Seul | vrijdag 16 maart 2018 @ 14:22 |
Welkom! Jullie kennen vast allemaal Heineken, Bavaria, Jupiler enz. Maar wij drinken echt bier! Speciaalbieren bestaan uit verschillende soorten en smaken, van zoet, zuur, bitter of een combinatie ervan. Van een complexe en volle smaak naar een frisse dorstlesser. Omdat er zoveel verschillende soorten bieren zijn, valt er genoeg over te discussiëren! ZWEMMEN dus... Kan een mod dit aanpassen?.. [ Bericht 4% gewijzigd door Seul op 16-03-2018 14:26:17 (Fout in titel) ] | |
Seul | vrijdag 16 maart 2018 @ 14:24 |
Er komen enkele Britse vrienden bij me op bezoek tijdens het Paasweekend... Ik gids ze doorheen Geers en Deconinck op zaterdag, en daarna blijven ze bikken... Ze komen met een bestelwagen... In de heenreis kunnen ze misschien wel 24 blikkies Cloudwater meenemen... Elk de helft?.. Verzending naar jou is 16.4¤... | |
PrideoftheSouth | vrijdag 16 maart 2018 @ 16:19 |
Dat zou me een partij geniaal wezen... Wel efkes goed kijken wat er dan te koop is; van die IPA’s/DIPA’s ben ik een dikke fan, maar van zo’n eerder aangehaalde saison trek ik net zo lief een echte Belgische fles open, denk ik. | |
Seul | vrijdag 16 maart 2018 @ 17:51 |
http://cloudwaterbrew.co/store/beer/ddh-ipa-enigma-chinook http://cloudwaterbrew.co/store/beer/ddh-pale-citra-eukanot http://cloudwaterbrew.co/store/beer/session-ipa-vic-secret-mosaic | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2018 @ 18:02 |
http://www.thebeershop-on(...)5069/Cloudwater.html | |
GoCanucksGo | vrijdag 16 maart 2018 @ 20:16 |
Toevallig ben ik bij Cloudwater geweest 2 weken geleden, in hun barrel room. Wat gewoon een loods onder het treinstation was, en het was ijskoud, maar wel leuke ervaring. Ze zijn wel duur, erg goed, maar duur. Tasters waren 3 pond bv wat ik best veel vind. Voor de pale ales krijg je dan ook wel een redelijk glas, maar de DIPAs maar een kleintje. Je kunt ook gewoon blikken en flessen kopen daar, maar ik vind het vrij duur in vergelijking met Noord-Amerika, voor een 440 mL blik DIPA betaal je ook gewoon 5,50 pond in die loods. Dus PlanB/Thebeershop is wel een goed alternatief als je het wil proberen. Ook nog een fles van hun BA bier meegenomen om te proberen, was wel prima maar niet zo goed als hun hop-forward bieren. | |
Oldground | zaterdag 17 maart 2018 @ 11:42 |
Ik zag daar ook wel wat aardige IPA's staan, alleen met een tht datum tot aan mei. Ik neem.aan dat ze er ook gewoon een jaar op zettten? Vandaar een saison meegenomen, leuk zuurtje maar geen topper. | |
PrideoftheSouth | zaterdag 17 maart 2018 @ 12:38 |
Volgens mij zet Cloudwater op haar IPA’s maar een THT van een half jaar verder... | |
Oldground | zaterdag 17 maart 2018 @ 13:07 |
Dat pleit voor ze, maar dat moet je ook maar net weten. Teveel slappe IPA's gedronken om die gok te nemen. [ Bericht 0% gewijzigd door Oldground op 17-03-2018 18:43:19 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 17 maart 2018 @ 13:31 |
Half jaar is dan nog lang. The Kernel zet 'm op drie maanden | |
OMG | zaterdag 17 maart 2018 @ 13:47 |
Blik vs fles, denk ik dan. IPA's in fles die al een tijdje in de winkel staan koop ik liever niet. | |
Seul | zaterdag 17 maart 2018 @ 18:09 |
De nieuwe BA versie van Buxton's quad... Vast op iets zoets gerijpt... Lekker!.. | |
OMG | zondag 18 maart 2018 @ 00:35 |
Tussen wat St Patrick's Day stops door nieuw bier gehaald tussen groen bier en Irish car bombs door; The Bruery Terreux' Frucht: Boysenberry, Grimm's Passionfruit Pop!, Mikkeller's Black Bear, Crooked Stave's Key Lime Tau, Beer Here's Kremlin Crude; Brew Link's Pretty Pretty Awkward Milkshake IPA (Orange), Central State + Other Half's Most Humble Ever, Decadent Ales' Double Toasted Marshmallow, To Øl's 1 Ton Of... Blackcurrant, Brewdog's Hazy Jane; Nu de koelkast plunderen voor bier en later nog eens wat picklebacks. | |
PrideoftheSouth | zondag 18 maart 2018 @ 20:01 |
Mooie biertjens! | |
Seul | maandag 19 maart 2018 @ 17:24 |
Covered in puppies. Lekker. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 20 maart 2018 @ 07:28 |
Verse Djoez Punssj! | |
Seul | dinsdag 20 maart 2018 @ 13:09 |
Lekker?.. | |
bassieVL | dinsdag 20 maart 2018 @ 13:28 |
Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Eens kijken of die hier te vinden is. Las dat ze minder liter gekregen hadden dan verwacht. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 20 maart 2018 @ 14:00 |
Nog niet gedronken, gaat ergens deze week wel gebeuren. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 maart 2018 @ 14:20 |
Waar is hier? | |
bassieVL | dinsdag 20 maart 2018 @ 16:48 |
Oost Brabant, liefste bij Uw Bierspecialist, Bierkelder St. Oedenrode of een van de winkels in Eindhoven. | |
Seul | dinsdag 20 maart 2018 @ 16:54 |
Lervig x Cloudwater collab rye IPA. Jaaaaa dit is echt 100% mijn ding... | |
#ANONIEM | dinsdag 20 maart 2018 @ 17:32 |
Bottle Shop op de Geldropseweg Eindhoven heeft hem sowieso. Denk de Bierbrigadier ook wel | |
OMG | dinsdag 20 maart 2018 @ 17:57 |
Had gisteren een vrije dag, en nog maar wat biertjes gehaald; Indiana City Brewing's Too Many Eyes, nog een keer To Øl's 1 Ton of... Blackcurrant (zoveel fruit, je krijgt er bijna vitaminen van binnen), Short's Critterless, Decadent Ales' Double Tropic Smoothie, 450 North's Pixel Bomb en Pay Day, en Against the Grain + Stillwater's Little Did We Know; | |
PrideoftheSouth | dinsdag 20 maart 2018 @ 20:47 |
Opengetrokken. Wellicht met enig Bredaas chauvinisme, maar hij is weer erg goed. Beetje hars, veel fruit. Mooie DIPA! | |
Sinister-D- | dinsdag 20 maart 2018 @ 21:31 |
200 unieke check-ins op Untappd En een smaakbommetje ervoor uitgekozen: [ Bericht 0% gewijzigd door Sinister-D- op 20-03-2018 21:45:36 ] | |
PrideoftheSouth | dinsdag 20 maart 2018 @ 21:34 |
Netjes, gefeliciteerd! | |
Seul | woensdag 21 maart 2018 @ 08:29 |
Mooi zo, Sinister!.. Ben wel blij met Untappd... Het motiveert om nieuw spul te proberen... Dat deed 'k sowieso wel, maar nu precies toch meer... | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 09:46 |
Ja, ik vind Untappd ook lekker laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Aardige column over de opkomst van Untappd (en in verband daarmee, de teloorgang van RateBeer): https://craftbeerinsandie(...)sdeadlongliveuntappd | |
JJ76 | woensdag 21 maart 2018 @ 10:45 |
Plan was om de voorraad thuis laten zakken, maar lukt niet heel goed nog, te vaak tegen leuke bieren aangelopen die ik dan toch niet kan laten liggen. Of online leuke dingen die ik dan weer aanvul ivm verzendkosten. Hmmmm meer drinken of toch minder kopen dus. | |
bassieVL | woensdag 21 maart 2018 @ 11:05 |
Een heel herkenbaar probleem, mijn kleine kelder wordt ook eerder voller dan dat het leger wordt. | |
Seul | woensdag 21 maart 2018 @ 12:10 |
Mijn voornemen was altijd om alle stock in (temperatuur gecontroleerde) koelkasten te kunnen bewaren... Mijn gelijkvloerse koelcel is inderdaad zo goed als leeg, maar vnl. omdat ik een (derde) gratis koelkast van 'n vriend kreeg die verhuist... Ga er geen thermostaat voor kopen... Op max temperatuur (~6-7C°) en voldouwen met geuzes, saisons, en IPAs... Ik doe het alvast beter dan m'n maat... Die heeft z'n stock grotendeels bij mij staan beneden, en dat gaat richting 1000 flessen... | |
Seul | woensdag 21 maart 2018 @ 12:18 |
Uit nieuwsgierigheid even geteld: 240 in koelkasten 107 in koelcel (vnl. door doos Oerbier Reserva en Rio Reserva) | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 13:54 |
Bij mij loopt de keldervoorraad (koelkast staat al vol) toch ook langzaam uit de hand. Vooral omdat ik de speciale bieren (mooie geuzes, stouts, etc) graag bewaar voor de ‘speciale momenten’, ofzo. Conclusie: de speciale bieren nemen toe, aangezien de speciale momenten uitblijven. Conclusie deel 2: afgaande op mijn groeiende biervoorraad heb ik dus een kutleven (want weinig speciale momenten). | |
Seul | woensdag 21 maart 2018 @ 14:06 |
Maak het openen van een mooi bier een speciaal moment => opgelost... En je kan dit dagelijks doen!.. Wàt een prachtleven!.. | |
Rellende_Rotscholier | woensdag 21 maart 2018 @ 14:26 |
Wij willen je wel helpen bij het oplossen van dit probleem hoor. | |
JJ76 | woensdag 21 maart 2018 @ 14:28 |
Hahaha herkenbaar. Heb ook aardig wat bieren die ik steeds weer laat liggen, want die wil ik niet zo maar opdrinken, maar een speciale gelegenheid voor hebben. | |
OMG | woensdag 21 maart 2018 @ 14:35 |
Ik herken het eigenlijk niet. Zelf probeer ik meer een volgorde te zetten en niet meteen een avond te beginnen met een stout van 12+%. En als ik weer eens wat sterker spul haal, dan blijft dat soms langer staan, want ik drink er minder van. | |
