abonnement Unibet Coolblue
pi_177864465
We (de FNV) hebben afspraken met politieke partijen gemaakt en zullen ook controleren dat die afspraken nagekomen worden. Dus ook na 21 maart zitten we erbovenop!

Lokaal FNV Rotterdam
Momenteel zijn er tal van vrijwilligers in de weer om campagne 010KiesSociaal te voeren. Tijdens marsen, markten en debatten verspreiden zij het 10 puntenplan voor een Sociaal Rotterdam. Ook proberen zij samen met kaderleden uit andere sectoren mee te doen aan het politieke debat.

Haven & Industrie
Veel mensen in de haven dreigen hun werk en inkomen te verliezen. Dit komt bijvoorbeeld door de overgang naar schone energie. De gemeente en de staat moeten dat verlies opvangen met een fonds. Als er nieuwe gronden voor de industrie en de havens ontwikkeld worden, dan dient daar ook werkgelegenheidsdoelstelling aan gekoppeld te worden..

Beste leden, onze campagne loopt nog een paar dagen.
HELP MEE!

Ons doel is:
1. De politieke partijen te mobiliseren
2. Zoveel mogelijk mensen te laten stemmen
Inmiddels hebben een aantal politieke partijen onze 10 puntenplan ondertekend.

Nu is het zaak om zo veel mogelijk mensen naar het stem lokaal te krijgen om ja te zeggen tegen sociaal Rotterdam!

Download het 10 puntenplan en verspreid het in uw netwerk!

10 puntenplan:
Ga naar onze website www.fnvrotterdam.nl

Of ga naar onze facebookpagina: www.facebook.com/rotterdamfnv/

Of tweet met ons mee op: twitter.com/rotterdamfnv

Het is tijd voor een sociale stad, het is tijd voor de FNV
.

Rotterdam. Trots, vooruitstrevend, werelds. Stad waar iedereen zichzelf kan zijn en iedereen zich mag organiseren, ongeacht geslacht, afkomst, geloof of seksuele oriëntatie. Stad waar we solidair zijn met elkaar. Niemand in de kou laten staan. Samenwerken aan Echte banen. De FNV gelooft in zo’n Rotterdam. Laten we met z’n allen de schouders eronder zetten. En zorgen dat deze tien punten werkelijkheid worden.

HET 10 PUNTENPLAN VOOR ROTTERDAM ECHTE BANEN IN EEN SOLIDAIRE STAD!


1. HAVEN & INDUSTRIE Veel mensen in de haven dreigen hun werk en inkomen te verliezen. Dit komt bijvoorbeeld door de overgang naar schone energie. De gemeente en de staat moeten dat verlies opvangen met een fonds. Als er nieuwe gronden voor de industrie en de havens ontwikkeld worden, dan dient daar ook werkgelegenheidsdoelstelling aan gekoppeld te worden.

2. ZORG Mensen die zorg nodig hebben moeten zorg krijgen. Als er door aanbesteding een andere zorgverlener komt, dan voert de gemeente actief regie om de koppels zorgverlener en cliënt zo goed als mogelijk in stand te houden. Ook dient de gemeente via de aanbestedingen te regelen dat de werkenden in de zorg betaald krijgen volgens de cao.

3. FEYENOORD CITY Het project Feyenoord City moet vakbondsproof worden. Dat betekent dat de vakbond onbeperkt toegang heeft tot de bouwplaats. Dat alle mensen die er werken onder de cao vallen. En dat minstens driekwart van de arbeidskrachten een vast contract heeft. De gemeente stelt deze eisen in de aanbesteding.

4. PARTICIPATIE
Werk moet lonen met een echt salaris en een arbeidsovereenkomst. Het is dan ook afgelopen met al die trajecten waarbij uitkeringsgerechtigden worden gedwongen om te werken zonder loon. Zet in plaats daarvan in op meer garantiebanen en meer beschut werk – uiteraard wel in het kader van een degelijke cao.

5. HUISVESTING Rotterdam groeit. Wat ons betreft gebeurt dat op een duurzame manier. Slopen: ga er terughoudend mee om. Op zich goede woningen kunnen blijven staan. Bouwen: doe het energieneutraal. Huren: niet alleen de sociale sector moet betaalbaar blijven. Er moeten ook afspraken worden gemaakt over middeninkomens.

6. ARMOEDE
Landelijk geld tegen armoede moet naar armoedebestrijding. Niet naar de algemene middelen van de gemeente. Verder willen we de gemeentelijke belastingen afschaffen voor mensen in de bijstand. De maand wachttijd bij de aanvraag van een uitkering verdwijnt. En het budget voor schuldhulpverlening gaat omhoog.

7. WERKEN BIJ DE GEMEENTE
Wie voor de gemeente werkt, moet meer zekerheid krijgen. Bij regulier werk krijg je een aanstelling voor onbepaalde tijd – na maximaal één jaarcontract. Voor uitzendwerk en andere onzekere contracten geldt: alleen bij ‘piek en ziek’. En payrolling wordt in de ban gedaan. De gemeente is en blijft de werkgever.

8. AANBESTEDINGEN Bij aanbestedingen kijkt de gemeente niet alleen naar prijs maar vooral naar kwaliteit. Verder is het belangrijk dat vakbonden en gebruikersorganisaties kunnen meepraten over het bestek. In zo’n bestek moeten afspraken staan over werkdruk, materieel, arbeidsomstandigheden en de juiste toepassing van de cao.

9. JONGEREN We willen meer vaste banen voor jongeren. Zeker ook voor jongeren met een migratieachtergrond. Hoe? Met beter beleid rond scholing. Begeleiding. Netwerken openstellen. Racisme bestrijden. Daarnaast moet de beheersing van de Nederlandse taal worden bevorderd. Ook nemen we afscheid van het minimumjeugdloon.

10. SENIOREN Ouderen moeten zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Dat vraagt om voldoende passende en betaalbare woningen. Om voldoende hulp en hulpmiddelen. Ook willen we meer activiteiten vóór zingeving en tegen eenzaamheid. Tot slot: mantelzorgers zijn geen professionals, wees er dus zuinig op!
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_177864617
Rotterdam :')
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_177864726
Hallo spammert.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_177865720
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:35 schreef Jordy-B het volgende:
Rotterdam :')
FNV :')
  Redactie Games vrijdag 16 maart 2018 @ 17:03:45 #5
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_177866324
quote:
Het is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming reclame te maken in topics, berichten, ondertitels, nickname, signatures of profielen, of te werven via pm (personal message), dm (direct message) of enige andere vorm van communicatie binnen FOK!, noch geïnitieerd via FOK!.
Zo moeilijk is het toch niet om de algemene voorwaarden te lezen, tering :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_177866417
FNV van Kok nog niet misschien!
  vrijdag 16 maart 2018 @ 17:08:45 #7
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_177866435
Lekker solidair met de moderatie wel weer dit. Ongevraagd reclame komen maken. En wie mag dat weer opruimen?
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')