abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178418236
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 20:07 schreef BredeBroeder het volgende:
lk krijg veel tegenstrijdige argumenten op dit gebied. Veel familie, vrienden, studenten etc. raden mij aan om pas in het tweede studiejaar eventueel bij een vereniging te gaan. Dit omdat je in het eerste jaar nog niet weet of je daadwerkelijk door wilt gaan met de studie en je moet kijken of het allemaal wel haalbaar is. Daarnaast zeggen ze dat je veel tijd kwijt bent aan activiteiten van de vereniging, bijv. een verplichte borrel of een keer uiteten. In principe komt het erop neer dat de vereniging op 1 zou komen te staan, en de studie op 2.

Anderen zeggen juist dat het prima te combineren is en je genoeg tijd hebt naast de vereniging voor andere dingen. Hierdoor ontstaan bij mij twijfels of ik het eerste jaar al lid moet worden. Ik ga sowieso al op kamers.

Nu ben ik zelf van plan om sowieso een bijbaantje te gaan nemen voor rond de 9 uur per week. Ik moet immers ook mijn huur betalen en ik ben niet van plan om een torenhoge studieschuld op te bouwen. Naast mijn studie wil ik natuurlijk ook extracurriculaire activiteiten doen, en ik vraag mij af of hier tijd voor is naast een vereniging.

Zijn hier eerstejaars studenten die bij een vereniging zitten en zo ja, hoe ervaren jullie dit? Of juist mensen die er spijt van hebben dat ze gelijk lid zijn geworden? Ik moet hierbij wel zeggen dat de vereniging die ik op het oog heb niet corporaal is, maar wel enkele wekelijkse verplichtingen kent.

Ik hoor graag van u.
Niet corporaal kan je prima in je eerste jaar bij gaan zonder studievertraging en torenhoge schulden, ik raad het je zelfs aan.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_178418244
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2018 14:01 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Dit. Ik zelf zit bij een studievereniging als eerste jaars! Hierbij heb je ook borrels, tripjes en etentjes (niet verplicht en vaak low budget want opleiding financiert) daarnaast worden er veel lezingen, bedrijfsbezoeken enz in dat gebied aangeboden, of naja in iedergeval bij mijn studie is dat zo wat dus ook voordelig is voor kennisverbreding! Je bent er niet veel tijd aan kwijt tenzij je in het bestuur gaat! Daarnaast kom je vaak ook in aanraking met andere studieverenigingen met dezelfde studie in het land!

Van een studentenvereniging weet ik vrij weinig!
welke?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_178418390
quote:
7s.gif Op maandag 9 april 2018 23:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

welke?
Zie dm
Ik ben geen kloon! Doei
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')