Oldground | woensdag 21 maart 2018 @ 15:02 |
Bij mij is alles steeds op verdomme. | |
Sinister-D- | woensdag 21 maart 2018 @ 16:24 |
ja dat dus heb geen enkel bier (muv Jupiler/Brand/standaard tapbieren) meer dubbel gehad sinds ik Untappd gebruik En als ik die voorraden hier lees mijn vrouw klaagt nu al omdat ik een voorraad van ~40 flesjes heb staan | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 16:24 |
Jij gaat mij meer speciale momenten voor me creëren? Ik kan niet wachten!! | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 16:27 |
Ik schat mijn voorraad trouwens op een kleine 150 (grote en kleine flessen). | |
bassieVL | woensdag 21 maart 2018 @ 16:31 |
De grote Fok! Bottle Share BBQ 2018? | |
JJ76 | woensdag 21 maart 2018 @ 16:35 |
Daar hou ik ook nog wel een paar leuke flessen voor achter. | |
#ANONIEM | woensdag 21 maart 2018 @ 17:12 |
Ik heb er laatst een spreadsheet voor gemaakt die een dikke maand later alweer volstrekt verouderd is Deze spreadsheet [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2018 17:16:13 ] | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 17:24 |
Lekker man, beetje verzamelwoede! Ik gebruik die lijstfunctie in Untappd voor de langer aan te houden voorraad. Werkt best prima, al vergeet ik die soms ook te updaten. | |
#ANONIEM | woensdag 21 maart 2018 @ 17:25 |
Mwoah heb niet zo heel sterk verzamelwoede, heb iig nooit dat ik dingen niet op wil drinken ofzo. Alleen als ik het idee heb dat ze nog echt beter kunnen worden van langer wachten | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 17:40 |
Ja, dat herken ik ook wel. Ik kan tegenwoordig nog het best veel IPA’s meenemen, die drink ik namelijk zo snel mogelijk op. | |
Seul | woensdag 21 maart 2018 @ 17:59 |
Rozijnen. En dat lust ik niet. Anders wel heel lekker... | |
PrideoftheSouth | woensdag 21 maart 2018 @ 19:58 |
@Seul... https://tenemu.com/news/e(...)t-cake-break/03/2018 | |
Sinister-D- | woensdag 21 maart 2018 @ 21:21 |
Bestel dat maar eens in de kroeg | |
Seul | donderdag 22 maart 2018 @ 05:40 |
DBA Coco Cake Break'je graag... | |
Seul | donderdag 22 maart 2018 @ 18:36 |
DBA Darkling. Graag!.. | |
#ANONIEM | donderdag 22 maart 2018 @ 18:41 |
Oeh tof Wat kost dat nou nog, Fou'tje ofzo? | |
#ANONIEM | donderdag 22 maart 2018 @ 18:44 |
Dit heeft me ook twee flessen goeie lambiek gekost | |
Seul | donderdag 22 maart 2018 @ 19:28 |
Deze was één van de extra flessen... | |
Seul | vrijdag 23 maart 2018 @ 09:07 |
Dit zijn trouwens de twee flessen die ik hem opstuurde: 3F Hommage 75cl 3F Cuvée G&A 75cl | |
Seul | vrijdag 23 maart 2018 @ 17:53 |
Saai... | |
Seul | zaterdag 24 maart 2018 @ 17:46 |
Acid Crush - lambiek/ ipa mix... Leuk!.. Oud blikje... Lekker!.. | |
PrideoftheSouth | zaterdag 24 maart 2018 @ 21:24 |
Die eerste ga ik ook maar eens zoeken. En die laatste vond ik ook echt heel lekker. Een van de betere IPA’s die ik dronk in 2017. | |
Questular | maandag 26 maart 2018 @ 10:49 |
La trappe quadruppel oak aged is goed te doen. | |
PrideoftheSouth | maandag 26 maart 2018 @ 14:00 |
En welke dan, van de 30? | |
LaBelleFleur27 | dinsdag 27 maart 2018 @ 10:35 |
Wat leuk een speciaalbierentopic! Ik ga proberen hier ook een beetje aan te haken als dat mag! Leuk om hier wat ervaringen bij bepaalde bieren te lezen. Heb net weer een bestelling binnengekregen | |
JJ76 | dinsdag 27 maart 2018 @ 10:47 |
heb de laatste nieuwe nog niet gehad, maar erg goed dus? | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 12:00 |
Taras Boulba wel eens eerder op? Is bij mij wel top drie favoriete bieren ooit | |
LaBelleFleur27 | dinsdag 27 maart 2018 @ 13:13 |
Mijn eerste Taras Boulba, nu ben ik nieuwsgierig geworden Ga ‘m vanavond gelijk proberen! | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 13:26 |
Je slaat er niet stijl van achterover ofzo, het is een beetje understated zelfs, maar hij drinkt wel echt fantastisch weg. Is wel gemaakt om in volume te drinken | |
JJ76 | dinsdag 27 maart 2018 @ 14:30 |
Na de kaarten voor Billie's nu ook de Borefts kaarten in de pocket! Is wel beide nog heel lang wachten. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 14:32 |
Het lijkt wel Lowlands ofzo, kaarten kopen voor de line up bekend is | |
JJ76 | dinsdag 27 maart 2018 @ 14:36 |
Eerste brouwerijen voor Billie's zijn inmiddels bekend gemaakt. Als ze vergelijkbaar iets neerzetten als vorig jaar dat komt het zeker wel goed. Zijn dit jaar ook naar Vrijdag/Zaterdag ipv Zaterdag/Zondag, denk dat dat ook betere dagen zijn. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 27 maart 2018 @ 15:51 |
Borefts en (tot op zekere hoogte) Billie’s hebben wel aangetoond een mooie line up te kunnen neerzetten. Daarnaast heeft De Molen bekend gemaakt dat er dit jaar meer brouwers komen (met hetzelfde aantal bezoekers)... | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 15:57 |
Ik vond vorig jaar Borefts eigenlijk niet zo boeiend. Kan me niet zo voor de geest halen wie er kwamen maar ik weet wel nog dat ik niet gegaan ben omdat het mwoah was. En omdat die dag ook Zwanze was trouwens. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:17 |
Die mening delen we dan niet. Dat je voor Zwanze kiest kan ik me best voorstellen, maar Borefts 2017 was dikke prima met o.a. Alvinne, Cloudwater, Tommie Sjef, Pohjala, Stigbergets en Beavertown. | |
Rellende_Rotscholier | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:19 |
Niet Pohjala noemen PotS, daar krijgt hij uitslag van. | |
Seul | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:22 |
Vier maanden oud en dat merk je | |
AlchemistOfSorrows | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:38 |
Heeft iemand trouwens zowel de Kentucky Breakfast Stout als de Canada BS op? Had van het weekend die laatste, ik denk dat ik de KBS eerlijk gezegd lekkerder vond | |
PrideoftheSouth | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:41 |
Ik geef toe, ik deed het erom. Maar verzachtende omstandigheid is dat ik hem ook een beetje heb gespaard door Kees niet te noemen. | |
ThePlaneteer | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:44 |
Zo wow, MrHop heeft een Untappd koppeling op zn site ingebouwd, superhandig | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:56 |
Normale breakfast Stout is verreweg de beste van de drie | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:56 |
Die kun je allemaal overal gewoon krijgen Ik zou voor Ganstaller en Narke misschien nog gaan maar voor die andere niet zo | |
OMG | dinsdag 27 maart 2018 @ 16:57 |
Van de 2 vind ik KBS het lekkerst. Volgende week geloof ik de 2018 release van KBS. | |
AlchemistOfSorrows | dinsdag 27 maart 2018 @ 17:01 |
Drie? wist niet dat er nog een derde was | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 17:03 |
KBS, CBS, BS | |
JJ76 | dinsdag 27 maart 2018 @ 17:07 |
staat al op hopt. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 27 maart 2018 @ 17:28 |
Ganstaller stond 3 jaar geleden al op het schap in Essen, en dat kan ik vam Cloudwater en Tommie Sjef niet zeggen. | |
Seul | dinsdag 27 maart 2018 @ 17:35 |
Eens. | |
Anne | dinsdag 27 maart 2018 @ 18:00 |
Nice. Meteen gekoppeld. Hoef ik tenminste niet meer uit te zoeken welke ik nou wel en niet heb gehad. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 18:02 |
Essen kom ik zelden . Maar Tommie en Cloudwater staat hier ondertussen wel allebei in t schap Tommie Sjef beetje onder de toonbank maar toch | |
PrideoftheSouth | dinsdag 27 maart 2018 @ 18:19 |
En wat dus voor de een al bekend bier is, is voor de ander nog relatief nieuw en leuk om te proeven. | |
Oldground | dinsdag 27 maart 2018 @ 19:27 |
Toen ik nog in Delft woonde stond dat ook altijd bij Flink Gegist. 1 of 2 geprobeerd, maar vond het niet uitstekend ofzo. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 27 maart 2018 @ 20:04 |
Ganstaller bedoel je? Dat vond ik ook niet heel bijzonder. Niks mis mee, maar ook niet schokkend. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2018 @ 20:58 |
vers is dat spul echt perfect | |
LaBelleFleur27 | dinsdag 27 maart 2018 @ 21:22 |
Dit is zeker wel een van de betere bieren die ik de laatste tijd heb gedronken! Lekker fris! | |
Seul | woensdag 28 maart 2018 @ 16:05 |
Tikkeltje saai... | |
Seul | woensdag 28 maart 2018 @ 17:33 |
Met passend tafelkleed... | |
johannes_vermeer | vrijdag 30 maart 2018 @ 11:34 |
Voor wie het interesseert: Hopt heeft van alles in de sale vanwege Pasen, ik heb in elk geval een pakketje samengesteld, misschien is het ook wat voor jullie. | |
Seul | vrijdag 30 maart 2018 @ 12:42 |
Buxton Fruit BA Farmhouse Ale. Zuur, veel fruit (bessen). | |
#ANONIEM | vrijdag 30 maart 2018 @ 13:17 |
#dirtyglassmafia | |
Seul | vrijdag 30 maart 2018 @ 13:28 |
#gewoonveelkoolzuuromdathetzuurbieris | |
#ANONIEM | vrijdag 30 maart 2018 @ 15:59 |
Dit is wel een goeie ouderwetse mislukte poging om lambiek te maken Het idee is leuk maar het is eigenlijk niet heel best. | |
PrideoftheSouth | zondag 1 april 2018 @ 09:35 |
Dit kan ik iedereen van harte aanraden. Oke, behalve Saind dan misschien. | |
#ANONIEM | zondag 1 april 2018 @ 10:35 |
Welke is het? Heb nog een rits van die dingen liggen van dik een jaar geleden, durf ze nooit open te trekken | |
PrideoftheSouth | zondag 1 april 2018 @ 13:30 |
In dat geval heb je deze nog niet, is pas net uit. Sajand. | |
Sinister-D- | zondag 1 april 2018 @ 16:40 |
ik zal de opener wel meenemen, ben daar niet zo bang voor | |
Oldground | zondag 1 april 2018 @ 17:10 |
Alvin van Basqueland Brewing Project ook goed aan te bevelen. Tenminste als je van veel koffie in je RIS houdt. | |
SjaakKlapkaak | zondag 1 april 2018 @ 20:07 |
Die barley wine van lervig | |
Seul | zondag 1 april 2018 @ 22:19 |
^Daar zeg je zoiets... Hoe geniaal is die niet!.. | |
johannes_vermeer | maandag 2 april 2018 @ 15:13 |
Onze lokale supermarkt had m anderhalve week geleden donderdag in het schap maar toen ik de vrijdag keek was hij al op helaas! Hopelijk maakt die nog een comeback,lijkt me helemaal mijn soort bier | |
PrideoftheSouth | maandag 2 april 2018 @ 17:17 |
Toch wel briljant hoor, dat soort bieren kunnen kopen bij het doen van de wekelijkse boodschappen. Dat maakt het ineens een stuk leuker. | |
Seul | dinsdag 3 april 2018 @ 15:40 |
Jaaaa doen we dan toch | |
PrideoftheSouth | dinsdag 3 april 2018 @ 18:37 |
“Beide nog zeer vers”? Ik zou zeggen, laat die conclusie alsjeblieft over aan de potentiële koper. | |
Seul | dinsdag 3 april 2018 @ 19:42 |
Ooooook doen we toch | |
Seul | woensdag 4 april 2018 @ 09:37 |
Veels te veel vat in de smaak... | |
#ANONIEM | woensdag 4 april 2018 @ 09:38 |
Lekker wakker worden Maar ja, ik heb Islay, of überhaupt peated vaten, nog nooit goed uitgevoerd zien worden. Er blijft nooit een bier overeind onder die lagen turf | |
Seul | woensdag 4 april 2018 @ 11:55 |
Foto van gisteren, was 'm vergeten posten Hmmm ik vond de Bruichladdich Peated Imperial Stout van Emelisse (White Label) heel erg lekker... De Islay Whiskey BA Beer Geek Brunch Weasel van Mikkeller is superbe... Om maar te zeggen: ik hou echt wel van een peated BA biertje... Maar dit ging er ver over jamergenoeg... Dit gebeurt wel vaker bij De Molen trouwens... Bourbon BA bieren zijn meestal toch redelijk zacht, niet?.. Dan is bvb. de Rasputin BBA toch wel een ander beestje... | |
#ANONIEM | woensdag 4 april 2018 @ 12:08 |
Je hoort wel meer dat mensen de BA bieren van de Molen de laatste 1/2 jaar tegen vinden vallen Veel hele lompe aceton/fenolische bieren, waar Kees en Jopen ook last van hebben de laatste tijd. Heb je van Kees de 17.08 op? Ondrinkbaar dat spul. | |
Seul | woensdag 4 april 2018 @ 12:42 |
Nog niet. Laatste die ik dronk was de 17.10 denk 'k. Die gaf ik 2** op Untappd met de vermelding "Drainpour"... Tsja... | |
#ANONIEM | woensdag 4 april 2018 @ 12:57 |
Ja dat soort spul dus. Jopen heeft dat ook met al die 28 barrel aged bieren de ze iedere maand uitbrengen voor een tientje de fles | |
Seul | woensdag 4 april 2018 @ 17:53 |
Vleugje kokos, streepje koffie, lekker zacht en in balans; lekker!.. | |
PrideoftheSouth | woensdag 4 april 2018 @ 20:18 |
Ik ben sowieso wel voorstander van die stoutjes van Laugar. Braskadi, Aupa Tovarisch en Black Tundra, allemaal mooi spul. Ik vond alleen die Basatia een beetje lafjes... | |
Seul | donderdag 5 april 2018 @ 17:09 |
O/O Narangi... Lekker vers, lekker lekker. Geen hopbom, maar gewoon perfecte balans... | |
De_Hertog | donderdag 5 april 2018 @ 18:20 |
Als Drainpour al twee sterren krijgt, wat moet een bier dan doen om één ster te krijgen? | |
Seul | donderdag 5 april 2018 @ 18:34 |
Ook veel geld kosten. Deze is echt m'n ding niet... | |
PrideoftheSouth | donderdag 5 april 2018 @ 18:35 |
Alleen al vanwege de geur uit het flesje down the drain? | |
PrideoftheSouth | donderdag 5 april 2018 @ 18:37 |
Ik vond die juist heel aardig, van wat ik me ervan herinner. Maar de mijne was geloof ik ook vrij vers. | |
Seul | donderdag 5 april 2018 @ 18:45 |
Geen datum op de mijne dus ja... Wie weet... | |
PrideoftheSouth | donderdag 5 april 2018 @ 18:55 |
Tevens een vruchtbaar dagje België. | |
PrideoftheSouth | donderdag 5 april 2018 @ 19:01 |
Ik heb de mijne in oktober’17 gedronken. Die was toen nog vrij vers. Gerede kans dat die van jou met dezelfde vlucht over de plas is gekomen, schat ik zo. | |
Seul | donderdag 5 april 2018 @ 19:40 |
Mooie shit gekocht, man!.. | |
PrideoftheSouth | donderdag 5 april 2018 @ 19:59 |
Ja, blij mee. Nu weer snel opdrinken voor ze hun versheid verliezen. | |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2018 @ 20:05 |
Sow goeie score pots | |
PrideoftheSouth | vrijdag 6 april 2018 @ 19:00 |
Nog meer mensen morgen naar Hop on hop off? | |
mckroket | zaterdag 7 april 2018 @ 08:52 |
Kweet nog niet | |
Seul | zaterdag 7 april 2018 @ 13:33 |
Dit zijn mijn plannen voor het (zonnige) weekend: | |
sneakydesert | zaterdag 7 april 2018 @ 15:40 |
Jep, ben er nu haha. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 april 2018 @ 15:42 |
haha | |
Sinister-D- | zondag 8 april 2018 @ 16:54 |
Bezoekje Zythotheek gehad vanmiddag nadat de kinderen in de Valkenier gespeeld hadden papa mag ook zijn plezier hebben [ Bericht 0% gewijzigd door Sinister-D- op 08-04-2018 18:07:00 ] | |
PrideoftheSouth | zondag 8 april 2018 @ 21:30 |
Mooi spul! | |
Sinister-D- | maandag 9 april 2018 @ 17:51 |
En de AH had ook nog een paar flessen in de aanbieding omdat ze uit hun assortiment gaan, kon ze niet laten staan | |
PrideoftheSouth | maandag 9 april 2018 @ 20:59 |
Dat zijn waarschijnlijk geen hele verse IPA’s? | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 10 april 2018 @ 09:25 |
Waarom post ik hier nooit? Oké, mijn foto's blijven helaas beperkt tot Untappd maar dit weekend had ik een prima zaterdagje in Antwerpen. Een paar standaardbieren aan de lijst toegevoegd die ik om één of andere reden nog niet had, een paar nieuwe. Ik post ook maar mijn Untappd rating erachter Even om de lijst af te gaan: Witte Vedett: Standaard. Gewoon een biertje die prima uitkwam op het eerste terrasje en omdat dit het enige witbier/weizen was wat ze hadden. 3.25/5 Schuppenboer Tripel: Redelijk standaard tripel, maar qua smaak echt wel goed. Normaal gesproken drink ik nooit nieuwe tripels dus op zich wel grappig. 3.75/5 Corsendonk Blond: Redelijk saai blond bier, maar in zo'n typisch Belgisch café waar ik alles op de lijst verder al heb gehad is dit wel prima. 3/5 Wheezin the Juice: Vervolgens kwam ik bij Craftbier Café Billies. Geweldig café die ik iedereen kan aanraden (maar 100% dat veel mensen daar al zijn geweest, of op zijn minst bij hun festival). Het begon met een heerlijke NEIPA, die écht goed is. Ik heb de NEIPA's op zich nog niet zo heel lang geleden ontdekt maar langzamerhand begint het zelfs DIPA's, Imp Stouts en Goses te passeren als mijn favoriete stijl. Ongelooflijk fruitig met een subtiel bittertje en heerlijk vers. Topbiertje. 4.75/5 Namastavé: Collab van Brus, CSABP en To Ol. Een saison gerijpt op chardonnay vaten. Ik ben verre van fan van saisions, maar na een goed verhaal over de exclusiviteit van het bier ging ik toch overstag om hem in mijn proefplankje op te laten nemen. Dat was het méér dan waard. Een geweldige smaak zat er aan dit biertje zeg. Subtiel zuur, goed gerijpt, een fijn bittertje (ipv zo'n droog nabittertje wat de meeste saisons hebben die mij tegenstaat). Net als Wheezin een biertje wat zo in mijn top 25 komt, en dat vlak achter elkaar. 4.75/5 Brussels Calling: Bij het serveren van het proefplankje kreeg ik al te horen dat dit het laatste bier van het vat was, dus dat hij eventueel wat waterig zou zijn. Ik kreeg een vervangende aangeboden maar het was wel prima zo. Resultaat was toch een wat waterige Belgische IPA, waar ik niet zo fan van ben. Smaak was echter niet verkeerd. 3.25/5 Oude Lambik Lindemans: De eerste paar slokken waren goddelijk, maar het zuurtje ging bijzonder snel tegenstaan, wat bij een proefglas gewoon jammer is. Uiteindelijk wel van genoten. 3.75/5 We Helped Building This Brewery With This Barleywine: Ik was al langer benieuwd naar de bieren van de Moersleutel, dus een mooi buitenkansje dat hij in mijn proefglas kwam. Een heel volle en lekkere barleywine was het resultaat. Niet het eerste biertje die dag wat écht goed was. 4.25/5 Unity: Even afgesloten met een lekkere IPA uit blik. Ook dit biertje was hartstikke lekker, , waar ik prima de dag mee kon afsluiten (buiten een glas Stella Artois in een sparerib restaurant). 4.25 Ik zal mijn 'vondsten' wel vaker bijhouden als het iemand enigszins interesseert (of niet, maar zelfs dan vind ik het leuk om dit uit te typen als ik mij verveel op werk). O en ik zag een fles Toppling Kentucky Goliath tentoongesteld, dat was ook wel bijzonder. Op een plankje samen met een CBS en een Yellow Belly, maar die heb ik wel al gehad. [ Bericht 2% gewijzigd door GurneyIsBestOke op 10-04-2018 09:35:11 ] | |
PrideoftheSouth | dinsdag 10 april 2018 @ 10:10 |
Die Unity is inderdaad weer een hele goede IPA (in collab weliswaar) van Frontaal. En verder moet ik toch ook maar eens naar Billie’s, al vind ik Gollem in Antwerpen ook dikke prima. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 10 april 2018 @ 10:32 |
Was grappig, we liepen in eerste instantie naar Gollem maar er waren geen plekken in de zon (op zo'n zaterdag ineens relevant) dus we zijn toch maar naar Billie's gegaan. Was wel een prettige plek, omdat Billie's ook Untappd support heeft. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 10 april 2018 @ 10:36 |
Ja, ik snap maar al te goed dat je de eerste zonnestralen wil benutten (dus was het balen dat het bierfestival van dit weekend overdekt was). Ik dacht altijd dat Billie’s wat sneller vol zit dan Gollem (want grotere kroeg). Heb ik dat mis? | |
#ANONIEM | dinsdag 10 april 2018 @ 10:43 |
Ik was week terug in Antwerpen, plek zat bij Gollem en billie's hartstikke vol | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 10 april 2018 @ 10:45 |
Alle kroegen in Antwerpen waren van binnen leeg eigenlijk. Bij Billie's was het zo dat we toch maar binnen gingen zitten, maar op een van de weinige plekken buiten ging iemand weg dus konden we toch daar zitten. Ik denk dat de eerste zonnige zaterdagmiddag van 2018 niet representatief is voor hoe de verhoudingen van drukte normaal zijn. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 10 april 2018 @ 13:48 |
Papadag vandaag, dus dan kan het. Mooi vers nog, en best wel floraal. | |
JaafkeJunior | dinsdag 10 april 2018 @ 13:54 |
Inmiddels de 100 gepasseerd op untappd na een aardig bierweekend (van 98 -> 114) Vond de King kong van cinema en de Mr B van buddelship echt lekker. De Bountyhunter van De moedersleutel viel echt tegen, smaakte naar een vette natte bounty, had meer een subtielere smaak verwacht. | |
bassieVL | dinsdag 10 april 2018 @ 13:55 |
Dat zijn de betere papa-dagen. Lekker spul vaak van the Kernel. | |
Sinister-D- | dinsdag 10 april 2018 @ 13:58 |
goeie vraag, in mijn enthousiasme heb ik daar niet naar gekeken eerlijk gezegd vergeet ik weleens vaker bij IPA's Ga ik straks toch even nakijken. | |
Questular | dinsdag 10 april 2018 @ 14:38 |
De kroeg ernaast is echt een aanrader. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 10 april 2018 @ 14:42 |
Ik sta zelf op een mooie 549 unieke bieren op Untappd. Waar het eerst rap ging (je probeert je hele lokale supermarkt uit) gaan de aantallen nu wat minder snel. Kwantiteit omlaag, kwaliteit omhoog. Ik heb momenteel vijf bieren op 5 sterren staan: Weihenstephaner Hefeweizen: lichtelijk betwistbaar, maar god wat kan ik soms genieten van een hefeweizen, en dit is echt met afstand de beste. Heeft misschien een wat andere 'functie' dan de andere bieren op mijn (top)lijst maar toch. Lagunitas Sucks: In retrospect misschien een kwartpuntje te hoog omdat het één van mijn eerste DIPA's was maar toch, blijft echt zo lekker. Ook een bekende die makkelijk is om te halen. iBeer IPA: Bij één of ander vaag winkeltje opgepikt in Venetië, bleek één van de lekkerste IPA's te zijn die ik ooit heb gehad. Zag ik ook niet bepaald aankomen. Ninja vs Unicorn: Wel de beste DIPA die ik tot dusver heb gehad. Noa Pecan Mud Cake Stout: Bourbon Barrel Aged: Als ik een absolute favoriet moet kiezen van de vijf is het deze, ongelooflijk lekkere stout en de bourbon rijping maakt hem nog beter. Ik gaf ook een keer de Vintage van Rodenbach 5 sterren maar ik heb hem ook een keer uit een slechte fles gehad dus dat heeft het een beetje verpest. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 10 april 2018 @ 15:04 |
En vlotte leveringen (naar Geers iig). Dan kun je inderdaad netjes aangeven dat deze flessen best before een beperkte periode zijn. Deze is eind feb gebotteld, best before eind juni. | |
Seul | dinsdag 10 april 2018 @ 15:18 |
Niks te betwistbaar - heerlijk bier!.. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 10 april 2018 @ 15:46 |
Ik zit inmiddels op ruim 1600 unieke bieren, en daarop slechts één 5* rating: Speedway Stout Vietnamese Coffee. Wel een heel rijtje met bieren op 4,75*, zoals: - Rodenbach Vintage 2012 - Struise XXX Quad Reserve BBA - Emelisse White Label RIS Ardbeg BA - La Pirata Black Block BA - Prairie BA Bible Belt - BCBS - Cantillon Fou’ Foune - Hoof Hearted Key Bump - Omnipollo Anagram | |
OMG | dinsdag 10 april 2018 @ 15:52 |
Van de, momenteel, 1328 unieke heb ik een stuk of 47 5*-en, waarvan een aantal hetzelfde bier van verschillende jaren is. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 10 april 2018 @ 16:16 |
Zeer mooi lijstje. Heb daarvan volgens mij alleen de Anagram gehad en die heb ik niet zo heel hoog staan (gewoon 4 ofzo). Op 4.75 staan bij mij oa: - Torm - Dangerously Close to Stupid - Pecan & Maple Pie - Dessert in a Can - CBS - #Yolomaelk - Key Lime Pie Gose - M43-NE IPA Plus nog die bieren van afgelopen zaterdag. Op zich ben ik nog niet heel lang bezig (nog geen jaar) maar ik heb al een aardig lijstje opgebouwd zo. Maar het mag nog wel beter | |
Seul | dinsdag 10 april 2018 @ 18:22 |
BA Sippin' into Darkness... Hemels... | |
AlchemistOfSorrows | woensdag 11 april 2018 @ 01:50 |
Had vandaag een Spanish Inquisition van Jopen van de tap, beetje gek bier, had op een gegeven moment het idee dat er een sort kauwgomballen smaak aan zat, naast de stevig aanwezige peper | |
Sinister-D- | woensdag 11 april 2018 @ 19:18 |
Even een vraagje ivm IPA's: tot wanneer kunnen deze nog als vers beschouwd worden? 6 maanden na productie datum, of tot een jaar vóór de tht datum, of.... , of.... Kom daar nog niet goed aan uit, en heb nog niet echt een eenduidig antwoord gevonden wat als richtlijn gehanteerd kan worden waar ik op moet letten als ik IPA's aan wil schaffen. Ik stel die vraag eigenlijk naar de opmerking van PrideoftheSouth hier. | |
hmmmz | woensdag 11 april 2018 @ 19:19 |
Zolang ze nog naar zeep smaken zijn ze vers. | |
OMG | woensdag 11 april 2018 @ 19:34 |
Er is wel een soort regel, ik geloof dat Saind hem wel eens gepost heeft, 3 dagen, 3 weken, 3 maanden, qua versheid. Da's wel een soort van richtlijn, maar buiten dat spelen zaken als licht en temperatuur ook nog een rol. Een slijterij waar ik regelmatig kom heeft het meeste in schappen staan, maar heeft ook een aardige koeling waar je in kunt lopen. Daar ben ik eerder geneigd een IPA in blik van een paar maanden uit de koeling mee te nemen, dan een jongere IPA in fles die de hele tijd op kamer temperatuur en onder TL licht in de winkel heeft gestaan. | |
GurneyIsBestOke | woensdag 11 april 2018 @ 22:26 |
Even vandaag het alcoholvrije spul uitgeprobeerd wat er bij mij in de AH stond. Kwam perfect uit, avondje CL op de bank maar totaal geen zin in alcohol. Drink'in the Sun is ideaal zomerbier, heeft de smaak van een fruitige en lichtbittere WIPA. Het was opvallend bierig en het alcohol ontbrak nauwelijks. Ga ik zeker regelmatig drinken als het juli is. Milk Stout van Big Drop. Deze was minder geslaagd. Er is wel duidelijk moeite genomen voor een NA, het is echter redelijk waterig geworden. Klein beetje alsof je koude koffie van gisteren drinkt. Klein beetje maar, want hij is niet vies. Cacao en vanille is goed aanwezig. Ik zie mijzelf hem echter niet vaker halen. Inmiddels op 24 alcoholvrije bieren op Untappd waarvan een aanzienlijk deel craft bier. Blijft een lastige zoektocht die gek genoeg makkelijker te vervullen is bij de AH dan bij de meeste bierwinkels. | |
PrideoftheSouth | donderdag 12 april 2018 @ 06:15 |
Om de één of andere reden laat ik alcoholvrij echt bijna altijd in het schap staan als ik bier insla. En sessions eigenlijk ook. | |
robuust89 | donderdag 12 april 2018 @ 14:07 |
Is ¤16,50 een normale prijs voor een blik Tree House Julius? | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2018 @ 14:52 |
Wat je er voor over hebt Ze kosten 4 of 5 dollar aan de brouwerij maar het is ook alleen maar aan de brouwerij, in Massachusetts, te koop. | |
