dat kabeljauw of iets anders?
Winter kabeljauw van de Lofoten. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_178393740
Harder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 8 april 2018 @ 20:04:50 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178393870
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Dan is die manier van Piet iets voor jou. En papillot. Je verpakt de vis luchtdicht in alufolie, dus stinken doet het pas als je het pakketje open maakt. En dat stinkt veel minder en anders.
pi_178394632
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 19:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Winter kabeljauw van de Lofoten. :9
Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
  zondag 8 april 2018 @ 21:57:52 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178396516
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
In prijs-opzicht
  maandag 9 april 2018 @ 00:57:01 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178399005
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:

Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
Witter en steviger met zwarte huid.
Poef.....gone! ©golfer
pi_178399039
Even volgen. :)
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  maandag 9 april 2018 @ 01:07:43 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178399049
Zalm..
3 minuten op de huid bakken in de pan en daarna nog 5 minuten op 180 graden in de oven.
Veel malser krijg je je zalm niet.
[edit]Oh, geen fan van zalm.. ik moet beter lezen.
pi_178411856
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 00:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Witter en steviger met zwarte huid.
Ok, en bereid je dat "en papillot"?
  maandag 9 april 2018 @ 18:42:31 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178411912
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 april 2018 @ 20:23:33 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178413904
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
Klopt, maar de vraag was welke vis lekker is uit de oven en daarvoor leent de skrei zich ook prima:
https://lekkertafelen.nl/(...)s/skrei-uit-de-oven/
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 april 2018 @ 20:27:35 #23
444149 Eejit
What's the craic?
pi_178413995
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 18:39 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ok, en bereid je dat "en papillot"?
Vis op aluminiumfolie leggen. Kruiden erbij, beetje citroensap, eventueel wat tomaat/prei of andere groente erbij. Pakketje dichtmaken en dan in de oven.

Hoort met wijn, maar die kan je vervangen met iets met een zuurtje, vandaar de citroensap.

[ Bericht 7% gewijzigd door Eejit op 09-04-2018 20:33:38 ]
Tiocfaidh įr lį!
We are the pride of the North!
  maandag 9 april 2018 @ 20:41:23 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178414275
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft? :D
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord. ;(

Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
  maandag 9 april 2018 @ 20:47:34 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178414405
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft? :D
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord. ;(

Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')