abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 23 maart 2018 @ 20:42:26 #1
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_178043214


Het Nederlandse elftal zal onder Ronald Koeman voorlopig niet met drie aanvallers spelen. De bondscoach, die vrijdag debuteert in de oefeninterland tegen Engeland, vindt dat zo'n systeem niet bij de kwaliteit van zijn selectie past.
"Met deze spelersgroep, waarin echte toppers niet meer aanwezig zijn, kies ik voor een ander systeem", vertelde Koeman donderdag op zijn persconferentie in de Arena. De nieuwe bondscoach kiest waarschijnlijk voor een systeem met drie centrale verdedigers en aanvallende backs.

"Dit systeem kan meer zekerheid geven. En de jongens voorin krijgen misschien wat meer vrijheid. Ik heb er met de selectie ook al rekening mee gehouden. Ik heb spelers uitgenodigd die dit systeem gewend zijn", doelde Koeman onder meer op Hans Hateboer van Atalanta Bergamo, die als rechtsback in een systeem met vijf verdedigers veelal kan opkomen.

Naast de interland tegen Engeland wil Koeman de wedstrijd maandag tegen Portugal en in mei en juni tegen Slowakije en Italië gebruiken om het nieuwe systeem van Oranje erin te slijpen. "Ik zeg niet dat we nooit meer 4-3-3 gaan spelen, maar deze vier interlands wil ik niet met drie spitsen spelen."


Poll: In welk systeem zien jullie Oranje het liefst spelen?
4-3-3
5-3-2
3-5-2
4-4-2
Anders, namelijk...
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Veronica 20:45
pi_178043315
Brofist
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')