GurneyIsBestOke | donderdag 12 april 2018 @ 14:55 |
Ja, ik zou het zelf in ieder geval zo ophoesten voor zo'n blik. Waar heb je het vandaan? Want op zich is het goedkoper dan een bezoekje aan de brouwerij | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2018 @ 14:55 |
Zou het trouwens niet kopen omdat ik die gast die het verkoopt geen geld gun Dat is een lul joh, niet te zuinig | |
robuust89 | donderdag 12 april 2018 @ 15:07 |
Je weet al welke FB groep zie ik | |
GurneyIsBestOke | donderdag 12 april 2018 @ 15:09 |
Alcoholvrij is imo juist een leuke stijl, het begint echt op te komen en in kwaliteit te verbeteren. Ik werk, om een voorbeeld te noemen, zelf part-time in het onderwijs waarbij ik ook avondbijlessen geef, en dan is het erg prettig om wel te kunnen eten met een biertje zonder alcohol te drinken (want werken met jongeren terwijl je onder invloed kan écht niet in mijn ogen). Ook op andere momenten is alcoholvrij echt een uitkomst. Session heeft in mijn ogen eigenlijk enkel waarde in de zomer, als typisch terrasjesbier. De smaak van sessions is vaak wel beter dan NA bier, maar ik blijf liever helemaal alcoholvrij als ik toch bezig ben. | |
GurneyIsBestOke | donderdag 12 april 2018 @ 15:12 |
Welke groep? | |
johannes_vermeer | donderdag 12 april 2018 @ 16:23 |
Is er een Facebook groep met goede dealtjes? Waar? | |
JJ76 | donderdag 12 april 2018 @ 16:55 |
vergis je niet in de verzendkosten vanuit America, dat meegerekend dan is 16,50 echt geen extreme prijs hoor. Is overigens wel echt erg lekker al van in de Haze van de boomhutjes die ik tot nu toe gehad heb het lekkerst. | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2018 @ 16:55 |
Facebookgroep waar je anaal vernedert kunt worden door biernerds Goeie deals nooit Maar hij heet Dutch and Belgian Beertraders | |
johannes_vermeer | donderdag 12 april 2018 @ 17:09 |
Geil, broekje uit. | |
PrideoftheSouth | donderdag 12 april 2018 @ 20:28 |
| |
PrideoftheSouth | donderdag 12 april 2018 @ 21:15 |
Saind heeft trouwens wel gelijk imo over die FB-groep. Zit er nu een half jaartje in, maar de tendens wordt daar een beetje bepaald door een select groepje traders die tot doel lijkt te hebben om van iedere deal zelf een beetje beter te worden. En dan heb ik het nog niet over die raffle groep, waarin voor een groot deel dezelfde mensen erg actief zijn...met hetzelfde doel. [ Bericht 0% gewijzigd door PrideoftheSouth op 12-04-2018 21:20:44 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2018 @ 07:51 |
Ik was trouwens te snel, die gast die er nu wat blikken op heeft staan ken ik niet. De heer die begint met een K dus. Vast een lieve jongen. | |
opperkleurder | vrijdag 13 april 2018 @ 09:24 |
Het zijn steeds meer bieren die je vrij makkelijk zelf via een webshop kunt kopen. Er zitten zelfs mensen tussen die zelf een webshop of winkel hebben en daardoor het bier voor inkoopprijzen halen en met een grotere marge aan kunnen bieden. Het is wachten op iemand die ze aangeeft bij de belastingdienst. | |
PrideoftheSouth | vrijdag 13 april 2018 @ 09:53 |
Klopt. Sommige mensen rafflen standaard het nieuwe assortiment van DeCaigny. [ Bericht 4% gewijzigd door PrideoftheSouth op 13-04-2018 10:03:15 ] | |
Lucky_Strike | vrijdag 13 april 2018 @ 14:47 |
Topic opgeschoond. Flauwigheden kunnen in andere fora. Hier is bier een serieus onderwerp | |
JJ76 | vrijdag 13 april 2018 @ 15:38 |
tja als de lootjes verkocht worden is dat ook geen probleem toch. Zo is het gokken om redelijk goedkoop rijtje bieren te kunnen krijgen. Als je de prijzen van de spots optelt dan zie je dat er vaak wel flinke winsten gemaakt worden. Pak zo hier en daar wel eens een spot, maar dan wel alleen maar voor specials. leuke dingen gewonnen wel al. | |
Tchock | vrijdag 13 april 2018 @ 15:39 |
Ik houd van speciaalbier maar het jargon dat hier gebezigd wordt is me echt vreemd. | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2018 @ 15:53 |
Zoals? | |
MrBanaan1 | vrijdag 13 april 2018 @ 15:55 |
Een dezer dagen de BCBS 2017 opentrekken Benieuwd joh, blij dat ik hem mee heb kunnen nemen van vakantie. Ik lees dat er dus op FB groepen zijn waar ook de TreeHouse bieren worden aangeboden. Weet iemand of er ook webshops zijn waar je deze kunt krijgen? Een beetje zoals Westvleteren; officieel krijg je het alleen in de brouwerij, maar er zijn zat webshops waar je het wel krijgt. | |
Tchock | vrijdag 13 april 2018 @ 15:57 |
"Raffen", een "spot pakken", etc. Deze zomer ga ik trouwens heen en weer rijden om een kratje Westvleteren te halen. De 12 van hun is een van de lekkerste bieren die ik ooit gedronken heb. | |
opperkleurder | vrijdag 13 april 2018 @ 16:00 |
Tree House heb ik nog nooit in een webshop gezien. | |
MrBanaan1 | vrijdag 13 april 2018 @ 16:52 |
Ik ook niet inderdaad, maar wie weet had iemand een tip | |
PrideoftheSouth | vrijdag 13 april 2018 @ 16:52 |
Rafflen is bier verloten. En een spot pakken is een lot kopen voor zo’n loterij. Ik heb Tree House ook nog nooit bij een webshop gezien, helaas. | |
ThePlaneteer | vrijdag 13 april 2018 @ 17:10 |
Hoeveel kost een lot voor een raffle dan ongeveer? Wel slim systeem eigenlijk (lees: commercieel interessant). | |
opperkleurder | vrijdag 13 april 2018 @ 17:28 |
Hangt van het aantal spots af en de fles. Soms een paar euro, soms een tientje | |
Seul | vrijdag 13 april 2018 @ 17:47 |
Lekker. Maar ik denk wel dat een lauwe Schültenbrau lekkerder is... | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2018 @ 18:33 |
Beergium heeft Tree House wel sporadisch Maar heeeeel sporadisch dus zeg eens per jaar ofzo [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-04-2018 19:10:15 ] | |
Seul | vrijdag 13 april 2018 @ 18:47 |
Ja en als ik het me goed herinner was dat ook aan minstens 15¤/ blik... | |
MrBanaan1 | vrijdag 13 april 2018 @ 23:50 |
Toch bedankt, zal af en toe eens een blik werpen op die site. Vind het best een faire prijs gezien de verzendkosten etc etc. Voor die ene keer. | |
Seul | zaterdag 14 april 2018 @ 16:17 |
Biertje d'rbij... | |
JJ76 | zondag 15 april 2018 @ 20:12 |
vorige week heel kort op misterhop, maar was zo weg. 16,95 geloof ik | |
GurneyIsBestOke | zondag 15 april 2018 @ 21:18 |
Net een bestellinkje gedaan via Hopt. Bijzondere spul is: - Cantillon Gueuze - Buxton / Omnipollo Texas Pecan Ice Cream - Tempest Mexicake - Bourbon Barrel - White Oak Jai Alai - Omnipollo Covered in Puppies - Westbrook Gose Daarnaast ook wat goedkoop spul en wat gedoe uit landen die ik nog niet heb (Libanon, Sri Lanka en India). O en dat vage groene biertje (Biere du Sorcier) en een aparte alcoholvrije Stout van Nogne Ø, zal wel bagger zijn maar op zijn minst bijzonder | |
OMG | zondag 15 april 2018 @ 21:44 |
Aanwinsten van gisteren; Stillwater's Superhop, Central State's Bleu, Oskar Blues' Fugli, Omnipollo's Beglo, DuClaw's Enjoy Your Time Away, Rhinegeist's Saber Tooth Tiger; Dieu du Ciel's Genèse en Tamarindo, Lagunitas' Waldo's Special Ale en Aunt Sally, Short's Fload, Mikkeller's Waves, en 4x Indiana City Brewing's Earthworm War; | |
GurneyIsBestOke | zondag 15 april 2018 @ 23:11 |
Hoe ben je aan Waldo's gekomen? | |
OMG | maandag 16 april 2018 @ 01:42 |
Slijterij hier in Indianapolis. Had er een weekje of zo geleden al eentje gehaald. Goede triple IPA die, drinkt totaal niet als een triple. Best gevaarlijk. | |
JaafkeJunior | dinsdag 17 april 2018 @ 10:53 |
Van het weekend een speciaal biertje op ergens, alleen kan nergens meer vinden Donker papier en allemaal kleine passievruchten erop. donkere fles, Een beetje cartoonig.. Iemand een idee? mijn dank is eeuwig | |
hmmmz | dinsdag 17 april 2018 @ 11:47 |
Klinkt als hipsterbier. | |
robuust89 | dinsdag 17 april 2018 @ 12:30 |
https://honestbrew.co.uk/shop/brewski-pango-passion-fruit-apa/ Deze heb ik liggen, lijkt erop? | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 12:46 |
Helpt als je de locatie geeft waar je het bier hebt gedronken (dan kan ik nakijken of iemand anders op die locatie dat biertje heeft gedronken) en eventueel ook wat de stijl was van het bier. | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 12:56 |
Sow, als ik alles hier lees hebben veel mensen toch wel enorme voorraad en zeer speciale biertjes daartussen. Ik moet zeggen dat het geen goedkope hobby is als je meer en bijzondere flessen wil aanschaffen, dus ik houd het nogal kleinschalig. Probleem is ook dat ik nog niet zo veel kennis heb. Zo weet ik bijvoorbeeld niets over geuzes, behalve dat ik overal Cantillion en 3 Fonteinen lees terug komen haha. | |
JaafkeJunior | dinsdag 17 april 2018 @ 13:02 |
