Had ik nog nooit van gehoord, Ziet er uit als een enge vis, maar dat maakt niet uit haha.quote:
Doet de visboer dat al niet standaard?quote:ontdoe de poon van ingewanden en schubben
Heb je ook een alternatief voor wijn?quote:Witte wijn (droog) erover,
Ik ga het eens proberen, als de lokale vishandel deze vis in het assortiment heeft althans.quote:Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.quote:
Winter kabeljauw van de Lofoten.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan is die manier van Piet iets voor jou. En papillot. Je verpakt de vis luchtdicht in alufolie, dus stinken doet het pas als je het pakketje open maakt. En dat stinkt veel minder en anders.quote:Op zondag 8 april 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?quote:
In prijs-opzichtquote:Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
Witter en steviger met zwarte huid.quote:Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:
Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
Klopt, maar de vraag was welke vis lekker is uit de oven en daarvoor leent de skrei zich ook prima:quote:Op maandag 9 april 2018 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
Vis op aluminiumfolie leggen. Kruiden erbij, beetje citroensap, eventueel wat tomaat/prei of andere groente erbij. Pakketje dichtmaken en dan in de oven.quote:
Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?quote:Op maandag 9 april 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft?
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord.
Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
De zalm die ik eet zwemt in geen stroom hoor.quote:Op maandag 9 april 2018 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?
Ik gooi die liever op de grillquote:Op maandag 9 april 2018 21:00 schreef Hexx. het volgende:
Ontdooide dorade doe ik meestal in de oven. Met cherry tomaten, bosuien enz.
Nee hoor.quote:Op maandag 9 april 2018 21:04 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, ook lekker. Maar vaak wel beetje droog, he?
Hoe groot is jouw oven???quote:Op maandag 9 april 2018 21:08 schreef RickoKun het volgende:
Ik doe ook vaak zalm (met huid) in een bootje in de oven met witte wijn,citroen etc.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |