abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 23 maart 2018 @ 17:14:53 #101
167383 Molurus
the talking snake
pi_178038764
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:43 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Zo kun je verslavingsgedrag ook "rationeel" noemen. Dit soort keuzes worden vaak niet gemaakt vanuit rationele overwegingen, maar vanuit emotie.
Plus dat er in beide gevallen niet echt sprake is van een vrije keuze. De keuze wordt eerder opgelegd aan degene die hem maakt.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_178045930
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:38 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Een oordeel kan toch ook een mening zijn? Toch?
Jazeker, maar een oordelende Christen is gewoon hypocriet.
  vrijdag 23 maart 2018 @ 22:17:55 #103
167383 Molurus
the talking snake
pi_178046069
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 22:12 schreef MrAero het volgende:

[..]

Jazeker, maar een oordelende Christen is gewoon hypocriet.
Yep. Vooral omdat die Christen de verantwoordelijkheid voor die mening ontkent door te stellen dat het eigenlijk niet zijn mening is maar die van zijn God.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  vrijdag 30 maart 2018 @ 20:25:31 #104
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_178200315
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 18:40 schreef Onnoman het volgende:

[..]

Mensen die vinden dat mensen die vinden dat een ander geen einde aan z'n eigen leven mag maken egoisten zijn, pas echte egoisten zijn.
zo kan je lekker lang doorgaan :D
Nee, want daar kun je stoppen. Mensen die hun eigen referentiekader op anderen projecteren, en op basis daarvan conclusies trekken en een persoon zonder pardon veroordelen, kunnen veel egoÔstischer zijn dan iemand die zelfmoord pleegt. Het feit dat je “mensen die zelfmoord plegen” allemaal generaliseert onder die noemer, is illustratief voor je eigen egocentrische manier vab redeneren.
pi_178216879
Heb niks gelezen behalve de OP, maar wil toch even mijn plasje doen.
Je bent onvrijwillig geboren, je stapt er vrijwillig uit, wat zou er uberhaupt terecht aan zijn dat het als negatief gezien zou kunnen worden? En ja ik begrijp al het geblaat wat hier waarschijnlijk is getypt. Maar als ik onvrijwillig word geboren en ik wil eruit stappen omdat ik in eerste instantie al niet geboren wilde worden (bijvoorbeeld), ben ik dan egoistisch (gewoon uberhaupt welke negatieve benaming dan ook) omdat ik geen rekening houdt met andere mensen die ook geboren zijn?

En als egoistisch gewoon betekent dat je ongeacht welke situatie geen rekening houdt met anderen op een bepaalde manier dan heeft het woord egoisme geen enkele waarde meer dus tjah.

Maar goed om het begrijpbaar te houden voor de meerderheid, stel je bent geboren zonder dat je ervoor koos, je leven is 1 grote mishandeling, op je 13e besluit je er een einde aan te maken. Ben je dan egoistisch omdat je dus niet denkt om alle andere mensen die misschien een periode van verdriet hebben? Vind dit soort topics altijd raar/speciaal
pi_178217377
En ja ik weet dat hierop toch niet echt een zinnig antwoord komt behalve de gradaties, mijn post gaat over het algemene proces, misschien gezien vanuit de persoon dus die je niet als egoist kan zien, de 13 jarige, wat van de 60 jarige die voor de trein springt? Of welk ander persoon die voor een trein springt, treinspringers worden nogal vaak als egoisten gezien ongeacht hun leeftijd.

En ja dat is dus het andere extreme, andere kant van het spectrum zeg maar, wat jullie zouden gaan aanhalen min of meer op een vergelijkbare manier.

Dus zijn die mensen wel egoisten? En zo ja dan weet je dat het gewoon een woord is waaraan je kan hangen wat je wil en iedereen kan geloven wat ze willen. Ja deze is egoist want 'insert subjectieve reden' maar deze is dat niet want 'insert subjectieve reden'. Ik kan iemand die slim is dom noemen maar dat maakt die persoon niet dom, net zoals dat als ik een treinspringer egoistisch vind dit niet direct betekent dat de treinspringer egoistisch is.

De kern is gewoon taaltechnisch weer, wat is de exacte betekenis van egoistisch en is dat van toepassing op mensen die zelfmoord plegen? Ja? Dan zijn ze egoistisch? Nee, dan zijn ze het niet. En iedereen die er meer van wil maken dan dit (iedereen ongeveer die post) zit gewoon zijn eigen subjectieve opvatting van egoisme op te dringen aan anderen. 'hij sprong voor de trein, wat een egoist' of het omgekeerde ervan wat dan ook. Het woord egoisme heeft gewoon een vaste betekenis, betekent niet dat je er als het ware jurisprudentie op kan toepassen en kan denken dat je daarmee gelijk hebt ofzo

[ Bericht 3% gewijzigd door TheNightIsFullOfTerrors op 31-03-2018 18:49:35 ]
pi_178218306
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 17:47 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Ik denk dat mensen die zelfmoord plegen, vaak helemaal niet dood willen, maar bepaalde gevoelens en/of gedachten niet meer kunnen verdragen. Zelfmoord is dan een wanhoopsdaad. Om dat egoÔstisch te noemen vind ik nogal kortzichtig.
Dit eigenlijk dus. Sommige mensen hebben veel woorden nodig (ik), andere wat minder (ja ik begon op pagina 1 met lezen). Hoop alleen niet dat mijn reactie nu op hem icm alle (zijn er reacties geweest?) reacties op hem zoveel brut hebben gecreeerd dat het mijn 2 posts hiervoor weer ter discussie kunnen stellen
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')