Woei wel deze stijl maar dan met een stuk of 20/30 kleine passion fruits! Thanks alvast iedereen Slim ga ik even doen via untappd!. Telefoon was toen net leeg en kon niet inchecken! dacht onthou het toch wel :< | |
Sinister-D- | dinsdag 17 april 2018 @ 13:04 |
mijn eerste gedachte was ook Brewski, maar die hebben grotendeels etiketten met een witte achtergrond. [ Bericht 0% gewijzigd door Sinister-D- op 17-04-2018 13:13:30 ] | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 13:16 |
Kan me ook alleen biertjes bedenken met een licht etiket, misschien deze? Of van dezelfde brouwer | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:17 |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 13:31 |
De echt speciale varianten van Cantillon / 3 Fonteinen zijn inderdaad wel prijzig, als je in de buurt van de Belgische grens woont loont het zich om bij de brouwers zelf wat op te halen, ik woon zelf aan de andere kant van het land dus ik loop nog wat achter op dat gebied, hier zijn er 1 of 2 slijterijen met nog niet eens de meest bijzondere geuzes die daar al de hoofdprijs voor vragen dus dan pas ik en kies ik liever voor dat geld drie of vier goede IPA's of stouts. Geuze drinken is wel iets dat je een beetje moet leren denk ik, had eerst eens de Boon oude geuze uit de supermarkt, dat was niet weg te krijgen vond ik toen, achteraf bleek het gewoon een matige geuze te zijn, maar het hielp wel om mij te laten herkennen dat andere geuzes die ik daarna had duidelijk beter zijn. Het goede nieuws is dat de 'standaard' geuzes van 3 Fonteinen en Cantillon al goed niveau zijn, ook nog wel beschikbaar via webshops en zo'n 6 / 7 euro per stuk, afhankelijk hoe je het bekijkt of je dat betaalbaar vindt, maar je kan het altijd eens uitproberen. Afhankelijk waar je woont heeft een lokale slijter het misschien ook wel. Ik hoop me in de toekomst nog toe te leggen op de bijzondere varianten van 3 Fonteinen en Cantillon zoals Hommage en Fou Foune maar 30 euro per fles als het niet meer is vind ik wel een drempel waar ik tot nu toe nog niet overheen ben. | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 13:34 |
Volgende keer als ik naar de Belgische slijter/super/drankenzaak ga zal ik er zeker eens naar kijken. Maar buiten de Belgische bieren zijn er zo veel US/UK/etc bieren die mensen overal weten uit te halen haha. Laat staan al die trades (ook op groepen). Ach, nog veel te leren zullen we maar zeggen. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 13:40 |
Men heeft hier in het topic geloof ik nog wel wat tips over Belgische speciaalzaken zoals de Caigny en dergelijke. Online kan je eens kijken op https://www.beergium.com/en/ http://bieresgourmet.be/catalog/ https://www.hopt.nl/ https://beerrepublic.eu/ | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 13:40 |
Nee het is zelfs een enorm dure hobby. Punt is dat als je eenmaal de echt goede bieren er uit haalt, je daar een smaak voor gaat ontwikkelen. Voor goede DIPA's betaal je wel 4 tot 6 euro (en vaak nog meer), voor goede Imperial Stouts ben je vaak minimaal 7 euro kwijt en dan heb je mazzel. Daarnaast zijn er ook flink goede Lambics (zoals van Cantillon en 3 fonteinen) maar ook daar zijn de prijzen bijzonder hoog. Voorheen vond ik 4 euro voor een speciaalbier heel pittig, nu hoest ik dat zonder enige problemen op. Je verandert ook gewoon mee. | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 13:42 |
Nou ik bedoel vooral ook kennis! Veel merken ken ik alleen omdat ik ze op fora of social media lees. Verder niet zo veel verstand ervan. Neem geuzes; als ik in de winkel sta zou ik niet weten welke ik zou moeten nemen. In het buitenland idem dito. In de VS wist ik dat ik iets van Founders en Boulevard wilde. Maar verder kende ik bijster weinig. En om dan nu 300 bieren op te gaan zoeken, is ook erg lastig Iig bedankt, ik zal zeker kijken. Bestellinkje is wel al snel prijzig, dus even goed kijken wat ik wil. | |
JaafkeJunior | dinsdag 17 april 2018 @ 13:43 |
JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! LEGENDE! | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:46 |
Boon is helemaal niet matig gek | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 13:46 |
Untappd downloaden! Je kan altijd bieren opzoeken en kijken naar welke in kwaliteit het beste zijn. Vaak kan je ook de locatie zelf opzoeken via Untappd om hun menu te openen, vervolgens selecteer je een stijl en kan je de lijst ordenen op de algemene rating. Zo vis ik tenminste mijn bieren eruit. Binnenkort ben ik in Kuala Lumpur en naast mijn hotelletje zit een craft bier café die hun menu update op Untappd. Ben nu al aan het bijhouden wat voor bier ze hebben bijvoorbeeld | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 13:47 |
Boon Oude Geuze is een van de zeer weinige bieren die ik weggegooid heb. Wat een bocht. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:48 |
Ik ga zo eens een paar liter Boon oude Geuze wegwerken Godenbier | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 13:49 |
Heb, en gebruik ik uiteraard. Maar ik was in een zeer grote liquor store, met letterlijk honderden bieren. Dan is er geen tijd om ze een voor een te bekijken. Ik miste wat basis kenning om een schifting te maken zegmaar | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 13:49 |
Als je echt hele bijzondere dingen gaat verzamelen wordt het inderdaad duur. Maar 99% van de speciaalbieren kost minder dan 5 euro per flesje en je kunt echt héél lang vooruit met goedkope(re) dingen als je meer bier wilt ontdekken. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 13:49 |
Toen ik het had vond ik het niet te hachelen. Is wel een paar jaar geleden natuurlijk, dus ik sluit niet uit dat ik het nu hoger zou geven dan 2,25. Desalniettemin is het met een rating van 3,53 op untappd voor geuze begrippen matig te noemen. Proost! | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:50 |
Neh Girardin scoort ook lager dan Cantillon maar is veeeel beter, vers iig Mensen op untappd zijn dom [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2018 13:50:27 ] | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 13:50 |
BREAKING: smaak is persoonlijk. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:50 |
Sure maar mijn smaak is de correcte | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 13:51 |
Hehehehehe | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:51 |
Dat is geen bier Tchock | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 13:51 |
Dat klopt wel, ze kunnen Schultenbrau ook niet waarderen terwijl dat ook topspul is (mits lauw gedronken natuurlijk) | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:52 |
Oppassen johan anders gaan ze weer moddereren | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 13:52 |
Interessant is wel dat mensen uit de VS hetzelfde bier gemiddeld zo'n 0.2 punt hoger oordelen dan mensen uit Europa. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:54 |
Ja hun 4.0 is onze 3.75 ofzo | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 13:54 |
Beetje edgy inderdaad, vroeger noemden ze dat een Geus. Ergo: ontopic | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 13:55 |
Er is hier natuurlijk wel veel meer speciaalbier en sowieso meer biercultuur. Misschien zijn ze in de VS gemiddeld genomen iets minder kritisch daardoor. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:55 |
Slecht nieuws; sinaasappelsap is op dus ik geen lambiek mimosa's klappen vandaag | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 13:55 |
Schultenbrau staat uiteraard ook te pronken op mijn wenslijst, maar wel lauw/licht warm geserveerd uit een half liter blik op een te zonnige middag uiteraard. Dan komen de smaken het beste naar boven. Ben zelf ook wel van halve blikken Holtland Export drinken in de trein terwijl ik naast mij een stinkende Xenos tas heb staan met oude kleren er in en een beetje in mijzelf mijmer en om de drie slokken hoest, maar die ervaring gaat mensen ook te boven, waardoor het maar een 1.53 op Untappd krijgt gemiddeld. Helaas. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:55 |
Haha nee | |
Rellende_Rotscholier | dinsdag 17 april 2018 @ 13:55 |
Er is daar echt veel meer speciaalbier, Hans. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 13:59 |
Nederland heeft 17 brouwerijen per miljoen inwoners België 15 VS 20 | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 13:59 |
Welnee. In de VS zijn zo'n 5000 brouwerijen en het overgrote deel daarvan is ook nog eens heel nieuw (klik). Daarentegen zijn er in Europa veel meer brouwerijen. Kan geen exact aantal vinden maar bij deze vereniging zijn er in elk geval al 8500 aangesloten en dat is in maar 29 van de 51 Europese landen. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 14:00 |
