abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 13 april 2018 @ 00:37:38 #301
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_178481504
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 22:07 schreef Doedelzak77 het volgende:
Ja ik plak en knip alles man man...af en toe pak ik wat info als ik weet dat het de waarheid is. Maar nu kunnen ze zeggen kijk niet van zichzelf we hebben hem.
Vermeld anders gewoon de bron dat is ook wel zo netjes naar de auteur toe en weten de lezers dat het niet van jou is.
Verder is er een verschil tussen jouw waarheid en de waarheid. Als je iedereen bij elkaar neemt die menen dat de heilige geest de waarheid aan hen duidelijk maakt dan krijg je nog steeds allerlei verschillende waarheden.

quote:
Het gaat mij om de info en laat zien dat hij het fout heeft. En iedereen die wil weten waarom hij gered moet worden komt niet uit onder de hel uit,want daar gaan alle mensen heen die niet geloven of een vals geloof aanhangen en dat is bijna iedereen hier. En de hel is de straf voor de zonde en aangezien God niet wil dat iemand daar terecht komt moet daar voor gewaarschuwd worden lijkt me vrij logisch ook.
Het idee dat jij bij de hel hebt is nu niet echt bijbels. Het is eerder gebaseerd op wat de kerk er later van gemaakt heeft. Het is nogal symbolisch. Als je het wat meer letterlijk neemt dan komt het steeds neer op de Gehenna vallei. Een plek waar kinderen door heidense priesters geofferd werden en later een plek die als vuilstort plaats gebruikt werd die constant brandde.

Ter vergelijking:

Jeremia 7.31

ze hebben de offerhoogten van de Tofet
durven bouwen,-
in de kloof van Ben Hinom,
om hun zonen en hun dochters te verbranden
in het vuur,-
iets wat ik nooit heb geboden
en nooit is opgekomen in mijn hart!

Mattheus 5.22
maar ik zeg u dat
al wie toornt tegen zijn broeder
zal worden onderworpen
aan het oordeel,
en al wie tot zijn broeder zegt
raka,- leeghoofd,
zal worden onderworpen aan het sanhedrin,-
de zittende raad;
en al wie zegt: gek!-
zal worden onderworpen aan
de gehenna van het vuur;

quote:
Want wij kunnen en willen van nature de Heere niet gehoorzamen en liefhebben tenzij wij door Gods Geest wedergeboren worden.
Volgens de evangelist Johannes was het doel van het wedergeboren worden deelgenoot te kunnen zijn van het koninkrijk Gods. Mijn inziens gaat het hier om het aardse koninkrijk God, Israel, zoals dat eeuwen is geweest met iemand op de troon uit het geslacht van David. Maar in de tijd van Jezus was dit koninkrijk verdwenen. De Romeinen waren de baas en een door hen aangestelde koning zat op de troon. Met Jezus leefde de hoop dat dit koninkrijk weer terug zou komen.
Dat wedergeboren geen betrekking heeft op de hemel wordt duidelijk als je Johannes 3 vers 13 leest. Hier staat duidelijk dat er maar één is die naar de hemel is opgeklommen, de mensenzoon. Dus niet de wedergeboren.

quote:
En dat is wat iedereen nodig heeft in deze wereld ook,want als iedereen naar God zou luisteren hadden we niet zo een wereld gehad waar iedereen maar doet waar hij zin in heeft. Uit het hart van de mens komt alle ellende vandaan. Maar dat hadden jullie nog niet door ook.
Dat laatste heeft iedereen hier denk ik wel door. In ieder geval veel ellende. Als we elkaar lief hebben en dat met daden laten zien dan doen we in ieder geval de wil van Jezus (of in ieder geval de wil van Jezus zoals hij wordt voorgesteld door de evangelisten).

quote:
En daarom stop ik hier en wens ik iedereen een fijn en gezond leven en hoop dat er toch nog iemand tot redding komt en ook al is het niet door mij dan wel door een ander. Dus lekker blijven hangen hier terwijl de meeste hier niks te zoeken hebben eigenlijk en ik me ook verbaas dat sommige hier al zo lang zitten en alleen maar slap gelul verkondigen en denken dat ze de waarheid in pacht hebben. Diep en diep triest :W
Ik weet dat je het goed bedoelt maar zoals je overkomt sta jij bovenaan het lijstje van mensen die denken dat ze de waarheid in pacht hebben.
Het beste is, hoewel ik daar vaak ook moeite mee heb, om van elkaar proberen te leren zonder te veel je eigen mening op te dringen. Dan bereik je denk ik het meeste. Iedereen is nu eenmaal anders en iedereen komt tot verschillende inzichten. Je kunt jezelf hier beter mee proberen te verrijken dan dit af te doen als slap gelul.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')