quote:
Ik had vandaag gehakt gekocht en deze post kon ik me vaag herinneren. Dus de stoute schoenen aangetrokken (nog een halve fles ketjap manis hier gelukkig, maar wordt hoog tijd dat klanten weer eens een fles meenemen). Holy fuckadoly, dat zijn wel gruwelijk lekkere gehaktballen
Had er minder mosterd ingedaan voor vrouwlief, Vleesfond had ik uiteraard ook niet, maar halve liter water met 2 bouillonblokjes en een hele rits kruiden uit eigen tuin, plus een flink stuk gember en dat laten trekken en als fond gebruikt. Holy fuck, wat lekker. Of had ik dat al gezegd? Met rijst en brocoli, maar dat mocht verder geen naam hebben
Alleen mijn steeds weer terugkerend probleem: hoe zorg ik er nou voor dat die ballen niet a) gelijk vastschroeien aan de pan (waar toch een ruime laag boter in ligt) en b) ze niet uit elkaar vallen? Rondom bruin braden klinkt heel wat makkelijk dan het is. Als ik de ballen echt flink kneed krijg ik altijd veel te... eh... "vaste" ballen. Kneed ik losjes, dan vallen ze uit elkaar. Meer ei? Meer paneermeel/broodkruim? Hellup!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.