Hmm ja, qua kennis is het inderdaad een kwestie van ervaring opdoen, als ik dan in een hele grote store zou zijn zou ik letten op brouwerijen waarvan ik bijna altijd goed spul heb gehad, minder op andere zaken zoals ratings want het is toch niet mogelijk die voor elk biertje te checken. Als je tussen twee twijfelt kan je altijd nog even op untappd checken wat Saind het enigma voor cijfer heeft gegeven. Of andere kenners natuurlijk. Van die sites die ik noemde is mijn persoonlijke voorkeur Etre Gourmet, die zetten niet zomaar troep op hun site, wat bijvoorbeeld Hopt wel doet. En ze verzenden gratis boven de 50 euro. Je hebt ook nog https://beerdome.nl/ https://www.debierliefhebber.nl/ Maar daar heb ik persoonlijk nooit wat gekocht. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 14:02 |
Ik heb een paar flesjes in de kast boven de kachel gezet om te rijpen, ben benieuwd welke smaken over een paar jaar boven zullen komen. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 14:02 |
Beersupply is ook prima. En een andere mooie manier is gewoon proefglaasjes bestellen bij brouwerijen of op café. Mooie locaties daarvoor zijn in ieder geval in Rotterdam de Kaapse Brouwers, en in Bodegraven bij de Molen. Doe het zelf ook dolgraag als ik in het buitenland ben, omdat ik dan zoveel mogelijk bieren uit dat land kan drinken | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 14:02 |
Ik geloof dat Seul debierliefhebber tegenwoordig aardig leeg koopt | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:02 |
Per capita ja. In Europa zijn gewoon veel meer brouwerijen en dus veel meer verschillende bieren en bovendien drinken Europeanen ook nog eens veel meer. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 14:03 |
Speciaal/craft heeft daar wel een groter deel van de markt in handen. Is rap gegaan Europa is buiten een paar landen toch nog best wel pilswoestijn | |
Rellende_Rotscholier | dinsdag 17 april 2018 @ 14:05 |
Je maakt een behoorlijke denkfout als je meent dat meer brouwerijen ook automatisch meer verschillende bieren betekent. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 14:05 |
dan snap je er al helemaal niks van, schultenbrau en holtland serveer je uit blik, en dan het liefste uit halve liters. Verder is de kachel wel echt een goede plek, maar in de zomer kan je ze het beste gewoon permanent buiten zetten in de felle zon, dan rijpt hij wat natuurlijker. Als je hem hebt werkt boven de openhaard ook heel goed, soms smelt het blikje dan een beetje dus dan komt er ook een soort van ijzersmaak door het bier. | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 14:07 |
Schültenbrau in fles? Barbaar. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:07 |
Dat is misschien wel waar, maar daar staat wel tegenover dat de bestverkochte bieren stuk voor stuk piswater zijn. Doe mij dan maar die pilswoestijn hoor | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:09 |
Dat lijkt mij een volledig acceptabele aanname, tenzij je reden hebt om aan te nemen dat ze in de VS per craft beer brewery veel meer soorten bier maken. Ik heb dat nog niet gezien in elk geval. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 14:09 |
Ik heb het natuurlijke rijpingsproces in de zon al in ogenschouw genomen, ik ben bang dat blik niet het gewenste 'funky' effect heeft omdat het mogelijk toch enige zonnestralen tegen houdt. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 14:11 |
Who cares man Of je nou Bud of Jup hijst | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:11 |
Wellicht kun je proberen het in glas uit te schenken, dan in de zon te laten rijpen en daarna weer terug in het blik te gieten voor consumptie. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:12 |
Ik heb de top vijf van die lijst gedronken en elke keer ben ik weer blij met onze Heineken en Amstel. Dat is zó veel lekkerder (en dat wil nogal wat zeggen, bedoel ik maar). Bud light smaakt gewoon echt naar niks. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 14:12 |
Ik vermoed dat er in de VS een hoog MURICA FUCK YEAHHH gehalte heerst, waardoor Amerikanen hun eigen bieren overdreven hoog waarderen en dan qua ratings niet achter kunnen blijven als ze Europees bier in handen hebben gekregen. Is misschien ook nog een statussymbool? Weet niet hoe makkelijk Europees bier in de VS verkrijgbaar is. | |
Rellende_Rotscholier | dinsdag 17 april 2018 @ 14:13 |
Nee, dat jij nog niet veel hebt gezien is wel duidelijk. Ik vind je arrogante houding in deze discussie nogal hinderlijk. Europa loopt qua craft echt jaren achter op Amerika. Alles wat we hier nu tegenwoordig doen is komen overwaaien uit Amerika. Maar volgens jou hebben ze afgelopen week voor het eerst van bier gehoord in Amerika. Lekker man. | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 14:13 |
Ja precies. Als je Bud hebt gehad ben je al blij met Heineken. En dan heb je Bud light en dan smeek je zelfs voor Amstel. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 14:14 |
Deze Taras Boulba smaakt wel goed uit een Jup glas trouwens [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2018 14:14:20 ] | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:14 |
Eerst zo sneren en dan mij een arrogante houding verwijten is nogal ironisch. Dat zeg ik toch helemaal niet. Jemmig, jij kunt echt voor geen meter discussiëren. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 14:15 |
Overschenken dan inderdaad, je kan hem laten rijpen op fles en dan overschenken in een eerder geopend blik. Zorg er wel voor dat je bij het eerder geopende blik waar je het inschenkt een klein beetje bier in laat zitten, dan krijg je een mengproces tussen 75% oud bier en 25% nieuw bier (doet Rodenbach bijvoorbeeld ook). Als je het trouwens op fles laat rijpen, zoek een fles waar eerder ander bier heeft ingezeten. Ik rijp het liefste op 0.0 ijsthee radler flessen van een paar weken oud, meestal zijn die lekker plakkerig en zwemmen daar nog een paar dode muggen in. Voor je rijping is dat écht lekker. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 14:19 |
Ik gooi er wel een scheutje oud bruin bij (die van Heineken dan he), heb wel zin in een vensterbank-aged sjoes. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:23 |
Hebben jullie nog goede tips voor Quads/Barley wines? In de slijterijen hier in de buurt heb ik het meeste inmiddels wel gedronken. | |
Rellende_Rotscholier | dinsdag 17 april 2018 @ 14:23 |
Je doet wel, ten onrechte, nogal geringschattend over bier in Amerika. Getuigt niet echt van heel veel kennis. En dat is prima hoor, maar dan moet je natuurlijk niet met zoveel bombarie dingen beweren. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 14:27 |
Welnee, dat doe ik helemaal niet. Het ging er over waarom hetzelfde bier in de VS een (iets) hoger cijfer krijgt dan in Europa. Daarop opperde ik dat er daar minder speciaalbier is (wat objectief waar is) en dat er minder biercultuur heerst (wat in mijn ogen waar is, maar daar kun je over twisten uiteraard). Uiteraard wil ik daarmee niet zeggen dat ze in de VS niet van bier hebben gehoord of zoiets belachelijks zoals jij er van maakt. Het zijn hooguit kleine verschillen, zoals het verschil in beoordeling ook subtiel is. Er zijn vele duizenden brouwerijen die vele tienduizenden goede bieren maken aan beide kanten van de Atlantische oceaan, iets wat natuurlijk volstrekt evident is maar wat ik hier blijkbaar toch even moet bevestigen omdat jij niet goed leest. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 14:28 |
Goeie, ik rijp momenteel ook New England IPA's in halfopgedronken Heineken Oud Bruin flessen. Trouwens, voor de geinteresseerden hier, ik heb nog een flink aantal flessen 0.0 Grolsch Ice Tea Radler flessen, zo ongeveer 20% gevuld nog, van afgelopen zomer. Als iemand zo'n fles wil lenen om op te rijpen, neem even contact met mij op aub. | |
Sinister-D- | dinsdag 17 april 2018 @ 14:36 |
Godverdomme man, en ik maar denken dat ik gelukkig een serieus topic in mijn MyAt had staan | |
Rellende_Rotscholier | dinsdag 17 april 2018 @ 14:50 |
