Op het etiket bij de appie stond basis voor sauzen maar ook soepen, dus toen ging ik denken dat ik dat ook daarvoor zou kunnen gebruiken of dat dit gebruikelijk was. Maar blijkbaar is dit niet zo?quote:Op dinsdag 3 april 2018 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik begrijp je warrige verhaal niet helemaal maar de basis van veel soepen is een bouillon.
Een sterke bouillon die je reduceert tot ongeveer een kwart van het volume door inkoken is een fond, dit is de basis voor sauzen.
Je kan deze fond gemakkelijk zelf maken en invriezen in ijsblokjeszakjes. Wil je dan een saus maken, een a twee blokjes erbij voor de basis van de saus.
Als je goede bouillon of fond wilt moet je hem gewoon zelf maken.quote:Op dinsdag 3 april 2018 21:08 schreef govie het volgende:
[..]
Op het etiket bij de appie stond basis voor sauzen maar ook soepen, dus toen ging ik denken dat ik dat ook daarvoor zou kunnen gebruiken of dat dit gebruikelijk was. Maar blijkbaar is dit niet zo?
Dan moet ik eerst een kat vangen.quote:Op dinsdag 3 april 2018 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog leuker, zelf een keer bouillon trekken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |