abonnement Unibet Coolblue
pi_178391213
Voorheen haalde ik wel eens vis in de supermarkt, maar vond dit nooit echt super lekker. Ik woon nu vlakbij een vishandel, dus kan nu goede vis krijgen.

Ik maak graag gebruik van oven i.p.v. pan. Welke vis leent zich volgens jullie bij uitstek voor bereiding in oven? Zalm heb ik al op, maar daar ben ik geen enorme fan van.
  zondag 8 april 2018 @ 18:13:41 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178391452
Ik doe nooit vis in de oven.
  zondag 8 april 2018 @ 18:14:03 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178391457
Skrei.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_178391467
Makreel
  Moderator zondag 8 april 2018 @ 18:26:40 #6
145080 crew  SwJ
Het boegbeeld van FOK!
pi_178391765
Vissticks. Met curry _O_
F.K.A. SuperwormJim
  zondag 8 april 2018 @ 18:32:29 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178391912
Rode Poon serveer ik altijd in Folie, je neemt een groot stuk folie en slaat het dubbel, vouw er een schuitje mee, leg daar lekker veel kleingesneden prei, peen, knoflook, sjalot, peper en peterselie in, ontdoe de poon van ingewanden en schubben en leg hem er op, zo dat de groenten ook in de buik zitte
Witte wijn (droog) erover, dichtvouwen, maar zo dat er nog veel lucht in zit, en een minuut of twintig in de oven bij 200 graden
Zo serveren.
Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178392428
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:14 schreef golfer het volgende:
Skrei.
Is dat kabeljauw of iets anders?
pi_178392576
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2018 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Rode Poon
Had ik nog nooit van gehoord, Ziet er uit als een enge vis, maar dat maakt niet uit haha.


quote:
ontdoe de poon van ingewanden en schubben
Doet de visboer dat al niet standaard? :{

quote:
Witte wijn (droog) erover,
Heb je ook een alternatief voor wijn?

quote:
Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
Ik ga het eens proberen, als de lokale vishandel deze vis in het assortiment heeft althans.
pi_178392916
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe nooit vis in de oven.
Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Ik vind het wel ontzettend jammer.
Dus ik koos voor een tussenoplossing: af en toe een harinkje en af en toe kibbeling van de visboer van de markt.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178393523
Zeebaars uit de oven, altijd lekker
  zondag 8 april 2018 @ 19:55:23 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178393699
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:50 schreef Hamzoef het volgende:

Is dat kabeljauw of iets anders?
Winter kabeljauw van de Lofoten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_178393740
Harder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 8 april 2018 @ 20:04:50 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178393870
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Dan is die manier van Piet iets voor jou. En papillot. Je verpakt de vis luchtdicht in alufolie, dus stinken doet het pas als je het pakketje open maakt. En dat stinkt veel minder en anders.
pi_178394632
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 19:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Winter kabeljauw van de Lofoten. :9
Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
  zondag 8 april 2018 @ 21:57:52 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178396516
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
In prijs-opzicht
  maandag 9 april 2018 @ 00:57:01 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178399005
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:

Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
Witter en steviger met zwarte huid.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 9 april 2018 @ 01:04:58 #18
236264 crew  capricia
pi_178399039
Even volgen. :)
Definitely not CIA
  maandag 9 april 2018 @ 01:07:43 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178399049
Zalm..
3 minuten op de huid bakken in de pan en daarna nog 5 minuten op 180 graden in de oven.
Veel malser krijg je je zalm niet.
[edit]Oh, geen fan van zalm.. ik moet beter lezen.
pi_178411856
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 00:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Witter en steviger met zwarte huid.
Ok, en bereid je dat "en papillot"?
  maandag 9 april 2018 @ 18:42:31 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178411912
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 april 2018 @ 20:23:33 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178413904
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
Klopt, maar de vraag was welke vis lekker is uit de oven en daarvoor leent de skrei zich ook prima:
https://lekkertafelen.nl/(...)s/skrei-uit-de-oven/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 april 2018 @ 20:27:35 #23
444149 Eejit
What's the craic?
pi_178413995
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 18:39 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ok, en bereid je dat "en papillot"?
Vis op aluminiumfolie leggen. Kruiden erbij, beetje citroensap, eventueel wat tomaat/prei of andere groente erbij. Pakketje dichtmaken en dan in de oven.

Hoort met wijn, maar die kan je vervangen met iets met een zuurtje, vandaar de citroensap.

[ Bericht 7% gewijzigd door Eejit op 09-04-2018 20:33:38 ]
Tiocfaidh įr lį!
We are the pride of the North!
  maandag 9 april 2018 @ 20:41:23 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178414275
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft? :D
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord. ;(

Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
  maandag 9 april 2018 @ 20:47:34 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178414405
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft? :D
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord. ;(

Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 april 2018 @ 20:52:23 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178414529
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?
De zalm die ik eet zwemt in geen stroom hoor. :P
pi_178414704
Verse dorade doe ik meestal in de oven. Met cherry tomaten, bosuien enz.
  maandag 9 april 2018 @ 21:01:55 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178414733
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:00 schreef Hexx. het volgende:
Ontdooide dorade doe ik meestal in de oven. Met cherry tomaten, bosuien enz.
Ik gooi die liever op de grill
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178414800
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gooi die liever op de grill
Ja, ook lekker. Maar vaak wel beetje droog, he?
  maandag 9 april 2018 @ 21:05:22 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178414818
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:04 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, ook lekker. Maar vaak wel beetje droog, he?
Nee hoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 april 2018 @ 21:07:22 #31
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_178414870
Dorade.

Lekker met een beetje pesto risotto. Vis met een beestje limoen en citroen rasp, peter en zout de oven in.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 9 april 2018 @ 21:08:48 #32
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_178414906
Ik doe ook vaak zalm (met huid) in een bootje in de oven met witte wijn,citroen etc.
pi_178416002
Zeebaars
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_178416445
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:08 schreef RickoKun het volgende:
Ik doe ook vaak zalm (met huid) in een bootje in de oven met witte wijn,citroen etc.
Hoe groot is jouw oven??? :')
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')