Het feit dat je hier alles aan het nuanceren bent geeft wel aan dat je opmerking in eerste instantie niet echt heel sterk was. De biercultuur in Amerika is anders dan hier, om te beweren dat ze daar minder biercultuur hebben is een bijzonder gewaagde stelling. Ook de stelling dat er daar minder bier is blijft bijzonder twijfelachtig. Nogmaals, de cijfers over het aantal brouwerijen zeggen niets over het aantal verschillende bieren. Daar zijn ook veel moeilijker cijfers over te vinden. Dus dat het objectief waar is, mwah. Ik zou zelf eerder zeggen dat Amerikanen veel hypegevoeliger zijn en daarom alles een hoog cijfer geven. Dat zie je bijvoorbeeld heel sterk aan Westvleteren. Gewoon vijf sterren geven, want het was moeilijk te krijgen en het schijnt goed te zijn. Dat andere vergelijkbare bieren veel lagere cijfers krijgen zegt genoeg. Al is ook dat niet voorbehouden aan Amerikanen, maar toch leven dat soort sentimenten daar naar mijn idee sterker. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 14:56 |
Is niet eens per definitie biergerelateerd, de verschillende schalen. Nederland is naast VS het meest actieve land op Untappd en ik hoorde op de uni wel eens verhalen van uitwisselingsstudenten in Nederland die heel teleurgesteld waren met een 8 of een 8.5. Blijkbaar is het in de VS heel normaal om altijd boven de 8 te krijgen, terwijl je in Nederland in je handen mag knijpen met zo'n beoordeling. Dat speelt ook mee in zo'n app natuurlijk. Nederlanders raten gewoon lager dan Amerikanen, in het algemeen. Is een cultuurgebonden dingetje. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 15:07 |
Nee, dat geeft aan dat ik in de eerste plaats al een vrij genuanceerd standpunt had. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 15:08 |
Pas op, nu komt Rellende_Rotscholier je standpunt volledig uit context trekken en grotesk opblazen om vervolgens te concluderen dat je er niks van snapt en arrogant bent. | |
GurneyIsBestOke | dinsdag 17 april 2018 @ 15:12 |
wil je mij aub niet betrekken bij jullie discussie? Ik laat mij daar liever buiten. | |
MrBanaan1 | dinsdag 17 april 2018 @ 15:34 |
Bierfittie? | |
ThePlaneteer | dinsdag 17 april 2018 @ 15:39 |
Wij Hollanders kunnen nog wel wat leren van de biercultuur in de USA hoor. Vooral in echte bierstaten zoals Oregon en Colorado kun je echt je lol op. En dan zijn wij in Nederland nog onwijs verwend vergeleken met andere Europese landen. Volgens mij stonden Amsterdam en Eindhoven echt hoog in de top Untappd steden. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 15:40 |
Welnee. | |
Seul | dinsdag 17 april 2018 @ 15:48 |
Maandelijks toch een bestelling van 100-150¤... Prijzen nagenoeg hetzelfde als in de bierzaken hier, en aangezien ik zelf niet rijd... | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 15:49 |
Wow Hoe veel bieren koop je dan ongeveer? | |
Kreator | dinsdag 17 april 2018 @ 15:52 |
Enschede krijgt volgens mij nu ook een stanislaus brewskovitch kroegding. Is wel prima bier dat ze maken (prima red ipa). Hopelijk gaat dat lopen, want het is nu best droevig in de omgeving hier qua speciaalbiertjes. De enige kroeg die Ipa uit het vat schenkt is de Beiaard. Graag gedaan voor deze nutteloze informatie. (tevens ben ik een biernewbie) Groetjes, Krea. | |
Seul | dinsdag 17 april 2018 @ 15:53 |
Hangt er vanaf... IPA's: schat 5-6¤ gemiddeld per blik... Imperial Stouts: gemiddeld 8-10... Etre Gourmet is inderdaad ook een leuke keuze... Gratis verzending boven de 50¤... Wel wat duurder maar ja... Vandaag deze van hen mogen ontvangen trouwens... 1 ea. Siren Summer Encore 1 ea. Siren Shattered Dream Salted Chocolate Caramel Edition 1 ea. Siren Barrel Aged Shattered Dream (Bourbon BA) 1 ea. Siren / Cigar City Caribbean Chocolate Cake 1 ea. Sori / Kees We'll Always Have Paris 1 ea. Siren Acid Jam 1 ea. Siren / Wiper and True Wilde Geest 1 ea. Siren / Casita Double Iced Latte 1 ea. Siren / Other Half I Love You Honey Bunny 1 ea. Siren / Hill Farmstead Limoncello IPA 1 ea. Hof Ten Dormaal / Weird Beard If only the Hof Had a Beard 1 ea. De la Senne I rate Saison 1 ea. Kees Chocolate Porter 1 ea. Oude Gueuze Oud Beersel Barrel Seclection Oude Pijpen 2 ea. Lervig Perler for Svin PS: hallo Krea | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 15:56 |
In Zwolle is ook een Stanislaus geopend vorig jaar, prima winkel! Daarvoor was het beste in de stad ongeveer de Mitra. Erg vriendelijk personeel ook. | |
Kreator | dinsdag 17 april 2018 @ 15:57 |
ja, ik zag het net op de interwebs. Ze gaan hier een kerkje die verbouwd was tot discotheek nu ombouwen tot bierliefhebberskroeg. De Mitra is hier idd ook de betere keus naast een hele goede lokale zaak (Berendsen). Maar ik doelde eigenlijk meer op buitenshuis drinken. . | |
JDude | dinsdag 17 april 2018 @ 15:59 |
Ik kwam er in Breda een tijdje geleden achter dat de tent die >10 jaar terug nog de toon leek te zetten qua speciaalbier inmiddels eigenlijk hopeloos achterloopt. Het kan verkeren... | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 april 2018 @ 16:02 |
In Groningen heb je dat ook, je hebt de Pintelier, wat overigens nog steeds erg populair en bekend is, maar voor het bieraanbod hoef je er niet heen te gaan. Jarenlang was dit zo ongeveer de enige plek waar je een redelijk biertje kon krijgen, er is toch wel veel veranderd de laatste jaren. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:04 |
Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 16:04 |
Ik ben echt direct getriggerd als iemand het een hype noemt maar ik hou me in | |
Kreator | dinsdag 17 april 2018 @ 16:05 |
Amerikaanse toestanden daar. (ik burger snel in) | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:07 |
Waarom? Oprechte vraag. Volgens mij is er duidelijk sprake van een hype, al is dat woord nogal aan inflatie onderhavig op FOK!. Wat ik bedoel is dat speciaalbier overduidelijk "in" is momenteel, wat je ziet door explosieve groei van het aanbod en aantal verkooplocaties en zeer veel aandacht in media (van online tot kranten tot tv etc). De consumptie stijgt ook gigantisch. Als het grote publiek zijn aandacht op iets anders richt over een aantal jaren en de vraag weer daalt, vraag ik me af wat er gebeurt. Het lijkt me haast onvermijdelijk dat een hoop van die nieuwe brouwerijtjes het niet gaan redden op lange termijn, al hoop ik uiteraard van niet. | |
JDude | dinsdag 17 april 2018 @ 16:08 |
Alle bierdrinkers gaan dan over op wijn of wat? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 16:09 |
Hype is per definitie iets van korte termijn dat ook echt weer verdwijnt. Flippo's zeg maar. Dit is meer een echte verandering in de biercultuur | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:09 |
Ter illustratie: er zijn momenteel 47 brouwerijen in Amsterdam, waarvan er slechts vijf (!) zijn opricht vóór 2010. De overgrote meerderheid is van de afgelopen 3-5 jaar. https://www.biernet.nl/bi(...)ij,brouwerij_huurder | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 16:10 |
Dat er wat brouwerijen failliet gaan is dan verder irrelevant. Als er een bedrijf failliet gaat in een andere sector is het ook niet direct het einde van een hype. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:11 |
Een modeverschijnsel/hype kan ook iets langer duren natuurlijk. Maar ik hoop het met je mee hoor, vind het erg prettig dat je tegenwoordig vrijwel overal fatsoenlijk bier kunt bestellen. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 16:12 |
Dat er daar wat kutte brouwerijen over de kop gaan lijkt me wel wenselijk maar dat is ook gewoon logisch. Niet meteen een teken ofzo dat er iets mis is. Cultuur qua eten en drinken is verandert in Nederland en andere landen en blijft dat ook doen. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:12 |
Wat dronken al die mensen tien jaar geleden? Geen speciaalbier in elk geval. | |
OMG | dinsdag 17 april 2018 @ 16:13 |
Definieer "iets langer". Is een Sierra Nevada dan met een bijna 40 jarige hype bezig of zo? | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:15 |
Ik snap je vraag niet helemaal. Het is toch niet zo dat elke brouwerij onderdeel is van de hype? Ook in de VS is het aantal brouwerijen verdubbeld in vijf jaar, trouwens. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:16 |
Ik merk dat mijn woordkeuze voor "hype" nogal wat mensen tegen de schenen schopt. We zijn het er toch wel over eens dat er in de recente jaren een ontwikkeling plaats heeft gevonden waarin speciaalbier veel meer mainstream is geworden, het aanbod veel groter is en er veel meer aandacht voor is? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 april 2018 @ 16:20 |
Ja. | |
Tchock | dinsdag 17 april 2018 @ 16:20 |
Nou ja, dat bedoel ik dus. Niet zoals in VBL "de AZ-hype" of zo. | |
PrideoftheSouth | dinsdag 17 april 2018 @ 16:38 |
Wat is hier gaande? Ik moet zowaar serieus scrollen! En verder ben ik het natuurlijk eens met de stelling dat RR voor geen meter kan discussiëren. | |
Seul | dinsdag 17 april 2018 @ 16:46 |
Slotje. |